0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #40 -: Юни 17, 2009, 12:51:43 pm »
Привет и от нас. Честито на розовите и сините гащички, много се радвам. Ние вече се смеем и гукаме, още ни мъчат коликите. Тошето пие вода много малко, предлагам и като не иска не давам. На ден пие около 10-20мл. Основно сме на кърма и то на поискване. Когато го боли коремчето прави 2 часа паузи иначе се храним на 3 часа. Продължавам да се цедя, но не след всяко кърмене, основно сутрин и през нощта. В началото му слагах физиологичен разтвор всяка вечер, сега когато усетя ,че ръмжи.
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #41 -: Юни 17, 2009, 13:01:31 pm »
На ударилите джакпота - честито! Кой розово, кой синьо...важното е да е шарено!  :D Нашите деца явно са инатчета, нито Вероника нито "Х" се показват на УЗ, какви ли не стойки заемат тези малчовци!
Относно пиенето на вода - Вероника цяло лято отказваше да пие, започна да заглежда шишето едва към първата годинка.
За седенето - на 6 месеца беше първият успешен опит, но при всеки е различно. Пълзенето например го пропуснахме нацяло :)
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #42 -: Юни 17, 2009, 14:29:22 pm »
боровинче, освен да попрескачаме по-често, а? ;)
И моето сърце е разбито...
Само казвате и съм строена на летището с кекс в торбата  :)

Елица да ви я похваля (по-скоро баба и) - пиша в гърне вече втори ден. Лошото е, че и за разходка иска гащи и се противи на памперса. И на преходника в тоалетната взе да и е интересно да сяда.

Бери, не мога да ти се нарадвам!Защо е тая борба с водата, предлагаш - ако иска пие, ако не - не. Профилактично нос не съм почиствала.

Много здраве за бебета, деца, майки и бременни!
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #43 -: Юни 17, 2009, 14:32:29 pm »
някой да е водил дете около 2 години на цирк
имаме си цирк с водни животни и се чудя на Стефу дали ще й е интересно
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #44 -: Юни 17, 2009, 14:34:08 pm »
Aubergine, добре си ни дошла и тук, макар че не е много правилно да се каже така, щот' половината бебета тук ги има и заради теб :)

Водата - ако детето си суче добре и достатъчно (наддава според нормите), няма повод за тревога. Сега е горещо, предлагай вода, пък като не иска, значи няма нужда. Обаче факт е, че от самото начало децата си имат различни предпочитанията и към течностите - дъщеря ми беше само на кърма до 6м, но от тогава пие вода като смок, просто я обича. Синът ми изобщо не искаше да близне чиста вода до около 2г възраст. Макар да знам, че не е много правилно, ще си призная, че точно като му хлътнеше фонтанелата, съм слагала много малко захар във водата, за да го прилъжа да пие. След годинката пък разреждах 50:50 със сок, едва след втората годинка пропи вода.

Гери, тъпо с този изпит... Аз бих се замислила да се явя в Търново и да свършва цирка. Не че няма да се справиш тук, но ти е важно и още колко време ще си без кола. Имаш 2 много малки деца, непрекъснато се налага да се иде до педиатъра, на изследване, за провизии, зимата до детската градина може да не е много път, но е студено, трябва си кола. А напоследък май много "взискателни" са станали изпитващите, тук в офиса скъсаха няколко колежки от началото на годината. В Сф си е много трудно дори за опитен шофьор. Аз умирам от страх всеки път, имам книжка от 9г, но карам едва от една, просто с 2 толкова малки деца не може все тате да ни вози.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #45 -: Юни 17, 2009, 15:59:33 pm »
А ТАКА ЗНАЧИ???!!!!! :x :x
Измести ме Боровинката от първото място в сърцето на Мартин  :balk_144: :balk_145:

Нищо, ще видим тая работа, аз подло ще наваксвам на софийска територия :balk_68:



Мини - давай смело! Нико тръгна на тази възраст на куклен театър и до ден днешен е във възторг. Ако го заведа на цирк - мисля че ще припадне от вълнение  :lol:
В очакване ....
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #46 -: Юни 17, 2009, 17:56:24 pm »
Добър ден и от нас.
Болни сме, вируса с температурата, Мишака го кара пети ден тежко, днес вече е по-бодър, Християн кашля като пушач. Вие как сте? Има ли болни с температура, мащабен бил този вирус сега!
Джам, дано Марти е добре вече, представям си какво ви е било. Кога планирате пак море. В тази връзка, аз се колебая, хич не слушат навън, и не знам как ще се справим с тях на море, но дали пък като наближат втората годинка, няма да им дойде акъл в главата. Все още не можем да седнем с тях никъде, и на улицата не се водят, тръщкане, лежане на земята.  8) Посоката винаги е обратната на нашата.  :lol:

Бери, драго ми е.  :)Да ти е жив и здрав Стефан!

Много се радвам за Мишанта, Уайт и Цветенце, сега на ред е Аничка да каже цвета  на понтофките, когато се разкрие бебока. Още веднъж леки бременности, момичета!

За протокола, всяка седмица ме муфтят в яслата за такса са куклен театър и дори кино  8), били гледали, кой знае, според мен са малки, у нас се задържат 2 минути пред тв, не ги свърта повече, ама давам кво да правя.

Споделете за яслите, почиват ли вашите през август, мен ме сюрпризираха, а уж нямаше да затварят и почнах работа, та сега съм в драма.

Бъдете здрави!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #47 -: Юни 17, 2009, 18:19:11 pm »
здравейте и от нас!

Честити сини и розови пантофки,ама много добре са се разпределили - браво!
Аз си мечтая много за една малка дама,но да видим.
Мамите със секцио - колко време ви посъветваха да изчакате с ново забременяване.
Аз все съм искала децата ми да са с поне 4г. разлика ,за да се порадвам хубаво на едното и тогава на другото,но откак Жори стана на 1г. ,не минава ден без да мисля за още едно бебче ,пък и не знам какво ще ни подготви съдбата този път,за да се подмотваме.

Бери,много се радвам да те видя в тази тема!Аз в момента съм в Белгия и тук не се дава никаква вода на децата до 6м.,независимо дали са на кърма или АМ.Аз започнах да предлагам на 5м. като беше Жори,защото беше лято и беше топло,но той отказваше.Чак след годинката започна да пие вода,макар че той беше на АМ.

gery_k77 ,много гадно.Моята кума я късаха така няколко пъти и накрая си взе книжка от Бургас(тя е от там).

Perdeto ,браво на Тони !Айде скоро и памперса да преборите.
Жоро пък не обича да е наакан от малък - преди ревеше като се наака,а сега се хваща за памперса и вика папо. :D
Ние също го подстригваме в къщи - с машинка.Веднъж го водихме в салон - не се олучиха много нещата.

джам,каси -да оздравяват бързо малките палавници!

За сядането - на 6м. седна сам,но чак на 8м. се обърна сам от гръб по корем.На 10м. проходи,а към годинката пролази.Изобщо децата се развиват различно.
<br />
*

    Aubergine

Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #48 -: Юни 17, 2009, 19:36:02 pm »
Еха, благодаря за сърдечното посрещане :)
Извод - имаме умни бебета.
Значи си слушам бебето и се водя по него.


Зори, и Стефан е на АМ, кърмата ми е колкото да личи по нещо, че съм раждала :)
 А и оплесках всичко в родилното с кърменето - нито го държах както трябва, нито го оставях да суче колкото иска, бях хиперизнервена.
 За последващо забременяване - след 2 години ми казаха. Не, че съм се засилила.

Защо е тая борба с водата, предлагаш - ако иска пие, ако не - не.
А де.
Проблемът ми всъщност е, че не знам кое е правилно и кое не за него, защото се води недоносен и въпреки, че педиатърката казва, че няма нужда от по-специално внимание - все се чудя нещо.
Защото животът ми все така ме изненадва - предлага ми все неща, за които уж съм се въоръжила със знания, но се оказвам крайно неподготвена.
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #49 -: Юни 17, 2009, 20:23:03 pm »
marmotche, и аз си го мисля това за Търново, но напоследък и там е станало пренаселено с коли и като добавим и тесните улици..., за момента ще пробвам тук.

Каси, бързо да се оправят момчетата. А за яслите, мисля че всички ясли и градини затварят през август. А в нашата ще правят ремонт и даже от юли ще е затворена.

Мамите със секцио - колко време ви посъветваха да изчакате с ново забременяване.
Зори, аз някъде съм чувала за една, някъде за две, но както се вижда не съм спазила нито едното. То не, че е похвално предвид колко трудно мина второто секцио, но може да е било и заради плацентата (бях с плацента превия тоталис). Едната от операционните сестри не спря да повтаря как изобщо съм го износила това бебе, то не че и лекарите не мрънкаха..., съжалих сто пъти, че не съм с пълна упойка, че да не ги слушам.

Aubergine, другите са ти казали, води се по бебето. Ели не близваше вода, а сега Стефко пие...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #50 -: Юни 17, 2009, 20:50:02 pm »
Мамите със секцио - колко време ви посъветваха да изчакате с ново забременяване.

Зори, 2г. ми казаха, но при нас се получиха 1г 4м. Втората бременност и второто секцио минаха незабележимо и перфектно, за разлика от първите.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #51 -: Юни 17, 2009, 21:02:20 pm »
Цвети, честити сини пантофки! White, mishanta, а на вас да са ви честити розовите! Много се радвам за вас!
adi, вие на каква възраст бяхте? Мисля, че Алекс беше с моята Александра. Иначе ние вчера бяхме на консултяция и имаме подобни на вашите терзания. Алекс още не се изправя, даже още стъпва основно на пръсти. Пълзенето не и се удава. Лекарката ми се накара-да съм я била стимулирала, упражнения да сме правили, даже една книжка ми подари по този повод. Ами не ще детето! Тя и късно седна, но вече седи стабилно.

Зори, на мен Богословова още 4 месеца след секциото ми даде зелена светлина за последващо забременяване тъй като нямаше възможност следващото раждане да не е секцио. Ако не искаш следвашо секцио трябва да имаш поне 2 години между ражданията.
gery_k77, те покрай скандалите сигурно изпитващите в момента късат наред от страх да не ги обвинят в корупция. Защо не изчакаш малко да се успокоят?! Иначе ми е ясно колко ти трябва кола с двете деца ама пука им на тях!


*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #52 -: Юни 17, 2009, 21:07:03 pm »


Каси, бързо да се оправят момчетата. А за яслите, мисля че всички ясли и градини затварят през август. А в нашата ще правят ремонт и даже от юли ще е затворена.

На сайта kg.sofia.bg има информация кой ще работят и кои не. Нашата например не затваря. kassi, ти нямаш ли натрупана отпуска докато си била бременна и след това по време на отпуска по майчинство? Иначе не знам дали още я има практиката за сборна група в някоя друга ясла в района, която е дежурна


*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #53 -: Юни 17, 2009, 21:29:04 pm »
Здравейте мили момичета

Ние сме добре,растем и лудеем.
Честити радости с пантофките на толкова любими сладурани.
Нашата ясла започна ремонти в момента в друга група и на тази група децата са разпределени в останалите в това число и в нашата има такива дечица мисля 6 са.Иначе миналата седмица толкова болни деца имаше в групата , че от 25-26 по списък в петък бяха на лице само 5.
Приятна седмица
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #54 -: Юни 17, 2009, 22:14:56 pm »
kassi, ти нямаш ли натрупана отпуска докато си била бременна и след това по време на отпуска по майчинство? Иначе не знам дали още я има практиката за сборна група в някоя друга ясла в района, която е дежурна
Имам, вече съм в отпуск, Габи.  :) А и си пазя за болестите, защото имам две деца, но ми се полага един път болничен, за съжаление, а понякога 7 дена не стигат, и така, такива са ми съображенията. Кофтито е, че разчитат на мен в работата, а сега отново ще отсъствам.  :?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #55 -: Юни 17, 2009, 23:21:20 pm »
Искам да попитам за ампулките с физиологичен разтвор - профилактично ли се капе в нослето или само при нужда?
Педиатърката каза веднъж дневно да му прочиствам носа, но ми е интересно вие как процедирате.

Но пък и друго знам, че когато фонтанелата е хлътнала - това е признак на дехидратиране, а на сина ми редовно е такава. Е, забележимо само при погалване с пръст, но все пак.
И продължавам да му тикам водата и  той продължава да не я иска..

промивала съм само при нужда. не съм чувала за профилактично ежедневно промиване на нослето.
а за хлътналата от дехидратиране фонтанела, помня, че веднъж питах д-р Масларски за този "признак" за дехидратиране и той се засмя. каза, че трябва да е тотално обезводнен организма, за да хлътне фонтанелата от това и че това са "драматични ситуации". а бебе, което си изпива нужното количество мляко на ден, здраво е, не дриска и не повръща, няма как да се обезводни. разбира се, внимавайте в жегите!
какво казва педиатърът за хлътналата фонтанела?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    z22

  • *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #56 -: Юни 18, 2009, 00:33:11 am »
и аз не съм капала профилактично - само при нужда.
Моята къма също беше съвсем малко и Жоро беше до 3-ти месец на смесено хранено,но основно АМ.Много усилия положих за кърмата,но не се получи,стреса в болницата може би оказа влияние и проблемите с бебчо .

И аз чета,че 1 или 2г.,но вече 3 мои познати,които забременяват година след секциото имат проблем с плацентата - сраства с разреза от секциото ,като на едното момиче е започнала да враства и в стените на матката  - т.н. плацента инкрета,което е много страшно.Не знам дали това е свързано изобщо с времето ,което е минало от секциото де.
<br />
*
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #57 -: Юни 18, 2009, 00:39:43 am »
ами аз забремeнях когато деси беше на 1г. и 8м., не съм имала никакви проблеми, лека бременност, нормално секцио :)
« Последна редакция: Юни 18, 2009, 10:19:30 am от StefiZ »
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #58 -: Юни 18, 2009, 01:19:55 am »
Здравейте и  от мен,
надявам се мога да се включа в тази тема, която съвсем доскоро ми изглеждаше толкова далечна..
Айде , де , де, както се казваше в една реклама: "Събрахме се, войводо!" Честита рожба и тук, Бери.

За физиологичния разтвор - само при нужда. И моето предишно педи ми ги пробутваше тия, ама нещо не повярвах. Ако не чуеш хъркане от носа и детето си диша нормално - за кво? Сигурно в корема ти девет месеца някой му е промивал носа. Допълнителен довод, който си е мое съждение е че при промиване на много малко бебе, може да го инфектираш от накрайника /аз промивах при нужда със Стеримар/, който все пак не е стерилен.
За водата - кво да ти кажа. Предлагаш. Ако пие - пие, ако не ще - не го превръщаш в драма. За хлътналата фонтанела , неам думи. Аз имах случка с пулсираща фонтанела.
Re: Нова седмична тема 15.06- 21.06!
« Отговор #59 -: Юни 18, 2009, 01:37:54 am »
Бери, те вече са ти казали момичетата ама и аз :lol: - Стилияна пропи вода около 1 година. На 8-9 мес започна да пие Детски чай на Хипп. Друга течност освен АМ и тоз чай не щеше и да погледне.
Физ. разтвор зимата съм й капала преди баня когато беше бебе.