0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #240 -: Октомври 03, 2010, 21:06:23 pm »
Честито Nevena_90 поздравления за смелостта и добре дошла сред нас.:)

 

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #241 -: Декември 19, 2010, 01:02:27 am »
Здравейте! Пиша за да се похваля :)
Вече минаха повече от 2 месеца от операцията, аз си виждам прекрасно, нямам сухота, нямам проблеми с нощното виждане, сякаш съм се родила наново!!! :) Даже препоръчах клиника Вижън на един колега, който живо се заинтересува от процедурата, и сега и той ще си запише час.
Благодаря на всички, вашите мнения и коментари ме насърчиха да го направя и сега се чувствам страхотно!!! :) :) :)
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #242 -: Януари 14, 2011, 14:16:56 pm »
Здравейте момичета,много се радвам за всички, които са си възвърнали зрението и аз ще се оперирам в началото на февруари във Вижън, но имам едно малко притеснение и се колебая,преди 2 месеца родих и сега момиченцето е кам 5-6 килограма, а нали не се разрешава да се вдига тежко, имате ли представа колко време не трябва да вдигаш тежко и какво имат предвид тежко над 5 кг.над 10 кг? Единствено това ме спира да си направя корекцията. Моля ако имате някаква идея ми пишете.Благодаря предварително.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #243 -: Май 05, 2011, 15:54:16 pm »
Искам да споделя нещо, за всички които имат корекция на зрението или проблем с очите.

Много съм доволна от добавките за очи, които съдържат:
- Зеаксантин
- Лутеин
- Астаксантин
  Това са антиоксиданти, каротеноиди.

Преди време пиех само Лутеин, но от както вземам посочената комбинация очите ми не се изморяват, виждам по-чисто,ясно,бистро...незная как да го опиша и дори забравям с дни да си капя капки /а иначе ги ползвам поне 3 пъти на ден/
Все едно че съм си сложила капки - такова е усещането.
Забелязах го след 30-35 дни използване на добавката.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #244 -: Май 16, 2011, 15:19:50 pm »
Здравейте,
най-накрая и аз се реших на лазерна корекция.Направих я през април. Имах -3,25 късогледство на ляво и дясно око без астегматизъм. Оперирах се в очна клиника "Св. Петка" при доцент Митов. Останах с добри впечатления явно е натрупал вече много опит и си разбира от занаята. Единствено не ми хареса това, че като че ли имаше донякъде хаос в клиниката. Трябва да си подобрят организацията, да не става струпване на пациенти.И така резултатът засега е положителен от -3,25 свалих на-0,25 диоптри и много се надявам да остане така. При мене обаче случаят е малко по-различен затова, че съм на 47 години и на моята възраст почти никой не си прави лазерна корекция, но аз така и не свикнах с очилата - започнах да ги нося непрекъснато от преди 11 години. Проблемът при нас по-възрастните пациенти е, че след като ти махнат късогледството изведнъж или съвсем скоро се оказваш в положение, което пак донякъде не е съвсем приятно, т.е. ще ми се наложи съвсем скоро да сложа очила за четене. Ами няма да четем. Малко ли сме чели досега! :)Има ли някой да си правил корекция на моята възраст и постоянни ли ще бъдат резултатите?
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #245 -: Юни 02, 2011, 12:16:13 pm »
Денис, благодаря за информацията:)!
Има ли продукт,който съдържа и трите съставки.
Аз без Оксиал не мога, усещането за сухота ме съпътства.А  когато съм преуморена или на път е кошмарно.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #246 -: Юни 02, 2011, 20:39:56 pm »
minie_mouse
Много съм доволна от това:
http://www.iherb.com/Life-Extension-Super-Zeaxanthin-60-Softgels/25832?at=0
Взела съм си и това, но още не съм го пробвала:
http://www.iherb.com/Nutrex-EyeAstin-60-V-Gels/22410?at=0

Може да си ги купиш и отделно.

Може да си избереш от тук:
http://www.iherb.com/Vision-Formulas
http://www.iherb.com/Eye-Vision-Care
http://www.iherb.com/Lutein
http://www.iherb.com/Zeaxanthin
http://www.iherb.com/Astaxanthin

И това си взех :) : http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Astaxanthin-4-mg-60-Softgels/30693?at=0

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #247 -: Юни 03, 2011, 17:57:14 pm »
Denis,благодаря :D, то всичко е и антиейдж, ще се подмладявам:)Ще си взема.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #248 -: Октомври 08, 2011, 04:37:12 am »
Аз не бих посъветвал никого да се оперира без причина. Носeте си очилaта и се радвайте, че са ви здрави очите. Аз преди две години се реших на LASIK и ходих до Истанбул в EyeStar Istitute. Проблемите почнаха от самото начало. През деня и то вънка, виждах много добре, но през ноща беше лошо. Освен това ме прекорегираха от -4.5 до +0.75 и ми трябдаше месец да свикна с работа от близко, като комп. и т.н.

Но най-лошото е двойното зрение, и отблясъците които вече две години са част от всекидневието ми и ме депресират тотално. Също така очите ми са сухи, защото LASIK прекъсва нервите на корнеата. Аз не живея в България сега, та съм ходил на вече 4 доктора тук да се 'лекувам', но лек няма...може да ме подложат на 2ра операция, но има много рискове и малко гаранции...Сега със с неправелен астигматизъм който неможе да се коригира с лещи или очила. Дал сам хиляди лева да ходя по очни специалисти. То парите са най-малкия проблем де...

Та тези от Айстар спряха да отвръщат на всякакви опити да се свържа с тях преди 2 месеца. Не че сториха нещо преди това де. Отговориха ми, че нищо ми нямало и да си гледам работата...а върхът беше кагато техния доктор ми каза да си намеря психиатър. Каква наглост. А аз им пращам изследвание от различни очни клиники тука с диагнози и т.н.
Сигурно ви отегчавам, но да ви кажа, че и 99% от хората да излизат с добри резултати, винаги може да сте в тоя 1% като мене...и тогава ще съжалявате жял живот, че сте платили да ви разбият зрениет без да е имало причина.

Това като цяло. Ако се решите на LASIK, не ходете до Истанбул, а най-малкото в Айстар (Eyestar). След LASIK ще ви трябва редовно лекарско набюдение поне един месец. Трудно става това ако трябва да се ходи до Турция 3-4 пъти за един месец. Това си е истинска оперция, не е подстрижка и не трябва да сте лековерни. Аз за съжаление бях. Хайде, пожелавам ви здраве!

Аз съм постнал подобен пост и по някои други теми/форуми за инфо на хората които мислят да се оперират. Трябва да чуето всички страни, а не само тези с успешни операции.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #249 -: Октомври 17, 2011, 18:30:18 pm »
Здравейте,

      Изчетох цялата тема + половината гоогле по въпроса за лазерните операции и се обаждах в доста клиники и вече започвам да се разколебавам за тази операция. Така като гледам най- популярните клиники са точно Vision, св Николай чудотворец и Eyestar. Методите по които може да се направи операцията са много кой от кой по нов, техниката също, но където и да питам винаги ми казват че те работят с най новата техника и по най добрия метод въпреки че е невъзможно при 2 различни метода или уреда и двата да са най нови... Извода е че или са незапознати с новите технологии и методи или просто лъжат. В тази тема доста хора който са си правили операция пишат и като гледам 1/3 май са недоволни което не е като 1% неуспешни операции а като 33%.

      По това което съм разбрал дотук най хубавия лазер се намира в Vision (http://www.schwind-amaris.de/index.php?id=366&L=1) a лазерите на Eyestar и Св. Николай чудотоврец е тук има инфо : http://www.allaboutvision.com/visionsurgery/lasik_laser.htm. Ако ги сравняваме по големина на точката на лазера schwind-amaris бие всички с 0.54мм, лазера на Св Николай чудотворец Visx Star S4 IR е с 0.65мм и с най голяма точка е на Eyestar - WaveLight Allegretto Wave с 0.95мм. По бързина пак на Vision е най-добрия с 1050hz после на Eyestar s 500hz a за лазера на Св Николай чудотворец немога да намеря инфо.

      Това е относно ексимерните лазери обаче в Св Николай чудоторец обаче изрязват най връхната част на роговицата по метода iLASIK което означава че не се прави с микрокератом (което представлява някакво ножче ... колкото и спецялно да е то) а се прави с лазер и човешка ръка непипа в окото освен за да обърне изрязаната от лазера част на роговицата и да може другия лазер да почне да работи. Според мен това е голямо тяхно предимство, но пък за сметка на това лазера който прави самата корекция е по лош отколкото в Vision.

      По отношение на варяциите на LASIK те са доста и немога да намеря пълно инфо за тях в какво точно се състои всяка процедура. В сайта на Eyestar са описани доста от методите но непълно и на всеки един метод пише че той е най новия и най безопасния и дали боли или не но непише в какво точно се състои и какво по точно е по добро от предишния и с какво се отличава от него (http://www.eyestar.bg/bg/special_metod). Чесно казано хич не ме интересува колко ще боли или колко пари ще дам... ако ще и 100 000 евро да ми струва и да изпитам най-голямата болка в живота ми ако резултата е да имам нормални очи без диоптри на тях бих го направил. Когато се обадя на някоя клиника да ми разяснят тези неща те никога немогат да ми обяснят нищо и могат да ми кажат само че работат по най добрите методи и с най новата технология и за допълнително инфо искат да ме свържат с лекарите. Когато се обадих в Vision и питах за iLASIK който те неправят и им обясних че изрязването на роговицата се прави не с микрокератом а с лазер те почнаха да ми обясняват как аз не сам разбрал и сам се заблудил и че всъщност микрокератома се управлява от лазер а не че лазера изрязва епитела на роговицата ... Когато пък се обадих в Св Николай чудотворец пък разговора прекъсна докато питах да ми обяснят в етапите на процедурите LASIK и LASEK незнайно защо. А пък от Eyestar ми казаха че те неразбират от тези неща и трябвало да се обадя в истамбул на някакъв турски номер и да ми отговори лекар. Като цяло цялата работа ми се вижда съмнителна и то много и ми се струва че никой нищо неразбира .. щом аз за 1 седмица почнах да задавам въпроси на които лекарите почнаха да ми дават налудничави обяснения само и само да отида в тяхната клиника.... Дайте мнение по въпроса ????
« Последна редакция: Октомври 17, 2011, 18:36:26 pm от theimmortalbg »
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #250 -: Октомври 19, 2011, 08:13:50 am »
Тheimmortalbg, правилно си разбрал. За съжаление, аз минах под ножа и тогава трябваше да разбера, че тази операция е руска рулетка. Ти не си пациент, а клиент. Сега съм с ужасно качество на зрението. А от EyeSTAR, бягай като от дявола. Те са най-лошия вид. Много усмихнати и гостоприемни, докато не почнеш да питаш въпроси или не си с усложнения. Начина по който те режат flap-а е с механично острие НЕ е препоръчителен, но има и доста лоши femto лазери, така че и това не е сигурно. Чакай още 5 години да напредне технологнита и тога пак проучи нещата. Аз ако мога да върна времето назад...ах...мечти.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #251 -: Октомври 19, 2011, 16:17:13 pm »
dupchek можеш ли да ми дадеш skype или facebook да поговора по подробно за това с теб?
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #252 -: Октомври 19, 2011, 16:25:19 pm »
minie_mouse и denis виждам че вие също имате проблеми. Може ли да си кажете мнението пак за операцията след толкова време което е минало. Също на колко години сте и каква по точно операция LASIK, LASEK или PRK и каде ви е била правена. Съшо ако може да ми дадете пак skype или facebook да говора по подробно с вас за това (може и на ЛС).
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #253 -: Октомври 19, 2011, 16:28:50 pm »
По моя преценка ако права операция май най добре ще е в Св Николай чудотворец заради лазера с който се реже епитела. Ако има някой който си е правил там операция и има някакви впечатления от там да пише. Трябва ми повече инфо за тази клиника че ненамирам много...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #254 -: Ноември 16, 2011, 17:42:57 pm »
има ли някой с който си е правил лазерната операция в клиника Св Николай Чудотворец??
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #255 -: Ноември 25, 2011, 13:07:06 pm »
От години мечтая за тази операция и сабирах дълго пари за нея. Сега имам парите огромното желание и възможноста да я направя. Дори ходих в Vision и им дадох 140лв за предварителния преглед обаче след като намерих сайта http://lasikcomplications.com/ и разбрах че човека който е одобрил lasik сега иска да го направи незаконен и това че неуспеваемоста на операциите е всъщност 30% разбрах че колкото и да ми се иска няма да направя подобна грешка. За мене всеки който си прави такава операция е абсолютно луд .. , а "лекарите" които ги правят са жестоки престъпници!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #256 -: Декември 30, 2011, 12:05:22 pm »
Здравейте! На мен ми предстои лазерна корекция на 05.01.2012г. Прегледа го минах още края на ноември месец и оттогава само чета и събирам мнения. До сега не съм чула за неуспешна операция. Мои близки и приятели са се подлагали на тази манипулация и също са много доволни. За 1 месец разпитване, не чух нито едно отрицателно мнение!Ще се оперирам във Vision, при д-р Пешева, по метода LASIK, защото съм с много висок диоптер (-8,5- ляво и -7,5- дясно око). Даже ходих два пъти да ми обяснява какво представлява операцията и какви са шансовете за неуспешна операция. Обясни ми много подробно, каза ми какви са рисковете- да не ми се залепи капачето, след като го отреже, да се размети или да се набръчка...но всичко това било оправимо. Каза, че досега не се е случвало, но била длъжна да ми го каже- така пишело в учебниците! Аз много се навих и даже нямам търпение да дойде момента!
Тheimmortalbg, ти оперира ли се и къде?
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #257 -: Януари 09, 2012, 02:05:38 am »
Здравейте! На мен ми предстои лазерна корекция на 05.01.2012г. Прегледа го минах още края на ноември месец и оттогава само чета и събирам мнения. До сега не съм чула за неуспешна операция. Мои близки и приятели са се подлагали на тази манипулация и също са много доволни. За 1 месец разпитване, не чух нито едно отрицателно мнение!Ще се оперирам във Vision, при д-р Пешева, по метода LASIK, защото съм с много висок диоптер (-8,5- ляво и -7,5- дясно око). Даже ходих два пъти да ми обяснява какво представлява операцията и какви са шансовете за неуспешна операция. Обясни ми много подробно, каза ми какви са рисковете- да не ми се залепи капачето, след като го отреже, да се размети или да се набръчка...но всичко това било оправимо. Каза, че досега не се е случвало, но била длъжна да ми го каже- така пишело в учебниците! Аз много се навих и даже нямам търпение да дойде момента!
Тheimmortalbg, ти оперира ли се и къде?
Zdravei Nikoletke, iskam da te pitam kak mina operaciqta,zashtoto az sushto smqtam da se podlagam na takava v blizkoto budeshtе : )) .
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #258 -: Януари 09, 2012, 10:51:16 am »
Здравейте! Днес е петия ден след операцията! Чувствам се много добре! Всико мина чудесно! Махнаха ми всичките диоптри и виждам ЧУДЕСНО! Аlexx1721, няма за какво да се чудиш- манипулацията е елементарна, дори не е неприятна и веднага след това ставаш пълноценен човек. Аз се чудих много време дали да се подложа на това, само за това мислех и си въобразявах какви рискове и усложнения могат да настапят! Изчетох цялата тема в този форум и добих кураж и сега, естествено, не съжалявам! Ако имаш въпроси, питай, защото е много важно да знаеш и да си информиран, не че в клиниката няма да ти обяснят, но е друго, когато ти го обеснява човек, който е минал през това:)
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #259 -: Януари 09, 2012, 13:20:06 pm »
N1koletka дано всичко е ок. Колко месеца ти казаха че ще си слагаш изкуствени сълзи в очите ?