0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« -: Март 03, 2006, 13:46:12 pm »
имам аборт по желание на 19. от тогава се случиха някои неща.
1. смених партньора
2. остарях :?
3. няколко месеца след като почнахме опитите с мъжа ми ми откриха автоимунна тромбоцитопения (намалена способност за съсирване на кръвта или липса на такава способност). не можаха да разберат как съм я развила. казаха само "не е левкимия, което е добре но не се знае какво е". проведох няколкомесечно лечение. за сега е успешно но не се знае до кога. лекуваха ме с преднизолон (ужасен кортизонов препарат). имах много и жестоки странични ефекти. повечето отминаха до няколко месеца след лечението. остана ми само генитален херпес. активира се когато си иска и от каквото си иска. предимно като ми отслабне имунната система - при настинка, стрес или нещо подобно. от август 2003 подновихме опитите много сериозно. от тогава имам:
1. повишен пролактин - овладян е с парлодел. лечението продължава и до сега въпреки че пролактина е в норма повече от половин година.
2. луф синдром вследствие повишения пролактин. и той е овладян откакто пролактина е в норма и е доказано с узи в последните поне 5 поредни месеца
3. снимка на тръбите - проходими са.
4. на 21.11.2003 - пролактин, лх, фсх, естрадиол, прогестерон, тестостерон - в норма (4-ти ден)
5. на 28.07.2004 - хламидия Ig G и Ig M - отрицателни
6. на 21.09.2004 - влаг. секрет - не се изолират аеробни патогенни микроорганизми. не се изолира кандида
7. на 10.06.2005 - фт4, тсх, пролактин, прогестерон - в норма (4-ти ден)
8. на 26.09.2005 - пролактин, лх, фсх, естрадиол - в норма
9. на 09.02.2006 - инсеминация на естествен цикъл, без стимулация на неспукан фоликул, който се спука в следващите 20 часа след инсето (доказано с узи) - неуспешна. прокървих преди да мога да сложа всичкия утрогестан предписан ми от д-ра.
спермограма на мъжкото при д-р тачева и д-р стаменов - нормозооспермия с добри резултати.
писах на д-р конова с въпроси за имунологични (какви и кога) заради тромбоцитопенията и херпеса. за сега нямам отговор от нея. естествено че ще се съобразя с лекарското мнение (когато го получа) но все пак ми се иска да чуя (видя) и вашите мнения и коментари :wink: . мерси предварително и се извинявам ако темата не е за тука, но не знаех къде да я пусна и реших че ще я преместят модовете ако има по-подходящо място от това :wink:
« Последна редакция: Януари 13, 2007, 22:29:20 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #1 -: Март 04, 2006, 15:24:48 pm »
Lilly, изчакай да видиш какво ще ти отговори доктор Конова. Преди време имах питане относно гениталния херпес, защото срещнах доста материали според които пречи на забременяването. За съжаление за него няма пълно лечение все още. Между временно си следете поне веднъж годишно хламидията и МБ. Не се самобичувай с лоши мисли преди да е минало и изследването при д-р Конова. Успех ти желая!!! И ни дръж в течение с изследванията.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #2 -: Март 04, 2006, 23:40:27 pm »
получих отговор от д-р конова. според нея има основание за имунологични изследвания. още не сме уточнили кои точно и къде да ги направя. колкото до херпеса сам по себе си той не е пречка за зачеване. проблема е при раждането ако има херпес. при мене (ако изобщо той пречи - това тепърва ще се изследва и изяснява) е най-вероятно заради начина по който е придобит - при отслабване на имунната система, а не като вирус предаден ми от партньора. така поне предполагам аз защото има доста жени забременели с генитален херпес. иначе за лечението си права. няма такова. може да се направи ваксина, която за известно време предотвратява рецидивите или поне ги намалява, но после като й мине действието всичко е отначало. другия вариант (при мене) е засилване на имунитета с подходящо лечение и се надяваме че рецидивите ще се появяват по-рядко отколкото сега. мамка му. що тряаа да е просто като мое да е сложно. а мое да е и мноо сложно.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #3 -: Март 05, 2006, 15:34:25 pm »
Цитат на: Lilly
защото има доста жени забременели с генитален херпес. иначе за лечението си права. няма такова. може да се направи ваксина,


Да Лили и аз знаех това затова се учудих като попаднах на 1-2  статии в руските сайтове в които пишеше че при някои рецидиви на гениталния херпес е възможна пречка при забременяването 8O и се бях ошашкала доста. Защото на мен ми излиза нещо веднъж годишно но не съм сигурно дали е генитален херпес защото ми излиза високо на дупето. И то обикновенно през пролетта или началото на лятото. Ходих тука при един местен лекар ама той нищо неможа да ми каже. А после си изчезва и като съм в София няма как да обясня и да ми поставят диагноза без да са видели. Дано всичко бъде наред след консултацията с д-р Конова или ако има имунен фактор то нещата да са поправими.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #4 -: Март 14, 2006, 14:49:34 pm »
Част от имунологичните ми изследвания са готови. Ето какво пише:
Изследване: имунофенотипизиране на лимфоцитни субпопулации в периферна кръв.

Показател                        в %          и                 като абсолютен брой
CD3 (Т лимфоцити) -73% (67-76);         2096 (720-2330)
CD19 (В лимфоцити) - 7% (11-16);                          202 (200-400)
CD3/CD4 (Т хелпери) - 43% (38-46);                       1243 (700-1100)
CD3/CD8 (цитотоксични) - 24% (21-40);                 695 (500-900)
CD3-CD16/56 (NK) - 19% (10-19);                            549 (200-400)
Съотношение CD4/CD8 – 1,79% ;                                     (0,9-3,6)

Коментар: изследването лимфоцитните субпопулации в периферна кръв показа увеличена фракция на NK клетките като абсолютен брой и слабо повишение  на хелперната субпопулация. Останалите лимфоцитни субпопулации са в границите на нормата както като % така и като абсолютен брой.

Ако някой има такъв проблем моля нека сподели своето лечение с мене както и цената на лекарствата. Аз естествено няма на своя глава да прилагам неговото лечение на мене. При всички случаи ще направя и консултация с лекар като ми излезнат и останалите резултати. Просто се информирам предварително какво евентуално да очаквам. Благодаря на всички.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #5 -: Март 14, 2006, 16:20:42 pm »
Лили,
от тия сложнотии свят ми се изви, но все пак да попитам. Според д-р Конова това може лида бъде пречка за забременяване. Защото доколкото знам, при теб досега не се е получавала бременност (изключвам първата на 19).
Доколкото знам имунологичните проблеми се отразяват на износването на бебето, а не на самото зачеване. Ама може и да греша
Този въпрос живо ме интересува, защото ние имаме 5 неуспешни инсета. С резултатите на мъжа ми, които са далеч от образцовите, все пак би могло да се получи, така смятат и Стаменов и Владимиров. Защо не стана обаче - не е ясно
В очакване ....
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #6 -: Март 14, 2006, 18:35:53 pm »
Лили и Старлет, само да подчертая, че моя приятелка забременя с генитален херпес (междудругото и с две миоми) при това за пръв път на 35 г., единственото, че и се наложи поради тази причина да роди секцио - но всичко е ок, бебка - здрава и красива, така че, явно, това не е причина за незабременяване.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #7 -: Март 14, 2006, 22:42:28 pm »
фусинка, аз още не съм се консултирала с д-р конова (нямам отговор от нея кога може да се видиме). въпреки това отчасти на моя глава отчасти с лекарска препоръка направих някои имунологични изследвания. това са първите готови. д-ра който ми направи изследването и ми даде резултатите каза че NK клетките са така наречените клетки-убиици, т.е. те разпознават евентуалната бременност като чуждо тяло и я борят докато я преборят (ако правилно съм разбрала). иначе писах на д-р конова за съвет и тя каза че имунологичните изследвания при мене са подходящи поради 4 причини: анамнеза за автоимунна тромбоцитопения, придобит имунен дефицит, вторичен стерилитет, 1 неуспешна инсеминация. като всяка една от тези причини сама по себе си е повод за такова изследване. повече за имунологичните пише на сайта на д-р стаменов.
ако ти имаш 5 неуспешни инсета и случая на мъжа ти не е чак такава трагедия може би е добра идея и ти да направиш някои имунологични изследвания (след като се консултираш с лекар кои точно са подходящи в твоя случай). а може би е добра идея да ги направиш и просто за да знаеш че и това вече си отхвърлила и там няма проблем (много се надявам за което :wink: ). не съм много сигурна че имунологични проблеми влияят само на износването. още повече ако предположим че оплождането е около 14 ден от цикъла, но поради някаква причина бременността спира да се развива още във втората седмица (примерно) то оплодената яцеклетка, но спряла да се развива бременност се изхвърля още със следващия цикъл. така ти всъщност никога не би разбрала дали не си успяла да забременееш или бременността е спряла да се развива още в самото начало и е била изхвърлена със следващата м. ако е така остава все пак добрата новина че не се е наложил кюретаж поне...абе разсъждавам си тука. може и големи глупости да говоря все пак.

рали, знам че гениталния херпес в повечето случаи не е пречка за забременяване и все пак всеки случай е строго индивидуален. то и само леко наднормено тегло не е пречка, но като се съчетае с още няколко леки неща вече си става проблем.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #8 -: Март 14, 2006, 23:32:49 pm »
Цитат на: Lilly
иначе писах на д-р конова за съвет и тя каза че имунологичните изследвания при мене са подходящи поради 4 причини: анамнеза за автоимунна тромбоцитопения, придобит имунен дефицит, вторичен стерилитет, 1 неуспешна инсеминация. като всяка една от тези причини сама по себе си е повод за такова изследване.


относно 4-тата причина - една неуспешна инсеминация като повод за такова изследване, ще си позволя силно да оспоря! това е равносилно да се твърди, че един недовел до зачеване полов акт е причина за имунологични тестове!
нека не прекаляваме, все пак...

а и продължавам да смятам, че имунологичните причини основно влияят върху развитието на бременността, а не върху самата способност за зачеване и имплантация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #9 -: Март 15, 2006, 11:16:04 am »
ами джам аз хич не съм в час с тези неща затова писах на доц. конова. това което тя ми писа като отговор е цитирам:

"Имунологичните изследвания при Вас са подходящи поради 4 причини: анамнеза за автоимунна тромбоцитопения, придобит имунен дефицит, вторичен стерилитет, 1 неуспешна ЮИ. Всички тези причини сами по себе си са повод за такова изследване."

аз предположих че съкращението ЮИ е за инсеминация. ако не е това значи аз не съм разбрала правилно. все още аз лично не съм в състояние да оспоря това точно лекарско мнение.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #10 -: Март 15, 2006, 12:23:51 pm »
ами това ще да е, да.. но предполагам е имала предвид съвкупността от 4-те фактора при теб, въпреки израза...
иначе, заради една неуспешна инсеминация никой няма да те насочи към инвестиране в толкова много и скъпи имунологични изследвания, това е нещо, под което ще се подпише всеки лекар.
то след 2 спонтанни аборта някои лекари смятат, че няма нужда от изследвания, защото за хабитуалност се говорело едва след 3... па какво остава за една неуспешна инсе?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #11 -: Март 15, 2006, 12:32:43 pm »
джами, права си естествено че само на едно неуспешно инсе рядко се обръща внимание. и все пак ако се колебаеш дали да направиш второ или трето или имунологични то май по-добре имунологични. може да се намери проблем (за съжаление) но поне ще има яснота, независимо дали ще се открие проблем или не. колкото за цената - скъпи са изследванията но са почти на цената на инсето все пак.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #12 -: Март 15, 2006, 13:27:18 pm »
Лили, тези идследвания, които си записала при Конова ли ги прами? Питам защото по този начин записани нищо не ми говорят. На мен NK -клетки не са изследвани, защото аз и пращах кръвен серум, то се изследва от самата кръв. Иначе знам, че те влияят на износването, но на какъв етап...? Дали още толкова рано биха могли да унищожат бременността, че дори да не разбереш за нея...? Тромбоцитопенията веднага ме навежда на мисълта на антифосфолипидни антитела или тромбофилия - такова нещо изследваха ли ти?
А Конова не била в България и затова не ти отговаря.
Матей - 1.04.2006 г
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #13 -: Март 15, 2006, 15:28:51 pm »
вени, не са правени при доц.конова. чакам отговор от нея кога е удобно да й се обадя за да се разбереме за среща. ето защо отговора се бави. изследванията са правени при моя позната в района на центъра по хигиена. мисля че и антифосфолипидни е пуснала но още не са готови. какво още ми е пуснала не знам - като стане готово нещо тя просто ми дава резултата. после ще го коментираме с доц. конова :wink: . исках да чуя и други мнения просто. мерси за твоето.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #14 -: Март 15, 2006, 20:06:24 pm »
ОК, чакаме тогава!
Матей - 1.04.2006 г
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #15 -: Март 22, 2006, 18:55:38 pm »
днес си взех и остатъка от имунологичните. ето всичко.
Изследване: имунофенотипизиране на лимфоцитни субпопулации в периферна кръв.

Показател в % и като абсолютен брой
CD3 (Т лимфоцити) -73% (67-76); 2096 (720-2330)
CD19 (В лимфоцити) - 7% (11-16); 202 (200-400)
CD3/CD4 (Т хелпери) - 43% (38-46); 1243 (700-1100)
CD3/CD8 (цитотоксични) - 24% (21-40); 695 (500-900)
CD3-CD16/56 (NK) - 19% (10-19); 549 (200-400)
Съотношение CD4/CD8 – 1,79% ; (0,9-3,6)

Коментар: изследването лимфоцитните субпопулации в периферна кръв показа увеличена фракция на NK клетките като абсолютен брой и слабо повишение на хелперната субпопулация. Останалите лимфоцитни субпопулации са в границите на нормата както като % така и като абсолютен брой.

анти-фосфолипидни антитела (ЕLISA) ИгГ - отр.  ИгМ - отр.
анти-кардиолипин (ЕLISA) - отр.
анти-фосфатидил инозитол (ЕLISA) - отр.
анти-фосфатидил серин (ЕLISA) - отр.
анти-фосфатидилова киселина (ЕLISA) - отр.
анти-ß2 гликопротеин І (ЕLISA) - отр.
имуноглобулин ИгГ - 9,764 (5,40-16,10)
имуноглобулин ИгМ - 1,798 (0,50-1,90)
имуноглобулин ИгА - 0,962 (0,80-2,80)
комплемент С3 - 0,824 (0,75-1,65)
комплемент С4 - 0,255 (0,20-0,65)
определяне на АНА антинуклеарни антитела - отр.  (до 1:80)
определяне на Sm/RNP антитела - 0,1 U/ml  (до 15 U/ml)  
определяне на Rо- SS-А антитела - 0,2 U/ml  (до 15 U/ml)
определяне на La - SS-B антитела - 0,1 U/ml  (до 15 U/ml)
имунофенотипизиране
клетъчна популация (на нито едно от долните нямаше посочени референтни стойности)
CD3-56+ NK cells – 16%
CD3+56+ NKT cells – 4.3%
CD3+CD161+ cells – 15.2%
CD3+CD94+ cells – 2.8%
CD3+NKB1+ cells – 4.7%
CD56+CD161+ NK cells – 11.7%
CD56+CD158a+ NK cells – 2.6%
CD56+CD94+ NK cells – 8.1%
CD56+NKB1+ NK cells – 7.1%
CD56+ CD16+ NK cells - 13%
CD56+ CD69+ NK cells – 1.7%

заключение: повишени стойности на 56+16+ клетки в NK клетъчната популация. при нормализиране на серумното ниво на пролактина се препоръчва имуномодулираща терапия с интравенозен имуноглобулинов препарат по схема в доза 10 г. Immunoven intact.

във връзка с имунологичните ми пуснаха допълнително:

WBC левкоцити - 7,90 (4,0-11,0)
RBC еритроцити - 4,57 (3,8-5,8 )
HGB хемоглобин - 138 (115-165)
HCT хематокрит - 0,401 (0,37-0,47)
MCV - 88 (76-96)
MCH - 30,3 (27-32)
MCHC - 344 (310-350)
RDW - 10,7 (11-16)
PLT тромбоцити  - 208 (150-500)
MPV - 9,3 (6,0-10,0)
NE неутрофили - 52,10 (45-70)
LY лимфоцити - 36,60 (20-40)
MO моноцити - 9,40 (3-10)
EO еозинофили - 1,40 (1-5)
BA базофили - 0,50 (0-0,5)
NE# - 4,12 (2,00-7,50)
LY# - 2,89 (1,50-4,00)
MO# - 0,74 (0,20-0,80)
EO# - 0,11 (0,04-0,40)
BA# - 0,04 (0,02-0,10)

изследванията са правени в софия. все още не са коментирани от лекар (като се изключи заключението и препоръката). ще ги коментирам допълнително със стаменов и конова. не че очаквам някое от момичетата да има мнение но все пак ако има аз искам да го чуя. само да добавя че според последните ми поне 3 изследвания на пролактин той е в нормални стойности и имам ову ехографски доказана. та много се чудя какъв е тоя повишен пролактин тогава при положение че все още пия и по 1/2 парлодел на всичко отгоре.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #16 -: Март 22, 2006, 21:16:38 pm »
Изумена съм! Къде в София правят толкова много неща и трябва да си се разорила, честно!
Матей - 1.04.2006 г
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #17 -: Март 22, 2006, 21:31:12 pm »
част от тези неща правих в МБАЛ "Св. Иван Рилски", лаборатория по клинична имунология. останалото е в централна лаборатория по клинична имунология към александровска б-ца.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #18 -: Април 18, 2006, 12:29:04 pm »
готови са ми и изследванията от плевен. ето ги
анти-кардиолипин IgG - 3,1 (-) (N<10)
анти-кардиолипин IgM - 21,5 (+) (N<10)
анти ß2GРI-IgG - 5,4 (-) (N<5, 5-8 гран.)
анти ß2GР-I - IgМ - 6,5 (-) (N<5, 5-8 гран.)
анти ß2GР-I - IgА - 3,3 (-) (N<10)
антиспермални антитела 53,2 (-) (N<60)
анти-спермални антитела (съпруг) 28,6 (-) (N<60)
chlamydia trachomatis IgA - 1.91 (+) (N<1.1)
CD3-CD56+/16+   20.9%   (10-18%)

(има разлика от резултатите в софия, които бяха отрицателни всичките. а тука си има едно добро завишение на IgM и повишението на NK клетките е по-високо отколкото в софия - 16%)

препоръки:
1. повторно изследване на анти-кардиолипин IgM след 6-12 седмици. при повторно положителен резултат - IVIG по схема (2 х 30 амп. на 5-6 ден от цикъла, по схема). до тогава aspirin protect 100 mg/ден при опити за забременяване по естествен път
2. повишени NK клетки - показание за IVIG
3. положителен резултат за chlamydia trachomatis IgA:
  - антибиотик + имуностимулация
  - контролно изследване след последния АБ
4. консултация с д-р катя тодорова

генетични:
резултат от цитогенетичното изследване (кариотип) на консултиращите се и отношение към клиничната диагноза:
аз - анализирани 11 метафазни пластини, G-диференциално оцветени (400-550 бенда)
кариотип - 46 ХХ - нормален женски, без данни за системни бройни и структорни хромозомни аберации.
той - анализирани 11 метафазни пластини, G-диференциално оцветени (400-550 бенда)
кариотип - 46 ХУ - нормален мъжки, без данни за системни бройни и структорни хромозомни аберации.

препоръки: препоръчва се при планиране на следваща бременност приемане на препарат фолиева киселина - 4 мг 1 път дневно (1-2 мес преди концепция и в първите 3 мес на бременността). при желание бременната жена може да проведе биохимичен серумен скрининг, в срок на бременността 15-19 г.с., за изключване на някои от по-честите вродени аномалии на плода.

фактор V Leiden:
хомозиготен носител на нормален алел

мутация G20210А в протромбиновия ген:
хомозиготен носител на нормален алел

генетичен вариант С677Т в гена на метилентетрахидрофолат редуктаза:
хомозиготен носител по мутантен алел

генетичен вариант в гена на тромбоцитен гликопротеин ІІb/ІІІа:
хомозиготен носител на халотип А1

интерпретация на резултата:
дефектът в ензима MTHFR се установява в над 5-10 % от общата популация. този генетичен дефект може да предизвика понижение на нивото на фолиева киселина и повишение на хомоцистена в кръвната плазма - състояния, които е възможно да доведат до прекъсване на бременността и/или развитие на дефекти на невралната тръба на плода. с оглед установения генетичен дефект в ензима MTHFR, се препоръчва при следваща бременност приеманена съответни препарати на витамините - фолиева киселина (neopholic forte - 4 mg/дневно), В12 и В6. приемането на  фолиевия препарат е уместно да започне 1-2 мес преди планиране на бременност.

та сега ми предстои консултация с катя тодорова и моя си доФтор и се почвам. обаче от 2-3 дни ми е влязла една муха в главата - дали да не си пусна изследване на фолиева киселина да видя какво ще покаже теста.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #19 -: Април 18, 2006, 12:37:19 pm »
Лили, би ли написала специално за кариотипа - къде се прави, каква е процедурата? Разбрах в МД било пак, но не при Кременски?
Предварително ти благодаря  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin