0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #220 -: Февруари 17, 2010, 22:46:55 pm »
Искам да вметна  нещо много важно.След  корекция на зрението и минаването на  контролните прегледи  обръщайте внимание на всеки дискомфорт в окото си.Слагайте капки за овлажняване.
Аз имах подозрения,вече е факт-синдром на сухото око.Оксиал 3-4 разово на ден.
(И имам конюктивит,който  не е само вирусен като разновидност,както мислят повечето хора.Признакът,който ме заведе пак в клиниката за преглед беше упорито 'играене' на  едното око)
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #221 -: Февруари 18, 2010, 09:11:35 am »
Да си призная аз почти не слагам капки - забравям. Има случаи за 5 дни не се пада и веднъж да си сложа.
Вярно е, когато си наложа да ги ползвам редовно се чувствам по-добре.

Колкото до Оксиала, д-р Пройнова ми каза, че няма смисъл да давам толкова пари, чудесна работа вършели и най-обикновените к-ки /които и тя ползвала/
Ако е заради Хиалуроновата к-на в нея, аз пия от 2год, /може и това да има значение/- така че ще полслушам съвета и,  каза също че Оксиала и идвал 'тежък'

Бързо оздравяване minie_mouse

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #222 -: Февруари 18, 2010, 13:47:56 pm »
Denis,благодаря. :)Обклечение почувствах буквално след първото накапване на аб и кортикостероидните капки.
А Оксиала взимам именно,защото го имат за уж най-класния офталмологичен овлажняващ разтвор(скъпо ми идва,ама очите са ми по-скъпи).И малко да се отклоня относно хиалуроновата киселина-пих на хапове,ами  подух се буквално,отекох и килата тръгнаха стремглаво нагоре.Спрях и нормализирах тегло.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #223 -: Април 11, 2010, 09:39:31 am »
Здравейте момичета!
Аз бях решила през есента да правя корекция, но от снощи съм в чуденка :? Моя приятелка, която си прави такава корекция преди 4 години, сега отново е с диоптър! Не знам какво да мисля! На вас какво ви казаха, дават ли някаква гаранция и колко години?
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #224 -: Април 11, 2010, 09:43:18 am »
Дават гаранция ако проблема е вроден.
Но ако зрението отслабва от възрастта - няма как да се коригира.
Аз все още съм добре / а съм 40+ :)/
При някои зрението започва да отслабва и след 35-38 г. :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #225 -: Април 11, 2010, 09:46:51 am »
Благодаря ти Денис!
А ти преди колко време прави корекцията?
Аз четох, че е добре преди самата манипулация поне 2 години да не се е повишавал диоптъра, а аз самата съм вече повече от 5 години с един и същ!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #226 -: Април 11, 2010, 10:08:50 am »
Преди 1г и 2 м.
Нямам идея как са ми се променяли диоптрите през посл. 5 г.
А и на мен не ми казаха такова нещо.
Доволна съм и пак бих го направила. За първи път през живота си разбрах какво е да виждаш.
Каквито и очила и лещи да носех преди - никога не съм виждала така добре :)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #227 -: Април 17, 2010, 16:14:27 pm »
Здравейте на всички!!
Искам да попитам за малко информация. Имам късогледтсво от 7-8години 1.75 и 2.00 - според вас дали съм подходяща за лазерна операция или ми е мн малък диоптъра? А и ме притеснява друго - налага ми се - не че я искам тая операция - но работата която ще почвам от лятото не ми позволява да нося очила , а лещите са ми просто - Мисията невъзможна :) ужас! Та така та имам  и др въпрос - зна4и месец след евентуалната операция - имам едно заминаване за Англия (става дума за една др извънредна работа - а не тази особенната дето не дават очила )  - за 1 мес работа - но работата е тежък труд - сеслкостопанство както и носене на тежко - дали това ще е проблем след операцията? Дали ще бъда се възстановила достатъчно за 1 мес след операцията? А и др мн важно - има ли 100% гаранция че късогледтсвото ми няма да се възвърне след някоя друга годинка? Как мислите? Моля ви дайте ми малко инфо - спешно е!!! Благодаря много
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #228 -: Април 17, 2010, 17:54:30 pm »
По добре се консултирай с лекар от клиниката за всичко това :)
Каквото и да ти кажем - накрая пак ще трябва да отидеш на лекар.
:)

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #229 -: Май 19, 2010, 17:55:23 pm »
Здравейте,

Честито на всички прогледнали  :D Аз също обмислям лазерна операция, но се чудя кой метод да избера: LASIK или LASEK, от всичко прочетено рядко виждах някой да уточнява по кой метод е опериран ( а те са доста различни), затова бих искал да ви помоля за съвет (най-вече от прогледналите  :wink: ). Засега съм повече за LASEK, но бавното възстановяване малко ме плаши. Тъй като спортувам, обаче, той е по-подходящ за мен.

Освен това, моите диоптри са малки : -2,75; -2,5 и в този форум почти няма коментари от хора с такъв диоптър. Дали според вас вероятността за двойно виждане, замъгляване и други такива неприятни странични ефекти е по-малка при мен? Ако е така, веднага ще легна по лазера :) .   
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #230 -: Май 19, 2010, 22:38:39 pm »
Johnnny, няма как ти да избираш метода, лекарите ще преценят.Затова се и прави този първоначален подробен преглед.Беше 120лв, сега не знам колко е.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #231 -: Юни 07, 2010, 12:43:20 pm »
Здравейте, и аз съм решила да си направя лазерна корекция на зрението. От доста време проучвам, а и чаках да мине достатъчно време от раждането. И сигурно изчетох всички форуми по тази тема, но никъде не намерих никой да си е правил iLASIK. Това е най-новият метод за премахване на диоптър и астигматизъм. Аз съм вече съм се спряла на лекар. Реших да си направя операцията в чужбина, защото нещо не ми се рискува в БГ. Ако някой си е правил тази процедура нека сподели. Благодаря ви предварително.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #232 -: Август 31, 2010, 14:57:41 pm »
Скъпи момичета, здравейте!
Окуражена от всичко, което прочетох в този форум преди 5 дена си направих лазерна корекция на очите, на 26.08.2010- корекция на късогледство, диоптър около - 2.50 и 2.75. Два дена преди това ми беше и прегледа- на 24.08. Извърши я д-р Пешева от клиника " Вижън". Дясното ми око беше по метода лейсик(Lasik), а лявото заради наличието на някаква драскотинка в него беше с ПРК. Дясното око се възстанови почти веднага и вече вижда идеално. Знам, че при ПРК възстановяването отнема повечко време. Днес махнаха предпазаната леща от лявото око и виждам доста замъглено с него...Особено на фона на дясното :? диоптри още не са ми мерили, но в петък съм отново на контролен преглед. Лекарката каза, че всичко заздравява бързо и много добре. Но мен ме притеснява факта, че с лявото си око все още виждам така лошо. Въпросът ми е към тези, които са си правили ПРК- момичета, кога да очаквам избистряне на зрението и отшумяване на дискомфорта на ПРК окото? Кога ще виждам?? :D
Благодаря много за всеки отговор предварително!
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #233 -: Август 31, 2010, 15:19:59 pm »
Здравейте, аз лично нямам опит с това, но мой приятел си прави операция миналата година. Той беше късоглед, с астегматизъм на едното око и изкривяване на другото око, поради попадане на чуждо тяло в него. Още същия ден вечерта ми се обади да ми каже как е минало. Тъй като при него двете очи се нуждаеха от различен вид операция, ги правиха 2 седмици поред. Само за няколко дни вече виждаше нормално.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #234 -: Септември 07, 2010, 03:59:30 am »
Здравейте!
Казвам се Невена, на 20г. съм. От 7 годишна съм с очила, започнах с по-малко от диоптър, като от година на година се увеличаваха и сега съм с -5 и -5.5 късогледство. Мисля, че от около година вече не съм качвала диоптри, а очната лекарка, при която ходя от малка, ми каза че трябва да навърша 20, тогава обикновено спирали да се покачват и може да се оперирам. Може би този момент вече е настъпил, но според други тази възраст е 26-27г. Дали зависи от човека? Според вас дали моментът вече е подходящ, или трябва да изчакам още? Също така ме интересува какви могат да бъдат проблемите при нормалното раждане след такава операция - просто силни болки в очите заради напъните, или нещо далеч по-сериозно...? Същото важи и за вдигането на тежко? Знам, че съм млада и още не ми е времето да раждам (а и не съм тръгнала да ставам културистка :D ), но от друга страна никак не ми се чака да родя, за да си направя операция на очите, от 13 години съм все с очила или лещи, дори не мога да си спомня какво е да виждаш със собствените си очи, без непрекъснато да опипваш около себе си за очилата или да ходиш слепешката... Всички вие, които сте се оперирали, можете да разберете отлично моето нетърпение да прогледна истински... Иначе не ме е страх от операцията, нито от гледането в червената точка, нито от възстановяването - скачала съм с бънджи, след това преживяване вече нищо не ме плаши :D
Предварително благодаря за споделените мнения и препоръки!

P.S. Писах мейл и на д-р Пешева, доста я похвалихте (изчетох цялата тема преди да пиша), попитах я горе-долу същите неща, ако не ми отговори до края на седмицата мисля направо да ходя и да си записвам час за преглед. Но все пак исках да чуя и вашето мнение. :)

P.P.S. Ето и скока ми с бънджи, ако ви е любопитно. :D
http://vbox7.com/play:ba65a2a9
« Последна редакция: Септември 07, 2010, 04:02:25 am от Nevena_90 »
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #235 -: Септември 07, 2010, 14:29:36 pm »
Ахххх, колко неприятен ден... На връщане от нощната смяна ми откраднаха в претъпкания трамвай протмонето с всички документи... Отвратително, вместо да се прибера и да се наспя след работа, ходих в МВР и висях по опашки 3 часа... Но поне мога да се похваля със записан час за преглед на 20.09, исках да е по-рано, но се оказа че преди прегледа не трябва да се носят лещи поне 2 седмици, а аз съм си непрекъснато с лещи, защото очилата са ми с малко по-нисък диоптър и не виждам особено добре с тях... Сега 2 седмици ще се мъча с ниския диоптър, дано поне резултатът от прегледа да е положителен и да дадат зелена светлина за операция. :) Ще ви държа в течение. До скоро!
*
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #236 -: Септември 07, 2010, 22:23:52 pm »
Невена, поне доколкото съм чувала от лекари, рано е на твоята възраст. Диоптърът още се покачва. На мен ми казаха към 30, при положение, че се задържи стабилен около година-две. После пък един друг ми каза да изчакам да родя. И след това ще предприема нещо.

Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #237 -: Септември 13, 2010, 14:25:20 pm »
здравейте. аз си направих желаната корекция и чувството е несравнимо. на третият ден след операцията зрението се беше възстановило на 100% и диоптрите 0. пожелавам на всички такива резултати. аз си направих операцията в истанбул в GERMAN HOSPITAL.
лекарят ми обясни, че няма проблеми след такава корекция да се роди по естествен начин и изобщо да живея без никакви ограничения.
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #238 -: Септември 20, 2010, 22:50:35 pm »
Да!!! Записаха ме за другия четвъртък! Ще виждам нормално!!! :)
Re: Лазерна корекция на очи
« Отговор #239 -: Октомври 02, 2010, 19:12:37 pm »
Вече виждам по-добре, отколкото виждах дори с лещите!!! :) :) :) Няма парене, няма сълзене, няма никакви неприятни усещания! Оперираха ме по метода LASIK, единственият проблем беше, че 2 дни по-рано настинах малко и отидох там хремава и прегракнала, та те вложиха всички усилия да ме убедят да отложим опирацията, ама аз не се предадох! :D Операцията мина абсолютно безпроблемно, толкова се бях амбицирала, че имам чувството че дори не дишах, накрая ме похвалиха че не съм мръднала и на милиметър през цялото време. На следващия ден на прегледа ми казаха че всичко изглежда чудесно, "все едно не сме ти правили нищо на очите", явно са заздравели доста бързо. :) Нарекоха ме амбицирано момиче със силна воля. :oops: В болничен съм до сряда, надявам се дотогава и да оздравея, за да мога да се върна на работа в отлично състояние. Благодаря на всички, чиито позитивни мнения за клиника Вижън ме окуражиха и ме насочиха натам! Силно я препоръчвам на всеки, екипът е невероятно любезен и грижовен, а за техниката дори няма да споменавам...
Това е от мен засега, ще пиша пак като мине прегледа в петък! :)