0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« -: Март 31, 2008, 09:32:54 am »
Хм, много спите дами, 9.30 е, а нямаме темичка. :wink:

Нека е много слънчева, само здрави бебета, мами, бременни и безброй положителни тестове. :D

Аз още мързелувам, но не остана, след 10-на дни се връщам на работа и да си призная ми е малко странно. След 1г. и 8 м. отсъствие се чудя дали все още помня нещо от стотиците страници нормативни документи, с които работех... А и връщането към нормиран ден малко ме стресира, абе да не се оплаквам, трябва да се работи и това е.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #1 -: Март 31, 2008, 09:40:47 am »
Добър ден момичета и от нас.Видях аз че нещо изостанахме с темата тази сутрин ама викам рано ти е още теми да пускаш.Не съм от най добрите с форумските тънкости.
Стефи сигурно ще влезеш бързо в ритъм няма страшно.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #2 -: Март 31, 2008, 09:57:11 am »
Айде и от нас  :sunshine:-ва седмица!
Ние вчера се захранихме, изядохме първите няколко лъжички ябълково пюре!
Гледа умно Митака, прави муцки, втриса се! :PНо мисля, че му хареса!
Днес продължаваме!

Стефи, щом на Деси и харесва да е ученичка, ти ще си спокойна!
И бързо ще се върнеш към стария ритъм!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #3 -: Март 31, 2008, 10:18:29 am »
Весела и слънчева седмица и от нас. Само здрави дечица и мами. Много положителни емоции!
*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #4 -: Март 31, 2008, 10:29:49 am »
Хубава и слънчева седмичка от нас! Здрави и усмихнати мами и бебенца и по-вече положителни тестове!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #5 -: Март 31, 2008, 11:15:00 am »
Ето ме и мен на линия след 1 седмица отпуск. Хубаво си искарахме с Мия вкъщи. Тя е станала много любвеовилна и се гушка в мен, за което допреди 2-3 месеца и дума не можеше да става. Като по-малка въобще не искаше да се гушка, а сега поне при мен дава и й харесва, а аз направо се топя  :D. само обличането и смяната на памперс си остава голяма борба, ей как пищи и се мята и бяга, все едно не знам какво ще й правя, ужас. чак пък толкова да мрази да се облича, не знам. Придобила е и един доста неприятен навик, да си играе докато се храни. Направо ме побърква. Аз предварително махам всичко на масата и на близките шкафове, но тя все нещо ще види и почва да ми го сочи и докато не получи, не спира. Така се храни отрупана с половината покъщнина :lol: давайте идеи как да го спра този навик. Аз и не знам как го е придобила, де, ама не може така.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #6 -: Март 31, 2008, 11:19:30 am »
Аз си мисля, че ще отмине, не я насилвай сега :)
Деси премина през доста периоди с храненто. В началото ядеше с играчки, след това пред компютъра - гледаше филмчета, след това отказа да си седи на стола за хранене и на въпроса "къде ще ядеш" тя сядаше на дивана и кротко и тихо си излапваше всичко :D Сега вече има и за нея стол на масата и се храни там, така че не се притеснявай, ще мине и това :D
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #7 -: Март 31, 2008, 11:26:56 am »
Хубава,слънчева и здрава седмица и от нас!
Стефи,пожелавам ти бързо да "влезеш в работния ритъм"
Мишанта,честито ви захранване,и Ангел се чудеше на първите лъжички с пюре,но сега яде с удоволствие пюре от ябълка или круша,ние за сега сме въвели само тези.
При нас нещата са малко извън контрол-днес водих Ангел при педиатърката да му погледне белите топченца върху венеца,оказа се,че не са зъбчета,не са и кисти,изпрати ни в детска стоматология,но там направо е един ужас,най-нагло ми отказаха да го прегледат,защото все още нямал здравна книжка,а такава издават едва при навършени 6м.,не поискаха да го прегледат срещу заплащане.Сега ще мисля варианти,но ще отложа ден-два,защото състоянието при съпругът ми се влошава,продължава да е с темп.38,а и при направена кардиограма от джипитто се оказа,че има синусова тахикардия и перикардит,та след 2ч.ще го водя на кардиолог,а след това ще търсим и инфекциолог или друг специалист,тя и джипито още незнае какво да ни прави.А като тръгнем за лекари,взимам и малкия с нас в кошчето,защото няма кой да го гледа и сме една картинка.Ох,наоплаквах ви се,но така малко ми поолеква и придобивам повечко смелост и кураж за действия.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #8 -: Март 31, 2008, 11:35:47 am »
Весела седмица и от нас, само здрави бебета и много положителни тестове! :)

Ние направихме сефтето с падането от спалнята  :oops:. Бях оставила в средата на спалнята и си играеше тихо и кротко и аз отидох до кухнята да свърша работа и след няма и 10 минути се чуха писъци и като отидох я намерих на земята, добре че малко по рано бях послала мокета и тя се успокои и усмихна веднага като я вдигнах. На мен няма да ви обяснявам какво ми стана като я видях да лежи и реве, в общи линии, тя спря да реве аз почнах. Сега заграждам с възглавници тепиха, защото явно се е научила да се обръща и от корем по гръб, защото просто не виждам друг начин да стигне до края на леглото и да падне.

Delica, видях че в старата тема си писала че разреждаш ябълките за да ги пие от чаша. Ели също не иска да яде от лъжица или по точно хапва малко и понеже става бавно и се изнервя, затова и аз разреждам леко пюрето и съм пробила голяма дупка на един от бибероните и давам със шишето да пие. Ако ползваш готови пюрета тия дето са за тримесечни пък са достатъчно течни и даже не е нужно да се разреждат. Аз разреждам някой от зеленчуковите, но като почнем месото ще стана по настоятелна да яде с лъжица, щото разредено с вода сигурно ще е много гадно.

StefiZ, разбирам те напълно, хем аз поработвам от вкъщи и даже последните 3 месеца от бременността работех от вкъщи, мисълта да се върна и да работя в офиса ме ужасява, то вярно че има доста време и най-рано на есен ще стане, но все пак... Но офиса си има и предимства, нещо като те вбесят колегите, можеш директно да им се навикаш, а не да си счупваш пръстите от писане по skype или icq и пак немогат да разберат колко си ядосан и колко не са мислили като са действали ;).

baksisa, дано скоро нещата се оправят при бебчо и при мъжът ти (това което описваш звучи доста сериозно).


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #9 -: Март 31, 2008, 12:30:46 pm »
Весела и слънчева седмица и от мен  :)

Не знам и аз за къде бързах с това захранване, ама дадох на Боян пюре от круша. Хареса му много, много бързо свикна с лъжицата, но на 4тия, 5тия ден когато количеството беше по-голямо АД се обостри :?
Не знам дали е от пюрето или от това, че аз малко увеличих сладкото в менюто си :oops:, но спрях да давам пюре.
Днес му направих оризова каша и почнах по схемата, която Джам е дала в темата за захранването. Дано този път се получат нещата.

Гери, а пробвала ли си първо да и даваш мляко и после пюре? Щом е нетърпелива да хапне, като се позасити малко сигурно ще яде от лъжица.
Това даване на пюре с биберон хич не ми се връзва.
Нали захранването е и за да се свикне с новия начин на хранене, не просто да ги натъпчем с пюре  :wink:
На мен, обаче ми е лесно да го кажа, защото моето дете яде с лъжица. Вие си знаете най-добре.

Баксиса, как така няма да го прегледат? Имат ли право?
Дано таткото да се оправи по-бързо. А на Ангел съм сигурна, че му няма нищо  :)

Мише, спорно захранване. Тази мутра на потрес ми е много сладка. И аз я видях два-три пъти :D

Мари, как са нещата с малката бузанка? Възстанови ли се напълно?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #10 -: Март 31, 2008, 12:34:11 pm »
Хубава седмица и от нас!

Гери, ако ще те успокои - едва ли има някой, при който да не е имало първо падане от леглото :wink:

Симона също вече навлиза в периода на "големите". Когато искаме нещо конкретно, нищо друго не мож го замени, има тръшкане, мучене, тропане с краче, рев, дране и в тази градация :)

В периода на прохождането, в който сме сега, как да я държа в нас - боса - в смисъл по чорапи, или пак с обувките за прохождане?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #11 -: Март 31, 2008, 12:55:20 pm »
привет и от нас :)

Мише, успех със захранването! :) Митака може ли вече да седи?

бакшиша, дано няма нищо сериозно при мъжа ти и да се оправя бързо. а и на Ангел да му няма нищо със зъбките!

аз искам да ви питам за слуз в акото - има малко слуз в акото на Емо, съвсем малко е, ако не се бях загледала нямаше да забележа, но има от 2-3 дни вече. и е малко по-рядко от обикновено. иначе на цвят и мирис е нормално. дали е нормално или да звъня на педиатърката? само на кърма сме.

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #12 -: Март 31, 2008, 13:27:12 pm »
Цвети, най-добре е дететто да по чорапки, но предвид сезона незнам, ако сте с килим мисля, че е най-добре така :) а отностно обувки за прохождане нали нямаш предвид "пролсовутите и единствени" на КиК :wink:

Пипи, ти се обади на педиатъра за всеки случай, но щом сте само на кърма може да е от нещо дето ти го яла, например ядки (без значение какви, не само фъстъци), зеле, безалкохолно, да си прекалила с кафето, шоколада....?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #13 -: Март 31, 2008, 13:41:21 pm »
Цвети, най-добре е дететто да по чорапки, но предвид сезона незнам, ако сте с килим мисля, че е най-добре така :) а отностно обувки за прохождане нали нямаш предвид "пролсовутите и единствени" на КиК :wink:

знам аз, че не си им фен :lol: да, такива имаме, но идеята ми беше трябва ли, добре ли е детето да е с обувки за прохождане (на която и да е фирма) и в къщи в периода на прохождането. Няма акцент в/у уникалността на Колев И Колев :lol:
Иначе у нас Симона ходи по чорапи, може би трябва да купя вече някакви пантофи.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #14 -: Март 31, 2008, 14:09:50 pm »
Не е задължително, д-р Алексиев препоръва дори да ходят босички, в случая по чорапки :) а пантофи няма смисъл да копуваш, при положение че имаш такива обувки, те ще ти вършат същата работа.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #15 -: Март 31, 2008, 14:32:39 pm »
Цвети, най-добре е дететто да по чорапки, но предвид сезона незнам, ако сте с килим мисля, че е най-добре така :) а отностно обувки за прохождане нали нямаш предвид "пролсовутите и единствени" на КиК :wink:

знам аз, че не си им фен :lol: да, такива имаме, но идеята ми беше трябва ли, добре ли е детето да е с обувки за прохождане (на която и да е фирма) и в къщи в периода на прохождането. Няма акцент в/у уникалността на Колев И Колев :lol:
Иначе у нас Симона ходи по чорапи, може би трябва да купя вече някакви пантофи.
Цвети, няма смисъл от пантофки. Те са обикновени меки и не са удобни при прохождане. Поне Мия въобще не можеше да ходи с тях. Приспособих едни обувки, които много добре й обхващаха глезена за ходене вкъщи. Ако е топло у вас, най-добре по чорапки и ако не се хлъзга по паркет или нещо подобно. У нас подът е над гараж и е немислимо да се ходи бос, дори в големите жеги си лъха хлад от пода.
<br />[link=http:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #16 -: Март 31, 2008, 14:59:38 pm »
добър ден!

искрено се надявам всички да сме здрави вече. ние изкарахме трудна и тежка седмица в това отношение.

цветенце, ако подовете у вас не са студени или хлъзгави - пускай я по чорапи. Мартин проходи лятото и мааше по чорапи в къщи. така е най-добре. и ортопедите това препоръчват.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #17 -: Март 31, 2008, 15:02:28 pm »
Здрава и слънчева седмица.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #18 -: Март 31, 2008, 15:25:26 pm »
коки, надявам се, че всичко е отшумяло (така твърди докторката, която я лекува). Дано скоро не се случва нито на нас, нито на никое друго дете!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #19 -: Март 31, 2008, 15:55:41 pm »
Не е задължително, д-р Алексиев препоръва дори да ходят босички, в случая по чорапки :)

а, ей това ми беше идеята на питането, ама не можах да се изразя разбираемо от първия път :lol: не съм чела никакво инфо по въпроса и се чудех кое препоръчват - боси (което ми се струваше и по-естесвено) или с обувки.
абе то Симона не е по чорапи, ми с чорапогащник все у нас :oops: аз съм дете, израстнало безкрайно навлечено и никак не исках така да става и с нея, в нас е нормална температура и определено няма нужда и от чорапогащник отдолу. обаче тя от едно известно врме, откакто стана по -активна, просто не може да задържи чорап на крачето повече от 5 мин, какъвто и да е.
а все пак съвсем боса не мога да я пусна, не е лято. писна мии вече ходим с чорапогащник. но това лирично отклонение няма връзка с питането де :lol:

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #20 -: Март 31, 2008, 15:56:49 pm »
Пипи, ти се обади на педиатъра за всеки случай, но щом сте само на кърма може да е от нещо дето ти го яла, например ядки (без значение какви, не само фъстъци), зеле, безалкохолно, да си прекалила с кафето, шоколада....?

ами не съм яла нищо необичайно. аз шоколад си хапвам по малко, ама още отдавна, и кафе си пия едно сутрин. но не съм си променила режима. освен че малко съм се поизнервила, ама това да доведе до разстройство?
сега звъннах на доки, тя каза да дам смекта... ама май не ми се ще. каза, че нямало страшно, дано да се оправи от само себе си.

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #21 -: Март 31, 2008, 16:04:03 pm »
Здрава седмица от нас за вас  :D

baksisa бързо възстановяване на таткото и бебка, че е страшно това положение. Ние на коледа бяхме в подопбна ситуация, с болно дете и татко с дископатия. За лекарите пак оставам безмълвна  8O 8O :( :(

tzvetenze тъй като ние пантофи и обувки не търпим, у дома се подвизаваме с термо чорап с кожена подметка, тоест вид непързалящи, несвалящи се и топли чорапи :wink:

Сега отново ще ви занимая с особата Тони-бой. Преди една седмица, малкият палавник издебнал не предпазливият татко, докопал гребенче и започнал да го дъвче и осмуква.
Виждам аз и изпадам в "истерия" :wink: веднага взимам от ръцете пособието, но нещеш ли в устата му останало едно зъбче на гребенчето. Бъркам да вадя, а диването видимо че му е неприятно бързо, бързо и насила го глътна. Три дни не съм спала, притесних се много, не че сега не съм, но нищо за в момента немога да направя.
В сряда ще правим консултация с хирург, защото на рентген не може да се види и ако дотогава не изходи пластмасовото зъбче от гребенче. Покрай случката решихме най накрая да отидем до детската гастроклиника в Пловдив. От там ми казаха, че ще ни приемат поне за 24 часа за изследвания свързани с  проблемното му коремче и евентуално още незнам колко ако се наложи да вадим пластмасовата джаджа.
Ами това е засега от нас  :D
Хрисимото и послушно Тони ви поздравява с един невероятно пронизващ писък  :lol: 8O
« Последна редакция: Март 31, 2008, 16:09:17 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #22 -: Март 31, 2008, 16:05:18 pm »
обаче тя от едно известно врме, откакто стана по -активна, просто не може да задържи чорап на крачето повече от 5 мин, какъвто и да е.

Цвети, това ми е толкова познато. Кристина има по тая причина около 25 чифта чорапи - с ластик, без, стегнати, хлабави, дълги, къси, обаче докато не си събуе чорапите не мирясва. И постоянно се обуваме и събуваме. От два дена обаче си седи почти непрекъснато боса...а аз си имам теория, че може да не е навлечена с дрехи, да и е леко, главичката да не е запарена, но на краката трябва да е топло, от там много се изстива, но Кристинкен и тази ми теория опроверга  :?
Като е по-хладно я огащвам като казак - слагам панталона в чорапите, като с потури става, ама неможе да се събуе боса.
Весела седмица и от нас и много здраве на всички деца, майки и семейства!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #23 -: Март 31, 2008, 16:19:29 pm »
Ох, Перде...
Ние вече имаме едно изядено и изакано копче, д-р Бърди ми препоръча "обзорна снимка" на коремчето, но аз реших да се въздържа и изчакам и след 2 дни таткото (редувахме се кой ще търси :wink:) намери копчето изакано. Но все пак вашето е по-притеснително, щото е нещо остро...
Иначе съм се наслушала на всевъзможни глътнати и поставени къде ли не неща. Джазито ми беше разправяла за детенце, глътнало парченце стъкло и майката всеки ден търси, търси това стъкло, докато един ден не открива огромен болт, за който дори и не подозира.
Симона е била на косъм да глътне много неща, първия път, в който я забелязах, беше намерила едно изпаднало замразено грахче, втурнах се да го вадя, тя се стресна и го глътна. Оттогава при  нас действа следното - видя ли, че е хванала нещо, внимателно протягам  ръка и й казвам "дай ми го", тя го възприема като игра, която много й харесва и веднага ми го подава.
А преди време бях гледала едно предаване, говореше някакъв детски гинеколог, който обясни, че малките момиченца изпитват голям интерес към гениталиите си и е хубаво да ги наблюдаваме, ако ги оставяме да играят голи, защото много често вкарват разни предмети  - пръстени, камъчета, монети и т.н, за които ти няма как да подозираш, докато не се появят вече някакви симптоми за инфекция.
« Последна редакция: Март 31, 2008, 16:21:39 pm от tzvetenze »
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #24 -: Март 31, 2008, 17:15:11 pm »
Здравейте и от мен!
Днес моята щерка окончателно се отказа от сучене. Криво ми е. :(
Кажете ми до кога има смисъл да давам чайчето на Хипп с копър и до каква възраст се преварява водата?
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #25 -: Март 31, 2008, 17:22:22 pm »
Перде, Перде... Дано бързо намерите зъбчето!
Ние от нощес нямаме температура, да чукам и аз не знам къде. Но продължаваме с Азатрила, дори одеве го повърна насила, та се наложи да дам още половин доза. Очичките й са много по-добре. Не правят секрети. Нослето ни тече, но от коларгола има ефект. /въпреки че много не го тачим/. Кашляме. Няма да ходим на градина тази седмица Продължава да скимти, че я боли зъбето.
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #26 -: Март 31, 2008, 17:55:04 pm »
брей, брей като Пипилота са нещотърсачи тези дечица :D
аз също се страхувам от поглъщане на някакви неща, а Криско явно е приел страха ми за своя мисия, защото ми носи всичко, което намери и е ясно, че не е от игралния му антураж.

Стефи, аз нали отпочнах работата, та да ти кажа, че се приема. на мен по-трудно ми се види като ще тръгне детенце на градина :( ще орева света, сигурно :(
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #27 -: Март 31, 2008, 18:36:46 pm »
Днес моята щерка окончателно се отказа от сучене. Криво ми е. :(
Кажете ми до кога има смисъл да давам чайчето на Хипп с копър и до каква възраст се преварява водата?

Роксана, това чайче заради коликите ли го даваш?
Водата имаш още да я преваряваш, много бързаш :wink: Според минимум до 6 мес, а по-скоро и повече. Гадни и стари са ни тръбите, аз затова преварявах до година, сега давам изворна на Девин, дано да е хубава и чиста.
А защо се е отказала да суче, само на кърма ли беше досега или се дохранвахте? А ти имаш ли кърма?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #28 -: Март 31, 2008, 19:04:27 pm »
манчо, и мен ме тресеше месец още преди да тръгне, първите два дни звънях по три пъти, през 1 час, хем беше до обед само, на третия директорката тактично ми каза, че ако има нещо те ще ми се обадят :lol:
Дано и Криско да свикне бързо, за да си спокойна. Моята хубавица днес даже не искаше да си тръгва, представяш ли си, тича из целия двор и се хили, а аз я гоня :lol:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #29 -: Март 31, 2008, 19:08:58 pm »
Моята хубавица днес даже не искаше да си тръгва, представяш ли си, тича из целия двор и се хили, а аз я гоня :lol:

Eeeeх, Стефи - дай боже всекиму :lol: Ти си една щастлива майка :D
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #30 -: Март 31, 2008, 20:10:05 pm »
пожелавам ви го от сърце :D
Абе не е само до дете, много е важно да си хареса учителките или каките както им вика тя. При нас са две страхотни какички :)
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #31 -: Март 31, 2008, 21:45:10 pm »
И аз мисля така, Стеф.
При нас са две жени на средна възраст и една "кака" :wink:
Не знам дали ви казвах къде е спала в сряда и четвъртък миналите - на едно диванче, в стаята за игра :lol: Не искала да иде да легне при децата. Взела си възглавницата и юрганчето и там, но поне е спала. 8)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #32 -: Март 31, 2008, 22:16:49 pm »
Айде от нас, втори ден ябълково пюре, хапна 7 лъжички и подкара моторетката...
Добре поне, че беше на бавана скорост :lol: , че щяхме омаза пейзажа 8)...Утре с нови сили....
Благодарим за пожеланията, захранването се оказа по-голяма тръпка за мен :oops: отколкото за него. :D


Мише, успех със захранването! :) Митака може ли вече да седи?

Пипи, ранко му е на трътлензи не сяда още, повдигам го на две възглавници!
Полулегнал.И в упражненията включвам движението-опаааааа до седнало!
Може би питаш заради пюрето, вчера в стола за колата го ядохме, днес в количката навън! :P
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #33 -: Март 31, 2008, 23:27:35 pm »
Стефи, ще се научиш и на новия работен "режим" без много мъки :wink:
Перденце, дано си го изака сам....
Валери един единствен път ме е виждал да ям семки. Един ден не бях прибрала на недосегаемо място купичката със семки и като я видя се започна тръшкане, сочене, мучене и зверски рев да му дам. Сложих му в негова чинийка три семки и го гледам какво прави- облизва солта и започва да чеше венците. Ама така чешейки ги семките изчезнаха заедно с люспите. След два дни ги открих в наакания памперс :wink: Сега е хвърлил око на едно копче с което баба му му дава да си игае, та като сте споделилии да знам и аз какво да правя като изчезне.
Да ви се оплача, че съм се позаседяла на метлата тези дни.... Писна ми бабите да ми дават съвети от какво има нужда моето дете! Ама направо ми врят ..... Сега освен по повод на това, че е болен и какви лекарства да давам или съответно не, си позволяват да "изразят мнение" колко вредно било за него да му слагам превенар след като дори не бил в задължителните имунизации. Само съм го тъпчела с химии, откткто се бил родил все съм го мажела с разни мазила /себореен дерматит и АД/, все съм го тъпчела с боклуци и изкуствени неща и нямма ли най-сетне да му дам истинска човешка храна?!/кисело мляко, мед, пресни / предвид алергията му? Ей ся, като се разболеел- антибиотик и толкова! За какво да го мъча с ваксина насила? То било вредно!
А по повод на Гането с бебешкия пубертет и "чудовищното" тръшкане навън - ми просто не трябвало да го допускам. Не било при всички деца това и трябвало аз да си направя извода как го възпитавам!! Уффф...

Сега да ви кажа какъв хубав джакпот уцелихме за бебешки и детски дрешки. В магазин Марсел, който е на кръстовището на Шипченски проход и Коперник - има 50 % намаление на дрешки и по-голямата част определено много си струват. Панталонче и ризка на ГАП/е, мейд ин Чайна/ за по 5 лева, якета за по 15. Качеството е много добро. Не знам дали това важи и за останалите магазини на Марсел.
А, и на каква възраст децата ви се научиха да пият от примерно някаква неразливаща се чаша, а не от шише? Щото мойто човече смята чашата за чесалка за зъби.


*

    eleonor

  • ****
  • 1075
  • БEA -ПРЕКРАСНА I CИМЕОНчЕ- БОНБОНчЕ-ОБИЧАМЕ ВИ
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #34 -: Април 01, 2008, 00:08:32 am »
Весела и успеШна седмица :P, Много здрави де4ица, усмихнати мами и послуШни татковци :wink:

Роксана какво се е слу4ило, 4е твоята кукла не иска да су4е? Не се отказвай, може и да успееШ. Късмет



Beatris - 13.01.2008
Simeon- 19.01.2009

МЕЧТИТЕ СЕ СБЪДВАТ
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #35 -: Април 01, 2008, 08:33:59 am »
Роксана,когато Ангел започна да отказва да суче беше на около 3м.,тогава започнах да го кърмя в движение,много е уморително,но имаше ефект,така се кърмихме още около 2м.,постоянно го носих докато сучеше и се опитвах да затъмнявам в стаята и да е абсолютна тишина,ако искаш пробвай.
Ох,Пердето,дано Тони го изака и не стигате до детските гастроентереологии(на мен ми се наложи преди години да водим племеницата ми там и бях леко разочарована,има отлични специалисти,но е много мърляво и мръсно,ако трябва да оставате за повече от ден не е добре)
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #36 -: Април 01, 2008, 08:42:07 am »
Перде  :hug2:, от снощи ви мисля с Тонито, дали има вариант зъбчето да го е нямало от преди! :?
Дано естественния ход, доведе всичко до спокоен край!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #37 -: Април 01, 2008, 08:53:46 am »
Привет и от нас!
Перденце, дано няма проблем със зъбчето!
Ние сме добре! В петък Дара най-накрая се престраши да ходи сама!!! Голямо чакане падна!

След малко ще си бия първия декапептил... май само на вас мога да си призная, че умирам от страх...
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #38 -: Април 01, 2008, 08:55:53 am »
Хубава седмица и от нас  :D

Виа, за бабите епопеи могат да се напишат, страшна работа са, ей! - аз гледам много-много да не им обръщам внимание, ама има моменти, в които ги строявам в две редици и им прочитам правата!

Мишенце, вярно е голяма веселба захранването  :) На нас ни отне месец и половина, докато прояде горе-долу количество за едно хранене! Успех и безпроблемно!

Перденце, дано се разминете с болниците!!!

Успех и на работещите мами с деца ученици  :) леле, кога мина това време...

Честито и на проходилата принцеса - безаварийно да го карате  :D
Сетакап, стискаме палци здраво!!!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #39 -: Април 01, 2008, 09:38:22 am »
setakap, пожелавам ти успех! Предполагам се чувстваш, сякаш е за първи път, но сигурна съм страховете ти ще съвсем скоро ще отлетят. Поздравления за решението и от сърце - късмет!  :D

Хубава седмица на всички, и дано това да е последната дъждовна.  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #40 -: Април 01, 2008, 09:56:38 am »
Успех  :flower: setakap!
Адмирации за начинанието и много  yahoo_17късмет от нас!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #41 -: Април 01, 2008, 10:04:30 am »
Ох, Перденце, дано да се реши проблемът бързичко и без лекарска намеса! Мия, Слава Богу не е фен да яде неидентифицирани обекти, поне засега. Тя също си играе с гребенчето, но знае предназначението му и се опитва да се реши, та аз се притеснявам по-скоро да не си нарани окото. Вчера имахме гости и бяхме запалили една свещичка. Мия в началото беше притеснена и не се отделяше от мен изобщо и изведнъж обаче като се отпусна и хукна право към масата и съответно докато я дръпна събори свещта. Баща й се притесни да не се изгори, аз да не стане пожар, а тя с доволна усмивка си тръгна в обратна посока. Но, това все пак е много малка беля и в случая вината повече беше моя. Имаме един шкаф с чаши в хола и отварям онзи ден и какво да видя, вътре се подвизава 1 бебешки шал, а малко след това и едно чорапче :lol:. Мия е решила явно да си премества част от гардероба в хола. Тя по принцип знае, че в този шкаф не може да пипа и досега само го е отваряла и затваряла и нищо не е вадила.
Стефи, успешно завръщане на работа!
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #42 -: Април 01, 2008, 10:15:31 am »
Роксана,
И аз мисля, че не трябва да се отказваш. Много момичета споделят, че като са по-настойчиви, минават няколко денаи бебето отново започва да суче. Не си спомням в коя книга, но и аз самата четох, че има такива периоди. А и в Училището за родители ни предупредиха за този период.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #43 -: Април 01, 2008, 10:40:48 am »
Маменца ще се ходи до Пловдив така или иначе,  не вярвам нито на личната лекарка нито на хирурзите, нито на който и да е лекар тук. Всичко е поставено под съмнение и проверено преди да реша, че мога да се вслушам в съветите им.  Аз отложих Превенара поради тази работа с гребенчето, а личната на Тони ми казва, че няма връзка. Може и така да е ама аз реших да изчакам малко. Ако имате, дайте малко повече инфо за клиниката  УМБАЛ "Свети Георги" става въпрос на ул. Васил Априлов № 15 А. Тук в Бургас няма такава апаратура, с която да може да се визуализира местоназначението на зъбчето, а до хирургията пък въобще не искам да си помислям да стигаме. Ако се наложи няква манипулация, поне да е при специалисти.
baksisa а дали има опция за избор на стаи, като VIP естествено срещу заплащане или всички сме в един кюп?
Абе немога да трая мизерии и като си представя как Тони ще пипа навсякъде и ще лапа после ръцете си, направо обезумявам от ужас. Остава да се върнем с някоя болест  :( не вярвам де, ама затова събирм информация.
Иначе знам, че специалистите са от най добрите в страната.

П.П. Още няма  :dontknow: в пампито на Тони.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #44 -: Април 01, 2008, 13:58:02 pm »
Благодаря ви!
tzvetenze , чайчето на Хипп го давам заради коликите, но понеже вече почти са отминали ( страх ме е да кажа, че вече няма, че много им плака :?) се чудя за какво да давам и не е ли по-добре да минем на чиста вода? Иначе за преваряването те разбирам. Аз изобщо не давам вода от чешмата, защото сме с хидрофор и мирише на тиня, а и на цвят го докарва. Давам само розов Девин, но ми казаха да го преварявам  :?.
Дохранвах я с АМ и с времето хлапето захитря и иска лесно да я кара с биберона. Мисля си че може би рано я захраних, но кърмата ми тръгна бавно и плачеше от глад. Така лека по-лека, все по-малко и малко сучеше и кърмата ми постепенно намаля. Стигнах до там, че да имам само в едната гърда  :oops:. Какво ли не правих, компреси, цедене, помпи...нищо не помага. Така и не ми тръгна силно. Но дори и по 20гр. да изсучваше все имаше смисъл. Сега като и подам гърдата и почва да вика все едно я бодеш  :(

baksisa , хубав съвет! Ще го изпробвам. Мисля да я потормозя още малко госпожицата.

ani4ka , благодаря ти за подкрепата. Наистина ми е кофти, че не успявам с това. Преди да родя си повтарях, че ще правя всичко възможно за да кърмя колкото се може по-дълго. Бях чела някъде, че количеството на кърмата се регулира до около втория месец. Може би това е периода, за който казваш. 
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #45 -: Април 01, 2008, 18:46:24 pm »
Пердето,преди 1,5г.нямаше такива ВИП стаи,мисля,че и сега няма,но санитарките често минават с препарат,лошото е че мизерията е от бедност-порутено , счупени мивки,разклатени легълца,а за специалистите -наистина са много добри.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #46 -: Април 01, 2008, 23:19:35 pm »
Искам да споделя нещо, от което не мога да си намеря мира :x. Тази вечер мъжа ми и свекър ми започнаха да поставят релси на стълбите, за да мога да свалям количката за разходка. Уточнявам, че имаме два входа. Появил се някакъв съсед-безделник и казал, че той няма против, но било опасно, и ако паднел някой по стълбите, може да ни осъди и тем подобни глупости. Релсите са така предвидени, за да може спокойно да се минава от останалите. И този съсед казал, че за да се поставят такива подобрения, трябва да имаме съгласието на живущите във входа.
Знаете ли за такова нещо, защото според мен такива приспособления по принцип трябва да има във всеки вход. А да тръгна утре да събирам подписи от съседите ми звучи абсурдно и обидно даже. Къде са пък моите права на майка?
Моля за мнение. Вярно ли е, че дори имало такова нещо в незнам и аз кой закон, както твърди въпросният съсед :x.
Лека вечер от мен. Направо ще се гръмна от яд и възмущение, какви хора има, просто не мога да повярвам какъв народ сме и къде живеем.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #47 -: Април 02, 2008, 07:47:09 am »
О, Касси още преди 2м.минах през този проблем,моите съседи категорично отказаха да слагаме релси,защото възрастните хора от входа се подпирали по стената ,а тези релси щели да заемат много място, и така щели да пречат,дори бяха направили събрание.Аз не се заинтересовах от това какви права имам,защото съпругът ми е много тих и скромен човек и не искаше да влизаме в пререкания.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #48 -: Април 02, 2008, 08:01:43 am »
Май имаше нещо такова, сега за релсите незнам, но за по-големи промени задължително се иска съгласието на 50+1% на собствениците в блока/входа.
Закон за етажната собственост е мисля...
Друг е въпроса, че сега всички кооперации, които се строят задължително трябва да имат рампа до асансьора ако той не е на нивото на тротоара, това пак е законово уредено.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #49 -: Април 02, 2008, 08:46:32 am »
Трябва да има някакво решение за релсите.В нашия вход има релси и не си спомням да е имало проблем.Дано да се реши проблема в твоя полза.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #50 -: Април 02, 2008, 08:52:15 am »
:(Ами Касита, нямам думи просто...
Уважавам възрастните хора , уважавам и това да се иска съгласие
за неща които кардинално променят съсобствеността...
Но е меко казано обидно да се прави нещо за удобство на децата и да има мрън-мрън!
Да не говорим, че разходите са за ваша сметка, а пък ще го ползват всички майки, нали!?
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #51 -: Април 02, 2008, 09:12:35 am »
Аман се каза от хора, дето се занимават с каквото не им е работа  :? Това направо ме вбесява! Касита, съчувствам ти много, знам как чакаш да се сложат тея релси, че да можеш и ти като нормален човек да излезеш на разходка... Дано здравия разум надделее.
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #52 -: Април 02, 2008, 10:00:55 am »
Успешна нова седмица и от нас. Много здрави деца и много нови мами!

Каси, нямам думи, мила! Дано разрешите проблема.

Роксана, аз имах същия проблем. Рая не искаше да суче, и шише не искаше.
Оставях я така, понякога не ядеше по 8 часа. Отмина за около 2 седмици.
Дано бързо отмине и при вас.

Сетакап, успех! С теб сме!

Момичета, аз пуснах и тема, ама и тук да питам, търся добър лекар УНГ,
за възрастен става въпрос. Благодаря.
« Последна редакция: Април 02, 2008, 10:03:16 am от Nadyn »
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #53 -: Април 02, 2008, 10:40:00 am »
Каси, да, има такова нещо, нокак стоят нещата и аз не мога да ти кажа, не съм наясно. а убеждението ми, че наистина се иска някакво съгласие и трябва даже да се уреди и в общината идва, от спомениете ми, че се разразиха преди години спорове и при нас - относно въпросните релси, както и две пейки отпред да сложим.
Също така миналата година една съседка направи проблем - уточни, че не я засягал лично, но действала принципно, според закона и отиде да пусне оплакване в общината срещу друг съсед, който изкорени един нищо и никакъв храст отстрани на блока, беше се разпрострял на пътеката и пречеше на минаващите. Та явно всичко,което се прави по етажната собственост и около блока трябва да се регламентира по някакъв начин, но не знам подробностите как.

Майките и децата, Каси - мани ги. Какви права, какви 5 лв. Възмутена съм аз пък от възрастните хора - масово са много невъзпитани и нагли! Колко ли пъти съм била участник все в една и съща случка - в трамвая ставам, правя място - а той/по често тя - идва и се тръшка на местото обиден/а. Един единствен път съм се качвал с количката - разрази се бурен дебат сред възрастните хора дали е редно да се позволява в трамвая да се качват майки с колички - толкова се изумих, че дори не успях да се ядосам - от втрещяване.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #54 -: Април 02, 2008, 10:55:22 am »
Здравейте и от мен, момичета. Нямя за кога да ви пожелавам хубава седмица, защото тя вече е преполовена.
Касси,
съчувствам ти за проблема и се възмущавам от подобни реакции на съседи. Освен това, питам аз кой е по-важен старите хора, които са вече взели - дали или децата, на които животът тепърва им предстои? Извинете ме, ако звуча твърде крайно.

Аз да се похваля! В понеделник на 31.03. изписаха нашата Михаела. А аз в събота и неделя ходих по 3 пъти дневно да я кърмя. Вчера я водихме до Варна на очен лекар, защото при недоносени деца има риск от ретинопатия. За сега всичко е наред, но състоянието трябва да се следи и след 2 седмици пак ще я преглежда очен.
Мъча се да я кърмя, но тя няма сили да суче. След 3 дръпвания се измаря и заспива. Тя е Мишана-поспалана. Затова се изцеждам и и давам от шише, като добавям в кърмата АМ Алфаре по препоръка на неонатоложката. Пропуснах да кажа, че Миша в момента няма дори и 1900г. Затова Дребосъчка няма сили. Много я морят коликите сега. Давам чай на Хип от копър вместо вода.
Много сме щастливи с баща и и се адаптираме към новата роля на родители. Обличаме я заедно, но тя се губи дори и в най-малкия размер дрешки. А като я стегнат коликите, я слагам по корем върху корема на баща и и така заспива. Една сестра ме посъветва, като ми обясни, че това помага, защото мъжете са с по-висока телесна температура от нашата.
Голямо щастие е да я гушкам и да и се любувам.
Благодаря на всички ви за напътствията и подкрепата.
Успех на всички!

Перде, стискам ви палци на Тони и на теб!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #55 -: Април 02, 2008, 11:01:28 am »
Милена, дано бързо да наддаде и да се успокоиш.
Бъди упорита с кърменето и цеденето, не се отказвай. Доколкото знам, да ме поправят, ако греша, но кърмата на майка, родила недоносено бебе е по -  специфична и изцяло съобразена с това, че детето е недоносено. Кърмата ти е важна за нея, дори и да е изцедена - наистина няма как да очакваш бебенце с това тегло да има сили да суче.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #56 -: Април 02, 2008, 11:04:22 am »
По проблема на Касси: блага дума желязна врата отваря. На мен не би ми минало и през ум да слагам каквото и да било във входа без предварително да съм говорила със съседите. От чисто уважение към тях. Не че изгарям от лЮбов по всичките, но и те нещо да слагат, ще искам да ме предупредят и попитат.

Към майките на дечица, глътнали предмети: дано всички мине без поразии. Стискам палци!

Към майките, започващи работа: успех, момичета! Сигурно ще ви е много криво, но ще се оправят нещата, няма как!

Към всички, живеещи в апартаменти: разбирате ли сега каква мизерия са апартаментите? Ах, къде ми беше главата да си продам къщата с градинката! Градинка, място, въздух и сам си си господар!

Лека и здрава седмица на всички деца, родители, много нови бременни жени и много успешни процедури и изследвания!



Alexandra
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #57 -: Април 02, 2008, 11:13:06 am »
Благодаря на всички за отговорите. Ще видим как ще се развият нещата уикенда, но релси ще има. И ще мога да си извеждам децата, а не да стоим като затворници.
Ще направим подписка и ще станат нещата, просто ми стана болно, но както и да е, вече мирясах  :lol:. Marie, казв да искам разрешение от всеки съсед, някакси не мога да си представя да тръгна по апартаментите за това нещо, защото то е за хубаво и е в помощ, не увреждам, нито премахвам нещо, което е от полза за някого. А пък чак събрание да се свика, няма как, те на изборните идват само тези, които имат нужда да си излеят отрицателната енергия :lol:. А пък за какво уважение говорим, те половината като им кажа Добър ден и навеждат глави.
Хайде, спирам да мрънкам. :D

Милена, радвам се, че вече сте заедно с Мишето.

Хубав ден!


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #58 -: Април 02, 2008, 11:17:40 am »
Добър ден и от нас.Миленка много се радвам за вас.На Тони-бой късмет.
А при нас от снощи е кошмар беба е толкова изнервена буди се с писъци плаче дъвче всичко което и попадне одяло лигавници биберона на шишето зърната на гърдите ми.Ще лудна сигурно са зъбките.И сегая държа и тя си мрънка и така.
За релсите не мога да се изкажа ние сме в къща на 3 етажа, но слава богу съседите са ок.Аз държа количката в гаража.Но и аз се дразня на възрастните.Уважавам ги но те са супер злобни и завистливи старчета.И се сблъсквам всеки ден с такива а най вече като плащам сметките,страшно е.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #59 -: Април 02, 2008, 11:34:46 am »
Милена, чудесна новина. На Тони стискам палци.Касси, всичко ще се нареди. :crossfingers:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #60 -: Април 02, 2008, 12:31:51 pm »
Здравейте и от нас.Мама и бебе са изхабени от нерви до краен предел :(. Пак сме хремави, мама пак с бъбречна криза и купона както винаги е на шест. А моята свекърва поне рови навсякъде ми е отворила кутийката с камъка който изкарах преди 2 месеца и сега трябва да си направя друг :(. Предупредих я за последен път.
Каси и аз мисля, че е смешно за едни релси да обикаляш народа, ама щом трябва стисни зъби. Все някой ще е станал нагоре с "трибуквеника" и ще се чуди на кой ли да си го изкара. Цветенце ама това найстина е смешно. Боже колко е озлобял и изпростял народа. Или по скоро хора без работа. Щом има време да се разправя и разкарва за храст 8Oи то на пътеката :P.А за в автобуса думи нямам 8O.
Милена страшно се радвам за вас с бебка. Душата ми се беше свила за вас и тайничко поглеждах да драснеш два реда че сте си заедно. :)Много се радвам.
Перде, пиши Тони-то свърши ли желаната работа с това гребенче да му се не види. :(
А за къщите и съседите, няма тука цар и господар драга ми Marie. Когато до теб живее идиот(в случая бабка пияница) оправия няма. Ще ви пусна снимки да видите как таз жена си е сложила ламарини 2,5 метра, гараж и къщата й на линията която дели нашите места, а в нашето място не дава и дръвче да расте. Тая овца няма подпис за нито една от постройките и , които в такъв случай трябва да се ширят поне на 3 метра от довара. А седнала да ми крещи да си отрежа джанката :lol:. Предупредила съм я и нея, че ако я чуя да крещи още веднъж срещу член от семейството ми ще бутна всичко и от нейната страна. Сега кротна, ще видим до кога. Решили сме с внучка й, като хвърли топа да бутнем ламарините да си играят децата, разликата и е много малка с моята девойка. Ама господ не ги прибира тея твари, ще съсипе децата си тая гарга :( Дъщеря и на 60 години ревна пред мен от майка си 8O, замалко да склоня да отрежа джанката :lol:, после обаче я попитах ако иска и нас да изрежат от пейзажа пак ли да и угодя :lol:. И така дружно решихме да оставим джанката на спокойствие :lol: Боже  :lol:
« Последна редакция: Април 02, 2008, 12:36:27 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #61 -: Април 02, 2008, 12:32:54 pm »
Милена Б , дано скоро всички тревоги отминат и да настъпят дни на спокойствие и любуване :)
kassi ,
а какво ще стане ако опиташ обратния вариант? Не да разпитваш всеки съсед поотделно дали има нещо против тези релси, а да залепиш на асансьорната или входна врата нещо като бележка, със снимка на близнашката количка, под която да пише:
"Моля, който има нещо против да помогне на една майка в натовареното и ежедневие да се подпише тук".
Е, може и с малко по-меки думи да се предаде смисълът, но важното е хората да се засрамят малко (ако изобщо имат срама). Защо не пуснеш темичка lex.bg или в правния форум на dir.bg. Не се знае кой и как ще ти подхвърли хитри идейки.Успех с начинанието!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #62 -: Април 02, 2008, 12:57:10 pm »
Милена, честито бебе у дома! въоръжи се с много търпение и упоритост, желая само радостни мигове отсега нататък!

lidia, всеки път, като чета твоите разкази и се възхищавам на силата и издръжливостта ти.

kassi, твоят съсед е описан в литературата от писателя Чудомир - сборният образ на "чистия българин" бай Тотю Чушката, който мърмори за всяко чуждо дело, просто защото единствено това му осмисля живота. може и да трябва по някакви неясни наредби да искаш съгласие, но се огледай и прецени дали някой го прави. а тръгнеш ли да обикаляш и да се молиш, сто процента някой ще ти образува нерви. ти сама си преценила каква стока са ви комшиите. делото е нужно и благородно, затова моят съвет е просто да си спуснете пердето пред очите и да си сложите релсите без повече дебати.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #63 -: Април 02, 2008, 13:10:36 pm »
Здравейте и от нас,днес слънце не слънце ще излизаме,само да не вали.От събота  не е излизала Мариела и вече полудява.Смени си режима и аз нещо не съм въодушевена,спи по веднъж на ден,заспива 21.30 и се буди 3-4 пъти като към 4.30 се събужда и почва една игра едно драскане по чаршафите и мрежата на кожарата с нокти,после мрънкане което накрая преминава в рев и така до 6.30.После сън до 10.Чували ли сте за успокояващ чай за бебета,някой ползвал ли го е?
 
Миленка,нас ни изписаха 2.200 малко повечко от вас и аз се изцеждах и давах поради същата причина.После тя така свикна,че до края на 9и месец докъто я кърмих ,то не беше кърмене ами хранене от шише с кърма.Затова бих те посъветвала да я слагаш по-нататък на гърда по-малко.Малките бебчета наддават бързо и ние на 1 месец бяхме 3600,на 9 месеца 9кг,само на сантиметри още не можем да наваксаме.Най-важното е че вече сте заедно и можеш да си я гушкаш и да и се радваш.

Целувки от нас!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #64 -: Април 02, 2008, 13:11:16 pm »
jam, много хубаво си го написала. Знаете ли мен за кое ме е яд, извинявам се, че ви занимавам с това, но ми се ще да споделя с вас. Домофона ни не работи, вследствие на което не съм получила нито един брой на две списание за майчинството, защото куриера няма достъп. Хвърлям ключове през балкона на гостите си. Нищо не се прави по въпроса, като питах някоко съседи, всеки вдига рамене, оправя се както може. Искаме да сменим тръбите, защото водата ни е ръждива, събираме пари от 1 година, никой не подема инциативата да намери фирма, искаме да сменим вратите с нови, да боядисаме входа и т.н. Това са мои и на мъжа ми идеи, но отговор няма. В същото време новият домоуправител сади храстчета отпред и получава овации. Много хубаво е това, но очевидно се прави това, което ще се забележи отвън.
Иначе се хванаха за релсите за количката. Обидно ми е, как да променя тези хора? Та нали ще има и други майки един ден в този вход и ще се ползва не само от нас. Да не говоря, че за релсите мъжа ми плати от собствения си джоб 70лв.

Та мисля, че jam много точно е описала картинката.

Хайде, стига по тази тема, извинявам се ако съм ви дотегнала. Поздрави от нас.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #65 -: Април 02, 2008, 13:19:09 pm »
Каси, не се ядосвай, за съжаление няма как да промениш съседите си, това си е кауза пердута. Ние 4.5 г. живяхме на квартира в един 21 етажен блок. Ами да ти кажа от 105 апартамента само 15-20 си плащахме за вход. Една вечер касиерката като събираше парички ми каза "ами вие не сте длъжни да плащате, все пак сте на квартира". Представяш ли си, ей такива очи облещих 8O, ама как няма да плащам, нали и аз ползвам асансьор, стълбищтно осветление нямаше, не се чистеше входа... та мисълта ми беше, че на жената чак й е неудобно как наемателите плащат, а собствениците не :(

Изхода е да се живее в малка кооперация с подбрани хора. знам че е крайно или пък ще ви прозвуча пораженчески, но аз нямам нито желание, нито намерение, нито нерви, още по-малко пък свободно време да се занимавам с дебили.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #66 -: Април 02, 2008, 13:23:46 pm »
kassi ,
а какво ще стане ако опиташ обратния вариант? Не да разпитваш всеки съсед поотделно дали има нещо против тези релси, а да залепиш на асансьорната или входна врата нещо като бележка

това също е вариант. аз така постъпих преди да започнем генерален ремонт на  апартамента - поясних, че от дата - до дата се налага да направим ремонт, молим да бъдем извинени за причиненото неудобство, ще спазваме невдигането на шум м/у 2-4 и след 19ч, ще почистим след себе си и т.н.

и къща да имаш, пак няма гаранция за спокойствие. вярно, че по-хубаво от къщичка с двор няма, стига и време да имаш да ги стопанисваш, защото определено изисква повече от един апартамент. никога обаче не знаеш кой простак ще ти е съсед, а у нас простаци много, много, простотията - знаем, е много разпространена и на почит. строят си, дето вика Лидия по дворовете каквото им падне, хвърлят си боклуците където има падне,присвояват тротоари и т.н., и т.н.
Ние имаме "късмета" да си вложим средствата и да си построим къща и последствие да разберем, че съседът ни си е построил неговата с 3 етажа, сутерен и един таван без нито една колона, в зората на демокрацията през 90те. Сега ни остава само да се надяваме, ако вземе да пада, да е на другата страна...
« Последна редакция: Април 02, 2008, 13:28:18 pm от tzvetenze »
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #67 -: Април 02, 2008, 13:27:26 pm »
Майките и децата, Каси - мани ги. Какви права, какви 5 лв. Възмутена съм аз пък от възрастните хора - масово са много невъзпитани и нагли! Колко ли пъти съм била участник все в една и съща случка - в трамвая ставам, правя място - а той/по често тя - идва и се тръшка на местото обиден/а. Един единствен път съм се качвал с количката - разрази се бурен дебат сред възрастните хора дали е редно да се позволява в трамвая да се качват майки с колички - толкова се изумих, че дори не успях да се ядосам - от втрещяване.
Аз пък веднъж се качих с кошницата в автобуса -Мия беше още на 4 месеца и вместо да ми направят място да седна, че беше доста пълен, получих съвет: Ама що не я оставите на земята, да не ви тежи..... :xСлед този случай, май повече не съм повтаряла качването в градски транспорт.
<br />[link=http:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #68 -: Април 02, 2008, 13:34:14 pm »
 jam ако знаеш що нерви и рев съм хвърлила преди да се науча да не се ядосвам и да помисля преди да крещя. И сега успявам на 50 % за съжаление...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #69 -: Април 02, 2008, 13:34:25 pm »
този случай, май повече не съм повтаряла качването в градски транспорт.

И аз така.
А, всъщност качих се - аз, Симона в количака и бременната ми приятелка в напреднала, очеизвадно напреднала бременност. Ей, голям зор беше двете да качим количката. Вярно, никой не ми е длъжен, ама нали сме хора бе - можеш ли да оставиш бременна жена да помага, а ти да седиш и гледаш тъпо. После, естествено, аз стоях права, защото отредените за количка места бяха заети, никой не благоволи да стане, а аз съм смотла и не мога да възразя на поведението им. Обмислих план на слизане как тя ще държи Симона, а аз количката, да не я карам да се навежда и да я вдига, но не се наложи - все пак едно момче стана от другия край на автобуса и дойде да помогне, благодарих му от сърце, а той отвърна - моля ви се, и аз имам момче на 10 месеца. Да  му е живо и здраво!
На връщане се прибрах пеша, въпреки почти 3-часовия преход.
« Последна редакция: Април 02, 2008, 13:51:38 pm от tzvetenze »
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #70 -: Април 02, 2008, 13:57:31 pm »
ох, чета ви и подпалих моторетката...

хора, да ви кажа, аз нямам надежда...скотски народ сме ние, лош. не ежедневно, ежечасно се убеждавам в това. и не мога да свикна бе. не мога да не се ядосвам, когато спра да го правя, ще съм станала като тях. аз съм от тия, дето им е трудно да си замълчат. много ядове ми носи това, но аз иначе не мога. пред съвестта си съм чиста.
ама с какъв пример ще отглеждаме тези наши невинни дечица? ей това ме побърква, че ще пострадат от лошотията и примитивизма на дребните душици...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #71 -: Април 02, 2008, 14:06:23 pm »
manhattan понякога не си струва повярвай ми. То 60 години не се е научило, та ти сега ще седнеш да го превъзпиташ. Ако на глас обясниш на детето ти в даден момент пред човека че е това точно е простотия и не му отива, мисля ще е по ефектно. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #72 -: Април 02, 2008, 14:21:49 pm »
Като сте почнали темата - преди месец отивам до Драгалевската поща с количката. Ступалата са поне 20 и са доста стръмни. Аз я вдигма и сама, но е несериозно, 10 кг. количка и 8 бебе, ще се изсипя, здравето не ми е за един ден. Та него ден гледам пред училището няколко келемета 8 клас. Ич не се замислих и изкомандвах едно, викам младеж, я ела да ми помогнеш с количката. Незнам стеснах ли детето с категоричността си, но то като скокна, не се замисли изобщо, помогна ми, симпатично келеме, ама останалите 4 момчета вместо поне още едно да дойде, започнаха да му се подиграват  :x  Ей, много си любезен, незнам си кви от сорта лиготии и момчето се изчерви. Предполагам следващия път като види майка с количка и няма да помогне. Незнам невъзпитани ли бяха или е от възрастта, но не сме надобре в тая държава с това възпитание.
И на мен ми е правило впечатление между другото, че и доста възрастни хора са много злобни, егоисти и неотзивчиви темерути.
Понякога и в къща да живееш има ужасни съседи, но момичета в апартаменти, вашето положение е несравнимо по-лошо  :?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #73 -: Април 02, 2008, 15:14:36 pm »
Мдаа, тъпотията е на всякъде :(
аз като Лидия не пропускам сгоден случай да обясня на Деси как не се прави като този чичко или леля например :lol:

Ето пресен случай от преди 20 мин., вървя си аз по тротоара, блея си, кеф ми е, с нова прическа съм и изведнъж един метален шиш ми се утря в обувката... оглеждам се, няма никой около мен, нооо на отсрещния тротоар 4 келеша към 15 г. се хилотят. Отнесаха едно яко конско, но какво от това...
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #74 -: Април 02, 2008, 15:42:22 pm »
Истината е, че ние дето сме в по-стари блокове нямаме рампи/релси  и дефакто става много трудно излизането. Аз съм обречена да чакам някой да се прибере по-рано , за да излезем на разходка. Веднъж пробвах така: свалих първо количката, после се върнах за бебето, но не става. входа е отключен, стават много кражби, отделно от това оставям бебка сама, а не е желателно. Мислех си и аз за такава рампа.
Касси, откъде се купува такава рампа?

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #75 -: Април 02, 2008, 15:49:35 pm »
Касси, откъде се купува такава рампа?

Не е рампа. Едното е метална релса, другото, което идва по средата на стълбите е просто метална плоскост, тоест не е релса, за да е по-безопасно. Някъде от околовръстното ги е взел мъжа ми и както писах към 70лв. е излязло.

Аз се чудя дали да не сложа една бележка на вратата, ако има някой против поставянето на това нещо, да дойде да ми каже лично защо е против  :lol:, да видим на кой ще му стиска :wink:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #76 -: Април 02, 2008, 15:56:58 pm »
Аз се чудя дали да не сложа една бележка на вратата, ако има някой против поставянето на това нещо, да дойде да ми каже лично защо е против  :lol:, да видим на кой ще му стиска :wink:.

точно това бих направила.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #77 -: Април 02, 2008, 16:00:15 pm »
Ще те помоля да го попиташ откъде точно го е купил? А на теб някой от съседите казвал ли ти е директно, че е против и защо?

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #78 -: Април 02, 2008, 16:04:08 pm »
Кассита, мисля, че ти трябва съгласието на входа, колкото и да е нелепо така е по закона за етажната собственост, иначе все може да се намери "доброжелател", в интерес на истината така е по цял свят за подобни промени.

Иначе за градския транспорт, Цвети аз като бях бременна отивах до мястото, предназначно за бременни или майки с деца и най-често с усмивка ги приканвах да ми отстъпят мястото  :lol:, ами не са ми отказвали!

Милена, успех с мишлето, с много търпение и любов всичко ще си дойде на мястото!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #79 -: Април 02, 2008, 16:06:15 pm »
Айде и аз на  :witch: ....по повод недостъпните места за майки с колички!
Парадокса е следния, представителството на Авента е до нас,
решавам да ида да купя на Митака 2 шишета.
Обикновенно сме тумба майки, ама тогава сама с количката,
а знам прекрасно, че там няма как да го кача има 4-5 стръмни стъпала!
Ама мо'ре, руса съм и много упорита, преди време един човек ми помогна, викам си ще се оправя някак!
Отивам връткам се,  моткам се нещо не ми се получи качването, да го оставя отвън не става,
има площадка и не се вижда от вътре количката, далече е.
А от продавачите поне 5 човека вътре, понеже те продават лагери за коли разбираш ли,
а не шишенца и всичко и вся за бебето, седят и ми гледат сеира....
И излиза една, айде няма да я наричам никак щото все пак искаше да ми помогне!
Ама аз вече на старт да им кажа какво мисля за тях се стърпях :?.
И казах само, че все пак сме с колички и две релси за сериозната им фирма, може би не са проблем....
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #80 -: Април 02, 2008, 16:23:08 pm »
Мишанта, това са продавачки - едни от най-елементарните.

Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #81 -: Април 02, 2008, 16:46:37 pm »
Момичета, моля ви да споделите ако на някоя от вас и се е случвало-дъщеря ни е с хемоглобин 108 и педиатърът ни препоръчва да и давам Тотем ампула 30 дни. Интересно ми е да направя сверка с вас. Предварително благодаря.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #82 -: Април 02, 2008, 16:51:25 pm »
Момичета, моля ви да споделите ако на някоя от вас и се е случвало-дъщеря ни е с хемоглобин 108 и педиатърът ни препоръчва да и давам Тотем ампула 30 дни. Интересно ми е да направя сверка с вас. Предварително благодаря.

Никита, мисля че е нормално хемоглобина да е по-нисък около 6-ия месец, но вие сте на 1 годинка виждам. На нас ни предстои това нещо след 2 седмици. Аз бях много зле след раждането, с хемоглобин - 88, ако не се лъжа и ми предписаха тотем ампули. Но никъде в мрежата нямаше.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #83 -: Април 02, 2008, 16:56:18 pm »
Нашата педиатърка каза, че хемоглобина на 6 месеца трябва да е около 110. Но не знам за годинка колко трябва да е. :?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #84 -: Април 02, 2008, 17:03:34 pm »
Роби, ами явно аз нещо погрешно ги разбирам нещата, защото какви ти усмивки - аз като видя бременна жена или с малко дете, или възрастен, или болен човек, скачам без да се налага да ми се усмихват...та мисълта ми е, че ми е непонятно и неприятно, че се налага да подсещам :(

Мишенце, и в бебешки магазин да идеш, пак можеш да срещнеш подобно отношение. На мен най-близо ми е БебеМаркета, там работят две млади момичета и едно също толкоз младо момче, почти винаги са тримата на тработа, ако не - поне по двама са. Там стълби няма, равно е, но витрините са облепени с плътни реклами, ама и да не бяха - ми не мога да оставя навън, няма добра видимост, предполагам, че не съм единствената майка, която ще предпочете да вкара детето си с нея. Обаче вратата е много тежка и почва една борба и включване на всички крака и ръце, хем да си отворя, хем да бутам количката, хем да задържа отворено, докато я вкарам вътре. И винаги това се случва пред техните погледи, имало е случаи, когато нищо, ама абсолютно нищо друго не правят, просто стоят и гледат.
До възпитание е, не до професия, защото ходя в един съседен магазин да си купувам други стоки и момчето ил съпругата му, с която се редуват, винаги скачат да ми отворят врата, да ми помогнат с бебето, на няколко пъти се е случвало да предпочета при кално време да оставя количката отвън да не им цапаме, а да взема само детето, а те винаки не са съгласни и ми обясняват, че като се наложи - ще изчистят, понеже това е част от работата ми.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #85 -: Април 02, 2008, 17:04:41 pm »
Здравейте момичета,
добре дошла на МиленаБ в нашата групичка.Аз като мама на два броя недоносени да кажа за кърмата : изцеждай се твърдо на всеки два-3 часа часа/дори и през нощта/ все едно кърмене, гърдата ще се стимулира.При мен едната даваше по-малко отначалото, но след няколко седмици на кърмене, се пълнеше повече от другата.Аз гордо мога да заявя,че кърмех 3 месеца без да давам добавка.След това, като почна едно безкрайно висене на цицата през кризисния период, физически не ми беше възможно да кърмя две бебета така и дадох добавка.Трябва търпение.Моите ги изписаха 1900 и 2000 гр, но успяхме да ги научим сучат, за което с цяло сърце благодаря на тези жени -сестрите в неонаталното, които с много търпение успяха да ми дадат насоки как да ги кърмя.Те бяха още в кувьозите, но ги вадехме и ги поставяхме на гърдата по един два пъти на ден, когато ходех да ги виждам в болницата.през другото време носех хладилна чанта,пълна с кърма  :D
извинете за лиричното отклонение, но изписването на мъничката Михаела ми припомни нашата одисея.
За другата тема, по нея мога да се включа и да пиша дълго.Но няма, защото се разстройвам при тези спомени за България.
Каси, и моето мнение е, че трябва да се иска разрешение от всички.Няма начин, обща собственост.Може да сложиш подписка само за тези, които са против, да се подпишат.И после да ги накараш да дойдат да ти кажат защо точно са против.

Това е от нас,
малко дълго стана, извинете.

целувки на всички
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #86 -: Април 02, 2008, 17:15:13 pm »
Момичета, има си чалъм за качване на стълби с количка, редовно го правя, че около нас е пълно с подлези. Качвате стълбите гърбом дърпайки количката. Движението се отработва, вчера дори не събудих Симеон докато го правех. Отделно се качвам с количката в тролеи, трамваи и автобуси, а моята количка е широка и понякога се налага да я вдигаме над перилата. Научих се да изисквам помощ и хич не ми пука. Преди чаках някой да се сети и си отвисявах по спирките докато някой се смили над мен. Сега си нарочвам някой или на спирката или от автобуса и го питам директно би ли ми помогнал.
Нямам друг избор за придвижване до институции и телевизии, а Симеон обикновено е с мен. Все се каня да си подновя шофьорските умения, но съм скептично настроена. В момента ми е категорично забранено да се качвам с количката в автобуси, че било опасно за мен и детето и умувам варианти. Ако прекрача забраната и ме изловят ще имам сериозен проблем. Дано си харесам скоро лека и сгъваема количка :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #87 -: Април 02, 2008, 17:29:46 pm »
Ултра, признах те - искам да го видя наживо как го правиш номера с вдигането на количката (и Симеон ли е в нея???) над перилата 8O
И аз съм на тема купуване на лека и лесно сгъваема (само "чадър" каза Стефи :lol:) количка по същите причини, ако нещо си оглеждала на живо,сподели, моля те, че аз само в интернет съм ги гледала и не мога да реша за коя си струва най-много да се изръся за втора количка.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #88 -: Април 02, 2008, 17:30:41 pm »
Ааа, Ultra, каня те на гости, да вдигнеш количката с двамата мъже, които тежат 17 кг. двамата, плюс количката. Пробвала съм, не мога да я помърдна, вярвай ми. А и като стъпят предните колелета примерно, задните увисват, и пак не става.
Като казвате обща собственост, кой ще ми покрие разходите за релсите :wink:. Или  съм много наивна :lol:. Или като типични българи, като мине периода с количката ще си ги демонтираме  :lol: 8O.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #89 -: Април 02, 2008, 17:32:17 pm »
Perdeto, какво стана с Тони, има ли напредък. Как е?


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #90 -: Април 02, 2008, 17:44:04 pm »
Ето малко инфо за онези стикери, дето Ултра беше писала за тях:
http://www.iadosaise.org/#idea

Някой от вас ползва ли? Виждали ли сте налепени? Мисля да си поръчам и да лепя.
Ясно ми е, че за да не паркират шофьорите по тротоарите, трябва да има къде да го правят, а то няма. Ама има и такива и то хич не са малко, които паркират по най безобразния и малоумен начин.
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #91 -: Април 02, 2008, 17:45:40 pm »

Като казвате обща собственост, кой ще ми покрие разходите за релсите :wink:. Или  съм много наивна :lol:. Или като типични българи, като мине периода с количката ще си ги демонтираме  :lol: 8O.
Касита,мила, разходите са си за ваша сметка, много ясно.Като ви мине този период, може би е хубаво да оставиш релсите, все на някой ще бъде от полза от входа.
  :)
Хубаво е, че го приемаш малко по-весело вече, няма друг начин.

Аз в моя си двор не мога да си построя нещо/говоря за по-голямо/, без да питам съседите си дали са съгласни.Макар, че са доста далеч от нас :lol:
Аз също имам две колички, едната за разходка навън, другата за шетане по магазините.
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #92 -: Април 02, 2008, 18:23:34 pm »
Perdeto, какво стана с Тони, има ли напредък. Как е?

Ами същото положение, все още не го е изходил  :( :( само незнам до 14-ти как ще издържа и да не стане нещо късно.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #93 -: Април 02, 2008, 18:46:22 pm »
Аз да похваля трамвай номер 5, щото само с него се возя и до сега винаги са ми ставали като ме видят с кенгуруто без да ги моля или да се усмихвам, чак на моменти толкова бързат да ми отстъпят място че не ме оставчт да си перфорирам билета спокойно ;), но с количка не съм се пробвала да се качвам и не мисля да пробвам изглежда ми твърде екстремно. Иначе разходката с количката, първо смъквам количката, после тичам за Ели и после прибирането е по обратния начин, добре че сме на втория етаж, ако бяхме по нагоре не ми се мисли как щеше да бъде.

Милена, много се радвам че сте си прибрали малката кукла. Пожелавам ти, да папка и спинка и бързо да навакса.

Перде, горкия Тони, дано му се размине леко.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #94 -: Април 02, 2008, 18:56:54 pm »
Момичета, моля ви да споделите ако на някоя от вас и се е случвало-дъщеря ни е с хемоглобин 108 и педиатърът ни препоръчва да и давам Тотем ампула 30 дни. Интересно ми е да направя сверка с вас. Предварително благодаря.

Ние тези дни изследвахме хемоглобина на децата. Синът ми е с 110, а дъщеря ми с 113. Според педиатърката е нисък и ни изписа Малтофер капки. Според мен е не е толкова нисък, но давам капките, какво да правя. След 20 дни ще повторим изследванията и тогава ще видим дали се е повлиял.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #95 -: Април 02, 2008, 19:48:24 pm »
Perdeto, какво стана с Тони, има ли напредък. Как е?

Ами същото положение, все още не го е изходил  :( :( само незнам до 14-ти как ще издържа и да не стане нещо късно.

Последно какво решихте? Към Пловдив ли, чак на 14 ли? Стискам палци всичко да е наред с Тони-бой!  :D


Момичета, при нас май ще се свиква събрание  :lol:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #96 -: Април 02, 2008, 19:57:02 pm »
Ето хемоглобина при деца, скоро Васи беше дала инфото  :wink:

Хемоглобин: g/L
< 1 седмица 154 - 240
1 седмица - 1 месец 127 - 187
1 - 3 месеца 92 - 150
3 - 6 месеца 101 - 129
6 - 12 месеца 107 - 131
1 - 3 години 108 - 128
3 - 6 години 111 - 143
6 - 14 години 118 - 150
> 14 години
момчета: 140 - 180
момичета: 120 - 169

Иначе ние на 14-ти пътуваме за Пловдив, но дотогава би трябвало да го изходи според личната педиатърка :? Също така според нея, не съм го видяла  8O. :x

Уууу чак пък и събрание  :?, що не лепна едно обЪявление  8)
« Последна редакция: Април 02, 2008, 19:58:59 pm от Perdeto »
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #97 -: Април 02, 2008, 20:46:35 pm »
Ами и аз да си изплача мъката, докато сме на тази вълна. Така се случи, че таткото не можа да дойде с нас за контролния преглед в Токуда и хванахме такси. На връщане обаче ми се наложи да чакам 45 мин.!!! да ми намерят кола, поради което аз реших да си хвана кое да е такси пред входа. Виждам аз едно, втурвам се към него (бебето съответно в кошчето е на земята - за да стигна по-бързо). Пред мен една бабка най-нагло сяда на първата седалка и си казва адреса, а аз с изумление: ама аз съм с бебе на 3 седмици!!! Нищо!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #98 -: Април 02, 2008, 20:54:12 pm »
каси, тръгваш една вечер от врата на врата и като събереш 51% спираш :lol
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #99 -: Април 02, 2008, 21:10:04 pm »
аз все още всеки ден нося нагоре и надолу по 10 стъпала (асансьорите ни спират на междуетажни площадки) количката с младенеца и багажите - средно тегло 25 кг тотал. вдигам и нося, тва е.

Перде, абе ти сигурна ли си, че Тони е глътнал зъбчето на гребена? аз така преди година и нещо бех пощурила народа, мислейки, че Мартин е лапнал половинката от телено копче тик-так, щото го нямаше на бодито, а облизах всички подове да го търся. след 2 дена страхове, копчето се намери от някъде.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #100 -: Април 02, 2008, 22:49:39 pm »
Перде, абе ти сигурна ли си, че Тони е глътнал зъбчето на гребена? аз така преди година и нещо бех пощурила народа, мислейки, че Мартин е лапнал половинката от телено копче тик-так, щото го нямаше на бодито, а облизах всички подове да го търся. след 2 дена страхове, копчето се намери от някъде.

Абе сигурна съм на 90 %, защото първо като го видях с гребена в ръка, тръгнах към него. Той веднага ми се ухили до уши, с което стана ясно, че е направил нещо което не трябва да прави.
Взимам гребена, о няма го единия зъб, другите смачкани. Вече ми става горещо, при което бъркам в устата му и го виждам, как го е скрил от мен отстрани на бузата. Бръкнах ама неуспях, страх ме хвана да не го задавя и той хукна и насила го глътна, щото правеше едни не много на праиятно гримаси. И така, мажа аз филии по памперса, но до ден днешен нищо. :(

Извинявам се на аудиторията, че я занимавам с това, обаче взех вече много да се шашкам, колкото повече времето минава.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #101 -: Април 02, 2008, 22:51:59 pm »
jam, количката е двойна все пак и не можеш да я обхванеш по никакъв начин и да я качиш по стълбите сама :D.

Перденце, дано се разминете с по-сериозни интервенции.




София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #102 -: Април 02, 2008, 23:01:29 pm »
kassi, никой не говори за близнашка количка, моля ти се :) това е мисия невъзможна.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #103 -: Април 02, 2008, 23:13:33 pm »
kassi, никой не говори за близнашка количка, моля ти се :) това е мисия невъзможна.


Ааа, щото има и такива, които мислят, че е  :wink:, нали знаеш, от отсрещния лагер :lol:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #104 -: Април 02, 2008, 23:18:59 pm »
Каси, меко казано е обидно поведението на съседа ти  :?
Дано останалите да те подкрепят.

С количката аз процедирам по същия начин като Ултра, на горе, на долу - все приплъзвам.
На втория етаж съм и няма асансьор, ща не ща 27 стъпала трябва да мина.
Ако щете ми вярвайте ама си ги броя на ум, особено като се качвам.
Детето расте и на мен ми става все по-трудно.
Каси, при теб просто не си го представям без помощ.

Perdeto, дано Тони се справи без намеса.

Милена, много се радвам че малката е вече с вас у дома.  Дано да качва бързо. Да расте здрава и силна. При кой офталмолог ходите във Варна?

Аз явно вече ще приключвам с кърменето. Малко по малко Боян се отбива. Не ще да суче и това е, не знам дали кърмата ми е малко или е нещо друго, но освен да ме ползва за залъгалка друго не прави. До сега изцяло го кърмих поне сутрин и вечер, но от две-три вечери отказва и последното кърмене. Остава само сутрешното. Колкото толкова  :?

И последно един въпрос за оризовата каша. Правя я на око, докато достигна желаната консистенция. На половината хранене, обаче, тя е отново течна  8O Все едно е чисто мляко. Днес добавих още суха смес, пак стана каша, той не искаше да яде и я оставих - след малко пак беше течна. Не ми се връзва, така ли трябва да е?
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #105 -: Април 02, 2008, 23:24:44 pm »
И последно един въпрос за оризовата каша. Правя я на око, докато достигна желаната консистенция. На половината хранене, обаче, тя е отново течна  8O Все едно е чисто мляко. Днес добавих още суха смес, пак стана каша, той не искаше да яде и я оставих - след малко пак беше течна. Не ми се връзва, така ли трябва да е?

Коки, аз понеже обстойно изчетох темите за храненето и въпреки това пак ми изникват въпроси, но специално на твоя:
Момичетата са писали, че когато кашата се прави с кърма се втечнява и трябва да се дава веднага. Ти как я правиш?
Аз я правя с АМ и никога не съм имала този проблем. Ползвам и на Хип каша и на Милупа.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #106 -: Април 02, 2008, 23:39:18 pm »
Милена, много се радвам, че малката е вече у дома! От тук нататк само положителни емоции. А за коликите ви пожелавам много търпение!

Каси, по закона за етажната собственост вероятно ти трябва съгласието на съседите. Но освен това съществува и наредба за достъпна обществена среда ( или нещо подобно се казваше). карам на спомени, но според мен ако в блока ви живее поне един инвалид, рампата е задължителна. В нашия блок се намират няколко (вероятно за това имаме и рампа и аз проблеми с носене на количка не съм имала), при вас няма ли? Утре съм в командирока, но ще взема да я изровя тая наредба в петък, че чак ми стана интересно. Може да се окаже, че и без живущ инвалид наличието на рампа е задължително.
Аз в тая връзка да ви кажа вече няколко пъти правя скандали в разни общини, КАТ и др. поради тоалетните. Съгласно ЗУТ всички обществени сгради са длъжни да имат. И познайте какво се случва някой като ми заяви, че тоалетната е за служебно ползване. А аз като вися там на опашки по няколко часа какво да правя?!


*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #107 -: Април 02, 2008, 23:44:26 pm »
Това за кърмата и аз го четох, ама аз правя с АМ :?
Кашата е на ХИП.
Аз правя млякото, и от готовото, още горещо, изсипвам нужното ми количество и бъркам. На кутията пише на 200мл, около 3-4 супени лъжици. Освен утре да направя пълна доза и да видя какво ще се получи.

П.П. Предполагам сте забелязвали съвета на Хип-ската оризова каша да се направи с детска смес или краве мляко . Не трябва ли да означат и от коя възраст може да се дава краве мляко? 100% нечие дете рано, рано е изпробвало тази благинка :x
*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #108 -: Април 03, 2008, 08:52:58 am »
Коки, и аз бях чувала за кърмата, ама пусто любопитство
взех че направих вчера и стана чиста водица. Правя я с вода иначе,
и става добре, не се втечнява после. Лъжиците са ми с връх.

Перде, дано се разминете без интервенции.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #109 -: Април 03, 2008, 09:53:09 am »
Аз пък ще се оплача от подлезите. Преди бяхме с комбинирана количка с 4 големи колела, а сега сме с лятна с 8 двойни колела. Ние живеем в Редута, а частнаната ни педиатърка има кабинет на Иван Асен и като е хубаво времето, ходим пеша. Първият път със зимната количка тръгваме и хоп изненада -не може да мине през релсите на подлеза, защото е по-широка от тях. добре, че тогава Мия се возеше и в кошницата, та взимам аз кошницата в едната ръка и с другата количката надолу по стълбите и хората ме гледат умно. после си мислех, че с лятната количка ще минаваме без проблем, обаче какво се оказа -с нея може да се слезе по релсите, но забрави за качването, тогава едните колела просто не могат да минат и спират движението, та я качвам на ръце. Чудя за каква количка точно са направени тия релси в подлезите? Явно аз все не улучвам точната!
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #110 -: Април 03, 2008, 09:59:14 am »
Мешко, според мен тези релси са правени отдавна, когато е имало явно един вид колички само!
Нашата също не влиза в нито един подлез, а също и не минава по релсите - пак от онова време пред ДКЦто ни.
Аз подлезите ги избягвам, просто повечето са с много стъпала и айде, ще се напъна и ще я вдигна, не си жаля толкоз кръста, въпреки че трябва, но ме е страх да не я изпусна. Винаги предварително мислено чертая маршрут от къде да мина. Някои подлези имат алтернатива с алейка за колелета, но далеч не всички.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #111 -: Април 03, 2008, 10:13:25 am »
Момичета много благодаря за мненията. Ще се дават ампулите тотема няма как. Дано това да оправи нещата.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #112 -: Април 03, 2008, 10:14:38 am »

Имам едно питане към тези майки чиито бебета са по големи от нас и са на АМ.

Вашите брмбъзъци по колко хранения имат и по колко изпиват съответно?
Аз съм в някаква лудница  :?, Митака яде по 6 пъти на ден * 150, но от 2 седмици се буди нощем за 7 път манджа!
Имахме един месец в който нямахме нощно хранене от както стана на 4 отново започна да се буди!
Знам, че към всеки нов месец се добавя по 10 мл, обаче д-р Масларска ме посъветва да му давам по 130мл щом яде и нощем!
Той не е лаком, когато не е гладен оставя....(независимо от бузите :wink:), обаче тези много на брой хранения ме притесняват!
Случва се и на 2часа и половина да е гладен и да прилагам целия си артистизъм,
но не мисля че е правилно щом е гладен да го карам да чака и да се изнервя!
От няколко дни хапва и пюренце от ябълка следобед, но сега се захранваме и количеството не е много....
Другото което се случва с нас и може да се отразява на неспокойството нощем и търсенето на храна са зъбките,
които двустрано на венеца долу са изпъкнали и когато мажа с калгел издава много одобряващи и облекчаващи звъуци.
Знам обаче че дори и възбудени венците, зъбки може да излязат много по-късно!

Абе объркано стана, но ако дадете едно рамо с вашия опит ще съм Ви  :flower:Благодарна!

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #113 -: Април 03, 2008, 10:24:49 am »
Мише, не мисля че е проблем че Митачето иска и нощем манджа. Деси на вашата възраст също ядеше по 6 пъти, но понякога и 7, само дето тя беше изцяло на кърма и винаги си е имала нощно хранене. от млякото не се дебелее, не дръв детето гладно :wink:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #114 -: Април 03, 2008, 10:49:16 am »
Мише, за нощното хранене - не знам, ние такова връщане към него не сме имали. Да не би пък последното вечерно да не му стига и затова да се буди?
Но от опит ти казвам, че е имало ситуации, в които Симона е огладнявала за по-кратко от обичайното (3 часа средно) време и то след по-засищащи яденета - каша, например. и то не един и два пъти.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #115 -: Април 03, 2008, 10:57:49 am »
Ние доскоро бяхме само на мляко и ядяха по 5 пъти на ден - 6, 10, 14, 18, 22. Давала съм точното количество за възрастта, само на храненето в 22 часа правех повечко с около 20мл., за да могат да издържат до сутринта. Теодора сама се отказа много рано от нощното хранене, но Станислав си се будеше за ядене. Аз давах, но за 1 месец беше качил 1300 гр и педиатърката ни посъветва да спрем нощното хранене. Доста дълго време се будеше нощем, но според мен беше по-скоро навик, отколкото необходимост.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #116 -: Април 03, 2008, 11:11:55 am »
Надин, днес ще пробвам само с вода, да видим.

Аз, обаче като ви чета и започвам да си мисля че моя звяр не е в час.
Той яде много повече. Верно, 5 пъти, но много по-голямо количество. До сега му правех 210мл+7л а от вчера 240мл+8л  :oops:
И на всичкото отгоре, вместо да се засища повече от оризовата каша, той сякаш по-бързо огладнява.
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #117 -: Април 03, 2008, 11:43:20 am »
Коки, твоя мъник яде май повече от Симеон :lol:


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #118 -: Април 03, 2008, 12:30:32 pm »
Извинете че се намесвам в темичката ви.Перденце колко дена станаха от както детенце е глътнало зъба на гребена?Преди години дъщеря ми глътна стотинка-монета от 10 стотинка.Бях изпаднала в паника.Педиатърката ми каза че до 2-3 дена трябва да я изходи.Е да ама не излезе чак след 5 дена.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #119 -: Април 03, 2008, 12:57:06 pm »
Коки, твоя мъник яде май повече от Симеон :lol:
И от Дара...  :?
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #120 -: Април 03, 2008, 13:01:29 pm »
Как ще го изхранвам не знам  :lol:

Сега сериозно, това дали е проблем?
Уж не е много дебел, на 5 навършени месеца беше 7700гр.
До сега не бях се замисляла за количеството, което изяжда. Просто се водех по него. Като спре да му стига увеличавам и така...
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #121 -: Април 03, 2008, 13:04:59 pm »
От тези  количества Симона е мноооого назад, въпреки двойната възраст, че и отгоре :lol:
Ами не знам дали е проблем, ако си наддава нормално...Явно си има деца, които хпават повечко, както има и злояди.
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #122 -: Април 03, 2008, 13:08:10 pm »
Коки, твоя мъник яде май повече от Симеон :lol:

и повече от Мартин, който е с година и 4 месеца по-голям  :lol:

айде сега да уплашиме майчето...  :?

а от оризовата каша се огладнява по-рано, забелязала съм го.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #123 -: Април 03, 2008, 13:11:23 pm »
а от оризовата каша се огладнява по-рано, забелязала съм го.

и аз! няма логика, но факт.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #124 -: Април 03, 2008, 13:50:52 pm »
Най-после и аз да успея да пиша.
Дано всички малките човечета и техните семейства да са здрави и да не хапват неща които не са предназначени за това.
Аз да ви се похваля, както преди време писах, ще отварям детски клуб. Може би ще го открием до 1 месец, след толкова тичане и проблеми. След 2 месечно закъснение му се вижда края. Така че скоро ще има специална покана към всички зачатничета.
Иначе Атанас е станал неконтролируем, но го отдавам на поредния период, дано мине бързо.
За количеството АМ направо ми се вижда огромно доза за тази възраст.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #125 -: Април 03, 2008, 13:52:01 pm »
Мише, според мен няма логика да му намаляваш количествата щом има повече хранения, а напротив. Давай му повече (ако е гладен) и така може би ще огладнява по-късно. Стилияна хапва около 180-190 мл мляко и яде през 4 часа (от 4,5 мес.), но всяко дете е индивидуално, като си изяде млякото и виждаш, че още иска - направи му! Това е моето мнение.
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #126 -: Април 03, 2008, 13:52:11 pm »
коки, Кристина изяжда от както е навършила 6 месеца по 240, понякога 260 мл. АМ, сутрин и вечер,на обяд яде цяло бурканче пюре 190 гр. или 220 гр. и иска малко десерт, следобедна закуска 200, 210, може и малко повече каша. Това бяха до скоро храненията й, сега вкарах и една закуска сутрин около 100 гр. или пюре или разнообеазявам каша. Поне аз да те успокоя. Е и Мишето ни видя апетита като бяхме на зоопарка, не е като да нямаме  :lol:
На 8 месеца е 8800 гр. 71 см. не е дебела изобщо, наддала е последния месец 350 гр. Дано за в бъдеще не стане кюфте, но пък ние семейно макар да не сме слаби, никога не сме били и дебели, нормални сме.
Явно си има деца, които си хапват повечко, без да са дебели или пък Криси има като АЛФ седем стомаха  :lol:
Тя още от както е на АМ, от 4 мес. изобщо не спазва никави 100 + цифри на месеците и как като то детето още не може да смята  :P

За кашата, аз я правя на око, за да стане по-гъста и колкото да не тече. Само с разтварянето на АМ се съобразявам стриктно.

Хайде със здраве!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #127 -: Април 03, 2008, 14:15:47 pm »
Цветелина, ще чакаме с нетърпение! :)
къде ще бъде клубът или още е тайна?
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #128 -: Април 03, 2008, 14:24:24 pm »
Хм моето диване яде ~ 350-400 мл. АМ на едно ядене, ми много ми се вижда ама само за него реве от глад и си го цока с кеф. Аз редувам за закуска АМ само и мляко с ориз/грис/ядки, рядко давам попара. Обаче ще зачестя, защото обожава хлебеца, пък и току виж се научил да дъвче. Лошото на попарата е, че много се запича от хляба и на обяд после едва огладнява. :wink: Оказа се, че в момента дребосъчко не е злояд, защото яде добри количества, просто яде както беше описала в предните постове Мешко. Страшно ме вбесява, но кво да се прави като само по този начин яде диването му с диване.

Честита зачатска забавачница, тук чистосърдечно завиждам  8) :)

П.П. Днес е 11-ият ден от поглъщането на зъбчето от гребена  :(
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #129 -: Април 03, 2008, 14:25:07 pm »
Момичета,
благодаря на всички за топлия прием! :D


Коки,
водихме Миша при д-р Светла Николова в Очна болница. Има и частен кабинет. Тя е тесен специалист по детски очни болести и кривогледство. Тукашната педиатърка ни препоръча именно Николова, а и преди съм чувала добри отзиви за нея от приятелка /тогава и аз бях варненка/. Ако имаш нужда, ще ти дам координатите на докторката.

Касси,
успех на ОС на входа. Дано съседите са благосклонни все пак към дечицата, ако не към майката.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #130 -: Април 03, 2008, 15:01:27 pm »

П.П. Днес е 11-ият ден от поглъщането на зъбчето от гребена  :(

не ми се иска да те плаша но според мен до сега трябваше да го е изхвърлил 11 дена са много време
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #131 -: Април 03, 2008, 15:37:45 pm »

П.П. Днес е 11-ият ден от поглъщането на зъбчето от гребена  :(

не ми се иска да те плаша но според мен до сега трябваше да го е изхвърлил 11 дена са много време

Мда и вече ми е много трудно да сдържа параноята си. :(
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #132 -: Април 03, 2008, 15:58:11 pm »
Как ще го изхранвам не знам  :lol:

Сега сериозно, това дали е проблем?
Уж не е много дебел, на 5 навършени месеца беше 7700гр.
До сега не бях се замисляла за количеството, което изяжда. Просто се водех по него. Като спре да му стига увеличавам и така...
Мия откакто е станала на година и 3 месеца, та и понастоящем закусва с 240мл. АМ и засега й стигат абсолютно. Понякога пие толкова и вместо вечеря. Ако не наддава прекалено много, значи не е проблем.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #133 -: Април 03, 2008, 16:23:43 pm »
Малките деца обичат да държат в устата си си топчетам копчета, монети и други дребни предмети. Когато такова тяло попадне в глътката, започва рефлексът на гълтане, който вече не може да се спре волево от палавника. Чуждото тяло попада в хранопровода, оттам в стомах, в червата и се изхвърля. По - едрите предмети могат да се задържат в някои естествени стеснения на хранопровода, на входа и изхода на стомаха, но обикновено и те излизат, макар и след десетина и повече дни. Монета с диаметър 1.5см, погълната от две годишно дете и проследена с рентген, бе изхвърлена на 15-я ден.
Опастност крият метални остри предмети като карфици, кабърчета, кост от риба, които могат да се забият в стената на хранопровода и да придизвикат усложнения. В такива случаи се налага чуждото тяло да бъде извадено със специален уред.
 

Това пише в една бг книжка по въпроса, исках да си намеря и едни американски, но нещо не ги откривам.
Ако написаното е вярно, то аз не бих се притеснила толкова от тези 11 дена, а по -скоро, че е леко остъро това зъбче. Но то пък, ако имаше усложнения, нямаше ли да има вече някаква реакция у детето?...
Перде, все пак може би има вероятност да не го е глътнал. А може би има и вероятност наистина да не си го видяла в памперса, както е предположила вашата лекарка.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #134 -: Април 03, 2008, 18:46:22 pm »
Ех  :(Перде, Перде!
Ддано естественния ход на нещата доведе до визуализирането на това чудо!
И да се успокой майчиното ти сърце!
 :bighug:

 :flower:Благодаря на всички за отговорите на моите питанки!

Цвете,и аз се чудя дали му стига последното хранене?
Допреди два, три дни изпиваше 150мл и нямаше проблем.
Даже слагам и по 2 мезурки оризово брашно да го засити и спи цяла нощ, но не би!
От два дни изяжда 150мл и иска още и аз правя още 30мл и давам,
даже снощи направо 180мл му спретнах и не търси още!
Но се събуди в 2.30 и ни чуха и в Красно село, ни вода, ни биба!
Дадох мляко, хапна 60мл и заспа....и така до 4.30-5 часа, когато изпи още 60мл!
А е 8 кила трътлензи на мама! :oops:
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #135 -: Април 03, 2008, 18:54:07 pm »
Цвети вероятностите и АКО-тата са много и всеки ден се опитвам, да не мисля за
Опастност крият метални остри предмети като карфици, кабърчета, кост от риба, които могат да се забият в стената на хранопровода и да придизвикат усложнения.  

Не съм сигурна за гълтанео на 100 %, а само 90 %, бащата е и свидетел. За изхожданията съм сигурна на 99 %. Незнам и аз каква реакция да търся, освен че се държи за дупето като му се ака. Нервен е, обаче той е така от бебе, когато му се налага да се изхожда. То са писъци, мятане, ръмжене, лягане и тръшкане по земята, това е и една от причините да посетим гастроентерологията.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #136 -: Април 03, 2008, 19:02:10 pm »
Цветелина, ще чакаме с нетърпение! :)
къде ще бъде клубът или още е тайна?

Намира се в кв.Изток /зад кино Изток/. Надявам се да не остана в "тайна" много време. :wink:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #137 -: Април 03, 2008, 19:08:53 pm »
Цветелина, ще чакаме с нетърпение! :)
къде ще бъде клубът или още е тайна?

Намира се в кв.Изток /зад кино Изток/. Надявам се да не остана в "тайна" много време. :wink:

ооо, ми то до сами нас бе :lol:
Цвети, под детски клуб имаш предвид тези парти центрове, където можеш да организираш на детето си празненство или пък да си оставиш детето да ти го гледат,нали така?
Ти самата ще работиш ли там, или ще са други хора?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #138 -: Април 03, 2008, 19:11:37 pm »
перде, то е ясно - и аз бих се пръснала от притеснение.
когато симона си набучи гърлото с химикал и се разнасяхме по лекари, споделих и опасението си, че може частица от пластмасата на химикала да е глътната, успокоиха ме, че ще я изхвърли, че децата гълтат какво ли не, но в повечето случаи изхвърлят и няма последствия. дано да няма и при вас.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #139 -: Април 03, 2008, 19:14:08 pm »
Цветенце и двете. До обяд ще има занималня с педагог/когато се набере група/. Вечер и през уикенда ще се организират рождени дни.
« Последна редакция: Април 03, 2008, 19:16:17 pm от Cvetelina »
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #140 -: Април 03, 2008, 19:24:53 pm »
Цветенце и двете. До обяд ще има занималня с педагог/когато се набере група/. Вечер и през уикенда ще се организират рождени дни.

супер, там сме :wink: чакаме откриване :D
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #141 -: Април 03, 2008, 22:22:09 pm »
Да споделя на прочетлите моята одисея с един обрив на Криси - мислех, че е от оризово-царевичната безмлечна каша на Милупа /от царевицата в нея/, ама не е - от брадата на баща й е бил /целува я по гърба и корема една-две вечери преди къпане гола  и се е обринала/.  Днес отнова дадох тази каша след пауза и изчистване на обрива и сега няма и грам обривче. Все пак ще я държа под око, но 99% няма проблем.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #142 -: Април 03, 2008, 22:22:37 pm »
Коки, пробвай ориза с по-хладко мляко, за да не ти се разтича така. Аз ползвам на Нестле, 37 градуса АМ Нутрилон. АМ пасирам с пресни плодове, слагам на око ориз като разбърквам енергично с лъжица, става прекрасно.
Alexandra
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #143 -: Април 04, 2008, 08:23:09 am »
ама не е - от брадата на баща й е бил /целува я по гърба и корема една-две вечери преди къпане гола  и се е обринала/. 

Нина,
за профилактика против обрива, ща трябва баща и на Криси да си обръсне брадата  :)или пък да не я целува.
И нашият баща по някой път пуска лека 4-5 дневна брада, ама той в тези случаи на мен ми боцкка, а на детето - съвсем.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #144 -: Април 04, 2008, 10:00:20 am »
Цветелина, ще чакаме с нетърпение! :)
къде ще бъде клубът или още е тайна?

Намира се в кв.Изток /зад кино Изток/. Надявам се да не остана в "тайна" много време. :wink:
Цветелина, браво! Успех в начинанието. Благородно ти завиждам. Винаги съм искала да работя с деца...
Вчера водих Мия на лекар, че беше някаква унила, цял ден спи и не се храни и имаше запушен нос. Нищо сериозно не се оказа. Само хрема и леко зачервено гърло. Понеже бяхме при частната ни педиатърка, та консултацията ни беше много подробна и тя ме пита разни неща, за да видим докъде сме с развитието. Да споделя с вас част от въпросите и да помоля майките на нашите наборчета да споделят как е при тях. Пита ме дали прави кръгове и прави линий с молив, на което аз отговорих, че въобще не съм й давала да си играе с молив и не мога да кажа. Кула от 5 кубчета -ние правим само от 3, но аз й купих кубчетата доста късно, защото много време търсих. Трябвало да може да хвърля разни топки и предмети в кутия или леген -това ще го пробваме. Другото, което много ме озадачи е сгъване на лист хартия на 2 -това също не сме го правили досега.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #145 -: Април 04, 2008, 10:12:32 am »
Вержи, тези неща са ориентировъчни и все пак доста относителни.
Не се тревожи излишно, Мия е една страхотна палавница :wink:
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #146 -: Април 04, 2008, 10:21:46 am »
Вержи, тези неща са ориентировъчни и все пак доста относителни.
Не се тревожи излишно, Мия е една страхотна палавница :wink:
Цвети, изобщо не съм се разтревожила. Просто не ми бяха хрумвали такива занимания и затова се зачудих и реших да питам дали останалите дечица на нашата възраст се занимават с такива неща. Иначе аз съм забелязала, че при Мия нещата са някак скокообразни, както не може да направи нещо или не иска и изведнъж го почва, все едно цял живот го е правила. Примерно тя на 1,2 месеца започна да прави опити да си казва името и вече даже успява, но още не ще да каже тати.
<br />[link=http:
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #147 -: Април 04, 2008, 10:24:52 am »
ето какво пише за уменията в моята книга:

на 20 месеца:
трябва да може да:
-тича
-използва предмет в имитация
-използва лъжичка, но не изключително

възможно е също да може да:
-комбинира думи
-идентифицира 1 картинка чрез назоваване
-назове 6 части на тялото
-хвърли топка от ръка


на 21 месеца:
трябва да може да:
-построи кула от 2 кубчета
-посочи 1 част от тялото при запитване


възможно е също да може да:
-ритне топка напред
-идентифицира 2 картинки чрез посочване
-свали елемент от облеклото си
-мие зъби с помощ

на 22 месеца:
трябва да може да:
-използав 6 думи
-качва стълби

възможно е също да може да:
-построи кула от 4 кубчета
-изпълни команда от 2 стъпки без жестове
-идентифицира 4 картинки чрез посочване
-мие и суши ръце

както виждаш, има по-различни критерии за развитие, а някои еднакви критерии имат различна оценка за възрастта.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #148 -: Април 04, 2008, 12:03:28 pm »
хм, някои от нещата ми се виждат доста сложни, а други ги умее отдавна:
17 месеца
- тича бързо
- имитира с лъжица или пръсти, че яде, с четка че се реши
- назовава 2 части от тялото
- рита топка напред
- посочва картинки
- сваля частично яке (за пантофи, чорапи и шапки не говорим :wink:)
- качва стълби и пързалка без помощ
- рисува прави и почти успоредни линии, но само върху стена :lol:
- разгръща страниците на книжките една по една, отваря им прозорчетата и показва какво е скрито (на издателство Хермес "Кой живее в облачето", "Моят ден" - имат скрити картинки, които се виждат като отвориш прозорчета, изрязани в страницата)
не може или не иска:
- да подрежда кубчета (мисля, че не му е интересно)
- да се храни с лъжица (хич не съм и опитвала още)
- да си мие зъбите (толкова се хили като му ги мия, че не вярвам скоро да поиска сам да държи четката)
- да си мие ръцете и лицето (мрази да мокри тези части от тялото :lol:)
- сгъване на хартия не сме пробвали, но въпросните прозорчета ги сгъва успешно на две
- да хвърля обича само щипки, докато простирам, обикновено в леглото си, в кошарата за игра, в чекмеджетата и по-рядко в легена, отскоро почна да слага предмети в други предмети, досега предимно изсипваше
- кръгчета и на мен ми е трудно да рисувам :lol:

Коки, щом така сте почнали вече, няма смисъл да го ограничаваш, като въведете друга храна, ще се нормализират количествата, а Симеон не е критерий, защото е злояд, вечер трудно изяжда 240 гр мляко.
Перде, дано излезе пустото зъбче скоро :(
Чичо ми беше запален фотограф на времето. Проявавал едни снимки и държал карфици в устата си, за да ги закачи да съхнат. Вдигнал едната снимка нависоко да я разгледа, учудил се какво е снимал, ахнал и глътнал 2-3 карфици. Тръгнал към болницата, ама вървял наведен, щото си мислел, че така ще задържи по-дълго време карфиците да не попаднат в стомаха. След няколко дена успешно излезли.
Пожелавам същия късмет на Тони :D


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #149 -: Април 04, 2008, 13:19:41 pm »
Jam, Ultra, благодаря за споделената информация.
не сме толкова зле значи :lol:. Мия може да покаже много части от тялото си -ръка, краче, корем, зъбки, коса, нослето, даже сега упражняваме лява и дясна ръка. Знае как се мият ръчички и как се трием в кърпата, същото е и със зъбите -не винаги иска да измие точно тях, даже много често първо мием косата вместо зъбите.
използва предмет в имитация -ако това означава да ползва гребенчето по предназначение, прави го отдавна, като ме види да трия масата иска и тя и го прави след мен. Знае за какво се използва метлата -любим предмет за иигра :lol:
-изпълни команда от 2 стъпки без жестове - тук разбира ли се команда от типа -иди да вземеш ринга и го донеси или вземи лигавника и се изтрий? Ако е това, значи правим подобни неща. Може да хвърля и да рита топка, с тичането сме зле, но тя късно проходи . Още не се храни сама, но когато иска й подавам лъжицата и успява да си уцели устата. по отношение на събличането -много добре се справя с чорапогащник и панталон, а веднъж ни изненада като си съблече и пуловера.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #150 -: Април 04, 2008, 13:51:37 pm »

Момичета, кажете дали мога да пия парацетамол докато кърмя. Устната ми се инфектира и се наложи да ми я резнат за да изкарат гнойта, но малко се страхувам да пия каквото и да било, а ми казаха, че болките ще са доста силни, след като мине упойката.
П.С Искам да изразя възхищението си от доброто отношение и отзивчивостта на лекарите, и най-вече от мед.сестра на лицево-челюстна хирургия в Токуда, която като разбра, че прегледът ми утре съвпада с времето, в което трябва да сме в църквата за чистата молитва, пое ангажимента да говори с доктора да дойде по-рано заради мен и дори ми се обади по мобилния телефон, за да каже, че всичко е уредено. Дай Боже повече такива хора, грижещи се за здравето ни, които правят болката по-малка с такива мили жестове!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #151 -: Април 04, 2008, 14:10:19 pm »
Аничка, можеш да пиеш парацетамол, няма проблем :)

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #152 -: Април 04, 2008, 14:13:33 pm »
развитието на децата все пак е много индивидуално.
Мартин може да рита топка още от 14 месеца, а това умение го дават в книгата от 17-тия месец. картинки може да посочи при поискване не 4, а 44. команди дву и тристъпкови изпълнява без проблеми. за сметка на това, не обелва и три думи на кръст.
забелязала съм, че също никак не обича да реди кубчета и изобщо не посяга към тях. няколко пъти го карах специално и видях, че може да сложи 3 кубчета едно върху друго, та се успокоих и го оставих да си прави каквото иска.

виж, хартия да сгъва не ми е хрумвало... обикновено му давам да си сгъва чаршафите ;)

в тая връзка, сетих се за един епизод от любимия ми сериал "Всички обичат Реймънд". Реймънд има двама близнаци, във въпросната серия те бяха на по 3 години и ходеха на ясла. обаче се оказа, че единият не умеел да реже с ножица по права линия и трябва да повтаря групата, щото е изоставащ... :) беше яка семейна драма. накрая се примириха, че ще повтаря годината, а детето попита - нали вече няма да ме карате да режа с тъпата ножица?  :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #153 -: Април 04, 2008, 14:17:44 pm »
забравих да добавя за гълтането на остри предмети - преди години, един зъболекар изтърва в гърлото на мъжа ми едно от телчетата за почистване на зъбни канали. дълго около 4 сантиметра, остричко и спираловидно навито. след 2 дни картофено пюре си го получихме обратно. слава богу, без никакви проблеми.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #154 -: Април 04, 2008, 14:43:24 pm »
Момичета,
позволете ми да си споделя проблема си с вас.
Аз по принцип не обичам да искам помощ, справям се за сега много добре с отглеждането на единственото си дете. Много рядко искам помощ за нещо, защото това означава да призная, че съм безсилна и не мога да се справя с нещо. Виж, ако бяха две бебенца, може би щях да имам нужда от малко помощ. Но с Миша се справяме сами без проблем. Свекърва ми искаше да помага, но аз и казах, че нямам нужда и жената кротна, дискретна е, не иска да ми досажда. Казала ми е, че само ако я поканя и помоля за нещо, ще откликне. По някой път сготвя нещо у тях и ми го носи тук, за да ми спести готвенето. Тя и като бях бременна го правеше.

До тук добре, с нея нямам проблеми. Къде е проблемът ли? Ами в родната ми майка. Днес е петият ден, от както Миша си е в къщи, а майка ми вече 4 дни идва, само и единствено за да държи Миша в ръце по 3-4 часа. Само ми казва, че било време за хранене и да си я нахраня, а тя седи и ни гледа и се любува на гледката. Гледа ме как и сменям памперса, чистя дупето и толкова. Като свърша с процедурите по Миша, тя отново я взема в ръце. В това време детето си спи, а то спи достатъчно дълбоко и в креватчето си и в ръцете на майка ми. Аз пък в това време и гладя дрешките, пелените, стерилизирам шишета, изцеждам се, шетам си и т.н. А нейното седене тук и държане на детето в ръце вече започва да ме изнервя. Първия ден, когато беше изписването /понеделник/ майка ми дойде, седя 3 часа да гушка Михаела и плачеше над нея и само и повтаряше: "Колко дълго съм те чакала!" - Ами не по-дълго от мен.
Днес, след като нахраних Миша на обяд, уж майка ми щеше да си ходи, сложих Миша в кревата, а майка ми седи и и говори. Аз отидох в кухнята да хапна и накрая срам не срам, помолих майка ми да остави детето да спи. Тя казва, не спяла, а се кокорела. Ами казах и, остави я и ще заспи, тя така си прави.
Проблемът е, че страшно би ми се обидила, ако я помоля да не държи Миша в ръцете си и, че това дори не е и помощ. Знам я, ще има да плаче и да ми се сърди.

Ох, извинявайте, ако съм ви досадила. Но имах нужда да споделя това с някого. А вас вече ви чувствам доста близки.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #155 -: Април 04, 2008, 14:54:57 pm »
Мацки, каква слънцезащитна козметика ползвате за бебетата?
 
Мира от две-три разходки изгоря по лицето. Появи се и обривче, което предполагам, че е от слънцето.
Представям си какво ще е лятото...
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #156 -: Април 04, 2008, 15:02:35 pm »
Миленкааа все едно говориш за свекърва ми...  :wink: ама аз на нея така и не се осмелих да и го рекна директно. По-добре говори с майка си, че ще ти се насъбере и ще избухнеш, тогава може да стане по-лошо!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #157 -: Април 04, 2008, 15:06:11 pm »
StefiZ , Благодаря! В листовката също пише, че преминава в кърмата в безвредни количества, ама аз да си питам...
накрая се примириха, че ще повтаря годината, а детето попита - нали вече няма да ме карате да режа с тъпата ножица?  :lol:
Хахахаха…хуморът в това сериалче е уникален!
забравих да добавя за гълтането на остри предмети - преди години, един зъболекар изтърва в гърлото на мъжа ми едно от телчетата за почистване на зъбни канали.
Кажи иметона този зъболекар - да не ходим при него ;)

Милена Б ,
Боже не вярвам на очите си! Описала си 1:1 моята ситуацията със свекърва и майка! Изумена съм :)
Аз може би съм облагодетелствана, че майка ми живее в друг град, та рядко се "наслаждавам" на изблиците и на любов. Дали ако не и кажеш любезно: "имам нужда от твоята помощ, мога ли да разчитам на нея?" няма да има ефект? Друго си е да кажеш: не пипай бебето, не го дундуркай, не му говори, защото най-много да получиш отговор, какъвто аз чух: "ще станеш баба, ще разбереш какво е" и съдейки по това, че майка ми се оказа права, като казваше "ще станеш майка, ще разбереш тревогите ми", съм склонна да проявя разбиране. Все си мисля, че е въпрос на подоход към ситуацията и характера на човека, дамо намериш решение на проблема!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #158 -: Април 04, 2008, 15:06:34 pm »
Мацки, каква слънцезащитна козметика ползвате за бебетата?
 


Аз съм купила един медицински крем от аптека. казва се melabel sun на BioTrade SPF 60, в една оранжева пластмасова кутийка. Дано е добър. Тук още е хладно, а и чакам Миша да поукрепне. Като я изведа, ще ти пиша дали върши работа.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #159 -: Април 04, 2008, 15:07:48 pm »
Милена не си досадила на никого... И аз съм имала подобни моменти и с двете баби, в смисъл че като ни дойдат на гости и наместо да ми помагат се оказва, че имам двойно повече работа, за това сега водим Ели да я гледат на техен терен. А с майка ти може би трябва да седнете и да си поговорите, какво е това "тя ще ми се сърди и плаче", да не е на 5 години. Кажи и че разбираш, че иска да прекарва повече време с бебето, но в момента е твърде малко и има нужда от спокоен сън, а ти имаш нужда от спокойствие, би трябвало да те разбере все пак ти си и дете.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #160 -: Април 04, 2008, 15:08:27 pm »
Милена,

първо, радвай се, че има кой да идва. не винаги има...
второ, кажи на майка си, че имаш нужда да ти помогне с нещо - дай й да глади дрешките на бебето, да му мие шишетата или да сготви нещо. кажи й, че ти трябва да почиваш, за да не ти спре кърмата (което си е чиста истина).
ще се освести жената, трябва й време. дай й работа.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #161 -: Април 04, 2008, 15:17:43 pm »
Милена, подкрепям напълно казаното от Джам. не отказвай помощ! Просто нека помощта е повече в домакинството, отколкото в гушкането на бебето. Майка ми така помагаше 10 дни в началото -гладеше и переше дрешките на бебето, миеше чиний и почистваше, помагаше ми и в къпането на бебето. При нас не е възниквал проблем с постоянно гушкане по простата причина, че Мия въобще не обичаше да я гушкат и предпочиташе да й говорят и да я забавляват от разстояние, а пък и заради коликите се успокояваше малко само със сешуар. За кърмата наистина е много важно да спиш достатъчно и да се храниш добре, което аз не правех и съответно много бързо намаля и спря.
<br />[link=http:
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #162 -: Април 04, 2008, 15:17:53 pm »
график, точен график му се вика :lol:
всеки трябва да си знае задълженияата и задачите по отглеждането на внучето :wink:
направи го сега, от самото начало, защото после ще е късно. на нашите баби им бяхме направили график коя кога ще идва да помага, колко дни, какви са й задълженията и т.н. Изпълняваха и гък не казаха :lol:
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #163 -: Април 04, 2008, 16:14:18 pm »
Миленка, ако бях на твое място, нямаше да отказвам помощ нито от свекървата, нито от майка ти.Щях само да се радвам на бебето си.А не да се занимавам с шетане, чистене и готвене.
И друго искам да ти кажа, Михаела е недоносена, за нея е невероятно важно да й се говори, постоянно, както и да чувства телесен контакт с близки хора, това помага много да се преодолее ранното появяване на бял свят.КОгато изписвха моите близнаци, докторът точно това ми каза: Говорете им, много им говорете, прегръщайте ги постоянно...мозъкът реагирал най-добре на думи .

Надявам се да не се засегнеш от написаното.Ти си знаеш как да се държиш с майка си, но все пак се вслушай и в преминали през това майчета.Най лесно е да кажеш на майка си: Мамо, не искам да ми гушкаш бебето....но това няма да е най-правилното, което би могла да направиш

We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #164 -: Април 04, 2008, 16:20:56 pm »
Милена,

първо, радвай се, че има кой да идва. не винаги има...
второ, кажи на майка си, че имаш нужда да ти помогне с нещо - дай й да глади дрешките на бебето, да му мие шишетата или да сготви нещо. кажи й, че ти трябва да почиваш, за да не ти спре кърмата (което си е чиста истина).
ще се освести жената, трябва й време. дай й работа.

точно тези двете неща ми хрумнаха, докато те четях. ще добавя и
трето, поръзсъждавай малко в/у думите, с които си започнала и се опитай да погледнеш нещата от позицията си на майка на новородено - "Много рядко искам помощ за нещо, защото това означава да призная, че съм безсилна и не мога да се справя с нещо". Защо пък това да означава?! Дори и в книжките го пише черно на бяло - не отказвайте помощ в домакинството! Не означава изобщо, че няма да се справиш сама, а означава, че ще имаш повечко време да си починеш, хапнеш, поспиш, чуеш се с някоя приятелка, видиш се с мъжа си - това е важно за емоционалното и физическотот ти състояние, които са важни за кърмата, която пък е важна за бебето.
Виж колко е просто и разпредели домакинските задачи за следващото посещение на майка ти :wink:

Тук има момичета, които не знаят какво е помощ - по една или друга причина. повярвай ми, не е хубаво, умората си казва думата. Колкото пъти ги чета, толкова пъти си казавам да е жива и здрава свекърва ми. Намери начин майка ти да не те дразни и я остави да ти помага.
« Последна редакция: Април 04, 2008, 16:23:44 pm от tzvetenze »
*

    ultra

  • Анна Зашева
  • *
  • 7291
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #165 -: Април 04, 2008, 16:35:13 pm »
Ахъм, точен график и списъци. Бабите обичат списъци, карат ги да се чувстват по-спокойни :D
Помисли какво обича майка ти да прави. Моята дойде да ми помага първите няколко дни, но понеже на мен ми е трудно да понасям някой друг да ми се меси, се разбрахме да идва по няколко часа следобед. На път към нас се е случвало да понапазарува, после аз или се опитвах да поспя, че да наваксам нощното бодърстване, или пиех чай и си говорехме. През това време тя миеше чинии, ако има, сготвяше нещо или почистваше, т.е. нещата, които трябваше да върша като домакиня. Работата, свързана с бебето, си я вършех аз - така и тя и аз бяхме по-спокойни. Моята майка предпочита да чисти, вместо да готви - дай й да лъска, бърше и полира, но и с по-обикновените манджи се справя добре. След една седмица прецених, че не ми трябва повече помощ и тя се върна на работа.
Доскоро пращах Симеон при бабите със списък - в колко часа какво да се направи, какво да яде, какво да облече, колко да спи и т.н. Сега уж свикнаха и нямат нужда от помагала :lol: Едната баба го гледа от петък вечер до събота късен следобед, после е другата. Когато някоя е възпрепятствана се обажда предварително и променяме графика.
В началото и аз се чудех как да правя забележки и дали няма да обидя някого, после си подредих приоритетите и реших, че моето спокойствие и здравето на детето са на първо място, а после идват претенциите и фасоните на бабите (да не говорим и за дядовците :lol:). Та направи един списък с всичко, което вършиш денем, седни с майка си и я помоли да си избере едно-две неща, с които да ти помага, сигурна съм, че ще намериш начин. Гушкането с часове също го прекрати. Веднага! Ще си спестиш невероятно много време и нерви в бъдеще. Може и да е много полезно за дребосъчка, но всяко прекалено нещо е излишно, а и аз на твое място бих предпочела аз да я гушкам и говоря, а някой друг да ми мие чиниите :wink: Има начин да го постигнеш без да разплачеш бабите или да ти пострада достойнството.


“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #166 -: Април 04, 2008, 18:31:30 pm »
Милена, те другите всичко са написали, ама и аз да ти кажа. Дни преди да родя майка ми поиска да и изкарам ключове от нас, щото така или иначе щяла да идва всеки ден. 8O
Още тогава седнахме и си поговорихме. Може и да се е обидила, но поне нямаше недоизказани неща. Сега идва когато иска (като звъни предварително) гушка Александра и си играят заедно, пък аз сядам на компютъра и си чета. Като заспи детенцето, майка ми хваща да поизглади или да измие чиниите - каквото има за вършене. От както ми спря кърмата и почнахме да излизаме вечер, никога не ми е отказала да я гледа, докато ние сме навън. Другата баба е чак в Бургас, но с радост приемам помощ и от нея, главно в домакинството пак. Аз и на двете им обясних, че е хубаво че я гушкат, но ги помолих да го ограничат до необходимото само, защото много лесно се свиква с хубавото, а аз нямам възможност непрекъснато да я гушкам.

pgzenga, аз взех Мустела 50 фактор. Малко трудно се нанася. Аз съм доволна от него, но на една малка зачатска госпожица не и понесе. Така че, какъвто и да избереш, настоявай да ти дадат тестерче, за да пробваш да няма някаква реакция.

Джам, спомням си серията с ножицата. :lol: Ох дано някоя телевизия да вземе да го повтори. Сега ще го гледам с други очи. Малко офф, като си купувахме апатамент, майка ми предлагаше да говорим със строителите, които строяха срещу нейната къща. А аз и казах, че тоя сериал съм го гледала  :lol: и вместо в Гео Милев, си взехме апартамент чааааак в Княжево. :wink: Щото е близко, за да остане да преспива, но е достатъчно далече, за да не идва всеки ден. :lol: :lol: :lol:

Момичета, много са ви пораснали дечицата, ей! Като чета какви работи умеят, Александра ми се струва още по-голям дребосък. Да са ви живи и здрави, и много щастливи и весели!
« Последна редакция: Април 04, 2008, 18:35:47 pm от sia »
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #167 -: Април 04, 2008, 20:04:32 pm »
Здравейте,да питам родилите мами как да си спра кърмата понеже ми е малко,но пък ако не действам с помпата гърдите ме болят и стават на буци кажете някакво лекарство за спиране без бром защото си взех такива хапчета,но като пих едно ми стана много лошо защото свяля страшно кръвното.Благодаря за отговорите предварително.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #168 -: Април 04, 2008, 20:07:04 pm »
Аси, най-добре се консултирай с гинеколог - иначе Достинекс, Парлодел, Бромокриптин...
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #169 -: Април 04, 2008, 22:49:26 pm »
Охоо, гледам, че се е разразила дискусия по темата за бабите.
Благодаря на всички за споделения опит и за съветите.

Аничка,
и аз като теб много пъти съм чувала: "ще станеш майка - ще ми разбереш", а вече чувам и "ще станеш баба - ще разбереш". Ще послушам съвета ти и ще опитам с думите: "имам нужда от твоята помощ, мога ли да разчитам на нея?".

с майка ти може би трябва да седнете и да си поговорите, какво е това "тя ще ми се сърди и плаче", да не е на 5 години.
Гери-к77,
такава е тя, прекалено е чувствителна и все на плач го избива. От както сме си прибрали Миша в къщи, все плаче от вълнение и радост, а преди плачеше от страх дали ще оцелее детенцето, макар че риск за живота не е имало в нито един момент. Но тя била чувала, че седмаците оцеляват, а осмаците - не.  8OБабини девитини!

Jam,
благодаря ти много за препоръките. Ще пробвам да и дам задачи.

Ема 2,
не съм се обидила ни най-малко от думите. Съгласна съм с теб. Това за говоренето, гушкането, контакта "кожа до кожа" при недоносени деца е много важен - и аз го зная. Чела съм го в книгата Пренатално възпитание; докторката също ми го каза. Но, разбери ме, предпочитам аз да си гушкам детето и баща и, а не баба и. Освен това, там е, че майка ми не ми е предложила помощта си, а само казва на Миша "баба може и 24 часа да си те гушка така." А ако е въпроса, аз дори си я вземам в нашето легло и се гушкаме с Миша двете.

... Дори и в книжките го пише черно на бяло - не отказвайте помощ в домакинството! Не означава изобщо, че няма да се справиш сама, а означава, че ще имаш повечко време да си починеш, хапнеш, поспиш, чуеш се с някоя приятелка, видиш се с мъжа си - това е важно за емоционалното и физическотот ти състояние, които са важни за кърмата, която пък е важна за бебето.
Виж колко е просто и разпредели домакинските задачи за следващото посещение на майка ти :wink:

Цвете,
там е, че не ми се предлага помощ в домакинството, а в гушкането на бебка. А в това време, аз не подгъвам крак, дори ми е неудобно да почина пред нея или да хапна. Ако е само за гушкането - моля ви се, благодаря. Аз и без това предпочитам сама да си го правя това.

Благодаря и на останалите, споделили по нещо. Ще мисля как, но трябва да реша проблема някак. Ще пробвам с това да и дам задачи.
Лека вечер на всички.

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #170 -: Април 05, 2008, 11:14:36 am »
Милена, искай си помощ, не се притеснявай да раздаваш задачи. Имаш нужда от цялото си време за детето. Освен всичко друго ти трябват всичките ти сили, за да успееш да изправиш на крака бебенцето си, така че това, че си поискала помощ, не означава, че не можеш да се справиш сама. Аз мечтая да има някой, който да ми помогне. Но съм сама, далеч от всички и се налага колкото и да ми е зле да се справя. Майка ми от първия ден ме пита с какво може да помогне и как. Знае кое може, кое не и се оправя понякога по-добре и от мен с малкия. Мога да разчитам на нея за домакинската работа, за гледането, за всичко, което си помислиш. Но още от самото начало установихме правилата и до сега не са били нарушавани. Искай,не се срамувай! Пожелавам ти скоро нещата с мишката да се оправят и да се радвате спокойно една на друга!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #171 -: Април 05, 2008, 15:59:05 pm »
Милена, хайде сега и аз да се вкюча по темата за майки и свекърви и за помоща. От моята свекърва не съм видяла помощ нито за първото дете, нито сега. Преди месец бях болна и свекито дойде за 5 дни. Когато бебето спеше тя и баткото стояха на компа, а когато бебето го накърмех искаше да го подържи. Вечер аз с бебето ли да се оправя или да сложа масата. Мама и преди и сега ми помага за децата. Въпроса е в това, че и двете баби живеят в друго населено място. Когато баткото беше на почти 4 мес. се прибрахме от Свищов при свекърите ми. За две вечери свекърва ми научи бебето да заспива на ръце. Просто го сложи легнал в скута си и го люшкаше докато той заспа. И за две вечери бебето се научи да заспива с люшкане. И така докато навърши 2 год. Теглото си беше мое защото е лесно да приспиш на ръце два пъти едно малко бебе но като порасне и стане тежко. И от тогава кръста ми е слабото място-постоянно ме боли. Тогава от неудобство не й казах нищо(за което съжалявам). И се зарекох да не допускам някой да прави нещо с което не съм съгласна, защото после зорът си е само мой. Ако нещо те притеснява и не си съгласна си го кажи направо-с майка е по-лесно да се изгладят различията. Аз винаги каквото има си го казвам на моята майка и тя гледа перфектно баткото(когато им го оставим на село). Не оставяй никой да се качи на главата ти. Истина, е че недоносените бебета имаш нужда от гушкане но не нон-стоп. Моя Теди също е недоносен но не го държа постоянно на ръце. Постарай се да не привикваш  Михаела да заспива с люшкане на ръце. То вярно, че тя сега е малка и няма да свикне. но ако някой не ти помага по добре да не стои при теб да ти пречи и да те изнервя. Аз лично предпочитам да се оправям сама.
Относно кърменето-Теди щяха да го хранят със сонда, но на 4-я ден той засука от биберон. на следващия ден засука от гърдата(а моята гърда беше 2 пъти по-голяма от главата му). сука една седмица и изведнъж спря(сякаш никога не беше сукал). Една седмица се цедих и му давах с шише. После пак поднових опитите за кърмене и той започна за 2-3 дни отново да се храни изцяло от гърдата. Кърменето при недоносени бебета е по-различно. Има бебета, които и по 2 месеца са хранени с шише и които почват да сучат и неискат да пият и глътка отт шише. Аз много четох по този въпрос и информацията ми помогна отново да закърмя. Понеже Миша е малка и няма сила да изсуче достатъчно кърма може да храниш много по-често. И много скоро тя ще заякне и ще започне да суче повече(всичко това го споделям от личния си опит с Теди, който също като Миша се роди недоносен в 35 г.с.)
Успех миличка с родата и с кърменето!!!
Извинявам се за обемния пост!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #172 -: Април 05, 2008, 16:17:51 pm »
Роксана, миличка къде се губиш? Много се затъжих за теб и за малката Тина.
Защо така спря кърменето? някой по долу беше те посъветвал да не се отказваш. Аз като се притесня вечер че не стига кърмата(пък и денем) и давам наТеди да суче и от двете гърди-редувам ги. Сега му давам да суче от едната и после му давам и другата. А на следващото кърмене давам гърдата от която последно е сукал първа по ред и после другата-това определено стимулира лактацията. А дохранването с АМ определено научава бебето на по-лесния начин. Ако все още кърмата ти не е спряла не се отказвай да я кърмиш. Скоро обещавам да ти пиша на лични и да ти разкажа ние как сме-в сряда на 09.04 Теди е на консултация и нямам търпение да видя колко е наддал за един месец. А вие как сте? Не сме се чували от доста време! Целувки за двете ви с Тинчето!
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #173 -: Април 06, 2008, 14:41:08 pm »
Миленкааа все едно говориш за свекърва ми...  :wink: ама аз на нея така и не се осмелих да и го рекна директно. По-добре говори с майка си, че ще ти се насъбере и ще избухнеш, тогава може да стане по-лошо!
:good_post:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #174 -: Април 06, 2008, 15:23:10 pm »
Миленкааа все едно говориш за свекърва ми...  :wink: ама аз на нея така и не се осмелих да и го рекна директно. По-добре говори с майка си, че ще ти се насъбере и ще избухнеш, тогава може да стане по-лошо!
:good_post:

Това е типично в мой стил. Мълча събирам, събирам и най-накрая избухвам. Изобщо не е правилно и е много неприятно и за двете страни.
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #175 -: Април 06, 2008, 15:42:45 pm »
Здравейте,да питам родилите мами как да си спра кърмата понеже ми е малко,но пък ако не действам с помпата гърдите ме болят и стават на буци кажете някакво лекарство за спиране без бром защото си взех такива хапчета,но като пих едно ми стана много лошо защото свяля страшно кръвното.Благодаря за отговорите предварително.

А ти защо искаш да спреш кърмата? Кърмиш ли бебето или не? Защото дори и да не го кърмиш може да цедиш колкото имаш и да му даваш, защото по-полезна храна за кърмачето от майчината кърма няма. А като гледам бебето ти е още съвсем малко. И щом като гърдите ти стават на буци явно имаш кърма и тя не е никак малко. Разкажи повече защо искаш да спреш кърмата?
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #176 -: Април 06, 2008, 17:08:05 pm »
Снощи направихме и нашият прощъпулник... Дара хвана апарата за кръвно и веднага след това нещото, което бях нарекла за микрофон... ами поредната певица - лекар 
ето малко снимки - http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234811
паролата е 1234
Няма да се опалквам как госпожа Свек. пристигна доста по-рано и докато аз и мама шетахме тя седна на дивана и започна да гледа как Дара и племенника ми си играят...  :wink:
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #177 -: Април 06, 2008, 17:14:00 pm »
Аси, може би каналите не са достатъчно отпушени, а не че нямаш кърма! Гърдите ти втвърдяват ли се?

Много интересна тема за бабите сте наченали! Само мога да добавя / всичко останало е казано/, че гушкането може да ти изиграе лоша шега, така, че говори с майка ти да не разнася без да е нужно бебето!

Иначе я разбирам жената!
Матей - 1.04.2006 г
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #178 -: Април 06, 2008, 17:33:52 pm »
Олеле, не мога да ви изчета...  :lol:
Честото прохождане на Дари! Сладурка е тя, setakap!

Милена, не съди майка си, че иска да гушка детето, нормално е, но седнете като майка и дъщеря, и поговорете. Аз съм много ЗА това нещо, открито и ясно. Аз с моята майка нямам проблеми, казвам и тя изпълнява, нормално е. Виж със свекървата съм по-деликатна и тя затова ми се качи на главата  :lol:. Сега гледам да не и обръщам внимание, защото няма да я променя. Нали идва рядко, за малко да им се порадва, така че.... като не ми помага, гледам и да не и правя забележки. При нас мерака за гушкането отмина, защото Хриси тежи близо 10кг, и гледам вече няма тоя ищак да го носи :lol:.
Обаче вчера бях порицана от нея - защо не раждам момиченцето?? Обаче вече не се връзвам, писна ми да се ядосвам и само аз да страдам.  :lol:

Спокойна неделна вечер и дано най-сетне дойде хубавото време.  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #179 -: Април 06, 2008, 17:44:18 pm »
Каси, що за въпрос е това?!!!

Да, това исках да кажа, че ще вземе да свикне, а не винаги ще тежи като новоредо, нали!


Исках да ви помоля да прочетете и подкрепита, ако сте съгласни - това е петицията против задължителното по-ранно тръгване на децата на у-ще!
http://www.bgpetition.com/first-grade_6_years_old/index.html
« Последна редакция: Април 06, 2008, 17:49:41 pm от venus_melena »
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #180 -: Април 06, 2008, 17:51:40 pm »
Честито прохождане на сладката Дара :D
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #181 -: Април 06, 2008, 17:52:03 pm »
Аз съм против и подписах.
*

    janeta

  • ***
  • 272
  • Вече мама на двама сладури-моята сбъдната мечта
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #182 -: Април 06, 2008, 18:20:59 pm »
Честито прохождане на малката Дара! Това е толкова вълнуващ момент-мигът когато малкото съкровище започне да прави първите си самостоятелни стъпки

venus_melena току-що подписах петицията. Аз съм много против това задължително ранно тръгване на у-ще. Аз съм тръгнала на 6 г. и съм против това. На 7 г. е най-добре-не разбирам защо искат да откраднат тази една година от детсвото.
Валентин е на 7г.
Теодор е на 1г. и 2м.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #183 -: Април 06, 2008, 18:27:42 pm »
Каси, що за въпрос е това?!!!

Ами понеже тя има двама сина и дъщеря с голяма разлика, та затова явно :lol:. А пък и аз много искам да имам и момиченце. Но чак пък да ми дава зор, а и знае все пак какъв беше при нас проблема  :x. Представяш ли си две бебета на няма и годинка, и още едно бебе. Ама защо не-нали няма тя да ги гледа?!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #184 -: Април 06, 2008, 18:45:01 pm »
Каси, пожелавам ти и едно момиченце да имаш, но нека първо поотрастнат близнаците, че голям зор ще видиш  :)
а, иначе като каза, че Хриси е 10 кг., това не е ли множко за бебе на 5 месеца

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #185 -: Април 06, 2008, 18:57:43 pm »
Каси, пожелавам ти и едно момиченце да имаш, но нека първо поотрастнат близнаците, че голям зор ще видиш  :)
а, иначе като каза, че Хриси е 10 кг., това не е ли множко за бебе на 5 месеца

Множко е, знам, борим се някакси. Почти на 6 е  :lol:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #186 -: Април 06, 2008, 19:16:05 pm »
Важното е да е здраво детето.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #187 -: Април 06, 2008, 20:05:38 pm »
Важното е да е здраво детето.

Така е! И двамата ядат едно количество, 2 пъти на ден пюре и 4 пъти АМ, общо 6 хранения, явно Хриси е взел гена на другата фамилия-едри и височки са :wink:. И аз и баща му на тази възраст сме били по-едри бебета, пък сега да ни видиш  :lol: :wink:. Уф, че съм скромнааа  8O.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #188 -: Април 06, 2008, 20:16:48 pm »
Важното е да е здраво детето.

Така е! И двамата ядат едно количество, 2 пъти на ден пюре и 4 пъти АМ, общо 6 хранения, явно Хриси е взел гена на другата фамилия-едри и височки са :wink:. И аз и баща му на тази възраст сме били по-едри бебета, пък сега да ни видиш  :lol: :wink:. Уф, че съм скромнааа  8O.
Наистина в повечето случаи се касае за ген. Дара върви дребничка като мен - хапва си нормално, но на 1год. беше 8 кг. - и аз съм била толкова :wink:
Има обаче, майки и БАБИ които, като видят ящно дете, започват да тъпчат до откат - горкото човече става като облак - едва мърда... и като има кажеш, че детето има нужда от диета, стой и гледай....
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #189 -: Април 06, 2008, 20:49:34 pm »
Има обаче, майки и БАБИ които, като видят ящно дете, започват да тъпчат до откат - горкото човече става като облак - едва мърда... и като има кажеш, че детето има нужда от диета, стой и гледай....
Е, то на нас това ни липсва, бабите да гонят Хриси с кроасани и вафли  :lol:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #190 -: Април 06, 2008, 22:31:33 pm »
Ще се оправи като тръгне да лази и ходи!

Каси, пожелавам ти момиченце, но почакай още поне 2-3 години с опитите!
Матей - 1.04.2006 г
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #191 -: Април 06, 2008, 22:37:52 pm »
Ще се оправи като тръгне да лази и ходи!

Каси, пожелавам ти момиченце, но почакай още поне 2-3 години с опитите!


Много мерси!  :D


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!