Овулационен календар
за планиране на бременност и определяне на фертилните дни. Графики на фертилност.


Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.



Автор Тема: Хормонални изследвания  (Прочетена 174881 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

tonsi

  • Потребител
  • **
  • Публикации: 101
  • Добре , че я има нея "НАДЕЖДАТА"
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #980 -: Юли 25, 2012, 14:56:38 pm »
LH-4,93MIU -ML-M 1,7-8.6 ; Жф.ф 2.4-12.6; ов.ф 14.0-95.6 ;  лут.фаза 1.0-11.0 ; менопауза 7.7-58.5
FSH-6.05 mIU/ml   М1.5-12.4 ;Жф.ф 3.5-12.5 ;ов.ф 4.7-21.5 ;лут.ф 1.7-7.7 ;менопауза 25.8-134.8
пролактин-866 mIU/L М 86-324 ; Ж 102 - 496 ДОСТА ЗАВИШЕН!
Есрадиол -28.7 pg/ml М 7.63-42.6 ;Жф.ф 12.5 -166 ;ов.ф 85.8-498 ;лут.ф 43.8-211 ;менопауза 5.0-54.7 правени на 4 ден от мц
пролактин-16.80 ng/ml (4.79-23.30)
прогестерон-59.24 nmol/l Ж ф.ф 0.48-4.5 ; лут.ф 14.12-120.3 правени на 21 ден от мц
какво ще кажете момичета има ли място за притеснение :)

pleyada

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 419
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #981 -: Юли 25, 2012, 18:00:46 pm »
здравейте, пуснах си ФТ 4 и ТСХ , не знам обаче дали имат определен ден. Пусна ми ги ЛЛ и с тях да отида на ендокринолог /хормоните не са пуснати по повод стерилитет, а във връзка с друго/
TSH - 1.25   mcIU/ml   0.27 - 4.20
FT4 - 21.63   pmol/l   10 - 25
Как са според Вас ?

emilia_k

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 364
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #982 -: Юли 25, 2012, 21:26:45 pm »
Хормоните ти са в граница,мисля че няма нищо притеснително в резулата ти,но все пак не се знае за какво са те накарали да ги пуснеш.Успех!

vivera

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 30
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #983 -: Септември 06, 2012, 15:46:58 pm »
Здравейте!

Ако може да коментирате моите изследвания, че нещо не ми харесват...
LH - 8.91mUI/ml   / Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH - 29.85mUI/ml /Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Estradiol - 128.10pmol/L /Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )

На 39 години съм, изследванията са пуснати на 3 ден от цикъла, МЦ ми е 25 дни. Миналия месец имах големи кисти, които изчистихме но нямах М два месеца...

Благодаря предварително...
« Последна редакция: Септември 06, 2012, 15:52:54 pm от vivera »
Една звезда - светлинна и далечна ...

veseto_87

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 213
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #984 -: Септември 08, 2012, 00:58:25 am »
ФСХ е доста високо. Трябва да се проследи и открие причината. Свидетелства за намаляващ яйчников резерв и некачествени яйцеклетки.

Gality_

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 1
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #985 -: Октомври 15, 2012, 17:41:24 pm »
Здравейте!
На 22год съм и искам бебе. Пратиха ме на изследвания и моля да ми помогнете с разчитането им. Направени са на 4 ден от МЦ, тъй като нямаше как да бъдат на 3тия. Ето ги и резултатите:
LH 13.67mIU/ml      reference: Ж-Фол. до 12,6; Ов до 95,6, Лут: до 11,4, Мено до 58.5
FSH 4.99mIU/ml      reference: Ж-Фол. до 12,5; Ов до 21.5, Лут: до 7.7, Мено до 134,8
Prolactin 505.00mcIU/ml     reference: 72-511

Благодаря предварително Smile

veseto_87

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 213
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #986 -: Октомври 15, 2012, 20:14:31 pm »
ЛХ е много висок. Може да показва поликистоза. Гледана ли си на УЗ?

stoeka71

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1209
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #987 -: Октомври 15, 2012, 21:40:53 pm »
Писах и в другата тема, но нямам отговор, ако коментар и на моите резултати:
на 4-ти ден
LH - 3.03 (фоликулярна фаза 1.9 - 12.6)
FSH - 5.54 фоликулярна фаза 2.5 - 12.5)
Estradiol - 229.40 фоликулярна фаза (46 - 607)

След последният опит през февруари, никакъв цикъл или само оскъден с по няколко капки. Този път пих оргаметрил 10 дни 2х1. Обилен цикъл продължил 5 дни - такова чудо от 10 години не съм виждала. От както започнахме инвитро опитите цикълът ми от супер редовен на 29 дни, просто реши да го няма....
 
 
 

vaseto_dani

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 30
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #988 -: Ноември 21, 2012, 13:54:04 pm »
Здравейте момичета!От година и половина имам нередовен цикъл.Март месец си изследвах хормоните и резултатите бяха:

FSH    - 5 mU/ml -  жени фол.фаза 3,09-7.9, oвул. фаза 2.27-18.51; лут.фаза 1,38-5.52; менопауза 30.57-106.32; мъже 1.13-12.51   
Тестостерон   -0.24 ng/ml -  Мъже 1,95-11,38 Жени 0,05-0,73   
LH  -5.43 mIU/ml - жени фол.фаза 1.0-18.0; овул.фаза 24.0-105.0; лут.фаза 0.4-20.0, менопауза 15.0-62.0,мъже 2.0-12.0   
Естрадиол -30 pg/ml -  жени-фол.фаза 39-189.0,овул.фаза 94-508,лут.фаза 48-309; менопауза до 41,мъже до 77   
Пролактин -19.65 ng/ml   -  3,24 - 29,12   

Преди 5 дни ходих на профилактичен преглед,оказа се,че левия яйчник ми е леко уголемен и поликистозен,а на десния имам задържан фоликул 35 мм. Изписаха ми Хлое за 6 м. без да ми изследват хормоните.На 25.01.2013 имам час за преглед в клиника по репродуктивно здраве.Нямам идея обаче какво да правя - да пия ли Хлоето ( с цел да се повлияе ПКЯ и да се избегне евентуална лапароскопия ) или поради факта,че хапчетата са ми изписани без да се изследват хормоните да не ги приемам? Само да допълня,че от 4 месеца пия чай от бял равнец и ми идва редовно,а профилактичния преглед е правен на 15.11, седмица преди да ми дойде цикъла ( днес ми е първи ден).Не знам дали това има общо с поликистозния яйчник,но аз да си кажа! Извинявам се за дългия пост,но моля ви посъветвайте ме какво да правя! Благодаря Ви !

magi_st

  • Глобален Модератор
  • Много активен потребител
  • *
  • Публикации: 3519
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #989 -: Ноември 21, 2012, 14:03:34 pm »
Васе, кога са ти правени хормоните, на кой ден от цикъла?Лекаря ти е казал ПКЯ само на база преглед, без изследвания така ли?И защо ще правиш лапароскопия?Задържания фоликул е често срещано явление и аз съм имала, пих един месец противозачатъчни и се спука.


vaseto_dani

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 30
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #990 -: Ноември 21, 2012, 15:03:10 pm »
Хормоните съм ги изследвала на 3 ден от цикъла март месец тази година.Сега не съм ги изследвала,на монитора лекарката ми показа поликистозния яйчник и аз го видях,но хормоните не сме изследвали!

magi_st

  • Глобален Модератор
  • Много активен потребител
  • *
  • Публикации: 3519
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #991 -: Ноември 21, 2012, 15:07:32 pm »
Изчакай си часа за специализираната клиника.Аз пак не разбрах защо ще правиш лапароскопия?


vaseto_dani

  • Нов потребител
  • *
  • Публикации: 30
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #992 -: Ноември 21, 2012, 15:17:09 pm »
Ами лекарката ми каза да избирам или лапароскопия или Хлое 6 месеца!

magi_st

  • Глобален Модератор
  • Много активен потребител
  • *
  • Публикации: 3519
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #993 -: Ноември 21, 2012, 15:28:03 pm »
Брях, разби ме.На мен ми правиха лапароскопия заради запушена тръба.Честно не бях чувала за мекамендозно лечение на нещо заради което се налага операция.Потърси второ мнение това ще ти кажа, и наистина най-добре си изчакай часа за репродуктивната клиника.Но според мен не си за лапароскопия, не и заради ПКЯ.


 


Информацията, съдържаща се в zachatie.org НЕ може да замени консултацията с лекар за диагнoстика и лечение! За всичко свързано с Вашето здраве се консултирайте със своя лекар! Екипът ни не носи отговорност за сайтовете, към които сме предоставили връзки .. още »
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

|   реклама   |   контакти   |   отговорност   |   начало