www.zachatie.org

Репродуктивно здраве => Лек от природата => Темата е започната от: kamii в Март 09, 2006, 13:26:34 pm

Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: kamii в Март 09, 2006, 13:26:34 pm
Скоро не съм си изследвала хормоните, но последния път бяха леко извън нормите. Затова си мисля дали да започна да пия Витекс - може ли да ми навреди с нещо и точно от определен ден на цикъла ли се започва или може от всяко време? Може ли от него да ми се разместят тези хормони, които до сега са били добре? Колко време е добре да се пие? Споделете опит, ако сте го ползвали, знам че темата е разисквана вече, но тези неща така и не станаха ясни за мен
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Lali в Март 09, 2006, 13:36:42 pm
Аз пих три месеца витекс заедно с едни други билки. Хормоните ми се подобриха. Незнам дали е от билките или от самосебе си. Не вярвам много-много в алтернативната медицина.
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: kamii в Март 10, 2006, 14:47:34 pm
3 месеца без прекъсване ли го пи, а по време на мензис? А помниш ли от кой ден го започна?
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: neliso в Март 19, 2006, 21:52:38 pm
за Витекс на Херба Медика ли става въпрос?
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Lali в Март 20, 2006, 08:25:04 am
Ами няма значение от кога го започваш. Три месеца го пих без прекъсване.
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Април 04, 2006, 12:19:29 pm
Момичета,аз също четох доста неща за Витекс!Предполагам,че дори и да не помогне няма да навреди!!!!!!!Пия Бромкриптин,но мисля че няма да ми навреди и да приемам Витекс с него.Нека някой пил Витекс сподели имало ли е промяна в състоянието му.Четох,че Лали го е пила без прекъсване.И се е чуствала добре.
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Tifany в Април 05, 2006, 07:47:17 am
Аз също съм пила Витекс без прекъсване преди време и имаше сериозно  подобрение на нещата - в случая при мен - редовна овулация. После го спрях и сега пак пия. Последните хоромони не ми бяха наред и сега ще пия и ще ги изследвам пак, за да видя дали има влияние. Но винаги съм се чувствала добре и не смятам, че ми е навредил по някакъв начин.
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: le в Април 06, 2006, 11:13:44 am
И аз пия витекс, и аз не знам дали той ми е помогнал,но определено имам подобрение.Аз съм с чести кръвоизливи на хормонално ниво.Последния месец м. ми протече абсолютно нормално-не можах да повярвам!От 3 месеца го пия и смятам да продължа :)
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: kamii в Май 02, 2006, 12:11:35 pm
Днес говорих с лекар и ми каза, че не трябва да го вземам, ако пролактина ми е нормален, защото много щели да ми се понижат нивата. Вярно ли е това - имате ли наблюдения. Моят е в нормите, даже е по-близо до долната граница. Дали да спирам Витекса сега?
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: malinkova в Май 03, 2006, 11:28:04 am
Може ли да попитам какво представлява този витекс.
При мен хормоните са долу горе добре само пролактина ми е към горната граница и така като чета може и да взема  да си купя.
Титла: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Юни 05, 2006, 15:14:32 pm
Момичета,има ли проблем Витекс да се пие заедно с Бромкриптин?
malinkova,Витекс са билкови хапчета на Херба Медика.Продават се в аптеките.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Юли 01, 2006, 18:22:20 pm
Здравейте момичета. Досега не бях писала във форума и вече се престраших. Аз съм със 6 годишен стерилитет. След много ходене по мъките, изследвани, хормони и цветна снимка, една гинеколожка се сети да ме прати на ендокринолог. Там ми откриха много висок пролактин. Последва ЯМР и се оказа, че имам микроаденом на хипофизата /3 мм/. Изписаха ми бромокриптин 2 пъти по 1 на ден. Вече ги пия 4 месеца. Като четах статии във форума открих и други момичета с повишен пролактин. Тогава разбрах за тази билка Витекс, намерих в аптеката препарата Агнес и 3 месеца и половина мече пия от Агнес. Засега няма резултата, който искам ylinfant, но се надявам да успея. Ако някой от вас има повишен пролактин, моля да сподели опита си, с какво се лекува и дали е успяла. Благодаря ви предварително.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Юли 03, 2006, 11:33:54 am
Мила,Витекса заедно с Бромкриптина ли го пиеш?
Аз също бях с висок пролактин.Нямах аденом на хипофизата.Пия Бромкриптина от миналага година 2 пъти по 1/4 табл.Пролактина е в норма.Знам,че се лекува микроаденома , така че няма проблем.Всичко ще се оправи.Но лично аз незнам дали лечението е същото като само при повишение пролактин / т.е.когато не се дължи на аденом /.Виждам,че ти пиеш Бромкриптин.А и Витекса.Изследвала ли си пак пролактина?Наблюдават ли ти аденома?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Юли 03, 2006, 12:35:52 pm
Да, пия Бромокриптина заедно с Витекса /т.е. Агнес/. Доктора ми каза, че най-рано през юли за отида, за да ми провери стойностите на пролактина. Така че този месец ще видя дали има ефект. При мен този микроаденом секретира пролактин и според док тази е причината да нямам бебе. Аз не мога да повярвам, че нещо толкова различно от гинекологията ще ми попречи, но ще почакам и ще видя. Докторката ми каза, че Бромокриптина се пие с години за да има желания ефект. Аз съм на 32 г., от 6 години опити за бебе и ако трябва да чакам още толкова да ми влезе пролактина в норма ще стана баба с патерици.... А за тази билка Витекс, аз си я предписах сама, за усилване на действието на Бромокриптина/ако едното не подейства, поне другото да може/. При мен няма никакви странични действия или нещо такова, дано поне да има ефект. А аденома може да го видят пак на ЯМР след 1 година.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Юли 03, 2006, 15:39:33 pm
Микроаденома до колкото знам пречи на забременяването.Искаш да кажеш ,че високия пролактин ти го откриха преди 4 месеца и чак следващия ще правиш контролно изследване,така ли?Бромкриптина и на мен ми казаха,че ще го пия до забременяване.Високия пролактин е пречка за забременяване,но е лечим.Моя гинеколог ми каза: Моли се само това да ти е проблема.Решим е много лесно!
Желая ти късмет и скоро да се похвалиш с добри новини!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Юли 04, 2006, 11:27:44 am
Мила naiema, незнам дали и на теб са ти открили микроаденом, но за пролактина ми го казаха същото. При условие, че според другите изследвания нямам гинекологичен проблем, високият пролактин е вероятната причина да не мога да забременея. Трябва да го пия непрекъснато и ако случайно забременея, да не го спирам изведнъж, защото можело да предизвика спонтанен аборт. Трябва да отида при еднокринолога, който ми го предписа и да ми каже схема по която да го спра. Аз четох, че той е противопоказен при бременност, но ако риска е оправдан - да се пие. При теб това ли казаха, че е проблема? Всички казват, че това е лечимо, само трябва да мине време да влезе пролактина в норма. Аз си мисля, че при мен има и психологически проблем вече. Като гледам колички с бебета и бременни по улицата веднага почвам да плача и си мисля, че никога няма да ме сполети това щастие. Дано да не съм права.
Пожелавам ти да имаш успех и скоро да напишеш във форума, че си видяла   :bfp1:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Юли 04, 2006, 15:50:01 pm
Скъпа sunlight, не знам дали ще мога да ти бъда полезна с моя пример, но все пак...
На мен първо ми поставиха диагноза микроаденом на хипофизата (при томографска снимка) и след това ми изследваха пролактина. И сигурно се сещаш каква паника бях, защото лекариете казаха, че не мога да забременея, докато не спадне нивото на пролактина. За щастие това се лекува успешно с медикаменти, до които аз въобще не прибегнах, понеже след около 1 месец ЯМР отхвърли първоначалната диагноза!
Най-важното е да не се отчайваш! Радвай се като гледаш жени с издути коремчета и колички с бебета и повярвай, че и на теб ще се случи! Успех :goodluck:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Юли 04, 2006, 15:57:03 pm
Междувпрочем се чудя дали да почна да пия Витекс/Агнес, понеже пролактина и тестостерона са ми на горната граница. За първия хормон е ясно, но дали влияе и върху втория? Моля, ако някой знае, да пише!
Предварително благодарско :P
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Юли 04, 2006, 23:30:11 pm
Много ти благодаря Saliina за отговора ти. Според мен няма да ти навреди ако започнеш да пиеш от Витекса, може само да ти помогне. Така или иначе той е билка. Но все пак ти си решаваш.
Много се радвам, че съществува това сдружение Зачатие и форума към него, защото мога да намеря сродни души и да обменим опит, дори и само да споделим своята болка. Желая на всички скорошен успех в начинанията им. :blowingdust:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Юли 05, 2006, 13:34:55 pm
И аз от всичко прочетено за Витекс стигам до извода, че няма да навреди.
Но... тези дни ме озарява някакъв лъч на надежда (дано не ми се смеете само)! Чувствам се някак си по-странно ... не знам дали да почна веднага да го пия или след известно време ...
М винаги е била нередовна при мен, но от 2-3 месеца започва да влиза в някакви рамки ... и сега май закъснява! Ще изчакам още седмица и ще си пусна едно тестче, пък да видим ...
Извинявайте за това бръщолевене, но не смея да споделя с никой друг, освен с вас!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Юли 05, 2006, 16:27:20 pm
Sunlight,пролактина се влияе от доста неща-увеличава се от стрес,физическо натоварване и т.н.Опитвам се да ти кажа,че трябва да се поотпуснеш малко.Горе главата.Мисли позитивно и вярвай ,че ще станеш мама.Максимално се отърси от стреса и мислите защо не се получава.Просто следвай схема на отхвърляне на причините за липса на бременност досега.
А при мен д-ра предположи,че липсата на бебе се дължи на липсата на ову до преди да ми открият високия пролактин.Незнам дали е било така-никога не съм си следила овулацията до преди да отида на лекар във връзка със стерилитете.Пия бромкриптина от миналата година,но бебе още няма.При нас причините явно са комплексни.Надявам се скоро и ние да имаме радостни новини.Желая го на теб и всички момичета във форума.
Но те съветвам ако досега си изследвала само половите хормони да вървиш нататък.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Юли 05, 2006, 16:45:29 pm
И аз от всичко прочетено за Витекс стигам до извода, че няма да навреди.
Но... тези дни ме озарява някакъв лъч на надежда (дано не ми се смеете само)! Чувствам се някак си по-странно ... не знам дали да почна веднага да го пия или след известно време ...
М винаги е била нередовна при мен, но от 2-3 месеца започва да влиза в някакви рамки ... и сега май закъснява! Ще изчакам още седмица и ще си пусна едно тестче, пък да видим ...
Извинявайте за това бръщолевене, но не смея да споделя с никой друг, освен с вас!

Успех, спискам ти палци да се похвалиш с хубава новина!!!!!!!!
 :bfp1:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Юли 05, 2006, 18:34:09 pm
И аз стискам!Успех! :bfp1: preggo :babbycarrage:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Юли 07, 2006, 10:48:35 am
Благодаря, момичета!
Няма да пропусна да се похваля, стига само да има за какво, че тия бебета вече ми станаха фикс-идея :?
И дано скоро се прехвърлим в друга тема, че поизместихме тази за Витекс-а  :P
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: le в Юли 11, 2006, 09:06:17 am
Момичета,кажете ми откъде да намеря витекс,че аптеката,откоято го взимах вече не доставя.А определено си чувствам,че ми влияе добре.
Желая ви мнооооого усмивки! :balk_602:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Lali в Юли 11, 2006, 09:10:50 am
Ами отиваш в друга аптека и си го поръчваш. Аз го поръчвах на Симеон и Мария Луиза.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: le в Юли 11, 2006, 09:48:34 am
Мерси,Лали,ама от всичките аптеки,в които съм ходила,само в една открих,а вече и там го няма.Вместо да тръгна по София из аптеките,реших,че е по-добре да питам тук.Ще проверя на М.Луиза-дано все още да го има!А ако някой го ползва в момента,моля да ми каже отгде го взима да му се не види. :balk_71:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Lali в Юли 11, 2006, 09:51:27 am
Е, моята информация е стара. Не се разкарвай. Ще проверя и аз тук-там.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Юли 22, 2006, 13:11:50 pm
Момичета, изследвах си пролактина след 4 месеца пиене на бромокриптин и витекс. Стойностите ми са 2.1 ng/ml при референтни стойности (1.9 - 25.9 ng/ml). Още не мога да повярвам на хубавия резултат. По времето когато ми откриха аденома на хипофизата, стойностите на пролактина ми бяха: 991.7 IU/I при реф.стойности (59.0 - 619.0 IU/I). Цифрите са различни, защото са правени в различни лаборатории, а те използват различни реактиви. Но извода е ясен: има ефект от лекарствата, само не знам кое ми е помогнало повече - бромокриптина или билката Витекс!?! Сега продължавам с пиенето на хапчетата и надеждата, че щъркела ще кацне и при мен. :D
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Юли 24, 2006, 10:03:25 am
Чудесно,sunlight! :D :D :DПожелавам ти от сърце щъркела скоро да те навести! :bighug:Аз също ще си купя Витекс и започвам да го пия заедно с Бромкриптина.Мила,по 1 табл. на дан ли пиеш?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Юли 25, 2006, 12:43:23 pm
Поздравления за хубавия резултат, sunlight :balk_5:
Пожелавам ти скоро да имаш и друга добра вест :babyflips:
За съжаление, аз не мога да се похваля, защото резултатът ми пак е  :bfn: Така че минавам на витекс, пък да видим ... 
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Юли 25, 2006, 17:40:10 pm
Салина,не се отчайвай!Ще се получи  :bfp: :balk_21:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Юли 26, 2006, 11:40:17 am
Аз също ще си купя Витекс и започвам да го пия заедно с Бромкриптина.Мила,по 1 табл. на дан ли пиеш?
Ами аз пия 2 табл. на ден /сутрин и вечер/ бромокриптин, а Витекса под формата на хапчета "Агнес" на фирма Фортекс - по 1 на ден сутрин. Така поне пише в упътването му. В кутийката са 60 таблетки, стигат за 2 месеца и аз си ги купих за 8,89 лв. Има Витекс и на други фирми, но не съм пила от тях, само съм чела статии за други продукти. При мен явно има ефект, затова ще продължа да си го пия.
Пращам ти този линк за "Агнес": http://www.fortex.bg/content/e14/e1090/e1097/index_BG.html
Силно се надявам да ти помогне и ти стискам палци за :bfp1:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Юли 26, 2006, 11:56:38 am
Имай вяра Салина, ще дойде ден когато ще си пишем във форумите за майки  :babbycarrage:
И този ден не е далеч!!!  :goodluck:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Юли 26, 2006, 12:59:46 pm
Благодаря,sunlight! :DАз лично съм виждала Витекс само на Херба Медика - струва около 5-6 лв.И аз пия Бромкриптина сутрин и вечер само,че по 1/4 табл.Сега ще погледна линка,който си ми пуснала.
Благодаря за добрите пожелания!Да ти се връща тъпкано!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: aiki в Декември 17, 2006, 23:15:43 pm
Здравейте!
Казвам се Яна и в момента не правя опити за забременяване, но тези от предишни години са били неуспешни и може би за добро. Често влизам в този форум и бг-мама и това ми дава възможност да науча много полезни неща. Надявам се да бъда полезна и на някой от вас със своя споделен опит. Информацията ми е свързана с билката витекс агнус.
Винаги съм имала нередовна менструация с кратки периоди, когато е била редовна. Имала съм интервали от едната до другата и до 3мес. Леченията, които съм преминала са били с временен ефект, медикаментозни. Изследвала съм хормони FSH, LH, прогестерон, тестостерон, пролактин - всички в норма, изключвайки ниският прогестерон. Не съм проследявала овулация на УЗИ, с тестове съм установявала, чрез базална температура рядко съм виждала двуфазност, освен когато съм пила прогестеронов препарат.
Преди няколко години моя близка, която работи в магазин "Лечител"ми препоръча да пия финландски таблетки Femicaps, които имат регулиращ ефект върху менструационния цикъл. Вярвам, че билките биха могли да помогнат, но в никакъв случай не съм била абсолютно сигурна, че имат ефект. Затова бях отчасти предубена относно действието на въпросните таблетки. Пих ги няколко месеца и резултата беше редовна менструация - всеки месец както рядко ми се е случвала за дълги периоди. Естествено аз се поуспокоих, че нещата са се нормализирали и направих пауза от няколко месеца. Може би половин година. В един момент старата ситуация започна да се повтаря. Реших да си купя отново, но се оказа, че вече не се внасят, и като техен заместител мога да ползвам други таблетки със същото действие на същия производител - Фемиуел. Резултат от пиенето им не се появи. Преди няколко месеца ровейки се в интернет влезнах на страницата на въпросния производител и реших да разгледам съставките на двата продукта и да сравня по какво се различават. Установих, че първият препарат, който даде ефект съдържа билката витекс агнус. Потърсих доста неща за билката, за препарати, които се предлагат в България и я съдържат. Навсякъде пише, че регулира ни вата на хормоните, по специално LH, прогестерон, понижава високия пролактин и избрах прапарата Агнес / Хербамедика също предлагат подобен препарат/ на производител Фортекс. Струва около 7-8 лв. за 60 табл., които стигат за два месеца. Купих си го и започнах да го пия. Менструацията ми закъсняваше повече от месец. Пих го два месеца. даде резултат след 1м. Сега ми е втори цикъл и очаквам да ми дойде до няколко дни. Тоест вече два цикъла идеална двуфазна графика, обилна цервикална слуз, предполагаема овулация 14 ден, чак не мога да повярвам. Продължавам да го пия. Изключително изумена съм от резултата. Друго не мога да кажа, освен че вярвам в действието на билката витекс агнус.
Успех на всички и нека новата година ви донесе много форумски бебета!   
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: le в Декември 18, 2006, 08:43:15 am
Благодарим за споделената ценна информация,aiki!Успех и на теб!
А хапчетата през цялото време ли ги пиеш,или само през втората  фаза от цикъла(след овуто)?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: aiki в Декември 18, 2006, 09:55:05 am
Ще се радвам, ако мога да ви бъда полезна.
Таблетките ги пия без прекъсване по едно на ден, тъй като това е и указаната доза. Пих ги от септември до ноемлри - общо два месеца. Направих 1м. почивка, мака,, че никъде не пише в листовката, че се прави почивка. Резултатът все още е налице. Днес си взимам още една опаковка.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: le в Декември 18, 2006, 14:11:39 pm
Благодаря :goodluck:!!!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: mgbg в Май 25, 2007, 17:00:00 pm
И аз искам да попитам нещо за витекс.Разбрах ,че регулира хормоните,но при мен проблема е с окосмяването и се чудя да не би да се усложни положението??Какво мислите,все пак си е някаква стимулация,а нали яйчниците произвеждали излишния тестостерон.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: dani_ j в Май 25, 2007, 21:20:07 pm
И аз искам да попитам нещо за витекс.Разбрах ,че регулира хормоните,но при мен проблема е с окосмяването и се чудя да не би да се усложни положението??Какво мислите,все пак си е някаква стимулация,а нали яйчниците произвеждали излишния тестостерон.
Аз пия витекс от почти три месеца. Не съм забелязала промяна в окосмяването, а по принцип съм "мъхеста"  :lol:. При мен повлия добре на овулацията - вече втори цикъл е на 13-14 ден , а преди беше на 18-20 ден от 26-дневен цикъл.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: mgbg в Май 25, 2007, 22:24:41 pm
Мерси много .От утре го почвам.На опаковката не пише дали има значение от кой ден на цикъла да се започва.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: naiema в Май 26, 2007, 10:35:22 am
Само да споделя,че при мен няма промяна в окосмяването.А иначе съм много доволна от билката.Още след едномесечния прием нивата на хормоните влязоха в норма.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Май 28, 2007, 11:09:16 am
Аз съм много доволна от билката. Пия Агнес защото хормоните ми бяха "разбъркани". Имах много ниско LH и кратък цикъл, извънциклични кръвотечения също. Пия го от февруари и ефектът е много добър. Имам вече три цикъла, без прогестеронови препарати с нормална дължина от 24 дни, а хормоните ми чувствително се подобриха. Сега са LH 5.05 /преди LH 0.51/ и FSH 5.69 /преди 4,33/. Овулация засичам на 13-14 ти ден.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Юни 08, 2007, 23:57:17 pm
Май само при мен приемът на "Витекс" не доведе до желания резултат, даже напротив  :x Може би изобщо не е трябвало да го пия, ама нали на опаковката пише: "при нарушен хормонален баланс"; "при тежък и НЕРЕДОВЕН менструален цикъл"; при ЛИПСА на менструация" и т. н.
Е, точно такива са ми проблемите, но уви. Пих "Витекс" 2 месеца, през което време не засякох ни овулация, ни менструация, положителен тест пък - въобще! Накрая се наложи пак да предизвиквам М, щото към средата на третия месец вече се пуках по шевовете от напрежение. Междувременно спрях билковите таблетки.
Едва ли точно те са довели до тази продължителна липса на менструация, но... Някъде прочетох следното:
"Витекс" не се препоръчва при нередовни и оскъдни цикли, защото може да влоши състоянието" (цитирам по памет, в момента не си спомням къде точно го четох това). А моите са точно такива от 2 -3 г., преди едва смогвах да сменям превръзки, течеше като водопад  :oops: Може би М е намаляла в резултат на Диането, което пък съм пила няколко пъти заради поликистозните си яйчници :dontknow:
Но това в случая не е толкова важно. По-интересното за мен е дали все пак билката наистина трябва да се избягва при определени проблеми, при кои точно и с какво може да се замести, в смисъл нещо друго безобидно като хранителна добавка, което да помага за регулирането на хормоните?
Пишете каквото знаете по въпроса  :)
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: mgbg в Юни 10, 2007, 18:03:35 pm
Аз я пих ,но само няколко таблетки,защото ми ставаше лошо от тях- дойде ми на 28 ден.НО май за напред ще се придържам към бг-билките,даже смятам д апосетя билковата аптека на поп Богомил.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Юни 12, 2007, 17:29:07 pm
Аз я пих ,но само няколко таблетки,защото ми ставаше лошо от тях- дойде ми на 28 ден.НО май за напред ще се придържам към бг-билките,даже смятам д апосетя билковата аптека на поп Богомил.

Кои билки по-точно имаш предвид? От друг твой постинг разбрах, че си се справила с нередовната М именно с билки. Сподели малко повече, моля  :)
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Mia_vn в Август 16, 2007, 09:17:55 am
Може ли да се приема Агнес по време на опити за бебе? Целя повлияване на овулацията, но на упътването на Агнес пише, че не трябва да се използва по време на бременност. Тогава? Дали ще бъде ефективно, ако се взема сао в първата половина на цикъла?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Август 17, 2007, 08:30:14 am
...не трябва да се използва по време на бременност.

Ти сама си си отговорила :)
По време на бременност не се вземат, но докато се установи такава - няма проблем.
Даже напротив. И се пие през целия месец, не само до овулация   :wink:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Mia_vn в Август 17, 2007, 09:46:33 am
Благодаря ти. Почнах вече да го пия, да видим дали ще има ефект. :)
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Цеци в Август 17, 2007, 14:15:28 pm
А някоя от вас,момичета доволна ли е от Цистофемин на д-р Тошков?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Mia_vn в Август 17, 2007, 17:55:30 pm
Имаше информация, че таблетките на д-р Тошков са пълни с примеси, които могат по-скоро да навредят, отколкото да помогнат.  Преди време даваха репортаж по случая без да огласяват името на фирмата (изследваха хапчетата и се установи, че са пълни със ....сено 8O), но който е виждал шишенцета, разбра за коя фирма иде реч.

Някои твърдят, че все пак са видели полза. Други - не. Аз не бих рискувала.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: mgbg в Август 17, 2007, 21:29:48 pm
Относно това ,че не се разтваряли във вода-аз пуснах една таблетка в около100мл вода-разтвори се за отрицателно време.По принцип вярвам ,че подобни таблетки може и да помагат,в цял свят се произвеждат подобни .
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Mia_vn в Август 22, 2007, 23:00:20 pm
Много странно...   Разгледах чуждите форуми и онлайн магазини и останах озадачена от драстичните разлики в количеството съдържание на екстрата Витекс в различните препарати.
Ето:
1. Vitex  (http://www.gnc.com/product/index.jsp?productId=2133966&cp&sr=1&origkw=vitex&kw=vitex&parentPage=search)
2. Vitex (http://www.drugstore.com/qxp37141_333181_sespider/natures_way/vitex_fruit_400mg_capsules.htm)
3. Vitex (http://shopping.kelkoo.co.uk/ss-vitex-agnus-castus.html)

Освен, че съдържат десетки пъти повече Витекс, препоръчват няколко таблетки дневно. 8O
Същото е и с Витекс на Херба Медика. Таблетките съдържат 500 мг от билката като дозировката е от 3 до 6 таблетки дневно. 

С най-малко съдържание е Агнес.
Агнес (http://www.fortex.bg/content/e14/e1090/e1097/index_BG.html)
 
Има ли някой идея защо се получават такива разминавания? Коя дозировка е препоръчителна? :dontknow:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: mgbg в Август 23, 2007, 12:49:00 pm
Според мен е най-добре да се вземе по-ниско дозиран препарат.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: savina в Септември 02, 2007, 20:52:49 pm
Аз пия Сиофор, пролактина ми е в норма,но имам аденом на хипофизата под 2 мм.Дали мога да приемам агнес и сиофор?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Септември 03, 2007, 22:26:19 pm
Спомням си, че като си избирах точно какъв препарат да купя, ми направи впечатление, че във Фемикур концентрацията е най-ниска. Аз лично пих агнес, първо по 1 т.,после по две на ден, рано сутринта.
Има и един друг препарат, префемин - рекламират го в момента. Там дозировката мисля беше еквивалент на 20 мг сух екстракт, което ми се стори много и не си го купих.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Октомври 30, 2007, 13:00:05 pm
Ванина, късно се включвам. Но от това, което аз съм чела и от опита ми, съдя че по-скоро не би се справил с такива проблеми. Основното, на което влияе е повишен пролактин, а също и на отделянето на ЛХ.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: zazolinka в Ноември 26, 2007, 14:31:36 pm
Здравейте момичета. Досега не бях писала във форума и вече се престраших. Аз съм със 6 годишен стерилитет. След много ходене по мъките, изследвани, хормони и цветна снимка, една гинеколожка се сети да ме прати на ендокринолог. Там ми откриха много висок пролактин. Последва ЯМР и се оказа, че имам микроаденом на хипофизата /3 мм/. Изписаха ми бромокриптин 2 пъти по 1 на ден. Вече ги пия 4 месеца. Като четах статии във форума открих и други момичета с повишен пролактин. Тогава разбрах за тази билка Витекс, намерих в аптеката препарата Агнес и 3 месеца и половина мече пия от Агнес. Засега няма резултата, който искам ylinfant, но се надявам да успея. Ако някой от вас има повишен пролактин, моля да сподели опита си, с какво се лекува и дали е успяла. Благодаря ви предварително.
аз имам проблеми с пролактина, през август миналата година беше 3 пъти над нормата (на "Кандиларов"), след ЯМР се установи 4,5 мм микроаденом. Ендокриноложката ми казва,че най-доброто лекарство е Достинекс. Започнах да пия по 2 таблетки седмично. Още след 1-вия месец пролактина слезе до средата на нормата. Намалихме дозата, на 3 месеца следим нивото на хормона и той е все около тази граница. Сега пия пи половин таблетка седмично. Лекарството няма странични ефекти, поне аз не съм усетила нещо. Все още не съм забременяла, но при мен се установи и друг проблем - нямам нормална цервикална слуз и вероятно това пречи на забременяването. Предстои ми инсеминация и се надявам да се получи. Успех и на теб!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: lu4a в Ноември 27, 2007, 14:00:52 pm
 :bfp1:Здравейте момичета, прочетох за Витекс през месец август, тук в този сайт. До тогава не бях чувала за него. Купих го и започнах да го пия от 1 септември. Пиех всеки ден по 1 таблетка. Днес имам положителен тест за бременност. Правехме опити от  1 год. не нзнам какви са ми хормоните. Имах болезнена менструация, която изчезна още първия месец от Витекс.Дали наистина Витекс е причината не мога да съм 100% сигурна, но предполагам че е така . За това кураж момичета и не се отказвайте. :D
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: sunlight в Декември 04, 2007, 18:58:40 pm
lu4a, ти ни даваш голяма надежда от която много се нуждаем.  :balk_47:
Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност  preggo и най-сладкото бебче на света!!!  :babbycarrage:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Saliina в Декември 05, 2007, 00:00:31 am
Честито, lu4a!
Лека бременност preggo!!!

При теб може би е било въпрос на време, но сигурно и билката е помогнала. От кой "Витекс" си пила(на коя фирма)?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: lu4a в Декември 06, 2007, 10:38:34 am
Благодаря ви момичета! Пиех Агнес, мисля че беше на Фортекс. спървата блеменост пак беше така. Повече от гидина нямаше резултат и тогава опитах при  Радка Кирчева в Пловдив. Тук във форума съм чела много неща за нея и все отрицателни, но при мен се получи точнослед пиенето на нейните билки. Дали беше някакво съвпадение или наистина от билките не знам 100%. Знам само че благодарение на нея забременях и родих живо и здраво момченце. Нищо не пречи да пробвате. Плаща се около 25 лв. не е кой знае какво. Желая ви успех! tree2a
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Мели в Декември 06, 2007, 10:47:18 am
Нищо не пречи да пробвате.

Пречи и още как!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Vanina_sss в Февруари 22, 2008, 09:20:57 am
Момичета, а може ли да се комбинира Агнес с ДХЕА, т.е да се приема по едно и също време. Док ми предписа и двете,а това, което четох при упътването на Агнес, е че не трябва да се прилага с хормонални препарати.

Благодаря ви за отговора!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: stankova в Февруари 24, 2008, 11:59:08 am
Аз съм пила Агнес с Парлодел.Но за твоя случай не съм компетентна,ако не си сигурна в лекаря си,се консултирай с друг,за да си по-спокойна.
Успех!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: лина в Февруари 24, 2008, 16:31:15 pm
Момичета, нормално ли е това? Започнах да пия витекс преди две седмици и веднага ми дойде. Проблема е, че вече две седмици не ми спира.На някой от вас случвало ли се? Чудя се дали да не спра да пия витекса, за да видя дали ще ми спре кръвотечението?! :ask: :ask:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: stankova в Февруари 25, 2008, 12:15:54 pm
Лина,съмнявам се да е от Витекса,но най-добре се консултирай с лекар и си направи изследване на хормоните!
Успех!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: faithful в Февруари 28, 2008, 12:38:42 pm
Аз си бях купила Витекс,понеже прочетох, че регулира хормоните.Тогава някъде пак прочетох че удължавал мисля втората фаза на цикъла беше.Моят цикъл е 30 дена и реших че е по-добре да не си правя експерименти.Продължих си с Бромокриптина...
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Февруари 28, 2008, 12:59:18 pm
Аз си бях купила Витекс,понеже прочетох, че регулира хормоните.Тогава някъде пак прочетох че удължавал мисля втората фаза на цикъла беше.Моят цикъл е 30 дена и реших че е по-добре да не си правя експерименти.Продължих си с Бромокриптина...
Правилно си решила. Тук и в предната тема няколко момичета с по-дълги цикли, споделиха, че им е повлиял в отрицателна посока.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: лина в Февруари 29, 2008, 14:51:22 pm
Аз спрях Витекса, но кървенето продължава. Ходих на лекар и той ми изписа Логест. Ей така без да изследвам хормони.Вече не знам -  :(дали да ги почвам и тях или не!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Vanina_sss в Март 04, 2008, 18:20:15 pm
Пиете ли Витекс след овулация, тъй като прочетох, че не се приеме от бременни жени и си мислех, ако се получи бременност, не влияе ли негативно?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Laura81 в Март 08, 2008, 00:45:53 am
4ЕСТИТ 8-МИ МАРТ!!!Моми4ета знаете ли дали агнес,може да подтиска овулациата или напротив!Пия го за регулиране на цикала а и си правим бебе? :ask:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Март 08, 2008, 12:21:35 pm
4ЕСТИТ 8-МИ МАРТ!!!Моми4ета знаете ли дали агнес,може да подтиска овулациата или напротив!Пия го за регулиране на цикала а и си правим бебе? :ask:
При мен не я подтискаше. Пие се предимно за намаляване на пролактина, който от своя страна би могъл /ако е висок да подтисне овулацията/, т.е няма и логика да я подтиска. Нека и други момичета да споделят.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: stankova в Март 08, 2008, 19:10:39 pm
И аз доколкото знам ако имаш висок пролактин по-скоро би повлиял към регулирането на този хормон и от там на овулацията,т.е. витекса би спомогнал да имаш овулация.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Laura81 в Март 08, 2008, 19:54:58 pm
Благодаря ви!На мен ми го исписаха за регулиране на цикала,дали агнес може да ми навреди в този слу4аи?,тоест на пролактина?,или ако хормоните не са наред се подобрят? :ask:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Laura81 в Март 17, 2008, 16:47:41 pm
Моми4ета,някои пробвал ли е "агнес"помагало за реголиране на цикала и забременяването!Препоръ4а ми го много добър лекар?Напи6ете АГНЕС в гугала и 6те го видите,първото е.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: лина в Март 25, 2008, 11:40:18 am
Започнах Логест от първи март. Кървенето ми спря след второто хапче.След пет дена започна едно леко зацапване, което продължи една седмица и след това започна силно кървене до сега и продължава.Сега съм в седем дневна почивка - от 29.03 трябва пак да ги пия.Дали ще спре кървенето?Някой от вас имала ли е подобен проблем? Лекарят ми каза, че е нормално това докато привикне организма.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: mgbg в Март 25, 2008, 20:15:02 pm
 :ask:

Какъв Логест,какви 5 лева....
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Laura81 в Март 25, 2008, 23:09:41 pm
Логест до колкото знам е противоза4ата4но,за6то са ти го преписали? :ask:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: лина в Март 26, 2008, 09:26:53 am
Логест ми го преписаха, за да ми регулира цикъла.Да противозачатъчни са.Би трябвало да ми се ругулира цикъла/според лекаря/, но май повече се обърка.А чувала съм от приятелки ,че първите месеци от приема на противозачатъчни докато  свикне организма е нормално такова кървене. не знам вече. ще видя втория месец какво ще стане и ако не ми действат добре ще ги спра.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: лина в Март 26, 2008, 09:30:05 am
регулира!!грешка
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Laura81 в Март 26, 2008, 10:38:38 am
Ако си има6 овулациа,не си прави експерименти!През колко време ти е цикала?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: лина в Март 26, 2008, 11:40:47 am
Проблема при мен е ,че имам извънциклично кървене.Затова ми назначиха тези хапчета.Да се изчисти това кървене.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: miusli в Март 27, 2008, 09:21:27 am
Аз съм пила Логест 6 месеца за премахване на кисти. Нямах кървене, но лекаря ме предупреди, че може да има в началото.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: лина в Март 27, 2008, 09:42:19 am
Имаше ли ефект? Премахнаха ли се кистите?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: miusli в Март 27, 2008, 10:56:19 am
Да.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: skarida5 в Март 31, 2008, 23:49:05 pm
колко струва Витекса, приблизително ?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: лина в Април 01, 2008, 11:02:06 am
Към 6лв.мисля,че беше.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: tyrbo в Декември 05, 2008, 13:48:56 pm
zdr na vis4ki nov potrebitel s1m v saita ot internet razbrax za bilkata agnes imam mnogo visok prolaktin piq agnes ot 2 meseca i polovina prolaktina mi se normalizira no cik1la mi sprq nqkoi moje li da me pos1vetva dali e v1zmojno ot samiq agnes ili da t1rsq drygade pri4inata.blagodarq predvaritelno na vseki koito proveri interes k1m men

Пиши на кирилица!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: tedi iska bebe в Октомври 31, 2009, 13:18:26 pm
Здравейте момичета,имам малък въпрос за Витекс.Пия го от скоро,една седмица преди да ми дойде месечния цикъл,но закъснява със седем,осем дена.Възможно ли е да е от него?Четох доста добри неща за този билков продукт и мисля ,че не би навредил,а нямам симптоми за бременност.Малко съм учудена,ако някой знае нещо по темата нека ми пише,моля ви.Благодаря ви предварително. :)
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Zai в Октомври 31, 2009, 21:43:56 pm
Здравейте момичета,имам малък въпрос за Витекс.Пия го от скоро,една седмица преди да ми дойде месечния цикъл,но закъснява със седем,осем дена.Възможно ли е да е от него?Четох доста добри неща за този билков продукт и мисля ,че не би навредил,а нямам симптоми за бременност.Малко съм учудена,ако някой знае нещо по темата нека ми пише,моля ви.Благодаря ви предварително. :)

На мен ми удължи с 1 ден лутеалната фаза, за 7-8 дни не мога да кажа. Малко се съмнявам да е от билката. Прави ли тест за бременност?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: tedi iska bebe в Октомври 31, 2009, 21:57:23 pm
Не съм правила още , но се съмнявам ,че съм,просто не го усещам. :D Може да е просто нещо временно,не зная,по принцип рядко ми закъснява , но се случва.Ще изчакам още малко и ако не ми дойде ще си направя тест. :wink:. Стискайте палци.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Zai в Ноември 06, 2009, 17:58:44 pm
Аз за момента спирам Витекса. За месец и половина не видях особен ефект от него. Единият месец може да ми удължи лут. фаза с един ден, но на следващия ми беше скъсена с два. Хормоните също не ми бяха блестящи по време на "витексопиенето", така че засега спирам, да видим каква ще е промяната.

ПС Цикълът ми беше по-безболезнен и двата пъти с Витекс. Ще видя как ще е без.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Darena11 в Януари 10, 2010, 20:39:51 pm
Има ли жени тук, които са забременели, докато са пили витекс или агнес? Питам, защото някъде четох едно мнение, че можело да действа и като противозачатъчно!?! А знаете ли дали може да се пие с дуфастон или не е желателно да се комбинира с хормонално лечение?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: jp в Януари 11, 2010, 10:18:15 am
Аз пих Витекс около 3 месеца преди 2 години. При мен проблемът беше малко по-къса лутеална фаза и зацапване преди менструацията. Това се пооправи, но и трите месеца тестовете за овулация не отчетоха нищо.

Според мен не е подходящ за всеки. Ако имате редовен цикъл и овулация, по-добре не го пийте.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Гальонди в Април 25, 2010, 03:58:53 am
Аз започнах Витекс този месец, надявам се да има ефект. Хормоните ми са в норма, но цикъла ми е някакъв ненормален, особено след последния ми спонтанен аборт, варира от 30 до 49 дена, Ову-то и то някакво непостоянно, от 16ти до 33 ден, всеки път се стресирам, че и мъжа ми покрай мен..кога ще е това Ову, кога да действаме.. вече сме като по график..Да не се отплесвам, надявам се да има ефект от Витекс,и да ми регулира цикъла, дано да спомогне и досадното зацапване (2-3 дена) преди да ми дойде. Ще ви държа в течение.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Април 26, 2010, 18:03:34 pm
galiondi , дълъг ти е цикълът. Не мисля, че витекс-а е за теб.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Гальонди в Април 26, 2010, 19:33:48 pm
galiondi , дълъг ти е цикълът. Не мисля, че витекс-а е за теб.

Vera*, цикъла ми по принцип е от 29 до 32 дена , средно, но за 6 месеца преживях 2 спонтанни аборта и нещо не може да ми влезе в ритъм организма, тъкмо се пооправи Ноември(31 дена цикъл) и пак направих спонтанен аборт през Декември. Някакво чудо 49 дена цикъл изкарах след това,чак изпаднах в паника! Последния ми цикъл беше 30 дена, мисля, че се връщам към нормалното за мен. Защо мислиш, че ако съм с дълъг цикъл, Витекс-а няма да е за мен?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: denis в Април 27, 2010, 08:04:08 am
galiondi :)
МЦ според мен достатъчно се е объркал, остави го сам да се нормализира. При всяки аборт хормоните се променят и трябва време докато се нормализират.
Не прави и не пий нищо, ако не си се консултирала с лекар.

ПП.Съжалявам за това, което си преживяла
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Април 27, 2010, 08:46:30 am
Да и аз съм на мнение да оставиш нещата сами да влезнат в ритъм.
Няколко момичета със сходни на твоя цикъл /като дължина/ споделиха, че им се е удължил. Мисля, че витекса е подходящ повече при извънциклични кървенета, кратък цикъл /20-22 дни/ и силни болки в гърдите при ПМС.
Дано скоро се възстановиш и се радваш на лека бременност и здраво бебенце!
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Гальонди в Април 28, 2010, 01:50:35 am
denis, *vera , благодаря ви съветите. Надявам се и аз всичко да си дойде на мястото много скоро. Ще изчакам да мине този цикъл да видим нещо ще се промени ли от този Витекс. Надявам се да не ми дойде 9 месеца изобщо, де :)
 :flower:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: kotaranata в Септември 27, 2010, 09:51:41 am
Здравейте дами.
Имам въпрос. Някоя от вас приема ли Витекс в момента и под каква форма? И разбира се за отзиви питам.
Доста неща прочетох, но още едно мнение никога не е излишно.
Аз в момента пия Агнес... вече около 10 дни, но поначало се бях насочила към Витекс. Оказа се обаче че по аптеките в центъра на София или не знаят какво е или го нямат, или не са го имали...или...Уф. Намерих в крайна сметка половин опакова Агнес и започнах
Имам доста проблемен цикъл и  много неща изпих за последната година... накрая се отдадох на билки и късмет...направо съм се задръстила от тези хапчета и лекарски опити...
Та... не знам дали от агнес или просто... ама на 3-тия ден ми дойде....

Пишете ако пиете... и къде го купувате :-)
Целувки
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Септември 27, 2010, 17:41:48 pm
kotaranata, по-скоро е случайност според мен. Такъв моментален ефект, би притежавал препарат с много мощно действие. За агнес- не мога да кажа, че е мощен. При мен подейства, но едва ли има чак такива сили да предизвика цикъл.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: kotaranata в Септември 28, 2010, 09:04:26 am
При мен подейства, но едва ли има чак такива сили да предизвика цикъл.
:D
Абе то и аз така си помислих, ама друго си е ако друг ти го каже.
Ти кога усети разликата? Все пак някой ден трябва да е от Агнес, не от случайността този цикъл...
А и по различните форуми каквили не чудодейни неща се пише  :)


Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Септември 28, 2010, 16:39:11 pm
Писала съм на 3-та страница от темата  :wink:
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: kotaranata в Септември 28, 2010, 17:01:55 pm
Пия го от февруари и ефектът е много добър. Имам вече три цикъла, без прогестеронови ....Овулация засичам на 13-14 ти ден.
Ето виждаш ли и при теб ефекта е от първия месец  :P
 А ти от къде си и от къде си купуваш?
:ask:
И пиеш ли го още? Какъвто и да е отговора ти "ЗАЩО"?
Извинявай за притеснението, ама не мога да прехвърля целия форум, а аз вече се хващам за всяка сламка... дано не измествам и темата. :)
След 3 дни почвам ову- тестове и следя БТ...да видим при мен дали ще има овулация :crossfingers:
Мерси  
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Ledena_luna в Октомври 01, 2010, 13:50:22 pm
Агнес и Витекс съдържат една и съща билка, няма какво да те притеснява. Колкото до ефект, не мога да кажа нищо, защото не стигнах до него, но също беше предизвикал интереса ми, много зависи какво се цели с приема му. Не зарязвай лекарското мнение, то е важно във всички случаи.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: milena9212 в Март 12, 2015, 12:42:52 pm
Как го приемате този Витекс, по цял месец ли си го пиете или има определен период ?
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: dani_ j в Март 12, 2015, 14:00:03 pm
По-рано в темата е коментирано.  Аз също съм приемала Витекс, по цял месец, няколко месеца подред.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: gynecomastia в Юни 01, 2015, 11:45:06 am
Билката помага. Винаги е по-добре да пробвате с някаква билка или нещо подобно, натурално, преди докторите да почнат да ви тъпчат с изкуствени хормони, които да ви объркат метаболизма и да се подуете като плондери. Между другото в БГ Витекса е безбожно скъп. Аз предпочитам да си го купувам от тук (http://goo.gl/UbafnT) –  С две приятелки си купухме 4 бройки и си ги разделихме. Така доставката ни излезе по 1$ (когато поръчката е лека и е над 20$ , доставката е само 2$) Пристигна след 2 седмици.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: kurosania в Юни 19, 2015, 14:13:32 pm
Момичета,кажете ми откъде да намеря витекс,че аптеката,откоято го взимах вече не доставя.А определено си чувствам,че ми влияе добре.
Титла: Re: Въпрос за Витекс
Публикувано от: Varvarita в Юни 24, 2015, 22:50:11 pm
Агнес - също е витекс, потърси него