0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #780 -: Септември 06, 2013, 14:04:25 pm »
Не знам дали той се е прикривал, но не ми казваше да го боли. Описваше го като придърпване, обезболяващи веднага след операцията не е пил. Вечерта се разхождахме  и вечеряхме навън, на другия ден той кара към нас и нямаше оплаквания.
Д-р Стаменов и екипа му са отличен избор. Те ни доведоха до успешния финал, макар и при мен нещата да бяха много усложнени от към хормонални проблеми. Момичето, за което нагоре ти писах има ник pitia и е мама на двама разбойника, писала е тук по моя молба да сподели, но основно в bg mamma. Ако имаш време може да прочетеш историята й. Те също успяха в клиника Надежда при д-р Стаменов, ембриолог Стефи /и при нас/, след няколко неуспешни процедури.
Ще съм благодарна на д-р Даскалова, д-р Стаменов, Стефи, д-р Кацаров  цял живот за радостта и щастието, с което изпълниха живота ми!
Cygnus сигурно ще се включи, но мисля че и те бяха правили стимулация с клостилбегит.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #781 -: Септември 08, 2013, 10:55:03 am »
При д-р Стаменов ни изпрати д-р Кацаров за което много се радвам, защото сам чела много хубави работи за него. А исках само да те питам, вие ИКСИ-то през фонда ли си го направихте или си го платихте. Питам защото малко ме притеснява дали ще ни одобрят, понеже док каза че в никакъв случай не може да правим инсе, а в документите които трябва да дадеме във фонда, трябват задължително две инсета. Малко странен въпрос и не на място, ама те питам те защото ти вече си минала през това и може да знаеш. И май вече ще трябва се преместя в друга тема.
О, а и със сигурност ще прочета историята на pitia
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #782 -: Септември 09, 2013, 00:12:25 am »
То тогава нямаше фонд :?.
Не би трябвало да има проблем да кандидатствате по фонда. Предварително можеш в Надежда да попиташ Силвия, тя отговаря за ФАР и ще те ориентира. Дори преди прегледа е добре. Имаше някакви текстове, че биопсията не се покрива от фонда, но прочети или в темите за ФАР или направо попитай в клиниката.
При нас тогава имаше частично финасиране от НзОК и ми поеха 1/3 от лекарствата. Доплатихме останалото.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #783 -: Септември 11, 2013, 11:07:57 am »
Джини, за какви Инсета пишеш при азооспермия ? Няма такова нещо. Правила съм ИКСИ чрез фонда и единственото условие за финансиране при тази диагноза е наличие на данни за спермогенеза-доказано документално, за целта се прилага хистология от биопсията или друг документ показващ наличие на сперматогенеза. При вас няма да има проблем щом са намерени сперматозоиди, макар определението слабички да не ми говори нищо. Прочети условията за кандидатстване по фонда, там много ясно е записано.  Намира се в най-старата тема по въпроса-кандидатстване по фонда с мъжки фактор, подточка а е кандидатстване с обструктива азооспермия, при наличие на данни за достатъчна спермогенеза.  Надявам се да съм била полезна.
« Последна редакция: Септември 11, 2013, 11:20:09 am от shanoar »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #784 -: Септември 12, 2013, 09:52:51 am »
След като доктора ни каза, че ще трябва ин витро, реших да прочета нещо по тази тема. Някъде по форума бяха качили всички условията и документите с който може да се кандидатства и там го прочетох това с инсетата. Е вярно, че не пишеше нищо за азооспермия, но си помислих че условията са общи  :oops: Мерси, че все пак ми отговори на странния въпрос, че доста го мислих  :) Със сигурност ще потърся тази тема да я прочета. А пък за слабичките сперматозоиди имах предвид, че след операцията доктора каза, че няма смисъл да ги замразяване защото са много слаби и няма да издържат и след размразяването най-вероятно няма да са годни.  :( . Точно заради това ще трябва да му се прави още една биопсия.
vera, определено тепърва ще имам много въпроси и със сигурност ще звънна да попита за биопсията която казваш че може би не се поема от фонда,защото д-р Кацаров беше споменал, че следващата биопсия нямада я плащаме  :?
Момичета, много ви благодаря за отговорите. Тази информация която ми давате наистина ми е много полезна  :bighug:
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #785 -: Септември 15, 2013, 12:47:58 pm »
Винаги може да разчиташ на подкрепа! :bighug:
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #786 -: Септември 20, 2013, 08:40:01 am »
Здравейте момичета, от доста време не съм писала. Но искам да споделя с вас...излезнаха ни резултатите от хормоните и всичко там е наред, даже може да се каже че са в идеалните граници за нормален здрав мъж, излезнаха и генетичното няма делиции.... за сега всичко е прекрасно... Знаете ли добър едролог, който да му се играе да търси причината за азооспермия... Тъй ката явно проблема е някъде по пътя за навън... А и има и малко варикоцеле... но ендролога при който бяхме каза че е прекалено малко за да причини такъв проблем.... Дайте предложение за наистина добър едролог...
« Последна редакция: Септември 20, 2013, 08:51:53 am от soldier_j »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #787 -: Септември 21, 2013, 09:58:50 am »
soldier_j , вероятно се касае за обструктивна азооспермия, но това става ясно след още изследвания. Не зная кого сте посетили, ние бяхме при д-р Кацаров. Също каза, че при нас се касае за варикоцеле в първа степен, което в никакъв случай не може да е причина за азооспермия, след микробиология, хормони и генетични - ок, назначи тестикулярна биопсия и микродиагностика на каналите. Правят се  едновременно и се установи, че живи сперматозоиди има, но пък причината е обструкция, която за съжаление не може да се коригира по никакъв начин.
Така че следваща стъпка ви е тестикулярна биопсия и диагностика на канали. За име не мога да препоръчам друг, освен от собствения ни опит, споменах доктора на горе. Но разбира се има и вече няколко имена, които са споменавани в темата с добри отзиви.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #788 -: Септември 22, 2013, 09:53:02 am »
Благодаря  ти много, за тази стъпка разбрахме от многото ровене в Интернет, чудехме се пр кой да е направим.....Все още имам надежда, че нещата ще се оправят преди да стигнем до икси ..... Надеждата ме :D крепи
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #789 -: Октомври 05, 2013, 09:02:19 am »
Мили момичета,излезнаха ни резултатите от делициите за наша радост всичко е ок. След изслдванията и консултация с д-р Дечев, се потвърдиха първоначалните ни опасения....запушване на каналите следствие на някоя от двете хернии....И така се очертава да се направи цветна снимка на каналите...За съжаление се  предполага, че запушването е някъде под херниите и операция не е възможна...За сега д-р Дечев му предписа хормонки да видим дали поне някой да могат да излезнат...за да прескочим икси и да пробваме инвитро....За сега сме на изчакване...При всички случаи шанса да имаме бебе е голям.....
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #790 -: Октомври 05, 2013, 09:16:26 am »
Мили момичета,излезнаха ни резултатите от делициите за наша радост всичко е ок. След изслдванията и консултация с д-р Дечев, се потвърдиха първоначалните ни опасения....запушване на каналите следствие на някоя от двете хернии....И така се очертава да се направи цветна снимка на каналите...За съжаление се  предполага, че запушването е някъде под херниите и операция не е възможна...За сега д-р Дечев му предписа хормонки да видим дали поне някой да могат да излезнат...за да прескочим икси и да пробваме инвитро....За сега сме на изчакване...При всички случаи шанса да имаме бебе е голям.....
Може би имаш предвид да прескочите пункцията. Защото при такъв мъжки фактор не мисля, че някой специалист би рискувал с ин витро, всичко клони към икси.
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #791 -: Октомври 07, 2013, 16:10:04 pm »
Нищо не пречи да опитаме......нищо не губим...ако нестане по единия все ще стане по другия....човек не трябва да губи кураж
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #792 -: Октомври 07, 2013, 22:35:00 pm »
Няма смисъл да се хабят яйцеклетки за ин витро, като е по-сигурно да се иксират. И там гаранция няма.

Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #793 -: Декември 20, 2013, 16:14:52 pm »
Здравейте на всички,
преди няколко часа ми излязоха резултатите от спермограмата и съм леко казано шокиран, отчаян, депресиран и незнам още какво да кажа, като в графата сперматозоиди абсолючтно всичко е на 0% :( . От Варна съм, правих си спермограмата ми Александров. Питах го какво да правя от тук на татаък и той с наведен поглед ми каза да пробвам с биопсия и да се надяваме да има сперматозоиди там. Моля ви помогнете ми с някой идеи и ако някой е ималс ходния проблем с всички тези нули и е проборил тегавата ситуация да ме насочи на някъде. Адски съм объркан и побъркан в монета незнам какво да правя. Живота ми се срина сякаш за секунди. От около година правим попити с жена ми да забременее, тя си направи всички изследвания, но както се казва проблема е моя телевизор. Благодаря би предварително!
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #794 -: Декември 24, 2013, 06:07:29 am »
Проблемът ви е общ, на двамата, както ще е на двамата детето, което искате, и което с време, вяра и помощ живот и здраве ще имате.

Прочети всички коментари в темата отначало и дано намериш информация и надежда в споделеното от други. Има двойки във форума, които са имали същия проблем и вече са родители. Кураж!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #795 -: Декември 24, 2013, 15:10:13 pm »
Винченцо, това с нулите трудно се преживява.
Пак ми се връща всичко назад, като прочетох какво си писал. Но Слава Богу не винаги е невъзможно и надежда там някъде, в ниския процент на успеха, тя живее и ни дава сили да се борим ... и да успява се! Пиша ти го след тежки Коледи, след семейни празници с буца в гърлото и изминат труден път зад гърба ми. Децата ни са вече на пет, но много добре си спомням какво е и колко тежко се чувствате.
Моят съвет е освен да прочетеш всичко назад е и да направите стъпките, които диагностицират.
1. тест за ретроградна еякулация - тук във форума имаше в самото начало един мъж от Варна, при който случаят се оказа точно такъв.
2. хормонални изследвания
3. микробиология
4. генетични - микроделеции и кариотип
5. биопсия и микродиагностика на каналите
6. не на последно място естествено преглед при андролог

Някак си ми беше по-добре, че тази тема не беше "жива", че се пише по-рядко. Болно ми е като има още двойки, които се включват с този проблем. Но, за съжаление продължава да се случва...
Не може да е невъзможно, аз сама на себе си това повтарях.
Боже, дано всички успеете!
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #796 -: Декември 30, 2013, 10:23:50 am »
Благодаря ви за подкрепата. Доста прочетохме и се консултирахме с доктор от специализиран такъв център и те също ни успокоиха, като казаха, че имат доста бебета родени, като бащие са били със същите резултати като при мен. Стъпките, които ни обясниха, че трябва да преминем са същите, като изброените от Вера. Нека отминат почивните дни и започваме. Назначиха ми изследвания - хормонални. Като излязат резултатите отивам и при андролог и т.н. по веригата за да се изясни какъв е проблема и как да се процедира. Някъде из статиите относно причините за тази диагноза намерих писано за т. нар. асансьорни тестиси и се светнах, че аз от дете имам такъв проблем с единия тестис и го споделих на доктора, което се оказва, че може да е причина за проблема. Както и да е твърде рано още да се правят заключения - ще ги правим с времето. Най - много ме успокоява това, че има хора, като вас и като докторите, при които ходих, че има доста реални успехи. Незнам зашо се случва така, но и доста от нашите познати също имаха проблеми с зачеването - къде при мъжа проблеми къде при жените и това е много отчайващо. Ние ли сме повредени, обстановката в която живеем ли ни скапва, но е факт, че все повеч млади семейства имат проблеми.
*
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #797 -: Декември 31, 2013, 02:16:10 am »
Винченцо, извинявай че се бъркам,  но ако медицинският ти център е Генчев или нещо подобно беше в 20 п-ка аз лично ти препоръчвам да бягаш с 200 от там. Направи си собствено проучване за читави андролози и действай. Желая ти късмет
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #798 -: Януари 16, 2014, 14:37:43 pm »
Здравейте, ние също сме с диагноза азооспермия, в добавка и Синдром на Клаимфелтер това показаха генетичните изследвания. И сега се чудим дали да пробваме с биопсия. Кацаров каза при прегледа че има малък шанс да се намерят сперматозоиди.
Сега сме се насочили към Селена да види и там уролога какво ще каже.
« Последна редакция: Януари 16, 2014, 14:41:07 pm от zdm_ »
Re: Всичко за azoospermia
« Отговор #799 -: Януари 18, 2014, 10:13:51 am »
Мое мнение, но в Селена само ще си изгубите времето.