0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #100 -: Октомври 12, 2009, 10:43:35 am »
FreshBreeze, твоята намеса се свежда до това, да сложиш в правилната последователност продуктите(всяка една хлебопекарна има книжка с инструкции). След това натискаш копчето и чакаш около 3 часа да стане хляба.
Ако спазваш стриктно мерките и последователността, хлябът ти ще се получава.

За бял хляб ползвам брашното на "София Мел", за "черните" хлябове - на "Техра".
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #101 -: Октомври 12, 2009, 10:45:32 am »
Фреши, човешката намеса се свежда до това, да сложиш необходимите продукти в машината. Всички те се слагат наведнъж в определена последователност, само ядките, ако ще прибавяш такива, се сипват по-късно, машината ти дава звуков сигнал кога. Но аз не го спазвам това, слагам всичко още в началото.
Иначе по мои наблюдения хлябът от ръжено брашно става малко сплескан, защото тези брашна не могат да бухнат така, както бялото.

Но щастието трябва да се търси - то никога не идвало само.
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #102 -: Октомври 12, 2009, 16:23:22 pm »
Сигурно, Марипоса, и аз съм чувала, че истинския ръжен хляб така да се каже, на нищо не прилича :lol: явно затова им слагат адитиви.

Да ви кажа, не звучи зле домашната хлебопекарна :D
Благодаря ти, Бени!Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #103 -: Октомври 12, 2009, 22:05:49 pm »
 Както предполагах, брашното ми е било малко  :?
Днес сложих повече. Досипвах докато ми хареса плътността на тестото (на око) и не можах да повярвам какво чудо се надигна  8O


Това е първия ми успешен опит (след два провала) и много се гордея с него. Мъжът ми остана очарован и реши, че само такъв хляб трябва да ядем  :eating:
Много благодаря, че ме научихте да правя хляб  :bighug:
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #104 -: Октомври 22, 2009, 21:34:09 pm »
Момичета, дайте препоръки какъв модел да си купя? Този с опцията за багети на Мулинекс как е, стават ли багети :D Малко ме смущава формата на хляба, той по-висок, отколкото дълъг? Ние не ядем много хляб, да търся ли да е с функция 500гр, или има разлика с готовия хляб. Готов от 800гр го ядем поне 3 дни?
Разни Тефал и Делонги стават ли?
Какво друго да гледам?

Сетих се да питам, да гледам ли да е по-мощна, уж да става по-бързо?
« Последна редакция: Октомври 22, 2009, 21:37:43 pm от FreshBreeze »
Благодаря ти, Бени!*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #105 -: Октомври 22, 2009, 22:12:16 pm »
Погледни първите страници на темата, там сме коментирали моделите.

Ние не ядем много хляб
И ние не ядяхме... преди да си купим хлебопекарната  :wink:
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #106 -: Октомври 22, 2009, 22:14:54 pm »
намесвам се набързо, за да направя антиреклама на Мулинекса /моят вариант е този за 1,5кг. хляб. Развали се копчето за пускане на няма и седмица ползване и тъй като не ми се разправяше със сервизи и прочие, а у нас всички са техничари, мъжът ми отвори сам машината, е правена е в час по трудово, мноого паянтава изработка, иваче на външен вид го докарва. Лично аз няма да купувам вече нищо с марка Мулинекс, не съм доволна и от пасатора им. Северин-а на свеки е дървен на вид но пък е железен.


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #107 -: Октомври 23, 2009, 13:55:18 pm »
 :lol: И на мен ми е грозна формата на хляба. Толкова ли пък не можаха да ги направят по широки и хляба да е в нещо като легенче, за да прилича повече на хляб  :x  Така ми е като самун  :lol: ама пък компенсира с вкус.

Имам въпрос: Как съхранявате хляба?
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #108 -: Октомври 23, 2009, 18:25:13 pm »
В бгмама четох, че на Мулинекс сервизът им бил много зле...
То пък на пазара няма голям избор марки.

Хляб от магазина ние съхраняваме в хладилника, но домашен (пак от бгмама прочетох) - съхранявали го завит в чиста ленена кърпа (ама не разбрах дали в хладилник, или не)
Благодаря ти, Бени!Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #109 -: Октомври 23, 2009, 18:48:27 pm »
Много съм доволна от моята CLATRONIC.

Уайти, какъв е моделът и къде ги продават в БГ? На пазара досега съм видяла 3-4 марки само.
Благодаря ти, Бени!*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #110 -: Октомври 23, 2009, 18:50:26 pm »
това не се ли продава на сайта на Звездев
моята е Мулинекс, на две години, грижи не ми е създавала, а бих казала, че я използвам доволно често

като всяка друга техника и тук смятам, че е въпрос на късмет
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #111 -: Ноември 09, 2009, 10:19:39 am »
Момичета, купих си едно скромно моделче Zelmer и засега съм много доволна  :D Не мога да спра да го ям хляба, де... :lol:
Благодаря ти, Бени!*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #112 -: Ноември 09, 2009, 12:13:31 pm »
Момичета, купих си едно скромно моделче Zelmer и засега съм много доволна  :D Не мога да спра да го ям хляба, де... :lol:
FreshBreeze, напиши нещо повече за твоята хлебопекарна. Какви функции има и каква е цената? Че нещо и аз май не мога да си позволя скъпа.  :(
Еvrodevoika, струва ми се от снимката, че твоята хлебопекарна май е "Аляска"? Доволна ли си? Кажи нещо повече за модела, цената и функциите. Аз гледах една такава на промоция в "метро", но някои момичета ми казаха, че не си струва, а други - че става и не зная какво да правя.  :(
Аз май да взема да не си купувам, че нямаме нужда от много ядене, а като ви чувам тука как пишете, че много хляб се яде така  :( :( :(

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #113 -: Ноември 09, 2009, 12:33:53 pm »
Душе, миналата година купихме на свеки "Аляска". Беше на промоция, на много изгодна цена - под 100лв (не помня точно). Вече я ползва 1 година без проблем. Приятелката, която ме "зариби" да си купя, ползва такава от 3 години. Аз взех Мулинекс, защото Аляската е по-дълга, а моята кухня не е от най-големите и щеше да ми заеме доста място на плота.
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #114 -: Ноември 09, 2009, 14:21:18 pm »
Искаш да кажеш, че не е от толкова голямо значение марката?  Всичко е късмет!  :wink: :lol:

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #115 -: Ноември 09, 2009, 16:40:51 pm »
 Специално за хлебопекарните, мисля че е така. Все пак, уточнявам , че става въпрос за обикновен модел. Защото има и такива с допълнителнии екстри - форми за багети и т.н.
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #116 -: Ноември 12, 2009, 10:10:10 am »
http://www.densi.bg/index.php?menu=8&product_id=1100017708

ето тази е моята, от Денси, в промоция, цена 99 лева. В магазина ми обясниха, че всъщност им била сбъркана брошурата, защото няма  функция за настройване на теглото на хляба, както е написано, а на самата машина пише, че прави хляб от 500гр до 1кг, като пише ако се коригират рецептите, да се внимава продуктите да се намаляват пропорционално. Аз всъщност не знам като има копче за настройване на грамажа, какво в програмата се променя, някой има ли представа? Освен това четох мнения на някои собственици на машинки, че дори като правят по-малък хляб настройват за голямо тегло, че така им ставал по-добре. Аз засега правя само 1кг - мислих, че ще ни е много, ама го изяждаме. Смятам да пробвам и с 2/3 продукти да направя по-малък, но още не съм го направила. Иначе на вид ми се видя приемлива, питах за сервиза - на Северин сервизът бил същият, като на Мулинекс, а на Зелмер били Пан сервиз, които са ОК, доколкото знам. Функциите на този модел са осем, бял хляб, сладък (за нещо като кексове, предполагам), бърза програма, френски хляб, пълнозърнест хляб, хляб без мая, тесто, печене. Има три степени на препеченост на коричката, отложен старт, кратка памет при спиране на тока. Друго, което ми хареса, че функциите са си изписани на английски върху самата машина, не е нужно да държа опътването до мен. Има 10-тина рецепти, които са ОК - получи ми се много сполучлив хлябът.
Благодаря ти, Бени!Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #117 -: Ноември 12, 2009, 11:08:26 am »
FreshBreeze , честита ти придобивка :).  Колко години и е гаранцията?
И аз от известно време се замислям за домашна хлебопекарна, но все ме е страх да не започнем да ядем много хляб = да надебелеем. Щом става толкова вкусен как ли ще се удържаме  :? :balk_159:
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 12:31:52 pm от Delphin (Lia) »
*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #118 -: Ноември 12, 2009, 14:18:55 pm »
FreshBreeze, благодаря ти за информацията. Днес ходихме на Метро и я видяхме същата, само, че цената и беше, колкото на Аляската - 119,90 лв. Направи ми впечатление, че Аляската имаше за три вида грамаж на хляба, а тази - не. Твоята цена е направо супер. Със здраве да си я ползваш.

*
Re: Домашна хлебопекарна- съвети и рецепти!
« Отговор #119 -: Ноември 18, 2009, 15:09:57 pm »
Вчера отиваме в метро, минаваме в сектора за малки електроуреди и гледам деня на намаленията -20% на всички малки електроуреди. И аз така се заглеждам в пекарните. Не че имаше кой знае какъв избор 2 мулинекса, 1 тефал и 1 аляска. Избрах единия мулинекс и викам на мъжо - или взимай и бегай или се разкандърдисвам. :mrgreen:
И той хоп в количката и да ни няма. Платихме си и ще ходим да я пробваме, отвори кашона извади гаранционната карта и упътването, извади машината и изведнъж реши, че ще си ходим. Дойдохме си вкъщи и той ще пробва машината, отваря я, включва, ама мандалоооооооооооо, машината не работи.
Оле моя мъж го прие твърде лично, толкова посърнал не го бях виждала отдавна. :lol: Сутринта станал в 6.30 и отишъл в Софето в Метро да върне машината, дали му друга. :D Прибра се и ся като звънка на приятели за рецепти, като чете из нета, заровил се в книжката, направо това не е моя мъж.  :wink:
Та с две думи ся ми прави хляб, а аз протривам ръце доволно около него.
Иначе за протокола и моята е като на Мини и Лиско.
п.п. мъжо пита как да измери брашното. :jump12: Ох сшъ спукам от смях, той пита, не аз. Сложил брашното на око, в рецептата пише 600 гр., това да кажем колко мерителни чаши е.
за сега толкова после като има въпроси повече, пак ще питам, че аз за сега нямам де :D :oops: