0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: SDI тест
« Отговор #280 -: Юни 21, 2010, 17:43:09 pm »
Здравей Иве! Съжалявам за резултата  :(
За стопирането на ембрионите не мога да ти отговоря, т.к. не съм запозната, но ще ти кажа как се стекоха нещата при нас! Първият ни СДИ тест  на 16,04. излезна 38%, с 2% морфология, отложиха ни процедурата за да се полекуваме. Последва посещение при д-р Кацаров, който предписа Фертилайд за мъже - тримесечен курс. Д-р Персенска ни отложи отново за следващият цикъл, като каза, че преди това трябва да пуснем контрола на теста. Миналата седм. пуснахме контрола и сега СДИ е 33%, а морфологията е 4%  :D, но останалите показатели са се влошили  8O. Днес разговарях с док. и ме вика на 1-2 ден от цикъла да започваме, дано да не станат и по-зле!  :D
Ние също сме по фонда с мъжки фактор. Срака ни изтича септември!
 Дано съм ти била полезна!
« Последна редакция: Юни 21, 2010, 17:45:29 pm от petqst »
*

    ivetod

  • ****
  • 591
  • Благодаря!
Re: SDI тест
« Отговор #281 -: Юни 21, 2010, 18:02:46 pm »
Благодаря за отговора, а докторите /Кацаров или Персенска/ казаха ли ви дали този % би повлиял на ембионите?

Желая ти успешна процедура, виждам, че след тримесечното лечение % фрагментации е намалял, а морфологията се е увеличила.
*
Re: SDI тест
« Отговор #282 -: Юни 21, 2010, 22:22:19 pm »
Да, Иве! д-р Персенска ми каза, че с 38% имаме по-голям шанс за фрагментирали ембриони и затова искаше да продължим лечението. Лечението ни все още е 1,5месеца, не е три, но докато дойде време за пункцията ще станат 2мес. и дано още да се подобрят. Нямаме много време! Иначе ще трябва да удължим срока на фонда. А и нали другите пок-ли се влошават...... 8O
Благодаря ти, дано и при вас се установят причините и следващата процедура да завърши поне с едно бебче! :D
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: SDI тест
« Отговор #283 -: Ноември 18, 2010, 15:33:55 pm »
При нас първия SDI тест показа почти 40%. След 3-месечна терапия се получи съществено подобрение - 13%.  :wink:
Лечението се състоеше в прием на: Пикногенол, L-карнитин, вит.С и вит.Е. Дозите са доста високи, лечението не е ефтино, но мисля, че си струва. Ако някой се интересува от точните дози и цени ще напиша подробности.
Ето повече подробности за лечението. Пиша ги, тъй като напоследък на ЛС много момичета ме молят за това.
Препаратите и дозировките бяха следните-
Пикногенол - 40 mg - 2х2 табл. дневно
L-карнитин - 500 mg - 2х1 табл. дневно
вит.С - 1000 mg - 1х1 табл. дневно
вит.Е - 400 mg - 2х1 табл. дневно

Изписани са от д-р Владимиров. Приемат се поне 2,5 - 3 месеца, за да има ефект.
За съжаление след втория курс на лечение нямаше подобрение в ДНК-то, но може би при всеки е индивидуално. Според док. при около 80% от мъжете това лечение дава добър ефект. Успех!  :wink:
Re: SDI тест
« Отговор #284 -: Ноември 22, 2010, 16:20:28 pm »
Момичета, а в кой момент се назначава СДИ тест?
Мъжът ми е с лоша спермограма, олигозооспермия, морфолофия 9%, концентрация 12 млн/мл, нормална подвижност. Изследвахме хормони, но не са ни предлагали да правим други тестове при него, направо ни подготвиха документите за фонда. Казаха ни, че сме за ИКСИ.
Благодаря
*
Re: SDI тест
« Отговор #285 -: Ноември 22, 2010, 16:52:48 pm »
Според мен, задължително поне три месеца преди процедурата трябва да го направите! :wink: За да имате време за лечение и  контрола! :wink:
На нас ни отложиха процедурата с 2 мес., за да се лекува!
Успех!
*
Re: SDI тест
« Отговор #286 -: Ноември 25, 2010, 19:05:50 pm »
Момичета ние имаме един SDI тест юли 2010г.резултат 30% и 12%морфолгия крюгер.Ембриолозите казаха,че сме на границата и за икси няма проблем.Направихме един опит на етествен цикъл ,трансфер с много хубав ембрион(така каза док)но не успешен.Когато след това говорих с док за евентуалните причини эа неуспех(втори опит)той каза,че причинате е в лошите сперматозоиди и много лошия SDI.И сега незнам зле ли е на границата добре ли е?
Няма начин да няма начин!
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: SDI тест
« Отговор #287 -: Ноември 25, 2010, 20:09:34 pm »
На границата е.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
Re: SDI тест
« Отговор #288 -: Февруари 21, 2011, 21:52:47 pm »
запис  :(
*
Re: SDI тест
« Отговор #289 -: Февруари 22, 2011, 13:53:05 pm »
На границата не е добре - трябва лечение!
Re: SDI тест
« Отговор #290 -: Март 12, 2011, 13:38:30 pm »
Здравейте!
Да се запиша и аз в тази тема.Вчера научих резултатите от SDI теста на мъжа ми и съм меко казано втрещена.Такива резултати никъде не видях в темата.
ДНК-фрагментационен индекс
(% сперматозоиди с фрагментирана ДНК)   79,3%   Висок оплодителен потенциал < 15%
      Добър оплодителен потенциал 15%-30%
      Нисък оплодителен потенциал > 30%

ДНК с висока оцветителна способност
 (% сперматозоиди с незрял хроматин)   53,9%   Норма < 15%
През м. октомври беше първата ни процедура по фонда ,имаше бременност но за кратко.Направих имунологични по препоръка на док. и излезнаха високи НКТ клетки проведох лечение ,на контролата се видя че има ефект и продължавам с лечението.Мислехме да си самофинансираме следващия опит ,който аз планувах да е през април или май.Но след вчерашните резултати знам че док няма да се навие да правим опит преди да се подобрят показателите.Лошото е че мъжът ми отказва да приеме каквито и да е витамини и антиоксиданти сега а иска като запиша час за преглед док.да му кажел дали трябва да пие нещо или не.Много са зле нещата ,как не го проумява незнам .Според него нямало да има резултат ,защото преди пиеше доста неща близо 10 м. но резултатите в СГ не се подобриха и ми казва ти нали видя че нищо не става.Концентрацията е 2 млн. в мл.,7млн.в еякулат, 8% подвижни,2% статични,90% неподвижни.Когато е приемал добавки СГ беше малко по-добра 16 млн. в еякулат,15% подвижни,5% статични ,80% неподвижни ,морфологията беше 3-4%.От близо една година нищо не е приемал.  Четох тук за случай при който при 57% фрагментация са им казали че може да се наложи да се ползва донор.При нас това не може да стане ,дори да ни го предложат мъжа ми няма да се съгласи,той желае на всяка цена да има дете но негово .Преди с желание приемаше добавки ,които Мели му беше изписала ,но сега сякаш си мисли че всичко ,което е трябвало да направи той го е направил и че повече от това не може да направи.Грешката може и да е в докторите от кл.Малинов,защото след неуспешния опит се вторачиха повече в мен,решиха да търсят причините в мен .Първо имунологични ,после евентуално биопсия-все още не сме говорили за това дали наистина трябва да направя такава.А за изследвания при мъжа не бяха споменали ,наложи се да излъжа мъжа ми че са казали да си направи SDI тест,иначе нямаше да го направи и до последнно се дърпаше и питаше сега защо го правим този тест докторите ли са казали.
При мен са правени стандартните изследвания - цветна снимка -проходими тръби,хормони и полови и на щитовидната жлеза в норма,генетични не са правени.Може би изхождат от факта че имам живо и здраво дете от предишен партньор,заченато нормално и родено нормално.
Незнам какво да правим .Вчера ембриолога ми каза че има два варианта, единия е 10 дни мастурбация,3 дни почивка и нов SDI тест и ако няма подобрение в показателите да приема някакви добавки след консултация с андролог или да пие витамините и антиоксидантите ,които е пил преди това.Аз ги казах на ембриолога какви е приемал.
Моля споделете повлияват ли се показателите при първия вариант .Някой пробвал ли е ?Много дълго стана ,моля да ме извините но нямаше как.
Благодаря предварително на тези ,които ще ми отговорят.
*
Re: SDI тест
« Отговор #291 -: Март 12, 2011, 15:01:33 pm »
malkave6tiza, какво да ти кажа, не си сама.
Ние след добавки сме имали 45-46 млн. в обема, 5-7 % морфология, 37% подвижност.
Бяхме зарязали всичко, за три години добавки на почивки профукахме пари за две процедури и нищо.

Сега сме най-зле от всички периоди до тук - СДИ 55%, морфология 1%, 13 млн. в обема.
Вече повече от месец го сложих на ударна доза добавки, няма искам - не искам.
Докторите какво да ми кажат, реакцията 8O 8O 8O, лелеее....
Биолозите - води го на андролог, само че аз не виждам смисъл тъй като е гледан, гледан, пускали сме хормони, генетични, няма съпътстващи общи заболявания просто си е така..

Сега са се вторачили в мен с биопсиите, но аз знам къде е причината :lol:

Ще се постараем да подобрим резултатите от спермограмата, няма да се съглася да почвам опит, ей така за бройката.

Re: SDI тест
« Отговор #292 -: Март 12, 2011, 23:15:53 pm »
Здравейте Тара, малка вещица,

аз съм писала и преди в темата, мъжа ми също беше с много лош СДИ, първия път като го изследвахме беше 65%, последва 3 месечно лечение с антиоксиданти и фертилейд и контрола, резултатът беше 77%, още по-зле. След това прави още няколко пъти като резултата беше все между 60 -75%. В началото беше на хормонално лечение 3 месеца всеки ден,редуваше прегнил с мерионал и определени дни му слагах и омундрен. Ами нямаше никакъв резултат от проведениете лечения, явно е от този процент, който не се повлиява от лечение. Морфологията му беше между 1 и 4%, а подвижността също беше много зле-4% подвижни, като активноподвижни 1-2%, изобщо трагична работа. Последната година пи проксийд и малко се увеличи подвижността, стигна до 12%, но активноподвижните бяха 4%.
Забременях след 4 икси, като СДИ преди опита беше 62%. Вече и аз незнам какво да мисля за моето забременяване, късмет ли беше, или от тази апаратура в Малинов за подбор на сперматозидите, но важното е, че се получи. Пожелавам и на вас въпреки лошите СДИ скоро да се похвалите с положителен резултат.
Re: SDI тест
« Отговор #293 -: Март 14, 2011, 09:17:41 am »
Благодаря ви за отговорите ,момичета!
Аз от снощи взех решение ,днес отивам и купувам добавките и да ги почва .Не ме интерисува иска или не .Ще ги пие ,къде ще ходи .Ако трябва да чакаме фонда то най-рано ще ни се обадят през декември а опит сигурно ще има през 2012г.Много време е и не ми се чака.Ще го накарам да пробва и варианта ,който ембриолога ми каза-10 дни мастурбация ,3 дни почивка и нов СДИ тест.Дано подейста и този начин.Ембриолога ми каза че не трябва да има дълго въздържание при влошени показатели в СГ.Ще пробвам да се консултирам и с Мели по този въпрос и ще видим какво ще ни посъветва в нашия случай.Дано да има резултат.При всички случаи ще настоявам да пробваме с нов опит през май ,въпреки лошите резултати не спирам да вярвам че ще успеем.Няма невъзможни неща,както казва д-р Стаменов "НАДЕЖДАТА НИКОГА НЕ УМИРА". 
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: SDI тест
« Отговор #294 -: Март 14, 2011, 09:42:05 am »
malkave6tiza, д-р Персенска ми е казвала, че са имали успехи и при много високи проценти фрагментация.
 
При нас HDS показателя на СДИ теста даже се влоши след Фертилейда, но пък другите показатели се подобриха.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
Re: SDI тест
« Отговор #295 -: Март 14, 2011, 09:47:26 am »
malkave6tiza нека ги пие.Само искам да споделя,че чудеса има.Значи ние когато правихме първия опит през май никой не каза,че трябва да се лекува моята половинка и ние сме с мъжки фактор.Като не стана първия опит тогава ни пратиха при Кацаров пи фертилайд и Клостил бегит почти четири месеца и сега януари ходихме на контрола ако ти кажа колко много е подобрен.При нас дори не стигаха да направи СДИ теста сега ще го правим вече другия месец.Дано да успеем вече даже пак ще му купя да пие лекарствата.Не губи вярата.

Re: SDI тест
« Отговор #296 -: Март 14, 2011, 10:47:04 am »
danielska_81 ,Зай, благодаря ви за отговорите.Нещата ,които съм решила да пие мъжа ми по -горе ги е написала wild cat .Към това ще прибавя и МАКА ,която моя мъж пиеше преди година и има още хапчета които са останали ,ще купя и нова опаковка.Незнам дали ще има резултат но сме длъжни да пробваме .То е ясно че подобрение в СГ почти няма да има но поне ако показателите на СДИ теста се подобрят ще е мн. добре.
Забравих да спомена за опита ни от м. октомври-имах 5 фоликула от тях извадиха 4 яйцеклетки,1 беше незряла,1не се оплоди ,за трансфера имах 2 ембриона -единия разделен на 8 другия на 6,но тогава ми казаха че са много добри и нямаха фрагментации,бяха много хубави нали и аз ги видях,ако имаха фрагментации щяха да кажат .Д-р Персенска каза че са чудесни ембрионите,и не разбирам на всеки ли казват ако ембрионите имат фрагментации или не .Ако са имали фрагментации ,защо не са ми казали ,а може да е била чиста случайност .Незнам.Но току що казах на мъжа ми че довечера след работа отиваме да му купим лекарствата-ще ги пие няма къде да ходи.
Re: SDI тест
« Отговор #297 -: Март 14, 2011, 12:31:07 pm »
към malkave6tiza: и при трите ни опита винаги са ми казвали за фрагментациите на ембрионите.Ние сме с проблемни ембриони - много некачествени, с много фрагментации и стопиращи развитие на 3-ти ден.Никога не са ми спестявали за %  на фрагментиране или за качеството им и подробно сме дискутирали с ембриолога. Ние не сме с мъжки фактор (по време на опитите не бяхме, сега ни чака операция от варикоцеле и вече сме с влошени мъжки показатели).За протокола: и трите ни опита са при д-р Владимиров.
Сега и ние мислим след опрацията да си купим  хранителни добавки и да  пием.
Re: SDI тест
« Отговор #298 -: Март 14, 2011, 14:45:38 pm »
Момичета моля ви споделете как точно се прави този СДИ тест.Че жените където записват часовете в Малинов ме ядосват днес.Как протича процедурата

*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Re: SDI тест
« Отговор #299 -: Март 14, 2011, 15:03:43 pm »
Момичета моля ви споделете как точно се прави този СДИ тест.Че жените където записват часовете в Малинов ме ядосват днес.Как протича процедурата

Същото като при спермограма. Дава материал и толкова.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!