0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #60 -: Април 02, 2008, 12:31:51 pm »
Здравейте и от нас.Мама и бебе са изхабени от нерви до краен предел :(. Пак сме хремави, мама пак с бъбречна криза и купона както винаги е на шест. А моята свекърва поне рови навсякъде ми е отворила кутийката с камъка който изкарах преди 2 месеца и сега трябва да си направя друг :(. Предупредих я за последен път.
Каси и аз мисля, че е смешно за едни релси да обикаляш народа, ама щом трябва стисни зъби. Все някой ще е станал нагоре с "трибуквеника" и ще се чуди на кой ли да си го изкара. Цветенце ама това найстина е смешно. Боже колко е озлобял и изпростял народа. Или по скоро хора без работа. Щом има време да се разправя и разкарва за храст 8Oи то на пътеката :P.А за в автобуса думи нямам 8O.
Милена страшно се радвам за вас с бебка. Душата ми се беше свила за вас и тайничко поглеждах да драснеш два реда че сте си заедно. :)Много се радвам.
Перде, пиши Тони-то свърши ли желаната работа с това гребенче да му се не види. :(
А за къщите и съседите, няма тука цар и господар драга ми Marie. Когато до теб живее идиот(в случая бабка пияница) оправия няма. Ще ви пусна снимки да видите как таз жена си е сложила ламарини 2,5 метра, гараж и къщата й на линията която дели нашите места, а в нашето място не дава и дръвче да расте. Тая овца няма подпис за нито една от постройките и , които в такъв случай трябва да се ширят поне на 3 метра от довара. А седнала да ми крещи да си отрежа джанката :lol:. Предупредила съм я и нея, че ако я чуя да крещи още веднъж срещу член от семейството ми ще бутна всичко и от нейната страна. Сега кротна, ще видим до кога. Решили сме с внучка й, като хвърли топа да бутнем ламарините да си играят децата, разликата и е много малка с моята девойка. Ама господ не ги прибира тея твари, ще съсипе децата си тая гарга :( Дъщеря и на 60 години ревна пред мен от майка си 8O, замалко да склоня да отрежа джанката :lol:, после обаче я попитах ако иска и нас да изрежат от пейзажа пак ли да и угодя :lol:. И така дружно решихме да оставим джанката на спокойствие :lol: Боже  :lol:
« Последна редакция: Април 02, 2008, 12:36:27 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #61 -: Април 02, 2008, 12:32:54 pm »
Милена Б , дано скоро всички тревоги отминат и да настъпят дни на спокойствие и любуване :)
kassi ,
а какво ще стане ако опиташ обратния вариант? Не да разпитваш всеки съсед поотделно дали има нещо против тези релси, а да залепиш на асансьорната или входна врата нещо като бележка, със снимка на близнашката количка, под която да пише:
"Моля, който има нещо против да помогне на една майка в натовареното и ежедневие да се подпише тук".
Е, може и с малко по-меки думи да се предаде смисълът, но важното е хората да се засрамят малко (ако изобщо имат срама). Защо не пуснеш темичка lex.bg или в правния форум на dir.bg. Не се знае кой и как ще ти подхвърли хитри идейки.Успех с начинанието!
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #62 -: Април 02, 2008, 12:57:10 pm »
Милена, честито бебе у дома! въоръжи се с много търпение и упоритост, желая само радостни мигове отсега нататък!

lidia, всеки път, като чета твоите разкази и се възхищавам на силата и издръжливостта ти.

kassi, твоят съсед е описан в литературата от писателя Чудомир - сборният образ на "чистия българин" бай Тотю Чушката, който мърмори за всяко чуждо дело, просто защото единствено това му осмисля живота. може и да трябва по някакви неясни наредби да искаш съгласие, но се огледай и прецени дали някой го прави. а тръгнеш ли да обикаляш и да се молиш, сто процента някой ще ти образува нерви. ти сама си преценила каква стока са ви комшиите. делото е нужно и благородно, затова моят съвет е просто да си спуснете пердето пред очите и да си сложите релсите без повече дебати.


"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #63 -: Април 02, 2008, 13:10:36 pm »
Здравейте и от нас,днес слънце не слънце ще излизаме,само да не вали.От събота  не е излизала Мариела и вече полудява.Смени си режима и аз нещо не съм въодушевена,спи по веднъж на ден,заспива 21.30 и се буди 3-4 пъти като към 4.30 се събужда и почва една игра едно драскане по чаршафите и мрежата на кожарата с нокти,после мрънкане което накрая преминава в рев и така до 6.30.После сън до 10.Чували ли сте за успокояващ чай за бебета,някой ползвал ли го е?
 
Миленка,нас ни изписаха 2.200 малко повечко от вас и аз се изцеждах и давах поради същата причина.После тя така свикна,че до края на 9и месец докъто я кърмих ,то не беше кърмене ами хранене от шише с кърма.Затова бих те посъветвала да я слагаш по-нататък на гърда по-малко.Малките бебчета наддават бързо и ние на 1 месец бяхме 3600,на 9 месеца 9кг,само на сантиметри още не можем да наваксаме.Най-важното е че вече сте заедно и можеш да си я гушкаш и да и се радваш.

Целувки от нас!
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #64 -: Април 02, 2008, 13:11:16 pm »
jam, много хубаво си го написала. Знаете ли мен за кое ме е яд, извинявам се, че ви занимавам с това, но ми се ще да споделя с вас. Домофона ни не работи, вследствие на което не съм получила нито един брой на две списание за майчинството, защото куриера няма достъп. Хвърлям ключове през балкона на гостите си. Нищо не се прави по въпроса, като питах някоко съседи, всеки вдига рамене, оправя се както може. Искаме да сменим тръбите, защото водата ни е ръждива, събираме пари от 1 година, никой не подема инциативата да намери фирма, искаме да сменим вратите с нови, да боядисаме входа и т.н. Това са мои и на мъжа ми идеи, но отговор няма. В същото време новият домоуправител сади храстчета отпред и получава овации. Много хубаво е това, но очевидно се прави това, което ще се забележи отвън.
Иначе се хванаха за релсите за количката. Обидно ми е, как да променя тези хора? Та нали ще има и други майки един ден в този вход и ще се ползва не само от нас. Да не говоря, че за релсите мъжа ми плати от собствения си джоб 70лв.

Та мисля, че jam много точно е описала картинката.

Хайде, стига по тази тема, извинявам се ако съм ви дотегнала. Поздрави от нас.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #65 -: Април 02, 2008, 13:19:09 pm »
Каси, не се ядосвай, за съжаление няма как да промениш съседите си, това си е кауза пердута. Ние 4.5 г. живяхме на квартира в един 21 етажен блок. Ами да ти кажа от 105 апартамента само 15-20 си плащахме за вход. Една вечер касиерката като събираше парички ми каза "ами вие не сте длъжни да плащате, все пак сте на квартира". Представяш ли си, ей такива очи облещих 8O, ама как няма да плащам, нали и аз ползвам асансьор, стълбищтно осветление нямаше, не се чистеше входа... та мисълта ми беше, че на жената чак й е неудобно как наемателите плащат, а собствениците не :(

Изхода е да се живее в малка кооперация с подбрани хора. знам че е крайно или пък ще ви прозвуча пораженчески, но аз нямам нито желание, нито намерение, нито нерви, още по-малко пък свободно време да се занимавам с дебили.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #66 -: Април 02, 2008, 13:23:46 pm »
kassi ,
а какво ще стане ако опиташ обратния вариант? Не да разпитваш всеки съсед поотделно дали има нещо против тези релси, а да залепиш на асансьорната или входна врата нещо като бележка

това също е вариант. аз така постъпих преди да започнем генерален ремонт на  апартамента - поясних, че от дата - до дата се налага да направим ремонт, молим да бъдем извинени за причиненото неудобство, ще спазваме невдигането на шум м/у 2-4 и след 19ч, ще почистим след себе си и т.н.

и къща да имаш, пак няма гаранция за спокойствие. вярно, че по-хубаво от къщичка с двор няма, стига и време да имаш да ги стопанисваш, защото определено изисква повече от един апартамент. никога обаче не знаеш кой простак ще ти е съсед, а у нас простаци много, много, простотията - знаем, е много разпространена и на почит. строят си, дето вика Лидия по дворовете каквото им падне, хвърлят си боклуците където има падне,присвояват тротоари и т.н., и т.н.
Ние имаме "късмета" да си вложим средствата и да си построим къща и последствие да разберем, че съседът ни си е построил неговата с 3 етажа, сутерен и един таван без нито една колона, в зората на демокрацията през 90те. Сега ни остава само да се надяваме, ако вземе да пада, да е на другата страна...
« Последна редакция: Април 02, 2008, 13:28:18 pm от tzvetenze »
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #67 -: Април 02, 2008, 13:27:26 pm »
Майките и децата, Каси - мани ги. Какви права, какви 5 лв. Възмутена съм аз пък от възрастните хора - масово са много невъзпитани и нагли! Колко ли пъти съм била участник все в една и съща случка - в трамвая ставам, правя място - а той/по често тя - идва и се тръшка на местото обиден/а. Един единствен път съм се качвал с количката - разрази се бурен дебат сред възрастните хора дали е редно да се позволява в трамвая да се качват майки с колички - толкова се изумих, че дори не успях да се ядосам - от втрещяване.
Аз пък веднъж се качих с кошницата в автобуса -Мия беше още на 4 месеца и вместо да ми направят място да седна, че беше доста пълен, получих съвет: Ама що не я оставите на земята, да не ви тежи..... :xСлед този случай, май повече не съм повтаряла качването в градски транспорт.
<br />[link=http:
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #68 -: Април 02, 2008, 13:34:14 pm »
 jam ако знаеш що нерви и рев съм хвърлила преди да се науча да не се ядосвам и да помисля преди да крещя. И сега успявам на 50 % за съжаление...
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #69 -: Април 02, 2008, 13:34:25 pm »
този случай, май повече не съм повтаряла качването в градски транспорт.

И аз така.
А, всъщност качих се - аз, Симона в количака и бременната ми приятелка в напреднала, очеизвадно напреднала бременност. Ей, голям зор беше двете да качим количката. Вярно, никой не ми е длъжен, ама нали сме хора бе - можеш ли да оставиш бременна жена да помага, а ти да седиш и гледаш тъпо. После, естествено, аз стоях права, защото отредените за количка места бяха заети, никой не благоволи да стане, а аз съм смотла и не мога да възразя на поведението им. Обмислих план на слизане как тя ще държи Симона, а аз количката, да не я карам да се навежда и да я вдига, но не се наложи - все пак едно момче стана от другия край на автобуса и дойде да помогне, благодарих му от сърце, а той отвърна - моля ви се, и аз имам момче на 10 месеца. Да  му е живо и здраво!
На връщане се прибрах пеша, въпреки почти 3-часовия преход.
« Последна редакция: Април 02, 2008, 13:51:38 pm от tzvetenze »
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #70 -: Април 02, 2008, 13:57:31 pm »
ох, чета ви и подпалих моторетката...

хора, да ви кажа, аз нямам надежда...скотски народ сме ние, лош. не ежедневно, ежечасно се убеждавам в това. и не мога да свикна бе. не мога да не се ядосвам, когато спра да го правя, ще съм станала като тях. аз съм от тия, дето им е трудно да си замълчат. много ядове ми носи това, но аз иначе не мога. пред съвестта си съм чиста.
ама с какъв пример ще отглеждаме тези наши невинни дечица? ей това ме побърква, че ще пострадат от лошотията и примитивизма на дребните душици...
*

    lidia

  • *****
  • 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #71 -: Април 02, 2008, 14:06:23 pm »
manhattan понякога не си струва повярвай ми. То 60 години не се е научило, та ти сега ще седнеш да го превъзпиташ. Ако на глас обясниш на детето ти в даден момент пред човека че е това точно е простотия и не му отива, мисля ще е по ефектно. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #72 -: Април 02, 2008, 14:21:49 pm »
Като сте почнали темата - преди месец отивам до Драгалевската поща с количката. Ступалата са поне 20 и са доста стръмни. Аз я вдигма и сама, но е несериозно, 10 кг. количка и 8 бебе, ще се изсипя, здравето не ми е за един ден. Та него ден гледам пред училището няколко келемета 8 клас. Ич не се замислих и изкомандвах едно, викам младеж, я ела да ми помогнеш с количката. Незнам стеснах ли детето с категоричността си, но то като скокна, не се замисли изобщо, помогна ми, симпатично келеме, ама останалите 4 момчета вместо поне още едно да дойде, започнаха да му се подиграват  :x  Ей, много си любезен, незнам си кви от сорта лиготии и момчето се изчерви. Предполагам следващия път като види майка с количка и няма да помогне. Незнам невъзпитани ли бяха или е от възрастта, но не сме надобре в тая държава с това възпитание.
И на мен ми е правило впечатление между другото, че и доста възрастни хора са много злобни, егоисти и неотзивчиви темерути.
Понякога и в къща да живееш има ужасни съседи, но момичета в апартаменти, вашето положение е несравнимо по-лошо  :?
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #73 -: Април 02, 2008, 15:14:36 pm »
Мдаа, тъпотията е на всякъде :(
аз като Лидия не пропускам сгоден случай да обясня на Деси как не се прави като този чичко или леля например :lol:

Ето пресен случай от преди 20 мин., вървя си аз по тротоара, блея си, кеф ми е, с нова прическа съм и изведнъж един метален шиш ми се утря в обувката... оглеждам се, няма никой около мен, нооо на отсрещния тротоар 4 келеша към 15 г. се хилотят. Отнесаха едно яко конско, но какво от това...
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #74 -: Април 02, 2008, 15:42:22 pm »
Истината е, че ние дето сме в по-стари блокове нямаме рампи/релси  и дефакто става много трудно излизането. Аз съм обречена да чакам някой да се прибере по-рано , за да излезем на разходка. Веднъж пробвах така: свалих първо количката, после се върнах за бебето, но не става. входа е отключен, стават много кражби, отделно от това оставям бебка сама, а не е желателно. Мислех си и аз за такава рампа.
Касси, откъде се купува такава рампа?

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #75 -: Април 02, 2008, 15:49:35 pm »
Касси, откъде се купува такава рампа?

Не е рампа. Едното е метална релса, другото, което идва по средата на стълбите е просто метална плоскост, тоест не е релса, за да е по-безопасно. Някъде от околовръстното ги е взел мъжа ми и както писах към 70лв. е излязло.

Аз се чудя дали да не сложа една бележка на вратата, ако има някой против поставянето на това нещо, да дойде да ми каже лично защо е против  :lol:, да видим на кой ще му стиска :wink:.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #76 -: Април 02, 2008, 15:56:58 pm »
Аз се чудя дали да не сложа една бележка на вратата, ако има някой против поставянето на това нещо, да дойде да ми каже лично защо е против  :lol:, да видим на кой ще му стиска :wink:.

точно това бих направила.
*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #77 -: Април 02, 2008, 16:00:15 pm »
Ще те помоля да го попиташ откъде точно го е купил? А на теб някой от съседите казвал ли ти е директно, че е против и защо?

*
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #78 -: Април 02, 2008, 16:04:08 pm »
Кассита, мисля, че ти трябва съгласието на входа, колкото и да е нелепо така е по закона за етажната собственост, иначе все може да се намери "доброжелател", в интерес на истината така е по цял свят за подобни промени.

Иначе за градския транспорт, Цвети аз като бях бременна отивах до мястото, предназначно за бременни или майки с деца и най-често с усмивка ги приканвах да ми отстъпят мястото  :lol:, ами не са ми отказвали!

Милена, успех с мишлето, с много търпение и любов всичко ще си дойде на мястото!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Нова седмична тема 31.03 - 06.04
« Отговор #79 -: Април 02, 2008, 16:06:15 pm »
Айде и аз на  :witch: ....по повод недостъпните места за майки с колички!
Парадокса е следния, представителството на Авента е до нас,
решавам да ида да купя на Митака 2 шишета.
Обикновенно сме тумба майки, ама тогава сама с количката,
а знам прекрасно, че там няма как да го кача има 4-5 стръмни стъпала!
Ама мо'ре, руса съм и много упорита, преди време един човек ми помогна, викам си ще се оправя някак!
Отивам връткам се,  моткам се нещо не ми се получи качването, да го оставя отвън не става,
има площадка и не се вижда от вътре количката, далече е.
А от продавачите поне 5 човека вътре, понеже те продават лагери за коли разбираш ли,
а не шишенца и всичко и вся за бебето, седят и ми гледат сеира....
И излиза една, айде няма да я наричам никак щото все пак искаше да ми помогне!
Ама аз вече на старт да им кажа какво мисля за тях се стърпях :?.
И казах само, че все пак сме с колички и две релси за сериозната им фирма, може би не са проблем....
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)