0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #60 -: Юни 18, 2009, 10:25:56 am »
Според мен са много малко бебета които от раждането пият вода. Деси също не искаше и да я близне. На 8-9м. й беше първото лято и аз също се притеснявах от жегите, та си признавам без бой че на 100 гр. вода слагах 10-20 сок на ХИП, е пак не го пиеше. Изпивала е по 10-20 гр. на ден. Пропи вода някъде към 1г. и 2м. и до сега си пие, много обича, но сокове не пие. Като види някое детенце в градинката и тя иска, пийне две глътки и толкова. Елена също не пие.
Физиологичен разствор на Деси й сложих за първи път като се разболя на 1г., на Ели от време на време й капвам по 1-2 капки, защото й се събират корички в нослето, но това е веднъж в седмицата като видя някое пипе :lol:
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #61 -: Юни 18, 2009, 11:00:45 am »
лепнахме си и ние гаден вирус
Стефания ми е разстроена, бебето нервно и то ака повечко от нормалното напоследък
едната сука през 20 минути снощи, другата виси в тоалетната, първо се пишка на голямото гърне, после щото я страх от разтройството сяда на малкото да си довърши
вчера сутринта ми беше с Т- 37,6, стана по ранина, после си легна по никое време и спа до обед, голям сме цирк  :D
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 13:16:40 pm от mini »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #62 -: Юни 18, 2009, 11:37:22 am »
Уф, аман от тези вируси, зимата кашлят и текат сополи, лятото ги боли гърло и се  одрисвкат. Незнам вече, ако ви кажа, че нямам сили... то вие много добре го знаете, обаче в едно се убедих, пробвах какви ли не имуностимуланти на Тонино. Верно два месеца беше здраво детето, обаче го пазех като орлица. Ни хомеопатия, ни природни и пчелни продукти, укрепиха имунитета на Антоан. Е те тва е... :(
Тони като започна на 2 г. да сяда сам на гърне, естествено се разболя и разбира се ентероколита се обади и така, стресира ли се незнам ,обаче отново категорично отказва да седне да не говорим да върши нещо в гърне.

Мини, бързо и безпроблемно да преудолеете вируса, че с две болни деца е много трудно. Добре ,че са ти послушни дяцата  :wink: :)

За водата на новородено, аз се вързах в началото... От Торакс - Пловдив акушерките ми бяха дали хранителен план за 1 -ият месец. Дефакто насилствено изместих едно хранене на Тонино с вода, за да го оводня според тях ... После се чудех от кво реве тва дете, колики ли, глад ли ... Детето като се поосвести и започна да прави разлика мляко и вода, отказа водата. Вода пропи към 2 г.,но е според зависи от храната която е ял. Първото лято малко насилстевно на 8-9 м. съм предлагала вода, но не я желаеше, сокове също, зависи си от детето.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #63 -: Юни 18, 2009, 11:39:28 am »
някой да е водил дете около 2 години на цирк
имаме си цирк с водни животни и се чудя на Стефу дали ще й е интересно


Елате у нас, ефекта ще е същия  :lol:!

*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #64 -: Юни 18, 2009, 11:39:46 am »
Ох, Мини, да се оправят снахите  :bighug: и всички болни дечица.
Моите в началото и те много малко вода пиеха, но аз им давах всеки път след кърмене по 2-3 лъжички поне. Иначе от шише дърпаха по 1-2 пъти и това е. Откак им дадох чашките изпиват по половин литър на ден вода плюс 200-300 чай на Хип, сокове още не съм им дала. Забелязах, че почнаха да пият, когато въведох твърдата храна.
За фонтанелата, ами то няма как да е равно, винаги е леко вдлъбнато. Проблем е по-скоро, ако стане много изпъкнало, поне така съм чела. Имаше статия в едно списание, ако някой го интересува мога да поровя да видя кое и кой брой.
*

    Aubergine

Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #65 -: Юни 18, 2009, 11:42:13 am »
какво казва педиатърът за хлътналата фонтанела?
Същото казва. Че е признак на силна дехидратация, няма такава при него. И да не му се вторачвам. Ама иди не му се вторачвай, като душата ти на топка от притеснения.
Тя и нощното хранене каза да махна. Но няма да стане. Смятам, че ми е прекалено малко бебето, че да го лиша от растежоважна манджа баш през нощта.

Сигурно в корема ти девет месеца някой му е промивал носа.
А де да беха девет, нямаше да съм толкова неадекватна. Може би.

Благодаря ви на всички за мненията!

*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #66 -: Юни 18, 2009, 11:48:14 am »
Храни си бебчето, когато поиска. То най-добре знае кога е гладно и кога не. Както казва Бърди, това да не е казарма, че да го хранеш под час.

*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #67 -: Юни 18, 2009, 11:51:55 am »
Бери, това с махането на нощното хранене на всички са ни пормивали мозъците, кимай и се съгласявай и си прави каквото знаеш, т.е. води се по детето. Няма шаблони. Деси чак на 1г. и 8м. започна да спи като хората, иначе се будеше на 3-4 часа, промрънкваше и задължително веднъж на нощ пиеше мляко. Ели сега заспива рано, т.е. последното й хранене е към 8-9 и спи до 3-4 часа, тогава суче и до сутринта. Това си е чисто нощно хранене, а детето е на 3м. и 10д., нямам намерение да я лъжа с вода или с разредено АМ, както наскоро ми се похвали една мама, че така отказвала децата си от нощното хранене. Следи си детето, не се вторачвай разбира се прекалено, просто разумно следи кога му се спи, яде и т.н., то ще ти покаже всичко :D
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #68 -: Юни 18, 2009, 11:54:33 am »
Мини, да се оправят бързо мацките!

Aubergine, храни си го нощно време, той сам ще се откаже като му дойде времето. Може да е след 1 месец, може и след 1 година, но това е положението ;).

И аз чета,че 1 или 2г.,но вече 3 мои познати,които забременяват година след секциото имат проблем с плацентата - сраства с разреза от секциото ,като на едното момиче е започнала да враства и в стените на матката  - т.н. плацента инкрета,което е много страшно.Не знам дали това е свързано изобщо с времето ,което е минало от секциото де.
Зори и аз това съм го чела, но при мен беше долу на задната стена прикрепена и в последствие се измести изцяло на цервикалния канал, т.е. изобщо не е имала връзка с разреза от първото секцио...

А за книжката, хич не ми трябва, аз ако беше само до мен нямаше да се запиша на курс, но моя мъж го е страх, че ще му вземат неговата и ще останем без кола. Аз съм много страхлива и нямам и преценка за разстояния и изобщо това с карането не е за мен, ама ако взема случайно книжка ще карам на междуселски пътища докато свикна и стана по уверена. В града няма да карам скоро, а децата съвсем.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #69 -: Юни 18, 2009, 12:53:27 pm »
за нощното хранене - Мартин поркаше по 7 пъти на ден (с нощно хранене) до третия месец и изобщо не ми пукаше. отделно от това, и на доста по-късна възраст е имал периоди на нощно искане на мляко.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #70 -: Юни 18, 2009, 13:12:09 pm »
mini ,да се оправя бързо Стефито!

Бери и тук ме тормозеха педитата с това ядене - на 5м. ми викаха,че трябвало по 4 пъти само да яде в денонощие  8O ,а той до 6м. ядеше по 7 пъти,после едва махна едното и чак към 8-9м. сигурно минахме на 5 хранения та и до сега е с 5.
<br />
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #71 -: Юни 18, 2009, 13:37:44 pm »
Зори,не ме плаши така.
На мен д-р Даскалов ми каза, че е добре да мине 1г. Минимума е 6м., а ако се случи преди това - няма да махаме бебето.
Мисля, че всичко е индивидуално. Зависи как се възстановяваш.

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #72 -: Юни 18, 2009, 14:35:48 pm »
за нощното хранене - Мартин поркаше по 7 пъти на ден (с нощно хранене) до третия месец и изобщо не ми пукаше. отделно от това, и на доста по-късна възраст е имал периоди на нощно искане на мляко.
същото и при нас. кърмих 5 месеца и половина и после почнах с АМ, вода не помня да съм давала, сокове малко преди годинката.
сега обаче пие ужасно много сокове, гледам да разреждам или да пробутвам вода, ама не винаги минава. случва се до 5 сока да изпие на ден, съответно яде малко :lol:
поразпитах в яслата, оказа се, че е имало преди няколко седмици период, в който близо 10 дена не е искал да яде нищо 8O не ми казали, че да не ни притесняват - ега си логиката! за 6 месеца е пораснал със 7 см и отслабнал с 200 гр.
юли няма да работят изобщо, юни и август - сборни групи, в момента са 35 бебешора в една стая с две жени, не знма как се оправят, но Симеон редовно е с чужд памперс, вчера му беше обут наобратно и панталонките му бяха наобратно, а на ръчичката има зверско ухапване.

да похвала стоматологична клиника ЕО Дент, намира се точно срещу Сити център. полага се един безплатен преглед на детенце, дават подарък балон, количка и паста за зъби :D
прегледа е по-скоро символичен, но записахме час за ортодонт. поводът беше късата юздичка под езика, която аз отказвах да режем, а таткото настояваше. доводът му беше, че заради нея симеон има артикулационни затруднения. слава богу, ортодонтът отрече нужда от манипулация, но забеляза зажавен растеж на долната челюст. наследствено е, при мен също го има. ще се наложи корекция идните години - с апаратче или вадене на зъби, както се случи при мен. цена на преглед - 20 лв, има плащане с карти. знам, че можеше и безлатно да минем някъде, но там чистотата и приветливия персонал ме впечатлиха. има и специално оборудван детски стол :lol:
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 14:40:22 pm от ultra »


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #73 -: Юни 18, 2009, 15:04:38 pm »
И Стилияна като Мартин имаше период преди около месец, когато се будеше в 4-5 часа сутринта и си търсеше млякото. Никога не ме е притеснявало това, че се буди, за да пие мляко. Също така имаше период (но пак преди няколко месеца, в смисъл като по-голяма) отказваше изобщо АМ. Слава богу беше временно явление.
Та моя личен извод е Бери, че просто се водиш по детето - плаче ли предлагаш млякото, то само ще покаже гладно ли е или не. УСПЕХ!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #74 -: Юни 18, 2009, 16:10:04 pm »
Зори,не ме плаши така.
На мен д-р Даскалов ми каза, че е добре да мине 1г. Минимума е 6м., а ако се случи преди това - няма да махаме бебето.
Мисля, че всичко е индивидуално. Зависи как се възстановяваш.

е тези случаи са рядкост,споко.Но все пак ще се посъветвам с моята си лекарка като се приберем в БГ.

Направо съм бясна на мъжът ми.Вчера заведе Жоро на пързалките и се връщат със сцепена уста .Той го оставял да се парзаля сам  и детето паднало на едно от пусканията.Сега обаче виждам,че му е счупен и преден зъб - на половината го няма .Представям си ,колко силно се е ударил. :xТакъв яд ме е обзел,че ако не беше на работа в момента,не знам ,какво щеше да става,дано ми помине до довечера,че скандалът ще е голям.
<br />
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #75 -: Юни 18, 2009, 16:24:39 pm »
Зори, хубаво е да го заведете на стоматолог, за да види дали е засегнат нерв, разклатени ли са зъбите, набити ли са навътре, защото всичко това може да окаже влияние върху зачатъците на постоянните. За всеки случай, давай му меки храни на малки парчета, за да избегне отхапване на храната докато не го види стоматолог.
Моята убавица и тя си счупи предните зъби, та оттам ги знам тези неща. Казаха ни, че преди да стане на 2 години и половина няма начин да накараш едно дете да стои с отворена уста и на едно място 20 минути, за да изградят наново отчупеното.
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #76 -: Юни 18, 2009, 16:41:36 pm »
да и аз си го мислех,но тук в Белгия е толкова сложно - трябва да се запише час,тък той е след сумати време.Не може просто да отидеш ей така.
Аз исках да видя дали се клати,но той изобщо не ми дава.
Свеки другата седмица е на зъболекар при една българка - ще отидем и ние.Надявам се няма да ни откаже да го види и няма да е късно,защото по-бързо няма и как да стане.
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 16:58:48 pm от z22 »
<br />
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #77 -: Юни 18, 2009, 18:05:03 pm »
Андрея никога не е яла 7 пъти в денонощието защото много спеше. Всички ме съветваха да я будя защото нямало да наддава, обаче първия месец си наддаде 780 гр. при 5-6 пъти ядене в денонощие. Нощното хранене беше на 2 месеца когато сама се отказа. Когато имаше колики се е случвало след 1 час писъци изнемощяла да спи 4-4.5 часа и тогава сме се хранили и 4 пъти даже и винаги си е наддавала нормално.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #78 -: Юни 18, 2009, 18:37:52 pm »
За яденето нощем до 3 тия месец навършени след това вече не се будеха.За водата пият като жаби са още от раждането.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #79 -: Юни 18, 2009, 19:35:38 pm »
ентерол как предлагате
че никога не съм давала, да не го плювне
с млякото довечера става ли
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит