0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #780 -: Май 28, 2011, 18:02:09 pm »
Здравейте момичета, мина Великден и нещо забавихте оборотите :D, не пишете. Да не сте на диети след многото празници?
Мишанта какво стана пробва ли хляба с кисело мляко и яйце? На нас май той ни стана основен, само че слагам и пълнозърнесто брашно и семена. Малкия ме радва яде всякакъв хляб, бял ,чер, със зърна каквото направя все му харесва.
Преди малко минах да купя още два пакета пълнозърнесто на Мелко, че много го ползваме.
Лек ден на всички!!!
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #781 -: Май 28, 2011, 18:40:42 pm »
Здравейте, аз все още меся на ръка, но имам нужда от помощ с рецепта. Реших да "забъркам" хляб с овесени трици, царевично и пшеничено брашно. Стана приличен като за експеримент без рецепта, проблема е, че се рони много. Ако имате някакво предложение за рецепта ще съм благодарна да споделите.

Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #782 -: Юни 11, 2011, 12:19:46 pm »
здравейте наскоро си купиххлебопекарна-домашна направил съм досега около 10-тина хляба много съм доволен само дето щом започне да пече капачето веднага пада-можели някой да ми каже зашо  машината е карфур hbm810-10--помогнете
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #783 -: Август 02, 2011, 17:40:10 pm »
здравейте може ли да ми дадете рецепта за хляб  750гр. за основен Благодаря
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #784 -: Август 11, 2011, 16:44:46 pm »
Здравей!
Ще ти напиша моята рецепта, която ползвам за основен хляб, става много хубав
пиша го както се слагат по ред продуктите:
 3с.л олио
 200мл кис мляко , в мерителната чашка си го отмервам
 100мл вода
 1 яйце
 1ч.л сол
 3-4ч.л захар
 550гр брашно
 1,1/2ч.л мая
 Яйцето си го разбърквам с кис мляко преди да го сложа и млякото и водата да не са студени!
  Успех :D
*

    mishanta

  • *
  • 7226
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #785 -: Август 14, 2011, 17:02:30 pm »
Привет  :flower:Дами, ще бъда благодарна да споделите изпитана рецепта за козунак,
който изцяло се приготвя в машина за хляб с капацитет до 1кг!
Аз лично само меся в нея и след това пека в готварската печка,
но питам с молба от моя приятелка!

Благодаря!
Мишанта

п.п.-linko5  :oops: , следващия ще е такъв...благодаря, че ме подсети!
Щях да правя, после дойдохме на Юг, а пекарната пристигна след 3 седмици
и честно казано съм забравила!Проверих, дори съм я архивирала!
Ще се поправя и снимка ще покажа! :P
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #786 -: Август 15, 2011, 12:37:46 pm »
Здравейте момичета, имам питанка
продават ли се само бъркалки ?
чичо ми с неуспешния хляб е изхвърлил и бъркалките на тяхната хлебопекарна.

Успешна седмица на всички
*

    mishanta

  • *
  • 7226
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #787 -: Август 15, 2011, 17:29:37 pm »
Anuk_Anuk, да продават се, на скоро една приятелка
изхвърли нейната точно така, обадихме се в сервиза който ги поддържа,
те нямаха към момента и ни дадоха координати на вносителите.
От тях купихме аналог за 6лв...ако тази схема не сработи при теб,
ще потърся тези от който ние намерихме!Успех!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #788 -: Август 16, 2011, 09:40:17 am »
mishanta - Благодаря за инфото
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #789 -: Август 18, 2011, 11:22:10 am »
Мишанта, за козунаците в машината се върни назад в темата имам спомен, че преди Велик ден момичета бяха пускали рецепти и мнения.
 Аз лично да се похваля, че правих и сладко от кайсии в машината за хляб и се получи доста добре, после повторих с двойна доза и напълних от нея 4 бурканчета за конфитюр.
Нямах пектин, както е по моята рецепта и го правих без него, не можа да се сгъсти много естествето и като ми свърши програмата го заварих леко на котлона да го сгъстя още малко в една тавичка за 10-15мин. По рецепта е със сок от 1 лимон, но аз сложих 1/2 сок от лимон, че да не стане кисело, а за двойната доза сложих сока от цял лимон получи се много добре :balk_602:
*

    mishanta

  • *
  • 7226
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #790 -: Август 18, 2011, 15:32:26 pm »
linko5, благодаря много за подсещането! :P

Сладко много ми се иска да направя, но когато четох за пекарните,
срещнах някъде мнение, че захарта от плодовете като достигне висока температура
поврежда уплътнението на държача на бъркалката, та само това ме спира!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #791 -: Август 24, 2011, 13:10:08 pm »
Да има някой опит с тази Мая за хляб? Дали е добра и как се дозира?
От доста време и се чудя и не мога да се реша - изкушавам се от теглото  и 450 гр. :)

http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Active-Dry-Yeast-16-oz-453-g/30817?at=0


Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #792 -: Септември 27, 2011, 14:58:58 pm »
Получих Маята за хляб - страшно много като кол-во :)
Пробвах я на бял и пълнозърнест хляб.
Никаква разлика от френската. Идеална е.

Притеснява ме само голямото кол-во и дали ще мога да я съхраня :)
Ако някой има идеи за съхранение - ще се радвам да сподели.

Сложих  в машината точното кол-во, което се изисква по рецепта

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #793 -: Септември 27, 2011, 22:08:36 pm »
Притеснява ме само голямото кол-во и дали ще мога да я съхраня :)
Ако някой има идеи за съхранение - ще се радвам да сподели.

Запечатана и в хладилника. Можеш да я запечаташ със скоч или нещо подобно, идеята е да не влиза въздух.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #794 -: Октомври 03, 2011, 20:24:32 pm »
Притеснява ме само голямото кол-во и дали ще мога да я съхраня :)
Ако някой има идеи за съхранение - ще се радвам да сподели.

Запечатана и в хладилника. Можеш да я запечаташ със скоч или нещо подобно, идеята е да не влиза въздух.

Мерси! :)
Запечатах я, но не се сетих за хладилника.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #795 -: Октомври 04, 2011, 00:02:50 am »
Аз моята не я държа в хладилника.Не знаех,че трябва ама и си набухва добре,де.Вече една година я ползвам :oops: :)
Някой тука прави царевичен хляб.Моля да сподели,дали се получава тежък и сбит? :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #796 -: Декември 04, 2011, 20:12:12 pm »
Извинявам се ако  не съм прочел отговора. Преди 4-5 години си купихме пекарната, и се започна едно изпробване на сумати рецепти от приятели от нета и др., но резултата винаги беше отчайващ. Прибрах ме я на дълбоко и скрито място за да не ни е яд като я гледаме, сега ми се ще да опитам пак но с ваша помощ. Ако някой работи с kenwood моля да помага.
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #797 -: Декември 05, 2011, 01:22:28 am »
bobifos в общи линии хлебопекарните са на един принцип, вече зависи коя има повече или по малко програми и количеството хляб което може да прави , аз съм с друга, но пък правя френски хляб който става супер, ако искаш мога да ти дам рецепта.

fibo аз също опитах да правя царевичен хляб и също ми стана по тежък и сбит , но  в рецептата си беше уточнено че става такъв ,но на мен ми се стори че и кората стана по дебела и не го харесах , каня се да опитам и с друга рецепта преди да го отпиша на цяло.
*

    mishanta

  • *
  • 7226
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #798 -: Декември 05, 2011, 06:49:20 am »
Извинявам се ако  не съм прочел отговора. Преди 4-5 години си купихме пекарната, и се започна едно изпробване на сумати рецепти от приятели от нета и др., но резултата винаги беше отчайващ. Прибрах ме я на дълбоко и скрито място за да не ни е яд като я гледаме, сега ми се ще да опитам пак но с ваша помощ. Ако някой работи с kenwood моля да помага.

bobifos , не се притеснявай и дай нов шанс на машината за хляб, ето рецепта:


Марина ето рецептата която на мен ми се получава винаги,
за което благодаря на Мери


олио или меко масло
вода 245мл
сол 1 ч.л.
захар 3ч.л.( аз слагам 2)
мляко на прах 1с.л. (или без него, ако заменя водата с прясно мляко)
брашно 455 г./ 2 и 1/2 мерителна чаша от комплекта
мая 1ч.л.

това за 750 гр


Ако ще добавям друго брашно типово, ръжено или царевично
слагам 2 чаши бяло и 1/2 от другото...

Успех и ароматни опити!


А ето и рецептата за тесто от книжката на моята пекарна
от което правя пици, мекици, тутманик!Става страхотно, много ми харесва
като качество, като улеснение и като вкус!

300мл вода на стайна температура
4 с.л. мазнина олио/зехтин
1 1/2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
600 гр. бяло брашно или 400гр. бяло /200 типово
1 ч.л. суха мая

-като спазвам последователността на поставяне на продуктите в контейнера.

След края на програмата за тесто, а тя е 1час и 30 мин
оставям тестото за още час вътре в машината
и после вадя в торбичка и в хладилника!
Правя го от предната вечер за другия ден за да отлежи на студено,
много по-лесно го работя!Правя тази уговорка с пълното съзнание на аматьор!

fibo , за царевичния хляб, аз слагам само за цвят много малко царевично брашно,
ако сложа повече и моя става сбит!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09 :heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #799 -: Декември 05, 2011, 14:38:25 pm »
Извинявам се ако  не съм прочел отговора. Преди 4-5 години си купихме пекарната, и се започна едно изпробване на сумати рецепти от приятели от нета и др., но резултата винаги беше отчайващ. Прибрах ме я на дълбоко и скрито място за да не ни е яд като я гледаме, сега ми се ще да опитам пак но с ваша помощ. Ако някой работи с kenwood моля да помага.

Хляб с прясно мляко

Ще ти предложа рецепта, която правя редовно и даже на отложен старт.

300 мл вода или прясно мляко
4 с.л. олио
1 с.л. сол
2 с.л. захар
500 гр. бяло брашно или смес
2 ч.л. суха мая

Опитай я и после чакам да споделиш мнение.
« Последна редакция: Октомври 09, 2015, 06:19:22 am от mishanta »
Имам вече две ангелчета на небето