Радостче, писах в другата тема, но и тук да нахвърля
моето мнение:
Прогестерона когато е висок във фоликулярната фаза, означава че няма да има овулация. Дори четох, че в повечето държави "на запад" този хормон се изследва по-скоро във фоликулярната фаза (не ме питай защо). Тъй като и аз изследвах скоро прогестерон, се рових в нета и четох, че и в някои клиники (май при д-р Стаменов) по време на стимулация непрекъснато следят този хормон (т.е. отново във фоликулярната фаза) и ако надвиши единица (дано не се лъжа) май спират стимулациите, защото сочи някакъв проблем с яйцеклетките (може би пак, че няма да узреят достатъчно, няма да има ову и т.н.)
Това, че в лутеалната ти фаза е бил нисък (в месеца, когато си го изследвала) пък означава, че пак не е имало овулация и затова не се е повишило нивото му.
Изобщо всички тези неща с ненастъпването на овулация пак са от проблемите с ПКЯ.
За пролактина мисля, че не е бил никак висок август месец и явно тази дозичка на лекарството ти идва висока, затова сега е паднал толкова много. Мисля, че трябва да се посъветваш с ендокринолог. Знам, че вече си говорила с лекар, но посети ако трябва още един. В случай, че нивата на този хормон не са много високи, може да няма нужда чак от лекарства ? Не се сърди - само си разсъждавам, понеже каза, че ще се радваш на всеки коментар. На мнение съм, че само лекар може да даде компетентно мнение, но от всичко изчетено по въпроса с хормоните - това са моите заключения (но аз не съм лекар, де
) За пролактина - имам приятелка, която си забременя с пролактин над горната граница, така че съм склонна да вярвам, че само когато е много висок прави проблеми. Но тогава има проблеми с настъпването на МЦ и т.н., т.е. не вярвам твоят пролактин да се нуждае от лечение. Потърси второ мнение от ендокринолог (освен последното през лятото).
Успех в петък и все пак знам, че тези хормони са доста разбутани и заради няколкото стимулации, които направи в последно време.
Целувки !