Овулационен календар
за планиране на бременност и определяне на фертилните дни. Графики на фертилност.


Зачатие e българският портал за профилактика и преодоляване на стерилитета, репродуктивно здраве и семейно планиране, който съдържа много полезни материали и съвети, връзки с ресурси, свързани с лечението на безплодието и новите асистирани репродуктивни методи.

Сдружение Зачатие има за цел да обедини, информира и подпомага над 270 000-и български семейства, които не могат да имат свои деца, докато не им бъдат направени необходимите за целта изследвания и лечение.



Автор Тема: Хормонални изследвания  (Прочетена 169354 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

mimcheto_85

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 289
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #120 -: Октомври 22, 2009, 09:24:37 am »
denis, fanta_25 моята колежка беше при гинеколожката за изследванията и всичко и е в норма, сега ще пуска нови за да се разбере от къде са аномалиите при нея. Благодаря ви за отговорите от нейно и от мое име. Хубав ден на всички  :grouphug:
url=http://www.sestrenka.ru/lines/][/url]


crow

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 2671
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #121 -: Октомври 22, 2009, 13:44:50 pm »
Някой може ли да коментира моите излседвания за щитовидна злеза. Виждам, че са в референтните граници, но ако според вас нещо не е наред - моля насочете ме?

  Anti TG 15.8 IU/mL     < 34.00 IU/mL
  Anti TPO 1.5 IU/mL     < 12.00 IU/mL
  FT 3 4.820  pmol/l       2.25 - 6.00
  FT 4 16.850 pmol/l       9.15 - 23.86
  TSH 0.659   mU/l         0.35 - 5.00

Благодаря ви.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.

Iskra Dimitrova

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 3272
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #122 -: Октомври 22, 2009, 14:07:13 pm »
Не съм много веща ама като гледам май TSH ми се струва ниско.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...

Scarlett

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 453
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #123 -: Октомври 22, 2009, 14:26:09 pm »
Гардже, щом са в референтни стойности, ми изглеждат добре. Ендокринологът ти какво казва? TSH май е хубаво да е под 2, а за бременни жени и под 1. Нещо май такова бях чела, ама не съм сигурна да не греша нещо.
А изследвала ли си AMH, Inhibin B, FSH, другите полови хормони. Изобщо тази работа с оскъдния цикъл трябва да се проучи. За първи път ли ти се случва? Да си отслабвала рязко в последно време, стрес?

!!!

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #124 -: Октомври 22, 2009, 14:33:38 pm »
Гардже ТСХ ти е внорма душицо, не го мисли! Миналата година при мен 1.80 и си забременях без проблем. В последствие ендокриноложката ми назначи да пия едни билкови капки Лимфомиосот.

crow

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 2671
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #125 -: Октомври 22, 2009, 15:54:35 pm »
Благодаря ви за коментарите момичета. Поне знам, че оскъдния МЦ не е поради заболяване на щитовидната. Слава на Бог. Полови хормони съм пускала, но пак ще пусна на 3 ден от МЦ. Ще проследя и дебелината на ендометриума, за да видя защо е така оскъден.
 Скарлетт, стрес си преживявам май покрай всички тези проблеми. Отслабнах лятото на 2008г., но оскъдния МЦ се появи април 2009  :?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.

!!!

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #126 -: Октомври 22, 2009, 15:59:09 pm »
Благодаря ви за коментарите момичета. Поне знам, че оскъдния МЦ не е поради заболяване на щитовидната. Слава на Бог. Полови хормони съм пускала, но пак ще пусна на 3 ден от МЦ. Ще проследя и дебелината на ендометриума, за да видя защо е така оскъден.
 Скарлетт, стрес си преживявам май покрай всички тези проблеми. Отслабнах лятото на 2008г., но оскъдния МЦ се появи април 2009  :?

Гардже какво да ти кажа?! На мен вече от половин година цикала ми е доста оскъден и трае 3 дни като само единя е що годе обилен (ако може изобщо и така да се нарече).
Миналия месец говорих и с друга гинеколожка по тоя повод и тя ми каза че това не е проблем, но ме посъветва да пусна нови хормони.

Iskra Dimitrova

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 3272
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #127 -: Октомври 23, 2009, 09:04:49 am »
Здравейте бихте ли коментирали и мойте хормони  :P
 FSH - 6.1              2.5 - 10.2
 LH - 4.4               1.9 - 12.5
 Prol - 240             87 - 613
 E2 - 42                11 - 69
 Kръвна захар - 5.5     2.5 - 6.0
 Кр.урея - 3.9          1.9 - 8.3
 АSAT - 21              до 31
 ALAT - 28              до 37
 Фибриноген - 2.7       2 - 4
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...

Теди♥♥

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1234
  • чакам си мечтата ..
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #128 -: Октомври 23, 2009, 10:09:02 am »
Здравейте!Дойде ред да пиша и в тази тема.Моля за коментар. osi_10

Правени са на 4-ти ден от МЦ:

E2  25pg/mL            /20-273/
PRL 7.24ng/mL          /2.60-26.70/
FSH 6.37IU/L           /3.85-8.78/
LH  3.75IU/L           /2.12-10.89/
"Всеки път когато се откажеш, някой друг получава това, което искаш."

Scarlett

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 453
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #129 -: Октомври 23, 2009, 14:35:11 pm »
Исе и Мамче, мисля, че и на двете са ви ок половите хормони. Лекарите ви какво казват?
Исе, малко кръвната захар е в горните граници. Само ми направи впечатление като стойност, но нямам представа дали е добре или не, да не взема да те шашкам. Много е важно изследванията да се тълкуват от лекари. Успех, момичета!

Гардже, а ти с колко си отслабнала миналото лято? Защото ако е 10 кг или повече, много е възможно да даде дори забавено отражение върху организма, особено в комбинация със стрес, който сами си създаваме, но това си е тема от типа "параграф 22"...
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 14:36:44 pm от Scarlett »

!!!

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #130 -: Октомври 23, 2009, 14:40:03 pm »
Скарлет за кръвната захар е малко спорно!
Аз се бях ошашкала защото моята беше 6.1 при норма на горна граница 6
Направих и обременяване с глюкоза - резултат 5.5

Смятам че и нейната кръвна захар е наред. То и много зависи какво си ял предния ден.
Момичета изследванията са ви добри!

Iskra Dimitrova

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 3272
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #131 -: Октомври 23, 2009, 14:45:20 pm »
Благодаря ви  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...

paele

  • Потребител
  • **
  • Публикации: 140
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #132 -: Октомври 23, 2009, 15:03:19 pm »
Здравейте момичета!  Получих си резултатите от изследванията на хормоните на щитовидната жлеза
Тиреостимулиращ хормон (h TSH)    2.21mUI/l            /реф.0.34 - 5.5/
Свободен тироксин (FT4)         7.86 pmol/l         / реф.7.85 - 14.40/
Тиреоглобулинови антитела (Anti-Tg) 0.0IU/ml         /реф.   0 - 4/
Тирeoид пероксидазни антитела (Anti-ТРО) 37.2IU/ml   /реф.0 - 9 /
Ако , може някой да даде коментар, понеже това Anti-Tg е 0,00 и нещо не ми е ясно.
И Anti-ТРО ми е извън референтните стойности , по точно завишено.Предварително благодаря.
   
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]

!!!

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #133 -: Октомври 23, 2009, 15:05:38 pm »
Paele аз само мога да коментирам ТСХ.
Височко е ако се планира бременност, но не е и твърде високо. Предполагам с лек препарат ще го смъкнете. Моето миналата година беше 1,85 и ми предписаха билкови капки Лимфомиосот.

paele

  • Потребител
  • **
  • Публикации: 140
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #134 -: Октомври 23, 2009, 15:08:18 pm »
Благодаря ти kriska . На мен д-р Персенска ми каза , че трябва да е до 2,5- ТСХ
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 15:10:49 pm от paele »
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/text/4b0030aa4d119.gif[/img][/link]

crow

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 2671
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #135 -: Октомври 23, 2009, 15:32:14 pm »
Исе добре са ти хормоните. На кой ден от МЦ ги пусна ? Кръвната захар наистина зависи от това какво и кога си хапвала. В коя лаборатория прави изследванията ? Ето, че и пролактина ти пак си е добре :)
Мамче, в другата тема ти отговорих, но като цяло мисля че е хубаво да видите дали имаш овулация.
Паеле, най-добре ще ти отговори ендокринолог. Те са най-наясно с щитовидната жлеза, понеже някои показатели са ти извън норми.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.

Iskra Dimitrova

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 3272
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #136 -: Октомври 23, 2009, 16:30:46 pm »
Гарче на 3-ти ден са пускани,в Аг то само пролактина е повторен  :wink:
 И док. каза че са ОК ,ама аз да си попитам и тука,а за захарта ами да ти кажа аз съм си фен на сладичкото и може да съм си хапнала повечко  :oops: ама не се сещам  :D
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...

mih

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 446
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #137 -: Октомври 26, 2009, 13:06:24 pm »
Zdraveite momi4eta,iskam da vi pitam dali e fatalno ako sym si napravila hormonalni izsledvaniq na vtoriq den ot cikyla vmesto na tretiq

denis

  • Много активен потребител
  • *****
  • Публикации: 11033
  • Chaos absolute...
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #138 -: Октомври 27, 2009, 10:25:01 am »
Zdraveite momi4eta,iskam da vi pitam dali e fatalno ako sym si napravila hormonalni izsledvaniq na vtoriq den ot cikyla vmesto na tretiq
Не е фатално, дори е по-добре на 2 отколкото на 4-5 ден от МЦ :)

mih

  • Познат потребител
  • ***
  • Публикации: 446
Re: Хормонални изследвания
« Отговор #139 -: Октомври 27, 2009, 14:38:14 pm »
denis mnogo ti blagodarq :D

 


Информацията, съдържаща се в zachatie.org НЕ може да замени консултацията с лекар за диагнoстика и лечение! За всичко свързано с Вашето здраве се консултирайте със своя лекар! Екипът ни не носи отговорност за сайтовете, към които сме предоставили връзки .. още »
Банкова сметка: ПИБ - клон Витоша
IBAN - BG10 FINV 9150 10BG N0JD TK
BIC - FINVBGSF

|   реклама   |   контакти   |   отговорност   |   начало