0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имунологичните са ми готови,всичко е в норма.Остава биопсията,ама много ми е интересно защо се прави и какво точно изследват с нея.Не съм питала д-р Персенска кога започваме и по какъв протокол.
На мен имунологичните ми са в норма, само НК клетките са на горна граница - 12.Сега ми предстои биопсия. Ще видим и там как са нещата. Малко ми е притеснено, дано не боли много. :(
*

    iva17

  • ****
  • 915
  • Когато всичко е загубено, остава бъдещето.
Здравейте, и аз се включвам в тази тема след серия неуспешни опити и една спонтанна бременност, приключила в 8 г.с. Сега ми предстои първата ми биопсия. И аз като Silvi 35 съм много притеснена колко ще боли, защото изобщо не издържам на болка :( Казаха ми, че може и с анестезия, но сега като изчетох цялата тема виждам, че всички сте били или с обезболяващи, или без нищо и се чудя дали има смисъл от упойка за толкова кратка процедура. Ще питам и д-р Стаменов като отида другата седмица за проследяване.
Всичко винаги завършва щастливо. Ако приключи зле, значи това не е краят :)
*
Иве, и всички други :) нямаш нужда от упойка.  Вземи си както ти каза Къди в текущата тема обезболяващо преди биопсията и си готова. Моето впечатление е, че докторите са им хванали начина на вземане на пробите. Ти сподели преди да почнат, че те е страх от болка, не е срамно.
Аз направих 5 бр., като три от тях почти неусетих. 
*
Нарочно пупликувам нов пост: нали нищим тези дни РВМС в текущата тема.

manga-zunga е описала по напред подробно как протича терапията при биопсия.

Мога да кажа вече, че има разлика приложена РВМС между пункция и трансфер. Ами не е като лекарство преди биопсия както се впръсква в матката,  а като "лепило" среда преди ЕТ под УЗИ 
Момичета, днес мина моята първа биопсия. Толкова страх брах, а почти изобщо не ме боля.Все едно леко като при цикъл. Ама да кажа, че бях сложила една свещичка Профенид час по-рано и отделно един аулин изпих 30 минути по-рано. Сигурно затова почти не усетих.Дано и резултата да е хубав, че да започваме стимулация.

На мен обаче не ми казаха да слагам утрогестан, да  не са пропуснали нещо. Чудя се да слагам ли да се обаждам ли да питам?
« Последна редакция: Юни 16, 2011, 21:25:42 pm от silvi 35 »
Утрогестан се слага ако имаш задържан фуликул, ако нямаш мисля че няма нужда. Късмет и добри резултати от биопсията! :D
Куклена  молитва
Боже, Боже... Каква красива душа.
Като кукла! Като ангел! Като звезда!
Изпрати я, Боже в този светъл дом,
дай й път, любов, подслон!
ТЕ искат детенце да имат –
дари ги, Боже, направи ги трима.
Чудото светло скоро стори –
куклата тяхна по ангел прати:
близнаци, дъщеричка, син...
Да бъде, Господи! Амин!
Момичета, днес ми е 4 ден след биопсия и започна да ме боли корема все едно ще ми дойде, а е още много рано 19 ден от цикъла. Дали е възможно след биопсия да ми дойде толкова много по-рано. Не казах, че в този същия цикъл имах и пункция на естествен цикъл.
Отделно сутринта двъннах на секретарките и те ми казаха, че резултата от биопсията ми е готов, да чакам някой от докторите да ми се обади. За всеки случай пуснах един SMS на докторите, но засега никой не ме е търсил, а го изпратих на обяд.До кога е нормално да чакам дали да не пратя утре друг, ако не ме потърсят.
Док ми се обади преди половин час, каза че биопсията ми е що годе добра, имало още какво да се желае, но сме щели да го правим в месеца , в който връщаме замразените ембриончета. Сега мисля да замразим още едно и се чудя дали на естествен цикъл да ги връщаме или да ползвам последния си шанс от фонда. При мен и със стимулация не се правят много фоликули, дори и да тръгнат 4-5, докрая и двата пъти все оставам с едно трансферирано. И при двете ми стимулации накрая ЧХГ беше 0 , а на ест цикъл имах все пак бременност ,макар и биохимична.
Здравейте!Другият месец ми предстои биопсия,но се чудя дали не е много рано.Заповедта ми все още не е излязла.Очаквам да е в края на август или септември,не по - рано от тогава.И още нещо-в кой ден от цикъла се прави?
*
Здравей, Daninka80. Биопсия се прави 5 дни след овулация.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Здравейте!Другият месец ми предстои биопсия,но се чудя дали не е много рано.Заповедта ми все още не е излязла.Очаквам да е в края на август или септември,не по - рано от тогава.И още нещо-в кой ден от цикъла се прави?
Данинка, относно това дали е рано-не мисля че е рано. По добре сега, за да има време ако недай си боже има някакви проблеми и се наложи лечение и след това контролна биопсия. А както знаеш всичко е свързано с цикъка, като се има и предвид предстоящата почивка лятото. Все пак ти пожелавам да няма проблеми и следващият ти опит да е успешен!

[/url]
*

    rumi 84

  • ***
  • 215
  • Вярвам в чудесата!
И аз да се впиша в тази тема моята биопсия беше на 18,06 и вчера се обадих на секретарката в клиниката и каза че е готова да чакам да ми званат лекарите да кажат какво следва някой можели да ми каже колко време се чака да ти се обадят направо не издаржам така да чакам дами кажат резултата,
Цоп и аз в темата ! :(
Биопсийка Юли месец и също ме е страх от болката ... знам че е тъпо, но е факт!
Ще пия Аулин половин час преди процедурата/ще вземе ли да действа за половин час?/, но не разбрах свещичката анално ли се слага  :oops:, извинявам се за тъпият въпрос ...
*

    rumi 84

  • ***
  • 215
  • Вярвам в чудесата!
Аз пих само Аулин половин час преди биопсията свещички не сам слагала и мнго лека болка и то е за много малко успех,


Аз пих само Аулин половин час преди биопсията свещички не сам слагала и мнго лека болка и то е за много малко успех,
Благодаря ти Руми!Но все пак страх лозе пази, сигурно ще се презастраховам и с още нещо ...
Ами ,когато няма овулация кога се прави биопсия  :ask:
Питаш докторите.Те обикновено назначават утрогестан от 14 ден
Понеже някъде се коментираше...
РВМС и т. нар. "лепило" са почти едно и също нещо. Разликата е само в някакво лекарство, добавка, която се слага при "лепилото", т.е. когато ще има трансфер.

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
Понеже някъде се коментираше...
РВМС и т. нар. "лепило" са почти едно и също нещо. Разликата е само в някакво лекарство, добавка, която се слага при "лепилото", т.е. когато ще има трансфер.
А това т.нар.лепило, как се поставя?Знам, че е ден преди трансфера, но ми е интересно как се вкарва?С игла ли ... /Помня, че след хистерото имах промивки, та те представляваха впръскване на някакво лекарство явно, та дали принципа е същият/