0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #260 -: Януари 09, 2012, 20:31:51 pm »
Не са ми казали точно колко време ще си слагам изкуствени сълзи, но аз по принцип имам по-сухо око, тъй като за съжаление съм носила лещи и това ми е "изсушило" очите и дори и сега не ми трабва изкуствена сълза, но си я слагам по няколко пъти на ден, както ми казаха в клиниката!
« Последна редакция: Януари 09, 2012, 20:33:56 pm от N1koletka »
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #261 -: Януари 27, 2012, 15:29:50 pm »
Здравейте, живо се интересувам от лазерна корекция на зрението. Някой има ли информация за лазерна корекция в очна болница Луксор - Пловдив, че ми е най близко, а и лазера им бил на Карл Цайс. Моля споделете ако имате информация
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #262 -: Февруари 16, 2012, 10:36:54 am »
Здравейте, преди време питах за лазерна корекция в Луксор- Пловдив но не получих отговор. Ето че се престраших и се подложих на лазерна корекция на зрението миналата седмица четвъртък - 9 Февруари в тази клиника. Имах минус 6.25 и минус 5.75 диоптри на дясното и лявото око и лек астигматизъм. Веднага след ставането след процедурата ме попитаха дали виждам часовника окачен на стената и аз го виждах. Дори виждах цифрите и точни час (преди корекцията на 2 метра не различавах пръстите без очила). Направо неможех да повярвам че веднага след операцията виждах без очила. Първия ден имаше леко дразнене в очите и затова редовно трябваше да капя капки. На следващата сутрин нямаше дразнене- нямаше проблеми- и вече виждах без очила. По навик се обърнах към нощното шкафче да си потърся очилата но нямаше нужда. Наистина трудно се престраших но вече 1 седмица зрението ми е перфектно - на прегледа виждах и най- малките букви от таблицата- дори ме пробваха на 120 процента зрение и буквите там ги виждах също. Още немога да повярвам. Хора - правете си лазерна корекция наистина си заслужава и определено чувството да виждаш без очила неможе да се опише с думи. Дано моят опит помогне и на други. Успех
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #263 -: Февруари 17, 2012, 10:32:33 am »
Да споделя, че 3 години след операцията, зрението на дясното око отслабна. И преди и след операцията зрението беше отслабено до 70%, сега се появи и диоптър - 0.75. Започна да се влошава постепенно от есента, надявам се да не се вдига повече. Отново ползвам очила за телевизия, иначе напрежението е прекалено голямо.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #264 -: Март 01, 2012, 19:41:38 pm »
Здравейте, интересува ме колко е цената във Вижън , никаде не пише колко е лазерната корекция  за Ласик говоря .Благодаря предварително
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #265 -: Март 15, 2012, 09:18:05 am »
Здравейте искам да попитам тези които са си направили корекция след колко време се възстановиха на цяло
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #266 -: Юни 27, 2012, 16:39:33 pm »
Здравейте :)
Направих си преди почти месец корекция във Вижън. Аз бях с много голям диоптър от малка, а от няколко години и с астигматъзъм. Сега виждам така, както никога не съм виждала :) gled4er цената за Lasik е 800 евро на око и 140 лв е прегледа. Дадоха ми 2 седмици болничен, след това на работа всичко си беше идеално (аз съм по цял ден пред компютър). За мен си заслужава, невероятно е. Първите дни само се разхождах и гледах ли, гледах :)
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #267 -: Юли 05, 2012, 20:16:21 pm »
Здравейте. Малко инфо и от мен... Във Вижън LASIK е 800 евро на око, PRK - 600.
На 29 г. съм. Имам 1 диоптер далекогледство и 1 диоптер астигамитизъм. Реално без очила си виждам горе долу добре, но като почна да чета без тях и ме заболява главата, т.е. нося очилата само за четене и то от скоро.
Ходих във Вижън. Направиха ми прегледа, за който всички говорите с разширяването на зениците и минах през около 10 уреда. Въпреки малките диоптри, докторът ми каза, че съм подходящ за лазерна корекция, защото дясното ми око вижда на 0.5, зиради астигматизма най- вече, което не е добре. Обясни ми доста подробно 2та възможни метода. При LASIK окото се възстановява значително по бързо, но пък има редица минуси: горната част, която отлепяли, за да работи лазера навътре в роговицата не зараствала напълно и можела да се размести евентуално, LASIK е и по- рискована за самото око.
При PRK ми каза някои неща, които не ми се вярват много, но според него при този метод може да се настрои лазера да вземе не 7мм в диаметър, както при ставало при LASIK, а 8 или малко над 8, за да няма след това проблеми при нощното виждане. Всъщност голяма част от хората се оплакват от нощното виждане, защото зеницата се разширява много през нощта и стига до необработената от лазера част от окото.
Освен това ми каза, че при PRK сухотата в очите била временна, докато при LASIK, нервите често не се възстановявали точно и докрай и затова той имал случай, който и 2 години след операцията, пациентката чувствала сухота в очите и ползвала капки ежедневно.
Освен това от около година насам правели PRK напълно и изцяло без човешка намеса.
Като цяло си направих извода, че държи да ми направи PRK, защото в дългосрочен план е по- малко рискованата операция и с по- малко странични ефекти. Странно защо тогава повечето хора правят LASIK? А иначе дебелината на роговицата ми е нормална.
Въпреки, че ми насрочиха и дата на операцията, аз все пак при последващия преглед преди операцията им казах, че не съм се решил и ще изчакам поне няколко месеца... ако я правя изобщо.
Ще се радвам някой с PRK да сподели как стоят нещата известно време след операцията, защото според доктора 1г след операцията нямало изобщо да се сещам, че е имало такава, ама нещо не ми се вярва ... ;)
Общо взето ме притесняват по- честите проблеми, а именно сухотата в очите и нощното виждане.
Бъдете здрави.
« Последна редакция: Юли 05, 2012, 20:18:38 pm от ckrumov »
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #268 -: Юли 31, 2012, 00:01:49 am »
cheta komentarite i sulzi mi kapqt ot ochite. Chydq se kakvo li e 4uvstvoto da se subudi6 i da ne trqbva da si tursi6 o4ilata ili da ne se pritesnqva6 da otide6 na plaj za6toto ni6to ne vijda6. Kato bqh malka mi kazvaha "Kato stane6 na 18, ne se pritesnqvai, 6te se podloji6 na operaciq". Stanah na 18 i otdavna gi minah, ama sega ne moga i ne moga da se prestra6a. Kato 4eta oba4e si kazvam "kakvo puk tolkova, za6to ne, 10 minuti.. a posle 6te vijdam sveta s drugi o4i i v celiq mu blqsuk". Mislq da se prestra6a tazi godina i da opitam. Problemut oba4e e sledniqt: jiveq v 4ujbina i si idvam samo po Koleda i NG, ta si mislq dali samoletnoto putuvane sled operaciq 6te e problem. I koq klinika 6te mi preporu4ate- v Sofiq jiveq,no i v provinciqta bih oti6la, ako Varnenskata e po-dobra. Pi6ete, molq vi, subiram kuraj i se nastroivam :P
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #269 -: Септември 19, 2012, 01:26:24 am »
Здравейте на всички тук. Днес много подробно изчетох коментарите на всички ви. Благодаря за изчерпателните съвети - много ми бяха полезни. Аз ходих на преглед миналия четвъртък в клиниката на доц.д-р Митов св. Петка във Варна. От години си мечтая да си направя тази операция - от 5-ти клас нося очила и мисля, че момента е назрял - ще лягам вече под ножа. Не съм страхлива и никога пред мен не е стоял въпроса дали да си направя тази операция или не, а кога точно да я направя. Записах си час за операцията - за 27-ми септември. Надявам се всичко да е ок. Чакам да ми се обадят в колко часа ще бъде и съм там. Чудя се дали да си вземем болничен - то и без това е четвъртък - после в петък сутринта ще трябва да отида на преглед, след това идват почивните дни и до понеделник май ще мога да шофирам нормално. Там имат най - бързия лазер в света 500/700 HZ - Schwind Amaris - маха -4 диоптъра за около 10-12 секунди и притежава най-скоростния турбо тракер 1050 Hz. Lasik процедурата е 600 или 800 Евро като разликата между двете е, че при втората се прави нещо като триизмерна снимка на окото и лазера има много по-подробна информация за точките на третиране. Всичко става за 10 - 15 минути и си като нов - може да се прибереш сам до вкъщи - без помощ. Аз съм от Варна и живея на 15 минутки пеша /бавно ходене/ от клиниката. Мога да кажа на всички - смело напред. Ще пиша като прогледна без очилцата.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #270 -: Януари 08, 2013, 00:34:35 am »
Здравейте!Аз съм на 50 години.От 10 години нося очила. На лявото око е с двоен цилиндър +3,5 и +2,5 диоптъра и на дясното +3,5 диоптъра със 108 градуса астигматизъм на двете очи. С очила чета, а без тях не различавам лицата на хората,които срещам по улицата. Ходих на консултация в очна клиника Вижън и ми казаха че могат да ми оправят зрението на двете очи едновременно по метода Лесик. Още не съм се решила за операцията. Страх ме е  първо че ще ми оперират и двете очи наведнъж без да видя резултата поне на едното око.Незнам защо здравната каса не поема операцията. Юе се наложи да тегля заем защото сумата от 1600 евро  за двете очи е непосилна за мен. Моля споделете има ли и други оперирани на двете очи едновременно. Благодаря.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #271 -: Февруари 06, 2013, 11:53:22 am »
Здравейте и от мен!
Нова съм в този форум и ще ви бъда безкрайно благодарна, ако споделите мнение как се възтановиха тези, които са си оперирали едновременно и двете очил Аз имам астигматизъм и голям диоптър - над 6 на лявото око и почти 4 диоптъра на дясното око. Много ми се иска да направя тази операция и да виждам нормално. Има ли някой опериран в болница Токуда?
Благодаря ви предварително за отговорите!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #272 -: Юли 28, 2013, 17:40:18 pm »
Здравейте на всички! Минаха почти 10 месеца от моята корекция. Много се страхувах и естествено изчетох всички форуми, където имаше информация (включително на английски и няколко ужасяващи клипчета в Youtube). И тъй като съм сигурна, че всеки, който мисли за това прави същото като мен реших да споделя своя опит.
На 27 години съм. Имах около 6+(далекогледство) и 1, 2 диоптъра астигматизъм... Доста....Ходех с очила, твърди лещи (изключително неудобно) и се чувствах дискомфортно. Работата ми е свързана с непрекъснато стоене пред компютър и усещах, че се изморявам и след 18 часа вечер ми става по-трудно с фокусирането.
Та за корекцията......Избрах "Света Петка", защото живея във Варна и мисля, че там са с най-голям опит. Септември отидох на първичния преглед, където ти казват дали можеш да се подложиш. Задължително се консултираш и с доцент Митов, който в моя случай беше застрелян с хиляди въпроси. На всички ми отговори съвсем спокойно. Основно се притеснявах за сухотата, защото при първоначалните изследвания имах малко по-сухо око от нормалното.
Корекцията беше октомври. Никакви бижута и парфюм. Дават ти успокоително (трепереха ми краката от страх). Аз си избрах по-скъпия вариант (този с индивидуалните параметри), съветвам всички да не пестят, когато става въпрос за здравето!!! Правят ти карта на окото и влизаш. Първо се слага някакво лекарство на клепача, за дезинфекция явно, от което ужасно ми щипеше. Едвам си отворих очите, за да ми капнат капки за упойка. И следваше ужасния шум (аз знаех, че ми режат прозрачния слой на окото и затова ми беше ужасен). Първо едното око естествено-гледам в точките. Мноооогоооо е важно да не мърдате...Аз мръднах с едното око като ми прибираха на мястото отрязана част и си направих кръвоизлив. Излизаш след около 10тина минути, задължително си вземете придружител. Преглеждат те и ти слага капаци. дават ти капки (кортикостероиди, за да не се възпали) и изкуствени сълзи-оксиал. Излизаш и се прибираш. От успокоителните трябваше да заспя, но аз не успях...И нещото за което изобщо не бях подготвена е светлината- ако стаята ви не е достатъчно тъмна е доста болезнено. Всъщност това беше единствената болка, която изпитах. Може би ако бях заспала всичко щеше да е ок.
На следващия ден си на преглед. Тогава усещаш, че наистина ВИЖДАШ. Дори и с кръвоизлив в окото виждаш всичко и то доста далеч. Отначало е малко странно, леко като насън, но после е истински кеф  :).
Относно сухотата- не изчезна това чувство, но не е нещо, което не мога да преживея. С всеки изминал месец съм по-добре. Отначало усещаш песъчинки, после изчезват, ако стоиш по-продължително време пред монитора ти се иска да премигваш по-често, защото ти е сухо в окото. Сега капя капки, когато усетя сухота, обикновено след края на работния ден. Има периоди, в които с дни не се сещам. Малко ми е по-трудно при шофиране вечер, защото понякога светлините са по-ярки, особено ако е валяло и асфалта е мокър. Ореолите около лампите са много по-малки отколкото в началото, дори и да не изчезнат напълно не са дразнещи.
Диоптрите- имам някакви остатъчни около 1 диоптър, но аз бях далекогледа и с фокусиране все едно нямам проблем. Д-р Стойчева ми каза, че може да се наложи да сложа очила по-рано около 35 например, но това никак не ме притеснява на фона на моите 6 диоптъра, които заличих. Да не говорим, че започнах да усещам преди корекцията, че се влошавам и честно казано на 35 незнам с колко щях да съм. Ходя си на плаж и всичко си виждам, неописуемо чувство. Гримирам се без никакви проблеми. И най-важното- точно и ясно ми обясниха точно колко ще виждам, не са ми давали напразни надежди, че ще съм "орел", вече се чувствам пълноценен човек, не мисля дали не съм забравила очила, лещи, разтвори и т.н., когато ще пътувам и съветвам всеки, който мисли за корекция, но наистина има нужда от такава ( а не някакви 1, 1,5 диоптъра)  да си направи, защото резултата наистина ще му хареса.
За това се сетих...ако някой иска да ме попита още нещо може да пише и ще му отговоря. Стискам палци на всеки, който се е решил на това!!!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #273 -: Август 23, 2015, 21:04:32 pm »
Всеки, който се интересува от лазерна корекция на зрението няма да е зле да хвърли един поглед на тази статия: http://zrenieto.net/4-4-%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/
Аз лично бях на крачка от това да се подложа, но се радвам, че не го направих. А на тези, които вече са се оперирали пожелавам всичко да е наред! :)
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #274 -: Август 31, 2015, 14:00:17 pm »
Това е много полезно за мен благодаря!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #275 -: Април 11, 2016, 20:07:53 pm »
Аз приключих с чуденето и на 3 септември 2015г. направих лазерна корекция във Вижън. Бях пациентка на д-р Пешева. Имах -2.50 диоптъра на дясното и -2.75 на лявото око. Всичко мина бързо, възстанових се за две седмици и сега се чувствам отлично. Миналата седмица бях на контролен преглед, д-р Пешева каза, че всичко е наред. Вече дори не се сещам и за изкуствените сълзи. Виждам си и чувството е невероятно  :D
Пожелавам успех на всички, които се решат!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #276 -: Август 24, 2016, 16:18:47 pm »
Колко струва една подобна операция?
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #277 -: Февруари 08, 2017, 12:19:31 pm »
derlis88 здравей как си след опарацията имаш ли възвръщане на диоптри?Далекогледство или късогледство са ти махнали?Аз ходих във Вижън аз съм с +3.00 (ляво) и +3.35 (дясно) и ми казаха че несъм подходяща заради малкия ми диптер,..а той хич не е малък.