0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« -: Март 03, 2006, 13:46:12 pm »
имам аборт по желание на 19. от тогава се случиха някои неща.
1. смених партньора
2. остарях :?
3. няколко месеца след като почнахме опитите с мъжа ми ми откриха автоимунна тромбоцитопения (намалена способност за съсирване на кръвта или липса на такава способност). не можаха да разберат как съм я развила. казаха само "не е левкимия, което е добре но не се знае какво е". проведох няколкомесечно лечение. за сега е успешно но не се знае до кога. лекуваха ме с преднизолон (ужасен кортизонов препарат). имах много и жестоки странични ефекти. повечето отминаха до няколко месеца след лечението. остана ми само генитален херпес. активира се когато си иска и от каквото си иска. предимно като ми отслабне имунната система - при настинка, стрес или нещо подобно. от август 2003 подновихме опитите много сериозно. от тогава имам:
1. повишен пролактин - овладян е с парлодел. лечението продължава и до сега въпреки че пролактина е в норма повече от половин година.
2. луф синдром вследствие повишения пролактин. и той е овладян откакто пролактина е в норма и е доказано с узи в последните поне 5 поредни месеца
3. снимка на тръбите - проходими са.
4. на 21.11.2003 - пролактин, лх, фсх, естрадиол, прогестерон, тестостерон - в норма (4-ти ден)
5. на 28.07.2004 - хламидия Ig G и Ig M - отрицателни
6. на 21.09.2004 - влаг. секрет - не се изолират аеробни патогенни микроорганизми. не се изолира кандида
7. на 10.06.2005 - фт4, тсх, пролактин, прогестерон - в норма (4-ти ден)
8. на 26.09.2005 - пролактин, лх, фсх, естрадиол - в норма
9. на 09.02.2006 - инсеминация на естествен цикъл, без стимулация на неспукан фоликул, който се спука в следващите 20 часа след инсето (доказано с узи) - неуспешна. прокървих преди да мога да сложа всичкия утрогестан предписан ми от д-ра.
спермограма на мъжкото при д-р тачева и д-р стаменов - нормозооспермия с добри резултати.
писах на д-р конова с въпроси за имунологични (какви и кога) заради тромбоцитопенията и херпеса. за сега нямам отговор от нея. естествено че ще се съобразя с лекарското мнение (когато го получа) но все пак ми се иска да чуя (видя) и вашите мнения и коментари :wink: . мерси предварително и се извинявам ако темата не е за тука, но не знаех къде да я пусна и реших че ще я преместят модовете ако има по-подходящо място от това :wink:
« Последна редакция: Януари 13, 2007, 22:29:20 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #1 -: Март 04, 2006, 15:24:48 pm »
Lilly, изчакай да видиш какво ще ти отговори доктор Конова. Преди време имах питане относно гениталния херпес, защото срещнах доста материали според които пречи на забременяването. За съжаление за него няма пълно лечение все още. Между временно си следете поне веднъж годишно хламидията и МБ. Не се самобичувай с лоши мисли преди да е минало и изследването при д-р Конова. Успех ти желая!!! И ни дръж в течение с изследванията.  :balk_21:
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #2 -: Март 04, 2006, 23:40:27 pm »
получих отговор от д-р конова. според нея има основание за имунологични изследвания. още не сме уточнили кои точно и къде да ги направя. колкото до херпеса сам по себе си той не е пречка за зачеване. проблема е при раждането ако има херпес. при мене (ако изобщо той пречи - това тепърва ще се изследва и изяснява) е най-вероятно заради начина по който е придобит - при отслабване на имунната система, а не като вирус предаден ми от партньора. така поне предполагам аз защото има доста жени забременели с генитален херпес. иначе за лечението си права. няма такова. може да се направи ваксина, която за известно време предотвратява рецидивите или поне ги намалява, но после като й мине действието всичко е отначало. другия вариант (при мене) е засилване на имунитета с подходящо лечение и се надяваме че рецидивите ще се появяват по-рядко отколкото сега. мамка му. що тряаа да е просто като мое да е сложно. а мое да е и мноо сложно.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Starlet

  • *****
  • 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #3 -: Март 05, 2006, 15:34:25 pm »
Цитат на: Lilly
защото има доста жени забременели с генитален херпес. иначе за лечението си права. няма такова. може да се направи ваксина,


Да Лили и аз знаех това затова се учудих като попаднах на 1-2  статии в руските сайтове в които пишеше че при някои рецидиви на гениталния херпес е възможна пречка при забременяването 8O и се бях ошашкала доста. Защото на мен ми излиза нещо веднъж годишно но не съм сигурно дали е генитален херпес защото ми излиза високо на дупето. И то обикновенно през пролетта или началото на лятото. Ходих тука при един местен лекар ама той нищо неможа да ми каже. А после си изчезва и като съм в София няма как да обясня и да ми поставят диагноза без да са видели. Дано всичко бъде наред след консултацията с д-р Конова или ако има имунен фактор то нещата да са поправими.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #4 -: Март 14, 2006, 14:49:34 pm »
Част от имунологичните ми изследвания са готови. Ето какво пише:
Изследване: имунофенотипизиране на лимфоцитни субпопулации в периферна кръв.

Показател                        в %          и                 като абсолютен брой
CD3 (Т лимфоцити) -73% (67-76);         2096 (720-2330)
CD19 (В лимфоцити) - 7% (11-16);                          202 (200-400)
CD3/CD4 (Т хелпери) - 43% (38-46);                       1243 (700-1100)
CD3/CD8 (цитотоксични) - 24% (21-40);                 695 (500-900)
CD3-CD16/56 (NK) - 19% (10-19);                            549 (200-400)
Съотношение CD4/CD8 – 1,79% ;                                     (0,9-3,6)

Коментар: изследването лимфоцитните субпопулации в периферна кръв показа увеличена фракция на NK клетките като абсолютен брой и слабо повишение  на хелперната субпопулация. Останалите лимфоцитни субпопулации са в границите на нормата както като % така и като абсолютен брой.

Ако някой има такъв проблем моля нека сподели своето лечение с мене както и цената на лекарствата. Аз естествено няма на своя глава да прилагам неговото лечение на мене. При всички случаи ще направя и консултация с лекар като ми излезнат и останалите резултати. Просто се информирам предварително какво евентуално да очаквам. Благодаря на всички.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #5 -: Март 14, 2006, 16:20:42 pm »
Лили,
от тия сложнотии свят ми се изви, но все пак да попитам. Според д-р Конова това може лида бъде пречка за забременяване. Защото доколкото знам, при теб досега не се е получавала бременност (изключвам първата на 19).
Доколкото знам имунологичните проблеми се отразяват на износването на бебето, а не на самото зачеване. Ама може и да греша
Този въпрос живо ме интересува, защото ние имаме 5 неуспешни инсета. С резултатите на мъжа ми, които са далеч от образцовите, все пак би могло да се получи, така смятат и Стаменов и Владимиров. Защо не стана обаче - не е ясно
В очакване ....
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #6 -: Март 14, 2006, 18:35:53 pm »
Лили и Старлет, само да подчертая, че моя приятелка забременя с генитален херпес (междудругото и с две миоми) при това за пръв път на 35 г., единственото, че и се наложи поради тази причина да роди секцио - но всичко е ок, бебка - здрава и красива, така че, явно, това не е причина за незабременяване.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #7 -: Март 14, 2006, 22:42:28 pm »
фусинка, аз още не съм се консултирала с д-р конова (нямам отговор от нея кога може да се видиме). въпреки това отчасти на моя глава отчасти с лекарска препоръка направих някои имунологични изследвания. това са първите готови. д-ра който ми направи изследването и ми даде резултатите каза че NK клетките са така наречените клетки-убиици, т.е. те разпознават евентуалната бременност като чуждо тяло и я борят докато я преборят (ако правилно съм разбрала). иначе писах на д-р конова за съвет и тя каза че имунологичните изследвания при мене са подходящи поради 4 причини: анамнеза за автоимунна тромбоцитопения, придобит имунен дефицит, вторичен стерилитет, 1 неуспешна инсеминация. като всяка една от тези причини сама по себе си е повод за такова изследване. повече за имунологичните пише на сайта на д-р стаменов.
ако ти имаш 5 неуспешни инсета и случая на мъжа ти не е чак такава трагедия може би е добра идея и ти да направиш някои имунологични изследвания (след като се консултираш с лекар кои точно са подходящи в твоя случай). а може би е добра идея да ги направиш и просто за да знаеш че и това вече си отхвърлила и там няма проблем (много се надявам за което :wink: ). не съм много сигурна че имунологични проблеми влияят само на износването. още повече ако предположим че оплождането е около 14 ден от цикъла, но поради някаква причина бременността спира да се развива още във втората седмица (примерно) то оплодената яцеклетка, но спряла да се развива бременност се изхвърля още със следващия цикъл. така ти всъщност никога не би разбрала дали не си успяла да забременееш или бременността е спряла да се развива още в самото начало и е била изхвърлена със следващата м. ако е така остава все пак добрата новина че не се е наложил кюретаж поне...абе разсъждавам си тука. може и големи глупости да говоря все пак.

рали, знам че гениталния херпес в повечето случаи не е пречка за забременяване и все пак всеки случай е строго индивидуален. то и само леко наднормено тегло не е пречка, но като се съчетае с още няколко леки неща вече си става проблем.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #8 -: Март 14, 2006, 23:32:49 pm »
Цитат на: Lilly
иначе писах на д-р конова за съвет и тя каза че имунологичните изследвания при мене са подходящи поради 4 причини: анамнеза за автоимунна тромбоцитопения, придобит имунен дефицит, вторичен стерилитет, 1 неуспешна инсеминация. като всяка една от тези причини сама по себе си е повод за такова изследване.


относно 4-тата причина - една неуспешна инсеминация като повод за такова изследване, ще си позволя силно да оспоря! това е равносилно да се твърди, че един недовел до зачеване полов акт е причина за имунологични тестове!
нека не прекаляваме, все пак...

а и продължавам да смятам, че имунологичните причини основно влияят върху развитието на бременността, а не върху самата способност за зачеване и имплантация.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #9 -: Март 15, 2006, 11:16:04 am »
ами джам аз хич не съм в час с тези неща затова писах на доц. конова. това което тя ми писа като отговор е цитирам:

"Имунологичните изследвания при Вас са подходящи поради 4 причини: анамнеза за автоимунна тромбоцитопения, придобит имунен дефицит, вторичен стерилитет, 1 неуспешна ЮИ. Всички тези причини сами по себе си са повод за такова изследване."

аз предположих че съкращението ЮИ е за инсеминация. ако не е това значи аз не съм разбрала правилно. все още аз лично не съм в състояние да оспоря това точно лекарско мнение.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #10 -: Март 15, 2006, 12:23:51 pm »
ами това ще да е, да.. но предполагам е имала предвид съвкупността от 4-те фактора при теб, въпреки израза...
иначе, заради една неуспешна инсеминация никой няма да те насочи към инвестиране в толкова много и скъпи имунологични изследвания, това е нещо, под което ще се подпише всеки лекар.
то след 2 спонтанни аборта някои лекари смятат, че няма нужда от изследвания, защото за хабитуалност се говорело едва след 3... па какво остава за една неуспешна инсе?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #11 -: Март 15, 2006, 12:32:43 pm »
джами, права си естествено че само на едно неуспешно инсе рядко се обръща внимание. и все пак ако се колебаеш дали да направиш второ или трето или имунологични то май по-добре имунологични. може да се намери проблем (за съжаление) но поне ще има яснота, независимо дали ще се открие проблем или не. колкото за цената - скъпи са изследванията но са почти на цената на инсето все пак.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #12 -: Март 15, 2006, 13:27:18 pm »
Лили, тези идследвания, които си записала при Конова ли ги прами? Питам защото по този начин записани нищо не ми говорят. На мен NK -клетки не са изследвани, защото аз и пращах кръвен серум, то се изследва от самата кръв. Иначе знам, че те влияят на износването, но на какъв етап...? Дали още толкова рано биха могли да унищожат бременността, че дори да не разбереш за нея...? Тромбоцитопенията веднага ме навежда на мисълта на антифосфолипидни антитела или тромбофилия - такова нещо изследваха ли ти?
А Конова не била в България и затова не ти отговаря.
Матей - 1.04.2006 г
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #13 -: Март 15, 2006, 15:28:51 pm »
вени, не са правени при доц.конова. чакам отговор от нея кога е удобно да й се обадя за да се разбереме за среща. ето защо отговора се бави. изследванията са правени при моя позната в района на центъра по хигиена. мисля че и антифосфолипидни е пуснала но още не са готови. какво още ми е пуснала не знам - като стане готово нещо тя просто ми дава резултата. после ще го коментираме с доц. конова :wink: . исках да чуя и други мнения просто. мерси за твоето.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #14 -: Март 15, 2006, 20:06:24 pm »
ОК, чакаме тогава!
Матей - 1.04.2006 г
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #15 -: Март 22, 2006, 18:55:38 pm »
днес си взех и остатъка от имунологичните. ето всичко.
Изследване: имунофенотипизиране на лимфоцитни субпопулации в периферна кръв.

Показател в % и като абсолютен брой
CD3 (Т лимфоцити) -73% (67-76); 2096 (720-2330)
CD19 (В лимфоцити) - 7% (11-16); 202 (200-400)
CD3/CD4 (Т хелпери) - 43% (38-46); 1243 (700-1100)
CD3/CD8 (цитотоксични) - 24% (21-40); 695 (500-900)
CD3-CD16/56 (NK) - 19% (10-19); 549 (200-400)
Съотношение CD4/CD8 – 1,79% ; (0,9-3,6)

Коментар: изследването лимфоцитните субпопулации в периферна кръв показа увеличена фракция на NK клетките като абсолютен брой и слабо повишение на хелперната субпопулация. Останалите лимфоцитни субпопулации са в границите на нормата както като % така и като абсолютен брой.

анти-фосфолипидни антитела (ЕLISA) ИгГ - отр.  ИгМ - отр.
анти-кардиолипин (ЕLISA) - отр.
анти-фосфатидил инозитол (ЕLISA) - отр.
анти-фосфатидил серин (ЕLISA) - отр.
анти-фосфатидилова киселина (ЕLISA) - отр.
анти-ß2 гликопротеин І (ЕLISA) - отр.
имуноглобулин ИгГ - 9,764 (5,40-16,10)
имуноглобулин ИгМ - 1,798 (0,50-1,90)
имуноглобулин ИгА - 0,962 (0,80-2,80)
комплемент С3 - 0,824 (0,75-1,65)
комплемент С4 - 0,255 (0,20-0,65)
определяне на АНА антинуклеарни антитела - отр.  (до 1:80)
определяне на Sm/RNP антитела - 0,1 U/ml  (до 15 U/ml)  
определяне на Rо- SS-А антитела - 0,2 U/ml  (до 15 U/ml)
определяне на La - SS-B антитела - 0,1 U/ml  (до 15 U/ml)
имунофенотипизиране
клетъчна популация (на нито едно от долните нямаше посочени референтни стойности)
CD3-56+ NK cells – 16%
CD3+56+ NKT cells – 4.3%
CD3+CD161+ cells – 15.2%
CD3+CD94+ cells – 2.8%
CD3+NKB1+ cells – 4.7%
CD56+CD161+ NK cells – 11.7%
CD56+CD158a+ NK cells – 2.6%
CD56+CD94+ NK cells – 8.1%
CD56+NKB1+ NK cells – 7.1%
CD56+ CD16+ NK cells - 13%
CD56+ CD69+ NK cells – 1.7%

заключение: повишени стойности на 56+16+ клетки в NK клетъчната популация. при нормализиране на серумното ниво на пролактина се препоръчва имуномодулираща терапия с интравенозен имуноглобулинов препарат по схема в доза 10 г. Immunoven intact.

във връзка с имунологичните ми пуснаха допълнително:

WBC левкоцити - 7,90 (4,0-11,0)
RBC еритроцити - 4,57 (3,8-5,8 )
HGB хемоглобин - 138 (115-165)
HCT хематокрит - 0,401 (0,37-0,47)
MCV - 88 (76-96)
MCH - 30,3 (27-32)
MCHC - 344 (310-350)
RDW - 10,7 (11-16)
PLT тромбоцити  - 208 (150-500)
MPV - 9,3 (6,0-10,0)
NE неутрофили - 52,10 (45-70)
LY лимфоцити - 36,60 (20-40)
MO моноцити - 9,40 (3-10)
EO еозинофили - 1,40 (1-5)
BA базофили - 0,50 (0-0,5)
NE# - 4,12 (2,00-7,50)
LY# - 2,89 (1,50-4,00)
MO# - 0,74 (0,20-0,80)
EO# - 0,11 (0,04-0,40)
BA# - 0,04 (0,02-0,10)

изследванията са правени в софия. все още не са коментирани от лекар (като се изключи заключението и препоръката). ще ги коментирам допълнително със стаменов и конова. не че очаквам някое от момичетата да има мнение но все пак ако има аз искам да го чуя. само да добавя че според последните ми поне 3 изследвания на пролактин той е в нормални стойности и имам ову ехографски доказана. та много се чудя какъв е тоя повишен пролактин тогава при положение че все още пия и по 1/2 парлодел на всичко отгоре.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #16 -: Март 22, 2006, 21:16:38 pm »
Изумена съм! Къде в София правят толкова много неща и трябва да си се разорила, честно!
Матей - 1.04.2006 г
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #17 -: Март 22, 2006, 21:31:12 pm »
част от тези неща правих в МБАЛ "Св. Иван Рилски", лаборатория по клинична имунология. останалото е в централна лаборатория по клинична имунология към александровска б-ца.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #18 -: Април 18, 2006, 12:29:04 pm »
готови са ми и изследванията от плевен. ето ги
анти-кардиолипин IgG - 3,1 (-) (N<10)
анти-кардиолипин IgM - 21,5 (+) (N<10)
анти ß2GРI-IgG - 5,4 (-) (N<5, 5-8 гран.)
анти ß2GР-I - IgМ - 6,5 (-) (N<5, 5-8 гран.)
анти ß2GР-I - IgА - 3,3 (-) (N<10)
антиспермални антитела 53,2 (-) (N<60)
анти-спермални антитела (съпруг) 28,6 (-) (N<60)
chlamydia trachomatis IgA - 1.91 (+) (N<1.1)
CD3-CD56+/16+   20.9%   (10-18%)

(има разлика от резултатите в софия, които бяха отрицателни всичките. а тука си има едно добро завишение на IgM и повишението на NK клетките е по-високо отколкото в софия - 16%)

препоръки:
1. повторно изследване на анти-кардиолипин IgM след 6-12 седмици. при повторно положителен резултат - IVIG по схема (2 х 30 амп. на 5-6 ден от цикъла, по схема). до тогава aspirin protect 100 mg/ден при опити за забременяване по естествен път
2. повишени NK клетки - показание за IVIG
3. положителен резултат за chlamydia trachomatis IgA:
  - антибиотик + имуностимулация
  - контролно изследване след последния АБ
4. консултация с д-р катя тодорова

генетични:
резултат от цитогенетичното изследване (кариотип) на консултиращите се и отношение към клиничната диагноза:
аз - анализирани 11 метафазни пластини, G-диференциално оцветени (400-550 бенда)
кариотип - 46 ХХ - нормален женски, без данни за системни бройни и структорни хромозомни аберации.
той - анализирани 11 метафазни пластини, G-диференциално оцветени (400-550 бенда)
кариотип - 46 ХУ - нормален мъжки, без данни за системни бройни и структорни хромозомни аберации.

препоръки: препоръчва се при планиране на следваща бременност приемане на препарат фолиева киселина - 4 мг 1 път дневно (1-2 мес преди концепция и в първите 3 мес на бременността). при желание бременната жена може да проведе биохимичен серумен скрининг, в срок на бременността 15-19 г.с., за изключване на някои от по-честите вродени аномалии на плода.

фактор V Leiden:
хомозиготен носител на нормален алел

мутация G20210А в протромбиновия ген:
хомозиготен носител на нормален алел

генетичен вариант С677Т в гена на метилентетрахидрофолат редуктаза:
хомозиготен носител по мутантен алел

генетичен вариант в гена на тромбоцитен гликопротеин ІІb/ІІІа:
хомозиготен носител на халотип А1

интерпретация на резултата:
дефектът в ензима MTHFR се установява в над 5-10 % от общата популация. този генетичен дефект може да предизвика понижение на нивото на фолиева киселина и повишение на хомоцистена в кръвната плазма - състояния, които е възможно да доведат до прекъсване на бременността и/или развитие на дефекти на невралната тръба на плода. с оглед установения генетичен дефект в ензима MTHFR, се препоръчва при следваща бременност приеманена съответни препарати на витамините - фолиева киселина (neopholic forte - 4 mg/дневно), В12 и В6. приемането на  фолиевия препарат е уместно да започне 1-2 мес преди планиране на бременност.

та сега ми предстои консултация с катя тодорова и моя си доФтор и се почвам. обаче от 2-3 дни ми е влязла една муха в главата - дали да не си пусна изследване на фолиева киселина да видя какво ще покаже теста.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #19 -: Април 18, 2006, 12:37:19 pm »
Лили, би ли написала специално за кариотипа - къде се прави, каква е процедурата? Разбрах в МД било пак, но не при Кременски?
Предварително ти благодаря  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #20 -: Април 18, 2006, 13:00:28 pm »
стаменов ми направи среща-консултация с 2 имуноложки - пенкова и балтаджиева. взеха ми кръв в малинов и после получих готовите резултати. най-отгоре на резултатите пише:

многопрофилна болница за активно лечение "александровска" -еад софия
централна лаборатория по клинична имунология
акредитирана към европейската федерация по имуногенетика
национална референтна лаборатория по тъканно типизиране и имунологичен мониторинг

началник лаборатория: проф. д-р елисавета наумова
софия 1431, ул "г.софийски" №1, тел: 9230 450, 760, 690 тел/факс 9230 496 e-mail:immun@medun.acad.bg

там са ми правени хуморален имунитет (антифосфолипидни антитела, имуноглобулини) и имунофенотипизиране (NK клетки).

не знам за това ли ме питаш. иначе генетични съм правила в плевен при ковачева.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #21 -: Април 18, 2006, 23:15:21 pm »
днес бях на консултация при д-р тодорова. та от дума на дума направихме ехография на щитовидната и се установи че за капак си имам и хашимото. почти ми беше доскучало вече с генетичните и имунологични проблеми та те сега и ново 20...да не ми е скучно де...не за друго.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #22 -: Април 19, 2006, 08:52:06 am »
Лили, благодаря за инфото.
 :) Хашимотото само с ехография ли ти го установиха, а хормоните как бяха? Иначе съм чувала, че това се овладява и всъщност има много забременели жени с Хашимото.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #23 -: Април 19, 2006, 11:11:18 am »
грейс, с ехография го установиха. имам тат и мат от мин. седмица, които са отриц. и стари изследвания на тсх и фт4. д-р тодорова иска да повториме тсх и да направиме ямр. обяснението й за отрицателните тат и мат е че са били повлияни от кортизона, който пих преди време за тромбоцитопенията. радвам се че съм ти била полезна.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #24 -: Април 28, 2006, 11:36:07 am »
готови са и щитовидните хормони и тат и мат от софия. ето ги:

FT3 - 5.4 (2.8-7.10)
FT4 - 20.10 (12.0-22.0)
TSH - 0.854 (0.27-4.2)
TAT - 19.02 (0-115.0)
MAT - 7.62 (0-34.0)

преди да ми излезнат резултатите бях при още един ендокринолог. той потвърди хашимотото и каза че имам 3 см възел който е за операция. това вече ме довърши. цяла седмица бях не човек. та вчера се видяхме пак със същия лекар който каза че операцията все пак трябва да се направи но може да изчака бременност и раждане :blob10: .
тука е времето и мястото да благодаря на заека  :youwoman:  за това че беше до мене и ми държа ръката докато лекаря гледаше резултатите и си казваше тежката дума. заек...ти си знаеш.
сега продължавам с план Б. на следващия цикъл правиме вливанията и според зависи от това кво ше каже шефа и дали ше си счупя рогата инсе със стимулация или пот на челото. мнения?
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #25 -: Април 28, 2006, 11:46:35 am »
Лили, съжалявам за възела  :( . Но щом може да почака операцията, значи не е толкова страшно. А и хормоните и антителата са ти в норма, което е добре.
А сигурно ли е, че операцията е наложителна? Някъде мисля, че четох (не помня обаче къде беше  :oops: ), че при Хашимото май не се налага операция  :roll: . Ти за всеки случай искай още едно мнение преди тази стъпка.
Стискам палци за вливанията и скоро да имаш резултат и от инсето.
 :bighug:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #26 -: Април 28, 2006, 12:03:44 pm »
ами д-ра каза че до 3 см се наблюдават дали растат а над 3 см задължително се оперират. моя е точно 30 мм което го прави точно на границата. аз взех решение да го наблюдаваме за сега и заради това че е граничен и заради това че хормоните и антителата са в норма което показва че жлезата си работи нормално въпреки големия възел. пък и ми се ще да се надявам че нещата се променят с времето (за добро) и възела може ако не да намалее то поне за спре да расте.
ще трябва да чуя доста д-ри да кажат че операцията е неизбежна за да се реша да я направя. изрязването на жлезата (или част от нея) си е необратим процес и си изисква сериозен размисъл.
мерси за пожеланията
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #27 -: Април 28, 2006, 12:07:06 pm »
Цитат на: Lilly
ще трябва да чуя доста д-ри да кажат че операцията е неизбежна за да се реша да я направя. изрязването на жлезата (или част от нея) си е необратим процес и си изисква сериозен размисъл.


И аз това имах предвид. Стискам палци, каквото и да решиш!
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #28 -: Април 28, 2006, 12:44:49 pm »
Стискам много палци, Лили!
Успех, миличка!
Дано имаш само хубави новини!!!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #29 -: Април 28, 2006, 14:32:32 pm »
Лили, шъ стане рибата, ще видиш  :balk_21:

Аз съм "за" варианта инсе, по-точен е.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #30 -: Април 28, 2006, 14:42:24 pm »
Цитат на: Lilly
изрязването на жлезата (или част от нея) си е необратим процес и си изисква сериозен размисъл.


Лили, защо смяташ, че операцията на възела включва изрязване от жлезата :?: аз не съм убедена, че е така. махат само образуванието, според мен :roll:
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #31 -: Април 28, 2006, 14:49:12 pm »
Цитат на: manhattan
Лили, защо смяташ, че операцията на възела включва изрязване от жлезата :?: аз не съм убедена, че е така. махат само образуванието, според мен :roll:

Защото, Ман, доктора рече, че ще има заместващо лечение, всеки месец изследване, докато "уцели" дозата. Затова  :cry:
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #32 -: Април 28, 2006, 14:52:19 pm »
Цитат на: little_rabbit

Аз съм "за" варианта инсе, по-точен е.

И аз съм за, увеличаваш си шанса, особено след като ще правиш вливане, което има ефект за около 2 месеца.

Видях ти темата за импулсната терапия. Къде се прави, разбра ли? На мен поне не ми стана ясно. Има само е-майл и GSM. И дали е сигурен метод? Звучи прекалено добре, за да е истина. От друга страна има и много логига в обясненията.  :roll:
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #33 -: Април 28, 2006, 14:53:59 pm »
ама зайо, това какво общо има с изрязването на жлезата :?: аз също съм на заместващо лечение, щото тя не си произвежда хормона сама. и всички с хипофункция. освен това, нейният хормон е в норма, ако почне да взима тироксин ще изпадне в хипер функция. мисълта ми е, че не разбирам връзката.. :roll:
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #34 -: Април 28, 2006, 14:58:06 pm »
Ми, Ман, и аз не я разбирам. Но ми звучи логично - в момента жлезата й е с нормална функция, а като я орежат, ще заместват хормона. Защо? Сигурно защото самата жлеза няма да произвежда достатъчно. Така мисля, а и рязането на жлезата винаги намалява обема й - пример са десетките момичета с орязани яйчници заради кисти.
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #35 -: Април 28, 2006, 15:01:32 pm »
Цитат на: little_rabbit
рязането на жлезата винаги намалява обема й - пример са десетките момичета с орязани яйчници заради кисти.

И аз мисля така. Освен това четох някъде, че при Хашимото дори да се изреже образуванието, то пак се образува след време. А не може да се реже до безкрайност все пак... :?
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #36 -: Април 28, 2006, 15:03:42 pm »
така де, аз обаче изразих съмнение, че изрязването на възела включва и изрязване от жлезата. не знам, само се усъмнявам.....
иначе е ясно, че следва пиене на хормон. то при Хашимото и с цяла жлеза пак си се пие :cry:
дано се разкара тоя възел.
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #37 -: Април 28, 2006, 15:06:15 pm »
Не, Ман, не винаги се пият хормони - на Лили й казаха, че няма нужда засега, поради нормалната функция - нито е хипо, нито е хипер. Само селен.
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #38 -: Април 28, 2006, 15:06:34 pm »
Цитат на: manhattan
така де, аз обаче изразих съмнение, че изрязването на възела включва и изрязване от жлезата. не знам, само се усъмнявам.....

Ами след като възелът е част от жлезата, не може да не се изреже и част от нея според мен  :?
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #39 -: Април 28, 2006, 15:06:48 pm »
Цитат на: pkoprinkova
Освен това четох някъде, че при Хашимото дори да се изреже образуванието, то пак се образува след време. А не може да се реже до безкрайност все пак... :?


Хашимотото не означава наличие на възли. както и наличието на възли не означава Хашимото. двете са различни неща, понякога съвпадат. моята жлеза дори не е увеличена......за сега :cry:
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #40 -: Април 28, 2006, 15:08:42 pm »
Цитат на: little_rabbit
Не, Ман, не винаги се пият хормони - на Лили й казаха, че няма нужда засега, поради нормалната функция - нито е хипо, нито е хипер. Само селен.


да де, по-горе и аз това казах за нейния случай. те хормоните са и в норма. луда работа..... :cry:
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #41 -: Април 28, 2006, 15:08:44 pm »
Цитат на: little_rabbit
Не, Ман, не винаги се пият хормони - на Лили й казаха, че няма нужда засега, поради нормалната функция - нито е хипо, нито е хипер. Само селен.


Само да попитам какви количества селен се препоръчват? Като чета тук на всички им го предписват, а на мен никой не ми каза нищо за селен   :?
Ако може Лили да каже при кой лекар е ходила  :oops:
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #42 -: Април 28, 2006, 15:10:17 pm »
Цитат на: manhattan
Цитат на: pkoprinkova
Освен това четох някъде, че при Хашимото дори да се изреже образуванието, то пак се образува след време. А не може да се реже до безкрайност все пак... :?


Хашимотото не означава наличие на възли. както и наличието на възли не означава Хашимото. двете са различни неща, понякога съвпадат. моята жлеза дори не е увеличена......за сега :cry:


Ами мисля, че Лили беше написала по-горе, че диагнозата й е Хашимото
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #43 -: Април 28, 2006, 15:11:01 pm »
Цитат на: manhattan
Цитат на: little_rabbit
Не, Ман, не винаги се пият хормони - на Лили й казаха, че няма нужда засега, поради нормалната функция - нито е хипо, нито е хипер. Само селен.


да де, по-горе и аз това казах за нейния случай. те хормоните са и в норма. луда работа..... :cry:

Мани хормоните, антителата й са в норма. Баси хашимотото... Ного луда работа.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #44 -: Април 28, 2006, 15:43:42 pm »
да ти кажа и аз съм изненадана. ама и двама лекари да го твърдят :?:  единственото обяснение за мен, казах и го и на Лили, е антителата да са спаднали от кортикостероидите, които е приемала. обаче пък тя отдавна ги е спряла :!:  :?:  :idea:
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #45 -: Април 28, 2006, 16:02:01 pm »
Лили, надявам се, че всичко ще се оправи бързо, миличка!!!
Стискам палци много!!!
Петя, аз пия по 50мг. селен.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #46 -: Април 28, 2006, 17:37:36 pm »
леле...то тука завряло :D . ще се пробвам да отговоря на ред

заек, знам че инсето е по-точен вариант ама ми се щеше да опитам с по-неточния но по-приятен метод. ако хубаво си ме проклела може и да стане рибата. мноо кафе (бира) ше пиеш :D

ман, д-р начев каза че целия ляв дял е засегнат от множество малки и един голям възли. по тази причина всичко това ще бъде изрязано (възлите + засегнатата жлеза) и ще остане само десния незасегнат дял. тъй като не се знае дали оставащата част ще може да поеме изцяло функцията на жлезата (по-скоро не) ще се назначи заместваща терапия и дълго време ще се следят нещата и ще се напасват докато се уцели точната доза

pkoprinkova, в софия са но къде точно и аз не разбрах. звъних на гсм-то и се разбрахме да се чуеме другата седмица за да се разбереме за консултация. аз междувременно се надявам да получа и лекарски мнения за този метод.
жлезата не може да се реже до безкрайност. но може да се реже докато не се изреже цялата. интересното е че сестра ми е чела по немски сайтове че жлезата се реже само в краен случай, т.е. когато има рак. във всеки друг случай предпочитат следенето и лекарствена терапия.
ходих при д-р тодорова и д-р начев. селена ми предписа д-р тодорова. 3 х 1 табл дневно от 50 микрогр. д-р начев каза че не вярва в действието му но не го отрича. ако искам да го пия, ако искам не. той не мисли че ще ми помогне но каза че няма и да ми навреди така че го пия.
danidan вече написах при кои съм ходила така че няма да пиша пак. благодаря ти обаче за включването и милите думи.
всъщност това последното се отнася за всички
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #47 -: Април 28, 2006, 17:59:17 pm »
Цитат на: danidan

Петя, аз пия по 50мг. селен.

Може би микрограма?
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #48 -: Май 02, 2006, 11:04:04 am »
Цитат на: Lilly
ходих при д-р тодорова и д-р начев. селена ми предписа д-р тодорова. 3 х 1 табл дневно от 50 микрогр. д-р начев каза че не вярва в действието му но не го отрича. ако искам да го пия, ако искам не. той не мисли че ще ми помогне но каза че няма и да ми навреди така че го пия.
[/b]

Благодаря Лили  :) . Аз ходих при Начев, но той нищо не спомена за селен. Ходих и при още двама ендокринолози, но и те нищо такова не ми казаха. Може би ще трябва да отида и при Тодорова, знам ли  :roll: .
За импулсната терапия ще ми е интересно да разкажеш. Но малко ме смущава, че нямат нито адрес, нито стационарен телефон  :roll: . А и това да не се яде зеле, ряпа и още нещо за първи път го чувам  :roll:
И все пак за милиграми или микрограми селен става дума  :roll: ? разликата никак не е малка  :wink:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #49 -: Май 02, 2006, 12:12:17 pm »
микрограма. не си изписвай нищо сама освен ако не решиш да го пиеш като хранителна добавка по указанието от опаковката. сигурна съм че си отговорен човек (като повечето в зачатие), който не пие нещо само защото е чул за него ама да си кажа все пак.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #50 -: Май 02, 2006, 12:20:45 pm »
Цитат на: Lilly
микрограма. не си изписвай нищо сама освен ако не решиш да го пиеш като хранителна добавка по указанието от опаковката. сигурна съм че си отговорен човек (като повечето в зачатие), който не пие нещо само защото е чул за него ама да си кажа все пак.

Ама естествено, че няма да си го изписвам сама, не се притеснявай. Аз и когато лекар ми предпише нещо чета листовката и търся в нета повечко информация, преди да започна да го пия  :wink: .
Просто се интересувам, защото до сега никой не ми го е предписал, а виждам, че много го препоръчват. Май ще трябва да отида и при доктор Тодорова, то се е видяло  :?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #51 -: Май 02, 2006, 12:26:44 pm »
д-р тодорова "грабва" пациента. ако мога така да се изразя. посещението ти при нея няма да ти нвреди в никакъв случай. пък и ако не си съгласна с препоръките на даден лекар просто не ги спазваш а продължаваш да търсиш докато не намериш някой които да ти хареса.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #52 -: Май 02, 2006, 12:30:50 pm »
Благодаря Лили  :)
А как става записването при д-р Тодорова? Мисля, че тук някъде беше коментирано и имаше и телефон. Но ме интересува дали работи със Здравната каса и ако не колко струва прегледа при нея?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #53 -: Май 02, 2006, 12:33:08 pm »
обаждаш й се по телефона и тя ти казва кога и къде да се видите. не знам дали работи с касата. консултацията й е 20 лв и ехография на щитовидна (ако ти направи) 10 лв - общо 30.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #54 -: Май 02, 2006, 12:35:50 pm »
Благодаря Лили  :)
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #55 -: Май 03, 2006, 13:59:58 pm »
Лили, всичко ще е наред, миличка!Важна е крайната цел!Успех пак!
И на другите!
Петя, микрограма. :oops:
Аз пък съм по-доволна от Начев.
Някак повече ми обяснява.
Лично мнение, разбира се.
Иначе Лили ти е обяснила добре-
Цитат на: Lilly
ходих при д-р тодорова и д-р начев. селена ми предписа д-р тодорова. 3 х 1 табл дневно от 50 микрогр. д-р начев каза че не вярва в действието му но не го отрича. ако искам да го пия, ако искам не. той не мисли че ще ми помогне но каза че няма и да ми навреди така че го пия.

Аз пия обаче едно хапче от 50 микрогр.сутрин, след закуска.[/b][/color]
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #56 -: Май 03, 2006, 14:11:28 pm »
Благодаря Дани. Аз не казвам, че не съм доволна от Начев. Но той нищо не ми спомена за селен, та затова питам. Иначе ме прегледа с ехографа, написа подробно всичко, но много бързаше и нямаше време за много въпроси и отговори. Сигурно го уцелих в неподходящия момент, май имаше спешен случай  :oops:
Май ще се пробвам и при Тодорова, защото виждам, че селенът при всеки е в различни количества, не бива сама да си го назначавам все пак  :wink:
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #57 -: Май 03, 2006, 15:01:31 pm »
Петя, не е различна.Просто Лили я пие три пъти на ден, а аз веднъж, но дозата е една.
Консултирай се и с Тодорова, няма лошо.
Успех!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #58 -: Май 03, 2006, 15:05:39 pm »
Цитат на: danidan
Петя, не е различна.Просто Лили я пие три пъти на ден, а аз веднъж, но дозата е една.
Консултирай се и с Тодорова, няма лошо.
Успех!

Да, хапчето е от 50 мкг, но ти вземаш едно, т.е. 50 мкг за деня, а Лили по 3, т.е. общо 150 мкг за деня - разликата хич не е малка  :roll:
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #59 -: Май 03, 2006, 15:14:23 pm »
Съжалявам...и аз този месец чаках да не ми дойде...и явно съм отнесена.
Успех пак!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #60 -: Май 03, 2006, 15:23:31 pm »
Цитат на: danidan
Съжалявам...и аз този месец чаках да не ми дойде...и явно съм отнесена.
Успех пак!

Съжалявам Дани  :( . Успех следващия за месец  :crossfingers:
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #61 -: Май 03, 2006, 17:07:55 pm »
Петя, благодаря, с нови сили за новият месец.
Ще ти пиша на лични.

Сори за отклонението от темата. :oops:
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #62 -: Май 03, 2006, 22:39:41 pm »
Lilly  би ли споделила колко ти излезнаха всички тези изследвания????
Че май и при мен ще се наложи да правя някои. :lol:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #63 -: Май 03, 2006, 22:47:41 pm »
не искам да ги смятам. много е болезнено. знам само че първото отиване до плевен ни излезе 250 лв (+ пътя) а второто 150 (+ пътя). софийските са в пъти повече.
питай си лекаря (или в лабораторията) предварително. още повече че за всеки е различно - на тебе може да не ти се наложат доста от изследванията които аз направих (предвид тромбоцитопенията) и да направиш някои други, които за мене са били излишни и не съм правила. успех.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #64 -: Май 24, 2006, 00:24:43 am »
по съвети от инернет и консултация с тодорова си допълних изследванията:

време на кървене - 3 мин (2 - 5)
протромбиново време в сек. - 8.55 сек (9.7 - 12.3)
INR - 0.81 (0.9 - 1.15)
аРТТ(ККВ) - 24.9 сек (24 - 33)
антитромбин ІІІ - 101 % (80% - 120%)
протеин С - 71% (70% -140%)
протеин S - 106% (60% - 130%)
лупусен антикоагулант - weakly positive

еми аз се изчерпах. ако някой може да коментира
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #65 -: Юни 10, 2006, 20:19:34 pm »
вчера си направих първото вливане на имуновенин в плевен. всичко мина нормално. в понеделник е второто. после аспирин и клексан и чакане.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #66 -: Юни 10, 2006, 20:58:02 pm »
Лили миличка  господ да е стеб и всичко да има успешен край!
От все сърце ти го желая!!! :balk_21:
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #67 -: Юни 12, 2006, 11:34:12 am »
Значи реши да се разходиш до Плевен :wink:

Всичкият успех и късмет да са с теб!! :D
Благодаря ти, Бени!







*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #68 -: Юни 12, 2006, 11:37:49 am »
не точно. наложи се.
днес е второто. после ще видиме...
мерси за пожеланията. изобщо не се съмнявам че всички ми стискат палци :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #69 -: Юни 12, 2006, 12:24:49 pm »
Успех, Лилинце  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #70 -: Юни 12, 2006, 12:28:51 pm »
И от мен-големи стиснати палци, Лили!!!!!!!
 :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #71 -: Юни 15, 2006, 21:31:06 pm »
ами както вече писах този месец направих 2 вливания с имуновенин - едно в плевен (в петък - 09.06) и едно в софия (в понеделник - 12.06). та днес водих една приятелка при тодорова на профилактичен преглед. от дума на дума тодорова вика "лягай да те погледна". та ситуацията:
на предишния преглед според тодорова имах възли, увеличение на жлезата и изменение в структурата. потвърдено от начев с доуточнение за три открояващи се възела, един от които 30 мм с препоръка за операция веднага (в последствие склони да изчака докато родя)
на днешния преглед тодорова видя само 2 възела, по-големия от които 14 мм. :smiley_abxb: , т.е. жлезата като цяло и възлите напоследък са се повлияли или от селена или от имуновенина или и от двете (всъщност хич не ме интересува от какво точно са се повлияли след като са се повлияли към добре) и категорично вече не говориме за операция. адски ме е яд че нямам свободни пари в момента да посетя и начев да видя и той какво ще види и какво ще ми каже. мамка му беше ми време за някоя добра новина.
освен това може да се сдобия и с ову в допълнение щото днес на 11 ден си имам 14 мм фоликул и 8 мм лигавица. та така. още не смея да се зарадвам ама и това ще стане.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #72 -: Юни 15, 2006, 21:36:24 pm »
Мила Лили радвам се за теб че нещата малко по малко си идват намясто!!!Айде сега ову и действай !!!Дано вече да се получи чудото!!!!!!!всички ще ти стискаме палци! :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:  :balk_21:
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #73 -: Юни 15, 2006, 21:51:42 pm »
Ех, Лили, как се радвам!!!Време ти беше за хубава новина!Стискам ти палци много, миличка!Чакаме хубави новини от теб!
 :balk_5:  :balk_602:  :balk_50:
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #74 -: Юни 15, 2006, 23:52:44 pm »
Лили, може ли да кажеш колко ти излезе един курс вливане на имуновенина. Може и да си го споменала някаде, но не намерих нищо.
И по колко ампули ти вливаха?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #75 -: Юни 16, 2006, 00:30:24 am »
2 х 30 амп. х 12 лв брой амп.
за плевен - 70 лв болничен престой + 30 лв хотел за мъжа + 50 лв път + 30-40 лв. храна (1 закуска, 2 обяда и 1 вечеря) = ок 200 лв без амп.
за софия - 150 лв в клиника малинов за вливането без амп.
мерси за пожеланията и подкрепата. не се и съмнявам че я имам :bighug:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #76 -: Юни 16, 2006, 01:28:00 am »
Браво на теб, Лилинка!!! Хайде само на късмет да ти върви занапред:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #77 -: Юни 16, 2006, 08:58:59 am »
Лили, хайде сега идва времето на хубавите новини  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    rene_24

  • ***
  • 224
  • няма радост по -голята, от това да станеш МАМА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #78 -: Юни 16, 2006, 10:01:14 am »
Трябва вече да ни зарадваш Лили! С теб сме !! И ти стискаме палци!!! :crossfingers:  :crossfingers:  :crossfingers:
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #79 -: Юни 16, 2006, 10:13:46 am »
Чудесна новина Лили  :)
Хайде скоро да ни зарадваш с още по-хубава новина  :crossfingers:  yahoo_17
 :bighug:
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #80 -: Юни 16, 2006, 10:17:35 am »
Браво, Лили!
 :balk_21:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #81 -: Юни 16, 2006, 10:29:05 am »
пу да му се не знае. мислех че съм калена вече ама ме трогнахте. честно. мерси на всички. аз като има нещо интересно ще пиша пак.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #82 -: Юни 16, 2006, 10:51:10 am »
Късмет, Лили.
Клетка по клетка ще стане мъничкото човече.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #83 -: Юни 16, 2006, 10:59:23 am »
Аз пак да си кажа - надявам се, че вчерашната ни среща ще ти е на късмет и не забравяй, че си ми обещала скоро да върнеш жеста :balk_21:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #84 -: Юни 16, 2006, 11:01:37 am »
а дано.
а ти няма ли да си признаеш вече какво стана вчера
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #85 -: Юни 16, 2006, 17:12:12 pm »
Ей, не е честно...ама нали и аз щях да идвам на среща с вас двете... :lol: ...шегувам се де...целувки!
Ултра, признай си без бой! :D
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #86 -: Юни 16, 2006, 17:14:21 pm »
признала си е в една друга тема - ще пазарува в синьо :D .
иначе срещата беше почти случайна при стаменов. та затова не беше поканена и ти...
другия път :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #87 -: Юни 16, 2006, 17:34:55 pm »
Еее браво Лили, наистина е време за хубави новини - хайде дано продължат!!! :balk_21:
Благодаря ти, Бени!







*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
моята епопея - моля за мнение
« Отговор #88 -: Юни 16, 2006, 18:31:08 pm »
Лили...е-е, така може! :lol:

Ей, честито за синьото, Ултра!!!Страхотна новина! :lol:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #89 -: Август 09, 2006, 11:41:42 am »
известно време събирах сила и кураж за продължението...ето какво стана откакто направих вливанията с имуновенин.
фоликула беше в дясно. уж всичко беше перфектно но така и не се спука. тежък удар под пояса - едвам го преживях. заподозряхме аспирина, нали и други бяха писали за подобен проблем при прием на аспирин. ревах, ревах (и заека рева с мене) и после зачаках следващия цикъл. слава богу поне не остана киста - задържания фоликул се изчисти с кървенето. вече отрезвена зачаках новата ову.
този път доминантния фоликул беше от ляво. пак всичко беше перфектно...докато не се задържа и той. положих нечовешки усилия да го спукам. просто не ми се говори сега за това но по-интересното беше когато след 4-5 часа друсане, подскоци и тн отивам в мц лора на красно село да види който е на смяна дали съм успяла (док беше отпуска а аз нетърпелива и любопитна). една добра жена там след преглед с вагинален уз ми заяви че имам жълто тяло в дясно, със сигурност съм бременна и по всяка вероятност ще е момче 8O...имало задържан фоликул в ляво...но той е там от няколко месеца и няма отношение...затова казах добра жена в началото а не лекар...НЕ Я ПОСЕЩАВАЙТЕ ТАЗИ ДОБРА ЖЕНА. не се сещам името й само...ултра, джам и заека дълго се смяха на моето момче. и аз много се смях ама за съжаление не е смешно. тая се представя за лекар а всъщност е луда. все пак получих отговор на въпроса си спукал ли се е фоликула от ляво - не беше се спукал въпреки всичките ми усилия. и въпреки че спрях аспирина (щях да го почна отново след спукването но това така и не се случи)
ново чакане на цикъла. слава богу и този път кистата се изчисти с кървенето.
говорихме много с док какво следва. решихме да повторим хормоните да не би да е скочил пак пролактина въпреки че още пия по половин парлодел поддържащо. резултатите бяха перфектни (няма смисъл да ги пиша). та така от дума на дума стигнахме до единственото което до сега отбягвахме и аз и док - ендометриоза.
след опипване док почти е сигурен че я има. не може да е сигурен на 100 % без да ме е отворил естествено но понеже се покривам с доста от признаците и той и аз вярваме че я има. това което си мислиме и двамата е че е в ниска степен защото февруари и март имам спонтанно пукане на фоликули. освен това дори задържаните се изчистват със следващия цикъл...но знае ли човек. това което решихме като план:
1. вчера бихме 10 000 е. прегнил и чакаме да видиме дали така ще се спука. ако се спука след спукването почвам аспирин. при положителен тест добавяме имуновенин и хепарин и после дъъълго време следене (дано :D).
ако не се стигне до бременност пробваме тая схема 2-3 мес и ако в тия 2-3 мес фоликула се пука и после аспирин и въпреки това няма бременност правиме лапаро.
план б - ако въпреки прегнила фоликула се задържи правиме лапарото по-скоро. за после не сме говорили. май и двамата се надяваме да няма план б. ако се стигне до него ще го мислиме...
еми освен да ви кажа че от известно време живея ден за ден... и да ви прозвучи познато...друго не знам какво да добавя.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #90 -: Август 09, 2006, 12:23:59 pm »
Лили, съжалявам да чуя за неволите ти  :(
При това положение аз бих направила лапароскопия, за да съм сигурна веднъж завинаги има ли ендометриоза или не.
Стягай се, място за отчаяние няма  :lol:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    rally_g

  • ****
  • 959
  • Искам да бъда добра!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #91 -: Август 09, 2006, 12:28:47 pm »
Лили,

искрено съжалявам, че се е наложило да изживееш всичко това. От все сърце ти пожелавам да не стигаш до лапароскопия и съвместните усилия с док да дадат плод в най-скоро време.
Не бързай да мислиш за най-лошото. При мен също имаше съмнения за ендометриоза - но след лапарото се оказаха излишни. Така че - само позитивни мисли и смело напред :kiss: :kiss:
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #92 -: Август 09, 2006, 12:48:23 pm »
Lilly, съжалявам... :( Важното е, че док има план. Значи има и решение. Само търпение и воля да продължиш. Сигурна съм, че и от двете имаш в изобилие.  :grouphug:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #93 -: Август 09, 2006, 13:12:53 pm »
мерси на всички
грейс, лапарото ще го отложа поне месец - два и по финансови съображения...
все се надявам да не стигна до него...ама като се знам каква съм късметлиика...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #94 -: Август 09, 2006, 13:19:23 pm »
Лили, ще изгрее слънце и на нашата улица  :lol:
И ти като мен не си изкарала май много весело лято, но за сметка на това есента ни ще е чудесна надявам се ...
Стискам ти палци  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #95 -: Август 09, 2006, 13:25:53 pm »
 :balk_21: :balk_21: :balk_21:
Е, как можа да кажеш, че не си късметлийка (70D??!!).
Шегувам се разбира се.....
Спокойствие му е майката, говорили сме си, само дето не знам как се постига....Ще следваме плана, и в края на крайщата, ще стане бебето, къде ще ходи???
В очакване ....
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #96 -: Август 09, 2006, 14:40:50 pm »
Лиленце, стискам палци.
И аз мисля да правя лапаро, но не го бързам, (че предишния път като щях да правя забременях) така че не си сама. :)
Хайде, дано есента да бъде  по-успешен сезон. :bighug: :bighug:
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #97 -: Август 09, 2006, 15:00:59 pm »
Лили, ще забременееш, обещавам ти!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #98 -: Август 09, 2006, 16:01:37 pm »
Уф, Лили, откъде го чакаш проблемът, откъде идва, къде е всъщност...
Упоритост трябва, а важното е, че имате план :D

Желая ти обръщане на късмета :D
Благодаря ти, Бени!







*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #99 -: Август 10, 2006, 13:02:58 pm »
Лили, ще забременееш, обещавам ти!
:balk_602: И ще износиш, ще видиш...и аз вярвам! :balk_21:
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #100 -: Август 10, 2006, 13:37:54 pm »
Лили, ще забременееш, обещавам ти!
:balk_602: И ще износиш, ще видиш...и аз вярвам! :balk_21:
Т.е. ще има бебе. Всъщност, няколко  :D
*

    Danidan

  • *****
  • 1209
  • творец- щурец с малко щурче
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #101 -: Август 10, 2006, 15:10:33 pm »
Лили, ще забременееш, обещавам ти!
:balk_602: И ще износиш, ще видиш...и аз вярвам! :balk_21:
Т.е. ще има бебе. Всъщност, няколко :D
Точно! :balk_602:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #102 -: Август 10, 2006, 20:57:59 pm »
сладурки :kiss:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #103 -: Януари 13, 2007, 23:01:38 pm »
е, от дума на дума все пак ще правя лапаро. как ли не се надявах да ми се размине...ама нейсе. имам си дата вече - 9-ти февруари.
страх ме е мамка му от проклетото лапаро. страх ме е не от физическа болка (това отдавна не ми прави впечатление), страх ме е че ще се установи че няма никаква ендометриоза или други анатомични проблеми и всъщност след лапарото ще има още повече нови въпроси и нито един отговор...или поне не съществен.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #104 -: Януари 14, 2007, 09:35:09 am »
 Лили, мисля че нещата ще се изяснят след лапарото. Не се тревожи, все пак е време за това изследване, което ще даде още по-голяма яснота за състоянието ти. Желая ти успех и това да е последното ти препятствие до  :bfp:
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #105 -: Януари 14, 2007, 10:49:46 am »
страх ме е че ще се установи че няма никаква ендометриоза
Лили, по-добре да не е ендометриоза. Въпреки, че като ти чета историята, намирам много общо с преживяното от мене. Задържаните фоликули, шахимотото, пролактина... но дано да не е ендометриоза.
Ти си знаеш, че си в най-добрите ръце. Успех!

lb2f
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #106 -: Януари 14, 2007, 12:15:24 pm »
Скъпа, Лили. Моят съвет е да не си правиш заключения предварително. Когато имаме въпроси, винаги намираме отговорите, стига да знаем какво искаме!!! Това усещане преди лапарото, е напълно нормално, но повярвай ми нещата ще се изяснят. Бъди оптимист, а пък що се отнася до това дали имаш сили за нови преживявания, мисля си че имаш и то много! Целувки: касси


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #107 -: Януари 15, 2007, 12:22:41 pm »
Zdravei Lili,
Prochetoh istoriiata ti i namiram mnogo shodni neshta s moaiata-i az imam abort  na 18,edin iachnik obache,ne pukam folikulite i vapreki che imam laparo edin ot doktorite si misli che imam priznacite na endometrioza.
Imam i edna neuspeshna inse-smiatam da pravia vtora prez april.
Stiskam palci vscihko da e nared s nas.
Uspeh.
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #108 -: Януари 15, 2007, 12:42:56 pm »
Лили, стискам палци да не е ендометриоза.
Прави го това лапаро, да не го мислиш.
И дано, всичко да се оправи и скоро да дойде очаквания резултат. :bighug:
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #109 -: Януари 16, 2007, 00:30:25 am »
лили успех и да ни кажеш хубави новини
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #110 -: Януари 16, 2007, 10:26:29 am »
Лили, първо добре дошла!
Аз си мисля, че лапарото ще ти даде някакви отговори, така че ще стискам палци да мине бързо и безболезнено.Успех!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #111 -: Януари 16, 2007, 10:59:43 am »
въпреки че никога не съм се съмнявала в подкрепата ви да си кажа мерси :bighug:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #112 -: Януари 17, 2007, 14:26:56 pm »
Лили, смело към лапарото - при всички положения ще е стъпка напред :D
Благодаря ти, Бени!







*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #113 -: Януари 17, 2007, 16:13:35 pm »
Лили,
Не е страшно :D - най-важното е резултатите да са добри. Знам, че искаш отговор, но повярвай ми по-добре отново всичко да е наред, отколкото да е нещо непреодолимо :?.
Давай смело - операцията минава много бързо, възстановяването също. Ето при мен вече стана година от нея, а белезите вече са едва забележими :D. Да не говорим, че от самата процедура нямам никакви неприятни спомени.
Стискаме палци и ще чакаме новини.
Намерихме нашето синче.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #114 -: Февруари 10, 2007, 15:13:23 pm »
прибрах се. мина ми лапарото вчера. имам си диагноза най-накрая. ендометриоза. много и на всякъде. пикучен мехур, тръби, яйчници, матка...всичко е било покрито от гадната гад. кое повече, кое по-малко. док е останал изумен от количеството което е намерил. първа степен е била. изгорил е всичко което е подлежало на горене. каза че иска малко да ме полекува сега. съгласна съм. няма да споря повече с този човек...много :D. предлага някакъв препарат депо-провера който го няма в бг (естествено) и сега се търси по света. било еднократна инжекция с три месечно действие. много приятна цена предположи док за туй нещо (100-150 долара). освен това било прогестеронов препарат и подозирам че няма чак такива тежки странични ефекти като золадекса и диферелина.
самото лапаро нямам представа колко време е траело. аз се будех от време на време колкото да си сменя позата. смътно си спомням посещението на персенска и мъжа ми. събудих се за повече към 16.30-17.00. болката беше като предменструална. доста поносима. дори не ми се наложи да пия обезболяващи. сега е все едно съм с адски тежка мускулна треска на корема. трудно сядам, ставам, дишам...бели кахъри. след няколко дни хич няма и да си ги спомням. освен ендометриозата е нямало никакви сраствания или други поражения. само ендометриозата което не че е малко. отношението на целия персонал беше страхотно естествено.
специални благодарности на док и целия екип на клиниката естествено
на каси която дойде лично да ме види макар че не бях за гледане :D
на ултра, фанчето, заека и манхатън които честичко ме проверяваха по телефона и изживяха всичко заедно с мене
и не на последно място на мари, стефито, куки, джазибейби, ндк, мели и анджи бейби (леле, хич не съм предполагала че на толкова хора им пука за мене 8)) които също ме мислеха и ми стискаха палци. благодарности и на всички други които са ми стискали палци от страни без да разбера дори.
в заключение - това беше важна крачка напред. щастлива съм че я оставих за накрая обаче защото ако бях започнала с лапарото щеше да се открие ендометриозата и нямаше да знам за всички останали проблеми за които сега знам.
още веднъж - мерси на всички за подкрепата - много добре ми дойде :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #115 -: Февруари 10, 2007, 15:31:59 pm »
това като реч за Оскар, бе скъпа :lol:
хайде скоро и с едно естествено забременяване да се похвалиш :crossfingers:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #116 -: Февруари 10, 2007, 15:35:57 pm »
нали :lol:. още се притеснявам да не съм пропуснала някой и да има сърдити после 8)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #117 -: Февруари 10, 2007, 15:36:38 pm »
Браво, Лили, поставянето на диагноза е все едно решен проблем. Успех.
Аз съм сърдитата :wink:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #118 -: Февруари 10, 2007, 15:41:13 pm »
моля те прости ми :D
няма да те забравям вече
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #119 -: Февруари 10, 2007, 15:43:02 pm »
Лили, много хубав разказ наистина! Въпреки,че не те познавам аз съм от тези които са ти стискали палци отстрани без да знаеш! Пожелавам ти много бързо възстановяване, и успех!
*

    NDK

  • *
  • 174
  • Двете слънца които топлят сърцето ми.
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #120 -: Февруари 10, 2007, 18:49:21 pm »
 Лили радвам се, че това вече е зад гърба ти и че има конкретно решение за  този проблем.  Сега бързичко да се възстановиш и да се изнамери това  лекарство. :)  Браво на героя  :)
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #121 -: Февруари 10, 2007, 18:57:31 pm »


ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА НАПРАВЕНАТА КРАЧКА, ЛИЛИ!
СТИСКАМ ПАЛЦИ ЗА ПО-БЪРЗИ РЕЗУЛТАТИ!

 
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #122 -: Февруари 10, 2007, 20:21:56 pm »
Лили, ти си герой, знаеш си! Отново ти пожелавам - бързо възстановяване, а след това две-три бебета!  :lol: ГУШ, ГУШ!  :D

П.С. И няма защо да ми благодариш, ама изобщо!!!  :bighug:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #123 -: Февруари 10, 2007, 21:03:20 pm »
Лили, добре дошла! Оправяй се бързо и ако можем по някакъв начин да помогнем с това лекарство, кажи. Стискаме ти палци това да е последното препятствие по пътя към бебоците! Целувки!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #124 -: Февруари 10, 2007, 21:38:16 pm »
както се казва, във всяка лоша новина има по нещо хубаво.
известен проблем - решим проблем! явно при теб, лили, това е бил проблемът, а не всички останали диагнози от медицинския справочник, които ти се навързаха.
пожелавам бързо излекуване, а скоро след това - знаеш какво!
имаме примери такива в Зачатие... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #125 -: Февруари 10, 2007, 22:00:53 pm »
Лили, браво душа, време е за хубавите моменти вече, така че горе главата! :D
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #126 -: Февруари 10, 2007, 22:08:20 pm »
Лили, важното е, че процедурата е зад гърба ти.

Много си добра в писането на речи, факт.  :lol:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #127 -: Февруари 10, 2007, 22:16:52 pm »
Лили радвам се че всичко мина благополучно,още повече се радвам че откриха проблема при теб и сега вече много скоро всико ще се нареди!!!!!!Дай Боже след няколко месеца да се похвалиш с най-прекрасната новина!!!!!Цунки!!!! :D
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #128 -: Февруари 10, 2007, 22:24:31 pm »
Абе, и аз те мислех, макар, че не знаех точната дата. Но, няма да се сърдя, ще стискам палци да сбориш гадната ендометриоза и скоро да имаш други новини. :goodluck: :bighug:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #129 -: Февруари 10, 2007, 22:38:43 pm »
много мерси на всички за всичко :D
лекарството първо ще го провери сестра ми в германия. ако тя не успее да го намери ще се моля на всички по азбучен ред 8)
мели, преписвах ама няма да кажа от къде :lol:
пп радва ме новия ти стар аватар :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #130 -: Февруари 10, 2007, 22:43:10 pm »
ПП. Сигнус е виновна, тя ме убеди. Така де, да привличаме мъжката аудитория.  :lol:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #131 -: Февруари 10, 2007, 22:46:52 pm »
усетих аз закачката още в другата ми тема :lol:. радвам се че е успяла - много ти отива :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #132 -: Февруари 11, 2007, 09:19:43 am »
Лили  :bighug:
Сега ще чакам след три-четири месеца да се похвалиш с  :bfp:

lb2f
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #133 -: Февруари 11, 2007, 17:40:49 pm »
Ееее най-накрая да се добера до компа да ти драсна два реда. Важното е че има диагноза вече, и друг път да ме слушкаш какво ти приказвам :D
айде целувки и ще ти звънна
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #134 -: Февруари 11, 2007, 17:47:27 pm »
Бързо възстановяване, Лили, а оттук нататък знаеш какво  :babyflips: :)
Целувки!
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #135 -: Февруари 12, 2007, 09:16:56 am »
Лили, успех от тук нататък и скоро да се похвалиш с двете чертички. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #136 -: Февруари 12, 2007, 11:56:49 am »
Браво, Герой.
Пожелавам ти след три месеца да пуснеш най-мечтаната тема.
Леко възстановяване.


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #137 -: Февруари 12, 2007, 12:20:08 pm »
Бързо възстановяване и най-скорошно забременяване!
 :goodluck: :bighug:

*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #138 -: Февруари 12, 2007, 13:57:33 pm »
Лили сигурна съм, че всичко върви към своя край и скоро ще се похвалиш с нещо мечтано от теб, и от всички нас тук в този форум!
P.S Ти си ми една от любимките във форума, макар че не се познаваме!Успех!  :wave:
Пристрастена към д-р Хаус!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #139 -: Февруари 12, 2007, 14:03:51 pm »
Скъпа Лили,
аз съм в Холандия до Април,В Хага.
Искаш ли да проверя тук дали го няма лекарството,миличка?
Много целувки и упех!
Анджи
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #140 -: Февруари 12, 2007, 14:09:48 pm »
Браво за преодоляното, поредно препятствие, сега след няколко месеца да се похвалиш и с преодоляното най-голямо такова :babyflips: :goodluck:
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #141 -: Февруари 12, 2007, 14:24:47 pm »
Успех Лили.Дано това да е била последната пречка към  :bfp:
 yahoo_17 yahoo_17 :bighug:
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #142 -: Февруари 12, 2007, 16:10:18 pm »
Успех Лили.Дано това да е била последната пречка към  :bfp:
 yahoo_17 yahoo_17 :bighug:
успех и дано вече всичко е наред. :D
никога не отстъпвай на принципите си!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #143 -: Февруари 12, 2007, 16:59:42 pm »
Лили, радвам се, е лапарото е минало.Когато знаеш, с какво да се бориш имаш много големи шансове да успееш!Успех!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #144 -: Февруари 12, 2007, 17:26:57 pm »
  Лили, желая ти бързо забременяване! След като сте изчистили тази гадост шансовете са ти големи. Успех. :D
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #145 -: Февруари 12, 2007, 23:25:13 pm »
момичета :bighug: нямам думи. страхотни сте :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    peti_pati

  • ****
  • 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #146 -: Февруари 13, 2007, 08:47:54 am »
Лили, браво!
Още едно парченце от пъзела е наредено :D. Сигурна съм, че скоро ще бъде напълно завършен :babyflips: :stroller:.
Намерихме нашето синче.
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #147 -: Февруари 13, 2007, 08:58:26 am »
Лили пожелавам ти много скоро да пребориш тая гадина ендометриозата и  веднага след това  най-сладкия бебок :D

Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #148 -: Февруари 13, 2007, 11:16:55 am »
Лили, много се радвам, че най-сетне намери причината и имаш решение на проблема  :) Сега стискам палци за бързо възстановяване и скоро знаеш какво  :)
А какви бяха при теб признаците на ендометриозата, за да решиш за лапарото?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #149 -: Февруари 13, 2007, 11:25:34 am »
само болезнен мензис откакто се помня. от ок 2 год имам повишен пролактин и от ок 5-6 мес непукане на фоликулите. в ляво е било много (ок 1 см дебела) и док при ръчен преглед я заподозря гадината. пък и само това не бях правила вече - беше му дошло времето на лапарото колкото и да се молех през годините да ми се размине.
мерси още веднъж на всички за пожеланията и за всичко.
пп бела ела на срещата и ще се запознаеме :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #150 -: Февруари 13, 2007, 11:49:57 am »
Лили, благодаря за отговора  :bighug:
Ами аз откакто се помня нямам болезнен мензис, фоликулите ми се пукат лесно, а пролактинът ми е в норма  :roll: Док не е споменавал даже за лапаро, но знае ли човек от къде ще изскочи заекът  :?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #151 -: Февруари 13, 2007, 12:06:43 pm »
слушай док - той знае :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #152 -: Февруари 13, 2007, 12:07:55 pm »
слушай док - той знае :D
И аз на това разчитам  :) Пък и хич не ми се иска да стигам до лапаро  :?
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #153 -: Февруари 13, 2007, 17:27:28 pm »
Ами, Лили, честита диагноза, дет` се вика :? :D

Радвам се, че лапарото е зад гърба ти, остава само да полекуваш гадната ендометриоза и да си забременееш естествено :D

Целувки :D
Благодаря ти, Бени!







*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #154 -: Февруари 14, 2007, 09:40:35 am »
Лили, чудесно е, че ти е поставена категорична диагноза, дано бързичко се отървеш от ендометриозата  :D Бързо възстановяване ти пожелавам.
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin



*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #155 -: Февруари 16, 2007, 22:57:45 pm »
НАМЕРИХ ЛЕКАРСТВОТО
даже днес ми набодаха дупето 8)

МНОГО БЛАГОДАРЯ на всички които предложиха помощта си за намирането му. и въобще за всичко благодаря. много се надявам никога повече да не ми се налага да търся лекарства, дано на никой не се налага.
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 23:11:51 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    eganeva

  • *****
  • 4584
  • И утре е ден, но друг....
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #156 -: Февруари 16, 2007, 23:10:10 pm »
Лили,  :crossfingers:
Късмет и успех !!!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #157 -: Февруари 17, 2007, 15:07:51 pm »
Лиле, супер :lol: Хайде стискаме ти палци да е успешно боденето ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #158 -: Февруари 17, 2007, 15:26:20 pm »
Добра новина  :D
Успех!

lb2f
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #159 -: Февруари 18, 2007, 07:01:11 am »
Лили, успех! :D
Няма вече пречки и дано скоро изглеждаш така----->
preggo
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #160 -: Февруари 18, 2007, 10:32:24 am »
Браво Лили,
успех в преодоляване на последната пречка,
стискам ти палци  :crossfingers:  :)
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #161 -: Февруари 18, 2007, 11:32:53 am »
Успех, Лили. :lol:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #162 -: Февруари 18, 2007, 11:42:03 am »
мерси ви девойки. страхтни сте :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #163 -: Март 15, 2007, 21:51:36 pm »
днес бях на преглед. имам си лигавица 5 мм :D
на български - лекарството работи. моя доктор е гении - цялото лечение за трите месеца ми излезе цифром и словом 5 (пет) лв с бакшиша 8) :D
именно заради цената бяхме леко притеснени с док да не е някое менте (внесоха ми го от турция). оказа се че не е менте и работи :D.
като оставим на страна разликата в цената (която е огромна и естествено също не е за пренебрегване), лечението със золадекс или диферелин има много повече и по-тежки странични ефекти октолкото с депо-провера, което си чист прогестерон или иначе казано противозачатъчно с депо ефект.
никакви думи не могат да изразят чувствата и благодарността ми към този човек. така както и към всички вас за подкрепата и желанието си да помагате (не само на мен).
след 10 дни пак преглед...ей така за всеки случай, за да е окончателно убеден. аз съм убедена, вярвам му 8). доказа се пред мен многократно. не спира да ме изумява...в добрия смисъл за разлика от предшествениците си :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #164 -: Март 15, 2007, 22:00:14 pm »
Браво ЛИЛИ!!!! :DРадвам се за теб........Дай Боже след няколко месеца лечение да се похвалиш с положителен резултат!!!!!Наистина ли ти излезе 5 лв???????Или се майтапиш?????И как са страничните ефекти?????разкажи малко повече. :D :D :D
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #165 -: Март 15, 2007, 22:03:45 pm »
аз съм убедена, вярвам му 8). доказа се пред мен многократно. не спира да ме изумява...в добрия смисъл за разлика от предшествениците си :D

 и аз лили! просто без коментар!   :balk_602: радвам се за теб!
 ади, не се майтапи, лили, аз съм свидетел на нейните последни епопеи! :balk_69:


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #166 -: Март 15, 2007, 22:11:13 pm »
2,50 евро струва депо-проверата. даже момчето отказа да ми вземе парите...което си лечение без пари откъдето и да го погледнеш. не се майтапя - рядко съм толкова сериозна.
страничните ефекти са като при противозачатъчни. плюскам сладко като луда :x, зла съм много...и ми личи...дъвча се с всички за всичко (даже има официални оплаквания вече). много бързо кипвам и дълго време ме държи...ама еврото е на далавера - много се забавлява с мене :lol:. това си е леееека утеха. извличането на калции от костите е минимално (сравнено с золадекс или диферелин). нямам признаците на критическата - топли и студени вълни. това се сещам за сега. ако се сетя още нещо пак ще пиша :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #167 -: Март 15, 2007, 22:25:46 pm »
Впечатляващо! :DСамо дето невярвам да си толкова злаааааа! :lol:Голяма скица си ти ! :lol:И кой се е оплакал официално????????явно е станал с дупето на горе( с сигурност не суи ти виновна)! :lol:
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #168 -: Март 15, 2007, 22:27:50 pm »
абе предимно сервитьорки се оплакват :lol: ама не само...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #169 -: Март 15, 2007, 22:40:14 pm »

страничните ефекти са като при противозачатъчни. плюскам сладко като луда :x, зла съм много...и ми личи...дъвча се с всички за всичко (даже има официални оплаквания вече). много бързо кипвам и дълго време ме държи...
Малко Off topic аз съм този месец на противозачатъчни и се чудя ли чудя защо съм толкоз крива, пък то било заради тези пусти лекарства. Пък иначе съм си добричка, много амаааа сега :D


*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #170 -: Март 15, 2007, 22:53:30 pm »
мдам. това е ключа от палатката :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #171 -: Март 16, 2007, 10:22:30 am »
Лили, радвам се че нещата при теб се развиват добре.Само така  :balk_602:!
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #172 -: Март 16, 2007, 10:52:01 am »
успех мила Лили!!!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #173 -: Март 16, 2007, 11:06:17 am »
Лиленце, нямаш си на идея как се радвам за това! :lol: Дано скоро има още по-положителен ефект лечението ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #174 -: Март 16, 2007, 12:25:50 pm »
мерси девойки.
гане, най-рано след 3 месеца душата. ама познай кои първи ще научат 8)
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #175 -: Март 16, 2007, 12:54:57 pm »
пу, аз да съм първа  :blob10:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #176 -: Март 16, 2007, 12:55:31 pm »
Ей пък таз Ани как ме изпревари... Пу пу пу втора на редичката  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #177 -: Март 16, 2007, 13:05:30 pm »
Поздравления за резултатите Лили !
Давай в същия дух до края !

*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #178 -: Март 16, 2007, 13:15:44 pm »
мерси девойки.
гане, най-рано след 3 месеца душата. ама познай кои първи ще научат 8)

Е, Лиле, не знам :) Тез дето най са ти стискали палци :lol: Или Галилей ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #179 -: Март 16, 2007, 14:37:44 pm »
Много късмет, Лили. Скоро ще свърши тази епопея и ще започне онази, която няма край. :D


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #180 -: Март 16, 2007, 16:07:40 pm »
Браво, Лили!   :balk_46:
Успех и от мен!!!   :balk_602: :bighug:

*

    kiara

  • *****
  • 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #181 -: Март 16, 2007, 16:30:16 pm »
Лили, успех и дано всичко върви добре!!! Чакаме вече хубавите новини, макар и след три месеца!!!


*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #182 -: Март 16, 2007, 18:07:41 pm »
Лили, браво мила! Само така!
Успех!
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #183 -: Март 16, 2007, 19:03:54 pm »
Тез дето най са ти стискали палци

незнам какво работиш ама ти е време и боб да почнеш да хвърляш... :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #184 -: Март 17, 2007, 00:58:05 am »
Тез дето най са ти стискали палци

незнам какво работиш ама ти е време и боб да почнеш да хвърляш... :lol:

В момента нервозна, луда майка :lol: Пък аз на карти найш как хубу гледам :lol: Ако знайш къв напреднал положителен тест се е задал къде моя рожден ден ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #185 -: Март 17, 2007, 09:52:42 am »
кога викаш си родена...че аз за юни съм си поръчала :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #186 -: Март 17, 2007, 12:11:21 pm »
Абе едно птиченце докладва за документи с дата 15.02. Та като сметнем правилно нещата, до 15.02.08 вече трябва да е резултатна :lol: Та за тва викам напреднал тест ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #187 -: Март 18, 2007, 10:53:58 am »
имам резултати вече и от последните си изследвания

в6 - 14 (5-30)
в12 - 451,0 (174-878)
фолиева к-на 24.0 (3-17)
хомоцистеин - 7.6 umol/l
reference values for individuals without renal desease optimal value: less than 9 umol/l
increasing risk of mortality: 9.0 - 14.0

рубеола игг 151 е/мл - ат в норма
токсоплазмоза - <5 е/мл - отрицателен
цитомегаловирус - игг - положителен

1. фолиевата е повишена. това добре. значи високата доза работи и се усвоява. мисля докато съм сигурна че няма бременност да я разредя през ден. това би трябвало да е достатъчно
2. в6 и в12 са в норма което мисля означава че поне при мен не са се маскирали още. обаче около 2 мес преди изследването пих комбинирани витамини заради грипа и това също може да е дало отражение, така че не е мн ясно
3. хомоцистеина е в норма, макар и близичко до границата
4. токсоплазмоза и рубеола отрицателни. обаче според майка ми аз съм карала рубеола. а като малка имах и котки доста. може би ще се наложи да ги повторя тези
5. тоя цитомегаловирус ми счупи главата. какво следва сега. дали не е добре да го повторя и него.
баси. това май никога няма да се свърши...

и ако някой може да ми каже какво означава renal ще сам благодарна.

гане, аз съм си планирала раждане март 2008...я пак хвърли картите да не си говориме по друг начин вече... :lol:
« Последна редакция: Март 18, 2007, 10:55:38 am от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #188 -: Март 18, 2007, 11:36:41 am »
renal desease =  бъбречно заболяване
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #189 -: Март 18, 2007, 15:59:50 pm »
"Референтните стойности за за индивиди без бъбречни заболявания оптимална стойност ...Увеличаващ се риск от смъртност..."

Лили, що не питаш д-р Даскалов какво се прави? Нали Бора имаше положително изследване, но при нея е по време на бременност. Може пак да го повториш за всеки случай, но питай и него.
П.С. По въпроса за раждането - е, що да не е напреднала бременност по време на моя рожден ден, не разбрах ;) То е ясно че ще раждаш тогава, когато си го планирала ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #190 -: Март 18, 2007, 16:53:34 pm »
Цитомегаловирус имат около 50-80% от хората и тъй като е безсимтомен - така и не знаем, че си го имаме. Това, че ти е положителен IgG - не е проблем. Важното е да не се разболее жената, точно когато е забременяла - тогава са притесненията.
При мен и IgG и IgM се оказаха положителни и тъй като не бях го изследвала преди забременяването започнахме да гадаем кога съм се заразила. Контролните (на IgM)ми излязоха в норма и пак чуденки, но и надежди, че е старо заразяване, щото и IgG  си ми бяха солидно над нормата... Но, както и да е!
Лиле, мисълта ми е - не се коси - не е проблем. Щом си имаш антителата и да се реактивира на по-късен етап - не е проблем. Можеш да се предпазваш като си миеш хубаво ръцете след конкакти с малки деца - особено от памперси, слюнки и подобни.
Реактивирането е свързано с намаляване на имунитета отново.
Успех и скоро да ни зарадваш!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #191 -: Март 18, 2007, 18:39:08 pm »
Уф, тоя цитомегаловирус  :x
И при мене IgG излезе положително  :?
Но Бора е права, повечето хора го носат тоя вирус. Аз даже четох за около 90% от възрастните хора. Не му се притеснявай, Лили.

Бора, много се радвам за вторите резултати. Надявм се, че няма да имаш повече притеснения.

lb2f
*
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #192 -: Март 19, 2007, 16:37:26 pm »
Уф, тоя цитомегаловирус  :x
И при мене IgG излезе положително  :?
Не му се коси, Jazzy! Нека си е положително!
Това е добрият вариант  :D
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #193 -: Март 19, 2007, 21:11:03 pm »
Лили колко струва изследване за  Цитомегаловирус?Това и аз не съм го изследвала.
Здравна каса поема ли го?
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #194 -: Март 19, 2007, 21:46:55 pm »
девойки, мерси за мнениата и подкрепата. явно пак ще се тествам за някои от нещата...ама не днес. и утре не изглежда да е... :lol: или както васил казва трябва поне 3 пъти за да добиеш приблизителна представа. много ми писна все в резултатите да се съмнявам...ама нещата от живота.
ади, към 15 мисля че беше (платих всичко на куп и не съм убедена). не се поема от касата. естествено :x.
гането, нямах представа че говориш за чак толкова напреднал положителен тест :lol:...ама ми харесва какво казват картите ти. още повече че съвпада много точно с плановете ми... :lol: са остава да видим кой ще се смее докато аз си планирам тука...
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #195 -: Март 20, 2007, 11:08:21 am »
и ако някой може да ми каже какво означава renal ще сам благодарна.

Ами бъбречен душата  :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #196 -: Март 20, 2007, 12:08:08 pm »
Лиле, и кристалната топка, и картите живеят под страх от смъртно наказание, ако са излъгали ;)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #197 -: Март 26, 2007, 12:32:12 pm »
Лили,какво става с теб?????Как вървят нещата???Ходи ли пак на преглед?????Действа ли лекарството????Чакаме хубави новини!!!!! :DРазказвай..... :D,че има много момичета с ендометриоза .....да видим новото лекарство дали действа ,че има много по-малко странични ефекти от золадекса! :D :D :D
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #198 -: Март 26, 2007, 12:47:08 pm »
бях на преглед, но в момента съм пак с леко зацапване. явно ония 5 мм лигавица се чистят...надявам се за последно. пуснахме и естрадиол - резултата е 72 което е добре. док обаче иска да ме погледне отново като спре окончателно зацапването. та надявам се последния по темата преглед е сега в събота.

ади мерси че се интересуваш :D
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #199 -: Март 26, 2007, 13:45:23 pm »

ади мерси че се интересуваш :D

И аз, и аз се интересувам  :D

 :balk_21:

lb2f
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #200 -: Март 26, 2007, 15:22:11 pm »
Лили, всичко ще се оправи и скоро да се похвалиш с добри новини. :)
никога не отстъпвай на принципите си!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #201 -: Март 26, 2007, 19:54:27 pm »
бях на преглед, но в момента съм пак с леко зацапване. явно ония 5 мм лигавица се чистят...надявам се за последно. пуснахме и естрадиол - резултата е 72 което е добре. док обаче иска да ме погледне отново като спре окончателно зацапването. та надявам се последния по темата преглед е сега в събота.

ади мерси че се интересуваш :D
Радвам се че до тук всичко е наред!!! :D :D :DАйде в събота ще чакаме новини! :D
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #202 -: Март 31, 2007, 08:11:59 am »
Айде Лили.......събота дойде ,как е резултата!!!!???? :D
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #203 -: Март 31, 2007, 09:06:10 am »
. та надявам се последния по темата преглед е сега в събота.

От вчера сутринта те мисля :D
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #204 -: Март 31, 2007, 17:04:10 pm »
тъкмо се прибрах. лекарството работи :D. док не ми се кара много за простотията ми с витамин е...и въобще на тоя етап живота е прекрасен.

много много благодаря отново на всички за всичко. без вас нямаше да съм до никъде. обичам ви много всички.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    adi

  • *****
  • 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #205 -: Март 31, 2007, 17:32:12 pm »
БРАВО ЛИЛИ!!!!!Само така!!!!! :D :D :D
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #206 -: Март 31, 2007, 17:51:32 pm »
тъкмо се прибрах. лекарството работи :D. док не ми се кара много за простотията ми с витамин е...и въобще на тоя етап живота е прекрасен.

много много благодаря отново на всички за всичко. без вас нямаше да съм до никъде. обичам ви много всички.
Лилинка! Много се радвам :D
Точно гледахме с Ангел колко си красива на сватбата ви, като се обади :lol:
Прегръщам те силно.
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #207 -: Март 31, 2007, 20:14:21 pm »
диде, мерси :D. айде и вие така. пък ти ако знаеш колко красива ще си...аз нищо не съм :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #208 -: Април 01, 2007, 08:47:18 am »
:rainbow: Лилит!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #209 -: Април 03, 2007, 20:23:33 pm »
Браво Лили!!! Това е страхотно! Много се радвам, че лекарството работи!!! Все такива хубави новини да имаш!
*

    *слонче*

  • *****
  • 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
Re: моята епопея - моля за мнение
« Отговор #210 -: Април 05, 2007, 15:22:30 pm »
Лили браво, чудесни новини предпразнично и дано скоро резултатите да надминат всички твои очаквания и мечти.
никога не отстъпвай на принципите си!