0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
pop4o
На мен днес ми казаха,че преди биопсията ще ми сложат лепило,за да се види как реагирам.Да не би и при теб да е така,знам ли.

*
pop4o
На мен днес ми казаха,че преди биопсията ще ми сложат лепило,за да се види как реагирам.Да не би и при теб да е така,знам ли.


На листчето с което ме пратиха за час пишеше лекарство, но може и да си права, точно като слагането на лепило беше процедурата.
*
Другия "термин" , който използват и с който те пращат  да си запишеш час е да кажеш:"Аз съм за час за помпа!"  :lol:Процедурата е като при трансфер - трябва да си с  пълен пикочен мехур и ти поставят в матката тъй нареченото лекарство.Ако и при теб е било така ,значи говорим за едно и също нещо  :wink:
Ама пък как си вървим с теб заедно по процедурите,човек ще каже,че сме се наговорили  :lol:
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Момичета, знаете ли си резултатите след контролната биопсия, има ли ефект от тези помпи, по колко пъти сте ги правили.

При мен някакви клетки, показател за имплантацията е много нисък, 24 ? е, а трябва да е поне двойно.

Много се надявам този цикъл да успеем с контролната биопсия, че предния път се провали.
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
silvanchence
При първата ми биопсия бях без помпа и при мен излезе,че показателите за имплантация са по-ниски,но с колко - не знам.Сега ми предстои нова биопсия,преди която ще ми сложат "помпа",най-вероятно ще е другата седмица.
Не се притеснявай ,Силве,в добри ръце сме ,знаеш  :lol: ще ги вдигнем тези пусти показатели  :wink:
Аз също имах така наречената "помпа" и онзи ден - контролна биопсия. Към 15-ти ще са готови резултатите и много се надявам всичко да е наред и да започна процедура.
Има ли момичета, забременели след тези биопсии, промивки и помпи? Моля, споделете!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...





БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
Момичета, дано не ме сметнете за троянски кон или пълен неверник, но след поредния 4ти опит имам много много въпроси.
Започнах да чета тази тема, защото очаквам, че точно това ще е предложението на д-р Стаменов за следваща стъпка.

Та:
1. Много пъти срещнах въпроса "има ли забременели след биосия" в тази тема и нито един отговор.
2. Нито една от вас не е информирана за параметрите на това изследване - показатели, стойности, референции...
3. Срещнах и отговор от страна на д-ра "ние си знаем" на въпрос "какво е лекарството?".
4. Масово се слага лепило преди трансфер, което, доколкото схващам, при някои организми може да се окаже причина за отхвърляне на ембрионите, вместо търсения положителен резултат.

Та си задавам въпроса дали тези биопсии и промивки имат някакъв смисъл изобщо? Или е поредната новост, в която сляпо се хвърляме в отчаянието си?!?!

В един пост се питаше дали е възможно на кръвни имунологични да е всичко наред, а на биопсия да е тотално друг резултта? И аз това се питам! Някой питал ли е доктора за това и какъв отговор е получил? Логично е, ако кръвта ти има нещо, да го има и другаде в тялото, а ако няма в кръвта...

И друго: зобих преднизолон в конски дози при последния опит. Толкова ли, ако имаше нещо, дето може да се види с биопията, не се е повлияло? Нали терапията след биопсия е промивка с преднизолон?!?! И дали също както има разлика в резултати от кръвни и биопсия, може да се мисли, че има разлика между преднизолон орално и преднизолон промивка?!?!

И още: правила съм имунологични, пих какви ли не химии след тях. А не е ли редно да има и контрола след всичките лекарства? Защо започваме процедури, ако е имало опасения за нещо, пили сме хапове, а след това никаква контрола. Ами ако няма подобрение, а напротив? Сега чета, че и след биопсията е възможно да не се прави контрола - по преценка. Е за какво са всички тези изследвания, ако не се проследява резултата от лечение?!?!

Направо сме си за една конференция по темата май.  :lol: Не очаквам, че някоя от вас има отговор на тези въпроси, не че ми и олекна като ги зададох на вас... Но вече започва да ми изглежда като психологическа терапия повече тази биопсия и промивките, отколкото като нещо наистина резултатно.

Простете дългия пост!
*
Ази,
Има резон,в това което казваш, но някакси аз лично предпочитам да ги направя тези биопсии,отколкото след време да се самообвинявам,че не съм ги направила.Може би се надявам биопсията да ми даде отговор за трите нулеви ЧХГ-та.
Може би не съвсем по темата, но по въпросите на Ази.
При мен док не еповдигал въпроса за биопсии, но редовно чета темата, за да съм в час. Имам приятелки, които правят тези биопсии и нито една от тях все още не е завършила пълния цикъл.
Цитат
. Много пъти срещнах въпроса "има ли забременели след биосия" в тази тема и нито един отговор.
Това от скоро се прилага и може би все още няма резултати и ще е нужно време за да се натрупа, така да се каже, "база за сравнение".
Цитат
Масово се слага лепило преди трансфер, което, доколкото схващам, при някои организми може да се окаже причина за отхвърляне на ембрионите, вместо търсения положителен резултат.
Виж за лепилото - имам опит. 4 пъти са ми слагали. Имала съм бременност и с лепило и без лепило, и с Преднизолон и без него, с вливане и без вливане на Имуновенин, с Неупоген и без него, с иглотерапия и без нея. И при двете бременности терапията беше различна, но и двете завършиха с аборт в 10г.с. Та явно няма чак такова значение. По-скоро да сме сигурни, че всичко познато и непознати сме приложили, пък каквото Господ реши после. Въпреки това следващия път ще приложа пак всичко, което предложи док.
Ситуацията е следната:
Медицината вече е на ниво да преодолее всичко, което пречи на оплождането. И с това се справят почти всички клиники.
Но за зачеване има още нещо необходимо - да се получи имплантация. От това зависи % на успеваемост на клиниката. В нета има много статии за ефекта от различните терапии за подобряване на имплантацията - имуновенин, интралипид, преднизолон, аспирин, фраксипарин, ко-култивация, лимфоцитни имунизации, психотерапии, лепила..... Но навсякъде, където има такива статистики, остава някакъв процент от опити без имплантация! Никоя терапия не ГАРНТИРА успех. Ефективността на лечението се измерва в проценти. ПОвечето клиники прилагат всички нови методики, само и само да подобрят успеваемостта, без да е изучен и доказан ефекта. Но ние сме съгласни на всичко, заради майчиния инстинкт(или зародиша на такъв). Затова се съгласяваме да експериментират със здравето ни. Прави ли сме? Не знам. Прави ли са клиниките и лекарите, които прилагат лечение, без да е гарантирана безвредността му и ефективността му? Не знам.
Ако някой лекар открие начин да гарантира имплантацията, ще получи Нобелова награди, струва ми се.
Преди твърдях, че няма неизяснен стерилитет, а само ненаправени изследвания. Не съм била права. Медицината не е вездесъща. Поне на този етап.

Сега, вярвам само, че ако Господ е решил да стана майка, ще забременея. И се моля!
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Цитат
Но за зачеване има още нещо необходимо - да се получи имплантация. От това зависи % на успеваемост на клиниката.

И не само! Да не забравяме и потенциала на самия ембрион. Колкото и "хубав" да изглежда само Бог знае дали ще се превърне в малък човек.

Тенденция е, особено в Америка да се правят биопсии и промивки напоследък.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    silvanchence

  • *****
  • 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
Ходих вчера в клиниката за проследяване на овулацията, все още не се е спукал фоликула.

Но д-р Персенска нещо ме притесни, каза ми, че лигавицата хич не харесва, има сенки и се предполага, че имам пак полипи  :( .
Иска да мине биопсията, защото доста често с нея се отстраняват и полипите, но следващия цикъл трябва да отида в по-ранен ден от цикъла да се види какво е положението.

Ох, край нямат тези препядствия ... :balk_144: .
[/url[url=http://bg-mamma.com]


Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.

И не само! Да не забравяме и потенциала на самия ембрион. Колкото и "хубав" да изглежда само Бог знае дали ще се превърне в малък човек.

Да, така е!
Но, аз говоря от моята гледна точка.
Трансферирала съм ембриони с участие на донорски яйцеклетки; имала съм силна стимулация и ембрион от спонтанен цикъл. Имала съм и спонтанно забременяване.

Мъжът ми има нормален кариотип. Обикновено има добра спермограма (все пак за 7 години не очаквам всяка една спермограма да е добра) и добър SDI.

Според лекарите, дотук проблемът ми е с имплантацията.
Ако има някакъв тест или изследване, което да отчита жизнеспособността на ембриона и съм го пропуснала, ще се радвам да го направя, защото чувствам как тъпча на едно място.
*
..., защото чувствам как тъпча на едно място.

И аз съм на същи я хал. Тъпчене до откат... Толкова ядосана и безсилна се чуствам!

Извинете за емоционалното отклонение!
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
Има клиники, които не правят биопсии и промивки и като гледам процента на успеваемост е точно същия колкото е и на другите добри клиники.
Факта до колко е успешно това лечение ще стане ясен, когато тази тема се напълни с хубави новини за настъпили бременности.

Но по темата...

Този нов подход на лечение е за трудни  случаи при неизяснен стерилитет, при безуспешно направени  опити да се стигне до бременност.
Като, че ли при тези случаи по-често излизат проблеми от имунологично естество. Поне такова наблюдение имам от резултатите, поправете ме ако греша.
 
При случаи, които е имало бременност и по една или друга причина не настъпва такава, което очевидно е странно. По мои наблюдения тогава излиза на преден план някаква инфекция, която по редица ясни и неясни причини е стигнала до маточната лигавица и създава неблагоприятна среда за ембрионите и невъзможност за имплантация.

От една страна това изследване крие много рискове, да не се вкара инфекция ако вече си нямаш такава, разбира се. Което води до един порочен кръг.
От друга стра Аля е права, че стигнал ли си до тук, остава твоя избор дали си готов да продължиш да се бориш с " вятърни мелници "!?

Кой знае... Може пък нашия доктор благодарение "И" на нас да стане Нобелист!?  :wink:


Сега, вярвам само, че ако Господ е решил да стана майка, ще забременея. И се моля!
И аз!

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
ази, не се извинявай! :bighug:
Тези, които се задържахме дълго в този подфорим, май всички сме така.

2. Нито една от вас не е информирана за параметрите на това изследване - показатели, стойности, референции...
3. Срещнах и отговор от страна на д-ра "ние си знаем" на въпрос "какво е лекарството?".
Това, мен лично, като средно интелигентен човек малко ме обижда.
Все пак, много неща сме изчели, докато стигнем дотук.
А от друга страна, всичко това е свързно и с пари, и с още много други неща.


deep, дано!
Здравейте , момичета!
Бях една от първите в началото на годината, при които се проведе този метод.
Бременност се получи в края на курса, но беше биохимична.
Двата предшестващи опита нямах никаква имплантация.
При нас, решаваща роля играе мъжкия фактор така че загадката се крие, наистина в потенциала на ембриона.
На многото си въпроси получих разбираеми отговори, но честно ви казвам вече не помня детайли.
Като ми дойде до главата отново, ще се задълбоча.
Колкото до моделиране на имунната система по време на стимулация, аз също имам известни резерви, но не са медицински аргументирани.
И в този смисъл се доверявам.
Задълбочаването прави проблема титаничен, а аз съм се заела да го минимизирам.
Така де, нали ще го преборвам! :balk_600:


*

Задълбочаването прави проблема титаничен, а аз съм се заела да го минимизирам.
Така де, нали ще го преборвам! :balk_600:


 :good_post:
Имам чувството,че колкото повече мисля над проблема имплантация,и колкото и въпроси да си задавам,и колкото и отговори да търся - нищо не постигам освен едно главоболие придружено с още въпроси  :lol:
Дано всички да излезем от тоя омагьосан кръг най-накрая,че започва леко да ми писва!



« Последна редакция: Октомври 08, 2009, 14:25:18 pm от me4kata »
*
Дано всички да излезем от тоя омагьосан кръг най-накрая,че започва леко да ми писва!

Не ЛЕКО, а много ЯКО ми е писнало на мен лично!
*

    deep

  • *
  • 2887
  • believe in YOU
При нас, решаваща роля играе мъжкия фактор така че загадката се крие, наистина в потенциала на ембриона.

Разбира се, за да настъпи здрава бременност е необходима съвършенна комбинация от  фактора ЖИВОТ.

Отностно ембриона и това какъв потенциал има ... Отговор няма, все още е  ЗАГАТКА...
Била съм свидетел на коментари от хора специалисти, че от едни на вид не хубави ембриони се раждат не едно а и две здрави дечица и съответно другата крайност. От трансфер на прекрасни бластоцисти става...НИЩО!

А за съжаление се раждат увредени дечица, които са били ембриони... Тук оставам безмълвна.

Моля се, всички ние да се докоснем и прегърнем - ЧУДОТО НАРЕЧЕНО ЖИВОТ!
 
Извинявам се за лирическото отклонение, май трябваше да пиша в емоционални.

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън