0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #840 -: Февруари 12, 2012, 04:10:20 am »
Душе, аз пускам вечер и преди да легна го слагам в хладилника!
Така престояло хем удвоява обема, хем по-лесно го работя!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #841 -: Февруари 12, 2012, 08:29:48 am »
И аз пробвах тестото за мекици на Аничка, но направих пица. Сложих цялата доза и стана дебеличка. Иначе тестото е много приятно за работа.
     
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #842 -: Февруари 12, 2012, 08:44:22 am »
Дани  :P просто го раздели на две!
Аз от едно тесто правя /когато е пица/ -
тавата на фурната + две кръгли средни тавички,
или една голяма пица и другата половина мекици!
Това независимо кое тесто правя...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #843 -: Февруари 12, 2012, 11:16:42 am »
И аз днес правих мекици от това тесто, но престоя в хладилника от вчера. Сложих и 3 супени лъжици зехтин. Ще правя и запеканки с кашкавал, сирене, масло и чесън, да видим дали ще стане вкусно.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #844 -: Февруари 12, 2012, 12:02:17 pm »
Душе, аз пускам вечер и преди да легна го слагам в хладилника!
Така престояло хем удвоява обема, хем по-лесно го работя!

Мише, то хубаво, че си ми отговорила, ама да беше в нормалните часове все пак...  :D Влизах аз тук да проверя, ама до към 1 часа, ама ти чак в 4, направо изби рибата!  :D
Направих тестото, така или иначе, но едва тази сутрин, съответно мъжа ми не го дочака, така че ще има пица и мекичета за след обяд.  :oops: Изглежда добре на вид и пипане - мекичко, еластично, надявам се, че и на вкус е супер!  :wink:
Наде, може ли да споделиш как правиш запеканките?

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #845 -: Февруари 12, 2012, 15:05:24 pm »
Запеканката е като пицата в малко по друг вариант. Понеже тия на заведението Булевард много се харесват ги правя и у дома.

Запеканки с кашкавал

След като сложиш тестото в тефлонов съд за печене на пица или друг намазнен, който си ползваш. Намазвам с предварително разтопеното масло омесено с чесън на прах. След това настърганият кашкавал и обесоленото сирене. За 15 минути пека само отдолу в предварително загрята на 180 градуса фурна. После поръсвам сусам или микс семена и запичам за 5 от горе само. Аз така пека и пиците у нас, но всеки си има чалъм на печене според неговата фурна. Може да се поръси и с мерудия. Сиренето е обезсолено за да не става много солено и да може детенце да яде.
« Последна редакция: Февруари 07, 2013, 07:18:01 am от mishanta »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #846 -: Февруари 12, 2012, 18:32:07 pm »
Мерси, Наде, непременно ще ги пробвам запеканките.  :wink: И ние харесваме тези на "Булеварда".  :) Предполагам, че ще се получи същия ефект и с чесново масълце.  :wink: Преди малко сложих пицата, да видим как ще се получи. Аз я пека на функция "пица" на печката.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #847 -: Февруари 12, 2012, 18:38:39 pm »
Мише, то хубаво, че си ми отговорила, ама да беше в нормалните часове все пак...  :D Влизах аз тук да проверя, ама до към 1 часа, ама ти чак в 4, направо изби рибата!  :D

Душе, съжалявам, пиши ме кукувица и това е! 8)

Идеята на Пердита и аз си я кРадвам!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #848 -: Февруари 29, 2012, 20:19:40 pm »
Имам си хлебопекарнаааааа!
немска Quigg коята забележете няма упътване на английски, но намерих на френски!
И понеже съм бързачка, пощелива както ме наричат в нас, метнах едно хлебче от типово брашно и ленено семе на бърза програма и до няколко часа ще пиша как е :lol:
Сега трябва да намеря читави рецепти за пълнозърнести хлебчета и теста за пица и да разбера как се включва отложения старт :lol:

И два часа по-късно - резултатът е сууупер вкусен!
Само дето се оказа, че средно изпечена коричка, според несмият стандарт си е направо леко запечена!

Ползвах типово брашно и сипах ленено семе.

какво брашни трябва да купя за пълнозърнест хляб? От готовите ли?
Или мога да купя няколко вида семена отделно и да ползвам типово или ръжено брашно?
« Последна редакция: Февруари 29, 2012, 22:01:15 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #849 -: Март 01, 2012, 00:00:13 am »
ВЕни  :P честито, да си я ползвате с кеф,
сега се започва хлебно труд и творчество...

Аз процедирам така купила съм няколко вида брашна-
бяло, типово, пълнозърнесто, царевично!
И си правя комбинации, като на звуковия сигнал за добавки слагам две шепи семена!
Взела съм готов микс 6 семена, от рафта с мюслитата, но само семе, без плод!

в нашата къща най се харесват два хляба на
* Хляб с кисело мляко и яйце на linko5
* Типов със семена по рецептата на Мери за бял хляб
но аз слагам 1 мерителна чаша типово и 1 и 1/2 чаша бяло брашно

Тестото за пици и мекици е по рецепта от моята книжка

... а тази вечер направих типово хлебче без мазнина за постещите-чудно стана!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #850 -: Март 02, 2012, 19:08:39 pm »
А как се вади тоя хляб бееееееееееееее???????

Първи път - неуспешен, мъжо го извади.
Днес - супер изпечен хляб, но се борих 20 мин. да го измъкна и накрая му начупих коричката :( Мъжа пак се справи.
[/url][/url]
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #851 -: Март 02, 2012, 20:36:39 pm »
Ще те изям бре  :lol:

Вадиш контейнера от пекарната /с РЪКАВИЦИ/ мнооого пари,
аз чакам около 5 минути температурата да поспадне
и обръщам контейнера обратно като леко прихващам хлебчето
като изпадне го оставям на скаричката от партигрила
за да не се овлажни долната кора!
После съхраняваш както искаш в кутия, в торбичка
или увито в кърпа...
Много неразбрано обяснявам  :oops:

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #852 -: Март 03, 2012, 00:01:33 am »
Златна си, ще пробвам така и ако стане ти давам една кълка да ядеш :lol:
[/url][/url]
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #853 -: Март 03, 2012, 08:23:05 am »
Аз от много години си правя сама хляба и при мен съм установила, че е по-добър, ако позлвам машината само да ми направи тестото и после си го изпека във фурната.



  
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #854 -: Март 25, 2012, 20:25:30 pm »
Здравейте, пиша ви с нужда за съвет, защото не успях да открия отговора на въпроса си... :oops:
Имам най-обикновена хлебопекарна Домо от повече от година, която ми върши прекрасна работа за направата на вкусен хляб, но от скоро реших, че искам да я използвам и за тесто. За съжаление нямам програма, която да е точно за тесто - имам една, която е наречена "кълцане" като обяснението е, че това е програма, която се използва само за кълцане, не за печене. 8O Въпросът ми е дали това "кълцане" би трябвало да означава точно тесто и някой се е изгубил просто в превода или според вас това е съвсем различна програма и бихте ме посъветвали да използвам някоя от основните програми, като я прекъсна преди печенето и използвам само тестото. :ask: Ако препоръчвате второто, бихте ли споделили след колко време приблизително тестото е втасало и кога започва печенето? :ask: Пекарната ми не се намира в кухнята, а в сервизното помещение и до сега не ми се е случвало да я наблюдавам и да разбера кога приключва втасването и кога започва печенето... :oops:При някои от програмите хлебопекарната издава звук, който означава, че мога да добавя ядките или стафидите, ако правя такъв тип хляб - дали това е моментът, в който месенето почти приключва и печенето започва? :ask:
Предварително ви благодаря!!! :thankyousign:
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #855 -: Март 29, 2012, 12:08:38 pm »
Здравейте майстори хлебопекари и хлебопекарки(да няма дискриминация).От около 20 дни съм горд собственик на тази прекрасна машинка.Толкова дълго чакана и мечтана от мен.Че най-накрая си я изработих сама и купих.Та за това ми е още по свидна.Като марка е Мидеа(нямаше парички за по-скъпа)нооооо не съжалявам.Перфектна е.С 2 бъркалки и грамаж до 1250.Ако някой има такава да пише,но нали са на един принцип почти всички.Нямам изхвърлено изделие направено от нея.Правя хляб,тесто,козунак(е не толкова майсторски като Вашите,но ще се науча),кекс.След 3 дни четене на темата вече се присъединявам към Вас.Записах си рецепти и съвети.Благодаря че Ви има :grouphug:Поздрави Жени
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #856 -: Март 29, 2012, 20:39:16 pm »
За съжаление нямам програма, която да е точно за тесто - имам една, която е наречена "кълцане" като обяснението е, че това е програма, която се използва само за кълцане, не за печене. 8O Въпросът ми е дали това "кълцане" би трябвало да означава точно тесто и някой се е изгубил просто в превода или според вас това е съвсем различна програма и бихте ме посъветвали да използвам някоя от основните програми, като я прекъсна преди печенето и използвам само тестото. :ask:
Сигурно е това, защото аз не знам машината да има ножове да кълца каквото и да е :-). Пробвай я и  ще разбереш. И също виж дали го втаства. Вероятно да. Обикновено тези програми бъркат и втасват, като по средета има пак едно кратко бъркане.

jeni84 , кекса не ти лие по-лесен с миксера?


  
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #857 -: Март 29, 2012, 21:49:04 pm »
Благодаря! Ще опитам и ще ви пиша какво е станало :) :thankyousign:
*

    dess_dess

  • *****
  • 2328
  • станах двойна мама
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #858 -: Март 29, 2012, 22:22:51 pm »
Я да се разпиша и аз :)
Правих козунак, като за 1 опит се получи, ама по-скоро стана от типа сладък хляб, в някакъв момент при звуков сигнал поставих стафиди, но явно прекалих с брашното като к-во т.к стана леко по-сбит и не така на конци :? Не можах да разбера, кога е момента 8O в който да се намаже отгоре и да се поръси със захар? Аз го правих изцяло в машината за хляб, не съм го вадила, замесвала и пекла във фурната ...


Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #859 -: Март 29, 2012, 23:14:01 pm »

jeni84 , кекса не ти лие по-лесен с миксера?
[/quote]
Oхххх ами като се замисля май точно кекса е по удобно с миксер,но пусти мерак още...Как мога да кача снимка тук,за да покажа снимки? :lol: