Четох, четох и съвсем се обърках! Моите изследвания са от преди броени дни при Владимиров: антрални фоликули на 3-ти ден -общо в двата яйчника-7! Док каза: никак не са много.... /В последствие ми обясни, че в яйчник трябва да има 3-7, а някой беше писал тук за много по-голяма бройка! /
Извинявам се за объркването, грешката е моя
. Стаменов каза за по около 5 фоликула във всеки яйчник и, че при стимулация може да изкара поне 10-15 от мен, аз съм се изхвърлила с по 15-тина във всеки яйчник. Нещо съм се отнесла, докато съм го писала тоя пост.
По темата - аlimania, elis, ако фоликулите трябва да са между 3 и 7 във всеки яйчник, а вие имате съответно 7 и 8 в двата, според мен нещата са в норма...
alimania, АМХ ти е перфектен, инхибинът също ти е в норма според референтните граници на лабораторията на Владимиров. Не знам защо се внушават тези идеи за ИЯР на момичета, които не е сигурно, че имат такъв проблем! Инхибинът, както пише в статията, която непрекъснато цитирам
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=32215.0, варира. Също така не си дала ФСХ и ЛХ, за да видим за какво става въпрос... Както и да е, комбинацията АМХ и броят антрални фоликули, според мен не доказват ИЯР. Лично аз бих ти препоръчала да се консултираш и с друг лекар. По мои наблюдения почти всички пациентки на Владимиров имат ИЯР, което оправдава канските дози лекарства, с които ги блъска. Включително аз минах по тоя път.
За сравнение: при Владимиров имах стимулация с по 575 - 600 единици Гонал на ден, резултат 5 фоликула, 4 яйцеклетки, върнати 3 ембриона. След това имам още една стимулация с по 225 единици на ден и абсолютно същия резултат - 5 фоликула, 4 яйцеклетки и 3 ембриона. Не е необходимо да навлизам в подробности защо предпочитам втория вариант от гледна точка на здравето ми - както физическо, така и финансово.