0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Спорът е безмислен. Различните лекари използват различни методи на лечение. И добре, че е така. Прекрасно е, че вече има доста ин-витро клиники - пациентите имат право на избор.
Никой не е заставен на сила да ходи в конкретна клиника. Всеки има глава на раменете си.
А мое лично мнение е, че има смисъл от тези биопсии.Процедурата не е задължителна!
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Как получих отговор за резултатите ли? Обадих се и определих час за консултация с доц.Балтаджиева, тя отвори папката с досието ми и ми показа първо имунологичните изследвания с всички показатели и техните референтни стойности и второ 4-те ми биопсии подредени в хронологичен ред съдържащи данни за изследваните показатели и дори графично представяне на маточната лигавица преди и сред лечение.
 
Всеки сам преценява за себе си, всеки сам решава дали и до каква степен да се довери на лекаря си и от какви източници да черпи инфо.
За мен темата е ясна, вие преценявайте сами.
*
шматка, ти вече си сбъднала мечтата , мисля във Варна ако не се лъжа!?

Ще ти отговоря, ами нямам тубарен фактор при мен, генетични в норма, имунология също и сега както каза КЪДИ, пробват по надълбоко. За пари, не искам да говоря, защото ще навлезем в друга плоскост и пак ще спорим, всичко струва пари в крайна сметка.
*
Тара - и аз съм така. Нямам проблем с генетичните (с изключение на тези за тромбофилията)и с имунологичните в кръвта.За това казвам, че според мен има смисъл - проблем излезна при биопсиите. При мен първата биопсия показа и инфекция, която лекувахме. Виждам добър ефекет, защото от тогава нямам никакви влагалищни инфекции, които преди лечението се повтаряха през месец - два и непрекъснато се тъпчех с лекарства. Плюс това няколко месеца след биопсиите забременях естествено, което за 10 години опити не се е случвало.
Има достатъчно информация в Интернет, чрез която човек може да си избере клиника.  Аз лично положих доста усилия да проуча и вярвам, че не съм сгрешила в избора си.Имах и препоръки от лекари, лобиращи за различни клиники и ин-витро лекари, които на моменти доста ме объркваха.
Срещнах данни за какви ли не безумия по разни клиники, направих си изводи и съответно личния избор. За сега не съжалявам.
По-скоро смятам, че и в друга клиника да бях - на този етап пак нямаше да съм успяла.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."



Здравейте, момичета. Ще правя биопсия и имунологични изследвания този месец. за съжаление от два месеца съм на кортекостероиди, поради съмнение за астма с преобладаващ алергичен елемент...Притеснявам се дали няма лекарствата да се отразят на резултатите. Според лекарката, която ме лекува не би трябвало. Някоя от вас имала ли е подобна ситуация? Благодаря ви предварително.
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Задължително го кажи на док. Мисля, че оказват влияние. Някои от промивките ми ги правиха с кортикостероиди, явно влияят на имплантационните показатели.
Благодаря за отговора, mira - mimi. Питах лекарката, която ме лекува сега от алергията дали може да окажат лекарствата влияние. Тя ми каза, че инхалатора, който ми е изписала не би трябвало да окаже влияние. Тя знае, че ще правя изследвания и каза, че затова не ми е дала таблетки или нещо друго по-силно. Но ще питам и док.
Дано няма проблеми.
Да питам нещо,моми4ета!Предстои ми биопсия,знам,4е не се прави с упоика,но поне свеши4ки за обезболяване не изписват ли?В4ера бях на преглед,но нищо не ми казаха,а и аз забравих да попитам!
Половин час преди биопсията пиеш аулин. Ако има нужда след това може още един /по-късно/.
Аз не съм пила нищо и не ме е боляло, болката е мноооого слаба, ако въобще може да се говори за болка, по скоро е усещане.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Дани, можеш да си сложиш свещички Профенид или Аулин както е казала manga-zunga. Мен първия път не ме боля, а втория си усетих болка ( за съвсем кратко), макар и преди двата да бях пила Аулин. Така, че според мен по добре си вземи нещо дори и за всеки случей! :wink:

[/url]
Благодаря ви,моми4ета!Добре,4е ви има,4е то ина4е савсем ще се побьркам от купища процедури-поне да имаше резултат!
*
Момичета много съм объркана...Преди малко ми звънна д-р Шефкетова за резултата от биопсията и (ама много съм тъпичка)ми каза едни неща дето нищо не разбрах какво трябва да направя.Каза,че трябва да направим още едно лечение,но й напомних,че ми изтича заповедтта на 16 юни,пита ме кой ден съм от цикъла,казах десети,после трябвало в деня на ову да й напомня да ми вземат кръв и да й напиша смс какво са ми казали от прегледа който ще е в моя град. Честно,нищо не разбирам! 8O Ами сега,какво ще правя,на кой да звъня да питам?! :(Според вас какво значи това?!
*
pepssi, предполагам, че за РВМС - периферни моноцити ти е говорила д-р Шевкетова.
Там вземат кръв в деня на О, после пак, после се впръсква под формата на лекарство и биопсия
На мен д-р Стаменов ми намекваше последния път, но щял да пита имунолозите и да се обади, още не се е обаждал никой, но и аз си трая :lol:, в понеделник като им цъфна ще видим :lol:

manga_zunga последно прави РВМС, поразпитай  я.
*
pepssi, предполагам, че за РВМС - периферни моноцити ти е говорила д-р Шевкетова.
Там вземат кръв в деня на О, после пак, после се впръсква под формата на лекарство и биопсия
На мен д-р Стаменов ми намекваше последния път, но щял да пита имунолозите и да се обади, още не се е обаждал никой, но и аз си трая :lol:, в понеделник като им цъфна ще видим :lol:

manga_zunga последно прави РВМС, поразпитай  я.
Много благодаря миличка! Значи в деня на ову трябва да съм там така ли,и после...какво,колко дена трябва да съм там,колко струва това чудо...? Ооооооооооох нищо не ми е ясно.
*
Какви са тези моноцити,толкова ли ми е лоша биопсията?                                          
« Последна редакция: Май 05, 2011, 20:59:30 pm от pepssi »
pepssi, не се притеснявай мила. Ако става въпрос за РВМС, то се взема венозна кръв в деня на ову, след това на 2 ден след ову отново, и от тази кръв се приготвя някакво лекарство, което няколко часа след като са ти взели за втори път кръв, ти го поставят. Самото поставяне е почти като трансфер- няма болка и пак трябва да си с пълен мехур. И след 3 дни следва биопсия отново. Това е! Незнам колко лоша е била биопсията ми, и колко е ефекта от това лекарство, но при последния си опит за пръв път имах имплантация, па макар и за много кратко, за разлика от предходните два пъти когато нямаше никаква имплантация! 

[/url]
*
ralitka в същото време съм ти писала на лични. :lol:Благодаря,благодаря,благодаря!! Добре че ви има! :balk_21:
« Последна редакция: Май 05, 2011, 21:26:12 pm от pepssi »
Ралитка е описала..Аз вече отговорих на pepssi на лични, но ще пиша и тук.

Отначало се проследява овуто като за биопсия. При мен 1 ден слуд това /тъй като овуто беше в неделя и не работеше лаб./ ми взеха кръв от вената. Минаваш през имунолозите, плащаш 150 лв. и отиваш в имунологична лаборатория. След 1 ден, т.е. през ден отиваш пак, пак през имунолозите, плащаш 100 лв и пак за кръв.
Обработват кръвта, като от нея изтеглят нещо си и добавят лекарство. След 2-3 часа - на четвъртия етаж се събличаш гол :), обличаш пижамките на клиниката, шапка за косата и т.н. Много страшно ми изглеждаше... В една стаичка, в стерилна обстановка обливат матката с катетър с вече готовото лекарство. Всичко трае точно 2 минутки. Абсолютно безболезнено! След 3 дни се прави биопсията.

Трябва да ви кажа, че при мен даде много добър резултат. След това РВМС и последващата го биопсия не се наложи да правя трета.
Успех!!!

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*
А трябва ли да си записвам час за това РВМС и какво трябва да кажа на секретарките,час за какво?
като ти вземат кръв първият път и ще ти кажат за кога да си запишеш час за връщане на лекарството

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."