0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #200 -: Октомври 18, 2009, 00:53:17 am »
Колко време след първата корекция можеш да се подложиш на втора? Има ли някой представа, че като гледам при мен ще се наложи.
Мисля, че до 6 месеца след корекцията можеш отново да се подложиш, но дали е оправдан риска.. Консултирай  се с твоя овталмолог :)
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #201 -: Октомври 18, 2009, 00:58:32 am »
ЕmsSs, диоптърът ти е висок, но по принцип трябва да ти премерят очното налягане и тогава да ти кажат дали е проблем да родиш нормално. Аз ходих на очен лекар, като бях бременна и им обясних защо съм отишла. Офталмологът каза, че няма пречки да родя нормално и така родих в крайна сметка.

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #202 -: Октомври 18, 2009, 09:45:54 am »
Очното налягане не се ли повишава с покачване на диоптъра, защото през всичките тези години в училище след диоптър 5 бях освободена от физическо, включително и в университета. А след операцията ми казаха да се съобразявам с тежестите и физическото натоварване.
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #203 -: Октомври 18, 2009, 15:55:46 pm »
Не съм сигурна. Допитай се до лекар! Моят диоптър е към -3,75-4, а лещите ми са -3,50. Пиши ми, ако искаш на лични, че оспамихме темата!

*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #204 -: Октомври 19, 2009, 21:35:20 pm »
Момичета, вярно ли е това, че след такава корекция, пет дни стоиш на тъмно ден и нощ.Моя близка си направи такава лазерна корекция и каза, че пет дни в тях са ходили като къртици всички, без никаква светлина и повечето време е лежала със затворени очи.Обмислям и аз такава корекция, но като ми каза за това 8O, то толкова не ме притеснява процедурата, отколкото след това.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #205 -: Октомври 26, 2009, 09:19:11 am »
Ами всъщност е вярно, но само за оперирания, но така или иначе той е с превръзки на очите, които се махат само за да се слагат капки. Хубаво е стаята, в която се стои да е по-тъмна, защото светлината причинява болка и сълзене и примерно над превръзките да носи тъмни очила. Вечерно време се свалят.  Аз си правих такава операция преди 8 г., но още помня болката от нея. Докторът тогава ми обясняваше, че колкото повече са диоптрите, толкова повече работи лазерът и толкова повече изгаря и по-бавно е възстановяването, а аз бях с 8,50 8O. Няма нищо страшно, болка е - отминава, капките помагат много пък и като се пият обезболяващи и повече се спи по-бързо минава, но непременно някой трябва да помага.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #206 -: Ноември 07, 2009, 21:19:56 pm »
Момичета, вярно ли е това, че след такава корекция, пет дни стоиш на тъмно ден и нощ.Моя близка си направи такава лазерна корекция и каза, че пет дни в тях са ходили като къртици всички, без никаква светлина и повечето време е лежала със затворени очи.Обмислям и аз такава корекция, но като ми каза за това 8O, то толкова не ме притеснява процедурата, отколкото след това.
Правих си операцията  в най-светлото и топло време на годината(разгара на лятото).Самият опериран  седи на тъмно за да облекчи дискомфорта,иначе съм се обслужвала сама-пазар, разходка с кучето.Избягват е всички дразнители.Аз си лежах и слушах музика.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #207 -: Ноември 08, 2009, 21:49:42 pm »
Момичета кажете как сте след операциите ?
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #208 -: Ноември 14, 2009, 10:54:19 am »
Ами аз все още съм с отлично зрение 8 г. след операцията / бях с 8,50/, имам си и кола, и книжка вече, мога да се къпя спокойно. Преди две седмици бях на очен - имам зрение на абсолютно здрав човек, но високият диоптър ми е увредил ретините преди години, затова сега се готвя за секцио.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #209 -: Ноември 17, 2009, 19:53:18 pm »
Днес бях на преглед - 6 м. след операцията.
Добре съм, всичко е наред.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #210 -: Декември 02, 2009, 14:24:09 pm »
Здравейте момичета!
Искам да ви попитам при вас след колко време  дойде избистрянето при виждането?
Мойта операция беше на 26.11.,/по метода "лейзик"/ днес ми е 6-ти ден след операцията.
Надалеч виждам горе.долу добре /мога да гледом тв и филми със субтитри/, но преди с очила или лещи виждах от по-надалеч. Може би имам остатъчен някакъм диоптер, или пък трябва да почакам още и с времето да се подобри положението.
Аз съм на 45, и затова знам, че ще ми трябват очила за наблизо /всъщност сега виждам по-лошо наблизо, отколкото надалече/. Точно поради тази причина си направих и операцията, за да махна мойте -3, и да ползвам очила само за наблизо. Това беше най-добрия вариянт при моя начин на живот - спортувам, ходим цялото семейство на ски и т.н.
Нямам търпение да отида на преглед след 10-тия ден, за да разбера какво ми е точно състоянието. На първия ден при прегледа след операцията доктора каза, че имам 70% от зрението си, но на мен това не ми е достатъчно. Искам поне 95%. Иначе - пак очила или лещи за надалеч и други очила за наблизо - губи се смисъла от операцията.
Все пак съм оптимист и се надявам всичко да е ок, защото тук четох за много доволни, с успешни операции и орлови погледи след това.

Благодаря предварително за всяко споделено мнение :)!

 
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #211 -: Декември 04, 2009, 11:07:18 am »
Здравейте преди година си правих лазерна корекция на зрението имах -2,5 диоптър в очна клиника „Вижън” възстановявах се 10 дни после всичко се избистри . До сега нямам проблеми и всичко е супер,много съм щастлива. Благодаря на целия екип бяха много мили и се грижеха за мен  с голямо внимание.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #212 -: Декември 04, 2009, 12:14:50 pm »
Благодаря ти за отговора, Мила_72!
Надявам се с времето и при мен всичко да се избистри и изясни.
Явно търпението след операцията по време възстановителния период и най-тежък и просто нямам търпение всичко да ми е "на фокус"! :lol:
В края на другата седмица съм на преглед и ще споделя за резултата и състоянието си.
Приятен ден!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #213 -: Декември 08, 2009, 11:21:10 am »
Здравейте момичета,
От вашата тема добих и аз кураж да се подложа на лазерна корекция. Моята операция беше също на 26.11.09 по метода PRK, аз все още виждам доста замъглено. Но от вчера съм на работа и по цял ден гледам в монитора. Незнам дали това е причината, но започнах като че ли да виждам раздвоено, и главата ми се омайва леко. Другите оперирани по този метод дали са имали подобни усещания. Това с раздвоението малко ме притеснява. Пропуснах да кажа, че само едното око ми е оперирано от сериозен астегматизъм , а с другото си виждам идеално. Затова мога да си позволя да правя доста неща, които иначе не бих си и помислила, че ще мога.Благодаря ви предварително!
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #214 -: Декември 17, 2009, 12:16:07 pm »
Вчера бях на контролен преглед във Вижън - една година след операцията.
Много съм доволна от отношението - прекрасен екип са!
Имам съвсем малък диоптър, който не се нуждае от корекция.
Замъгленото ми зрение се оказа, че се дължи на проблеми със стъкловидното тяло и късащи се капиляри. Предстои ми дълго лечение и доста пазене. За щастие няма ново отлепване на ретината, от което най-много се страхувах.
Като цяло съм много доволна от вложените средства - от 5 диоптъра, сега съм само 0.25 и света е различен.

Нощното зрение също се подобрява спрямо първите месеци, но ако бях активен шофьор, не знам как щях да се справям. Двойните светлини и ярките ореоли са по-незабележими, но все пак се чувствам некомфортно вечер навън.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #215 -: Декември 18, 2009, 21:52:35 pm »
Здравейте момичета изчетох всичко което сте писали много внимателно. Аз също съм решила да си направя лазерна операция. С късогледство съм и с не много висок диоптър около -2 и нещо, отдавна не съм ходила на преглед да проверя дали не се е качило, но след раждането едното ми око се влоши повече от другото. Като четох колко трудно е минало всичко при някои от вас, започвам да се плаша. Но ме притеснява, че вече не мога да ходя без очила, понеже чувствам парене и силно напрежение в очите, ако не си нося очилата. А и съм цял ден пред компютъра. Явно нещата отиват към операция. Искам да ви питам как вървят цените сега? Още ли са около 600-800евро на око + 100евро прегледа?
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #216 -: Декември 19, 2009, 22:40:44 pm »
Момичета понеже няколко дни само за това се ровя в нета и открих, че има и нова техника iLasik, гледах, четох по въпроса и се оказа доста по ефективен от другите методи, възстановяването е по бързо, не предизвиква след оперативна сухота в окото и е много ефикасен при нощно виждане, не се получава този ореол около светещите обекти. Освен това лазера се моделира индивидуално според окото на всеки пациент. Абе предимствата му се оказаха много. В момента всички войници в Американската армия ги оперирали с то метод. А и е най-новото като технология. До колкото разбрах този лазер го има в "Св. Николай Чудотворец" само. Някой да си правил подобна корекция с iLasik да сподели? Ето и клипче: http://www.grmc.ca/detailed.asp?id=283 А това е другото което гледам сега, в което д-р Хубанов, обяснява процедурата. Кажете ми мнения, като чета, все повече се навивам за този метод, който е най-щадящ за очите. Ох не знам, ама много добри отзиви има, но всичко може да е реклама, затова предпочитам да черпя от извора. Да чуя и мнението на хора претърпели подобна операция с този метод.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #217 -: Януари 08, 2010, 16:30:46 pm »
Момичета понеже няколко дни само за това се ровя в нета и открих, че има и нова техника iLasik, гледах, четох по въпроса и се оказа доста по ефективен от другите методи, възстановяването е по бързо, не предизвиква след оперативна сухота в окото и е много ефикасен при нощно виждане, не се получава този ореол около светещите обекти. Освен това лазера се моделира индивидуално според окото на всеки пациент. Абе предимствата му се оказаха много. В момента всички войници в Американската армия ги оперирали с то метод. А и е най-новото като технология. До колкото разбрах този лазер го има в "Св. Николай Чудотворец" само. Някой да си правил подобна корекция с iLasik да сподели? Ето и клипче: http://www.grmc.ca/detailed.asp?id=283 А това е другото което гледам сега, в което д-р Хубанов, обяснява процедурата. Кажете ми мнения, като чета, все повече се навивам за този метод, който е най-щадящ за очите. Ох не знам, ама много добри отзиви има, но всичко може да е реклама, затова предпочитам да черпя от извора. Да чуя и мнението на хора претърпели подобна операция с този метод.

Че аз до колкото знам тази техника никак не е нова, поне в клиниката, където беше моята корекция хората я ползват от 3-4 години! Най-новата техника май е S-LASIK метод, който е за хора с много сухи очи.

Tinka79 моята корекция струваше 1090 Евро с включени прегледи, изследвания, лекарства и още доста неща! Съветвам те подробно да проучиш всички клиники и внимателно да избереш къде точно искаш да се оперираш!

Късмет на всички!
*

    sonyas

  • ***
  • 224
  • Живота е хубав, защото е красив!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #218 -: Февруари 02, 2010, 20:40:43 pm »
Здравейте момичета,
моля ви за съвет, имам диоптър над 5 и астигматизъм, искам да си направя лазерна операция. Почти 2 години отлагам това, защото правим опити за бебе, но засега неуспешни, /мислех да си направя операцията след като родя, а това незнам кога ще е  :wink:/. Сега съм объркана, мога ли да си направя операция и да продължа с опитите/без прекъсване/, или да изчакам след раждане  :ask:
Ще се радвам много ако споделите мнението си  :D

Това, което прави живота интересен е възможността да осъществим мечтите си! Животът не се измерва по броя на вдишванията, а по миговете, които спират дъха ти.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #219 -: Февруари 02, 2010, 22:20:53 pm »
Вчера бях на контролен преглед във Вижън.
Много съм доволна от отношението - прекрасен екип са!

Подкрепям казаното!
Преди няколко дни там направиха операция на едното око на майка ми. Доста време прекарах в клиниката и ми направи впечатление, че отношението на персонала към всички пациенти е прекрасно, без значение как те са облечени, на колко години са и т.н...