0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #80 -: Януари 28, 2011, 22:23:53 pm »
Здравейте момичета,повдигам темата с един въпрос.Днес бях на преглед,знаеше се,че лигавицата ми я няма никаква,та доктора ми изписа Естрофем 2 по 1.Освен това каза да отида след няколко дни да ми  "впръскат"  някакво лекарство.Въпросът ми е знаете ли за какво лекарство става въпрос и колко струва.Благодаря предварително. :P
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #81 -: Януари 29, 2011, 10:15:10 am »
vatra аз имам същия проблем. Не знам нищо за това лекарство, но ще съм ти благодарна, ако споделиш какво точно представлява и как ти е подействало.
Успех!

*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #82 -: Януари 29, 2011, 13:25:32 pm »
Mileto6  ще ходя във вторник,тогава ще имам яснота  :)
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #83 -: Януари 29, 2011, 14:58:13 pm »
На мен ми го слага октомври и ноември,не ми взе пари,действа безотказно,направих страхотна лигавица като структура и дебелина,а и цервикалната слуз се увеличава.Лошото е че все още не е правил трансфери в месеца,в който е слагал лекарството,както практикува с Виаграта например.От декември до този момент си карам на познатата ни схема с Естрофем и виагра и си правия 10мм докато ми мине контролната биопсия и края на февр.ми предстои замр.трансфер.Дано съм ви от полза.Пиех и естрофе,окт.и ноември успоредно с това лекарство.Иначе не ставаше,това което трябва.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #84 -: Януари 31, 2011, 16:05:50 pm »
При лигавица M или L, е добре да се прави пункция?
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #85 -: Януари 31, 2011, 16:12:16 pm »
Цитат
Маточната лигавица може да бъде тип M, L и S в зависимост от ехографския си образ. Тип L е най-малкия размер на лигавицата (фоликулярна фаза), тогава тя започва да расте. Тип М (трислойна)  е през овулаторната фаза, а най-голяма е през лутеалната фаза и е тип S.

това си позволих да копирам от едно дневниче, кратко и ясно
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #86 -: Януари 31, 2011, 16:19:13 pm »
Нещо не разбирам, на 7 ден от стимулацията беше М, а на 9 ден L?
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #87 -: Януари 31, 2011, 16:27:16 pm »
Да не би, нещо да не си разбрала?
тип L е най-малкия размер
тип М трислойна -точно такава трябва да бъде при пункция
« Последна редакция: Януари 31, 2011, 16:29:01 pm от Тара »
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #88 -: Март 15, 2011, 22:19:34 pm »
Момичета,реших да подбутна темата и да споделя как се развивит нещата при мен до момента.От горния ми пост се вижда,че лекарството действаше,но до един момент...миналия месец вече не се получи повече от 5мм и този месец отказах и само с Еротон и Естрофем на 12 ден беше 6.5мм,но този цикъл ми е без образуван фоликул и това допринася да е по-тънка.Надявам се другия месец да имам Ф и да е с по-внушителна дебелина и вече да преминавам към ЗЕТ.Напоследък ме мъчи една мисъл,Естрофема го иэписват за дебелина на лигавица и ако няма да вадим Я в същия месец се пие от 2 ден на МЦ.Но той пък подтиска разтежа на фоликули,а понякога и липсва такъв,та ако няма Ф ,няма и добра лигавица,как тогава да очакваме тези момичета,които го пием от началото на МЦ да образуваме хубава лигавица като е подтиснат фоликула.Дано съм се изразила разбираемо,ще съм доволна,ако видя мнения и на други като мен.
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #89 -: Март 15, 2011, 22:31:16 pm »
Записвам се да следя темата.

Аз все още се чудя дали отрицателният ми резултат  не е вследствие на дебелината на лигавицата. В деня на пункцията беше 8.9мм, на трансфера 9.1мм ако съм разбрала правилно, но беше около 9мм. А от всичко изчетено ми се струва, че не е било добре.
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #90 -: Март 15, 2011, 22:40:11 pm »
Стоека,не е била много зле ,миналата година докарах до 7г.с. на ЗЕТ с 8мм в деня на трансфера.Причината за миседа ми беше кухо яйце,а не лигавица.Така,че не се притеснявай,не са толкова зле нещата при теб.
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #91 -: Март 15, 2011, 22:43:35 pm »
Благодаря eima!
Малко си отдъхнах.
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #92 -: Март 21, 2011, 08:14:09 am »
Защо така никой не пише в тази тема.Който има такива проблеми и има опит нека сподели и да обменяме опит, та да сме си от полза.
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #93 -: Март 23, 2011, 20:19:27 pm »
Явно ще си пиша сама в темичката,но дано пък поне Док ме разпознае по поста ми.Аз не бях споделяля във форума,че от месец ползвам вместо Естрофем, ЕСТРЕЙС или ЕSTRACE  2mg.В България не се внася,но пък ако имате близки в САЩ,Канада или Франция с тяхна помощ като ви снабдят с тамошна рецепта(еднократни са)и ги закупят,може да ги прилагате вагинално 2 или 3 пъти дневно(въпреки че са за перорално приложение).Така аз от 6-7 в редки случаи до 8мм лигавица,днес мога да ви се похваля с цели 10мм S като структора.Тово л-во ми го спомена д-р Стаменов и днес при прегледа остана доволен от размерите.Сега продължавам с това л-во и другия месец ще предприемаме действия в зависимост от стойностите на хормоните ми т.е.ЗЕТ или стимулация в комбинация със ЗЕТ.Дано съм от полза за някои от вас,но този проблем в репродуктивната медицина е по-кошмарен от редица други преодолими заболявания,с които Док се справя с лекота.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #94 -: Март 29, 2011, 09:31:12 am »
здравейте момичета, имах спонтанен аборт в 3 месец и вчера бях на преглед и ми казаха, че лигавицата ми е много изтъняла след абразиото. моля ви кажете това оправя ли се, предстои ми инвитро следващия месец...аборта беше преди 1 година трябваше да съм се възстановила оттогава, не разбирам защо е така, моля ви пишете
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #95 -: Март 29, 2011, 09:46:15 am »
Santini, по време на процедурата ще ти  дадат някои лекарства за подобряване на лигавицата - Естрофем, Виагра глобули, а и от самата стимулация тя нараства. Ти можеш да вземеш да пиеш някакви хранителни добавки и витамини този месец - прим. Витамин Е, Цинк, повече ядки сурови -бадеми, орехи, т.к. съдържат вит. Е. Възможно е да си вземеш Фертлейд за жени или М2ТОН, или МАКА, с цел регулиране на хормоните, но за тези трябва да си питаш доктора дали са подходящи за твоя случай. 
По слънчевата страна на улицата
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #96 -: Март 29, 2011, 15:47:55 pm »
santini преди инвитрото ми, проведох няколко месеца лечение заради тънка лигавица(с изброените от предния пост лекарства+агапурин ретард). Аз нямам абразио и пак имах този проблем. Поправимо е, но си питай доктора дали трябва да предприемете нещо преди старта. Тънка лигавица, но на кой ден от цикъла и колко? Веднъж имах 4 мм на 10 от МЦ(много тънка), а по време на инвитрото успяхме някъде с около 8 мм.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #97 -: Април 19, 2011, 09:16:48 am »
Момичета, привет!
И аз да се запиша в темата.
Моята лигавица при инсеминациите в деня на прегнила стигаше до 8,5 много рядко 9. Все ми се обясняваше, че е ОК. На един преглед поразпитах доктора дали неуспехите ми се дължат на тънката лигавица. Неговото мнение бе, че под 6 е критично, и че не това е проблема. Никой нищо не ми е предписвал. Както и да е ... вече. Въпросът ми е каква дебелина е оптимална?
АКо лекуващия лекар не предписва нищо за лигавицата, доколко е правилно да си самоназначавам лечение?
От друга страна, ако си оставя нещата така (преди следващ опит, защото мисля вече за ин витро) няма ли да пожъна същия "успех"?
Благодаря, че ме ислушахте .... 
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #98 -: Април 22, 2011, 21:34:33 pm »
Орхидея според мен лигавицата ти е добре и не е уместно сама да си назначаваш лекарства. Успеха зависи от многооо фактори. От инсеминацията не може да се разбере качеството на яйцеклетката, спукани ли са навреме фоликулите, хормони, имунология..... едно знам че рано или кьсно Успех ще пожьнеш :D.
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #99 -: Април 22, 2011, 22:43:32 pm »
Орхидея, защо мислиш, че е проблем лигавицата? аз не съм доктор, но самолечението не мисля, че ще ти помогне в случая. имай вяра на лекаря си и ти пожелавам успех. весели празници
никога не отстъпвай на принципите си!