0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: SDI тест
« Отговор #340 -: Март 20, 2012, 16:08:36 pm »
Мерси за линковете,полезно видео.Много жалко че в Надежда не правят ИМСИ,това е една от причините да си запиша час там,явно е за новия ИН ВИТРО център на Малинов.А знеш ли метода МАКС дали се използва и в други клиники,освен на др.Щерев?
Re: SDI тест
« Отговор #341 -: Март 20, 2012, 16:26:47 pm »
Какъв нов ин-витро център. Нещо не схващам?
Re: SDI тест
« Отговор #342 -: Март 20, 2012, 17:56:28 pm »
Аз до колкото знам до 1 година ще започне да работи ин витро центъра на клиника Малинов,може и да е по късно,но със сигурност Малинов ще имат свой център,а Надежда ще се мести в друга сграда,но не знам кога.Като му дойде времето те сами ще кажат.Аз няколко поста по надолу ти бях писала,но може и да не си видяла.Разбира се че си пациентка на Надежда,би ли споделила какво ви препоръчаха за подобряване на лошите резултати от SDI теста.На нас ни казаха при лоши резултати да се обърнем към др.Кацаров за терапия,но от това което прочетох лечението не дава желания ефект а и в много случай влошава нещата.Предложиха ли някакъв по специален метод за по голяма успеваемост?
*
Re: SDI тест
« Отговор #343 -: Март 20, 2012, 17:58:32 pm »
Меги, сигурна ли си в това, което пишеш, че апаратурата за  ИМСИ няма да се използва в "Надежда"? На сайта е обявено, че го използват, макар и доста лаишки обяснено.
Едно момиче, вече ми отговори, че при тях е прилагано ИМСИ януари месец и знам, че щом го казва е така, тя е пациентка на клиниката.
Ето какво ми отговори -
въпрос:
Аз ще помоля, някой заинтересован от ИМСИ ако вече знае подробности или в близките дни ще ходи и разпита ембриолозите да пише подробности.
Интересуваме при какви точно случаи смятат да приложат ИМСИ и колко ще е оскъпяването.



отговор:

Тара, при нас приложиха имси през януари и нямаше оскъпяване. Обясниха ми, че не се прилага по избор на пациента, а по тяхна преценка (защото аз предварително настоявах да ни се приложи). Но останах с впечатлението, че всеки подбор за ИКСИ се извършва вече с имси. Специално нашият случай беше ИКСИ поради тежък мъжки фактор. Дано да съм била полезна.

това в общи линии намерих като статистика за ИМСИ:
Иначе това, което вчера прочетох, че в резултат на 5-6 пъти увеличение на оптиката на задвижващия микроскоп се избира генетично здрав сперматозоид.
Но за постигане на успех се позовават на:
 чисто мъжки фактор, жени 35 годишни или по-млади без женски фактор,
постигнати бременности ИМСИ -32,9% спрямо ИКСИ 26,5%, и по нисък процент спонтанни аборти в полза на ИМСИ
Споменава се, че са необходими умения за боравене с лупата, и отнемало 2-3 часа избора на подходящия материал, или с две думи човешкия фактор е много важен за да има резултат.
    


 коментара на д-р Малпани за ИМСИ

За мен човешкия фактор си остава много важен, защото не говорим за метод панацея в крайна сметка. И разбира се, много късмет.
« Последна редакция: Март 20, 2012, 18:00:34 pm от Тара »
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Re: SDI тест
« Отговор #344 -: Март 20, 2012, 18:08:05 pm »
... но от това което прочетох лечението не дава желания ефект а и в много случай влошава нещата.

Това категорично не е вярно. За да е адекватно едно лечение, то трябва да бъде приложено според конкретните причини за влошената сперматогенеза. В медицината има основен принцип - първо диагностиката, после лечението. Обратно, когато се прилага лечение преди диагнозата и само за да не бездействаме, то може да има и обратен ефект. Но приложено правилно, няма как да "влошава нещата".

Допълнителен екзотичен елемент в българското здравеопазване е липсата на специалисти по андрология, което обслужва интересите на ин витро лобито, но е против интересите на пациентите. Ние сме може би единствената държава, в която няма такива специалисти. Когато те липсват, няма как диагностиката да е на високо ниво, съответно и лечението, и затова вирее мнението, че лечението не дава ефект.

Това е тъжната българска действителност.


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Re: SDI тест
« Отговор #345 -: Март 20, 2012, 19:40:16 pm »
Тара,аз лично силно ще се радвам ако метода ИМСИ се прилага в Надежда,във сайта им някъде четох,че този нов метод започва да се използва през 2012г.Решила съм утре да се обадя и в Надежда и в Малинов да видим какво ще ми кажат и ще споделя с вас.Мели,напълно съм съгласна с това което си написала,и е много жалко че няма андролози,след като има толкова много проблеми.Аз вече съвсем се обърках от различните мнения,кое е най-добре при лоша спермограма,да се прилага лечение с добавки и витамини,да се прилага такова но с билки,или изобщо да не се прилага,за да не се задълбочи проблема.Остава да се надяваме на техниката и на хората които работят с нея,но много е неясно къде каква има.
*

    megi79

  • ***
  • 231
  • Маргаритка
Re: SDI тест
« Отговор #346 -: Март 20, 2012, 20:10:33 pm »
Tara аз също бях прочела именно този постинг някъде за двойка на която вече е приложен метода ИМСИ по фонда и без оскъпяване, което много бързо ме ориентира да сменя клиниката(бях в Щерев) именно заради този метод. И какво ми беше голямо учудването, когато от лабораторията от която ми дадоха резултатите от СДИ теста ми казаха, че още нямат тази апаратура за ИМСИ и не знаят кога щяла да пристигне, затова ми предлагат МАКС метода с магнитите. Днес се обадих на клиника Малинов и от там ми казаха че от 01.04 ще има една седмица безплатни прегледи и два екипа, които ще работят по метода ИМСИ и мога да си запиша час. Аз попитах дали тази апаратура ще може да бъде използвана от пациентки на доктор Стаменов и те казаха, че няма да бъде използвана категорично!
Ще се боря до край, за да те имам!
*
Re: SDI тест
« Отговор #347 -: Март 21, 2012, 08:04:14 am »
Хм, Меги, да взема и аз ли да ги разпитам. Досега не съм се пазарила какво да ми прилагат за отсяване на сперматозоидите. В клиниката са запознати с нашия случай, а и много неща се решават на момента в хода на една процедура. Аз не се уповавам на "чудото" ИМСИ, защото нали пак се избира материала от ембриолога - той го окачествява. Отделно ако беше толкова лесно всичко, нямаше всеки път да ми препоръчват да вземем мерки за подобряване на СГ преди опит, последния път имахме съществено подобрение на всички показатели, но късмета не сработи.
При мъжки фактор разчитат  и на количество яйцеклетки за селекция.

Четох че и в клиниката на д-р Владимиров предстои да се прилага ИМСИ, може да попиташ и там.
*

    megi79

  • ***
  • 231
  • Маргаритка
Re: SDI тест
« Отговор #348 -: Март 21, 2012, 08:23:56 am »
Благодаря, но при Владимиров категорично няма да ходя. Имам си едно на ум, но това е друг въпрос. Аз съм сигурна, че клиника Надежда ще ми помогнат и смятам просто преди пункцията да говоря  лично с ембриолога, който ще направи ИКСИто и да го помоля да се постарае, защото зная колко е важен човешкия фактор при мъжки стерилитет.
Тара пиши какво са ти казали на теб като се обадиш!
« Последна редакция: Март 21, 2012, 08:44:24 am от megi79 »
Ще се боря до край, за да те имам!
Re: SDI тест
« Отговор #349 -: Март 21, 2012, 10:04:08 am »
Аз до колкото знам до 1 година ще започне да работи ин витро центъра на клиника Малинов,може и да е по късно,но със сигурност Малинов ще имат свой център,а Надежда ще се мести в друга сграда,но не знам кога.Като му дойде времето те сами ще кажат.Аз няколко поста по надолу ти бях писала,но може и да не си видяла.Разбира се че си пациентка на Надежда,би ли споделила какво ви препоръчаха за подобряване на лошите резултати от SDI теста.На нас ни казаха при лоши резултати да се обърнем към др.Кацаров за терапия,но от това което прочетох лечението не дава желания ефект а и в много случай влошава нещата.Предложиха ли някакъв по специален метод за по голяма успеваемост?
Думите на д-р Персенска бяха, че ще използват всичко, с което разполагат техните емриолози. За сега не съм я разпитвала за подробности. Спомена още за някаква схема за отделяне на сперма в дните преди да се даде материал за процедурата, с цел - подобряване на качеството. И за това още не знам подробности. Не препоръча консултации с андролог или уролог за съпруга ми, нито някави допълнителни изследвания или лечение. Може би защото проблема при него е в морфологията и ДНК-флагментациите при иначе добри показатели за подвижност, обем на еякулата и общ брой сперматозоиди. Незнам.Чета написаното от д-р Даскалова, чието мнение по въпроса не за пръв път срещам, но пък не ми се ще сами да тръгваме по изследвания и пр. без да са ни препоръчани от репродуктивния специалист.
Re: SDI тест
« Отговор #350 -: Март 21, 2012, 10:47:21 am »
Благодаря за отговора.Щом обема,обшия брои и подвижността са с добри показатели,явно са преценили че е достатъчно за да се направи подбор на добри сперматозоиди.При нас обаче положението е доста лошо като цяло,но понякога се подобрява,затова съм сигурна че едно правилно лечение ще даде резултат.
Re: SDI тест
« Отговор #351 -: Март 21, 2012, 11:28:24 am »
Ще даде разбира се. Назад в темата има момичета, които като нас са се тюхкали и са се чудели какви са им шансовете, а вече имат родени деца. Така че и ние трябва да успеем.
*

    megi79

  • ***
  • 231
  • Маргаритка
Re: SDI тест
« Отговор #352 -: Март 21, 2012, 13:36:21 pm »
така е hope-love и ние ще успеем  :bighug:
Ще се боря до край, за да те имам!
Re: SDI тест
« Отговор #353 -: Март 22, 2012, 14:19:35 pm »
Здравейте момичета.Обадих се в клиника Малинов и попитах за метода ИМСИ.Обясниха ми че започва да работи техния ИН ВИТРО център,лекари са др.Семерджиева и др.Калчев и ще използват този метод,като клиниката подарява първични прегледи на всички който се обадят до определена дата,обаче не запомних до кога.Аз си записах час за да се информирам.Ясно е че е един от най-добрите начини за преборване на тежък мъжки фактор,но не е ясно дали се използва само в определени случай и дали има някакви критерий.
Re: SDI тест
« Отговор #354 -: Март 22, 2012, 18:03:15 pm »
Здравейте момичета.Обадих се в клиника Малинов и попитах за метода ИМСИ.Обясниха ми че започва да работи техния ИН ВИТРО център,лекари са др.Семерджиева и др.Калчев и ще използват този метод,като клиниката подарява първични прегледи на всички който се обадят до определена дата,обаче не запомних до кога.Аз си записах час за да се информирам.Ясно е че е един от най-добрите начини за преборване на тежък мъжки фактор,но не е ясно дали се използва само в определени случай и дали има някакви критерий.
Може ли да обясниш,малко по подробно ,час за какво си запазила ,първичен преглед за теб или за мъжа ти .Каква ще е цената на тази процедура ,ако може просто малко по-вече подробности?
*

    wild cat

  • ***
  • 404
  • Няма начин да няма начин!
Re: SDI тест
« Отговор #355 -: Март 26, 2012, 18:57:34 pm »
[Схемата включва 7 дни празнене, три дни почивка и на 4ти ден материал...
При нас точно тази схема не даде резултат, но при 7 дни еякулация и само един ден въздържание нещата вече изглеждаха доста по-добре. Този вариант, както и използването на МАКС-метода /за избор на сперматозоиди без фрагментации в ДНК/ ни бяха препоръчани от ембриолозите поради завишени DFI и HDS.
Ако някой се интересува - цената на МАКС в кл.Надежда е 200 лв. и не се покрива от Фонда.
*
Re: SDI тест
« Отговор #356 -: Април 28, 2012, 09:58:03 am »

момичета имам нужда от вашата помощ . трябва да правим  тест за ДНК франментация ,  в Пловдив знае те ли  къде  може да се изследва .  благодаря ви предварително !
Re: SDI тест
« Отговор #357 -: Април 28, 2012, 10:29:04 am »
Да, при д-р Даскалова можете да го направите. Ако ви трябват координати ето http://www.invitro-plovdiv.com/ .
Re: SDI тест
« Отговор #358 -: Май 03, 2012, 13:22:15 pm »
Запис!
Re: SDI тест
« Отговор #359 -: Юли 18, 2012, 21:06:58 pm »
Здравейте, дами :)
След първичен прелед при д-р Персенска ни беше изписан sdi тест.
имате ли препоръки за "поведение" преди нето, освен 3-5 дни въздържание. гледам, че се споделили схеми за подобрения, но тук не става въпрос за даване на материал за процедуа и предполагам, че не важи.
иначе ние сме с 2 неуспешни инсета и малък обем.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не повече ...
Айнщайн