0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mini

  • *
  • 8159
  • purple addicted
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #80 -: Април 27, 2009, 23:22:15 pm »
абе Дани, нека пробва и така, аз в началото също слагах мазнината във водата и също съм имала фалове
давам нова рецепта изпробвана днес

Бял хляб с прясно мляко

1 1/4 чаши прясно мляко
1 яйце и 1 белтък
1 с.л захар
4 чаши брашно
1 пакетче мая на доктор Йоткер
1 с.л. сол
1 с.л олио

чашите в рецептата са от високите порцеланови като за капучино
реда на прибавяне на продуктите е както съм ги изброила
маята слагам, както по-напред обясних след като покрия млякото
с половината количество брашно и отгоре я засипвам с останалата половина

източника на рецептата е www.gotvetesmen.com
« Последна редакция: Септември 23, 2015, 05:50:00 am от mishanta »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #81 -: Април 28, 2009, 16:18:10 pm »
Според мен, на Капка любов проблема беше в количеството брашно-мая.

Точно така се оказа. Сега, като видя, че не ми достига брашното по време на разбъркването, добавям.
Благодаря ви за съветите.  :D
Да имаш кураж не значи да не се страхуваш, а да си господар на страха си!
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #82 -: Април 28, 2009, 16:44:07 pm »
Момичета на 1 стр. Lisko  дала един сайт и аз пробвах тази рецепта:

Бял хляб

200 мл. кисело мляко + 100 мл. вода
1 яйце
2-3 с.л. олио
1 ч.л. сол
550 гр. брашно (може да се наложи да добавиш още малко)
4 ч.л. захар
1.5 ч.л. суха мая

добавки по желание  - сусам, маково или ленено семе, царевично брашно, овесени ядки, слънчоглед и т.н.

Пека на 5-та програма - Хляб с йогурт, 750 грама, средна коричка.

 
Използвах ето това брашно <a href="http://www.sofiamel.bg/images/packs/bialo.gif" target="_blank" class="new_win">http://www.sofiamel.bg/images/packs/bialo.gif</a>
 само че сложих 570 гр.брашно (мерих го с електрона везна) и пуснах машината на 5 програма,машината е MOULINEX, на 750 гр и препечена коричка.Хлябът стана невероятен
и се дигна чак до капака, не успях да го снимам  :oops: че веднага изчезна :D
« Последна редакция: Ноември 28, 2013, 15:08:34 pm от mishanta »
<a
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #83 -: Май 03, 2009, 13:26:06 pm »
Харесах си ето тази:
http://store.bonapeti.tv/index.php?main_page=product_info&cPath=1_16_23&products_id=85
От 7 май този модел ще е на промоция в Метро за 154,80 лв

*

    Tamara

  • *****
  • 1660
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #84 -: Май 03, 2009, 23:34:59 pm »
нали знаеш какво се получава като смесиш вода и мазнина- емулсия, коята спира процеса на втасване
На мойта машина пише да се сложи олиото, после водата, после сол, захар, сухо мляко, брашно и мая. Това за хляб. Като на едно място в указанието пише да се сложи половината брашно, сухото мляко, другата половина и после маята. Но на сто места пише: "Не допускайте допир на сухата мая със солта. Това спира процеса на втасване".

Случвало ми се е да забравя да сложа брашно и да бухна маята директно при солта, но ако сложа хляба да се прави веднага не е имало проблеми. Да не се оставя с отложен старт и маята да е при солта.

С Френската мая, която е показала White по-нагоре на мен ми бухва много повече и се налага да слагам по-малко количество, защото залепва за капака и това пречи на печенето.
Бати 12 г.
Малчо 6 г.
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #85 -: Май 03, 2009, 23:38:50 pm »
записвам се да ви следя ,че нещо май се запалих за хлебопекарна , макар че това ще е голямото качване на килограми :lol: :lol: :lol:
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #86 -: Май 04, 2009, 10:31:26 am »
записвам се да ви следя ,че нещо май се запалих за хлебопекарна , макар че това ще е голямото качване на килограми :lol: :lol: :lol:
Аз заради тези килограми не си купувам машина, все още.
Но иначе следя и аз темата :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #87 -: Май 10, 2009, 03:21:24 am »
Ех, килограмите! Не само че не ги боря, ами си и купих от големите машини за по 1,5кг, че вкъщи сме всички "голяма уста - гладен".
Момичета, досега не съм търсила рецепти, правих тези от книжката на Северин-а, новата машина обаче е Мулинекс, а в ръководството й не намирам рецепти /окьоравях ли, те ли не са в ред/, да помоля за линк към рецепти за 1500гр. хляб, ако имате такива под ръка! Благодаря ви :)


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #88 -: Май 10, 2009, 10:13:58 am »
Ще ти сканирам моето в понеделник ако искаш. Има 12 рецепти, които са хубави - някои ги правех редовно.
Там пише кое след кое се слага - ми няма такова ограничение за вода и мазнина. Единствено дават след брашното да е маята, за да няма контакт с течната фаза. В мамата има много рецепти за хлебопекарни, но не съм ги пробвала още.
*

    mini

  • *
  • 8159
  • purple addicted
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #89 -: Май 10, 2009, 12:43:45 pm »
Дони, ми замисли се ако месиш на ръка дали ще сложиш в мазнина в течността, с която подготвяш маята да втасва, аз от там изхождам
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #90 -: Май 10, 2009, 13:16:10 pm »
Мини, в моята книжка изрично пише вода след мазнината. Аз не съм месила на ръка, идея си нямам как е там положението, ама в указанието изрично се набляга на спазването на поредността - мазнина, вода, сол , захар, брашно( евентуално мужду брашното сухо мляко), суха мая.
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #91 -: Май 10, 2009, 13:55:26 pm »
Ще ти сканирам моето в понеделник ако искаш.

За 1500 гр ли са? Много ще съм ти благодарна!! Вероятно книжката с рецепти е отделно приложение, което при мен са пропуснали да сложат??


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #92 -: Май 10, 2009, 14:10:21 pm »
Дони, ми замисли се ако месиш на ръка дали ще сложиш в мазнина в течността, с която подготвяш маята да втасва, аз от там изхождам
Разликата е, че тук работиш със суха мая, която се смесва с брашното. Аз и на ръка да меся, ако е със суха мая пак я прибавям към брашното, не я втасвам предварително.
        
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #93 -: Май 10, 2009, 14:21:58 pm »
Ще ти сканирам моето в понеделник ако искаш.

За 1500 гр ли са? Много ще съм ти благодарна!! Вероятно книжката с рецепти е отделно приложение, което при мен са пропуснали да сложат??
Багете ли ти е Мулинекса?Защото, ако е, имам файл с рецепти за точно този модел.
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #94 -: Май 10, 2009, 14:47:03 pm »
Не, не е за багети, но все пак този файл би могъл да ми свърши работа, или? Благодаря, Елфи!


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #95 -: Май 11, 2009, 12:02:33 pm »
Не, не е за багети, но все пак този файл би могъл да ми свърши работа, или? Благодаря, Елфи!
опааа,кой има за черпене????? :lol: :lol: :lol:идвам у вас да опитам хляба :lol: :lol: :lol:
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #96 -: Август 18, 2009, 10:06:52 am »
Ще ти сканирам моето в понеделник ако искаш.

За 1500 гр ли са? Много ще съм ти благодарна!! Вероятно книжката с рецепти е отделно приложение, което при мен са пропуснали да сложат??
Багете ли ти е Мулинекса?Защото, ако е, имам файл с рецепти за точно този модел.
Елфи, можеш ли да пуснеш тук рецептите за тази машина.
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #97 -: Август 18, 2009, 10:31:14 am »
 Ей сега ще потърся файла, че е на друг компютър. Дано не съм го затрила.

П.П. Файлът е голям, не мога да го кача тук. Който го иска , да ми дава скайп ник на лични, аз ще изпращам.
« Последна редакция: Август 18, 2009, 10:54:22 am от Елфи »
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #98 -: Октомври 11, 2009, 23:52:34 pm »
:hello2:  Що така сте замлъкнали в темичката?
И аз с голям ентусиазъм, но........
Като при Капка любов, не се надига, става един тежък и мокър в средата хляба... Ама то и не прилича на хляб като вашите  :ask:
Мислех си, че нещо не ми втасва маята, но гледам, че и вие ползвате прахообразната на др.Йоткер.
 :idea: Сега знам какво е - малко ми е брашното и не става такава плътна смес (на топка). Даже е по-скоро рядко, да не кажа течно. Брашното го мерих един път с чаша и веднъж на везна, но май ще е "по преценка на родителя"  :balk_602:

Беше ми много полезно всичко, което прочетох при вас  :wave:
« Последна редакция: Октомври 12, 2009, 00:31:10 am от evrodevoika »
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #99 -: Октомври 12, 2009, 10:29:44 am »
Момичета, може ли с няколко изречения да опишете как се прави хляб? Колко време отнема, продуктите наведнъж ли се слагат, или през определен интервал. Интересува ме колко човешка намеса се изисква :D
Аз обичам пълнозърнести и ръжени хлябове, има ли хубави брашна, че човек да си направи истински такъв хляб?
Благодаря ти, Бени!