www.zachatie.org

Семейство, дом и свободно време => На чашка кафе и на халба бира => Красива и стилна => Темата е започната от: piera в Април 23, 2008, 14:39:57 pm

Титла: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Април 23, 2008, 14:39:57 pm
Привет на всички! :)
От години нося контактни лещи, защото съм късогледа. Най-сетне се реших на лазерна операция във Варна. Преди 2 дни бях на преглед там (успях и да припадна даже :oops: ) и имам насрочен час за юли за операцията. Въпросът ми е следния- има ли някой, подложил се на такава корекция? Моля, споделете опит и впечатления от процедурата. Приемам всякакви размисли над въпроса, дори и от хора, които не искат да се подлагат на тази манипулация. Изобщо- чакам всякакви мнения по въпроса, тъй като съм много притеснена и раздвоена в мислите си.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: nia72 в Април 23, 2008, 15:33:30 pm
Здравей.миналата година на моя близка направиха същата операция, но в София - 500 евро струваше,но не помня за едно око или и за двете.Самата манипулация е била много кратка като времетраене - каза около 10 мин.полежала е около час и си е тръгнала.изписали са й капки за 1месец.След това 3 пъти ходи  на контрола.При нея беше наследствено и с мнооого силен диоптър.Без очила виждаше само на много близко разстояние пред нея.Сега самата тя не вярва че е без очила и вижда нормално.Докторите са й гарантирали 30 г. да няма проблем.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Април 23, 2008, 17:05:53 pm
Ами моята операция е 800 евро на око, т.е. 1600 за двете и доцента ми каза, че ще ми се подобри зрението около 90%, може и нагоре. В клиниката беше голяма лудница и всичко, което исках да питам ми изхвърча от главата  :(  Мерси, че писа, всяка една информация ми е от полза  :flower:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Април 26, 2008, 17:53:42 pm
Ще следя темата, защото и аз искам да си направя корекция на зрението.
Успех piera  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Danny S в Април 26, 2008, 18:32:53 pm
И аз се интересувам от въпроса :? Поразпитах насам натам и като разбрах за цените си рекох : "ми това си е една стимулация" :( Ще го отложа за по-добри времена. И за да не се чувствам толкова онеправдана си направих два чифта нови очила със страхотни рамки :lol:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Zlatulka в Април 26, 2008, 18:49:13 pm
Аз също имам сериозно късогледство, съчетано с астегматизъм. Още преди много години, когато първата клиника с лазер беше открита в Ихтиман, мам провери как стоят нещата и й бяха казали, че трябва да си поне на 16 за целта. Е, аз тогава не бях, но по-късно вече в София започна да оперира проф. Гугучкова (съпруга на бившия кмет Янчулев) и мои познати се оперираха при нея. Последният беше преди около 2 години. Цената беше 1000 лв за двете очи. (99% съм сигурна). Операцията е точно както я описва ниа. Лека с дриги думи. Но за жени се препоръчва да са раждали за да не се появи отново проблем през бременността. Та аз си чакам децата и после смятам, живот и здраве, да се оперирам.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: rozovelka в Април 26, 2008, 18:58:17 pm
Аз също се интересувам от темата. Звънях в клиниката във Варна около Нова година, защото и аз искам да си направя корекция. Като разбрах цената, аз също реших да отложа, защото за сега ин витрото ми е на преден план, а нямам възможност и за двете неща :( Иначе имам приятелка, която е правила корекция, но в Лондон, където живееше дълги години. Самата манипулация била много кратка. Тя е с напълно възстановено зрение, каза ми, че й е отнело около 3 месеца, като постепенно се е възстановявала. От тогава са минали 4 години. Първата седмица е било най-дискомфортно, каза ми, че чувството е сякаш има пясък в очите. Скоро тя самата беше на преглед във Варна, тъй като й предстоеше раждане, заради корекцията са й казали задължително секцио. Тя така и роди.
Според мен лично лазерната корекция е добър вариант. Дори и след време да започнеш да качваш диоптъра, пак си заслужава годините, в които ще виждаш, особено ако си с висок диоптър.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Zlatulka в Април 26, 2008, 22:13:04 pm
Да, розовелка е права, че си струва. Аз дори не мога да си представя какво е да виждаш нормално без "помощни средства" :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: du6ka в Април 26, 2008, 22:40:35 pm
Моята братовчедка ще си прави операция във Варна в началото на юни. Като мине, ще мога и аз да ти дам по-конкретна информация. Знам само, че имало много желаещи за операция. Тя ходила на преглед през март, предложили и операция за април, а тя казала, че ще пита мъжа си и ще се обади. Когато се обадила вече и предложили дата чак за юни. Желая ти успех!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: blue_sky в Април 27, 2008, 20:48:08 pm
Розовелке, моят доктор ми обясни, че имало някаква нова технология от 2-3 години, при която не се усещал дискомфорта, за който пишеш. На мен ми казаха, че трябва да спре да ми се качва диоптърът, което става около 27-28-годишна възраст. И че ако диоптърът е до -5, нямало да се възвърне. Не ми споменаха да има връзка с бременността.  Иначе за цените също ми казаха по 500 евро на око. Моята информация е само за късогледство.

Пиера, успех!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Април 28, 2008, 19:01:47 pm
Мерси на всички за коментарите. :)
Аз съм с почти 4 диоптъра и от 11 години нося лещи.Имам и лек астигматизъм. Един месец преди операцията трябва да нося само очила, без лещи. Наистина има страшно много записали се за операции, даже до август нямаше свободни, но ме вместиха на един отказал се.
Има операция и от 600 евро, но тази от 800 била с индивидуално сканиране на роговицата поточково. Доцента с усмивка ми обясни, че разликата между двете корекции била все едно да сравняваш дреха конфекция и рокля на Готие...та естествено предпочето Готието  :lol:
Забравих да попитам ако някой ден ми се възвърнат диоптри, дали може да се слагат лещи.Това силно ме вълнува.
Изключително много ме е страх...На прегледа припаднах от нещо супер безболезнено с упойка даже. Докторката просто ми оглеждаше роговицата. Питах дали ще ми дадат успокоително преди операцията- казаха да.След нея лагат някакви защитни капачета на очите и една седмица се спяло с тях. На следващия ден пак си на преглед, съответно спиш във Варна. Те имали уговорка с един хотел точно до клиниката, били по-ниски цените. Иначе прегледа струва 120 лева, аз си бях записала час за него 1 месец преди това.
Ами това е в общи линии, надявам се да се преборя със психиката си  :(
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Zlatulka в Април 28, 2008, 22:32:56 pm
Успех, Пиера. Ще се справиш. Само си помисли, че преди лазера тези операция са се правили от човешка ръка и пак са били успешни.  :D Колкото до лещите след това- не знам дали може, но не виждам защо да не е така.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Olimpia в Май 01, 2008, 18:32:28 pm
Здравей, Пиера, видях, че никой не е писал от личен опит и затова реших да се включа. Предстоящия месец юли ще стане една година от както аз си направих корекция на зрението. В клиниката във Варна и съм супер, супер доволна!!!! Ако ме питаш мен, хич не се колебай. Заслужава си всяко едно евро!!!! Моят диоптър не беше много голям и ми казаха, след прегледа, че моите данни сочат че и при 600 и при 800 Евро резултатът ще е абсолутно един и същ. Аз избрах тази от 600 Е. Самата манипулация е около 2 мин. на едното око и 2 на другото. Общо с подготовката и излизането е около 10 минути. Упойката е във вид на капки, по време на корекцията усещаш че нещо се случва в окото ти :))) но не боли, не мога дори да го нарека дискомфорт! Просто усещаш какво ти правят, а и доцентът постоянно ти обяснява. В тази клиника работят с нови технологии и твърдят, че няма проблем при бременност. Имам приятелка, родила 2 години след корекция на зрението - и засега няма никакви отклонения.
Още на следващия ден аз бях на работа, като е добре да не се шофира 3, 4 дена. Първите няколко дни на моменти се появяват нещо като звездички - обясненоето - мозъкът не е свикнал с новото зрение и на моменти изключва зрутелните функции, но това е за броени секунди само. След максимум седмица, даже си забравила, че някога не си виждала :))) След мен операция си направи и моят брат, а после и моят кум - и двамата са ок и естествено много доволни.
Ако имаш въпроси - съм на среща да отговарям :))))
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Май 01, 2008, 18:51:00 pm
Олимпия, много благодаря, че се включи в темата. Радвам се да чуя положителни отзиви от човек, който се е подложил на корекцията. Ти с колко диоптъра беше, че ти казаха че няма да има разлика между двете операции? Защото и моя диоптър не е много голям. И след като припаднах на единия преглед, дори не са ми проверявали налягането на очното дъно. На теб проверяваха ли го?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Olimpia в Май 02, 2008, 21:05:41 pm
Бях с диоптър 2,5 на едното и 2,75 на другото. На лявото имах и астигматизъм. Не знам дали са ми проверявали налягането  8O!!!! Минах стандартния преглед и това е. А това на коя операция да се подложиш се вижда от резултатите от първия преглед. 
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: meshko106 в Май 17, 2008, 09:59:16 am
Чета, че всички сте с късогледство. Знаете ли дали и далекогледство може да се корегира с такава операция?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: dsd в Май 17, 2008, 16:16:39 pm
Момичета, има ли някой който си е правил лазерна корекция на перде? Ще съм благодарна ако някой сподели своя опит...
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 16, 2008, 18:02:20 pm
Днес бяха на преглед във Вижън,София.Изключително подробно изследваха очите ми, за около 2 часа.На 20-ти ,в неделя, ще се разделя с късогледство от 4 диоптъра и голям астигматизъм.
Четох, говорих с доста хора, струва си...Лещи очите не ми понасят, носих очила до сега.Страхът,които усещам е нормална реакция, става дума все пак за зрението ми. След неделя ще пиша как е минало.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Mary в Юли 16, 2008, 19:44:27 pm
Непремнно пиши, много ме интересува. Мисля след като родя и аз да обърна внимание на този проблем. И аз съм с 4 диоптера и голям астигматизъм. Успех.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 16, 2008, 20:09:36 pm
Mary, аз години се почесвам и все  от пусти страх не прескачах бариерата, а от тогава досега колко познати свалиха и забравиха що беше лупа, взиране и пулене... :D
Този преглед ,днешния, беше 120лв, той е първия и задължителен за определяне на очния статус на пациента ( може и да не си подходящ за операция,не се знае).Следващото бъркане  в джоба е 600евро на око. При мене може да е и 800евро на око, професорката щяла да прецени кое е най-добре за мен, защото роговицата ми била тънка. В тази сума ще влизат и посещенията ми в 6 месечен бъдещ период след операцията, антибиотични капки, очила и др. консумативи.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: peroshinka в Юли 16, 2008, 21:05:17 pm
  И аз съм с астигматизъм .На едното +0.25 ,а на другото -0.75  и ми създава проблеми като главоболие,виене на свят и размазано виждане и с очилата не ми е добре.И аз се замислям да се подложа на такава манипулация.А цената си е по принцип такава или е в зависимост от проблема? 
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 16, 2008, 21:20:18 pm
Цената е 120лв+ по 600евро за всяко око.Просто на мене днес една от лекарките ми каза ,че има вероятност да е и 800,за да знам.
А с астигматизма,за жалост, е така, мазало пред очите, виене на свят,гадене дори... :?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Юли 17, 2008, 14:43:22 pm
Момичета, виждам!  :D
Толкова съм щастлива, че не мога да го опиша с думи...Мина почти 1 седмица от операцията, утре съм на контролен преглед във Варна. Операцията мина чудесно, много бързо и безболезнено. Дадоха ми успокоително 15 мин преди птроцедурата, обясниха ми всичко. След операцията ни настаниха в хотел, където полежах около 2-3 часа със затворени очи, след което тръгнах с все лепенки да се разхождам из Варна, даже на ресторант ходих до 12 часа веечерта. Толкова е хубаво да виждаш със собствените си очи! Аз още не мога да повярвам, че е така. Заслужава си и страховете и парите и чакането-всичко. Ако някой има някакви въпроси- с радост ще отговоря на всички. Прегръщам ви!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: peroshinka в Юли 17, 2008, 15:03:05 pm
  Пиера,къде във Варна ходиш?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Юли 17, 2008, 16:04:31 pm
Очна клиника "Света Петка" при доц. Митов
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 17, 2008, 16:44:08 pm
Пиера, така се радвам за теб, усетох  гордостта в думите ти-да виждаш добре със своите очи! Искам и аз , дано всичко е успешно и в неделя да напиша същото като теб-ВИЖДАМ!
Колко дни не можеш да миеш лицето? Има ли нещо специфично относно хигиената в тая област?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Юли 17, 2008, 22:14:23 pm
Мини, стискам палци всичко да мине перфектно при теб, дори съм сигурна, че ще е така  :D
След първия контролен преглед- на следващия ден от операцията, когато ми махнаха капачетата, докторката каза, че мога да си плискам лицето, без да търкам очите и да използвам отмиващи препарати поне 1 седмица. За грим- поне 2 седмици да не се ползва, иначе крем за лице- без проблем може. На нас ни дадоха един лист с препоръки какво може и какво не може да се прави. Също така питах за миенето на косата и тя ми каза, че през първата седмица трябва да се залепят капачетата като влезеш в банята. По принцип се спи с тях 7 нощи, лепиш си ги всяка вечер.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 23, 2008, 19:43:01 pm
Да седна малко да  споделя впечатления от новия ми живот с новото ми зрение....
Четвърти ден от операцията мие днес, ,ъгливо на моменти, драскане от предпазните лещи, но мога да погледам за няколко минути новини и да си видя пощите.
Заради тънките ми роговици методът при  мене беше прк. Пиера, при теб явно е бил Лейзик (водя се по споменаването на капачетата ти).
В моя случай възстановяването ще отнеме  няколко  месеца за постигане на оптимален резултат.НО още след излизането ми от клиниката ВИЖДАХ!
Подготовката....
Подписваш договор,че си наясно с процедурата,плащаш и сядаш  за да сложат капки за упойка.(разказа след малко-очите ме заболяха...)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Юли 24, 2008, 13:31:57 pm
Браво, Мини! :D
Много се радвам за теб!Да, наистина моята операция беше LASIK и не са ми поставяли лещи. Замъгляване на моменти и аз имах докъм 7-8 ден. И при моя случай постепенно казват, че ще става все по-добро зрението, но аз и така си виждам идеално.
Иначе и аз първо подписах договор, платих, но обезболяващите капки ми ги сложиха непосредствено преди манипулацията-на стола. Ще чакам да разкажеш по-подробно и при теб как е било, много ми е интересно.
Поздравявам те и много се радвам за твоето проглеждане  :balk_16:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 24, 2008, 22:44:17 pm
Та след капките окото изтръпва, но аз нали съм нахална си поисках пак капки  да не би да е минал ефекта. :lol:
Седнах на стол, подобен на зъболекарски, после стола се хоризонтира и главата ми бе на по-ниско ниво от тялото.Не биваше да мърдам и да говоря(аз си стисках ръцете през цялото време и се стараех да не треперя).
На едното око  ми сложиха капак като трябваше да го държа отворено.А през цялото време трябваше да гледам в една червена точка отгоре.
Разтвориха ми окото с една щипка(в нета има много  клипчета с такива операции, аз бях гледала  и си представях точно какво ми правят).
После впеъскваха някакъв разтвор и  подготвяха окото за лазера.от нещо щипеше изключително, с една четчица се размазваше отгоре.работата на лазера е за около 30 секунди, чува се едно тракане и сякаш околовръст на зрителния орган имаше обхожаде.Толкоз.После пак гадната четка с  някакво охлаждащо капаче след лазера.После   изсъхване изчакваха за да сложат лещата и повторението бе и с другото око.
БОлка в буквалния смисъл нямаше, но се усещаше всичко.
След операцията пеоф.Гугучкова ме прегледа,каза че всичко е минало наред  и  ми дадоха лист с напътствия, 3 вида капки и си тръгнах.
Размазано бе,но като видях от входа номера на колата на мъжа ми такова реване ударих....
Днес е 5-тия ден от операцията,виждам почти идеално, чета всички надписи, сякаш съм малко дете, радвам се, гледам се в огледалото без очила, виждам се ясно...
Мътнини се явяват, но знам,че ще е така няколко месеца,не се оплаквам.От капките боли неописуемо,сякаш начуквам окото със стъкла.МИглите ми са залепнали вече от мръсотия,лице не съм мила от неделя. Но искрено се надявам резултатът да е траен и   години да виждам  като всички хора,с очите си, а не през  лупи.
(утре пак-уморих се мъничко :P)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Mary в Юли 24, 2008, 23:31:09 pm
Момичета, така се радвам за вас. Вие ми давате кураж и аз да се задействам.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Юли 25, 2008, 14:55:27 pm
При мен протече по същия начин с изключение на слагане на лещите.Все едно аз съм го писала  :D Много ми беше гадничко това с почистването преди и след лазера, ама няма как. Усещането беше страшно неприятно, но пък си заслужава.
На мен ми казаха, че мога да си мия лицето, но без да търкам очите- аз си го измивах внимателно и после със спирт да махна лепилото от капачетата.
На теб колко време ти казаха да не се слага грим? На мен-2 седмици. Не че ми е толкова важно да се мацотя, ама все пак ми е любопитно.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 25, 2008, 21:42:20 pm
Пиера, на мене днес ми свалиха лещите.Влизам доволна и виждаща,ама май ушите даваха заето от ентусиазма, та ми се счу,че доктора каза да легна,не да седна. :P
В понеделник ми е прегледа при професорката. Тогава и нея ще питам за грима.
Днес лекарят каза да не мия, само с едни специални кърпички за очи(Supranettes-Alcon) да минавам леко всяко око с отделна.
Ходих днес да ми измият косата, как не съм хванала въшки ,не знам. :P
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 26, 2008, 17:11:48 pm
Piera, кога ти казаха,че може да шофираш? Било си лична преценка беше отговора  при мене(а аз видях мъже идващи и тръгващи си с колите след интервенцията).
Аз се качих одеве за едно кръгче в квартала,беше ми притеснено,но таймерите на светофарите ги виждам по-добре отколкото преди с очилата. :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Юли 26, 2008, 21:04:42 pm
Браво, че са ти махнали лещите и всичко е супер  :cheerleader:
За шофирането на мен ми казаха, че е добре да се избягва от 3 до 7 дена, защото на моменти може да ти се замъгли зрението, но аз нали съм си магаре и на 1 ден след операцията като се прибрах в Търново, си запалих колата и обиколих навсякъде да се похваля  :lol: . Та до ден днешен- 2  седмици след процедурата, не съм слизала  :D

П.П Един от варненските доктори в клиниката ни каза, че е индивидуална преценка за шофирането, лично той 5 мин. след операцията се качил и карал 20 км. до селото си.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 27, 2008, 09:43:19 am
Значи си е  изцяло лична  преценка кой кога ще седне отново зад волана. Професорката се караше на едно момче ,че дошло и си тръгнало с мотора за операция. :lol:
Аз се будя няколко дни подред ,търкайки око, скачам уплашена да не съм направила нещо, но няма как вече ,мина време, заздравяло е щом махнаха лещите,нали? Сърбят  ме, може и от мръсотия вече, макар че с кърпичките редовно нежно и бавно минавам през очите.
Пиера, да те питам, еднакво добре ли виждаш далеч и близо, защото аз надалеч съм трансформирана къртица в орел :lol:,а на близо ми е още леко замазано.
Ти си била по  един метод, аз по друг, а цените вече по  800 евро на око. Май си ги вдигат,но казват,че е само за единия(а се оказва друго).
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Юли 27, 2008, 23:56:11 pm
И мен ме присърбяваха леко очите, не смеех много да ги бутам и направооо  :?
За виждането на близо и аз бях така- на далеч перфектно, но на близо ми се размазваше малко. Седмица и половина някъде и се нормализира. Въпреки че и сега на моменти ми се струва, че има едно средно разстояние-нито много близо, нито далеч, на което малко ми се размазва, но може и да си въобразявам. Като цяло, с всеки изминал ден виждам все по-добре и по-ясно, просто супер  :D
Аз платих 1600 евро- т.е по 800 евро на око. Избора беше мой- казаха ми да си избера от 600 или 800 , но ми обясниха разликата. При по-скъпата операция правят поточково индивидуално сканиране на роговицата на окото, съответно операцията е много по-прецизна, защото в лазера се вкарва флаш карта носител на информация на твоето око. Реших, че мога да си направя тази и така.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 28, 2008, 13:12:37 pm
И при мене било такова прецизно  сканиране ,но и по-сложно заради тънката роговоца....Както и да е, където 600,там и 800.
Днес бях на преглед, виждам всичкоооо на екраните.Професорката каза,че съм "идеална"(де да бях и  в друг смисъл такава :D). Сега нови капки по схема и изкуствени сълзи още 20 дни. Още няма къпане,а като питах за грим ми се скара-"Момиче, не ме обърквай, кремове, гримове, след месец най-малко". НИщо де, вече свикнах да си ходя грозна и сбръчкана, после като сложа малко грим ще се видя  ослепителна  :lol:.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: dsd в Юли 29, 2008, 15:04:23 pm
Момичета колко болнични дават за възстановяване след такава интервенция?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юли 29, 2008, 19:12:05 pm
Мисля около 2 седмици. Поне на мене толкова ми предложиха, май до месец.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Август 03, 2008, 18:45:43 pm
Пиера, как са очичките? :D
Днес се изкъпах за първи път като хората, а не на части(голям кеф било това "чудо"- да си вземеш баня :lol:)
Ти приемаш ли други капки, освен тези след операцията? Изкуствени сълзи?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Olimpia в Август 04, 2008, 09:27:28 am
Хех, момичета, честито!!!!! Радвам се, че сте се решили :))) Аз вече съм една година след операция и всичко е наред! Пожелавам на всички ни още дъъъъълги години да виждаме с нашите си очи :)))
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Ноември 18, 2008, 14:50:01 pm
Я да повдигна темата и да ви попитам как сте след няколко месеца :)
Аз все повече се замислям за операция, отново съм вдигнала диоптъра и вече съм над -5  :(

Въпрос: По време на операцията казвате, че трябва да гледате в една точка. Ами ако не успеете да задържите погледа си там? Изобщо има ли възможност окото да трепне или е парализирано?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Ноември 24, 2008, 16:19:05 pm
Ултра, до утре мога да описвам "моето проглеждане", но да кажа с точност,че зяпането ми в дадената червена точка е било  идеално-не мога. Анастезията преди операцията така "одървя" очите ,че като легнах само си повтарях:" Гледай в точката,не мигай,не мигай.." Окото,което се работи в момента е отворено със специални щипки, но за другото нямаш почти никакъв усет. Забележки не са ми правили.Чувам преди мене да  се ядосва на много мърдащия пациент.Мисля,че старанието ти да гледаш вточката е достатъчно. Останалото е работа на лекарите и лазера.
И  да кажа ,вече 4 месеца след  корекцията, че  очите ми  работят,смеят се,плачат както преди,но сега самостоятелно ВИЖДАЩИ. :D
Продължавам с изкуствените сълзи, чувствам очите си сухи при ставане сутрин,  след продължителна работа на климатик и прекалено стоене в задимено помещение, но това по никакъв начин не е дискомфорт.Миналата зима  излизах  с диоптрите и при всяко мое влизане на топло бях като бутната в сауна-потни стъкла,срам,недоволство. Сега   всички забелязват очите ми, дори много близки хора не са знаели цвета им. :P
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Mary в Ноември 24, 2008, 18:35:37 pm
Маусче, а колко време ще е този недостатък със сухотата. Ще отмине ли?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mini_mouse_nelognat:) в Ноември 24, 2008, 22:12:48 pm
Mary, при мене беше с работа директно върху роговиците, професорката я чух после да казва, че съм била "тежък случай" 8O...(тежък,тежък,ама виждам идеално сега :lol:)Ще отмине тая сухота( говорила съм и писала с много хора, претърпели същото, минало им е отдавна). На мене ми каза Оксиал да капя  до изтичане на 6-тия месец след операцията,т.е. до януари.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Ноември 25, 2008, 22:56:41 pm
Благодаря за отзивите :D
Почти се навих...
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Ноември 26, 2008, 10:51:45 am
Ултра,  всеобща пречка  са парите(над 3000лв отиват), другата такава са  страховете и предразсъдъците. Последните ги  изметох много бързо, всяко нещо носи риск. Най-добре наррави първоначалния преглед, за да разбереш  детайлно всичко и дали си подходяща.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Ноември 26, 2008, 10:53:43 am
Да, тъкмо щях да търся инфо по въпроса. Ти във Вижън ли беше? Координати дали ти е удобно да ми дадеш :oops:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Ноември 26, 2008, 15:52:22 pm
Очен лазерен център Вижън
София
ул.Виктор Григорович 8
9515037
9515377
Първоначалния преглед е 120лв, около 2 часа продължава.
С адреса правя реклама на клиниката, но подчертавам ,че става дума за корекция на късогледството, в тая насока по-добри няма. А за останалите очни  операции не зная.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Ноември 26, 2008, 22:30:04 pm
Благодаря ти :bighug:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Ноември 27, 2008, 12:30:21 pm
Ултра, на прегледа се правят множество изследвания, разширяват се зеници, немислимо е да шофираш.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Olimpia в Ноември 27, 2008, 23:10:41 pm
Да се включа и аз :)))
Моята корекция я направих в очна клиника "Св. Петка" във Варна и съм много доволна.
Вече година и половина мина и виждам чудесно.... направо имам чувството, че вече не мога да си спомня какво беше преди. Нямам никаква сухота или други оплаквания... при мен те отминаха много бързо. Що се касае до гледането в една точка - не е чак толкова невъзможно. А и аз със сигурност много мърдах с едното око - втория доктор чак ми хвана главата, зашото явно и нея съм размърдала. Аз здравата се бях упоила, по време на операцията на второто око казах на доктора, че ще си ходя вече. :))) Първо много ми се скара, да не говоря, а после много ми се смя!!!! :))))
Така, че смело напред към видимото бъдеще!!!! :)
А и още нещо да добавя - след доста изследвания в клиниката живот и здраве на пролет въпреки операцията смятам да раждам нормално. Засега няма появили се противопоказания! :)))
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Ноември 28, 2008, 10:51:05 am
На мене  пък ми казаха,че след подобна операция  раждането да е секцио.
Олимпия, леко дебелеене :P до края-начало и все пак  консултирай се с офталмолози.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Mary в Ноември 28, 2008, 11:37:09 am
Вчера точно коментирахме сумата на процедурата, че е доста скъпа и разбрах, че в Турция, в Истамбул  тази операцията излизала около 1500лв. Но не знам нищо повече.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Ноември 28, 2008, 11:57:56 am
Доста голяма разлика. Ама тук все пак са включени и прегледи след операцията в рамките на 6 месеца. Май така разбрах... Ако трябва да се пътува всеки път до Турция за контролите сигурно ще стигне бг сумата.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Ноември 28, 2008, 12:09:33 pm
Имам вече час за първичен преглед, току-що се обадих - 13.12.
Харесвам тази дата :D
Дано да ми е на късмет :wink:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Mary в Ноември 28, 2008, 12:11:52 pm
Успех и после пиши как е минало.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Ноември 28, 2008, 12:41:41 pm
Доста голяма разлика. Ама тук все пак са включени и прегледи след операцията в рамките на 6 месеца. Май така разбрах... Ако трябва да се пътува всеки път до Турция за контролите сигурно ще стигне бг сумата.
Да, така е, прегледите после са включени.
За Турция е  реклама в нета като за 3-дневна екскурзия. Преди да се подложа на корекцията  се рових и за тая дестинация, но страхът че ще съм далече за евентуални  въпроси и  евентуални усложнения ме върна обратно тука.
Ултра, ще стискам палци!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Olimpia в Ноември 29, 2008, 14:25:57 pm
.... но страхът че ще съм далече за евентуални  въпроси и  евентуални усложнения ме върна обратно тука.

Това е много важен довод, така че и аз не бих тръгнала за турция. А и знам ли ги доколко говорят английски и как ще се разберем. А и все пак и моята терминология на англ по темата не е цветуща :))))

На мене  пък ми казаха,че след подобна операция  раждането да е секцио.

На мен още преди операцията ми казаха, че тъй като нямам проблем с налягане на очните дъна (или нещо подобно) и не съм с висок диоптър би трябвало след корекцията да нямам проблем да родя нормално. Сега естесвено вече започнага да ме наблюдават дали има промяна в някакво артериално налягане по време на бременността и в последния месец ще излязат с окончателно становище. За сега са обнадеждени докторите. minie_mouse, благодяра за пожеланията! Да ти се връща ако си на такава вълна :)))
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Декември 07, 2008, 21:24:59 pm
Привет и от моя орлов поглед  :lol: :lol: :lol:
Не бях влизала доста време, с детето просто нямам време за комп изобщо...Ултра, много се радвам, че си се престрашила за час и ще стискам палци всичко да мине по вода на прегледа.
Аз също съм много добре със зрението, виждам перфектно и съм адски щастлива. Мини, допреди няколко седмици и аз имах особена сухота в очите сутрин, но като си капна капки се оправя. Сега вече нямам такава сухота, но понякога пак се събуждам така.   
Изпробвах почти всички видове изкуствени сълзи, които се продават и смело мога да твърдя, че Оксиал са най-добрите. Съдържат хиалуронова киселина и избистрят моментално зрението и облекчават сухотата. Та с две ръце ги препоръчвам  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ina_rd в Декември 10, 2008, 16:51:36 pm
Здравейте на всички! :)
Аз съм нова във форума, но тъй като скоро ще ми предстои лазерна корекция на очите, реших да посъбера малко информация.
Насочила съм се към очен медицински център "Св. Николай Чудотворец" (гр. Варна), където оперира д-р Хубанов. Изчетох доста информация по форумите, но не открих отзиви за д-р Хубанов и клиниката му. Видях много мнения и добри отзиви за "Св.Петка" - доц. Митов (Варна) и "Vision" и "Ден" в София, но също така разбрах, че в момента д-р Хубанов разполага с най-добрия лазер  в България (според статиите в нета). И сигурно за това там корекцията е по-скъпичка - 1000 евро на око 8O. Сумата е за корекция по метода LASIK (като изобщо не ми препоръчаха другия метод с идеята, че LASIK нанася по-малко поражения по окото и след това възстановяването е по-бързо). Все пак сумата за корекция по този метод е около 800 евро на око (доколкото събрах информация за другите клиники) и 400 евро повече(за двете очи) си е сериозна разлика.   
Молбата ми е ако някой има информазия за д-р Хубанов и клиниката му да сподели, за да мога да направя окончателния избор на клиника.
Благодаря предварително на всички! :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Декември 24, 2008, 08:55:15 am
Имам вече час за първичен преглед, току-що се обадих - 13.12.
Харесвам тази дата :D
Дано да ми е на късмет :wink:
Как мина прегледа, ultra ?
Чакам с нетърпение да разкажеш  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Декември 27, 2008, 23:44:17 pm
Прегледът беше много обстоен, продължи над 2 часа. Всичко беше организирано много стройно, бях спокойна през цялото време. Преглежда ме д-р Минчев - млад, симпатичен и отзивчив. Имаше и някой неприятни моменти. Първият беше при измерване на очното налягане. Сестрата пропусна да ме уведоми, че се впръсква струя въздух под налягане в окото и аз подскочих назад възмутена и уплашена :lol: Следващото неудобство беше след поредното капане на капки - кръвното ми рязко спадна. Било често срещан страничен ефект, реагираха бързо и ми донесоха вода и шоколад :wink: Последният преглед се състоеше в директно оглеждане на очните дъна - слага се в окото някакво вещество и с помощта на един малък уред с лещи от двете страни се оглежда окото като се прилепя плътно до повърхността на окото. Малко е неприятно, ама аз съм свикнала да си бъркам в очите след дългото носене на лещи.
При този преглед се установи, че имам отлепена ретина на дясното око. Последва процедура за прилепването й с помощта на лазер Аргон (май така беше). Не съм плащала допълнително за тази процедура, било включено в цената. Самата интервенция беше около 5 минути, с местна упойка и на моменти беше леко дразнеща и болезнена - сякаш усещах пронизване по протежение на очния нерв.
Въпреки отлепването се оказа, че съм подходяща за операция и то за по-евтиния вариант. Аз настоявах за по-скъпия, ако е по-добър или прецизен, но се оказа, че са различни технологии и се преценява кой да се използва според състоянието на очите.
След прилепването окото ми беше много чувствително, болеше ме доста и стоя няколко дни много зачервено. Трябваше да почивам, да не вдигам тежко, да не нося грим и да не се навеждам, не че успях да спазя указанията... Доколкото разбрах, ще трябва да си правя тази процедура на всеки 2-3 години.
След 5 януари ще звънна да уточним дата за операцията, но ще искам да ми разяснят по-подробно как точно протича операцията и защо отлепването на ретината не й пречи.
И ще пиша пак, разбира се :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Декември 28, 2008, 10:19:57 am
Благодаря ти много за изчерпателният разказ.
Пожелавам ти всичко да мине гладко ,без повече изненади  :D
Аз отдавна обмислям да си направя корекция на зрението, но това че няма да мога да виждам добре няколко дни  ме спира. Иначе не се страхувам
Кураж, ако те е страх  :D
Ще чакам пак да споделиш преживяванията си  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Mary в Декември 31, 2008, 14:39:39 pm
Ултра, супер. И аз много се навих на тази операция, но ми казаха, че астигматизъм не се лекува. То разбира се трябва да си отида на специалист и да чуя неговото мнение де.
А късогледство е това дето не виждаш на далеч, нали? Аз съм така.
Кога ти е насрочена операцията? И успех.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: StefiZ в Януари 05, 2009, 00:07:33 am
...
А късогледство е това дето не виждаш на далеч, нали? Аз съм така.
...

точно това е :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 05, 2009, 11:10:25 am
За самата  операция  се гледа  дебелината на роговиците( освен всички останали подробности,за които е така дълъг   началния преглед).И от там следва на кой метод ще се спрат лекарите,при мене бяха тънки.Имам спомен за  някаква цифра 517, като нормалната дебелина била 550.
Астигматизма се маха с операцията.Аз имах,вече-не. :P
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 06, 2009, 16:37:05 pm
Мда, оказа се, че понеже очите ми били доста зле и съм виждала на 70% не съм била подходяща за по-скъпия метод. Пък лигавицата ми била дебела и този от 600 бил идеален за мен.
Вчера мина втория преглед, ретината е добре, операцията ще ми е сега в неделя на 11 януари.
Моля да споделите издадоха ли ви касова бележка за сумата. Моят мъж е неприятно изненадан, че не можем да преведем сумата по банков път, а трябва на ръка и се опасява, че няма да получим документ. Как беше при вас?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Bellla в Януари 06, 2009, 18:12:15 pm
Ултра, няма как да ти откажат документ-те са задължени. Така, че ще си поискаш, ако те не дадат. Но за такава сума се съмнявам да не дават документи.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 06, 2009, 18:29:27 pm
Имам си касов бон.Дават.
Ултра, стискам палци,няма страшно!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: blue_sky в Януари 06, 2009, 21:19:23 pm
Ултра, успех и от мен! Аз още не съм се престрашила, но се замислям сериозно.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 07, 2009, 14:16:42 pm
Мисля около 2 седмици. Поне на мене толкова ми предложиха, май до месец.
пак аз с досадните въпроси :P
болничен от клиниката ли ти предложиха? щото на мен ме питаха отпуск дали мога да си взема и се зачудих...
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 07, 2009, 19:37:28 pm
Не са досадни въпросите ти, напротив.
Питаха ме дали искам,защото при мене се знаеше,че няма да съм  трудоспособна поне 5 дни,виждах на моменти и то като през мръсно стъкло и конусовидна мъгла.А и с лещите се удължава  възстановяването.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mishanta в Януари 09, 2009, 08:21:23 am
yahoo_17Ани, късмет в неделя!
Ще стискам палци!Много и силно!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: joshi в Януари 09, 2009, 13:05:43 pm
Ултра,стискам ти палци операцията да мине успешно и бързо да се възстановиш!!!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 09, 2009, 14:03:54 pm
Ултра,  преди операцията  измий всякък грим и крем от лицето си. Облечи се добре, въпреки климатиците вътре в операционната като легнах на   кушетката  едва спрях треперенето  си( юли беше,а зъзнех).
Слушай напътствията на лекарите и си гледай в червената точка, на моменти ще имаш усещане,че не гледаш в нея, ще изчезва за части от секундата, но ти си гледай неподвижно, няма страшно.
После е хубаво да поспиш,аз не можах,дори след хапчето за сън,което ми дадоха от там. Не стои в задимени,запрашени пространства.Не търкай очи. Най-хубавите  кърпички за очи са на Алкон-Супранетс.Каквото ти кажат от болницата старай се да изпълниш- относно къпане, гледане  на тв, четене...
Ще мине всичко идеално,сигурна съм.После ще си готова и за космонавт дори. :P
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 09, 2009, 17:25:16 pm
Благодаря за напътствията, полезни са ми!
Благодаря на всички и за стиснатите палци, ще се постарая да се отчета чрез някого след операцията :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: доволна в Януари 10, 2009, 11:35:59 am
Здравейте!Попаднах случайно тук и видях темата ви за лазерната корекция!Аз си правих тази корекция през месец октомври 2008 в клиниката "Св.Петка"-гр.Варна!Излишно е да повтарям мненията на всички доволни от манипулацията,и аз като всички виждам ПЕРФЕКТНО :D Исках само да отговоря на въпроса,дали дават болничен-дават до 20 календарни дни!Аз си ги използвах всичките,защото исках да си почина,макар че реално погледнато можех да се върна на работа още на 3-тия ден!А,и също исках да добавя-като отивате на самата корекция не слагайте никакъв грим,бижута и парфюм!Ако някой има въпроси бих отговорила с удоволствие!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ara в Януари 12, 2009, 12:01:19 pm
Някой да е чул ultra след операцията?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: cygnus в Януари 12, 2009, 12:09:52 pm
Сега влизам, говорих с Ани, има дисконфорт като парене на клепачите и в очите, но като цяло се чувства добре. Не трябва да вдига тежко. Надява се до края на седмицата да е на линия. Естествено, казах й да почива и каквото има важно по телефона ще говорим. Поздравява ви всички!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 12, 2009, 12:38:05 pm
влизам за две минути да кажа, че виждам перфектно :D е, на моменти, де :wink:
все още ме болят очите, особено дясното, на което беше правена предишната интервенция. казват, че са по-чувствителни щото са светли и заради дългото медикаментозно лечение преди корекцията.
ще опиша подробно преживяванията друг път.
благодаря за стиснатите палци :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ara в Януари 12, 2009, 12:54:46 pm
Радвам се , че си добре Ани.
Не пиши сега, ще разказваш след няколко дни.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mishanta в Януари 12, 2009, 15:43:18 pm
Ани (http://www.fantasygif.it/Smiles/Smiles/F_05B128.gif)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Mary в Януари 12, 2009, 18:16:59 pm
Ани, успех.
Дано всичко е наред.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 13, 2009, 15:02:08 pm
Ултра,   сега сякаш фокусираш :lol:, настройваш.До дни ще си идеална(както обича да казва професорката :P).
Почивай сега.
П.П. светлите очи са много чувствителни, а моите след операцията-още толкова.И зимата ако има слънце си ходя със слънчеви очила(важно е сега да имаш качествени такива).
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 13, 2009, 15:45:09 pm
Днес ми е трети ден след операцията и се чувствам доста по-добре. Всъщност с лявото око нямам никакъв проблем, боли ме леко само дясното, но на него преди това му беше правена друга интервенция с лазер за коригиране на отлепена ретина, получи се силно възпаление, лекувах го със силни лекарства и явно е по-чувствително.
Преди операцията зрението ми беше на 70%, не на 100. Това означава, че дори с оптималния диоптър не виждам последните два реда от последния слайд. Случвало се при определен процент от хората, при които функционално окото не може да достигне пълния си капацитет. Аз съм с нарушено зрение от първи клас (вероятно и от преди това, ама не са ме диагностицирали). Първоначално имах далекогледство, което премина в ранния пубертет в късогледство :wink:
Диоптрите ми бяха последно - ляво око - 5 диоптъра, дясно око - 4,75 с половин цилиндър астигматизъм.
В деня на операцията ми се обадиха да ми припомнят за уговорения час, бяха се обадили и два дена по-рано :) В 11,15 бях в клиниката, посрещнаха ме, обухме с мъжа ми калцуните и влязохме във вътрешната част. Мъжът ми отиде да плаща и да вземе документите, аз минах още един преглед за диоптрите. След това ме посрещна собственичката на клиниката - д-р Пешева:
http://www.lazervision.eu/index.php?m=516&lang=1
Направи ми подробен преглед на очите като обърна специално внимание на дясното око. Каза, че е прилепнала идеално ретината, а самото отлепване е било миниатюрно, даже е нямало дупки, каквото и да означава :lol:
Капнаха ми капки и отново се видях с мъжа ми. Бяха му дали само касов ордер, при което аз реагирах малко скептично. после е получил и фактура с касов бон на нея, така че съм напълно удовлетворена. Цената, която заплатихме е 2350 лв за двете очи.
Въведоха ме за последното изследане. Предполгам, че правеха индивидуална карта на очите ми. Поставих си брадичката на един апарат и трябваш да гледам в една точка, която ту се отдалечаваше, ту се приближаваше, а аз трябвапе да мигам от време на време :lol:
След като направиха снимките влязохме в операционната и лееееееееекичко ме хвана шубето :wink: Вътре бяхме аз, д-р Пешева, която ме оперира, един пълничък симпатяга, който асистираше и една сестра със силно руско произношение :lol:
Легнах, наместиха ми главата, капнаха ми пак капки и започнаха да ми обясняват какво ще ми правят. Беше важно да не мърдам, да гледам прословутата червена точка и да не говоря, защото от дъха ми можело да се замърси лазера или визьора. После смъкнаха леглото надолу, главата ми се оказа по-ниско от тялото, което е малко неприятно в началото. на лявато око сложиха предпазно капаче, а на дясното първо залепиха клепача ми нагоре, после наместиха вътре в окото някакъв ринг, който не позволява на окото да мигне. След това започнаха промивките - с една спринцовка или подобен уред обливаха окото с вода, почистваха го с някаква бяла четчица, след което аспирираха течността. Следваше наместване на нещо в окото ми, което докторката прилепи плътно и издърпа от двата края, за да се намести. Казаха ми да гледам в червената точка и да не мърдам, а аз притеснено им казах, че не я виждам. Повториха ми да не говоря и ми казаха, че след малко ще я видя, както и стана.
Анестезиолога обяви една цифра 35, предполагам секунди, д-р Пешева почна да работи като през цялото време ме окуражаваше и хвалеше, че много добре стоя. Непрекъснато говореше - Браво, точно така, много добре, спокойно, много добре стоите, гледайте точката и т.н. това ми помогна много, за да се концентрирам и да съм спокойна. По едно време анестезиолога се обади и почна да брои от 7 надолу, което ми подейства още по-успокояващо :D
Последва отново миене, почистване и довършителни процедури. Не боли изощо, ама е неприятно, особено тази четчица, а и студената течност, с която обливат окото.
Процедурата се повтори и с лявото око, но там като че ли повече усещах, имам чувството, че упойката ме беше пуснала и накрая почистването на окото ми беше мъчително и помучах малко, нали не дават да се говори :lol:
Махнаха ми предпазните капачета, тогава разбрах, че и главата ми е била стегната неподвижно - самич край на леглото представляваше нещо като възглавница, която бяха моделирали около главата ми и се получаваше стегнато. Ега си обяснението дадох...
След като освободиха главата ми и ме върнаха в хоризонтално положение, погледнах встрани и видях коло е часа. Виждах всички цифри :D
Изведоха ме и ме сложиха да полегна за десетина минути в една тъмна стая. Бях много жадна, дадоха ми вода. После почнаха и болките в дясното око. Явно не се случва често, защото бяха малко учудени, че има болки. Прегледаха ме отново, казаха, че всичко е перфектно, сложиха ми и малко упойка на дясното око. Предполага се, че имах болки защото очите ми са светли и са по-чувствителни и заради всичките интервенции и лекарства в дясното око.
Прибрах се вкъщи, дадоха ми сънотворно и едни предпазни очила като скиорски. В 13 часа вече бях в леглото, но не можех да заспя, защото действието на упойката мина. Пих един диклофенак дуо и по някое време съм заспала. Събудих се към 17 часа, пак с болки и пих отново хапче. От сънотворното ми беше малко замаяно и нямах апетит. Очилата не ги свалях до другия ден на прегледа, а ще продължавам да спя с тях още 4-5 дни.
Днес болките ги няма, капя два вида капки 4 пъти дневно. на моменти ми е по-сухо и раздразнено, като при конюктивит. На моменти виждам размазано или плуват разни петна пред очите ми. Клепачите ми са още доста подути, но очите не са зачервени.
Невероятно е колко неща виждам! Би трябвало тези операции да са много по-достъпни - за 15 минути работа, а резултатът е невероятен. Не знам как е в другите страни, дали е по-поносимо като цена... Ние събирахме две години сумата за операция и всъщност взехме парите от сумата за първоначална вноска за апартамент. Днес бяхме на поредния оглед, харесах апартамента, ама вече сме затруднени с капарото. Но си заслужава! Определено е невероятно усещането да можеш да виждаш. Доскоро без лещи и очила не можех и пъпа си да видя - съвсем буквално.

Болничен не ми дадоха. Получих един лист, който удостоверява, че ми е направена операция и на базата на който джипи-то ми може да издаде болничен за една седмица. Вчера взехме болничния и на него личната е измислила диагноза: Други увреждания на окото и придатъците му при болести, класифицирани другаде :lol:

Въпрос: на листа с препоръките ми пише да се въздържам от контактни спортове един месец. Какво са контактните спортове според вас?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Perdeto в Януари 13, 2009, 15:58:50 pm
Ани радвам се, че се чувстваш по добре.Още по бързо цялостно възстановяване, а за апартамента, не се кахъри. Здравето е най важно,без него ни работа можеш да вършиш, ни капаро за апартамент... :wink: Ще се справите и с жилището споко, сега нека първо се възстановиш и прогледнеш наново идеално и чисто, всичко друго се нарежда някак.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 13, 2009, 18:14:57 pm
Контактни спортове-всички, при които има  досег с лицето ти.Не вярвам да ходиш  на кикбокс :P.(Аз за спорта първо питах,че при мене е разнообразие стилово,казаха  ми да забравя и всякакво напъване и тежестно   усилие.)
Всичко е минало чудесно, супер! Разтреперих се като четях за нормалното виждане после, и аз така-яяяя виждам часовника, яяяя виждам номерата на колите :P.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mishanta в Януари 13, 2009, 19:01:16 pm
Ани (http://www.fantasygif.it/Smiles/Smiles/SENDIN1220.gif) радвам се, че всичко е минало добре и успешно!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Lisko в Януари 13, 2009, 19:37:40 pm
 :bighug:
Страхотно:)Вече ще ме виждаш от Търново още като идвам в София:)

Радвам се, че си добре:)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: tzvetenze в Януари 13, 2009, 19:44:37 pm
Ани, бързо възстановяване и все приятни неща за гледане ти пожелавам! :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jazzybaby в Януари 13, 2009, 20:05:49 pm
Ани, бързо възстановяване. И наистина, нека само приятни неща да виждаш  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Януари 14, 2009, 08:45:26 am
Поздравления  :D
Радвам се за теб и ти пожелавам бързо възстановяване
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Nadyn в Януари 14, 2009, 09:25:59 am
Ани, много се радвам, че е минало добре :D
Бързо възстановяване!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 14, 2009, 10:35:53 am
Контактни спортове-всички, при които има  досег с лицето ти.
А за да си дойдем на тематиката от сайта ни - имаш ли инфо как стои въпроса с въздържанието от сексуални контакти? Странно, че в любимия гугъл нямаше нищо по въпроса, а май не изгарям от желание да обяснявам във Вижън колко е важно да не изпуснеш овулация, която се появява два пъти годишно :wink:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: blue_sky в Януари 14, 2009, 11:06:43 am
Ултра, много се радвам, че си добре. Желая ти бързо довъзстановяване и ти благодаря за подробния разказ!  :bighug:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: little_rabbit в Януари 14, 2009, 21:36:29 pm
Браво, Ани! Честито да ти е новото зрение! Ти си смела жена!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 15, 2009, 12:44:57 pm
Да дам малко текущ отчет на пети ден след корекцията ...
Имам усещането, че диоптрите пак почват да се вдигат. С лявото око определено не виждам много ясно, а с дясното виждам едни черни плуващи петънца.
Дано е преходен етап :?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ognyana в Януари 15, 2009, 13:43:21 pm
 :crossfingers: :crossfingers:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 15, 2009, 22:14:16 pm
Да дам малко текущ отчет на пети ден след корекцията ...
Имам усещането, че диоптрите пак почват да се вдигат. С лявото око определено не виждам много ясно, а с дясното виждам едни черни плуващи петънца.
Дано е преходен етап :?
Рано е за кристално виждане.Кога си на преглед.Петна не съм имала,  само постепенно изчистване на картинката, всеки следващ ден беше по-ясен от предния.
Няма достигане на идеално зрение,както си виждала преди с очила/лещи така ще виждаш и след операцията(ако има някакъв процент "мързеливо око"-запазва си се).
Няма вето за секс, няма да  ти бъркат в очите,нали:)
Ако продължат тия петна черни обади се за преглед.Но скоро трябва да си на такъв,мисля.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 18, 2009, 23:02:31 pm
Ултра,как си? Ходи ли на контролен преглед?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 19, 2009, 22:39:08 pm
На 22 съм на преглед, ще разказвам после.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Януари 20, 2009, 00:22:53 am
Чак сега успявам да вляза. Ултра, радвам се, че всичко е минало спокойно по време на операцията. Стискам палци да нямаш проблеми и ще чакам да кажеш на 22 след прегледа на какво се дължат точките. По принцип ми бяха казали в клиниката, че множество черни точки, които все едно се спускат една след друга, говори за напрежение на ретината май, но всичко се оправя. Не се притеснявай излишно.
Наистина, че с течение на времето, зрението се подобрява. Сухотата, дразненето и мъглявината са преходнии само в първите 2-3 седмици, дори и по-малко.
Успех и ще чакам отзиви!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 22, 2009, 23:04:43 pm
Здравейте отново :D
Бях на преглед днес. На компютъра изследването показа 0 диоптъра, ама на таблото не съвсем. Дано се поизбистри скоро зрението, че е досадно така, особено вечер или като се поизморя.
Сутрин виждам доста по-добре.
Позволиха да си мокря очите, досега се къпах с водни очила :lol:
Останах само с изкуствени сълзи.
Гледахме и картите на очите преди и след операцията и по-точно местата, върху които е работено. Много интересно изглеждаха.
Все още не виждам добре наблизо - било нормално.
Виждам и балончета и черни вълнички, според тях и преди съм ги била виждала, били заради формата на окото, което се издължавало при късогледство.
Тук не съм съгласна, защото определено преди тези артефакти ги нямаше.
Някак си не успяха да ми вдъхнат позитивна нагласа и да ме убедят, че нещата ще се подобрят, така че разчитам на вас :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Януари 23, 2009, 14:19:41 pm
Ще се подобрат разбира се нещата, не се отчайвай
Аз не съм много компетентна по въпроса, но мисли позитивно и дай малко време и на мозъка да свикне с 'промените'.
Твоят ентусиазъм ме подтикна да се реша и аз на тази стъпка - и ето, че на 3.02 съм на преглед :D
Вярвам, че всичко ще се оправи и това леко безпокойство, което те е обхванало, няма да ме разколебае   :wink: Оправяй се бързо
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Януари 24, 2009, 12:38:20 pm
Ултра, скоро ще се похвалиш с идеалното виждане, вярвам.А иначе на лекарите това им е работата(особено в тая клиника)- да окуражават пациентите.
Денис, стискам палци прегледа да мине добре и дадат зелена светлина за интервенция.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 26, 2009, 23:26:14 pm
Мини, мисля, че част от персонала се е сменил в клиниката, откакто си била ти. И аз разчитах, че ще ме окуражат, но не стана така. Според моя мъж съм прекалено взискателна и съм плашела хората, затова не успели да ми повлияят положително :lol:
Денис, откакто спрях единия вид капки съм доста по-добре! Все по-рядко ми е замъглено.
Най-трудно ми е да спазвам ограничението за вдигане на тежко.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Януари 27, 2009, 08:02:39 am
С нетърпение чаках новини от теб  :D
Радвам се, че си добре
Ще видиш, че с времето всичко ще се оправи и няма да имаш проблеми
Сигурно е много вълнуващо да може да си виждаш както никога до сега.
Аз също съм с очила от детската градина, не че съм ги носила постоянно, но зная какво е  :D
Моля те пиши за всичко необичайно, което се случва в процеса на възстановяване, все пак вървя по твоя път и е добре да зная какво ме очаква  :wink:
Благодаря ти
 
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mishanta в Януари 27, 2009, 08:11:16 am
:flower:Ани и все по добре да става....
Най-трудно ми е да спазвам ограничението за вдигане на тежко.

Видяхме го любимото "ограничение" онзи ден с Баба, поздравихме се...
Е, няма такъв закачлив поглед просто! :lol:
 :bighug: ви и двамата!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Януари 27, 2009, 23:23:27 pm
Хехе, вие ли сте били, така и предположих :D
Баба му не успя да ми каже подробности, освен, че името на жената било необичайно :lol:
Ти да не би като Мишанта да си се представила :wink:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mishanta в Януари 28, 2009, 00:09:06 am
Хехе, вие ли сте били, така и предположих :D
Баба му не успя да ми каже подробности, освен, че името на жената било необичайно :lol:
Ти да не би като Мишанта да си се представила :wink:

А ти как мислиш  :lol: Анинко!?
 :PМишанта за мен не Ник, аз вече така си се казвам! :wink:
Аз и Джошката бяхме с дребните!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Февруари 02, 2009, 22:51:22 pm
... и ето, че на 3.02 съм на преглед :D
Успех утре!
Чакам отзиви след прегледа :D

При мен положението е следното:
- болка почти няма, освен ако не се преуморя, не стоя в задимено помещение и не вдигам тежко
- определено има около 0.75 диоптъра
- нощното зрение е кофти - около светлини (лампи и светофари) има ореол и самата светлина е двойна
- текст на екран се вижда по-зле отколкото напечатан текст
- все още плуват разни паяжини и точки

Но общо взето съм ок, просто не мога да оценя предполагам разликата, защото последните 15 години съм с лещи и за мен е нормално да виждам добре.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Февруари 05, 2009, 07:13:54 am
Да се отчета  :D
Прегледа мина добре.Проведе се от д-р Пешева. Установи се, че диоптрите ми са доста повече отколкото са ми предписани /вземайки под внимание това, че се коригира зрението /изписват се очила с по-малки диоптри/. Зрението ми не е 100%, а 80.
Имам изтъняване на ретината в единия край, което коригираха веднага с лазер - беше доста неприятно.
Самата операция се отлага малко във времето заради тази процедура.

Говорих доста с лекарката и сестрите - въпреки, че веднага може да се вижда добре след операцията, времето да се преодолеят тези малки неразположения е 1-2 месеца, така че Ултра не се притеснявай. Д-р Пешева ми каза, че късогледството се оправя веднага, докато далекогледството става все по-добро след време.
Сега ще си чакам деня, в който ще ми се обадят за операцията. Необходими били минимум 10-на дни да се възстанови окото след тази манипулация.
 :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Февруари 05, 2009, 10:22:32 am
Денис, ти явно по същия път минаваш като мен :D
Пази много обработеното око, при мен се беше получило възпаление и беше много червено. Освен това дълго време ме болеше...
При мен трябваше поне 2 седмици да минат между двете интервенции.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Февруари 05, 2009, 14:05:35 pm
Най-вероятно  :D
За сега не ме боли  окото и не чувствам дискомфорт - все едно нищо не са му правили, въпреки че доста го работи с лазера и все ми повтаряше още малко, още малко, защото бях изгубила търпение  :D
Дано и за напред да няма проблеми  :D
Надявам се ти вече си  по-добре.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ROMINAGAM в Февруари 13, 2009, 18:25:47 pm
Момичета,я ме светнете по въпроса дали мога да си коригирам диоптрите лазерно,моля!Тук ( ЮАР),ми казаха ,че това може да стане от -2 диоптара  нагоре,а моите са по -1,75 на двете очи.Да използвам контактни лещи ми е някак си некомфортно,а носенето на очила при мен стана жизнена необходимост след второто ми раждане.Не съм чела назад в темата,така,че дайте малко информациа,моля!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Февруари 23, 2009, 23:26:39 pm
Денис, има ли развитие при теб?

Аз ходих пак на контролен, бяха много любезни този път :wink:
На дясното е 0.25, на лявото е нула :D
Дано се задържи така.
С нов вид капки съм, ужасно щипят, но определено ми помагат.
Добре се чувствам, но доста ми се изморяват очите - имам много работа напоследък и хич не почивам.
За изкуствените сълзи редовно забравям, а и имам чувството, че след като ги сложа 1-2 часа ми е замъглено леко зрението.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Февруари 26, 2009, 08:35:29 am
Да, има развитие  :D
Корекцията ми беше на 24.02, вчера бях на контролен преглед - виждам идеално - дори по-добре отколкото с очила /или лещи/
 Дадоха ми капки - антибиотик за 5 дни и изкуствени сълзи.
След 10-на дни съм пак на контролен преглед.
Очаквах някакъв дискомфорт след тази операция , но все още не мога да повярвам че не чувствам нищо. Нямах нито сълзене, нито чувството за чуждо тяло, нито мъглявини и т.н /както ме предупредиха/- нищо.
Много се радвам, че го направих - ако не бях попаднала /което стана случайно/ на тази тема, може би още дълго време щях да си ходя с лещи  :wink:

ПП. Преди корекцията ползвах изкуствени сълзи Systane от които не бях много доволна - трябваше да мигам поне 1 минута докато започна да виждам ясно, но тези които ми дадоха от клиниката Tears Naturale ми харесват повече - виждам си ясно веднага. Незнам каква е разликата - може да е някаква съставка която на мен не ми действа много добре, та мисълта ми е, че може да е и от самите капки.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Март 02, 2009, 22:19:06 pm
Денис,  всичко е минало и виж как  без никакъв дискомфорт стигаш до  орловото зрение,браво!
А Тиърс натурале са възможно най- меките  капки,така че с тях проблем няма да имаш.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Март 05, 2009, 13:55:15 pm
Привет,
От доста време следя темата и тъй като преди месец спрях да кърмя реших, че и моят ден наближава.
Чудя се между клиника Ден и Вижън. И искам да ви попитам като се записваш за преглед ти ли казваш при кой специалист искаш или те ти записват направо?
Малко ме е страх, но предполагам е нормално.
Като прочетох мнението на denis и направо ми идеше да тръгвам още сега натам :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Март 06, 2009, 07:57:42 am
Аз бях във Вижън и съм много доволна от всички там.
Отидох с нагласата да си посоча кой искам да ме оперира, но в последствие се отказах.
Прегледа ме д-р Пешева, оперира ме д-р Пройнова от която съм много доволна - страхотна е.
Няма от какво да се притесняваш - няма болка.
Един конюнктивит макар и лек предизвиква повече дискомфорт.

Много съм доволна, ако не беше Ултра още щях да съм с лещи  :D
Чувствам се много особено когато вечер се уловя да чета етикетите по различни продукти и то без да сложа очила. В къщи са свикнали мине ли 16:00 часа да ги моля да ми прочетат къде рецепта, къде упътване на нещо което ми се налага да ползвам. Никога през живота си не съм го можела и се чувствам странно от това.
Не се колебай - отивай  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Март 06, 2009, 14:15:41 pm
denis много благодаря. Обадих се във Вижън и имам час за вторник за преглед. Някаква жена, която се представи Димова ми каза нея да търся като отида и тя ще ме заведе да ми направят изследвания.

Препоръчаха ми д-р Даскалов, но още не съм решила за лекар. Като отида във вторник ще видя там на место какво ще ми кажат.

Още веднъж мерси  :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Март 09, 2009, 11:06:31 am
А аз пък се влошавам - с дясното око виждам все по-зле.
Това определено ме разстройва.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Март 09, 2009, 19:07:15 pm
Ултра, много съжалявам, не чакай следващата дата,обади се за  посещение сега.Влошаване на тоя етап не бива да има.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ognyana в Март 09, 2009, 19:47:34 pm
Ултра, не знам какво да кажа... Дано да е някакво временно усещане... Пиши след консултацията с лекарите...
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Lisko в Март 09, 2009, 20:53:33 pm
Ани, дано не е много сериозно :(
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: miamy в Март 10, 2009, 17:15:12 pm
Здравейте! Аз си направих операция преди точно 2 седмици във Вижън. На мен ми я прави д-р Даскалов, при който бях на прегледи в Токуда(той работи явно и на двете места). Искам да ви кажа, че след оперцията се преродих даже още не мога да повярвам, че гледам без очила и лещи. Направо все едно си с други-здрави очи. Не казвам че е съвсем безболезнено, само първия ден наболява, но определено си струва всичко-и парите и болката. Ако някой се двууми, а има възможност...няма какво да му мислите.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Март 11, 2009, 08:44:09 am
Вчера бях на преглед, всичко ми е наред и мога да се оперирам. Казаха ми, че ще ми се обадят, за да уточним датата, но ще е към края на март - до тогава нямат свободни часове. И аз съм се спряла на д-р Даскалов или проф. Гугучкова.
Ултра, дано се опарвят нещата при теб. Стискам ти палци.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Март 11, 2009, 11:41:37 am
Ходих на преглед, бяха изключително внимателни. За момента не се открива конкретна причина за болката и влошеното зрение, предполага се, че има възпален нерв. Ще лекуваме с нови медикаменти 20 дена и дано се почувтвам по-добре.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Март 12, 2009, 13:43:37 pm
Привет! :)
Ултра, дано всичко се оправи бързо, стискам палци. :crossfingers: yahoo_17
Денис, много се радвам, че всичко е минало идеално при теб.
Като заговорихте за капки, не знам дали съм споменавала до сега, но съм пробвала абсолютно всички изкуствени сълзи на пазара и тези, които са най-добрите са Оксиал. Съдържат хиалуронова киселина и още в момента, в който си капнеш, зрението става кристално, а не както при другите 2-3 минути замъглено. При мен вече почти 9 месец след операцията всичко е идеално. Капя рядко капки, нямам вече нужда а и забравям  :oops: С две ръце ви препоръчвам да пробвате Оксиал, наистина ще усетите огромна разлика.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Март 12, 2009, 17:22:49 pm
аз също минах на оксиал - наистина го няма онова досадно замъгляване.
но са си скъпички, де :wink:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: bibica в Март 18, 2009, 14:00:18 pm
Здравейте и от мен!
Аз също много се изнетересувам от лазарната корекция на очи, късогледа съм, но съм с доста висок диоптър (ако го написах правилно  :oops:), ляво 6- (за очила) и 5-за лещи, дясно 8- (за лещи) и 9- за очила! Нося очила от втори клас, вече 20 години, ходила съм на преглед първо във Враца, ужасняващо беше, после във Ихтиман, естествено и при двете ходения беше това че трябвало да мине побертета, после раждането.
Тази година питах моят доктор, д-р Минков, за корекция, но имаше една подробност, че поне една година нетрябвало да се вдига диоптерът, а аз вдигам за 6 месеца по малко, което е притеснително, после ми обясни за плътноста на роговицата! Правихме и терапия, прегледа ми и очните дъна, каза задължително секцио!
Споделих моята болка, извинявам се за дългият и мълко объркан пост! Много ми хареса това че след отварена на очите е - ВИЖДАМ,знам какво е да се събудиш и да търсиш очилата!
Радвам се за вашите успешни корекции!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Март 18, 2009, 19:47:42 pm
Така е -Оксиала е   върха при изкуствените сълзи, пробвах всичко, пак се върнах на тях(а пробвах именно заради дискомфорта,който ми образуваше  на джоба :lol: цената на Оксиала)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Ваничка в Март 22, 2009, 02:14:38 am
Здравейте на всичк. С интерес изчетох темата на един дъх и реших и аз да пиша! предстои ми корекция на 27 март т.е. след 6 дни. Малко ми дойде като гръм от ясно небе датата, защото аз от 2 год и половина ходя на прегледи защото се съмняваха че имам кератоконус ( дано правилно го пиша) и заради него не могат да ми я направят. В четвъртък отидох на поредния преглед и ми казаха че съмненията отпадат и има свободен час за идния петък :o Веднага се съгасих. Но сега ми е малко страшно. Минаха 2 дни в голямо четене на отзиви, мнения и съм малко стресната! :? Дилемата ми е коя процедура да избера от 600 или 800 евро тъй като предоставиха на мен възможноста за това. Била съм подходяща и за двете процедури. Забравих да отбелеа че съм от Варна и ще правя корекцията в клиника "Света Петка" Моля за малко подкрепа и помощ.
  Предварително благоодаря бна всички! :balk_7:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Март 23, 2009, 12:19:03 pm
Ултра, как е положението при теб? Дано вече са се оправили нещата.
 Ваничка, успех на 27 март  :)

Аз ще отложа малко, че каката докара варицела, а нито аз нито дребния сме я карали и засега до 5 април сме под карантина.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: t_t_t_87 в Март 25, 2009, 16:11:17 pm
Здравейте!

Преди 6 месеца си направих корекция в EyeSTAR LASIK INSTITUT в Истанбул.
Много съм доволен,мина супер бързо и не ме е боляло и сега виждам супер! Ходихме заедно със сестра ми и ни излезе за двамата толкова пари,колкото ни искаха тук само за единият! Освен това всички прегледи,изследвания и капките си влизаха в цената.Даже ни дадоха и доживотна застраховка и ни обясниха,че ако искаме да си направим преглед след време или пък нещо друго, то си е за тяхна сметка.

Даже ни водиха на разходка из забележителностите на града!

Супер клиника!Супер специалисти!Супер отношение!Посрещнаха ни така,сякаш сме приятели от 10 години!

Айде и умната! :lol:

б. мод.: Част от информацията в профила е изтрита! Относно тарифите за реклама - моля, прегледайте информацията от линк Реклама:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=806&Itemid=73
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Zlatulka в Март 25, 2009, 18:02:10 pm

Супер клиника!Супер специалисти!Супер отношение!Посрещнаха ни така,сякаш сме приятели от 10 години!

И супер реклама  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: t_t_t_87 в Март 27, 2009, 22:54:11 pm
Виждам че модератора ми е изтрил частта от мнението.

Там разказах подробно случика в наша известна клиника.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: t_t_t_87 в Април 02, 2009, 01:38:03 am

Супер клиника!Супер специалисти!Супер отношение!Посрещнаха ни така,сякаш сме приятели от 10 години!

И супер реклама  :D


 :( Sorry, не исках да прозвучи така! Просто съм супер въодушевен от преживяното!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: t_t_t_87 в Април 02, 2009, 01:39:34 am

Супер клиника!Супер специалисти!Супер отношение!Посрещнаха ни така,сякаш сме приятели от 10 години!

И супер реклама  :D


 :( Sorry, не исках да прозвучи така! Просто съм супер въодушевен от преживяното!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Април 13, 2009, 11:53:41 am
Обадиха ми се и операцията ми е насрочена за 26 април при проф. Гугучкова  :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Мариела Константинова в Април 15, 2009, 17:24:10 pm
Здравейте!

Сестра ми също си направи корекция в клиниката в Истанбул преди 4 години и все още е много доволна!

Много се радвам, че вече имат представителство и в България!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Април 15, 2009, 17:28:24 pm
Успех jutoo - ще мине леко и бързо и докато разбереш ще виждаш идеално.
Аз съм много добре - виждам така както не съм виждала никога през живота си - дори това малко ме изморява  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: vanesa_a в Април 19, 2009, 18:56:12 pm
Нека и аз се похваля с орлов поглед, но в клиниката на доц. Митов във Варна. Не виждам какво не им харесвате на българските клиники! Н аблизо са , то като сложиш разходите после за прегледидте който се правят профилактично на 1- седмица, месец и после 6-тия не ви ли идват същите пари? пък и тук отношението си е супер!!!! Аз съм очарована от екипа на цялата клиника!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: t_t_t_87 в Април 22, 2009, 14:28:03 pm
Нека и аз се похваля с орлов поглед, но в клиниката на доц. Митов във Варна. Не виждам какво не им харесвате на българските клиники! Н аблизо са , то като сложиш разходите после за прегледидте който се правят профилактично на 1- седмица, месец и после 6-тия не ви ли идват същите пари? пък и тук отношението си е супер!!!! Аз съм очарована от екипа на цялата клиника!

vanesa_a написа:
Нека се похваля и аз с орлов поглед! Мина почти месец от операцията, всичко е на ред от първия ден! Нямала съм никакви болки, нито при операцията нито след това! От втория ден си карам колата, гледам си детето вдигам го играем!!! Направих корекцията при доц. Митов във Варна. Не виждам какво не им харесвате на българските клиники? И отношението си е супер, болки не съм почувствала за секунда пък като сложите транспортните разходи до турция и обратно за профилактичните прегледи не знам цената няма ли да се доближи до нашата тук?
Както и да е всеки себе и знае. За тези които се колебаят, ПРЕПОРЪЧВАМ ГОРЕЩО ВАРНЕНСКАТА КЛИНИКА "СВЕТА ПЕТКА" както и екипа на доц. Митов ако имате възможност не се колебайте резултат е невероятен.


Ами не им харесваме това, че апаратурата им е доста стара за тази цена, която искат за въпросната процедура. Аз лично, ходих с мъжа ми до Турция и цялата корекция, заедно с транспортните разходи, нощувките и джобните (и за двамата става въпрос!) ни излязоха всичко на всичко 2500 лева! А профилактичните прегледи и всичко останало си е включено в цената и в доживотната застраховка, която ни дадоха.

Всички български клиники работят с VisX лазер, който е американски и е с 4 поколения по-стар от лазера, който използват в ЕyeSTAR. VisX лазер работи с честота 40Hz, а техния EyeSTAR Wave Allegro лазер работи с честота 400Hz!!! Ами много се извинявам, ама разликата е повече от очевидна!!!

Копирах това мнение от форумът на Часът на мама. Стори ми се доста изчерпателно! Щото видях,че и твоето е същото!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: vanesa_a в Април 24, 2009, 19:08:25 pm
Ей Верчето от форума на бг мама  :D Това пак си ти нали? Думите са абсолютно еднакви и в двата форума! А твърдеше че не си го приелаш лично!
 Както и там ще напиша: Всеки има право на лично мнение! Както вие така и аз хваля клиниката от която съм доволна! Нека имаме уважение едни към други, всички имат отзиви а това все пак е форум нали? Всеки да си изкаже мнението!!!!!!!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: t_t_t_87 в Април 27, 2009, 14:25:47 pm
Ей Верчето от форума на бг мама  :D Това пак си ти нали? Думите са абсолютно еднакви и в двата форума! А твърдеше че не си го приелаш лично!
 Както и там ще напиша: Всеки има право на лично мнение! Както вие така и аз хваля клиниката от която съм доволна! Нека имаме уважение едни към други, всички имат отзиви а това все пак е форум нали? Всеки да си изкаже мнението!!!!!!!

Не, съжалявам, но нямам нищо общо с въпросния потребител, за когото говориш.

ИЗЛИШНО СЪМ НАПИСАЛ ЧЕ СЪМ КОПИРАЛ МНЕНИЕТО ОТ ФОРУМА НА БГ МАМА!!!!!!!!!!!!!

Много моля преди да пишеш подобни неща да прочетеш внимателно какво съм писал!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Елфи в Април 27, 2009, 16:26:00 pm
Моля, спазвайте добрия тон! Всеки има право на лично мнение, но не превръщайте темата в арена на личния ви спор. Благодаря!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Април 27, 2009, 18:11:17 pm
Вчера ме оперираха, нямах никакъв дискомфорт след това, а днес като ми махнаха "плувните очила" си виждам идеално. Казаха, че всичко е наред и на 14 май съм на контролен преглед  :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: vanesa_a в Април 28, 2009, 02:18:40 am
jutoo много се радвам за теб! Всичко е като сън нали? :)
   t_t_t_87 каа то аз съм писала и после е потвърдил потребитела "Елфи" ТОВА Е ФОРУМ Всеки има правио на мнение и да изкаже личните си впечатления! Много добре прочетох какво си написал!
  И пак за трети пореден път пиша ТОВА Е ФОРУМ!!!!!!!!!!!!!!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: t_t_t_87 в Април 28, 2009, 03:31:44 am
jutoo много се радвам за теб! Всичко е като сън нали? :)
   t_t_t_87 каа то аз съм писала и после е потвърдил потребитела "Елфи" ТОВА Е ФОРУМ Всеки има правио на мнение и да изкаже личните си впечатления! Много добре прочетох какво си написал!
  И пак за трети пореден път пиша ТОВА Е ФОРУМ!!!!!!!!!!!!!!

Съгласен съм!!! Нищо лично! Просто уточних, че не съм потребителя за когото ме мислиш, и мнението е същото, защото съм го копирал. Съжалявам, не съм искал да обидя никого!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Май 01, 2009, 20:15:45 pm
Ултра, как е при теб положението?
И аз нещо май не виждам съвсем ясно с дясното око. Дано се оправи.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Май 04, 2009, 10:28:47 am
Поздравления jutoo
Зрението ти ще се донастрои /ако мога така за се изразя/ до 3 месеца / вкл. и настройките на мозъка/  :D, не се притеснявай.
Капи си капките редовно както са ти предписани. :D
Аз виждам идеално, само понякога вечер ми се изморяват очите, но лекарката  каза че е нормално.
А колкото до моя мозък още не може да свикне с това, че може да виждам и 'детайли' не само 'силуети' и 'цветни петна' когато съм на вън :wink: Все трябва да си повтарям: ,, Вгледай се добре, вече виждаш''
Така че това важи и за теб - дай си време, защото виждането е работа и на мозъка
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Май 05, 2009, 15:00:21 pm
Денис, мерси за успокоението  :)
Радвам се, че при теб всичко е идеално.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Saaraa79 в Май 07, 2009, 18:53:23 pm
Здравейте!

Аз също имах късогледство- 4.75/4.50 и близо 10 години съм носила очила. Въпросът за лазерна корекция се беше загнездил в съзнанието ми от доста време, но така и не се решавах - едно от страх, а и финансово. И така докато не се намеси мъжът ми. Преди около година случайно в Интернет видял реклама на световно известна клиника в Истанбул. Обадих се, оказа се доста по-евтино и най-големият им коз беше издаването на пълна доживотна застраховка на очите, като ми обясниха, че по този начин те се ангажират да се грижат за очите ми доживот, и каквото и да се стане то си е за тяхна сметка, било то прегледи или повторна корекция. Навих се! Преди 8 месеца ми направиха корекция. Държа да споделя, че съм страшно доволна. Момичето, с което говорих по телефона тогава се оказа шефката на клиниката, която перфектно говореше български. Тя организира абсолютно цялото ни пътуване ( мъжът ми беше с мен ), резервации в хотел и т.н. Когато пристигнахме в града ни посрещнаха с луксозен микробус и ни заведоха в клиниката, където ни посрещна много мила жена, също от България. Направиха ми един куп изследвания и един изключително подробен преглед, който беше с продължителност около 3 часа. Оказа се, че съм подходяща за корекция. Към 17ч. ми направиха самата корекция, по време на която не почувствах никаква болка или дискомфорт, а въпросната жена, седеше до мен, държеше ми ръката и ми обясняваше подробно какво точно се случва по време на всеки един етап от процедурата. Вечерта ни заведоха в хотела, който беше на 20 метра от самата клиника. На следващият ден трябваше да отида на контролен преглед. Оказа се, че диоптрите ми са 0/0. Не мога да ви опиша как се почувствах. Веднага попитах къде наблизо има детски магазин, защото искахме да купим нещо на детето си. Тогава шефката на клиниката ( която също има малко дете ) ми каза, че и те със съпругът си ( собственикът на клиниката ) ще излизат да пазаруват за детето си, и ни покани да отидем с тях. Аз бях малко притеснена, но съпругът ми се съгласи. Заведоха ни в най-големият мол на Балканите. Беше наистина красиво. До момента, в който не седнахме да изпием по кафе. Ние се почувствахме изключително неловко, защото те не ни позволиха да си платим сметката, която беше солидна. Отговориха ни " Вие сте наши гости!". След като се върнахме обратно в клиниката, ни се искаше да разгледаме забележителностите на Истанбул и попитахме как да стигнем до някои от по-известните. Дамата ни отговори : " Не се притеснявайте, само да проверя програмата на шофьора. Колегите ми ще ви заведе. А ако той няма възможност, мъжът ми лично ще ви закара." Не мога да ви опиша как се почувствах-лично собственика на клиниката ще ни заведе на разходка! Оказа се, че шофьорът е свободен и заедно с жената, която говореше български език цял ден ни разхождаха из Истанбул, като отново не ни позволиха да си платим входните такси на нито един обект. Отново ни казаха " Вие сте гости!". Вечерта трябваше да си тръгнем, и на двама ни изобщо не ни се искаше да се прибираме. Шофьорът ни взе от хотела и ни заведе на автогарата, остана с нас докато не отпътуваха, а от клиниката всички ни изпратиха като стари приятели.

Наистина не мога да ви опиша колко хубаво беше всичко. 

Въпросната клиника се казва EyeSTAR LASIK Institut. Видях, че тук доста сте я коментирали, но все пак исках и аз да споделя своите преживявания!

Поздрави и успех на всички, на които им предстои процедурата!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Май 08, 2009, 11:36:28 am
Тази клиника в Истанбул само не регистрирани потребители я хвалят и не само в този форум - съмнителна работа ми се вижда.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: saaraa79 в Май 09, 2009, 03:39:43 am
Регистрирах се специално заради твоето мнение jutoo .

 :D

Поздрави!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Турбото в Май 11, 2009, 21:33:34 pm
Аз пък специално заради теб сааарааа79 се регистрирах.

относно ходене до турция....
Бях на екскурзия в Турция/Истанбул за седмица, освен якото море, всичко останало е пълна циганщина и мизерия, ама такава мизерия не се вижда дори в ромските махали из България. Бях с една приятелка имаща хубави краченца, като се разхождахме, след нас имаше глутница турчля подсвиркващи и крещещи разни турски фрази, все едно не са виждали жена от как са се родили. Можеби се дължи на факта, че техните жени са забулени като лихуси. Беше ужасно!

абе ти saaraa79, saaraa73, t_t_t_87, var4eto и т.н. ама страшни ги ръсиш, още мъничко и ще ти повярвам, че наистина си си правила корекция, такива яки съчинения...
Видях из нета, писала си из пулс.бг бгмама, форума на часът на мама и т.н. пак едно и също, даже забелязах един човек как те е затапил като нагледно е показал, че възвишения лазер който ползва клиниката ти, не е това за което го представяш, американската клиника по офтамология не е чувала за този лазер.

така, вече по темата да кажа след дълго четене из форумите, установих, че в България най-модерната клиника е Очен медицински център Свети Николай Чудотворец, имат специализиран отдел за лазерна корекция на зрение вижте тук http://eyecenterstnikolay.com/?go=iLasik (http://eyecenterstnikolay.com/?go=iLasik)

Аз поне смятам да е при тях. Ще пиша след операцията :)

Наслука на всички с желание да променят живота си за добро!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Май 12, 2009, 09:37:35 am
Аз пък специално ........
Е, стига де, не се връзвай така.
Да не мислиш, че ние като не отговаряме на такива писания вярваме и нямаме мнение  :wink:
Пожелавам ти операцията да мине леко и приятно.
Зная, че се вълнуваш, но всичко ще бъде наред  :D и скоро и ти ще си с орлов поглед  :D
Успех!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: saaraa79 в Май 12, 2009, 12:37:37 pm


Ами ок, попаднал си на такива турци, ама само не знам аз каква вина имам в това???

Може ако искаш и да влезеш в сайта и да разгледаш каква "мизерия" е в клиниката!

И сега, да кажа, нямам НИЩО общо с тези потребители. Или Ви се вижда странно, че толкова хора са доволни???

И в заключение ще кажа: няма значение къде ще си направите корекция, но се уверете, че всичко е на ниво, като започнете от лекарите и завършите с техниката!

Успех на всички!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: vanesa_a в Май 17, 2009, 19:09:37 pm
" Турбото "  Успех ти желая 
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Турбото в Май 18, 2009, 17:39:52 pm
не мога да повярвам, че вече ВИЖДАМ без намесата на очила или лещи  :D
след като махнах защитните лещи вече съм друг човек
край на мъките с чистенето стъклата на очилата, край с тия тъпи лещи  :D :D :D
цял ден стоя на терасата и гледам и гледам...
невероятно е !

наистина пожелавам на всеки да се отърве от мъчителните пособия за корекция на зрение.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: saaraa79 в Май 19, 2009, 12:57:14 pm


Честито!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Kasi в Май 21, 2009, 12:13:06 pm
Здравейте,
аз пък искам да се похваля от клиника Вижън и по-специално от д-р Пешева. Много дълго се чудех и най-накрая се престраших да се подложа на операция. Екипа и апаратурата в клиниката са отлични. Всички са много мили и внимателни а за д-р Пешева думи не мога да намеря да опиша какъв специалист и човек е. Уникална. На 23 Април си направих корекцията и още на следващия ден виждах добре. Не съм усетила болка нито по време на операцията нито след това. Единствения дискомфорт беше след самата корекция и се изразяваше в леко замъгляване и сълзене на очите което премина след 3 часа сън. Носех твърди контактни лещи от 15 години а очила от 17. В клиниката успяха да ми махнат -4 и -4.75 диоптъра + доста голям астигматизъм на дясното око. Сега виждам чудесно. Чувствам се страхотно и не мога да повярвам, че мога отново да виждам без да се тормозя с лещи.
Наистина страха е голям но си заслужава.
Успех на всички!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Май 21, 2009, 13:04:25 pm
не мога да повярвам,..........

Честито миличка  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Май 21, 2009, 13:07:00 pm
Здравейте,
.............
Честито и на теб
Първоначалния преглед ми направи д-р Пешева - страхотен човек , вярно е  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Май 26, 2009, 21:20:13 pm
На 6 месеца правеше ли се контролен преглед?
При мен всичко си е както преди - нямам болки вече, но на моменти зрението ми отслабва много.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Kasi в Май 27, 2009, 11:47:23 am
Тази седмица правя 1 месец от операцията  :wink:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Май 27, 2009, 15:01:52 pm
На 6 месеца правеше ли се контролен преглед?
...........
Да, прави се.
Ако имаш проблем може да отидеш и по-рано - на мен поне така ми казаха.
Аз нямам за сега проблеми, освен когато много си натоваря очите /РС или много четене на нещо с по-дребен шрифт/
А и капките /Оксиал/ все забравям да ги капя  :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Юни 23, 2009, 13:38:58 pm
Привет от моя орлов поглед  :)
Искам да попитам колко време след корекцията започнахте да ползвате грим?
И дали мога вече да отида малко на солариум се чудя - операцията ми беше на 26 април.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Юни 23, 2009, 20:30:03 pm
За грима - месец след операцията
За солариума - след месец и половина 
Нямам проблеми  :D
На фитнес започнах да ходя след месец.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Юни 24, 2009, 12:51:55 pm
Денис, мерси  :)
Значи и аз мога да започвам  :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Юли 25, 2009, 18:10:05 pm
Здравейте, нова съм във форума и искам да споделя за предстоящата ми операция на очите (след около две седмици). Имам по 5 и нещо диоптъра късогледство и на двете очи и астигматизъм. Минах вече всички прегледи преди операцията и съм с насрочена дата.
Долколкото разбрах, ще съм по метода "lasik",защото са ми тънки роговиците.
Ужасно много се страхувам както от самата операция, така и от последствията (ако не е успешна,или ако започне да ми се връща късогледството...). Чудя се дали очилата не са си все пак за предпочитане пред този страх, дето го изживявам сега.
Има ли някой, който също обмисля да се подложи на операцията?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Август 01, 2009, 01:26:52 am
Със или без вашата подкрепа,аз ще я направя тази операция...след 6 дни  8O
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Август 01, 2009, 10:14:38 am
Със или без вашата подкрепа,аз ще я направя тази операция...след 6 дни  8O
Спокойно миличка, не се ядосвай - лято е и по-малко хора влизат във форума. А тези които сме претърпели корекция сме още по-малко.
 
Аз също имах астегматизъм - това не е проблем
Операцията е лека, няма болки.
Не се страхувай, всичко ще бъде наред. 
Успех и пиши как е минало
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Август 01, 2009, 23:47:40 pm
Denis, много благодаря за подкрепата! Сега се чувствам малко по-силна, благодарение на тебе :-)
Прочела съм всичко и се чувствам подготвена на риска, но все пак...все си мисля, че нещо може да се обърка и да ми се влоши зрението...
Също ме е страх от това, че по време на операцията ще съм в съзнание... Чудя се за какво ли ще си мисля...Трябва да взема силно успокоително, за да не взема да ревна от уплаха (хич не е иключено :-)))
Непременно ще разказвам после, живот и здраве!
Поздрави и до скоро!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Август 03, 2009, 09:10:34 am
Страхът само ти вреди.
Трябва да мобилизираш цялата си воля и да 'помагаш' на лекарите да си свършат работата както трябва. С един спокоен и изпълняващ стриктно всичко пациент се работи лесно и с удоволствие, и грешки почти няма.
Лераря трябва да е съсредоточен в работата си а не да успокоява точно преди или по-време на процедурата.
Всичко трае 3-4 мин.
Не се усеща нищо
Трябва само да гледаш в една червена точка - това е.
Гледаш и не мислиш за нищо /или мислиш за хубави неща/
Когато човек го е страх, дори да няма болка, започне ли да мисли за нея или да я търси - и я намира.  Всеки преди операция се притеснява. И аз се притеснявах - но това е от неизвестното и е нормално, стига да не изпадаш в крайности.
Всичко ще бъде наред, ще видиш че само излишно се тревожиш.
 :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Август 05, 2009, 01:14:07 am
Днес отново бях на преглед. Изглежда не съм разбрала, няма да ме оперират по този метод с изрязването на капачета, а по другия, защото са ми тънки роговиците. Вече тотално се обърках, а и всичко, което прочетох в нета,май само ме дезинформира.Сигурна съм, че преди докторът ми обясни,че ще е по този метод с изрязването, който в нета се образовах, че се казва "лейзик".
Имам два дни до операцията. Хора, моля ви кажете ми ако някой от вас съжалява, че си е направил корекцията... много голям ми се струва рискът...
Така или иначе ще рискувам. От половин месец я преживявам тази интервенция, няма да откажа накрая я.... :(
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Август 05, 2009, 19:53:59 pm
Тина, аз съм с тънки  роговици, всичко мина,вече година виждам идеално. Периодът на възстановяване е малко по-дълъг,но  си спомням  с  удоволствие за неразположението си тогава,защото сега съм с нови очи.
По-нагоре съм описала  изживяванията си. Но ако имаш въпроси пиши на лс.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Август 05, 2009, 21:42:25 pm
Благодаря за подкрепата miniе_mouse! Аз вече три пъти прочетох всички мнения по темата :-)
Много се радвам да чуя, че си добре и сега, както и всички други оперирани!
Аз съм твърдо решена да прескоча бариерата и да видя как  виждате вие от другата страна :-и
В петък е големият ден, ще разправям, стоскайте палци.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Август 05, 2009, 22:51:46 pm
Тина, успех в петък, ще стискаме палци!
Стой спокойно, докато работят, довери се. Не е много приятно, но ти може за приятни неща да си мислиш. :P
Каквото имаш за питане запиши си на лист, питай лекарите-най-вече за постоперативния ти период. И не пропускай контролен преглед.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Август 06, 2009, 23:10:32 pm
Благодаря, благодаря! Живот и здраве ще пиша веднага щом мога! Поздрави на всички!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Август 12, 2009, 12:06:01 pm
Здравейте! Забавих се малко с писането, но известно време не ми се зареждаше този сайт..
Та операцията мина! Нито болка, нито неприятно усещане, 20 минути!
В двата дни след нея обаче ми беше доста зле -лещите ми дразнеха и с лявото око определено виждах (а и сега виждам) размазано на моменти...
Днес е петият ден след операцията и ми свалиха предпазните лещи. Зрението не ми се е възстановило напълно, но по моя метод това ставало в рамките на цели шест месеца...В един момент виждам кристално, в друг - размазано...Дясното око определено се възстановява по-бързо... 8O
Но не съжалявам, че рискувах и съм сигурна, че вървя към по-добре  :lol: Дори и в това състояние виждам птици и чета табели ;-)
Ще ви държа в течение!
Успех на всички и до скоро!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Август 12, 2009, 17:56:31 pm
Радвам се,Тина,за бързото възстановяване. Ще имаш орлово зрение скоро, сигурна съм! А дотогава никакво жулене  на очите, и без гримиране. :wink:
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: galq st в Август 19, 2009, 20:06:42 pm
Здравейте,имам късогледство -4,5 и -5 и днес на едното око ми направиха процедура с лазер,за обграждане на дупките,тъй като се оказа че на няколко места ретината ми е с дупки.Има ли някаква опасност за загуба на зрението,въпреки лазера
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Август 25, 2009, 22:13:40 pm
Ами на мен ми казаха,че в световен аспект нямало случай да си загубиш 100% зрението заради третиране с лазер.
Вече минаха две седмици и половина от моята операция и все още виждам с лявото око малко по-размазано...Не знам дали това ще се оправи, но чакам с надежда. Дори и в този вид обаче виждам в пъти по-добре, отколкото преди, дори с очила :-) При работа с компютър се измарям по-бързо, но се старя(или си мисля,че се старая) да ми почиват по-често очите.
Най-голямият ми кошмар обаче е да не се наложи скоро пак да сложа очила :-)
По метода ПРК (моят) възстановяването на зрението е по-бавно, не е изведнъж както при другия и човек не може отведнага да се зарадва :)
Поздрави и до скоро!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: piera в Август 28, 2009, 00:04:39 am
След дълго отсъствие да се включа и аз  :)
Радвам се за всички, че сте добре. Аз също вече година и месец след операцията виждам перфектно.Наистина забравих, че някога не съм виждала. То с хубавото се свиква бързо  :D . Сега като чета старите си постове и осъзнавам колко напразни страхове съм имала, но е нормално все пак. Успех на всички, на които им предстои прераждане...защото за мен операцията си бе равносилна на прераждане. Стискам палци!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: toni97 в Септември 14, 2009, 11:24:50 am
Zdraveite na vsichki tai kato i az sam reshena da se podloja na lazerna operaciq no az sam sas stigmatizam i nosq ochila ot 2 god sega sam na 12 iskah da popitam tezi koito sa se podlojili dovolni li sa i moje li da ne sam budna dokato pravqt operaciqta tai kato nemoga da ponasqm takiva raboti i drugoto koeto iskah da vi popitam e ako mojete da mi kajete kade sa po dobrite kliniki v balgariq i kolko pari stryva za edno oko moje da mi pishete na e-maila za otgovor wonderful1010@mail.bg
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Септември 15, 2009, 14:04:13 pm
Моля, пиши на кирилица

Аз се оперирах  ТУК (http://www.lazervision.eu/)
цената е 600-800 Евро на око
Не може пълна упойка - всичко трае 4-5 мин ...толкова все ще изтраеш
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Септември 26, 2009, 11:37:56 am
Привет и от мен.

В началото на септември бях на преглед 4 месеца след операцията. Нещо обаче дясното око има останал диоптър, то и аз си го усещам. Казаха ми да си слагам едни капки само в това око сутрин и вечер и след 2 месеца пак на преглед. Капките били да задържат сегашното положение. Леко се притеснявам и се чудя дали да се подложа на повторна корекция само на дясното око. Някой правил ли е повторно при остатъчен диоптър?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Септември 26, 2009, 18:27:36 pm
Привет и от мен.

В началото на септември бях на преглед 4 месеца след операцията. Нещо обаче дясното око има останал диоптър, то и аз си го усещам. Казаха ми да си слагам едни капки само в това око сутрин и вечер и след 2 месеца пак на преглед. Капките били да задържат сегашното положение. Леко се притеснявам и се чудя дали да се подложа на повторна корекция само на дясното око. Някой правил ли е повторно при остатъчен диоптър?
Как се казват тези капки?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Септември 30, 2009, 02:09:34 am
И аз се интересувам от капките.
При мен също дясното око се влоши и се вдигна диоптъра.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Октомври 01, 2009, 07:18:47 am
Фларекс се казват капките.
Ултра ти имаш ли представа колко диоптъра ти е останало дясното око?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Октомври 01, 2009, 13:34:04 pm
Ясно  :D
Мен обаче ме е страх от тези кортикостероиди  :D
 ФЛАРЕКС (http://www.framar.bg/%D1%84%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D1%81%D0%BE%D0%BB.-1-%D0%BC%D0%B3._%D0%BC%D0%BB.-5-%D0%BC%D0%BB-pid21000986.html)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Октомври 01, 2009, 16:08:58 pm
Ох, нещо ми е притеснено и незнам какво да правя. Според вас до колко е нормално да си оставя някакъв диоптър и над колко е желателно втора корекция?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Октомври 01, 2009, 17:01:42 pm
Ползвала съм ги. Нямаше ефект.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: jutoo в Октомври 08, 2009, 12:42:43 pm
Колко време след първата корекция можеш да се подложиш на втора? Има ли някой представа, че като гледам при мен ще се наложи.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Тина в Октомври 10, 2009, 21:30:16 pm
Здравейте и от мен! Аз направих месец и половина от операциата. Късогледството ми е минимално, -0,25, а на другото око дори съм на плюс 0,25. Обаче на мен пък астегматизмът ми остана - диоптър и половина. Той май се коригира по-трудно...
И на мен ми изписаха фларекс -обаче аз мисля, че това няма общо със зрението, а че е противовъзпалително?
Аз мисля, че виждам достатъчно добре, за да мога да живея така :-) Само се моля да остана така, да не ми се върне късогледството...
Поздрави и кураж на всички!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ЕmsSs в Октомври 16, 2009, 11:46:40 am
Да споделя и моя опит - аз си правих лазерна операция за късогледство и астигматизъм в Ихтиман през 2001 г. като подписах декларация за двете очи - съответно ляво - 8,50 и дясно 6,50. Досега нямам проблеми. Искам да ви попитам дали тази операция е достатъчен аргумент за раждане "секцио"? Страхувам се, защото диоптърът ми беше доста висок, въпреки изминалите години.Благодаря
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: dolmov в Октомври 18, 2009, 00:53:17 am
Колко време след първата корекция можеш да се подложиш на втора? Има ли някой представа, че като гледам при мен ще се наложи.
Мисля, че до 6 месеца след корекцията можеш отново да се подложиш, но дали е оправдан риска.. Консултирай  се с твоя овталмолог :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: blue_sky в Октомври 18, 2009, 00:58:32 am
ЕmsSs, диоптърът ти е висок, но по принцип трябва да ти премерят очното налягане и тогава да ти кажат дали е проблем да родиш нормално. Аз ходих на очен лекар, като бях бременна и им обясних защо съм отишла. Офталмологът каза, че няма пречки да родя нормално и така родих в крайна сметка.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ЕmsSs в Октомври 18, 2009, 09:45:54 am
Очното налягане не се ли повишава с покачване на диоптъра, защото през всичките тези години в училище след диоптър 5 бях освободена от физическо, включително и в университета. А след операцията ми казаха да се съобразявам с тежестите и физическото натоварване.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: blue_sky в Октомври 18, 2009, 15:55:46 pm
Не съм сигурна. Допитай се до лекар! Моят диоптър е към -3,75-4, а лещите ми са -3,50. Пиши ми, ако искаш на лични, че оспамихме темата!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ketti в Октомври 19, 2009, 21:35:20 pm
Момичета, вярно ли е това, че след такава корекция, пет дни стоиш на тъмно ден и нощ.Моя близка си направи такава лазерна корекция и каза, че пет дни в тях са ходили като къртици всички, без никаква светлина и повечето време е лежала със затворени очи.Обмислям и аз такава корекция, но като ми каза за това 8O, то толкова не ме притеснява процедурата, отколкото след това.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ЕmsSs в Октомври 26, 2009, 09:19:11 am
Ами всъщност е вярно, но само за оперирания, но така или иначе той е с превръзки на очите, които се махат само за да се слагат капки. Хубаво е стаята, в която се стои да е по-тъмна, защото светлината причинява болка и сълзене и примерно над превръзките да носи тъмни очила. Вечерно време се свалят.  Аз си правих такава операция преди 8 г., но още помня болката от нея. Докторът тогава ми обясняваше, че колкото повече са диоптрите, толкова повече работи лазерът и толкова повече изгаря и по-бавно е възстановяването, а аз бях с 8,50 8O. Няма нищо страшно, болка е - отминава, капките помагат много пък и като се пият обезболяващи и повече се спи по-бързо минава, но непременно някой трябва да помага.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Ноември 07, 2009, 21:19:56 pm
Момичета, вярно ли е това, че след такава корекция, пет дни стоиш на тъмно ден и нощ.Моя близка си направи такава лазерна корекция и каза, че пет дни в тях са ходили като къртици всички, без никаква светлина и повечето време е лежала със затворени очи.Обмислям и аз такава корекция, но като ми каза за това 8O, то толкова не ме притеснява процедурата, отколкото след това.
Правих си операцията  в най-светлото и топло време на годината(разгара на лятото).Самият опериран  седи на тъмно за да облекчи дискомфорта,иначе съм се обслужвала сама-пазар, разходка с кучето.Избягват е всички дразнители.Аз си лежах и слушах музика.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: sur4iceto в Ноември 08, 2009, 21:49:42 pm
Момичета кажете как сте след операциите ?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ЕmsSs в Ноември 14, 2009, 10:54:19 am
Ами аз все още съм с отлично зрение 8 г. след операцията / бях с 8,50/, имам си и кола, и книжка вече, мога да се къпя спокойно. Преди две седмици бях на очен - имам зрение на абсолютно здрав човек, но високият диоптър ми е увредил ретините преди години, затова сега се готвя за секцио.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Ноември 17, 2009, 19:53:18 pm
Днес бях на преглед - 6 м. след операцията.
Добре съм, всичко е наред.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: dama_pika в Декември 02, 2009, 14:24:09 pm
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам при вас след колко време  дойде избистрянето при виждането?
Мойта операция беше на 26.11.,/по метода "лейзик"/ днес ми е 6-ти ден след операцията.
Надалеч виждам горе.долу добре /мога да гледом тв и филми със субтитри/, но преди с очила или лещи виждах от по-надалеч. Може би имам остатъчен някакъм диоптер, или пък трябва да почакам още и с времето да се подобри положението.
Аз съм на 45, и затова знам, че ще ми трябват очила за наблизо /всъщност сега виждам по-лошо наблизо, отколкото надалече/. Точно поради тази причина си направих и операцията, за да махна мойте -3, и да ползвам очила само за наблизо. Това беше най-добрия вариянт при моя начин на живот - спортувам, ходим цялото семейство на ски и т.н.
Нямам търпение да отида на преглед след 10-тия ден, за да разбера какво ми е точно състоянието. На първия ден при прегледа след операцията доктора каза, че имам 70% от зрението си, но на мен това не ми е достатъчно. Искам поне 95%. Иначе - пак очила или лещи за надалеч и други очила за наблизо - губи се смисъла от операцията.
Все пак съм оптимист и се надявам всичко да е ок, защото тук четох за много доволни, с успешни операции и орлови погледи след това.

Благодаря предварително за всяко споделено мнение :)!

 
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mila72 в Декември 04, 2009, 11:07:18 am
Здравейте преди година си правих лазерна корекция на зрението имах -2,5 диоптър в очна клиника „Вижън” възстановявах се 10 дни после всичко се избистри . До сега нямам проблеми и всичко е супер,много съм щастлива. Благодаря на целия екип бяха много мили и се грижеха за мен  с голямо внимание.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: dama_pika в Декември 04, 2009, 12:14:50 pm
Благодаря ти за отговора, Мила_72!
Надявам се с времето и при мен всичко да се избистри и изясни.
Явно търпението след операцията по време възстановителния период и най-тежък и просто нямам търпение всичко да ми е "на фокус"! :lol:
В края на другата седмица съм на преглед и ще споделя за резултата и състоянието си.
Приятен ден!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: natea в Декември 08, 2009, 11:21:10 am
Здравейте момичета,
От вашата тема добих и аз кураж да се подложа на лазерна корекция. Моята операция беше също на 26.11.09 по метода PRK, аз все още виждам доста замъглено. Но от вчера съм на работа и по цял ден гледам в монитора. Незнам дали това е причината, но започнах като че ли да виждам раздвоено, и главата ми се омайва леко. Другите оперирани по този метод дали са имали подобни усещания. Това с раздвоението малко ме притеснява. Пропуснах да кажа, че само едното око ми е оперирано от сериозен астегматизъм , а с другото си виждам идеално. Затова мога да си позволя да правя доста неща, които иначе не бих си и помислила, че ще мога.Благодаря ви предварително!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Декември 17, 2009, 12:16:07 pm
Вчера бях на контролен преглед във Вижън - една година след операцията.
Много съм доволна от отношението - прекрасен екип са!
Имам съвсем малък диоптър, който не се нуждае от корекция.
Замъгленото ми зрение се оказа, че се дължи на проблеми със стъкловидното тяло и късащи се капиляри. Предстои ми дълго лечение и доста пазене. За щастие няма ново отлепване на ретината, от което най-много се страхувах.
Като цяло съм много доволна от вложените средства - от 5 диоптъра, сега съм само 0.25 и света е различен.

Нощното зрение също се подобрява спрямо първите месеци, но ако бях активен шофьор, не знам как щях да се справям. Двойните светлини и ярките ореоли са по-незабележими, но все пак се чувствам некомфортно вечер навън.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Tinka79 в Декември 18, 2009, 21:52:35 pm
Здравейте момичета изчетох всичко което сте писали много внимателно. Аз също съм решила да си направя лазерна операция. С късогледство съм и с не много висок диоптър около -2 и нещо, отдавна не съм ходила на преглед да проверя дали не се е качило, но след раждането едното ми око се влоши повече от другото. Като четох колко трудно е минало всичко при някои от вас, започвам да се плаша. Но ме притеснява, че вече не мога да ходя без очила, понеже чувствам парене и силно напрежение в очите, ако не си нося очилата. А и съм цял ден пред компютъра. Явно нещата отиват към операция. Искам да ви питам как вървят цените сега? Още ли са около 600-800евро на око + 100евро прегледа?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Tinka79 в Декември 19, 2009, 22:40:44 pm
Момичета понеже няколко дни само за това се ровя в нета и открих, че има и нова техника iLasik, гледах, четох по въпроса и се оказа доста по ефективен от другите методи, възстановяването е по бързо, не предизвиква след оперативна сухота в окото и е много ефикасен при нощно виждане, не се получава този ореол около светещите обекти. Освен това лазера се моделира индивидуално според окото на всеки пациент. Абе предимствата му се оказаха много. В момента всички войници в Американската армия ги оперирали с то метод. А и е най-новото като технология. До колкото разбрах този лазер го има в "Св. Николай Чудотворец" само. Някой да си правил подобна корекция с iLasik да сподели? Ето и клипче: http://www.grmc.ca/detailed.asp?id=283 А това е другото което гледам сега, в което д-р Хубанов, обяснява процедурата. Кажете ми мнения, като чета, все повече се навивам за този метод, който е най-щадящ за очите. Ох не знам, ама много добри отзиви има, но всичко може да е реклама, затова предпочитам да черпя от извора. Да чуя и мнението на хора претърпели подобна операция с този метод.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: saaraa79 в Януари 08, 2010, 16:30:46 pm
Момичета понеже няколко дни само за това се ровя в нета и открих, че има и нова техника iLasik, гледах, четох по въпроса и се оказа доста по ефективен от другите методи, възстановяването е по бързо, не предизвиква след оперативна сухота в окото и е много ефикасен при нощно виждане, не се получава този ореол около светещите обекти. Освен това лазера се моделира индивидуално според окото на всеки пациент. Абе предимствата му се оказаха много. В момента всички войници в Американската армия ги оперирали с то метод. А и е най-новото като технология. До колкото разбрах този лазер го има в "Св. Николай Чудотворец" само. Някой да си правил подобна корекция с iLasik да сподели? Ето и клипче: http://www.grmc.ca/detailed.asp?id=283 А това е другото което гледам сега, в което д-р Хубанов, обяснява процедурата. Кажете ми мнения, като чета, все повече се навивам за този метод, който е най-щадящ за очите. Ох не знам, ама много добри отзиви има, но всичко може да е реклама, затова предпочитам да черпя от извора. Да чуя и мнението на хора претърпели подобна операция с този метод.

Че аз до колкото знам тази техника никак не е нова, поне в клиниката, където беше моята корекция хората я ползват от 3-4 години! Най-новата техника май е S-LASIK метод, който е за хора с много сухи очи.

Tinka79 моята корекция струваше 1090 Евро с включени прегледи, изследвания, лекарства и още доста неща! Съветвам те подробно да проучиш всички клиники и внимателно да избереш къде точно искаш да се оперираш!

Късмет на всички!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: sonyas в Февруари 02, 2010, 20:40:43 pm
Здравейте момичета,
моля ви за съвет, имам диоптър над 5 и астигматизъм, искам да си направя лазерна операция. Почти 2 години отлагам това, защото правим опити за бебе, но засега неуспешни, /мислех да си направя операцията след като родя, а това незнам кога ще е  :wink:/. Сега съм объркана, мога ли да си направя операция и да продължа с опитите/без прекъсване/, или да изчакам след раждане  :ask:
Ще се радвам много ако споделите мнението си  :D
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Пепка в Февруари 02, 2010, 22:20:53 pm
Вчера бях на контролен преглед във Вижън.
Много съм доволна от отношението - прекрасен екип са!

Подкрепям казаното!
Преди няколко дни там направиха операция на едното око на майка ми. Доста време прекарах в клиниката и ми направи впечатление, че отношението на персонала към всички пациенти е прекрасно, без значение как те са облечени, на колко години са и т.н...
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Февруари 17, 2010, 22:46:55 pm
Искам да вметна  нещо много важно.След  корекция на зрението и минаването на  контролните прегледи  обръщайте внимание на всеки дискомфорт в окото си.Слагайте капки за овлажняване.
Аз имах подозрения,вече е факт-синдром на сухото око.Оксиал 3-4 разово на ден.
(И имам конюктивит,който  не е само вирусен като разновидност,както мислят повечето хора.Признакът,който ме заведе пак в клиниката за преглед беше упорито 'играене' на  едното око)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Февруари 18, 2010, 09:11:35 am
Да си призная аз почти не слагам капки - забравям. Има случаи за 5 дни не се пада и веднъж да си сложа.
Вярно е, когато си наложа да ги ползвам редовно се чувствам по-добре.

Колкото до Оксиала, д-р Пройнова ми каза, че няма смисъл да давам толкова пари, чудесна работа вършели и най-обикновените к-ки /които и тя ползвала/
Ако е заради Хиалуроновата к-на в нея, аз пия от 2год, /може и това да има значение/- така че ще полслушам съвета и,  каза също че Оксиала и идвал 'тежък'

Бързо оздравяване minie_mouse
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Февруари 18, 2010, 13:47:56 pm
Denis,благодаря. :)Обклечение почувствах буквално след първото накапване на аб и кортикостероидните капки.
А Оксиала взимам именно,защото го имат за уж най-класния офталмологичен овлажняващ разтвор(скъпо ми идва,ама очите са ми по-скъпи).И малко да се отклоня относно хиалуроновата киселина-пих на хапове,ами  подух се буквално,отекох и килата тръгнаха стремглаво нагоре.Спрях и нормализирах тегло.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: rozovelka в Април 11, 2010, 09:39:31 am
Здравейте момичета!
Аз бях решила през есента да правя корекция, но от снощи съм в чуденка :? Моя приятелка, която си прави такава корекция преди 4 години, сега отново е с диоптър! Не знам какво да мисля! На вас какво ви казаха, дават ли някаква гаранция и колко години?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Април 11, 2010, 09:43:18 am
Дават гаранция ако проблема е вроден.
Но ако зрението отслабва от възрастта - няма как да се коригира.
Аз все още съм добре / а съм 40+ :)/
При някои зрението започва да отслабва и след 35-38 г. :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: rozovelka в Април 11, 2010, 09:46:51 am
Благодаря ти Денис!
А ти преди колко време прави корекцията?
Аз четох, че е добре преди самата манипулация поне 2 години да не се е повишавал диоптъра, а аз самата съм вече повече от 5 години с един и същ!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Април 11, 2010, 10:08:50 am
Преди 1г и 2 м.
Нямам идея как са ми се променяли диоптрите през посл. 5 г.
А и на мен не ми казаха такова нещо.
Доволна съм и пак бих го направила. За първи път през живота си разбрах какво е да виждаш.
Каквито и очила и лещи да носех преди - никога не съм виждала така добре :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: boTrifonova в Април 17, 2010, 16:14:27 pm
Здравейте на всички!!
Искам да попитам за малко информация. Имам късогледтсво от 7-8години 1.75 и 2.00 - според вас дали съм подходяща за лазерна операция или ми е мн малък диоптъра? А и ме притеснява друго - налага ми се - не че я искам тая операция - но работата която ще почвам от лятото не ми позволява да нося очила , а лещите са ми просто - Мисията невъзможна :) ужас! Та така та имам  и др въпрос - зна4и месец след евентуалната операция - имам едно заминаване за Англия (става дума за една др извънредна работа - а не тази особенната дето не дават очила )  - за 1 мес работа - но работата е тежък труд - сеслкостопанство както и носене на тежко - дали това ще е проблем след операцията? Дали ще бъда се възстановила достатъчно за 1 мес след операцията? А и др мн важно - има ли 100% гаранция че късогледтсвото ми няма да се възвърне след някоя друга годинка? Как мислите? Моля ви дайте ми малко инфо - спешно е!!! Благодаря много
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Април 17, 2010, 17:54:30 pm
По добре се консултирай с лекар от клиниката за всичко това :)
Каквото и да ти кажем - накрая пак ще трябва да отидеш на лекар.
:)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Johnnny в Май 19, 2010, 17:55:23 pm
Здравейте,

Честито на всички прогледнали  :D Аз също обмислям лазерна операция, но се чудя кой метод да избера: LASIK или LASEK, от всичко прочетено рядко виждах някой да уточнява по кой метод е опериран ( а те са доста различни), затова бих искал да ви помоля за съвет (най-вече от прогледналите  :wink: ). Засега съм повече за LASEK, но бавното възстановяване малко ме плаши. Тъй като спортувам, обаче, той е по-подходящ за мен.

Освен това, моите диоптри са малки : -2,75; -2,5 и в този форум почти няма коментари от хора с такъв диоптър. Дали според вас вероятността за двойно виждане, замъгляване и други такива неприятни странични ефекти е по-малка при мен? Ако е така, веднага ще легна по лазера :) .   
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Май 19, 2010, 22:38:39 pm
Johnnny, няма как ти да избираш метода, лекарите ще преценят.Затова се и прави този първоначален подробен преглед.Беше 120лв, сега не знам колко е.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: f_link в Юни 07, 2010, 12:43:20 pm
Здравейте, и аз съм решила да си направя лазерна корекция на зрението. От доста време проучвам, а и чаках да мине достатъчно време от раждането. И сигурно изчетох всички форуми по тази тема, но никъде не намерих никой да си е правил iLASIK. Това е най-новият метод за премахване на диоптър и астигматизъм. Аз съм вече съм се спряла на лекар. Реших да си направя операцията в чужбина, защото нещо не ми се рискува в БГ. Ако някой си е правил тази процедура нека сподели. Благодаря ви предварително.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: julie_ в Август 31, 2010, 14:57:41 pm
Скъпи момичета, здравейте!
Окуражена от всичко, което прочетох в този форум преди 5 дена си направих лазерна корекция на очите, на 26.08.2010- корекция на късогледство, диоптър около - 2.50 и 2.75. Два дена преди това ми беше и прегледа- на 24.08. Извърши я д-р Пешева от клиника " Вижън". Дясното ми око беше по метода лейсик(Lasik), а лявото заради наличието на някаква драскотинка в него беше с ПРК. Дясното око се възстанови почти веднага и вече вижда идеално. Знам, че при ПРК възстановяването отнема повечко време. Днес махнаха предпазаната леща от лявото око и виждам доста замъглено с него...Особено на фона на дясното :? диоптри още не са ми мерили, но в петък съм отново на контролен преглед. Лекарката каза, че всичко заздравява бързо и много добре. Но мен ме притеснява факта, че с лявото си око все още виждам така лошо. Въпросът ми е към тези, които са си правили ПРК- момичета, кога да очаквам избистряне на зрението и отшумяване на дискомфорта на ПРК окото? Кога ще виждам?? :D
Благодаря много за всеки отговор предварително!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: тони-бонбони в Август 31, 2010, 15:19:59 pm
Здравейте, аз лично нямам опит с това, но мой приятел си прави операция миналата година. Той беше късоглед, с астегматизъм на едното око и изкривяване на другото око, поради попадане на чуждо тяло в него. Още същия ден вечерта ми се обади да ми каже как е минало. Тъй като при него двете очи се нуждаеха от различен вид операция, ги правиха 2 седмици поред. Само за няколко дни вече виждаше нормално.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Nevena_90 в Септември 07, 2010, 03:59:30 am
Здравейте!
Казвам се Невена, на 20г. съм. От 7 годишна съм с очила, започнах с по-малко от диоптър, като от година на година се увеличаваха и сега съм с -5 и -5.5 късогледство. Мисля, че от около година вече не съм качвала диоптри, а очната лекарка, при която ходя от малка, ми каза че трябва да навърша 20, тогава обикновено спирали да се покачват и може да се оперирам. Може би този момент вече е настъпил, но според други тази възраст е 26-27г. Дали зависи от човека? Според вас дали моментът вече е подходящ, или трябва да изчакам още? Също така ме интересува какви могат да бъдат проблемите при нормалното раждане след такава операция - просто силни болки в очите заради напъните, или нещо далеч по-сериозно...? Същото важи и за вдигането на тежко? Знам, че съм млада и още не ми е времето да раждам (а и не съм тръгнала да ставам културистка :D ), но от друга страна никак не ми се чака да родя, за да си направя операция на очите, от 13 години съм все с очила или лещи, дори не мога да си спомня какво е да виждаш със собствените си очи, без непрекъснато да опипваш около себе си за очилата или да ходиш слепешката... Всички вие, които сте се оперирали, можете да разберете отлично моето нетърпение да прогледна истински... Иначе не ме е страх от операцията, нито от гледането в червената точка, нито от възстановяването - скачала съм с бънджи, след това преживяване вече нищо не ме плаши :D
Предварително благодаря за споделените мнения и препоръки!

P.S. Писах мейл и на д-р Пешева, доста я похвалихте (изчетох цялата тема преди да пиша), попитах я горе-долу същите неща, ако не ми отговори до края на седмицата мисля направо да ходя и да си записвам час за преглед. Но все пак исках да чуя и вашето мнение. :)

P.P.S. Ето и скока ми с бънджи, ако ви е любопитно. :D
http://vbox7.com/play:ba65a2a9
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Nevena_90 в Септември 07, 2010, 14:29:36 pm
Ахххх, колко неприятен ден... На връщане от нощната смяна ми откраднаха в претъпкания трамвай протмонето с всички документи... Отвратително, вместо да се прибера и да се наспя след работа, ходих в МВР и висях по опашки 3 часа... Но поне мога да се похваля със записан час за преглед на 20.09, исках да е по-рано, но се оказа че преди прегледа не трябва да се носят лещи поне 2 седмици, а аз съм си непрекъснато с лещи, защото очилата са ми с малко по-нисък диоптър и не виждам особено добре с тях... Сега 2 седмици ще се мъча с ниския диоптър, дано поне резултатът от прегледа да е положителен и да дадат зелена светлина за операция. :) Ще ви държа в течение. До скоро!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: blue_sky в Септември 07, 2010, 22:23:52 pm
Невена, поне доколкото съм чувала от лекари, рано е на твоята възраст. Диоптърът още се покачва. На мен ми казаха към 30, при положение, че се задържи стабилен около година-две. После пък един друг ми каза да изчакам да родя. И след това ще предприема нещо.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: f_link в Септември 13, 2010, 14:25:20 pm
здравейте. аз си направих желаната корекция и чувството е несравнимо. на третият ден след операцията зрението се беше възстановило на 100% и диоптрите 0. пожелавам на всички такива резултати. аз си направих операцията в истанбул в GERMAN HOSPITAL.
лекарят ми обясни, че няма проблеми след такава корекция да се роди по естествен начин и изобщо да живея без никакви ограничения.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Nevena_90 в Септември 20, 2010, 22:50:35 pm
Да!!! Записаха ме за другия четвъртък! Ще виждам нормално!!! :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Nevena_90 в Октомври 02, 2010, 19:12:37 pm
Вече виждам по-добре, отколкото виждах дори с лещите!!! :) :) :) Няма парене, няма сълзене, няма никакви неприятни усещания! Оперираха ме по метода LASIK, единственият проблем беше, че 2 дни по-рано настинах малко и отидох там хремава и прегракнала, та те вложиха всички усилия да ме убедят да отложим опирацията, ама аз не се предадох! :D Операцията мина абсолютно безпроблемно, толкова се бях амбицирала, че имам чувството че дори не дишах, накрая ме похвалиха че не съм мръднала и на милиметър през цялото време. На следващия ден на прегледа ми казаха че всичко изглежда чудесно, "все едно не сме ти правили нищо на очите", явно са заздравели доста бързо. :) Нарекоха ме амбицирано момиче със силна воля. :oops: В болничен съм до сряда, надявам се дотогава и да оздравея, за да мога да се върна на работа в отлично състояние. Благодаря на всички, чиито позитивни мнения за клиника Вижън ме окуражиха и ме насочиха натам! Силно я препоръчвам на всеки, екипът е невероятно любезен и грижовен, а за техниката дори няма да споменавам...
Това е от мен засега, ще пиша пак като мине прегледа в петък! :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Октомври 03, 2010, 21:06:23 pm
Честито Nevena_90 поздравления за смелостта и добре дошла сред нас.:)

 
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Nevena_90 в Декември 19, 2010, 01:02:27 am
Здравейте! Пиша за да се похваля :)
Вече минаха повече от 2 месеца от операцията, аз си виждам прекрасно, нямам сухота, нямам проблеми с нощното виждане, сякаш съм се родила наново!!! :) Даже препоръчах клиника Вижън на един колега, който живо се заинтересува от процедурата, и сега и той ще си запише час.
Благодаря на всички, вашите мнения и коментари ме насърчиха да го направя и сега се чувствам страхотно!!! :) :) :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mimence_y в Януари 14, 2011, 14:16:56 pm
Здравейте момичета,много се радвам за всички, които са си възвърнали зрението и аз ще се оперирам в началото на февруари във Вижън, но имам едно малко притеснение и се колебая,преди 2 месеца родих и сега момиченцето е кам 5-6 килограма, а нали не се разрешава да се вдига тежко, имате ли представа колко време не трябва да вдигаш тежко и какво имат предвид тежко над 5 кг.над 10 кг? Единствено това ме спира да си направя корекцията. Моля ако имате някаква идея ми пишете.Благодаря предварително.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Май 05, 2011, 15:54:16 pm
Искам да споделя нещо, за всички които имат корекция на зрението или проблем с очите.

Много съм доволна от добавките за очи, които съдържат:
- Зеаксантин
- Лутеин
- Астаксантин
  Това са антиоксиданти, каротеноиди.

Преди време пиех само Лутеин, но от както вземам посочената комбинация очите ми не се изморяват, виждам по-чисто,ясно,бистро...незная как да го опиша и дори забравям с дни да си капя капки /а иначе ги ползвам поне 3 пъти на ден/
Все едно че съм си сложила капки - такова е усещането.
Забелязах го след 30-35 дни използване на добавката.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Irinei в Май 16, 2011, 15:19:50 pm
Здравейте,
най-накрая и аз се реших на лазерна корекция.Направих я през април. Имах -3,25 късогледство на ляво и дясно око без астегматизъм. Оперирах се в очна клиника "Св. Петка" при доцент Митов. Останах с добри впечатления явно е натрупал вече много опит и си разбира от занаята. Единствено не ми хареса това, че като че ли имаше донякъде хаос в клиниката. Трябва да си подобрят организацията, да не става струпване на пациенти.И така резултатът засега е положителен от -3,25 свалих на-0,25 диоптри и много се надявам да остане така. При мене обаче случаят е малко по-различен затова, че съм на 47 години и на моята възраст почти никой не си прави лазерна корекция, но аз така и не свикнах с очилата - започнах да ги нося непрекъснато от преди 11 години. Проблемът при нас по-възрастните пациенти е, че след като ти махнат късогледството изведнъж или съвсем скоро се оказваш в положение, което пак донякъде не е съвсем приятно, т.е. ще ми се наложи съвсем скоро да сложа очила за четене. Ами няма да четем. Малко ли сме чели досега! :)Има ли някой да си правил корекция на моята възраст и постоянни ли ще бъдат резултатите?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юни 02, 2011, 12:16:13 pm
Денис, благодаря за информацията:)!
Има ли продукт,който съдържа и трите съставки.
Аз без Оксиал не мога, усещането за сухота ме съпътства.А  когато съм преуморена или на път е кошмарно.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: denis в Юни 02, 2011, 20:39:56 pm
minie_mouse
Много съм доволна от това:
http://www.iherb.com/Life-Extension-Super-Zeaxanthin-60-Softgels/25832?at=0
Взела съм си и това, но още не съм го пробвала:
http://www.iherb.com/Nutrex-EyeAstin-60-V-Gels/22410?at=0

Може да си ги купиш и отделно.

Може да си избереш от тук:
http://www.iherb.com/Vision-Formulas
http://www.iherb.com/Eye-Vision-Care
http://www.iherb.com/Lutein
http://www.iherb.com/Zeaxanthin
http://www.iherb.com/Astaxanthin

И това си взех :) : http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Astaxanthin-4-mg-60-Softgels/30693?at=0
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: minie_mouse в Юни 03, 2011, 17:57:14 pm
Denis,благодаря :D, то всичко е и антиейдж, ще се подмладявам:)Ще си взема.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: dupchek в Октомври 08, 2011, 04:37:12 am
Аз не бих посъветвал никого да се оперира без причина. Носeте си очилaта и се радвайте, че са ви здрави очите. Аз преди две години се реших на LASIK и ходих до Истанбул в EyeStar Istitute. Проблемите почнаха от самото начало. През деня и то вънка, виждах много добре, но през ноща беше лошо. Освен това ме прекорегираха от -4.5 до +0.75 и ми трябдаше месец да свикна с работа от близко, като комп. и т.н.

Но най-лошото е двойното зрение, и отблясъците които вече две години са част от всекидневието ми и ме депресират тотално. Също така очите ми са сухи, защото LASIK прекъсва нервите на корнеата. Аз не живея в България сега, та съм ходил на вече 4 доктора тук да се 'лекувам', но лек няма...може да ме подложат на 2ра операция, но има много рискове и малко гаранции...Сега със с неправелен астигматизъм който неможе да се коригира с лещи или очила. Дал сам хиляди лева да ходя по очни специалисти. То парите са най-малкия проблем де...

Та тези от Айстар спряха да отвръщат на всякакви опити да се свържа с тях преди 2 месеца. Не че сториха нещо преди това де. Отговориха ми, че нищо ми нямало и да си гледам работата...а върхът беше кагато техния доктор ми каза да си намеря психиатър. Каква наглост. А аз им пращам изследвание от различни очни клиники тука с диагнози и т.н.
Сигурно ви отегчавам, но да ви кажа, че и 99% от хората да излизат с добри резултати, винаги може да сте в тоя 1% като мене...и тогава ще съжалявате жял живот, че сте платили да ви разбият зрениет без да е имало причина.

Това като цяло. Ако се решите на LASIK, не ходете до Истанбул, а най-малкото в Айстар (Eyestar). След LASIK ще ви трябва редовно лекарско набюдение поне един месец. Трудно става това ако трябва да се ходи до Турция 3-4 пъти за един месец. Това си е истинска оперция, не е подстрижка и не трябва да сте лековерни. Аз за съжаление бях. Хайде, пожелавам ви здраве!

Аз съм постнал подобен пост и по някои други теми/форуми за инфо на хората които мислят да се оперират. Трябва да чуето всички страни, а не само тези с успешни операции.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: theimmortalbg в Октомври 17, 2011, 18:30:18 pm
Здравейте,

      Изчетох цялата тема + половината гоогле по въпроса за лазерните операции и се обаждах в доста клиники и вече започвам да се разколебавам за тази операция. Така като гледам най- популярните клиники са точно Vision, св Николай чудотворец и Eyestar. Методите по които може да се направи операцията са много кой от кой по нов, техниката също, но където и да питам винаги ми казват че те работят с най новата техника и по най добрия метод въпреки че е невъзможно при 2 различни метода или уреда и двата да са най нови... Извода е че или са незапознати с новите технологии и методи или просто лъжат. В тази тема доста хора който са си правили операция пишат и като гледам 1/3 май са недоволни което не е като 1% неуспешни операции а като 33%.

      По това което съм разбрал дотук най хубавия лазер се намира в Vision (http://www.schwind-amaris.de/index.php?id=366&L=1) a лазерите на Eyestar и Св. Николай чудотоврец е тук има инфо : http://www.allaboutvision.com/visionsurgery/lasik_laser.htm. Ако ги сравняваме по големина на точката на лазера schwind-amaris бие всички с 0.54мм, лазера на Св Николай чудотворец Visx Star S4 IR е с 0.65мм и с най голяма точка е на Eyestar - WaveLight Allegretto Wave с 0.95мм. По бързина пак на Vision е най-добрия с 1050hz после на Eyestar s 500hz a за лазера на Св Николай чудотворец немога да намеря инфо.

      Това е относно ексимерните лазери обаче в Св Николай чудоторец обаче изрязват най връхната част на роговицата по метода iLASIK което означава че не се прави с микрокератом (което представлява някакво ножче ... колкото и спецялно да е то) а се прави с лазер и човешка ръка непипа в окото освен за да обърне изрязаната от лазера част на роговицата и да може другия лазер да почне да работи. Според мен това е голямо тяхно предимство, но пък за сметка на това лазера който прави самата корекция е по лош отколкото в Vision.

      По отношение на варяциите на LASIK те са доста и немога да намеря пълно инфо за тях в какво точно се състои всяка процедура. В сайта на Eyestar са описани доста от методите но непълно и на всеки един метод пише че той е най новия и най безопасния и дали боли или не но непише в какво точно се състои и какво по точно е по добро от предишния и с какво се отличава от него (http://www.eyestar.bg/bg/special_metod). Чесно казано хич не ме интересува колко ще боли или колко пари ще дам... ако ще и 100 000 евро да ми струва и да изпитам най-голямата болка в живота ми ако резултата е да имам нормални очи без диоптри на тях бих го направил. Когато се обадя на някоя клиника да ми разяснят тези неща те никога немогат да ми обяснят нищо и могат да ми кажат само че работат по най добрите методи и с най новата технология и за допълнително инфо искат да ме свържат с лекарите. Когато се обадих в Vision и питах за iLASIK който те неправят и им обясних че изрязването на роговицата се прави не с микрокератом а с лазер те почнаха да ми обясняват как аз не сам разбрал и сам се заблудил и че всъщност микрокератома се управлява от лазер а не че лазера изрязва епитела на роговицата ... Когато пък се обадих в Св Николай чудотворец пък разговора прекъсна докато питах да ми обяснят в етапите на процедурите LASIK и LASEK незнайно защо. А пък от Eyestar ми казаха че те неразбират от тези неща и трябвало да се обадя в истамбул на някакъв турски номер и да ми отговори лекар. Като цяло цялата работа ми се вижда съмнителна и то много и ми се струва че никой нищо неразбира .. щом аз за 1 седмица почнах да задавам въпроси на които лекарите почнаха да ми дават налудничави обяснения само и само да отида в тяхната клиника.... Дайте мнение по въпроса ????
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: dupchek в Октомври 19, 2011, 08:13:50 am
Тheimmortalbg, правилно си разбрал. За съжаление, аз минах под ножа и тогава трябваше да разбера, че тази операция е руска рулетка. Ти не си пациент, а клиент. Сега съм с ужасно качество на зрението. А от EyeSTAR, бягай като от дявола. Те са най-лошия вид. Много усмихнати и гостоприемни, докато не почнеш да питаш въпроси или не си с усложнения. Начина по който те режат flap-а е с механично острие НЕ е препоръчителен, но има и доста лоши femto лазери, така че и това не е сигурно. Чакай още 5 години да напредне технологнита и тога пак проучи нещата. Аз ако мога да върна времето назад...ах...мечти.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: theimmortalbg в Октомври 19, 2011, 16:17:13 pm
dupchek можеш ли да ми дадеш skype или facebook да поговора по подробно за това с теб?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: theimmortalbg в Октомври 19, 2011, 16:25:19 pm
minie_mouse и denis виждам че вие също имате проблеми. Може ли да си кажете мнението пак за операцията след толкова време което е минало. Също на колко години сте и каква по точно операция LASIK, LASEK или PRK и каде ви е била правена. Съшо ако може да ми дадете пак skype или facebook да говора по подробно с вас за това (може и на ЛС).
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: theimmortalbg в Октомври 19, 2011, 16:28:50 pm
По моя преценка ако права операция май най добре ще е в Св Николай чудотворец заради лазера с който се реже епитела. Ако има някой който си е правил там операция и има някакви впечатления от там да пише. Трябва ми повече инфо за тази клиника че ненамирам много...
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: theimmortalbg в Ноември 16, 2011, 17:42:57 pm
има ли някой с който си е правил лазерната операция в клиника Св Николай Чудотворец??
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: theimmortalbg в Ноември 25, 2011, 13:07:06 pm
От години мечтая за тази операция и сабирах дълго пари за нея. Сега имам парите огромното желание и възможноста да я направя. Дори ходих в Vision и им дадох 140лв за предварителния преглед обаче след като намерих сайта http://lasikcomplications.com/ и разбрах че човека който е одобрил lasik сега иска да го направи незаконен и това че неуспеваемоста на операциите е всъщност 30% разбрах че колкото и да ми се иска няма да направя подобна грешка. За мене всеки който си прави такава операция е абсолютно луд .. , а "лекарите" които ги правят са жестоки престъпници!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: N1koletka в Декември 30, 2011, 12:05:22 pm
Здравейте! На мен ми предстои лазерна корекция на 05.01.2012г. Прегледа го минах още края на ноември месец и оттогава само чета и събирам мнения. До сега не съм чула за неуспешна операция. Мои близки и приятели са се подлагали на тази манипулация и също са много доволни. За 1 месец разпитване, не чух нито едно отрицателно мнение!Ще се оперирам във Vision, при д-р Пешева, по метода LASIK, защото съм с много висок диоптер (-8,5- ляво и -7,5- дясно око). Даже ходих два пъти да ми обяснява какво представлява операцията и какви са шансовете за неуспешна операция. Обясни ми много подробно, каза ми какви са рисковете- да не ми се залепи капачето, след като го отреже, да се размети или да се набръчка...но всичко това било оправимо. Каза, че досега не се е случвало, но била длъжна да ми го каже- така пишело в учебниците! Аз много се навих и даже нямам търпение да дойде момента!
Тheimmortalbg, ти оперира ли се и къде?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: alexx1721 в Януари 09, 2012, 02:05:38 am
Здравейте! На мен ми предстои лазерна корекция на 05.01.2012г. Прегледа го минах още края на ноември месец и оттогава само чета и събирам мнения. До сега не съм чула за неуспешна операция. Мои близки и приятели са се подлагали на тази манипулация и също са много доволни. За 1 месец разпитване, не чух нито едно отрицателно мнение!Ще се оперирам във Vision, при д-р Пешева, по метода LASIK, защото съм с много висок диоптер (-8,5- ляво и -7,5- дясно око). Даже ходих два пъти да ми обяснява какво представлява операцията и какви са шансовете за неуспешна операция. Обясни ми много подробно, каза ми какви са рисковете- да не ми се залепи капачето, след като го отреже, да се размети или да се набръчка...но всичко това било оправимо. Каза, че досега не се е случвало, но била длъжна да ми го каже- така пишело в учебниците! Аз много се навих и даже нямам търпение да дойде момента!
Тheimmortalbg, ти оперира ли се и къде?
Zdravei Nikoletke, iskam da te pitam kak mina operaciqta,zashtoto az sushto smqtam da se podlagam na takava v blizkoto budeshtе : )) .
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: N1koletka в Януари 09, 2012, 10:51:16 am
Здравейте! Днес е петия ден след операцията! Чувствам се много добре! Всико мина чудесно! Махнаха ми всичките диоптри и виждам ЧУДЕСНО! Аlexx1721, няма за какво да се чудиш- манипулацията е елементарна, дори не е неприятна и веднага след това ставаш пълноценен човек. Аз се чудих много време дали да се подложа на това, само за това мислех и си въобразявах какви рискове и усложнения могат да настапят! Изчетох цялата тема в този форум и добих кураж и сега, естествено, не съжалявам! Ако имаш въпроси, питай, защото е много важно да знаеш и да си информиран, не че в клиниката няма да ти обяснят, но е друго, когато ти го обеснява човек, който е минал през това:)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: theimmortalbg в Януари 09, 2012, 13:20:06 pm
N1koletka дано всичко е ок. Колко месеца ти казаха че ще си слагаш изкуствени сълзи в очите ?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: N1koletka в Януари 09, 2012, 20:31:51 pm
Не са ми казали точно колко време ще си слагам изкуствени сълзи, но аз по принцип имам по-сухо око, тъй като за съжаление съм носила лещи и това ми е "изсушило" очите и дори и сега не ми трабва изкуствена сълза, но си я слагам по няколко пъти на ден, както ми казаха в клиниката!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: bacifan2 в Януари 27, 2012, 15:29:50 pm
Здравейте, живо се интересувам от лазерна корекция на зрението. Някой има ли информация за лазерна корекция в очна болница Луксор - Пловдив, че ми е най близко, а и лазера им бил на Карл Цайс. Моля споделете ако имате информация
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: bacifan2 в Февруари 16, 2012, 10:36:54 am
Здравейте, преди време питах за лазерна корекция в Луксор- Пловдив но не получих отговор. Ето че се престраших и се подложих на лазерна корекция на зрението миналата седмица четвъртък - 9 Февруари в тази клиника. Имах минус 6.25 и минус 5.75 диоптри на дясното и лявото око и лек астигматизъм. Веднага след ставането след процедурата ме попитаха дали виждам часовника окачен на стената и аз го виждах. Дори виждах цифрите и точни час (преди корекцията на 2 метра не различавах пръстите без очила). Направо неможех да повярвам че веднага след операцията виждах без очила. Първия ден имаше леко дразнене в очите и затова редовно трябваше да капя капки. На следващата сутрин нямаше дразнене- нямаше проблеми- и вече виждах без очила. По навик се обърнах към нощното шкафче да си потърся очилата но нямаше нужда. Наистина трудно се престраших но вече 1 седмица зрението ми е перфектно - на прегледа виждах и най- малките букви от таблицата- дори ме пробваха на 120 процента зрение и буквите там ги виждах също. Още немога да повярвам. Хора - правете си лазерна корекция наистина си заслужава и определено чувството да виждаш без очила неможе да се опише с думи. Дано моят опит помогне и на други. Успех
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ultra в Февруари 17, 2012, 10:32:33 am
Да споделя, че 3 години след операцията, зрението на дясното око отслабна. И преди и след операцията зрението беше отслабено до 70%, сега се появи и диоптър - 0.75. Започна да се влошава постепенно от есента, надявам се да не се вдига повече. Отново ползвам очила за телевизия, иначе напрежението е прекалено голямо.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: gled4er в Март 01, 2012, 19:41:38 pm
Здравейте, интересува ме колко е цената във Вижън , никаде не пише колко е лазерната корекция  за Ласик говоря .Благодаря предварително
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: kristina_8709 в Март 15, 2012, 09:18:05 am
Здравейте искам да попитам тези които са си направили корекция след колко време се възстановиха на цяло
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: nelisp в Юни 27, 2012, 16:39:33 pm
Здравейте :)
Направих си преди почти месец корекция във Вижън. Аз бях с много голям диоптър от малка, а от няколко години и с астигматъзъм. Сега виждам така, както никога не съм виждала :) gled4er цената за Lasik е 800 евро на око и 140 лв е прегледа. Дадоха ми 2 седмици болничен, след това на работа всичко си беше идеално (аз съм по цял ден пред компютър). За мен си заслужава, невероятно е. Първите дни само се разхождах и гледах ли, гледах :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: ckrumov в Юли 05, 2012, 20:16:21 pm
Здравейте. Малко инфо и от мен... Във Вижън LASIK е 800 евро на око, PRK - 600.
На 29 г. съм. Имам 1 диоптер далекогледство и 1 диоптер астигамитизъм. Реално без очила си виждам горе долу добре, но като почна да чета без тях и ме заболява главата, т.е. нося очилата само за четене и то от скоро.
Ходих във Вижън. Направиха ми прегледа, за който всички говорите с разширяването на зениците и минах през около 10 уреда. Въпреки малките диоптри, докторът ми каза, че съм подходящ за лазерна корекция, защото дясното ми око вижда на 0.5, зиради астигматизма най- вече, което не е добре. Обясни ми доста подробно 2та възможни метода. При LASIK окото се възстановява значително по бързо, но пък има редица минуси: горната част, която отлепяли, за да работи лазера навътре в роговицата не зараствала напълно и можела да се размести евентуално, LASIK е и по- рискована за самото око.
При PRK ми каза някои неща, които не ми се вярват много, но според него при този метод може да се настрои лазера да вземе не 7мм в диаметър, както при ставало при LASIK, а 8 или малко над 8, за да няма след това проблеми при нощното виждане. Всъщност голяма част от хората се оплакват от нощното виждане, защото зеницата се разширява много през нощта и стига до необработената от лазера част от окото.
Освен това ми каза, че при PRK сухотата в очите била временна, докато при LASIK, нервите често не се възстановявали точно и докрай и затова той имал случай, който и 2 години след операцията, пациентката чувствала сухота в очите и ползвала капки ежедневно.
Освен това от около година насам правели PRK напълно и изцяло без човешка намеса.
Като цяло си направих извода, че държи да ми направи PRK, защото в дългосрочен план е по- малко рискованата операция и с по- малко странични ефекти. Странно защо тогава повечето хора правят LASIK? А иначе дебелината на роговицата ми е нормална.
Въпреки, че ми насрочиха и дата на операцията, аз все пак при последващия преглед преди операцията им казах, че не съм се решил и ще изчакам поне няколко месеца... ако я правя изобщо.
Ще се радвам някой с PRK да сподели как стоят нещата известно време след операцията, защото според доктора 1г след операцията нямало изобщо да се сещам, че е имало такава, ама нещо не ми се вярва ... ;)
Общо взето ме притесняват по- честите проблеми, а именно сухотата в очите и нощното виждане.
Бъдете здрави.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: marina12 в Юли 31, 2012, 00:01:49 am
cheta komentarite i sulzi mi kapqt ot ochite. Chydq se kakvo li e 4uvstvoto da se subudi6 i da ne trqbva da si tursi6 o4ilata ili da ne se pritesnqva6 da otide6 na plaj za6toto ni6to ne vijda6. Kato bqh malka mi kazvaha "Kato stane6 na 18, ne se pritesnqvai, 6te se podloji6 na operaciq". Stanah na 18 i otdavna gi minah, ama sega ne moga i ne moga da se prestra6a. Kato 4eta oba4e si kazvam "kakvo puk tolkova, za6to ne, 10 minuti.. a posle 6te vijdam sveta s drugi o4i i v celiq mu blqsuk". Mislq da se prestra6a tazi godina i da opitam. Problemut oba4e e sledniqt: jiveq v 4ujbina i si idvam samo po Koleda i NG, ta si mislq dali samoletnoto putuvane sled operaciq 6te e problem. I koq klinika 6te mi preporu4ate- v Sofiq jiveq,no i v provinciqta bih oti6la, ako Varnenskata e po-dobra. Pi6ete, molq vi, subiram kuraj i se nastroivam :P
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: desitka76 в Септември 19, 2012, 01:26:24 am
Здравейте на всички тук. Днес много подробно изчетох коментарите на всички ви. Благодаря за изчерпателните съвети - много ми бяха полезни. Аз ходих на преглед миналия четвъртък в клиниката на доц.д-р Митов св. Петка във Варна. От години си мечтая да си направя тази операция - от 5-ти клас нося очила и мисля, че момента е назрял - ще лягам вече под ножа. Не съм страхлива и никога пред мен не е стоял въпроса дали да си направя тази операция или не, а кога точно да я направя. Записах си час за операцията - за 27-ми септември. Надявам се всичко да е ок. Чакам да ми се обадят в колко часа ще бъде и съм там. Чудя се дали да си вземем болничен - то и без това е четвъртък - после в петък сутринта ще трябва да отида на преглед, след това идват почивните дни и до понеделник май ще мога да шофирам нормално. Там имат най - бързия лазер в света 500/700 HZ - Schwind Amaris - маха -4 диоптъра за около 10-12 секунди и притежава най-скоростния турбо тракер 1050 Hz. Lasik процедурата е 600 или 800 Евро като разликата между двете е, че при втората се прави нещо като триизмерна снимка на окото и лазера има много по-подробна информация за точките на третиране. Всичко става за 10 - 15 минути и си като нов - може да се прибереш сам до вкъщи - без помощ. Аз съм от Варна и живея на 15 минутки пеша /бавно ходене/ от клиниката. Мога да кажа на всички - смело напред. Ще пиша като прогледна без очилцата.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: derlis88 в Януари 08, 2013, 00:34:35 am
Здравейте!Аз съм на 50 години.От 10 години нося очила. На лявото око е с двоен цилиндър +3,5 и +2,5 диоптъра и на дясното +3,5 диоптъра със 108 градуса астигматизъм на двете очи. С очила чета, а без тях не различавам лицата на хората,които срещам по улицата. Ходих на консултация в очна клиника Вижън и ми казаха че могат да ми оправят зрението на двете очи едновременно по метода Лесик. Още не съм се решила за операцията. Страх ме е  първо че ще ми оперират и двете очи наведнъж без да видя резултата поне на едното око.Незнам защо здравната каса не поема операцията. Юе се наложи да тегля заем защото сумата от 1600 евро  за двете очи е непосилна за мен. Моля споделете има ли и други оперирани на двете очи едновременно. Благодаря.
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: sunnygirl в Февруари 06, 2013, 11:53:22 am
Здравейте и от мен!
Нова съм в този форум и ще ви бъда безкрайно благодарна, ако споделите мнение как се възтановиха тези, които са си оперирали едновременно и двете очил Аз имам астигматизъм и голям диоптър - над 6 на лявото око и почти 4 диоптъра на дясното око. Много ми се иска да направя тази операция и да виждам нормално. Има ли някой опериран в болница Токуда?
Благодаря ви предварително за отговорите!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: angel baby в Юли 28, 2013, 17:40:18 pm
Здравейте на всички! Минаха почти 10 месеца от моята корекция. Много се страхувах и естествено изчетох всички форуми, където имаше информация (включително на английски и няколко ужасяващи клипчета в Youtube). И тъй като съм сигурна, че всеки, който мисли за това прави същото като мен реших да споделя своя опит.
На 27 години съм. Имах около 6+(далекогледство) и 1, 2 диоптъра астигматизъм... Доста....Ходех с очила, твърди лещи (изключително неудобно) и се чувствах дискомфортно. Работата ми е свързана с непрекъснато стоене пред компютър и усещах, че се изморявам и след 18 часа вечер ми става по-трудно с фокусирането.
Та за корекцията......Избрах "Света Петка", защото живея във Варна и мисля, че там са с най-голям опит. Септември отидох на първичния преглед, където ти казват дали можеш да се подложиш. Задължително се консултираш и с доцент Митов, който в моя случай беше застрелян с хиляди въпроси. На всички ми отговори съвсем спокойно. Основно се притеснявах за сухотата, защото при първоначалните изследвания имах малко по-сухо око от нормалното.
Корекцията беше октомври. Никакви бижута и парфюм. Дават ти успокоително (трепереха ми краката от страх). Аз си избрах по-скъпия вариант (този с индивидуалните параметри), съветвам всички да не пестят, когато става въпрос за здравето!!! Правят ти карта на окото и влизаш. Първо се слага някакво лекарство на клепача, за дезинфекция явно, от което ужасно ми щипеше. Едвам си отворих очите, за да ми капнат капки за упойка. И следваше ужасния шум (аз знаех, че ми режат прозрачния слой на окото и затова ми беше ужасен). Първо едното око естествено-гледам в точките. Мноооогоооо е важно да не мърдате...Аз мръднах с едното око като ми прибираха на мястото отрязана част и си направих кръвоизлив. Излизаш след около 10тина минути, задължително си вземете придружител. Преглеждат те и ти слага капаци. дават ти капки (кортикостероиди, за да не се възпали) и изкуствени сълзи-оксиал. Излизаш и се прибираш. От успокоителните трябваше да заспя, но аз не успях...И нещото за което изобщо не бях подготвена е светлината- ако стаята ви не е достатъчно тъмна е доста болезнено. Всъщност това беше единствената болка, която изпитах. Може би ако бях заспала всичко щеше да е ок.
На следващия ден си на преглед. Тогава усещаш, че наистина ВИЖДАШ. Дори и с кръвоизлив в окото виждаш всичко и то доста далеч. Отначало е малко странно, леко като насън, но после е истински кеф  :).
Относно сухотата- не изчезна това чувство, но не е нещо, което не мога да преживея. С всеки изминал месец съм по-добре. Отначало усещаш песъчинки, после изчезват, ако стоиш по-продължително време пред монитора ти се иска да премигваш по-често, защото ти е сухо в окото. Сега капя капки, когато усетя сухота, обикновено след края на работния ден. Има периоди, в които с дни не се сещам. Малко ми е по-трудно при шофиране вечер, защото понякога светлините са по-ярки, особено ако е валяло и асфалта е мокър. Ореолите около лампите са много по-малки отколкото в началото, дори и да не изчезнат напълно не са дразнещи.
Диоптрите- имам някакви остатъчни около 1 диоптър, но аз бях далекогледа и с фокусиране все едно нямам проблем. Д-р Стойчева ми каза, че може да се наложи да сложа очила по-рано около 35 например, но това никак не ме притеснява на фона на моите 6 диоптъра, които заличих. Да не говорим, че започнах да усещам преди корекцията, че се влошавам и честно казано на 35 незнам с колко щях да съм. Ходя си на плаж и всичко си виждам, неописуемо чувство. Гримирам се без никакви проблеми. И най-важното- точно и ясно ми обясниха точно колко ще виждам, не са ми давали напразни надежди, че ще съм "орел", вече се чувствам пълноценен човек, не мисля дали не съм забравила очила, лещи, разтвори и т.н., когато ще пътувам и съветвам всеки, който мисли за корекция, но наистина има нужда от такава ( а не някакви 1, 1,5 диоптъра)  да си направи, защото резултата наистина ще му хареса.
За това се сетих...ако някой иска да ме попита още нещо може да пише и ще му отговоря. Стискам палци на всеки, който се е решил на това!!!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Yassay в Август 23, 2015, 21:04:32 pm
Всеки, който се интересува от лазерна корекция на зрението няма да е зле да хвърли един поглед на тази статия: http://zrenieto.net/4-4-%D0%BB%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/
Аз лично бях на крачка от това да се подложа, но се радвам, че не го направих. А на тези, които вече са се оперирали пожелавам всичко да е наред! :)
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: shokarat в Август 31, 2015, 14:00:17 pm
Това е много полезно за мен благодаря!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: rozovelka в Април 11, 2016, 20:07:53 pm
Аз приключих с чуденето и на 3 септември 2015г. направих лазерна корекция във Вижън. Бях пациентка на д-р Пешева. Имах -2.50 диоптъра на дясното и -2.75 на лявото око. Всичко мина бързо, възстанових се за две седмици и сега се чувствам отлично. Миналата седмица бях на контролен преглед, д-р Пешева каза, че всичко е наред. Вече дори не се сещам и за изкуствените сълзи. Виждам си и чувството е невероятно  :D
Пожелавам успех на всички, които се решат!
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: mihaelakostova в Август 24, 2016, 16:18:47 pm
Колко струва една подобна операция?
Титла: Re: Лазерна корекция на очи
Публикувано от: Mariela28 в Февруари 08, 2017, 12:19:31 pm
derlis88 здравей как си след опарацията имаш ли възвръщане на диоптри?Далекогледство или късогледство са ти махнали?Аз ходих във Вижън аз съм с +3.00 (ляво) и +3.35 (дясно) и ми казаха че несъм подходяща заради малкия ми диптер,..а той хич не е малък.