0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #180 -: Май 30, 2014, 19:37:07 pm »
Здравейте, момичета, вчера ми беше трансвагиналната лапароскопия, надявам се всичко да е наред. Ще пиша след като ми дойде цикъла дали има ефект. И благодаря ти jeni_baleva, че си споделила своя опит, на мен др Калчев също ми каза вчера, че ми била малка кухината (не знам защо никой досега не го е видял това и дали наистина е така) и е работил по разширяването и, съответно ми е сложил гел след това. Не ми стана много ясно, въпреки че си гледах операцията (записват я на флашка и ти я дават) къде точно е това рязане и как точно става, а и бях малко неадекватна да задавам въпроси. Успех и късмет на всички!
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #181 -: Юни 01, 2014, 08:12:29 am »
jeni_baleva, пиши какво се случи на прегледа, как мина, беше ли наред всичко. Аз за първи път чувам за разширяване на маточната кухина и съм супер притеснена. Къде и какво точно изрязват на теб обясниха ли ти, защото аз нищо не разбрах. И още нещо нещо искам да те попитам, на теб след операцията назанчиха ли ти някаква хормонална терапия, на мен Калчев ми даде да пия само антибиотик.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #182 -: Юни 02, 2014, 14:54:26 pm »
Антибиотик след хистероскопията не съм пила. Стаменов ми каза да пия само естрофем 2х1 и нищо повече. В четвъртък ме прегледа Шефкетова и каза, че лигавицата ми никаква я няма и към естрофема ми добави аспирин протект и лепенки климара. Относно въпроса ми към взимането на стволови клетки от матката, тя ми обясни, че в определени дни се взимат клетки от лигавицата на матката, обработват се и в определни дни се връщат обратно - това спомагало растежа на маточната лигавица. При някои жени помагало, при други не, но за целта трябва да имам поне някаква лигавица, за да има от къде да се вземат тези клетки, тия дни пак съм на преглед.
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #183 -: Юни 03, 2014, 14:55:15 pm »
Ето резултата от прегледите в този цикъл. Максималният размер, който достигна лигавицата беше 8мм. с Климара и Естрофем 2х1. Сега започвам Утрогестан (10 дни) и от началото на следващия цикъл освен медикаментите досега, ще прибавя и Еротон(глобули) от първия чист ден след цикъла.

Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #184 -: Юни 21, 2014, 15:15:14 pm »
Здравейте, момичета,
дойде ми цикъла след операцията и съм безкрайно изненадана от резултата, за първи път след толкова много време имам нормален цикъл, без хормонални лекарства и т.н. Още ми е трудно да го повярвам, вече трети ден, преди това свършваше за ден и половина и беше съвсем оскъден. На 27,06 съм на преглед и сега ще видим колко ще е дебелината на лигавицата. Ако някой има нужда от повече инфо, да пита.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #185 -: Юни 23, 2014, 10:16:28 am »
Мойта лигавица не иска да расте и това е.... вече съм отчаяна. Подготвям се за ЗЕТ, от втори ден съм на лепенки климара 4 за 3 дни + естрофем 3*1 и в петък на прегледа лигавицата бе едва 6,1 мм (девети ден от цикъла). Веднаг аси взех и глобули еротон, ще видим днес колко е стигнала. Правя и иглотерапия успоредно, вече имам 5 процедури. Владимиров вдига ръце и не дава никакво решение, а имам още 6 замразени ембриона, които да използвам преди да се прехвърля в Надежда
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #186 -: Юни 23, 2014, 11:16:09 am »
Здравей, tsvety_t, дано да има ефект от глобулите. Аз в този цикъл за първи път ги включих, днес е 9 ден от МЦ. Схемата ми е: от началото на цикъла Климара + Естрофем, а от първия чист ден Еротон 2х1. На преглед съм утре след обяд, нямам търпение да разбера какъв ще е резултатът. Ще ти пиша утре.

Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #187 -: Юни 23, 2014, 16:00:39 pm »
От днешния преглед - лигавица 6,5 мм, не знам какво да правя, наистина съм много отчаяна...
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #188 -: Юни 23, 2014, 18:06:06 pm »
И аз да се включа към тази групичка ,в процедура съм ,но с много тънка лигавица.От днес 3 ден на стимулацията започвам да слагам Еротон глобули 2*1.Дано имат ефект ,че в тях ми е надеждата.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #189 -: Юни 24, 2014, 17:35:01 pm »
Не съм ви писала, защото до скоро си мислех, че нищо няма да стане с моята лигавица. Е сега не че съм сигурна в успеха, но поне съм по-обнадеждена. На 3 юни, когато ми беше четвърти ден от цикъла бях на преглед и д-р Стаменов ми направи "биопсия" (поне така я нарече, взе ми клетки от матката) и каза, че след около 4 дни ще ми се обадя да сложим лекарство. Само, че никой не ми се обади и аз си записах час за преглед, който беше в събота на 21.06 и 22 ден от цикъла. Когато му казах, че с това взимане на клетките и направа на "лекарството" нищо не се е получило, той се обади на биолога, за да получи информация за мен. Оказа се по неговите думи "Положението ти е супер, пораснали са много и най-вероятно ще растат още". Сега чакам да ми дойде, за да се обадя и да ми кажат на кой ден да отида, за да "започната да ми ги връщат". Цитирам думите му, кой както ги разбере, нямаше много възможност да го разпитвам повече, защото му звъннаха по телефона. Шефкетова ми беше изписала и аспирин протект и лепенки Климара, но той каза, че не е нужно и мога да не ги пия на този етап. Всичко това доста ме обнадежди, но в същото време ми преди ми бяха казали, че не при всеки има ефект и в крайна сметка нищо да не се получи. Сега ще чакам да дойде момента и дано нещата се развият в добра посока. Когато имам повече информация ще ви пиша пак.
*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #190 -: Юни 24, 2014, 21:54:11 pm »
Ето резултата от днешния преглед. В този цикъл бях с по-големи количества Естрофем+Климара и постигнахме добра като структура лигавица, сравнено с миналия месец, но по-тънка (сега 6,5/М, миналият месец 7-8). Това което разбрах от разговора с док. е, че и прекалено големите дози естроген не са от полза и също пречи на дебелината, затова следващия цикъл се връщам към предишната схема: Климара (през 3 дни) и Естрофем 2х1. Бях се настроила за ЕТ сега, но пропускаме този цикъл, надеждата остава за следващия.

*
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #191 -: Юни 24, 2014, 22:00:37 pm »
Ехх, marsi, няма ли най-накрая да я преборите тая лигавица? Много се е запънала и не се дава. Дано поне следващия цикъл да е по-податлива. Време е за ЗЕТ  :)


Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #192 -: Юни 25, 2014, 17:58:05 pm »
От днешният ми преглед лигавицата е 6,6 мм, канселирах опита. Следващият цикъл ще пробвам само с виагра и ако стигне поне 7мм, мисля да връщаме част от снежинките.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #193 -: Юни 25, 2014, 20:59:50 pm »
И аз да се включа към тази групичка ,в процедура съм ,но с много тънка лигавица.От днес 3 ден на стимулацията започвам да слагам Еротон глобули 2*1.Дано имат ефект ,че в тях ми е надеждата.
При мен от Еротона се сдобих с такова течение, такъв сърбеж ....че думи нямам, после давах пари пък да лекувам последствията от него.. и в  крайна сметка нямах никакво подобрение на лигавицата
Винаги има изход!
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #194 -: Юни 25, 2014, 22:04:43 pm »
jeni,виж си личните съобщения.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #195 -: Юни 26, 2014, 11:12:45 am »
dani42, благодаря за отговора на лични!

Май всичките стимулации и операции през които минаваме не се отразяват никак добре на лигавицата.
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #196 -: Юли 05, 2014, 10:19:20 am »
Момичета, вчера бях на лекар за втори път след трансвагиналната, ефекта е 1мм повече. На 9 ден от цикъла беше 6мм, а вчера на 16 ден 6,6мм, на места достига и до 7,5мм. Овулация като по часовник, но аз там не съм имала никакъв проблем. Не съм пила никакви хапчета и питах док не трябва ли да взема нещо за тази тънка лигавица, той категорично ми казва да не пия нищо. Аз и не настоявам много, защото другите лекари достатъчно са ме тъпкали с какво ли не и ефект нямаше. Според вас дали има някакъв шанс за забременяване и успешно износване на бременност с тази лигавица. Чувала съм за слагане на утрогестан през втората половина на цикъла, но не мога да го направя без лекарско предписание. Преди съм слагала виагра, не помогна. Не знам какво да направя, не достига съвсем малко :(
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #197 -: Август 19, 2014, 21:45:18 pm »
записвам се да следя темата
С Божията помощ,ще сбъднем мечтата си!Вярвам в чудеса!
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #198 -: Август 20, 2014, 10:56:28 am »
Здравейте! Ще споделя моят опит и ще се радвам ако успея да вдъхна надежда :) Правехме опити за бебе, но лигавицата на матката ми беше 5 мм. Изписаха ми Климара + утрогестан по схема, но за 3 месеца нямах никакъв ефект. Година по-късно се насочих към друг лекар, който още при първият преглед по формата на самата матка (неправилна форма, свита... чудех се защо никой преди това не беше го забелязал, а съм се консултирала с толкова много лекари..) предположи, че имам сраствания, които пречат на лигавицата да расте( синдром на Ашерман). Направи ми хистероскопия и се оказа прав. Бях със спирала известно време за предотвратяване на последващи сраствания. След махането на спиралата лигавицата ми достигаше 7мм. Започнахме ин витро процедура по други причини, на които няма да се спирам тук :) и още в началото ми обясниха, че процедурата ще бъде удължена за да се даде време на лигавицата да нарастне. Процедурата беше месец и половина, като две седмици преди самата стимулация бях на инжекции + естрофем (от естрофема ми беше гадно, но си налагах да го вземам). В началото на същинската стимулация лигавицата ми беше 8мм, а в момента на трансфера 8,5мм и забременях от първият опит :) Сигурна съм, че винаги има решение на проблема и пожелавам на всички да го намерят! Ако имате въпроси тук съм :)
Re: Тънка лигавица- коментари и решения
« Отговор #199 -: Август 20, 2014, 14:04:33 pm »
Дори, в коя клиника си? И под удължена стимулация предполагам разбираш дълъг протокол, който започва с блокираща инжекция около две седмици пред исамата стимулация?