0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« -: Март 31, 2008, 09:32:54 am »
Хм, много спите дами, 9.30 е, а нямаме темичка. :wink:

Нека е много слънчева, само здрави бебета, мами, бременни и безброй положителни тестове. :D

Аз още мързелувам, но не остана, след 10-на дни се връщам на работа и да си призная ми е малко странно. След 1г. и 8 м. отсъствие се чудя дали все още помня нещо от стотиците страници нормативни документи, с които работех... А и връщането към нормиран ден малко ме стресира, абе да не се оплаквам, трябва да се работи и това е.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #1 -: Март 31, 2008, 09:40:47 am »
Добър ден момичета и от нас.Видях аз че нещо изостанахме с темата тази сутрин ама викам рано ти е още теми да пускаш.Не съм от най добрите с форумските тънкости.
Стефи сигурно ще влезеш бързо в ритъм няма страшно.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #2 -: Март 31, 2008, 09:57:11 am »
Айде и от нас  :sunshine:-ва седмица!
Ние вчера се захранихме, изядохме първите няколко лъжички ябълково пюре!
Гледа умно Митака, прави муцки, втриса се! :PНо мисля, че му хареса!
Днес продължаваме!

Стефи, щом на Деси и харесва да е ученичка, ти ще си спокойна!
И бързо ще се върнеш към стария ритъм!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #3 -: Март 31, 2008, 10:18:29 am »
Весела и слънчева седмица и от нас. Само здрави дечица и мами. Много положителни емоции!
*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #4 -: Март 31, 2008, 10:29:49 am »
Хубава и слънчева седмичка от нас! Здрави и усмихнати мами и бебенца и по-вече положителни тестове!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #5 -: Март 31, 2008, 11:15:00 am »
Ето ме и мен на линия след 1 седмица отпуск. Хубаво си искарахме с Мия вкъщи. Тя е станала много любвеовилна и се гушка в мен, за което допреди 2-3 месеца и дума не можеше да става. Като по-малка въобще не искаше да се гушка, а сега поне при мен дава и й харесва, а аз направо се топя  :D. само обличането и смяната на памперс си остава голяма борба, ей как пищи и се мята и бяга, все едно не знам какво ще й правя, ужас. чак пък толкова да мрази да се облича, не знам. Придобила е и един доста неприятен навик, да си играе докато се храни. Направо ме побърква. Аз предварително махам всичко на масата и на близките шкафове, но тя все нещо ще види и почва да ми го сочи и докато не получи, не спира. Така се храни отрупана с половината покъщнина :lol: давайте идеи как да го спра този навик. Аз и не знам как го е придобила, де, ама не може така.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #6 -: Март 31, 2008, 11:19:30 am »
Аз си мисля, че ще отмине, не я насилвай сега :)
Деси премина през доста периоди с храненто. В началото ядеше с играчки, след това пред компютъра - гледаше филмчета, след това отказа да си седи на стола за хранене и на въпроса "къде ще ядеш" тя сядаше на дивана и кротко и тихо си излапваше всичко :D Сега вече има и за нея стол на масата и се храни там, така че не се притеснявай, ще мине и това :D
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #7 -: Март 31, 2008, 11:26:56 am »
Хубава,слънчева и здрава седмица и от нас!
Стефи,пожелавам ти бързо да "влезеш в работния ритъм"
Мишанта,честито ви захранване,и Ангел се чудеше на първите лъжички с пюре,но сега яде с удоволствие пюре от ябълка или круша,ние за сега сме въвели само тези.
При нас нещата са малко извън контрол-днес водих Ангел при педиатърката да му погледне белите топченца върху венеца,оказа се,че не са зъбчета,не са и кисти,изпрати ни в детска стоматология,но там направо е един ужас,най-нагло ми отказаха да го прегледат,защото все още нямал здравна книжка,а такава издават едва при навършени 6м.,не поискаха да го прегледат срещу заплащане.Сега ще мисля варианти,но ще отложа ден-два,защото състоянието при съпругът ми се влошава,продължава да е с темп.38,а и при направена кардиограма от джипитто се оказа,че има синусова тахикардия и перикардит,та след 2ч.ще го водя на кардиолог,а след това ще търсим и инфекциолог или друг специалист,тя и джипито още незнае какво да ни прави.А като тръгнем за лекари,взимам и малкия с нас в кошчето,защото няма кой да го гледа и сме една картинка.Ох,наоплаквах ви се,но така малко ми поолеква и придобивам повечко смелост и кураж за действия.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #8 -: Март 31, 2008, 11:35:47 am »
Весела седмица и от нас, само здрави бебета и много положителни тестове! :)

Ние направихме сефтето с падането от спалнята  :oops:. Бях оставила в средата на спалнята и си играеше тихо и кротко и аз отидох до кухнята да свърша работа и след няма и 10 минути се чуха писъци и като отидох я намерих на земята, добре че малко по рано бях послала мокета и тя се успокои и усмихна веднага като я вдигнах. На мен няма да ви обяснявам какво ми стана като я видях да лежи и реве, в общи линии, тя спря да реве аз почнах. Сега заграждам с възглавници тепиха, защото явно се е научила да се обръща и от корем по гръб, защото просто не виждам друг начин да стигне до края на леглото и да падне.

Delica, видях че в старата тема си писала че разреждаш ябълките за да ги пие от чаша. Ели също не иска да яде от лъжица или по точно хапва малко и понеже става бавно и се изнервя, затова и аз разреждам леко пюрето и съм пробила голяма дупка на един от бибероните и давам със шишето да пие. Ако ползваш готови пюрета тия дето са за тримесечни пък са достатъчно течни и даже не е нужно да се разреждат. Аз разреждам някой от зеленчуковите, но като почнем месото ще стана по настоятелна да яде с лъжица, щото разредено с вода сигурно ще е много гадно.

StefiZ, разбирам те напълно, хем аз поработвам от вкъщи и даже последните 3 месеца от бременността работех от вкъщи, мисълта да се върна и да работя в офиса ме ужасява, то вярно че има доста време и най-рано на есен ще стане, но все пак... Но офиса си има и предимства, нещо като те вбесят колегите, можеш директно да им се навикаш, а не да си счупваш пръстите от писане по skype или icq и пак немогат да разберат колко си ядосан и колко не са мислили като са действали ;).

baksisa, дано скоро нещата се оправят при бебчо и при мъжът ти (това което описваш звучи доста сериозно).


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #9 -: Март 31, 2008, 12:30:46 pm »
Весела и слънчева седмица и от мен  :)

Не знам и аз за къде бързах с това захранване, ама дадох на Боян пюре от круша. Хареса му много, много бързо свикна с лъжицата, но на 4тия, 5тия ден когато количеството беше по-голямо АД се обостри :?
Не знам дали е от пюрето или от това, че аз малко увеличих сладкото в менюто си :oops:, но спрях да давам пюре.
Днес му направих оризова каша и почнах по схемата, която Джам е дала в темата за захранването. Дано този път се получат нещата.

Гери, а пробвала ли си първо да и даваш мляко и после пюре? Щом е нетърпелива да хапне, като се позасити малко сигурно ще яде от лъжица.
Това даване на пюре с биберон хич не ми се връзва.
Нали захранването е и за да се свикне с новия начин на хранене, не просто да ги натъпчем с пюре  :wink:
На мен, обаче ми е лесно да го кажа, защото моето дете яде с лъжица. Вие си знаете най-добре.

Баксиса, как така няма да го прегледат? Имат ли право?
Дано таткото да се оправи по-бързо. А на Ангел съм сигурна, че му няма нищо  :)

Мише, спорно захранване. Тази мутра на потрес ми е много сладка. И аз я видях два-три пъти :D

Мари, как са нещата с малката бузанка? Възстанови ли се напълно?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #10 -: Март 31, 2008, 12:34:11 pm »
Хубава седмица и от нас!

Гери, ако ще те успокои - едва ли има някой, при който да не е имало първо падане от леглото :wink:

Симона също вече навлиза в периода на "големите". Когато искаме нещо конкретно, нищо друго не мож го замени, има тръшкане, мучене, тропане с краче, рев, дране и в тази градация :)

В периода на прохождането, в който сме сега, как да я държа в нас - боса - в смисъл по чорапи, или пак с обувките за прохождане?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #11 -: Март 31, 2008, 12:55:20 pm »
привет и от нас :)

Мише, успех със захранването! :) Митака може ли вече да седи?

бакшиша, дано няма нищо сериозно при мъжа ти и да се оправя бързо. а и на Ангел да му няма нищо със зъбките!

аз искам да ви питам за слуз в акото - има малко слуз в акото на Емо, съвсем малко е, ако не се бях загледала нямаше да забележа, но има от 2-3 дни вече. и е малко по-рядко от обикновено. иначе на цвят и мирис е нормално. дали е нормално или да звъня на педиатърката? само на кърма сме.

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #12 -: Март 31, 2008, 13:27:12 pm »
Цвети, най-добре е дететто да по чорапки, но предвид сезона незнам, ако сте с килим мисля, че е най-добре така :) а отностно обувки за прохождане нали нямаш предвид "пролсовутите и единствени" на КиК :wink:

Пипи, ти се обади на педиатъра за всеки случай, но щом сте само на кърма може да е от нещо дето ти го яла, например ядки (без значение какви, не само фъстъци), зеле, безалкохолно, да си прекалила с кафето, шоколада....?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #13 -: Март 31, 2008, 13:41:21 pm »
Цвети, най-добре е дететто да по чорапки, но предвид сезона незнам, ако сте с килим мисля, че е най-добре така :) а отностно обувки за прохождане нали нямаш предвид "пролсовутите и единствени" на КиК :wink:

знам аз, че не си им фен :lol: да, такива имаме, но идеята ми беше трябва ли, добре ли е детето да е с обувки за прохождане (на която и да е фирма) и в къщи в периода на прохождането. Няма акцент в/у уникалността на Колев И Колев :lol:
Иначе у нас Симона ходи по чорапи, може би трябва да купя вече някакви пантофи.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #14 -: Март 31, 2008, 14:09:50 pm »
Не е задължително, д-р Алексиев препоръва дори да ходят босички, в случая по чорапки :) а пантофи няма смисъл да копуваш, при положение че имаш такива обувки, те ще ти вършат същата работа.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #15 -: Март 31, 2008, 14:32:39 pm »
Цвети, най-добре е дететто да по чорапки, но предвид сезона незнам, ако сте с килим мисля, че е най-добре така :) а отностно обувки за прохождане нали нямаш предвид "пролсовутите и единствени" на КиК :wink:

знам аз, че не си им фен :lol: да, такива имаме, но идеята ми беше трябва ли, добре ли е детето да е с обувки за прохождане (на която и да е фирма) и в къщи в периода на прохождането. Няма акцент в/у уникалността на Колев И Колев :lol:
Иначе у нас Симона ходи по чорапи, може би трябва да купя вече някакви пантофи.
Цвети, няма смисъл от пантофки. Те са обикновени меки и не са удобни при прохождане. Поне Мия въобще не можеше да ходи с тях. Приспособих едни обувки, които много добре й обхващаха глезена за ходене вкъщи. Ако е топло у вас, най-добре по чорапки и ако не се хлъзга по паркет или нещо подобно. У нас подът е над гараж и е немислимо да се ходи бос, дори в големите жеги си лъха хлад от пода.
<br />[link=http:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #16 -: Март 31, 2008, 14:59:38 pm »
добър ден!

искрено се надявам всички да сме здрави вече. ние изкарахме трудна и тежка седмица в това отношение.

цветенце, ако подовете у вас не са студени или хлъзгави - пускай я по чорапи. Мартин проходи лятото и мааше по чорапи в къщи. така е най-добре. и ортопедите това препоръчват.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #17 -: Март 31, 2008, 15:02:28 pm »
Здрава и слънчева седмица.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #18 -: Март 31, 2008, 15:25:26 pm »
коки, надявам се, че всичко е отшумяло (така твърди докторката, която я лекува). Дано скоро не се случва нито на нас, нито на никое друго дете!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #19 -: Март 31, 2008, 15:55:41 pm »
Не е задължително, д-р Алексиев препоръва дори да ходят босички, в случая по чорапки :)

а, ей това ми беше идеята на питането, ама не можах да се изразя разбираемо от първия път :lol: не съм чела никакво инфо по въпроса и се чудех кое препоръчват - боси (което ми се струваше и по-естесвено) или с обувки.
абе то Симона не е по чорапи, ми с чорапогащник все у нас :oops: аз съм дете, израстнало безкрайно навлечено и никак не исках така да става и с нея, в нас е нормална температура и определено няма нужда и от чорапогащник отдолу. обаче тя от едно известно врме, откакто стана по -активна, просто не може да задържи чорап на крачето повече от 5 мин, какъвто и да е.
а все пак съвсем боса не мога да я пусна, не е лято. писна мии вече ходим с чорапогащник. но това лирично отклонение няма връзка с питането де :lol: