0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Недоносените бебенца на Зачатие!
« -: Април 06, 2008, 12:27:11 pm »
Решението да пусна тази тема се зароди спонтанно след като прочетох един пост на taurus, където тя споделя как педиатърката и се била скарала и казала да спира едно от нощните хранения на малките й принцеси. А бебетата са на 3 седмици и са родени в 35 г.с.-т.е. те са недоносени.
При мен нещата стоят по същия начин-родих в 35 г.с. с тегло 2.100 кг. и се сблъсках с некомпетентността на педитата. Не може да караш една майка да спре едно нощно хранене на такова малко бебе-това просто е невъзможно, защото бебето е много, много малко и няма сила да изпие толкова мляко колкото са хранителните му нужди и причината за това е че бебето е много малко и слабо физически. Имам много въпроси и понякога притеснения, които ми се иска да мога да споделя тук с момичетата. И много бих се радвала на отделна тема за недоносените бебета за да можем там с другите майки като мен да споделяме притеснения, опит, грижи и развитието на нашите преждевременно родени бебета. Също така в темата предлагам майчетата да споделят причините довели до преждевременното раждане. Така бъдещите бременелки могат да получат полезна информация и съвети.

Моля модераторите да преценят дали да има или не такава тема. И ако остане да я сложат на подходящото място, защото аз не знаех къде е най-добре да я пусна!
Живи, здрави и добре растящи бебчета на всички!
« Последна редакция: Април 06, 2008, 12:29:46 pm от janeta »
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #1 -: Април 06, 2008, 14:30:42 pm »
Според мен темата е много хубава и полезна. Моята бебка също се роди 3-4 седмици по рано. Съвсем в началото на 9 месец. На килограми беше 3 330гр, но си поседя в кувиоз 10 дни заради дробчетата. Изписаха ни 3 300гр. Въпреки десетте дни в които бяхме разделени се научихме да се кърмим. Оставяла съм я да суче на пойскване в началото, после тя изгради сама режима си. Къпането и последното за нея хранене бяха вечер в 8, след това се будеше в 4 сутринта. Педиатърката и по мен е мрънкала, че това не може да е така, но за мен детето си знае най-добре. Опитах да и угодя, събудих я два три пъти в 10 да яде пак и резултата беше будни и ревящи цяла нощ.
От тогава просто казвах, че лягаме в 11 и ставаме чак в 8 да ядем и въпроса приключваше. Родителя преценява за момента състоянието на детето си. Малката сама измести храненето си от 4 в 6, 7 и сега закусваме чак в 8.

А за причината няма да обяснявам, защото ще се ядосам и ще напиша куп глупости.
Само съвет, дори да дадете 200лв да ви следят на частно, моля разчитайте си сами изследванията и си назначавайте сами микробиология и лечение.
Същност ще напиша, досега не съм писала май, ще е добре да се знае.
Записах се при доктор Янкова в 1 АГ. Позната на моя роднина и според мен много добър лекар. Да но месец октомври жената излезе отпуска до края на декември.
Прехвърлиха ме при доктор Семерджиева. Млада девойка. По принцип бях на мнение че след като съм си платила 200 лв за избор на лекар е редно аз да си го избера, но както и да е. Поне терминът ми беше 8 януари се разбрахме за раждането да си се обадя на Янкова. В края на 8 месец докторката ме прегледа, каза че съм с контракции, изписа ми Полижинакс профилактично и ме изпрати по живо по здраво. Разбрахме се да се видим след една седмица. Изследванията са ми били лоши, но никой не се е сетил да ми пусне микробиология. Е следващата седмица и звънях и тя реши че няма да слезе, щото ме гледала миналата седмица 8O. След 2 дни ми се спука мехура.
Отидох да родя при който и да е, паднах се при доктор Петров, който се държа страшно арогантно. Сравни ме буквално с ромите, и 15 минути недоумяваше как след инсеминация и 3 години стерилитет мога да се следя в кварталната поликлиника. 8O
Да не говорим че съм нямала и изследвания някъкви. След като изслушах господина и ми отвързаха тумбака от коланите за тоновете, му казах да се постарае да извади детето ми живо и естествено му върнах въпроса защо с дадените ми двеста лв в тази болница аз чувам това? 8O Естествено всичко се промени мигновенно....

През 13 дневния ми престой чувах само и единствено, че аз съм виновна. 8O
Изписаха ни на бъдни вечер и беше грехота да се разправям на този празник.
Благодаря на докторите и персонала на тази болница, че направиха раждането на моето дете най-големият ми десет дневен кошмар.
« Последна редакция: Април 06, 2008, 15:14:55 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #2 -: Април 06, 2008, 15:17:22 pm »
Лидия, миличка благодаря за поткрепата относно темата, която пуснах. Бих искала да споделя и причините за моето преждевеременно раждане. И ще се радвам това, което ще споделя да е от помощ на бременните момичета. Двеса причините за моето преждевременно раждане. Първата причина е, че е трябвало да ми бъде направен серклаж защото съм била с разкритие(не добре затворена шийка) и после си обясних постоянните болки с влизането в 8-я месец(тогава станаха осезателни). Имах и контракции но гинеколога ми не ми обърна внимание. Дори смених гинеколога но резултата беше нулев. С това разкритие е трябвало повече да пазя леглото  и почти нищо да не правя. А аз имам и голям син по който грижите са много и трудоемки особено както аз бях бременна и с голям корем. Ако знаех за незатворената шийка щях много, много да внимавам. А втората причина е гнойна ангина, която изкарах през 7-я месец от бременноста. ангина, която личния ми лекар не излекува както трябва. И след като родих се оказа, че плацентата е покрита с гнойни петна. Слава богу, че на Теди му нямаше нищо. Дори мнението нанеонатолозите беше, че по-добре че се е родил по-рано отколкото да стои в тази заразена плацента. Качиха го в интензивното със съмнения за дихателна недостатъчност. Но това опасение не се потвърди и слава богу макар и малък се размина с кувьоза.
И извода до тук е: Аман от некъдърни лекари(има и невероятни специалисти)
Пазете се бременни момичета и при всяко неразположение или дискомфорт потърсете добър специалист, който да ви обърне нужното внимание и да проведе правилното лечение. Защото здравето и добрия старт на вашето бъдещо дете е във вашите ръце.



Лидия съжалявам много за лошото отношение с, което си се сблъскала. Аз родих в Плевен във Втора клинична база и искам да спомена, че отношението на персонала беше много добро. Едно голямо Благодаря на невероятните неонатолози от Интензивния сектор на Неонатологията и на лекарите и акушерките от Неонатологията на Дом майка и дете(там стояхме една седмица с Теди за докачкане на тегло). Всички те са невероятно внимателни, добри и сърцати хора!
« Последна редакция: Април 06, 2008, 15:35:09 pm от janeta »
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #3 -: Април 06, 2008, 15:36:07 pm »
Janeta браво за темата страхотна е време беше да има такава тема. Аз също имам две прекрасни близначета момче и момиче появили се на бял свят в 33г.с. Моя случай е и аз незнам как да го обясня но благодаря на железния екип на Д-р Шуманов от Окръжна-София, че не ме оставиха и за секунда. Неговите думи бяха "тия близнаци са желани и ще се родят живи и здрави" и така и стана. Моя случай е спукан околоплоден сак на момчето. И аз самата не мога да си обясня как се е случило това. А преди да ми се спука околоплодния мехур всеки ми казваше че ми е паднал корема и че ще раждам. Незнам до колко е вярно. Бях с изтекли води с разкритие но без болки и контракции.Едното беше главично а другото седалишно и ми се наложи секцио. За което не съжалявам. Единствено сега ми е гадно и тежко чедецата не са при мен вече колко дена от както съм ги родила. Надявам се в най скоро време да ми кажат че мога да си ги пребера. Ще се радвам ако има още мамита като нас да споделят техните изтории и да си помагаме една друга. Е това е от нас ако ви интересува нещо питайте.

*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #4 -: Април 06, 2008, 15:50:55 pm »
Честита ти скорошна радост aneta! Да са ти живи и здрави малките слънчица, много да папкат и да растат за да се приберат бързо вкъщи при мама и тате1
aneta знам, че нямаш търпение да си приберете бебенцата вкъщи. Стискам ти палци това да стане много, много скоро. Имаш едно голямо Гуш от нас за малките ангелчета :bighug:
Кажи колко големи се родиха бебоците и започнаха ли да качват вече на тегло? Ще чакам да се похвалиш с новината, че всички сте заедно вече вкъщи.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #5 -: Април 06, 2008, 16:13:15 pm »
Честита ти скорошна радост aneta! Да са ти живи и здрави малките слънчица, много да папкат и да растат за да се приберат бързо вкъщи при мама и тате1
aneta знам, че нямаш търпение да си приберете бебенцата вкъщи. Стискам ти палци това да стане много, много скоро. Имаш едно голямо Гуш от нас за малките ангелчета :bighug:
Кажи колко големи се родиха бебоците и започнаха ли да качват вече на тегло? Ще чакам да се похвалиш с новината, че всички сте заедно вече вкъщи.

Здравей janeta мерси за пожеланията. Родих в 33г.с. както вече казах Иво го родих 2025кг. 49см., а Петя е 2080кг.46см. Докато бяхме в болницата и 4 дена в ковиоз спаднаха до 1800кг.
 Тогава се оплаших страшно много какво става. Сега в момента са Иво 2170, а Петя 2150кг.
Имат голяма жълтеница която днес вече ми казаха че поминава даже момчето вече нямало само момичето малко. Също така Иво е все още на сонда няма сокателен рефлекс.
От 2 дена го редували на шише сонда за да може да се научел да се храни.
 Незнам кога ще ни изписват с най голямо нетърпение да си ги приберем.
 В момента се намират в 1-ва грацка болница и мога да каже че там отношението не е много добро даже никак не е. Не ни разрешават да ги виждаме само 1 път в седмицата за 5мин.
Информация само по тел. но на 2 пъти ги хващам че ми казват различни килограми, после ми бяха объркали информацията на децата. Как го написах само дано си ме разбрала.
Също така се съмнявам че не им се занимава с детето ми за да го научат да се храни с биберон ако са по настоятелни и им се занимава до сега да са го научили това са 18 дена за толкова време да не го научат малко се съмнявам. Е това е от нас ако има нещо пак ще пиша. Мога всеки ден да ви казвам какво са ми казали от болницата ако ви интересува.

Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #6 -: Април 06, 2008, 17:34:52 pm »
   Моята Михаела се роди в 35та седмица с тегло 1650г. Престоя в кувьоз 29 дни. Изписаха я с тегло 1900г.
   Всъщност, бях бременна с близначки. Трябваше да родя с планово секцио, но се наложи операция по спешност, защото получих контракции. Другата близначка е починала в мен /според протокола от аутопсията, около едно денонощие по-рано/.Тя се роди с тегло 1600г. Оказа се, че съм развила вътреутробна инфекция, понеже повече от месец си бях с разкритие. А то пък е благоприятствало инфекцията. Освен това съм образувала и хидрамнион и на двата амниона, сиреч много околоплодни води - около 3 литра и на двата. От инфекцията водите са били изключително мътни и замърсени, особено на починалото близначе.
   И така, Михаела не е имала проблеми с дробовете - само 2 дни беше на кислород. Това се дължи от една страна на флостерона, който ми бе инжектиран 4 седмици по 4 ампули и от друга страна, на Сърфактанта, който са инжектирали на Миша. Тя имаше проблем с дефекацията, т.е. не можеше да отделя спонтанно, а само чрез клизми. Имаше анемия - преливаха и кръв на 2 пъти; много ниско тромбоцити - на три пъти и вливаха тромбоцитна маса и някои други по-несъществени проблеми.

Днес звъних на педиатърката точно по повод храненията и режима, защото ми е съвестно да я будя Миша. Тази нощ не я будих и тя си измести храненето в 4:20 и в 7:50, с което на практика изпуснахме едно хранене. Мнението на нашата докторка е да я будя, защото тя има да наваксва килиграми и при нея има дефицит на тегло.
   Това е. Дано се раждат повече живи и здрави дечица. След като родих едно билно дете, а по-късно и едно мъртво дете, вече наистина осъзнах колко много смисъл има в пожеланията:
Честита бременност! Да родиш живо и здраво бебе на финала!
Успех на всички!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #7 -: Април 06, 2008, 17:54:52 pm »
Милена, здравей!Вместо да си дописвам личното съобщение от онзи сега ще ти напиша нещо и за храненето-темата която ти си подхванала. Както ти писах Теди го изписаха от болницата на 14-я ден с тегло 2.195 кг. Опитвала съм да го будя за хранене и резултата беше лош. Още в родилното един ден постоянно го събуждаха за смяна на абоката, за вземане на кръв за генетичните изследвания, за ваксина, за къпане и детето тъкмо заспи и те го събудят. той се ядоса и плаче, плаче. После става изнервен и не успява да се нахрани. И така заспиваше на средата на храненето. В стаята имаше кантар и имах възможност да го меря преди и след кърмене и така знаех колко изсуква. В деня когато го будиха той сучеше наполовина по-малко и така за едно денонощие не беше качил изобщо та тегло(за сравнение предния ден беше качил 40 гр. а след това качи за едно денонощие 70 гр.) И както написах опитите ми да го будя за хранене се провалиха. Един път суче повече и съответно по-късно огладнява и обратното. И дори и сега е така. някой път му давам и след 2 ч. и 30 мин. след като е буден. Но друк път спи спокойно макар ида са минали 4 ч. от последното хранене. Относно режима-Теди си го прави сам. Храня го на поискване и денем и нощем още от както бяхме в родилното. И мисля, че този вид хранене на поискване е щадящ за бебето защото така то е спокойно.
Ех, Миленче толкова много си стискахме палци за успешен финал до края.......
Но сега е важно само да са ни живи и здрави бебоците и да растат. Целувки на малката Михаела!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #8 -: Април 06, 2008, 22:52:35 pm »
janeta благодаря за темичката. Чудесна идея  :D.

При нас се наложи планово секцио по-рано, защото едното бебче беше започанло да изостава от другото с 2 седмици и доктора се притесни.
"http://lilypie.com/"><img src="http://lb4m.lilypie.com/UB2up3.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Fourth Birthday tickers"
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #9 -: Април 06, 2008, 23:57:38 pm »
Привет на всички мами! Janeta на теб специални  благодарности за темичката. Лично мен ме притеснява преждевременното раждане. Знам, че понякога има фактори, които не могат да се предвидят, но ще е хубаво мамите на недоносени бебчета да споделят причините за преждевременното си раждане. Моя много близка приятелка роди в 34 седмица и 3 дни и още си спомням първите мигове на притеснения, когато разбрах че е родила 10 дни преди да влезе в 9-тия месец. Слава на бога бебенцета са добре, но като отидох да я видя в болницата тя сподели, че е имала вътреутробна инфекция, която е предизвикала спукване на мехурите, плацентите са били заразени, бебетата имали пъпчици като се родили и няколко дни и тримата бяха на антибиотоци. Така й не й казаха как е лепнала тази инфекция. За мен, а предполагам че и за много други бъдещи майки, е важно да знам какви изследвания са нужни и на какъв период от време за да се хване евентуална инфекция и да се лекува навреме, преди да е предизвикала преждевременно раждане.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #10 -: Април 07, 2008, 13:57:25 pm »
Мамита може ли да ми кажете колко дена държаха децата ви в неоантологията? И какви бяха причините за задържането?
Имаше ли някакви инфекции?
Разкажете нещо повече за престоя на децата ви в неоантологията.

Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #11 -: Април 07, 2008, 14:14:54 pm »
...ще е хубаво мамите на недоносени бебчета да споделят причините за преждевременното си раждане. ... Моя много близка приятелка роди в 34 седмица и 3 дни .... тя сподели, че е имала вътреутробна инфекция, която е предизвикала спукване на мехурите, плацентите са били заразени, бебетата имали пъпчици като се родили и няколко дни и тримата бяха на антибиотоци. Така й не й казаха как е лепнала тази инфекция. За мен, а предполагам че и за много други бъдещи майки, е важно да знам какви изследвания са нужни и на какъв период от време за да се хване евентуална инфекция и да се лекува навреме, преди да е предизвикала преждевременно раждане.

Тини, аз по-горе съм описала причините довели до преждевременно раждане. И аз бях с вътреутробна инфекция, навярно е проникнало замърсяване през влагалището, тъй като бях с разкритие повече от месец и околоплодният мехур беше буквално в цервикалния канал. Това предполагат докторите, но никой не може да ти каже на 100% какво е довело до инфекцията. Мехурът е с дебелина на цигарена хартия и много лесно могат да проникнат микроби.
За жалост, има въпроси, на които няма отговори.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #12 -: Април 07, 2008, 18:57:17 pm »
Причината за преждевременното ми раждане е почти като причините довели до преждевременното раждане на Милена-разкритие и прекарано инфекциозно заболяване довело до заразяване на плацентата. В неонатологията стояхме 9 дни(не ме приеха при Теди на 4-я ден).Не сестигна до кувьоз. На 4-я ден отказваше все още да се храни от шише и беше на косъм от сондата но на последния опит преди да вкарат сондата мъничето ми запозна да суче от биберона. И тако размина сондата. А късно вечерта ми разрешиха да му давам с шишето кърма(вместо АМ, което те му даваха). А на другия ден го пробвах на гърдата и той засука. На 9-я ден ни изписаха от неонатологията и ни пратиха в Дом майка и дете за качване на още малко тегло и от там ни изписаха на 6-я ден когато вече поехме към вкъщи. Да спомена, че Теди отказа за около една седмица да суче от гърдата и го храних с шишето с изцедена кърма. Но след седмица отново започна да суче на гърдата(и до сега е така)

Въпрос-за първия сок и кога?
Хайде която знае и има опит да каже кога е най-добре да се започне със сока при недоносени бебета и кога и как става захранването. В сряда сме при педиатърът и вероятно ще ми каже да давам вече сок но неонатоложката ми каза до 5 месеца само млечно хранене(кърма или АМ-ако не стига кърмата). Кажете какво знаете по въпроса-страх ме е да не му разбъзикам коремчето с тези сокове.

Анета разбира се, че ще пишеш как са мъничетата ти-за това реших да пусна тази тема за да може да споделяме грижите, притесненията и радостите около нашите рано родени бебчета.
« Последна редакция: Април 07, 2008, 19:02:06 pm от janeta »
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #13 -: Април 08, 2008, 12:46:54 pm »
Ето ни и нас отново все още няма надежди да ни изпишат. От вчера момчето е с инфекция на гърлото, днес ми съобщиха че и момичето е заразено. Според тях така са докарани от окръжна. Иво е вече 2190 а Петя е спаднала 2140. Незнам какво да правя страшно много съм претеснена.
Чудя се дали да се подпиша и да си взема децата?
Имам чуството че скоро ще откача.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #14 -: Април 08, 2008, 13:31:08 pm »
Ето ни и нас отново все още няма надежди да ни изпишат. От вчера момчето е с инфекция на гърлото, днес ми съобщиха че и момичето е заразено. Според тях така са докарани от окръжна. Иво е вече 2190 а Петя е спаднала 2140. Незнам какво да правя страшно много съм претеснена.
Чудя се дали да се подпиша и да си взема децата?
Имам чуството че скоро ще откача.
Миличка имай търпение. по добре да са при лекари който могат да реагират на време и да закрепнат дечицата. Ще си ги вземеш, знам че е трудно. Тези дни и на мен ми бяха най-голямия кошмар. Мисли за тях и дните който ще прекарате заедно. :)
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #15 -: Април 08, 2008, 14:35:04 pm »
janeta, съветвам те да прочетеш закованата тема от подфорума за хранене и захранване.
публикувала съм там една статия против соковете. особено пък при недоносени дечица, соковете като първа храна определено трябва да се избягват. Световната здравна организация препоръчва изключително млечно хранене до 6 месеца.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #16 -: Април 08, 2008, 14:50:39 pm »
aneta,пожелавам ти много скоро
всичко да свърши и да сте в къщи заедно здрави и щастливи!!!


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #17 -: Април 08, 2008, 15:46:54 pm »
aneta сигурна съм, че много искаш да си вземеш куклите вкъщи. И аз исках и настоявах да ни пуснат. Но отговора беше категорично-НЕ! Казаха ми , че трябва да укрепне и да видят че качва и е със стабилни физически показатели. Иначе ако стане нещо какво ще правиш у вас ме попитаха те. И бяха прави. Нека се стабилизират и те ще ги изпишат. Спокойно миличка, всичко ще си дойде на мястото. Знам, че е адски трудно-пиши и ще споделяме и помагаме.

jam благодаря ти! Веднага ще прочета закованата темичка. Аз също до колкото успявам да се информирам разбирам, че при недоносените бебета захранването става по-късно на 6 мес. и че не се пропоръчва да се започва със сокове. Неонатоложката също ми каза, че поне до 5 мес. трябва да е изключително и само млечно хранене. Утре със сигурност педиатърът ще настоява да започна сок-вероятно или ще се скараме или аз ще й казвам че давам(ще я излъжа да не ми досажда). Утре предполагам, че ще му бият Хепатит Б-това е приема който се слага на износените бебета на 1 мес. На Теди още не му е слагана.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #18 -: Април 08, 2008, 15:48:21 pm »
Здравейте,да споделя,че и нашите бебета бяха в кувиози не е толко страшно.Момчето ми се роди 1980 г.,а девойката 2300 г. после и двете спаднаха и стояхме 16 дни в болницата.Почти до края на престоя те не си възстановиха теглото дори и от раждането и изведнъж ни изписаха на 2200.Така,че това с меренето в тези болици е много относително.Младежа 10 дни не ми го даваха защото не можеха да го захранят и беше със сонда като се закрепи малко ми го качваха и него в стаята като видяха,че се справяме със шишето ни изписаха и тримата.
Във вкъщи отначало беше трудно и малкия повръщаше,но вече е по-добре храни се и качва по 200г. на седмица,а девойката ми е качила 300г.за седмица проблема е,че се храним непрекъснато неможем да се справим с график на два часа и половина.

Re: Недоносените бебенца на Зачатие!
« Отговор #19 -: Април 08, 2008, 19:19:11 pm »
Въпрос-за първия сок и кога?
Хайде която знае и има опит да каже кога е най-добре да се започне със сока при недоносени бебета и кога и как става захранването. В сряда сме при педиатърът и вероятно ще ми каже да давам вече сок но неонатоложката ми каза до 5 месеца само млечно хранене(кърма или АМ-ако не стига кърмата). Кажете какво знаете по въпроса-страх ме е да не му разбъзикам коремчето с тези сокове.

Жанетка, според книжката на проф. д-р Лиляна Трифонова, която нашата неонатоложка също много я хвали, при недоносени бебенца до 6-ия месец - само на млечна храна.

"По-късното захранване /след 6-ия месец/ се препоръчва в много европейски страни с оглед запазване на кърменето за по-продължителен период.
.....Захранването започва по-късно.
Детето се захранва най-напред с млечна каша, тъй като тя е по-лесно смилаема. Най-подходящи са готовите млечно-оризове каши. Те не съдържат глутен. Оризовото нишесте е лесно усвоимо" ..... и т.н. и т.н.

Жанета, съгласявай се привидно с твоята педиатърка, а пък прави каквото ти казва неонатоложката. И Миша я следи същата неонатоложка, която я следеше в болницата.
На нея и направиха и 2те ваксини хепатит още в болницата.

Анета,
спокойно, не се притеснявай толкова. Нужно е много търпение. Наистина, много. Аз имах нагласата, че Миша ще стои в болницата около месец или до датата на термина.
Така че, въоръжи се с търпение. С теб сме.

« Последна редакция: Април 08, 2008, 19:28:47 pm от Милена Б »

Бъдете добри и не губете кураж! :)