0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #20 -: Юли 05, 2006, 16:27:20 pm »
Sunlight,пролактина се влияе от доста неща-увеличава се от стрес,физическо натоварване и т.н.Опитвам се да ти кажа,че трябва да се поотпуснеш малко.Горе главата.Мисли позитивно и вярвай ,че ще станеш мама.Максимално се отърси от стреса и мислите защо не се получава.Просто следвай схема на отхвърляне на причините за липса на бременност досега.
А при мен д-ра предположи,че липсата на бебе се дължи на липсата на ову до преди да ми открият високия пролактин.Незнам дали е било така-никога не съм си следила овулацията до преди да отида на лекар във връзка със стерилитете.Пия бромкриптина от миналата година,но бебе още няма.При нас причините явно са комплексни.Надявам се скоро и ние да имаме радостни новини.Желая го на теб и всички момичета във форума.
Но те съветвам ако досега си изследвала само половите хормони да вървиш нататък.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #21 -: Юли 05, 2006, 16:45:29 pm »
И аз от всичко прочетено за Витекс стигам до извода, че няма да навреди.
Но... тези дни ме озарява някакъв лъч на надежда (дано не ми се смеете само)! Чувствам се някак си по-странно ... не знам дали да почна веднага да го пия или след известно време ...
М винаги е била нередовна при мен, но от 2-3 месеца започва да влиза в някакви рамки ... и сега май закъснява! Ще изчакам още седмица и ще си пусна едно тестче, пък да видим ...
Извинявайте за това бръщолевене, но не смея да споделя с никой друг, освен с вас!

Успех, спискам ти палци да се похвалиш с хубава новина!!!!!!!!
 :bfp1:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #22 -: Юли 05, 2006, 18:34:09 pm »
И аз стискам!Успех! :bfp1: preggo :babbycarrage:
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #23 -: Юли 07, 2006, 10:48:35 am »
Благодаря, момичета!
Няма да пропусна да се похваля, стига само да има за какво, че тия бебета вече ми станаха фикс-идея :?
И дано скоро се прехвърлим в друга тема, че поизместихме тази за Витекс-а  :P
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #24 -: Юли 11, 2006, 09:06:17 am »
Момичета,кажете ми откъде да намеря витекс,че аптеката,откоято го взимах вече не доставя.А определено си чувствам,че ми влияе добре.
Желая ви мнооооого усмивки! :balk_602:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #25 -: Юли 11, 2006, 09:10:50 am »
Ами отиваш в друга аптека и си го поръчваш. Аз го поръчвах на Симеон и Мария Луиза.
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #26 -: Юли 11, 2006, 09:48:34 am »
Мерси,Лали,ама от всичките аптеки,в които съм ходила,само в една открих,а вече и там го няма.Вместо да тръгна по София из аптеките,реших,че е по-добре да питам тук.Ще проверя на М.Луиза-дано все още да го има!А ако някой го ползва в момента,моля да ми каже отгде го взима да му се не види. :balk_71:
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #27 -: Юли 11, 2006, 09:51:27 am »
Е, моята информация е стара. Не се разкарвай. Ще проверя и аз тук-там.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #28 -: Юли 22, 2006, 13:11:50 pm »
Момичета, изследвах си пролактина след 4 месеца пиене на бромокриптин и витекс. Стойностите ми са 2.1 ng/ml при референтни стойности (1.9 - 25.9 ng/ml). Още не мога да повярвам на хубавия резултат. По времето когато ми откриха аденома на хипофизата, стойностите на пролактина ми бяха: 991.7 IU/I при реф.стойности (59.0 - 619.0 IU/I). Цифрите са различни, защото са правени в различни лаборатории, а те използват различни реактиви. Но извода е ясен: има ефект от лекарствата, само не знам кое ми е помогнало повече - бромокриптина или билката Витекс!?! Сега продължавам с пиенето на хапчетата и надеждата, че щъркела ще кацне и при мен. :D
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #29 -: Юли 24, 2006, 10:03:25 am »
Чудесно,sunlight! :D :D :DПожелавам ти от сърце щъркела скоро да те навести! :bighug:Аз също ще си купя Витекс и започвам да го пия заедно с Бромкриптина.Мила,по 1 табл. на дан ли пиеш?
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #30 -: Юли 25, 2006, 12:43:23 pm »
Поздравления за хубавия резултат, sunlight :balk_5:
Пожелавам ти скоро да имаш и друга добра вест :babyflips:
За съжаление, аз не мога да се похваля, защото резултатът ми пак е  :bfn: Така че минавам на витекс, пък да видим ... 
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #31 -: Юли 25, 2006, 17:40:10 pm »
Салина,не се отчайвай!Ще се получи  :bfp: :balk_21:
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #32 -: Юли 26, 2006, 11:40:17 am »
Аз също ще си купя Витекс и започвам да го пия заедно с Бромкриптина.Мила,по 1 табл. на дан ли пиеш?
Ами аз пия 2 табл. на ден /сутрин и вечер/ бромокриптин, а Витекса под формата на хапчета "Агнес" на фирма Фортекс - по 1 на ден сутрин. Така поне пише в упътването му. В кутийката са 60 таблетки, стигат за 2 месеца и аз си ги купих за 8,89 лв. Има Витекс и на други фирми, но не съм пила от тях, само съм чела статии за други продукти. При мен явно има ефект, затова ще продължа да си го пия.
Пращам ти този линк за "Агнес": http://www.fortex.bg/content/e14/e1090/e1097/index_BG.html
Силно се надявам да ти помогне и ти стискам палци за :bfp1:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #33 -: Юли 26, 2006, 11:56:38 am »
Имай вяра Салина, ще дойде ден когато ще си пишем във форумите за майки  :babbycarrage:
И този ден не е далеч!!!  :goodluck:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #34 -: Юли 26, 2006, 12:59:46 pm »
Благодаря,sunlight! :DАз лично съм виждала Витекс само на Херба Медика - струва около 5-6 лв.И аз пия Бромкриптина сутрин и вечер само,че по 1/4 табл.Сега ще погледна линка,който си ми пуснала.
Благодаря за добрите пожелания!Да ти се връща тъпкано!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #35 -: Декември 17, 2006, 23:15:43 pm »
Здравейте!
Казвам се Яна и в момента не правя опити за забременяване, но тези от предишни години са били неуспешни и може би за добро. Често влизам в този форум и бг-мама и това ми дава възможност да науча много полезни неща. Надявам се да бъда полезна и на някой от вас със своя споделен опит. Информацията ми е свързана с билката витекс агнус.
Винаги съм имала нередовна менструация с кратки периоди, когато е била редовна. Имала съм интервали от едната до другата и до 3мес. Леченията, които съм преминала са били с временен ефект, медикаментозни. Изследвала съм хормони FSH, LH, прогестерон, тестостерон, пролактин - всички в норма, изключвайки ниският прогестерон. Не съм проследявала овулация на УЗИ, с тестове съм установявала, чрез базална температура рядко съм виждала двуфазност, освен когато съм пила прогестеронов препарат.
Преди няколко години моя близка, която работи в магазин "Лечител"ми препоръча да пия финландски таблетки Femicaps, които имат регулиращ ефект върху менструационния цикъл. Вярвам, че билките биха могли да помогнат, но в никакъв случай не съм била абсолютно сигурна, че имат ефект. Затова бях отчасти предубена относно действието на въпросните таблетки. Пих ги няколко месеца и резултата беше редовна менструация - всеки месец както рядко ми се е случвала за дълги периоди. Естествено аз се поуспокоих, че нещата са се нормализирали и направих пауза от няколко месеца. Може би половин година. В един момент старата ситуация започна да се повтаря. Реших да си купя отново, но се оказа, че вече не се внасят, и като техен заместител мога да ползвам други таблетки със същото действие на същия производител - Фемиуел. Резултат от пиенето им не се появи. Преди няколко месеца ровейки се в интернет влезнах на страницата на въпросния производител и реших да разгледам съставките на двата продукта и да сравня по какво се различават. Установих, че първият препарат, който даде ефект съдържа билката витекс агнус. Потърсих доста неща за билката, за препарати, които се предлагат в България и я съдържат. Навсякъде пише, че регулира ни вата на хормоните, по специално LH, прогестерон, понижава високия пролактин и избрах прапарата Агнес / Хербамедика също предлагат подобен препарат/ на производител Фортекс. Струва около 7-8 лв. за 60 табл., които стигат за два месеца. Купих си го и започнах да го пия. Менструацията ми закъсняваше повече от месец. Пих го два месеца. даде резултат след 1м. Сега ми е втори цикъл и очаквам да ми дойде до няколко дни. Тоест вече два цикъла идеална двуфазна графика, обилна цервикална слуз, предполагаема овулация 14 ден, чак не мога да повярвам. Продължавам да го пия. Изключително изумена съм от резултата. Друго не мога да кажа, освен че вярвам в действието на билката витекс агнус.
Успех на всички и нека новата година ви донесе много форумски бебета!   
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #36 -: Декември 18, 2006, 08:43:15 am »
Благодарим за споделената ценна информация,aiki!Успех и на теб!
А хапчетата през цялото време ли ги пиеш,или само през втората  фаза от цикъла(след овуто)?
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #37 -: Декември 18, 2006, 09:55:05 am »
Ще се радвам, ако мога да ви бъда полезна.
Таблетките ги пия без прекъсване по едно на ден, тъй като това е и указаната доза. Пих ги от септември до ноемлри - общо два месеца. Направих 1м. почивка, мака,, че никъде не пише в листовката, че се прави почивка. Резултатът все още е налице. Днес си взимам още една опаковка.
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #38 -: Декември 18, 2006, 14:11:39 pm »
Благодаря :goodluck:!!!
*
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #39 -: Май 25, 2007, 17:00:00 pm »
И аз искам да попитам нещо за витекс.Разбрах ,че регулира хормоните,но при мен проблема е с окосмяването и се чудя да не би да се усложни положението??Какво мислите,все пак си е някаква стимулация,а нали яйчниците произвеждали излишния тестостерон.