0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #40 -: Май 25, 2007, 21:20:07 pm »
И аз искам да попитам нещо за витекс.Разбрах ,че регулира хормоните,но при мен проблема е с окосмяването и се чудя да не би да се усложни положението??Какво мислите,все пак си е някаква стимулация,а нали яйчниците произвеждали излишния тестостерон.
Аз пия витекс от почти три месеца. Не съм забелязала промяна в окосмяването, а по принцип съм "мъхеста"  :lol:. При мен повлия добре на овулацията - вече втори цикъл е на 13-14 ден , а преди беше на 18-20 ден от 26-дневен цикъл.
     
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #41 -: Май 25, 2007, 22:24:41 pm »
Мерси много .От утре го почвам.На опаковката не пише дали има значение от кой ден на цикъла да се започва.
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #42 -: Май 26, 2007, 10:35:22 am »
Само да споделя,че при мен няма промяна в окосмяването.А иначе съм много доволна от билката.Още след едномесечния прием нивата на хормоните влязоха в норма.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #43 -: Май 28, 2007, 11:09:16 am »
Аз съм много доволна от билката. Пия Агнес защото хормоните ми бяха "разбъркани". Имах много ниско LH и кратък цикъл, извънциклични кръвотечения също. Пия го от февруари и ефектът е много добър. Имам вече три цикъла, без прогестеронови препарати с нормална дължина от 24 дни, а хормоните ми чувствително се подобриха. Сега са LH 5.05 /преди LH 0.51/ и FSH 5.69 /преди 4,33/. Овулация засичам на 13-14 ти ден.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #44 -: Юни 08, 2007, 23:57:17 pm »
Май само при мен приемът на "Витекс" не доведе до желания резултат, даже напротив  :x Може би изобщо не е трябвало да го пия, ама нали на опаковката пише: "при нарушен хормонален баланс"; "при тежък и НЕРЕДОВЕН менструален цикъл"; при ЛИПСА на менструация" и т. н.
Е, точно такива са ми проблемите, но уви. Пих "Витекс" 2 месеца, през което време не засякох ни овулация, ни менструация, положителен тест пък - въобще! Накрая се наложи пак да предизвиквам М, щото към средата на третия месец вече се пуках по шевовете от напрежение. Междувременно спрях билковите таблетки.
Едва ли точно те са довели до тази продължителна липса на менструация, но... Някъде прочетох следното:
"Витекс" не се препоръчва при нередовни и оскъдни цикли, защото може да влоши състоянието" (цитирам по памет, в момента не си спомням къде точно го четох това). А моите са точно такива от 2 -3 г., преди едва смогвах да сменям превръзки, течеше като водопад  :oops: Може би М е намаляла в резултат на Диането, което пък съм пила няколко пъти заради поликистозните си яйчници :dontknow:
Но това в случая не е толкова важно. По-интересното за мен е дали все пак билката наистина трябва да се избягва при определени проблеми, при кои точно и с какво може да се замести, в смисъл нещо друго безобидно като хранителна добавка, което да помага за регулирането на хормоните?
Пишете каквото знаете по въпроса  :)
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #45 -: Юни 10, 2007, 18:03:35 pm »
Аз я пих ,но само няколко таблетки,защото ми ставаше лошо от тях- дойде ми на 28 ден.НО май за напред ще се придържам към бг-билките,даже смятам д апосетя билковата аптека на поп Богомил.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #46 -: Юни 12, 2007, 17:29:07 pm »
Аз я пих ,но само няколко таблетки,защото ми ставаше лошо от тях- дойде ми на 28 ден.НО май за напред ще се придържам към бг-билките,даже смятам д апосетя билковата аптека на поп Богомил.

Кои билки по-точно имаш предвид? От друг твой постинг разбрах, че си се справила с нередовната М именно с билки. Сподели малко повече, моля  :)
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #47 -: Август 16, 2007, 09:17:55 am »
Може ли да се приема Агнес по време на опити за бебе? Целя повлияване на овулацията, но на упътването на Агнес пише, че не трябва да се използва по време на бременност. Тогава? Дали ще бъде ефективно, ако се взема сао в първата половина на цикъла?
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #48 -: Август 17, 2007, 08:30:14 am »
...не трябва да се използва по време на бременност.

Ти сама си си отговорила :)
По време на бременност не се вземат, но докато се установи такава - няма проблем.
Даже напротив. И се пие през целия месец, не само до овулация   :wink:
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #49 -: Август 17, 2007, 09:46:33 am »
Благодаря ти. Почнах вече да го пия, да видим дали ще има ефект. :)
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #50 -: Август 17, 2007, 14:15:28 pm »
А някоя от вас,момичета доволна ли е от Цистофемин на д-р Тошков?
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #51 -: Август 17, 2007, 17:55:30 pm »
Имаше информация, че таблетките на д-р Тошков са пълни с примеси, които могат по-скоро да навредят, отколкото да помогнат.  Преди време даваха репортаж по случая без да огласяват името на фирмата (изследваха хапчетата и се установи, че са пълни със ....сено 8O), но който е виждал шишенцета, разбра за коя фирма иде реч.

Някои твърдят, че все пак са видели полза. Други - не. Аз не бих рискувала.
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #52 -: Август 17, 2007, 21:29:48 pm »
Относно това ,че не се разтваряли във вода-аз пуснах една таблетка в около100мл вода-разтвори се за отрицателно време.По принцип вярвам ,че подобни таблетки може и да помагат,в цял свят се произвеждат подобни .
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #53 -: Август 22, 2007, 23:00:20 pm »
Много странно...   Разгледах чуждите форуми и онлайн магазини и останах озадачена от драстичните разлики в количеството съдържание на екстрата Витекс в различните препарати.
Ето:
1. Vitex
2. Vitex
3. Vitex

Освен, че съдържат десетки пъти повече Витекс, препоръчват няколко таблетки дневно. 8O
Същото е и с Витекс на Херба Медика. Таблетките съдържат 500 мг от билката като дозировката е от 3 до 6 таблетки дневно. 

С най-малко съдържание е Агнес.
Агнес
 
Има ли някой идея защо се получават такива разминавания? Коя дозировка е препоръчителна? :dontknow:
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #54 -: Август 23, 2007, 12:49:00 pm »
Според мен е най-добре да се вземе по-ниско дозиран препарат.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #55 -: Септември 02, 2007, 20:52:49 pm »
Аз пия Сиофор, пролактина ми е в норма,но имам аденом на хипофизата под 2 мм.Дали мога да приемам агнес и сиофор?
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #56 -: Септември 03, 2007, 22:26:19 pm »
Спомням си, че като си избирах точно какъв препарат да купя, ми направи впечатление, че във Фемикур концентрацията е най-ниска. Аз лично пих агнес, първо по 1 т.,после по две на ден, рано сутринта.
Има и един друг препарат, префемин - рекламират го в момента. Там дозировката мисля беше еквивалент на 20 мг сух екстракт, което ми се стори много и не си го купих.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #57 -: Октомври 30, 2007, 13:00:05 pm »
Ванина, късно се включвам. Но от това, което аз съм чела и от опита ми, съдя че по-скоро не би се справил с такива проблеми. Основното, на което влияе е повишен пролактин, а също и на отделянето на ЛХ.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #58 -: Ноември 26, 2007, 14:31:36 pm »
Здравейте момичета. Досега не бях писала във форума и вече се престраших. Аз съм със 6 годишен стерилитет. След много ходене по мъките, изследвани, хормони и цветна снимка, една гинеколожка се сети да ме прати на ендокринолог. Там ми откриха много висок пролактин. Последва ЯМР и се оказа, че имам микроаденом на хипофизата /3 мм/. Изписаха ми бромокриптин 2 пъти по 1 на ден. Вече ги пия 4 месеца. Като четах статии във форума открих и други момичета с повишен пролактин. Тогава разбрах за тази билка Витекс, намерих в аптеката препарата Агнес и 3 месеца и половина мече пия от Агнес. Засега няма резултата, който искам ylinfant, но се надявам да успея. Ако някой от вас има повишен пролактин, моля да сподели опита си, с какво се лекува и дали е успяла. Благодаря ви предварително.
аз имам проблеми с пролактина, през август миналата година беше 3 пъти над нормата (на "Кандиларов"), след ЯМР се установи 4,5 мм микроаденом. Ендокриноложката ми казва,че най-доброто лекарство е Достинекс. Започнах да пия по 2 таблетки седмично. Още след 1-вия месец пролактина слезе до средата на нормата. Намалихме дозата, на 3 месеца следим нивото на хормона и той е все около тази граница. Сега пия пи половин таблетка седмично. Лекарството няма странични ефекти, поне аз не съм усетила нещо. Все още не съм забременяла, но при мен се установи и друг проблем - нямам нормална цервикална слуз и вероятно това пречи на забременяването. Предстои ми инсеминация и се надявам да се получи. Успех и на теб!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #59 -: Ноември 27, 2007, 14:00:52 pm »
 :bfp1:Здравейте момичета, прочетох за Витекс през месец август, тук в този сайт. До тогава не бях чувала за него. Купих го и започнах да го пия от 1 септември. Пиех всеки ден по 1 таблетка. Днес имам положителен тест за бременност. Правехме опити от  1 год. не нзнам какви са ми хормоните. Имах болезнена менструация, която изчезна още първия месец от Витекс.Дали наистина Витекс е причината не мога да съм 100% сигурна, но предполагам че е така . За това кураж момичета и не се отказвайте. :D