0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #20 -: Юли 14, 2008, 21:33:39 pm »
Хубава седмица на всички, дано захладнее малко.
Всички да са много здрави и усмихнати!

Лейди, честито ви християнче, да е много здрав най-вече!

Нина, имах нужда от такъв разказ. Ние ще ходим на море точно
когато Рая ще е на възрастта на Криси и се радвам, че сподели.
Браво за хубавото изкарване!
*
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #21 -: Юли 14, 2008, 21:35:49 pm »
честито християнче на Лейдито  :D
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #22 -: Юли 14, 2008, 21:41:57 pm »
Лейди, радвам се, че всичко е минало добре.
Надин, пожелавам ви много хубаво да си изкарате на морето и по-малко да се притесняваш предварително  :D аз прекалих, а се оказа, че не е толкова страшно, даже обратно.
Мешко ти си знаеш най-добре, но опитайте пак :) може пък на Мия да й харесва вече.

Знаете ли кво ми беше много смешно..направи ми впечатление, че чужденците си возят децата в колички до доста големи. Някакви лонгури и се возят, краката им почти се влачат по земята и се сгънали на "ер голям"  :lol: Смешни ми изглеждаха, не че ги осъждам, щом им е удобно. И то бяха доста, не е като да съм видяла едно семейство. Гледам бутат празна количка, до тях ходи момче/момиче и се чудя къде е бабата с бебето, а то - лонгурчето се настанява след миг и си се вози  :lol: и аз искам така!
« Последна редакция: Юли 14, 2008, 21:59:41 pm от Nina »
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #23 -: Юли 14, 2008, 22:29:47 pm »

Знаете ли кво ми беше много смешно..направи ми впечатление, че чужденците си возят децата в колички до доста големи. Някакви лонгури и се возят, краката им почти се влачат по земята и се сгънали на "ер голям"  :lol: Смешни ми изглеждаха, не че ги осъждам, щом им е удобно. И то бяха доста, не е като да съм видяла едно семейство. Гледам бутат празна количка, до тях ходи момче/момиче и се чудя къде е бабата с бебето, а то - лонгурчето се настанява след миг и си се вози  :lol: и аз искам така!
Къв ти лонгур да се вози, мойта тиква в количка и като бебе не седеше :x И аз искам, ама не стана номера  :). Все си бутах празната количка с едната ръка, с другата си я носех :lol: Сега и взехме триколка куче и е очарована. В нея седи и се вози за мое най-голямо очудване  8O. Аз си мислех, че като количката ще си седи новичко прибрано :? Но периода 6-7 месеца до година и нещо направо ми взе здравето с това гушкане, за което сърдечно благодаря на свекърва ми  :witch:
Междо другото и сега като и се карам и вика: Ела при баба да те гушне, остави я майка ти,виж колко е лоша, да се кара на доброто дете 8O  :BangHead: :balk_149:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #24 -: Юли 14, 2008, 23:01:20 pm »
Здравейте и от нас с Юлия! Ние вчера се прибрахме след едномесечен престой при баба и в близост до морето! Всеки ден ходехме на плажи въпреки, че за да отидем на плаж всеки ден пътувахме по 15-20 мин в едната посока и на двете ни се отрази много добре. Научи много нови думи, проговори с изречения, даже се опитва да пее песнички, научи се сама да се качва и слиза по стълби, окончателно отказа да носи памперс. Само дето малката спи до късно и все не успявахме да стигнем на плажа преди 9,30-10 ч. Стояхме до 12-12,30 ч. Мажех с Мустела 30 фактор. В началото се притеснявах дали е достатъчно висок, но всичко беше наред. През юни слънцето не беше чак толкова силно като през юли и малката придоби страхотен тен, без да изгаря. Плажа (ние ходихме на Златна рибка) бе пълен със семейства с деца. Там залива е доста плитък и поради това и водата беше неочаквано топла за мен. Беше трудно да изкараме малката от морето и въпреки това не се разболя. Миналата година беше на 11 мес като я заведохме на море. Също не сме имали някакви проблеми. Та в тая връзка аз съм за ходенето на почивка с дете, било то на море или планина. Имах известни опасенич, че след един месец с две баби на разположение и доста плаващ режим, ще имам проблеми като се приберем, но днес беше добре, пък по-нататък ще видим.

mini, разбирам те прекрасно, защото бях в твоето положение до преди месец. Аз също имам угризения, че се върнах на работа даже преди да беше навършила 9 мес. От друга страна си мисля, че точно поради факта, че не прекрарвах цял ден с мен успявах вечер да издържа всичките и пакости. Освен това като бременна ми беше по малко изморително да ходя на работа, отколкото да съм цял ден с нея. Днес бяхме цял ден сами и добре, че заспа рано, че вече не си чувствах краката. Живот и здраве, след половин година пак ще си бъдеш в къщи и ще наваксваш.

Лейди, честит ви празник!





Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #25 -: Юли 14, 2008, 23:58:18 pm »
Здравейте и от нас. Честито християнче на Лейди! Браво на моряците, за добрата морска дисциплина и почивка, и за кормуването тоже! Лекси, аз след 2 теми качулка, ама да ти е жив и здрав мъжа и внуци да гледате заедно!

Ние утре заминаваме при баба на село. Забавихме се заради изследванията на Дани в детската неврология на ВМА. Потвърдиха ДЦП, дясностранна пареза, има и слаби гръбни мускули, но е най-леката степен на ДЦП и за най-голямо мое щастие няма никакво интелектуално изоставане, даже напротив. За физическото развитие прогнозите са добри - ЕЕГ е съвсем в норма, той е много податлив на обучение, сега се упражняваме всеки ден и само за 2 седмици има прогрес - научи се да играе клекнал, катери се вече по малко, изработи правилна опора на дясната ръка при падане. Още сме далеч от самостоятелно слизане по стълби без опора, походката и гръбчето също искат много работа, но и с това ще се справим. След всички болни деца, които видях миналата седмица, само се моля да са ни живи и здрави мушмороците на всички, останалото е бял кахър. Така че, докато ни няма, от здраве да не се отървете! Нашата баба има нет, но едва ли ще стигна до него, там е малко по-дезорганизирана ситуацията и за мен ще си е голямо тичане, но поне дечурлигата ще са на по-чисто и тихо.

А, и да споделя една весела алтернативна употреба на бебефона - значи, аз кат' нов шофьор в събота трябваше да си закарам моята кола + багаж на село. И мъжът ми сложи предавателя на бебефона в моята кола, а приемника с все децата и майка ми в неговата (нашият приемник има функция за говорене на бебето + обхват 300м от предавателя). И така ме навигираше по целия път, много ми помогна, с негова помощ се справих за сефте сама на градско в София, по магистралата, на градско в Пловдив и накрая на селско :wink: Сега ще карам всеки ден, 'щото съм пълна скръб с паркиране и бързо изнасяне на кръстовища, а се очертават ежедневни рехабилитации и возене на батенцето.

Много ще ми липсвате, да знаете!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #26 -: Юли 15, 2008, 00:03:27 am »
мармотче, много съм доволна да науча, че Дани има такъв бърз прогрес. мъжът ми също сподели, че според него има промяна в положителна посока. пожелавам ви слънчево и ведро лято, ще ни липсвате и вие! надявам се все пак да се включваш понякога...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #27 -: Юли 15, 2008, 08:01:07 am »
Мармот, много се радвам за хубавите новини!
Я виж ти и какво приложение имал бебефона :D
*
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #28 -: Юли 15, 2008, 09:05:08 am »
браво на Дани, радвам се да чуя такива хубави новини, мармотче :D
*
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #29 -: Юли 15, 2008, 09:30:27 am »
lady_11 , честито ти христианче!

marmotche, всичко ще се оправи - ти само имай вяра! А за шофирането - най-важното е да не се бърза ;) друготоняма начи да не стане  :D
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #30 -: Юли 15, 2008, 09:41:20 am »
Мини :bighug:. Понякога сутрин и на мен ми става много криво като трябва да отида на работа, а Мия се усмихва щастливо и закачливо... :(Не мога да опиша колко много ми се иска на моменти да си остана при нея, но няма как и това е.
Лейди, честито христианче! Да ти е живо и здраво!
Мармотче, много се радвам за бързия напредък на Дани, дано да е така и занапред. Приятно изкарване на село.  :)
И ние си прекарахме няколко дни в педиатрията. Бяхме на контролен преглед при Литвиненко и той препоръча да ни приемат за изследвания, за да се изключи нервно- мускулно заболяване при Мия. Тя продължава да има някои дефицити в движението, за които не могат още да открият причина. Примерно като е седнала на земята, не може да се изправи сама, а чака някой да я вдигне. Приеха ни в генетично отделение и й направиха всякакви изследвания -ехография на коремни органи, кардиограма, ЕМГ, ренгенова снимка на ръчичката -за определяне на костна възраст и разни кръвни изследвания, УНГ. Нямаше психолог, иначе и там ни пращаха. Всички бяха наред, нямаше никакви проблеми. Изключиха диагнози като ДЦП и нервно-мускулно заболяване, както и каквато и да било инфекция след раждането и остана само да изчакаме генетичните резултати, които ще станат чак след месец. Няма да ви казвам колко ми е свито сърцето. Хубавото е, че няма преки данни за нещо, което те разпознават директно, лошото е, че все пак има неща, които ги смущават...Стискайте ни палци да са добри изследванията.
<br />[link=http:
*
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #31 -: Юли 15, 2008, 09:47:14 am »
Мешко, стискаме палци, и още как! :balk_21:
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #32 -: Юли 15, 2008, 10:04:45 am »
Честити християнчета на Бора и на Лейди! :D

Мини, разбирам те. :bighug: Дано поне на Стефи не и е така мъчно за теб, както на теб за нея. Много сложно се изразих, да но да е ясно. :)

Мармотче,
радвам се, че нещата при Дани се подобряват. :bighug:

Мешко,
стискам палци и аз всичко да е наред! :bighug:

Нина и Габи, :D
радвам се, че така добре сте изкарали почивката! :D

И ние планираме една събота и неделя, може и петъка да включим :wink:, през септември в Албена. Миша тогава ще е на 6 месеца, жегита ще са отминали, цените ще са малко намалени. Да видим с храненето как ще се справим.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #33 -: Юли 15, 2008, 10:22:48 am »
yahoo_17Браво на Дани, да е все така борбен и подобренията продължават.  :crossfingers:
Търпение и сила, Мармотче, ще се справите !  :bighug: :flower:


Мешко, дано всичко е наред, и нямаш никакви притеснения  :balk_103: :crossfingers:
*
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #34 -: Юли 15, 2008, 10:52:18 am »
Лейди - честит ви млад христиЕнин!!! :lol:

Мармот - да сте ми живи и здрави - ужасно много се радвам!!!! Тююююююю имало господ! Есенеска - на плуване двамата с КолеБоле

Мешко - туй да не е обикновен мързел...дето все иска някой да я вдига (и някои други мои познати, имат същите щения), след като са изключили всички страхотии - значи всичко си и е наред на момата - я спокойно!
В очакване ....
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #35 -: Юли 15, 2008, 11:43:07 am »
Честити Ви християнчена Лейди и Бора  :D

Мармотче, страшно много се радвам на добрите новини  :D Хубаво изкарване на село, да се върнете с още по-големи постижения  :D

Аз да се похваля, днес установих, че първите дрешки са малки на Жорката, че даже и Теди има умаляло боди  :lol: Обзе ме чувство на гордост чак  :lol:

lb2f
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #36 -: Юли 15, 2008, 11:45:11 am »
Мешко и Мармотче:goodluck: :bighug:
Лейди, честито ти годинясало детенце и християнче! Честито християнче и на Бора82! Да са ви живи и здрави!

Ние другата седмица се стягаме за море, евентуално де. Сополките ни станаха вече жълти, педиатърът изписа Стеримар и Макситрол. От тях и покашля по малко. 89 см и 12 кг сме. 8)
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #37 -: Юли 15, 2008, 11:46:20 am »
Мини, ако знаеш как добре те разбирам... но отделянето от детето има и положителен ефект. зареждаме батериите и много по-лесно и ведро се гледаме после :D

Мармотче, чудесни новини за Дани! ще се оправи юначето!

Мешко,  :crossfingers: дано е само малка мързелана.

Лейди, честито ви християнче на годинка! да е жив и здрав!
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #38 -: Юли 15, 2008, 14:10:02 pm »
Хубава седмица и от нас!
Много се зарадвах на добрите новини за Мия и Дани! Честито на новите християнчета, здраве и много късмет!

Пълноценни летни почивки на всички отпускари!

Цветенце, надявам се Елица да не ви е изплашила с хленченето и да се видим пак :D
*
Re: Средноюлска седмична 14.07 - 20.07
« Отговор #39 -: Юли 15, 2008, 15:21:49 pm »
Цветенце, надявам се Елица да не ви е изплашила с хленченето и да се видим пак :D

стига бе, деца са, пък и аз не е да не съм виждала дете да хленчи :wink: а и детето толкова дискретно си показа, че не е в настроение :wink:
аз даже съм изненадана на симона колко добре и понесе дългата разходка далеч от къщи, очаквах накрая да се поизнерви. но съм убедена, че и тя ще се изяви някой от следващите пъти.

виж, в детския магазин малко се попритесних :) - то не беше хвърляне на обувки, играчки - симона беше решила да смъкне от щандовете всичките им около 30-40 модела, а Елица беше много твърдо решена да се качи на втория етаж и продавачката вече ни гледаше не с много добро око, та затова исках да се изнесем по-бързо. сигурно можеше и по-хубави сандалки да купя, но само тези да изпробваме се препотих няколко пъти, да не говорим за всички смъкнати и разхвърляни на пода обувки :lol: