0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #80 -: Юли 27, 2008, 11:09:32 am »
Leila  мисля, че няма за какво да се претисняваи!
Благодаря ти mpia  :D Интересно ми е защо ендокрин-та ми прати да изследвам само тези хормони?Нали има и FT3,антитела..извинявай за толкова въпроси,искам все пак да знам :balk_91:,виждам че на другите момичета в сайта са им назначавали пълни изследвания на щит.жлеза..

*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #81 -: Юли 31, 2008, 11:27:11 am »
Здравейте момичета :)
Аз имам един въпрос? Имах проблеми не можех да дишам, сърцебиене, студено ми епостоянно ... посетих ендокринолог заради други хормонални проблеми (висок андростендион) и като си говорихме решиха да ми пуснат ТСХ и нтителата. Щитовидните хормони са в норма (ТСХ даже е около 1), но на видеозона се вижда че имало изменения като от Хашимото. Ходих при д-р Тодорова и тя ми изписа селен, аспирин протект и Лимфомиозот. Само не разбрах защо тябва да пия лекарства като нямам стойности извън границите :( Ако някой от вас може да ми обясни  :oops: 
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #82 -: Юли 31, 2008, 11:35:00 am »
Явно заради измененията в жлезата.
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #83 -: Юли 31, 2008, 12:30:06 pm »
Ката, при стойностни изменения се изписва ел-тироксин или еутирокс, при теб са изписали друго, значи вероятно е заради измененията на самата жлеза. Успех и дано всичко да се оправи при теб!
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #84 -: Август 04, 2008, 11:05:59 am »


Момичета моля Ви за помощ !
От известно време , вече бременна имах страхотно сърцебиене, не мога да дишам -имам усещанчето , че се задушавам ,капе ми косата и съмпостоянно уморена.Отивайки на ендокринолог , тя намери някакви изменения и ми пусна ТСХ -резултата е :2.35 при при реф стойност :0.34-5.5.
Ноември месец  ТСХ  е било 1.47
Имам ли повод за притеснение и трябва ли да пускам антителата
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #85 -: Август 04, 2008, 11:18:07 am »
Здравей Мари,
сърцебиенето го получава почти всяка бременна от време на време. Плюс това сега са адски жеги. Аз с напредването ан бремеността, като се преуморя понякога също имам сърцебиене и чувството, че не мога да си поема дъх. А моята коса капе, това мисля е на хормонална основа. Хубаво е, че си посетила ендрокринолог и си пуснала изследвания. ТСХ може би ти е малко високо, но зависи в коя г.с. От д.р Тодорова знам, че ТСХ има различни стойност ив определени периоди на бремеността. Според мен е излишно да пускаш антитела, по-скоро си следи редовно ТСХ. Но за твое успокоение, не ти пречи профилактично да си видиш ТАТ и МАТ. Аз съм голяма паника и всеки път пускам контролно ТСХ и антителата. Ама това е друга тема...Никой не ми е виновен, че съм хипохондричка :lol:
Успех на теб!   
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #86 -: Август 04, 2008, 11:40:31 am »

Scarlet  благодаря ти , и аз съм в паника вече . По принцип съм в 19 седмица , а иначе редовно  ходя на ендокринолог ,понеже имам аденом на хипофизата и инсулинова резистенстност.Ендокриноложката сама предложи да го пуснем предвид оплакванията , а инче са ми пускани и антителата ноември и нямам никакви отклонения тогава .В този ред на мисли и аз предпочитам да ги пускам да не пропуснем нещо  :P
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #87 -: Август 04, 2008, 12:26:06 pm »
Мари,
само за информация - моето ТСХ в 18 г.с. беше 0,67 и аз си мислех че е ниско. Д-р Тодорова,тогава каза, че е идеално за този период на бремеността. Правих отнова изследване на ТСХ в 27 г.с. и ТСХ беше паднал още 0,34. Този път Тодорова заключи, че е малко нисък, но не предприе нищо допълнително. От жегите също се свалял ТСХ. На преглед съм при нея чак в 36 г.с. и дотогава тя не очаква кой знае какви изненади. Значи не вижда опасност и аз й се доверявам.
Това е информацията с, която мога да ти помогна. 
Стискам ти палци! И не се шашкай толкова, макар че и аз съм същата, но това за бременните е нормално.
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #88 -: Август 09, 2008, 09:52:30 am »
Здравейте момичета,
тъй като ми предстоеше инсеминация, бях решила да започна някои предварителни изследвания, едно от които на щетовидната жлеза!След което разбрах , че съм бременна  и в еуфорията ги забравих!
Вчера се сетих за тях и отидох да си ги взема.Не съм ходила още на лекар, но ми се стори притеснително, че FT3 e 6.11  при норма/3.54 - 6.47/.Това, че е на горната граница опасно ли е и може ли да се окаже фатално за плода?
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #89 -: Август 09, 2008, 10:31:02 am »
А ТСХ колко ти е?
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #90 -: Август 09, 2008, 11:26:34 am »
TSH - 1.86
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #91 -: Август 10, 2008, 13:29:46 pm »
Здравей Мари. Аз съм с Хашимото и хипофункция на ЩЖ. След година лечение съм бременна в 7м. Пия Еутирокс, като си контролирам дозата според състоянието ми. Когато забременях ТСХ ми беше около 1,25( не са пред мен изследванията и зато ги казвам "около"). Лекаркат ами беше казала че до края на 1м трябва да отида на преглед, и аз така и направих. Тогава ТСХ ми беше 2,35. Тя каза че от бременността в първите месеци се покачва. Няколко месеца преди да забременея си намалих дозата от 0,75 гами на 0,50 защото получавах сърцебиене и при излседване ТСХ ми падаше до долната граница, което не е хубаво. така започнах да се вслушвам в тялото си и сама да контролирам нещата. В 5м. се видях с дкторката ми и казах ,че порадо падане в долни граници на ТСХ вече съм го намалила на о,25 гами. Тя каза в горещите дни да го пия през ден в тази доза. Сега съм в 27г.с. от няколко дни имам пак сърцебиене и задух, но може и да е от бебчо вече че много ми ппритиска високо горе. В понеделник съм на преглед отново и на базата на изследванията докито ще каже. Предстои май да спираме еутирокса, поне по нейни виждания. Постинга май стана много дълъг :) Вслушвай се в тялото си  не се шашкай. Важното е да си следиш редовно ТСХ-то. :) Успех и леко бременеене! :)
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #92 -: Август 10, 2008, 13:39:15 pm »


Благодаря ти Happymery бях при ендото и при гинкото казаха ми че няма нужда да пия нищо , евентуално след като родя.Реших да ги слушам и да не се замислям много много какво ми е.Така ще си спестя доста нерви.А на теб леко бременеене и успешно раждане!
*

    Роси

Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #93 -: Май 15, 2009, 17:35:18 pm »
Добре де,и аз си правих кръвни изследвания на щитовидната жлеза,но накрая ми казаха само Т4 и ТТХ като резултати.Другите не знам,правили ли са ги,не са ли.Но,тези 2 хормона са в границата на нормалното и нямало повод за притеснение.
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #94 -: Май 15, 2009, 21:09:17 pm »
 Роси , какви са стойностите на хормоните ти?
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #95 -: Май 26, 2009, 20:35:18 pm »
момичета,
бях си пуснала изследвания излязоха резултатите, утре съм на лекар- какво мислите?, дали има нещо притеснително?:

хормони резул. референтни стойности   
  ФТ3 -4.9     2.8-7.1
  ФТ4 -17.49   12- 22
  ТСХ  2.33    0.27-4.2
  МАТ  45.6    до 34

ТАТ не съм си пуснала, притеснява ме МАТ за какво може да е сигнал това отклонение дали имам хашимото?
Плануваме бебе ЗА ТСХ знам че трябва да е до 2 при плануване на бременност, моя е 2.33 дали е притеснително?
Има ли нещо по специално което да питам когато на лекар?
При тези стойности може ли да се отхвърли вероятността за проблем на щитовидната жлеза, на ехографа имаше само съмнения без възли и т.н.?
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #96 -: Май 27, 2009, 10:17:00 am »
палечка според мен резултатите са ти добри и не трябва да те притесняват. Единствено следто ТСХ при евентуална бременност, защото то се покачва, а не трябва.
Само за инфо - моите резултатите са същите като твоите за ТСХ и ФТ4 в момента. Единствено ТАТ и МАТ са ми доста високи.
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #97 -: Май 28, 2009, 22:38:03 pm »
да лекарката каза че резултатите са добри, само МАТ е леко завишен, но при тези резултати щом плануваме бебе ми каза да пия еутирокс 25 мл., всеки ден по 1 докато забременея, след като забременея да отида за да промени дозата или лекарството....Лекарката ми каза че дори и при това минимално отклонение на хормоните е почти невъзможно да забременея...
Така че надявам се скоро да се похваля с бременност....
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #98 -: Май 29, 2009, 11:03:17 am »
Палечка, абе къде ходите на лекар бе момичета??? Аман от некомпетентни изказвания на повярвали си "доктори", вчера прочетох нещо подобно и от vili_nik.
Първо при теб ТСХ е добре!!! Еутирокса 25 ще го смъкне още малко да е около 1-1,5 за предстояща бременност, което е идеалния вариант.
Но какви са тия изказвания че "е почти невъзможно да се забременее с такива малки отклонения"????????  8O Прочетете малко информация, моля ви, тук е пълно. Не се доверявайте просто ей така на всяко нещо което чуете.
Отклоненията в хормоните на щитовидната жлеза не пречат на забременявато, а по-скоро повишават риска по време на бременността от спонтанни аборти и преждевременно раждане. Половите хормони трябва да се следят. Като начало се ориентирай към добър гинеколог-ендокринолог, Той ще назначи изследвания в определена поредност: всички полови хормони и антитела, спермограма, прави се ЦС и проследяване на Ову. Ако не се открие нищо - чак тогава идва тежката артилерия и се правят другите по сложни и скъпи изследвания. Понякога се препоръчва да се направят имунологични изследвания, при доказани или съмнения за автоимунни заболявания. Успех ти желая, но пак казвам четете!
*
Re: Щитовидна жлеза-резултати от изследвания
« Отговор #99 -: Май 29, 2009, 13:06:33 pm »
Подкрепям Vickson напълно и няма какво да добавя освен успех в бебеправенето  :goodluck: