0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: поликистоза
« Отговор #120 -: Юни 06, 2010, 17:17:27 pm »
мислис ли че за 14 години ходене по мъките  не съм го разбрала?
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: поликистоза
« Отговор #121 -: Юни 06, 2010, 19:08:08 pm »
fanta_25, никой никого не напада, не разбрах къде видя нападки. Какво лошо има да чуе и чуждо мнение?
Таня,  истината е, че специалистите по стерилитет често правят неща, с които ако може така да се изразя, заобикалят проблема. Така резултата е, че има бременност много по-бързо. Например ти може да се лекуваш хормонално години наред и никога да не се оправиш, а всъщност да е възможно с лекарства да се получи забременяване след 2 месеца ( това е просто пример, всеки си е индивидуален). При положение, че 11 години се разправяш с това, най-логичната стъпка е да отидеш именно при такъв специалист. Освен ако не смяташ, че имаш още годинки за губене. Аз имам нещо подобно - според лекаря ми е на границата между ПКЯ и нормалното. Колкото и да се лекувам, няма да се оправи за постоянно. Обаче с хормони забременях от инсеминация от първи път ( друг е въпросът, че го загубих тогава, но това е по други причини). sixsens е 100% права за това, което ти казва.

Боби


  
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: поликистоза
« Отговор #122 -: Юни 06, 2010, 20:08:20 pm »
Таня, за тези 14 години би трябвало да си разбрала, че ПКЯ НЕ СЕ ЛЕКУВА! Терапията е поддържаща, но ПКЯ няма да изчезне, ако ще още 14 години да се лекуваш. Ако не ми вярваш, прочети това - http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=397&Itemid=17 Споделям написаното от Боби. Затова и ти казвам да потърсиш клиника по стерилитет, защото там знаят как да заобиколят поликистозата и да постигнат бременност без да се налага години да пиеш противозачатъчни и всякакви други...
Нито те нападам, нито те иронизирам, нито каквото и да е. Казвам ти всичко това с най-добри чувства и загриженост. Повтарям, ПКЯ поне на този етап не се лекува. Единствено с лечение и терапия се постига подтискане на симптомите. Но в момента, в който спреш лечението, всичко започва отначало.
Не каза от кой град си, но ако за тези 14 години си ходила само по лекари в твоя град /с такова впечатление останах аз от поста ти/, значи си си загубила времето. Извинявай, ако грешно съм разбрала.
Успех ти желая най-искрено!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: поликистоза
« Отговор #123 -: Юни 07, 2010, 18:48:26 pm »
значи първите години се лекувах във враца после почнах в плевен а след това в софия първо в майчин дом там ми правиха цветната снимка  osi_16 искаха и лапаро да ми правят но.... след това при доктор дачева която ме лекуваше с дияне35 и тя ми препоръча доцент рачев каза ми че той може да ми помогне но сега определено се обърках  :( какво да правя? :oops: :(
« Последна редакция: Юни 07, 2010, 18:52:26 pm от tanq ivanova »
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: поликистоза
« Отговор #124 -: Юни 07, 2010, 18:58:16 pm »
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0 - в този форум има адреси и отзиви за различните клиники по стерилитет в България. Поразрови, прочети мненията за различните доктори, помисли и си избери клиника, обади се, запиши си час и действай!
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: поликистоза
« Отговор #125 -: Юни 07, 2010, 22:13:35 pm »
Sixsens вече ти е казала мнението си многократно.

Аз три години лекувах СПКЯ в София. Когато ми казаха, че единственият ми разумен ход е инвитро отидох във Враца, където на третия месец имаше бременност, а след 9 месеца се появи и баткото.
Когато решихме, че искаме второ дете започнах да обикалям точно тези специалисти, които ти препоръчват  sixsens i Bobbie. Пообикалях, пообикалях половин година и накрая пак се върнах във Враца. Развръзката е ясна.

Като знам манталитета във Враца и околията какъв е, никак не ме учудва, че 11 години чакаш дете. Предполагам, че този 1 месец няма да е фатален. Изчакай да видиш какво ще стане при доцента. И късмет.
Ако не стане, наистина внимавай при избора на клиника за ин витро. Има много измислени. Но тази в Плевен, тези на д-р Владимиров, д-р Стаменов, д-р Щерев, д-р Димитров... не са от тях. Аз лично не съм правила опити ин витро и не мога да давам съвети за това. Но във форума има много писано.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: поликистоза
« Отговор #126 -: Юни 07, 2010, 22:44:16 pm »
Не разбрах само аз кои специалисти препоръчвам?
И баш пък клиниката в Плевен да приравняваш с другите....
Иначе, много се радвам, че си забременяла без ин витро, значи не си имала много сериозен проблем. СПКЯ има различни степени и състояния.
Успех!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: поликистоза
« Отговор #127 -: Юни 07, 2010, 23:20:32 pm »
Не разбрах само аз кои специалисти препоръчвам?
И баш пък клиниката в Плевен да приравняваш с другите....

предположих тези
Не приравнявам никои клиники. Тя се е лекувала в Плевен затова я сложих на първо място. Освен това казах само моето мнение. Единствено моето. И вече го казах. Няма да намеквам и натвърдвам да иде при мойта БАШ лекарка. Има си глава на раменете и тя си знае през какво е минала. Най-верояно е започнала точно от моята лекарка...

СПКЯ има различни степени и състояния.
Повярвай знам. Даже знам, че едни и същи състояния и степени в очите на различните лекари са много различни. В рамките на две седмици чух от "За ин витро си" до "Нищо ти няма"...
И престанах да слушам. При втората бременност помогна. Дори и модератори тук ми казваха - с тези изследвания си за ин витро отвсякъде. Аз не приемах ин витрото като шега, или "способ да забременея с близнаци". Затова не се решавах да тръгна по този път. Може би е било щур късмет, че е станало... ннам, ама и слабо ме вълнува. Точно сега не ми се смятат вероятности.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: поликистоза
« Отговор #128 -: Юни 07, 2010, 23:32:32 pm »
Когато решихме, че искаме второ дете започнах да обикалям точно тези специалисти, които ти препоръчват  sixsens i Bobbie.
Къде видя да препоръчвам когото и да е?

Б.


  
Re: поликистоза
« Отговор #129 -: Юни 08, 2010, 20:49:55 pm »
моляви момичета не спорете ще послушам и ще отворя линка да видя клиниките и да видя какво ще правя АЗ САМО ИЗКАХ ДА СПОДЕЛЯ НЕ ДА ПРАВЯ СПОРОВЕ И КАРАНИЦИ извинявайте че писах не исках да се стига да се карате заради мен СЪЖАЛЯВАМ!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Re: поликистоза
« Отговор #130 -: Юни 08, 2010, 21:22:24 pm »
Не се извинявай, Таня, няма за какво. Нормално е, всеки има мнение и е в правото си да се  изкаже, разбира се. Не се караме, изясняваме се :D
Дано скоро намериш решение на проблема си!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: поликистоза
« Отговор #131 -: Юни 09, 2010, 18:00:47 pm »
е дано защото наистина вече ми писна да тичам от доктор на доктор и нищо накрая дано успея да се оправя и да си родя едно детенце  :(
*
Re: поликистоза
« Отговор #132 -: Юни 09, 2010, 18:07:24 pm »
Няма да се отчайваш и няма да се предаваш, както много от момичетата тук.Това е форум за проблемно забременяване и ние всички тук си помагаме за да сбъднем един ден най-голямата си мечта!

А и аз икам да се извиня защото доста несправедливо от моя страна се включих с неподходяща реплика съвсем наскоро. Никой никого не напада, всички си помагаме!
Re: поликистоза
« Отговор #133 -: Юни 28, 2010, 15:27:32 pm »
Момичета, може би ще ме сметнете за изключително невежа, но все пак ще си задам въпроса.
Началото на 2009г. цикъла ми спря за 6 месеца. Започнах прием на Дуфастон и с него 7 месеца цикълът ми беше редовен. Но след като спрях да го пия, спря и да ми идва. Така 3 месеца отново нямах цикъл. Ходих на лекар и той ми каза, че имам поликистоза. Изписа ми Оргаметрил (4 дни х 2 табл.), за да ми дойде и да изследваме FSH и LH. Та по схема го пих 4 дни, и на 5-6 ден откакто съм го спряла трябва да ми дойде. Днес е 7-ми ден, все още нямам кървене. Но на 25.06. имах полов контакт и презервативът се скъса. Въпроса ми е дали е възможно да съм забременяла. Този Оргаметрил как действа - предизвиква ли овулация? И кога най-рано мога да си направя тест, за да е достоверен?
*
Re: поликистоза
« Отговор #134 -: Юни 28, 2010, 18:57:07 pm »
Нелка аз не веднъж съм пила Оргаметрил 2 пъти на ден , 5 или 7 ден за предизвикване на МЦ и моят АГ ми казва че 5-7 ден след спирането ще ми дойде. Направи един тест за бременност ,дано резулата е положителен или най-добре отиди на лекар.
Re: поликистоза
« Отговор #135 -: Август 11, 2010, 11:09:28 am »
Така... :) на някой да му се е случвало нещо такова?

Имам си ПКЯ...след неуспешната ми бременност, яйчниците бяха отново в кисти, изпих три блистера Диане и през месеците кистите постепенно изчезваха. По време на 3-я блистер ходих отново при док, бяха останали само 2-3 кистички на яйчник и решихме като изпия и този блистер да подновим опитите.
Разбрахме се на 16-17 ден от новия цикъл да отида на преглед (понеже овулацията ми е късна около 20-ти ден, ако я има :wink:) да видим какво се случва и ето ти изненада  8O

Имах толкова много нови кисти, колкото никога до сега не съм имала. Док вика - все едно сме започнали стимулация за инвитро...около 10-15 малки фоликулчета (кистички) на яйчник.

Ха сега споделете предположения какво може да се е объркало? След три месеца на противозачатъчни, би трябвало като ги спра ефекта да е обратния, да са по-малко кистите и да търсим някаква овулация, а не положението да е по-зле  :?.

Сега ще изпия 10 дни един Дуфастон, ще пусна хормони, и ще правя тест за
инсулинова резистентност, но направо нямам отговор на случващотото се...не смея да се наема на какавато и да е стимулация било то и с клостибегит, защото резултатите от тях са супер непредсказуеми и най-вече трагични.

Някакъв съвет, как да се боря с тая напаст или какво може да се е объркало?
Противозачатъчните винаги са давали ефект и след спирането им яйчниите са ми били спокойни...


Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

Re: поликистоза
« Отговор #136 -: Септември 28, 2010, 16:29:36 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА!КАК СТЕ?АЗ СЕ ЗАВЪРНАХ В ФОРУМА И СЕГА СЪМ ПРЯСНО ОПЕРИРАНА.НАПРАВИХА МИ ЛАПАРОСКОПИЯ И СЕГА ЩЕ ВИДЯ КАКВО ЩЕ СТАНЕ.ХОДИХ В ПЛЕВЕН В КЛИНИКА СВЕТА МАРИНА В НАЧАЛОТО НА СЕПТЕМВРИ И НА 23 СЕПТЕМВРИ МЕ ОПЕРИРАХА.Е НЕЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ НО ПОНЕ СЪМ МНОГО ДОВОЛНА ОТ ПЕРСОНАЛА НА ТАЗИ КЛИНИКА АБЕ ВЪОБЩЕ НА НИВО СА НИЩО ОБЩО НЯМА С ДЪРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ.Е ДАНО МИ ТРЪГНЕ ЦИКЪЛА НОРМАЛНО И ДАЙ БОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЯ. :bori_002: :youwoman: preggo  ОФ МОМИЧЕТА НЕЩО СЪМ ОБЪРКАЛА АЗ СЪМ TANQ IVANOVA ИМАМ ПО ГОРНИ ПУБЛИКАЦИИ НО НЕЩО СЪМ ОБЪРКАЛА И ПИША ОТ ТОЯ ПРОФИЛ НО КАК И АЗ НЕЗНАЯ ХАХА
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 16:32:25 pm от tanq82 »
*
Re: поликистоза
« Отговор #137 -: Септември 28, 2010, 22:45:11 pm »
Таня, а дано всичко е ок и забременееш скоро.

Междувременно - писането с главни букви в интернет пространството се приема за викане  :wink:
Re: поликистоза
« Отговор #138 -: Септември 30, 2010, 17:21:49 pm »
radostinka,и аз съм с ПКЯ и ми предстои да взема Диане след 3 стимулации с клостил,неуспешни.По принцип от клостил не е учудващо ако се появат нежелани кисти,всяка жена реагира различно.Един месец може да няма нежелани кисти след стимулация,но на следващия да се появят толкова много,че дасе наложи да се вземе диане до следващия опит.С клостил при поликистоза е "риск губи,риск печели".Мисля,че нищо не се е объркало особено,прочети листовката мисля,че там го пишеше като възможна реакция.Противозачатъчните не са абсолютния лек,те просто блокират порочния кръг,ако не се цели бременност.И се дават през почивките при стимулация,за да се поизчистят кистите и да понижат андрогените,които потискат овулацията при високи стойности.Кръвната ти захар нормална ли е?
Re: поликистоза
« Отговор #139 -: Септември 30, 2010, 17:36:23 pm »
hazelnut,аз съм с поликистоза и без овулация.За щастие клостилът все още предизвиква овулация при мен.Е не всеки път,но все пак я има.