0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #40 -: Април 01, 2008, 09:56:38 am »
Успех  :flower: setakap!
Адмирации за начинанието и много  yahoo_17късмет от нас!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #41 -: Април 01, 2008, 10:04:30 am »
Ох, Перденце, дано да се реши проблемът бързичко и без лекарска намеса! Мия, Слава Богу не е фен да яде неидентифицирани обекти, поне засега. Тя също си играе с гребенчето, но знае предназначението му и се опитва да се реши, та аз се притеснявам по-скоро да не си нарани окото. Вчера имахме гости и бяхме запалили една свещичка. Мия в началото беше притеснена и не се отделяше от мен изобщо и изведнъж обаче като се отпусна и хукна право към масата и съответно докато я дръпна събори свещта. Баща й се притесни да не се изгори, аз да не стане пожар, а тя с доволна усмивка си тръгна в обратна посока. Но, това все пак е много малка беля и в случая вината повече беше моя. Имаме един шкаф с чаши в хола и отварям онзи ден и какво да видя, вътре се подвизава 1 бебешки шал, а малко след това и едно чорапче :lol:. Мия е решила явно да си премества част от гардероба в хола. Тя по принцип знае, че в този шкаф не може да пипа и досега само го е отваряла и затваряла и нищо не е вадила.
Стефи, успешно завръщане на работа!
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #42 -: Април 01, 2008, 10:15:31 am »
Роксана,
И аз мисля, че не трябва да се отказваш. Много момичета споделят, че като са по-настойчиви, минават няколко денаи бебето отново започва да суче. Не си спомням в коя книга, но и аз самата четох, че има такива периоди. А и в Училището за родители ни предупредиха за този период.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #43 -: Април 01, 2008, 10:40:48 am »
Маменца ще се ходи до Пловдив така или иначе,  не вярвам нито на личната лекарка нито на хирурзите, нито на който и да е лекар тук. Всичко е поставено под съмнение и проверено преди да реша, че мога да се вслушам в съветите им.  Аз отложих Превенара поради тази работа с гребенчето, а личната на Тони ми казва, че няма връзка. Може и така да е ама аз реших да изчакам малко. Ако имате, дайте малко повече инфо за клиниката  УМБАЛ "Свети Георги" става въпрос на ул. Васил Априлов № 15 А. Тук в Бургас няма такава апаратура, с която да може да се визуализира местоназначението на зъбчето, а до хирургията пък въобще не искам да си помислям да стигаме. Ако се наложи няква манипулация, поне да е при специалисти.
baksisa а дали има опция за избор на стаи, като VIP естествено срещу заплащане или всички сме в един кюп?
Абе немога да трая мизерии и като си представя как Тони ще пипа навсякъде и ще лапа после ръцете си, направо обезумявам от ужас. Остава да се върнем с някоя болест  :( не вярвам де, ама затова събирм информация.
Иначе знам, че специалистите са от най добрите в страната.

П.П. Още няма  :dontknow: в пампито на Тони.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #44 -: Април 01, 2008, 13:58:02 pm »
Благодаря ви!
tzvetenze , чайчето на Хипп го давам заради коликите, но понеже вече почти са отминали ( страх ме е да кажа, че вече няма, че много им плака :?) се чудя за какво да давам и не е ли по-добре да минем на чиста вода? Иначе за преваряването те разбирам. Аз изобщо не давам вода от чешмата, защото сме с хидрофор и мирише на тиня, а и на цвят го докарва. Давам само розов Девин, но ми казаха да го преварявам  :?.
Дохранвах я с АМ и с времето хлапето захитря и иска лесно да я кара с биберона. Мисля си че може би рано я захраних, но кърмата ми тръгна бавно и плачеше от глад. Така лека по-лека, все по-малко и малко сучеше и кърмата ми постепенно намаля. Стигнах до там, че да имам само в едната гърда  :oops:. Какво ли не правих, компреси, цедене, помпи...нищо не помага. Така и не ми тръгна силно. Но дори и по 20гр. да изсучваше все имаше смисъл. Сега като и подам гърдата и почва да вика все едно я бодеш  :(

baksisa , хубав съвет! Ще го изпробвам. Мисля да я потормозя още малко госпожицата.

ani4ka , благодаря ти за подкрепата. Наистина ми е кофти, че не успявам с това. Преди да родя си повтарях, че ще правя всичко възможно за да кърмя колкото се може по-дълго. Бях чела някъде, че количеството на кърмата се регулира до около втория месец. Може би това е периода, за който казваш. 
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #45 -: Април 01, 2008, 18:46:24 pm »
Пердето,преди 1,5г.нямаше такива ВИП стаи,мисля,че и сега няма,но санитарките често минават с препарат,лошото е че мизерията е от бедност-порутено , счупени мивки,разклатени легълца,а за специалистите -наистина са много добри.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #46 -: Април 01, 2008, 23:19:35 pm »
Искам да споделя нещо, от което не мога да си намеря мира :x. Тази вечер мъжа ми и свекър ми започнаха да поставят релси на стълбите, за да мога да свалям количката за разходка. Уточнявам, че имаме два входа. Появил се някакъв съсед-безделник и казал, че той няма против, но било опасно, и ако паднел някой по стълбите, може да ни осъди и тем подобни глупости. Релсите са така предвидени, за да може спокойно да се минава от останалите. И този съсед казал, че за да се поставят такива подобрения, трябва да имаме съгласието на живущите във входа.
Знаете ли за такова нещо, защото според мен такива приспособления по принцип трябва да има във всеки вход. А да тръгна утре да събирам подписи от съседите ми звучи абсурдно и обидно даже. Къде са пък моите права на майка?
Моля за мнение. Вярно ли е, че дори имало такова нещо в незнам и аз кой закон, както твърди въпросният съсед :x.
Лека вечер от мен. Направо ще се гръмна от яд и възмущение, какви хора има, просто не мога да повярвам какъв народ сме и къде живеем.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #47 -: Април 02, 2008, 07:47:09 am »
О, Касси още преди 2м.минах през този проблем,моите съседи категорично отказаха да слагаме релси,защото възрастните хора от входа се подпирали по стената ,а тези релси щели да заемат много място, и така щели да пречат,дори бяха направили събрание.Аз не се заинтересовах от това какви права имам,защото съпругът ми е много тих и скромен човек и не искаше да влизаме в пререкания.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #48 -: Април 02, 2008, 08:01:43 am »
Май имаше нещо такова, сега за релсите незнам, но за по-големи промени задължително се иска съгласието на 50+1% на собствениците в блока/входа.
Закон за етажната собственост е мисля...
Друг е въпроса, че сега всички кооперации, които се строят задължително трябва да имат рампа до асансьора ако той не е на нивото на тротоара, това пак е законово уредено.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #49 -: Април 02, 2008, 08:46:32 am »
Трябва да има някакво решение за релсите.В нашия вход има релси и не си спомням да е имало проблем.Дано да се реши проблема в твоя полза.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #50 -: Април 02, 2008, 08:52:15 am »
:(Ами Касита, нямам думи просто...
Уважавам възрастните хора , уважавам и това да се иска съгласие
за неща които кардинално променят съсобствеността...
Но е меко казано обидно да се прави нещо за удобство на децата и да има мрън-мрън!
Да не говорим, че разходите са за ваша сметка, а пък ще го ползват всички майки, нали!?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #51 -: Април 02, 2008, 09:12:35 am »
Аман се каза от хора, дето се занимават с каквото не им е работа  :? Това направо ме вбесява! Касита, съчувствам ти много, знам как чакаш да се сложат тея релси, че да можеш и ти като нормален човек да излезеш на разходка... Дано здравия разум надделее.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #52 -: Април 02, 2008, 10:00:55 am »
Успешна нова седмица и от нас. Много здрави деца и много нови мами!

Каси, нямам думи, мила! Дано разрешите проблема.

Роксана, аз имах същия проблем. Рая не искаше да суче, и шише не искаше.
Оставях я така, понякога не ядеше по 8 часа. Отмина за около 2 седмици.
Дано бързо отмине и при вас.

Сетакап, успех! С теб сме!

Момичета, аз пуснах и тема, ама и тук да питам, търся добър лекар УНГ,
за възрастен става въпрос. Благодаря.
« Последна редакция: Април 02, 2008, 10:03:16 am от Nadyn »
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #53 -: Април 02, 2008, 10:40:00 am »
Каси, да, има такова нещо, нокак стоят нещата и аз не мога да ти кажа, не съм наясно. а убеждението ми, че наистина се иска някакво съгласие и трябва даже да се уреди и в общината идва, от спомениете ми, че се разразиха преди години спорове и при нас - относно въпросните релси, както и две пейки отпред да сложим.
Също така миналата година една съседка направи проблем - уточни, че не я засягал лично, но действала принципно, според закона и отиде да пусне оплакване в общината срещу друг съсед, който изкорени един нищо и никакъв храст отстрани на блока, беше се разпрострял на пътеката и пречеше на минаващите. Та явно всичко,което се прави по етажната собственост и около блока трябва да се регламентира по някакъв начин, но не знам подробностите как.

Майките и децата, Каси - мани ги. Какви права, какви 5 лв. Възмутена съм аз пък от възрастните хора - масово са много невъзпитани и нагли! Колко ли пъти съм била участник все в една и съща случка - в трамвая ставам, правя място - а той/по често тя - идва и се тръшка на местото обиден/а. Един единствен път съм се качвал с количката - разрази се бурен дебат сред възрастните хора дали е редно да се позволява в трамвая да се качват майки с колички - толкова се изумих, че дори не успях да се ядосам - от втрещяване.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #54 -: Април 02, 2008, 10:55:22 am »
Здравейте и от мен, момичета. Нямя за кога да ви пожелавам хубава седмица, защото тя вече е преполовена.
Касси,
съчувствам ти за проблема и се възмущавам от подобни реакции на съседи. Освен това, питам аз кой е по-важен старите хора, които са вече взели - дали или децата, на които животът тепърва им предстои? Извинете ме, ако звуча твърде крайно.

Аз да се похваля! В понеделник на 31.03. изписаха нашата Михаела. А аз в събота и неделя ходих по 3 пъти дневно да я кърмя. Вчера я водихме до Варна на очен лекар, защото при недоносени деца има риск от ретинопатия. За сега всичко е наред, но състоянието трябва да се следи и след 2 седмици пак ще я преглежда очен.
Мъча се да я кърмя, но тя няма сили да суче. След 3 дръпвания се измаря и заспива. Тя е Мишана-поспалана. Затова се изцеждам и и давам от шише, като добавям в кърмата АМ Алфаре по препоръка на неонатоложката. Пропуснах да кажа, че Миша в момента няма дори и 1900г. Затова Дребосъчка няма сили. Много я морят коликите сега. Давам чай на Хип от копър вместо вода.
Много сме щастливи с баща и и се адаптираме към новата роля на родители. Обличаме я заедно, но тя се губи дори и в най-малкия размер дрешки. А като я стегнат коликите, я слагам по корем върху корема на баща и и така заспива. Една сестра ме посъветва, като ми обясни, че това помага, защото мъжете са с по-висока телесна температура от нашата.
Голямо щастие е да я гушкам и да и се любувам.
Благодаря на всички ви за напътствията и подкрепата.
Успех на всички!

Перде, стискам ви палци на Тони и на теб!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #55 -: Април 02, 2008, 11:01:28 am »
Милена, дано бързо да наддаде и да се успокоиш.
Бъди упорита с кърменето и цеденето, не се отказвай. Доколкото знам, да ме поправят, ако греша, но кърмата на майка, родила недоносено бебе е по -  специфична и изцяло съобразена с това, че детето е недоносено. Кърмата ти е важна за нея, дори и да е изцедена - наистина няма как да очакваш бебенце с това тегло да има сили да суче.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #56 -: Април 02, 2008, 11:04:22 am »
По проблема на Касси: блага дума желязна врата отваря. На мен не би ми минало и през ум да слагам каквото и да било във входа без предварително да съм говорила със съседите. От чисто уважение към тях. Не че изгарям от лЮбов по всичките, но и те нещо да слагат, ще искам да ме предупредят и попитат.

Към майките на дечица, глътнали предмети: дано всички мине без поразии. Стискам палци!

Към майките, започващи работа: успех, момичета! Сигурно ще ви е много криво, но ще се оправят нещата, няма как!

Към всички, живеещи в апартаменти: разбирате ли сега каква мизерия са апартаментите? Ах, къде ми беше главата да си продам къщата с градинката! Градинка, място, въздух и сам си си господар!

Лека и здрава седмица на всички деца, родители, много нови бременни жени и много успешни процедури и изследвания!



Alexandra
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #57 -: Април 02, 2008, 11:13:06 am »
Благодаря на всички за отговорите. Ще видим как ще се развият нещата уикенда, но релси ще има. И ще мога да си извеждам децата, а не да стоим като затворници.
Ще направим подписка и ще станат нещата, просто ми стана болно, но както и да е, вече мирясах  :lol:. Marie, казв да искам разрешение от всеки съсед, някакси не мога да си представя да тръгна по апартаментите за това нещо, защото то е за хубаво и е в помощ, не увреждам, нито премахвам нещо, което е от полза за някого. А пък чак събрание да се свика, няма как, те на изборните идват само тези, които имат нужда да си излеят отрицателната енергия :lol:. А пък за какво уважение говорим, те половината като им кажа Добър ден и навеждат глави.
Хайде, спирам да мрънкам. :D

Милена, радвам се, че вече сте заедно с Мишето.

Хубав ден!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #58 -: Април 02, 2008, 11:17:40 am »
Добър ден и от нас.Миленка много се радвам за вас.На Тони-бой късмет.
А при нас от снощи е кошмар беба е толкова изнервена буди се с писъци плаче дъвче всичко което и попадне одяло лигавници биберона на шишето зърната на гърдите ми.Ще лудна сигурно са зъбките.И сегая държа и тя си мрънка и така.
За релсите не мога да се изкажа ние сме в къща на 3 етажа, но слава богу съседите са ок.Аз държа количката в гаража.Но и аз се дразня на възрастните.Уважавам ги но те са супер злобни и завистливи старчета.И се сблъсквам всеки ден с такива а най вече като плащам сметките,страшно е.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #59 -: Април 02, 2008, 11:34:46 am »
Милена, чудесна новина. На Тони стискам палци.Касси, всичко ще се нареди. :crossfingers: