0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kamii

Въпрос за Витекс
« -: Март 09, 2006, 13:26:34 pm »
Скоро не съм си изследвала хормоните, но последния път бяха леко извън нормите. Затова си мисля дали да започна да пия Витекс - може ли да ми навреди с нещо и точно от определен ден на цикъла ли се започва или може от всяко време? Може ли от него да ми се разместят тези хормони, които до сега са били добре? Колко време е добре да се пие? Споделете опит, ако сте го ползвали, знам че темата е разисквана вече, но тези неща така и не станаха ясни за мен
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за Витекс
« Отговор #1 -: Март 09, 2006, 13:36:42 pm »
Аз пих три месеца витекс заедно с едни други билки. Хормоните ми се подобриха. Незнам дали е от билките или от самосебе си. Не вярвам много-много в алтернативната медицина.
*

    kamii

Въпрос за Витекс
« Отговор #2 -: Март 10, 2006, 14:47:34 pm »
3 месеца без прекъсване ли го пи, а по време на мензис? А помниш ли от кой ден го започна?
*

    neliso

Въпрос за Витекс
« Отговор #3 -: Март 19, 2006, 21:52:38 pm »
за Витекс на Херба Медика ли става въпрос?
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Въпрос за Витекс
« Отговор #4 -: Март 20, 2006, 08:25:04 am »
Ами няма значение от кога го започваш. Три месеца го пих без прекъсване.
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Въпрос за Витекс
« Отговор #5 -: Април 04, 2006, 12:19:29 pm »
Момичета,аз също четох доста неща за Витекс!Предполагам,че дори и да не помогне няма да навреди!!!!!!!Пия Бромкриптин,но мисля че няма да ми навреди и да приемам Витекс с него.Нека някой пил Витекс сподели имало ли е промяна в състоянието му.Четох,че Лали го е пила без прекъсване.И се е чуствала добре.
*
Въпрос за Витекс
« Отговор #6 -: Април 05, 2006, 07:47:17 am »
Аз също съм пила Витекс без прекъсване преди време и имаше сериозно  подобрение на нещата - в случая при мен - редовна овулация. После го спрях и сега пак пия. Последните хоромони не ми бяха наред и сега ще пия и ще ги изследвам пак, за да видя дали има влияние. Но винаги съм се чувствала добре и не смятам, че ми е навредил по някакъв начин.
*
Въпрос за Витекс
« Отговор #7 -: Април 06, 2006, 11:13:44 am »
И аз пия витекс, и аз не знам дали той ми е помогнал,но определено имам подобрение.Аз съм с чести кръвоизливи на хормонално ниво.Последния месец м. ми протече абсолютно нормално-не можах да повярвам!От 3 месеца го пия и смятам да продължа :)
*

    kamii

Въпрос за Витекс
« Отговор #8 -: Май 02, 2006, 12:11:35 pm »
Днес говорих с лекар и ми каза, че не трябва да го вземам, ако пролактина ми е нормален, защото много щели да ми се понижат нивата. Вярно ли е това - имате ли наблюдения. Моят е в нормите, даже е по-близо до долната граница. Дали да спирам Витекса сега?
Въпрос за Витекс
« Отговор #9 -: Май 03, 2006, 11:28:04 am »
Може ли да попитам какво представлява този витекс.
При мен хормоните са долу горе добре само пролактина ми е към горната граница и така като чета може и да взема  да си купя.
*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Въпрос за Витекс
« Отговор #10 -: Юни 05, 2006, 15:14:32 pm »
Момичета,има ли проблем Витекс да се пие заедно с Бромкриптин?
malinkova,Витекс са билкови хапчета на Херба Медика.Продават се в аптеките.
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #11 -: Юли 01, 2006, 18:22:20 pm »
Здравейте момичета. Досега не бях писала във форума и вече се престраших. Аз съм със 6 годишен стерилитет. След много ходене по мъките, изследвани, хормони и цветна снимка, една гинеколожка се сети да ме прати на ендокринолог. Там ми откриха много висок пролактин. Последва ЯМР и се оказа, че имам микроаденом на хипофизата /3 мм/. Изписаха ми бромокриптин 2 пъти по 1 на ден. Вече ги пия 4 месеца. Като четах статии във форума открих и други момичета с повишен пролактин. Тогава разбрах за тази билка Витекс, намерих в аптеката препарата Агнес и 3 месеца и половина мече пия от Агнес. Засега няма резултата, който искам ylinfant, но се надявам да успея. Ако някой от вас има повишен пролактин, моля да сподели опита си, с какво се лекува и дали е успяла. Благодаря ви предварително.
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #12 -: Юли 03, 2006, 11:33:54 am »
Мила,Витекса заедно с Бромкриптина ли го пиеш?
Аз също бях с висок пролактин.Нямах аденом на хипофизата.Пия Бромкриптина от миналага година 2 пъти по 1/4 табл.Пролактина е в норма.Знам,че се лекува микроаденома , така че няма проблем.Всичко ще се оправи.Но лично аз незнам дали лечението е същото като само при повишение пролактин / т.е.когато не се дължи на аденом /.Виждам,че ти пиеш Бромкриптин.А и Витекса.Изследвала ли си пак пролактина?Наблюдават ли ти аденома?
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #13 -: Юли 03, 2006, 12:35:52 pm »
Да, пия Бромокриптина заедно с Витекса /т.е. Агнес/. Доктора ми каза, че най-рано през юли за отида, за да ми провери стойностите на пролактина. Така че този месец ще видя дали има ефект. При мен този микроаденом секретира пролактин и според док тази е причината да нямам бебе. Аз не мога да повярвам, че нещо толкова различно от гинекологията ще ми попречи, но ще почакам и ще видя. Докторката ми каза, че Бромокриптина се пие с години за да има желания ефект. Аз съм на 32 г., от 6 години опити за бебе и ако трябва да чакам още толкова да ми влезе пролактина в норма ще стана баба с патерици.... А за тази билка Витекс, аз си я предписах сама, за усилване на действието на Бромокриптина/ако едното не подейства, поне другото да може/. При мен няма никакви странични действия или нещо такова, дано поне да има ефект. А аденома може да го видят пак на ЯМР след 1 година.
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

*

    naiema

  • ****
  • 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #14 -: Юли 03, 2006, 15:39:33 pm »
Микроаденома до колкото знам пречи на забременяването.Искаш да кажеш ,че високия пролактин ти го откриха преди 4 месеца и чак следващия ще правиш контролно изследване,така ли?Бромкриптина и на мен ми казаха,че ще го пия до забременяване.Високия пролактин е пречка за забременяване,но е лечим.Моя гинеколог ми каза: Моли се само това да ти е проблема.Решим е много лесно!
Желая ти късмет и скоро да се похвалиш с добри новини!
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #15 -: Юли 04, 2006, 11:27:44 am »
Мила naiema, незнам дали и на теб са ти открили микроаденом, но за пролактина ми го казаха същото. При условие, че според другите изследвания нямам гинекологичен проблем, високият пролактин е вероятната причина да не мога да забременея. Трябва да го пия непрекъснато и ако случайно забременея, да не го спирам изведнъж, защото можело да предизвика спонтанен аборт. Трябва да отида при еднокринолога, който ми го предписа и да ми каже схема по която да го спра. Аз четох, че той е противопоказен при бременност, но ако риска е оправдан - да се пие. При теб това ли казаха, че е проблема? Всички казват, че това е лечимо, само трябва да мине време да влезе пролактина в норма. Аз си мисля, че при мен има и психологически проблем вече. Като гледам колички с бебета и бременни по улицата веднага почвам да плача и си мисля, че никога няма да ме сполети това щастие. Дано да не съм права.
Пожелавам ти да имаш успех и скоро да напишеш във форума, че си видяла   :bfp1:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #16 -: Юли 04, 2006, 15:50:01 pm »
Скъпа sunlight, не знам дали ще мога да ти бъда полезна с моя пример, но все пак...
На мен първо ми поставиха диагноза микроаденом на хипофизата (при томографска снимка) и след това ми изследваха пролактина. И сигурно се сещаш каква паника бях, защото лекариете казаха, че не мога да забременея, докато не спадне нивото на пролактина. За щастие това се лекува успешно с медикаменти, до които аз въобще не прибегнах, понеже след около 1 месец ЯМР отхвърли първоначалната диагноза!
Най-важното е да не се отчайваш! Радвай се като гледаш жени с издути коремчета и колички с бебета и повярвай, че и на теб ще се случи! Успех :goodluck:
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #17 -: Юли 04, 2006, 15:57:03 pm »
Междувпрочем се чудя дали да почна да пия Витекс/Агнес, понеже пролактина и тестостерона са ми на горната граница. За първия хормон е ясно, но дали влияе и върху втория? Моля, ако някой знае, да пише!
Предварително благодарско :P
Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #18 -: Юли 04, 2006, 23:30:11 pm »
Много ти благодаря Saliina за отговора ти. Според мен няма да ти навреди ако започнеш да пиеш от Витекса, може само да ти помогне. Така или иначе той е билка. Но все пак ти си решаваш.
Много се радвам, че съществува това сдружение Зачатие и форума към него, защото мога да намеря сродни души и да обменим опит, дори и само да споделим своята болка. Желая на всички скорошен успех в начинанията им. :blowingdust:
И на нашата улица ще изгрее слънце!!!

Re: Въпрос за Витекс
« Отговор #19 -: Юли 05, 2006, 13:34:55 pm »
И аз от всичко прочетено за Витекс стигам до извода, че няма да навреди.
Но... тези дни ме озарява някакъв лъч на надежда (дано не ми се смеете само)! Чувствам се някак си по-странно ... не знам дали да почна веднага да го пия или след известно време ...
М винаги е била нередовна при мен, но от 2-3 месеца започва да влиза в някакви рамки ... и сега май закъснява! Ще изчакам още седмица и ще си пусна едно тестче, пък да видим ...
Извинявайте за това бръщолевене, но не смея да споделя с никой друг, освен с вас!