0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #300 -: Септември 19, 2014, 11:50:45 am »
Стоека, и моята дъщеря се роди 2400 г и беше само на АМ, но тя е невероятно злояда така че за мл не мога да ти кажа, но от тогава помня ,че различните млека действат различно на бебето. Ние бяхме на Лактана Био, само от него не се запичаше и тогава бях чела, че от това мляко децата не се ''напомпват'' както от някои други марки. Попитай педиатърката и за такъв вариант, защото с херния не е хубаво да се напъва много, а при плач това е неизбежно. Малката също беше с пъпна херния, залепиха я когато беше на 52  дни и към 6 месец я махнаха, втора не сложихме защото получи обрив по ръбовете на новата лепенка и я свалиха. При нея пъпната се прибра, друг е въпроса, че тази година направи ингвинална, и ни казаха че при някои недоносени бебета, тази мускулатура е по-слаба и затова се получават, но не е нещо притеснително.
url=http://lilypie.com][/url]
[/url
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #301 -: Септември 19, 2014, 12:13:45 pm »
Не съм имала недоносено бебе, но ми се вижда безумие да му се намаляват порциите, щом е гладно.
Синът ми беше дебело бебе, на три или четири месеца вече беше 7200 гр. Педиатърката не се притесни. Каза, че е на горна граница, но като започне да се движи, няма да качва вече така. И сега човекът е на 5 г., теглото му е малко под 50-ия перцентил, ръстът - малко над него.
Пиеше НАН. На дъщеря ми й давах Хумана и мисля, че от него не се помпат толкова бебетата, ама тя беше и злояда, така че не го твърдя със 100 % сигурност.

Така че, Стоека, не бих ограничавала толкова детето.

Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #302 -: Септември 20, 2014, 11:06:05 am »
И аз съм "с две ръце за" Лактана био. Много добро мляко!
Иначе за недоносени докато направят 2500г тегло, се препоръчва Аптамил премиум.


Мехаела след шестия месец та до две години и 4мес. си беше на Лактана био (е, и на кърма, но тя беше само като лека добавка към АМ).

А в началото, поради странни съвети на две неонатоложки, сменяхме разни млека. Сега си давам сметка, че е било грешно това. Най-странното беше, че едната ме караше да смесвам в шишето АМ с изцедена кърма от мен .... абе... горкото бебе.

Мousyt, силно стискам палци за твоето мъниче. Желая ти бързо да наддава и по-скоро да си го приберете у дома! :)

Стоека, за хернията - не знам. Не съм се сблъсквала с това. Дано оправите проблема.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #303 -: Септември 20, 2014, 14:43:38 pm »
Аз пак я водих на лекар, защото плаче постоянно.  Не са колики, не свива крачета, не почервенява. Явно я притеснява ьепенката на корема.  Днес и сложиха едно копче върху пъпа, и лепенка. Пак е крива, но по малко
 Ние сме на мляко Хип комбиотик, пробвах с Нам НА, запече се, сега с Хип нямаме проблем, ака редовно. Аз и давам да яде колкото иска, не мога да я държа гладна
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #304 -: Септември 20, 2014, 18:49:54 pm »
Здравейте!

На мен от търчене до болницата не ми остава време направо дъх да си поема...
Ние сме готови за изписване, даже щяха вчера или днес да ни пускат, но нали са почивни дни и на дежурните не им се пишат епикризи та май ще чакаме до вторник  :( :x
В майчин дом в неонатологията хранят бебетата с Friso Premature и такова дават и на изписваните. На някои само им назначават Vomm или нещо подобно... Не мога да споделя впечатления обаче, т.к. ние сме изцяло на кърма, но това го виждам при другите бебчета :)
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #305 -: Септември 23, 2014, 08:54:09 am »
Дайте някакъв съвет, моето бебе вече 5 поредна нощ реве жестоко.Всичко почна след поставяне на ваксина за хепатит В, нормално е да плаче през този ден, но дори и температура нямаше. Обаче от тогава особенно вечер като я приспивам иска да спи на ръце, оставяли я на креватчето, отваря очи и край реве по 2 часа, дъх не си поема. Държа я докато заспи дълбоко, пробвах и веднага. Не и не, рев през деня не спи, по 15 минути между храненията
Снощи като заспа, спа 8 часа, но само да мръдна и отваря очи, спа при мен на леглото. Преди спеше сама, след ваксината всичко се промени.  Водих я на лекар, здрава е, няма причини да реве и не са колики
Иска да я гушка и само така спи.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #306 -: Септември 23, 2014, 09:19:32 am »
Мисля, че сте влезли в ревливия втори месец.Поне ние имахме един ужасен, ревлив втори месец. Не искаше да спи, спеше по 15 мин, заспиваше само на ръце, ако я оставех на легло се събуждаше.Спеше само на вън или на ръце.Просто се примирих, разнасях я с мен навсякъде, и като заспеше лягах до нея да ме усеща, така се чувстваше спокойна.
Обикаляй из жилището ви, спирай при огледалото всички дребчовци се впечатляват от него, пей песнички. Все нещо ще я успокои.
« Последна редакция: Септември 23, 2014, 10:04:44 am от magi_st »

*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #307 -: Септември 23, 2014, 09:42:33 am »
Права си, ето сега спи, но аз да съм до нея, отидох до тоалетната и ококори очи. Не спи спокойно, пъшка, ръмжи извива се.
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #308 -: Октомври 08, 2014, 21:09:35 pm »
Хранете си детето колкото иска да яде. Нашето педи казва" дайте му сирене", че как да  дам като не иска да погледне пюре, та да не говориме за нещо друго. "Давайте месо" - как???? Устата и затворена - насила ли да я храня. Иска мляко и нищо друго. Е напоследък прояде. Може би за всяко нещо има време и просто трябва да си дойде на мястото. Та за това не слушайте много какви са препоръките, а слушайте бебчовците.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #309 -: Октомври 09, 2016, 22:35:38 pm »
Момичета, как наддават недоносените бебета? Нямам някакви конкретни притеснения. Просто информативно, на година примерно ще бъдат ли с тегло на нормално родени деца? Трябва ли да се вписват в нормите и таблиците за тях?
Стоека, а и някой друг ако е лепил пъпче. Как се оформи самото пъпче след лепенето? На моите госпожици, не им се оформи дупчица, стои сякаш кожичката е слепнала.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #310 -: Октомври 09, 2016, 23:52:12 pm »
М-и, около годината навакса откъм ръст и тегло. Даже основно на тегло, след годината бързо навакса и ръста и задмина средните норми. В горната граница е на ръст и в средната за тегло.
Относно пъпчето, нейното е хубаво вдлъбнато пъпче. Лекарката го зави първо добре, после сложи плоско голямо копче и чак след това лепенката. При нея пъпчето падна чак на 21 я ден, дебела пъпна връв от преждевременното раждане, после от коликите изскочи много, чак се притеснявах за пъпна херния. Но, личната се справи перфектно.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #311 -: Октомври 11, 2016, 09:01:42 am »
Благодаря Стоека :* Нашите аз ги лепих, а педиатърът няма да ми даде адекватен отговор дали е ок или не. Ще питам някой друг явно.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #312 -: Януари 12, 2017, 14:41:04 pm »
Здравейте и от мен! Не съм писала, но съм си обещала да пиша, защото знам колко е важно, когато човек е притеснен и търси информация.
Та моето дете се роди първия ден от 35 седмица. Роди се 2 400 и 48 см. Не се наложи престой в кувьоз, но понеже при мен се очакваше преждевременно раждане - аз бях в болница и ми бяха направени 2 курса кортикостероиди за дробчетата на бебето.
И така - 5 дни детето ми беше хранено с Аптамил за недоносени. Изписаха ни като нормално родило се бебе и в къщи продължихме на кърма. Наддаваше мисля добре. На 1 година тежахме 9 400 и бяхме 76 сантиметра. Това беше дори повече от някои от нормално родените в 9-ти месец бебета покрай нас. Иначе и ние направихме пъпна херния. Оправи се за около 3 месеца - личният ни лекар в началото я лепеше, после моя мъж видя как става и продължи той да си я слага лепенката, когато се налагаше подмяна. Сега всичко с пъпа е наред. До 11 месеца и половина беше само на кърма - в смисъл без АМ. А след това продължихме смесено - с Лактана Био. Сега ползваме също Лактана Био. Тя не харесва обаче адаптираните млека. Голям зор в това отношение имам - пие ги само на сън.
„Ние се раждаме в света на природата.
Второто ни раждане е в света на духа."