0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Иде зима 17.11- 23.11.2008 г.
« Отговор #200 -: Ноември 23, 2008, 16:57:38 pm »
Аз да се оплача.
В петък на Вики бихме първа доза превенар, след "чиста" според педиатърът МБ , в която пише, че не се изолира патогенна флора, но има изолирана Неисерия , Стрептокок и Стафилококус епидермитис - без микробни числа, без АБ. 7 часа след това започна обилна хрема, която продължи и вчера и днес с постоянна температура около 37. Панадол, Нурофен и Хексалгин - все толкова 37-37.5С.
След преглед от докторката, тя решава днес да му се вземе МБ - за да се отсеят нещата дали става въпрос за странична реакция от ваксината или става въпрос за недолекувана инфекция. На мен ми прозвуча логично решението. Сещам се за Токуда и се обаждам на номератора - прехвърлят ме на дежурен оператор, който ми обяснява, че микробиологията им работи. Взимаме секрета - само че в аптеката нямаха проби с транспортна среда. Отиваме в Токуда - на дежурната регистратура ми взеха парите за двата секрета, като изрично пак ги питах дали работят. С касовата бележка за 21 лева отивам в лабораторията - едно навъсено девойче обаче ми обяснява, че микробилог няма и тя е клиничен лаборант и не и влизало в задълженията да приеме изследването. Разходихме се до регистратурата, девойчето - лаборантка вдигна скандал и там и проведе собствено разследване кой си бил позволил да ми каже, че в Токуда МБ има в неделя. След това ми каза да чакам да говори с шефката на Микробиологията и ми предаде разговора с нея: "Аз ще ви взема изследването, но чак утре ще бъде сложено в среда. Тя шефката на микробиологията и без това каза, че ще търсят стафилококи, които и без това ще оцелеят до утре без среда". Оставих пробите и се дигаме с мъжо до Цибалаб, защото не бях сигурна дали работи в неделя. Работи, да знаете до 13 часа и МБ има. Хората дори ми дадоха безплатно контейнери с траспортна среда за да пренеса пробите от Токуда в Цибалаб. Върнахме се в Токуда - девойчето-лаборантка в цикъл ми даде пробите без протест, обаче и парите не ми се върнаха.
Та толкова съм бясна, че мисля да ги съдя за тия 21 лева, ей тъй за спорта, плюс една жалбица до Комисията за потребителите.

Джам, да питам нещо: епиглотитът задължително ли се характеризира с пресипване на гласа?
При нас този симптом не е налице, обаче ме притеснява обилното слюноотделяне, макар и в момента да ни растат няколко зъба едновременно. Според теб така описаните в статията симптоми верни ли саhttp://des988.googlepages.com/epiglotit?
« Последна редакция: Ноември 23, 2008, 17:08:50 pm от lady_11 »
*

    Хера

  • ****
  • 908
  • романтично люлякова
Re: Иде зима 17.11- 23.11.2008 г.
« Отговор #201 -: Ноември 23, 2008, 17:17:30 pm »
Хера, много е хубаво супер е. Карло Даниели ли е? Много ми харесват техните комплекти, обаче са им много широки леглата и нямаме толкова място, мисля, че 1.20 - 1.30 са.
Личи си кой е3 на вълна обзавеждане :lol: Да Карло Даниели са - поръчахме ги чрез една фирма от Стара Загора. Леглото наистина е голямо /120/190/ но тази стая ще е само за Слави...имам още една стая свободна ако някой ден се увеличим още :lol:
Ние от няколко ден сме с четвърти член в нашата къща http://slavigeorgiev.multiply.com/photos/album/10#63 - казва се Петуния и Слави и вижда сметката по всички параграфи :lol: Ще и правим клетка на вилата но на пролет...за сега обитава апартамента и сменям стърготините и всеки ден.
lady_11 съжалявам за премеждията ви  :?
Честит първи сняг на софиянци...при нас е само сух студ.
Моята зимна приказка - 21.09.2006
Пролетната приказка  - 21.04.2011
*
Re: Иде зима 17.11- 23.11.2008 г.
« Отговор #202 -: Ноември 23, 2008, 18:04:53 pm »
Оооо днес в София беше супер готино време, много слънце, но пък температурите минусови и снега не се топи, та беше перфектно за пързалка :D В нашия парк по-големите дечица направили парзалка за шейни та и Деси намаза има няма 100-на спускания, едва я предумахме да продължим с разходката из парка :lol:
И се запознахме с едно сладко малко форумско момченце  :D

а за детска аз съм си измислила проектче, стига да си намеря цвета който искам и фирмата да ми направи измишльотините 8)