0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #40 -: Февруари 11, 2008, 17:46:37 pm »
Джам, разсмя ме :)
Джоши, Цвети, благодаря ви за подкрепата!

Стефиз, тва все едно аз съм го писала. :) Е аз не съм чак толкова кльощава и нямам очила, но стърчащи уши и дълъг нос, удивително ужасен профил, пола все още не нося и добре че моя Никола беше упорит, че иначе нямаше да се вземем ;). Сега се понасям и не мисля за това дали съм хубава за всички, важното е че съм хубава за него. Иначе тормоза си ми беше от основното училище, учех в Петко Рачев Славейков и на всеки празник четяха "Извора на белоногата" и нали съм Гергана, незнайно защо всички ми се подиграваха, ама детска работа.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #41 -: Февруари 11, 2008, 18:05:14 pm »
Гери, имам познати с такъв "проблем", момичето е прекрасна жена, има прекрасно семейство, всичко е супер,момчето също. Не мисля, че трябва да се терзаеш и да се натоварваш психически. Тя е прекрасно дете, ще бъде прекрасна девойка и жена. Гледай по-ведро на нещата и мисли позитивно :wink:
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #42 -: Февруари 11, 2008, 18:16:59 pm »
направо можем да си направим клуб "стърчащи уши", аз съм първа в него, уверявам ви :wink: само че при мен има и бонус - освен стърчащи са и големи :lol:
*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #43 -: Февруари 11, 2008, 18:39:26 pm »
Aз пък съм незнайно красива и даже като ходя не стъпвам по земята  :P
Така се чувствам около мама, тате, близка рода и мъжа ми. Иначе в детската градина едно момче, което харесвах на РД ми пожела вместо да стана принцеса, да стана "свиня в кочина"  :x сякаш има прасета и не в кочина...
Красотата не се мери само по симетрично лице, пърхащи мигли, перфрктно тяло, да, ама не страва така, трябва и акъл, и харизма, и чар, и богата душевност, доброта за да бъде един човек симпатичен. И ако по това се съди - то тука мили дами сте само хубави и красиви жени. Даже бих казала най-хубавите. Туй то.
Гери, за да няма проблем твоята симпатяга, първо ти трябва да свикнеш с това и да не се разстройваш, иначе как тя ще е уверена, а и това нали подлежи на корекция...
Стискам палци!
 :bighug:
« Последна редакция: Февруари 11, 2008, 18:41:44 pm от Nina »
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #44 -: Февруари 11, 2008, 18:41:25 pm »
Гери К, винаги съм мислила и ще продължавам да мисля, че детето ти е много сладко. Винаги съм се заглеждала по аватара ти, защото харесвам снимките, пълни със светлина и от там винаги ме е гледало едно сладко бебе, за което не бих и предположила дори, че има такова дребно нещо като устничка на зайче. Сигурна съм, че умът й, чарът й, възпитанието й, образованието й ще са това, което ще виждат хората в нея! Поне аз винаги това гледам у хората, а не кой е дебел, кльощав, с очила, с операция от детството си...Леко да мине всичко и да спреш да се терзаеш за такива малки неща! Нека ти е здраво детето, това е най-важното!

Какво ви става, бре? Дебели, грозни...Ох, в каква компания съм попаднала!(пляскам се по челото) Щото аз съм като излязла от Пайнер, а най-вече съм много умна! :lol:


Лека и здрава седмица на всички, здраве деца, здрави родители, много позитивни тестове, успешни процедури, хубави резултати от излседвания, изненадващи бремнности!
Alexandra
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #45 -: Февруари 11, 2008, 18:50:33 pm »
Цвети, нищо подобно- много си си красива, иначе това прекрасно дете от къде ще дойде, а
Стефунчо- кви са тея приказки бе, на теб винаги съм ти се възхищавала каква елегантна бременна беше, чак завиждам благородно.
А Ани имаше страхотен тумбак  :wink:
Фуси, ти си страхотна чаровница и съм убедена, че за професорито си най-прекрасното нещо, което е можело да му се случи ...
Изобщо, всички сте по- по- най
Гери, дъщеря ти е наистина много красиво и лъчезарно дете  :bighug:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #46 -: Февруари 11, 2008, 21:16:15 pm »
gery_k77  може да се повтаря ,но наистина е много усмихнато и красиво дете и споко няма да има никакви комплекси ,за6тото ни6то не ли4и.Братов4ед ми е роден със зае6ка устна преди 30 год и няма и помен от операцията ,дори аз впоследствие разбрах.Знам о о6те деца които са се оправили много споло4ливо .6те се оправи хубавицата разбирам страховете ти ,а за6то не я оперират сега?Колкото е по малко детето по бързо забравя и минава по лесно.Ако не бе6е споменала въоб6те не си ли4и на снимките .Дано по скоро премине операцията сполу4ливо  и да я забравите и да се радвате само с малката кукла   
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #47 -: Февруари 11, 2008, 22:48:00 pm »
Гери, имам приятелка, на която също детенцето беше със заешка устна, оперираха го, след като беше навършило 6 месеца. Ще направи 2 годинки тоя месец и изобщо не се личи. Само спокойно и да е здравичка! Другото ще се оправи!
Ние на гърне - "н`иска". Най-обикновено ни е. Само куклите и Мечо слагаме да пишкат там. Мисля, като се затопли - направо по гащи, щото не понася като е наакана да я гушна :lol: Все се изпъва да слиза.
От известно време, сутрин не иска да я преобувам, да седяла с пижамата. :lol: Научила се е да си облизва долната устна, да си държи езика навън и постоянно й е мокра брадичката. Снощи, докато слушахме един диск с детски песнички се разрева на "Мила моя мамо". Разрева се, че зайченцето бяло седнало да плаче, въобще много сме чувствителни.:? И аз какво да правя, пуснах радиото, че там по-бързи музиките.
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #48 -: Февруари 11, 2008, 23:35:34 pm »
ама разбира се, че сме хубави, точно това исках и аз да кажа - усещаш ли се в мир със себе си, се чувстваш хубав независимо недостатъците си :wink:
*

    borovinka

  • *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #49 -: Февруари 12, 2008, 00:32:55 am »
Гери, загледах се в момиченцето ти в темата за календарчетата по Коледа. Завидях ти за сияйното бебе, толкова малко, а така лъчезарно се усмихваше от аватара ти. Хубавица е голяма, така да знаеш!

Аз ще се срамувам до края на живота си, защото никак не я харесах, като пръв път я зърнах моята бебка  :oops: .
И като съм почнала да си кажа всичко до края. Мармотче, Дани на баща ти приличал, а моето на свекърва ми... да ми се чуди човек на акъла, явно недостатъчни са ми били зора и всичките инжекции. Много ме е срам!

jam, гърнето получих с подарък 4 в 1 на Cam - вана+стъпало+седалка+гърне http://www.camspa.it/DB_2007/scheda_prodotti.asp?ID_ART=V456. От ваната съм много доволна, гърнето е простичко, вярвам ще върши работа и без музики и прочие зарибявки.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #50 -: Февруари 12, 2008, 08:17:07 am »
Здравейте и от мен! Май с форума сме отново приятели.
Моля заедно да порасъждаваме на следната случка.
Идва вчера ветеринаря да бие ваксини на котките и понеже сме си приятелчета се разговорихме и за бебето. Някак си естесвено започнахме да обсъждаме захранването /щото и котаците  като ги прибрах бяха много малки бяха на котешко ам и после ги захранвах по съвет на ветеринаря/.
Та пита ме човечеца : захрани ли с месо и кво. Отговарям - ми пилешко, давам през ден. Той ме посъветва да избягвам честото даване на пилешкото , защото бройлерите дето се купуват от магазина са отглеждани с ежедневен прием на антибиотици и при варенето част от антибиотиците се отделят, но част остават в самото месо. Даже по въпроса правили и изследвания във Ветеринаромедицинския. Подходящи били заек, агне.
Аз викам: Ми педиатърът ме съветва пилешко. Отговорът беше: щото не е запозната как се гледат пилетата.
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #51 -: Февруари 12, 2008, 08:48:46 am »
Ами Лейди, аз от кога ви пея тук да не давате купешки пилета, ама никой не ме слуша :(
Всички пилета са надрусани с АБ и хормони, ама яко...
Понякога е добре да се слушат ветеринарите :wink: На мен баща ми ми е забранил да давам на детето купено пилешко месо.
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #52 -: Февруари 12, 2008, 09:03:24 am »
Гери К,детенцето ти е прекрасно и не се обвинявай за нищо.
Когато съм била на 5г.,играейки си,друго момиченце ме замерва с химикал,в следствие на което след 9 операции аз оставам с т.нар."мъртво око",(имала съм моменти на болка,получавайки какви ли не обиди,но това не ми попречи да стана стойностен човек,да срещна точния мъж и да получа не само родителска обич,а и приятелска и да имам семейна топлина),затова сега съм с фобии към химикали,а като се роди синът ми видях ,че има на клепачите родилни петна,но едното е на целия горен клепач и окото е като гримирано .И аз като теб искам нещата да се оправят по-бързо,за 3м.съм го водила на 2 очни прегледа и все ми казват да изчакам до 1г. и ако не изчезне отокът и червенината тогава ще се предприемат мерки,но нали майчиното сърце не трае,всяка сутрин се "самоизяждам" от мъка,че не мога да реша аз проблема.
Ladi-11,абсолютно правилно е това,което са ти казали,братовчедка ми работи в птицеферма,(която е и птицекланница)и като родих първо ме предопреди да не давам на детето си пилешко по същите причини,които ти е казал ветеринарният лекар,а да захранвам със заешко,защото зайчето не яде такава храна,ако му се предложи,то или няма да я изяде или ако я изяде после я повръща.
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #53 -: Февруари 12, 2008, 10:22:58 am »
Аз ще се срамувам до края на живота си, защото никак не я харесах, като пръв път я зърнах моята бебка  :oops: .
Eй Боровинчо, то супер красивите бебета при раждането са мит. И Мия не беше никак красива при раждането си, но само след 5-6 беше вече променена. Мисля си, че тя е взела много интересна комбинация от специфични черти и на двама ни и като поотрасне, тези черти ще я правят красива и чаровна. И наистина с всеки изминал ден, откривам все повече колко по-красиво е детенцето ни с невероятната си усмивка и блясъка в очите си. Пък и нали се сещате за приказката за Грозното патенце.
<br />[link=http:
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #54 -: Февруари 12, 2008, 10:32:17 am »
Е, Лейди, добро утро! Ами че ти и така да ги помиришеш пилетата в опаковаката от супера и си миришат на лекарство! То е пословично, че ги друсат с лекарства, за да не ги хваща птичи грип, мрип, цип...Застрахователите на аграрни ферми отказват да ги застрахова, ако не са васкинирани редовно. Обаче домашните кокошки пък смърдят ужасно на домашно и са жилави едни такива. Трябва да е младо пиле и то пак ще мирише, пък кой ще го заколи и оскубе....Заек и пуйка, ама тя и пуйката сигурно е пълнена с аб...
Alexandra
*

    manhattan

  • *****
  • 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #55 -: Февруари 12, 2008, 12:17:00 pm »
а, здрасти! АБ, хормони за да растат по-бързо до бройлер-размер и да има оборот :x
просто не ми се навлиза в детайли за всичките храни, защото няма да остане нищо за ядене...
значи, има сега едни яйца, на чиято кутия пише - От свободни кокошки. т.е. кокошките са гледани на открито, по стар селски прийом :D аз от тях купувам. ся, колко са еко не знам, но вероятно са по-еко от тези добити в как се казваше к.. :ask:

и на мен ми стърчат ушите :D много музикални ше излезем тук.
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #56 -: Февруари 12, 2008, 13:49:57 pm »
пилешко отдавна не консумираме у дома, какво остава за бебето - за купешко имам предвид.
телетата също доста ги тъпчат - ветеринар не, но съм чувала от отглеждащ животни с комерсиална цел.
май най добре е да се яде свинско. от тази гледна точка.
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #57 -: Февруари 12, 2008, 14:17:59 pm »
Нашите кумове вече втора година купуват бройлери да ги гледат вкъщи. Дават им някакви неща, какво точно не знам. Накрая има един период, в който не им дават нищо, за да се изчистели.
Аз купувам от магазина бутчета, но да ме прощават, те са кокоши направо. Месо телешко и свинско чисто може да се купи само от някоя баба на село, дето не е чувала за лекарства и АБ. А заешко - гледали сме зайци едно време. Те са си капризни. Натръшка ги някаква болест от раз. Оползотворихме само кожите им.
В момента, свекър ми гледа кокошки, които снасят едни светлозелени яйца /не лъжа/, такава им е породата.
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #58 -: Февруари 12, 2008, 15:34:20 pm »
Не искам да влизам в конфликт с никого. Всеки има право на собствено менение.
Но това за хормоните и пилешкото месо е направо абсурдно и не мога да го подмина. Всяка от нас малко или много има представа колко струват хормоните. Смятате ли че производителите на пилешко месо могат да си позволят да ползват хормони за производство на бързооборотна стока (тоест продукт с много малък марджин). Е, аз мога да ви кажа - няма как да стане.

Относно антибиотиците - животните не се тъпчат с антибиотици поради 2 причини:
1. Антибиотика подтиска прираста, и увеличава конверсията на фураж, а произодителите искат пилетата да растат и то с по малко фураж.
2.Антибиотиците не са евтини, и няма да излязат сметките накрая.

Във всяка една голяма лицензирана кланица има представител(И) на ДВСК, които вземат проби от абсолютно всички партиди заклани животни. Ако се намерят следи от антибиотик, партидата не се допуска на пазара.

Да, има случаи когато се дава антибиотик (на каквито и да е животни) за да се оздравеят и не се допусне да умрат - така както при хората. Но всеки един антибиотик има карентен срок - времето необходимо на организма да се изчисти от АБ. Примерно АБ с карентен срок 10 дни не може да се даде по късно от 15 дни преди клане.ДВСК ветеринарите следят стриктно този срок да се спазва.

А това че се давали АБ за да се пазят пилетата от птичи грип е просто нелепо за всеки който има елементарни познания в областта.

Естествено всичко горе написано важи за големите лицензирани производители, където контролът е много строг на всички нива - от халетата за производство до кланицата. Да, вероятно ако си купите пилета от нелегална кланица която коли по 2 - 3000 пилета на ден при ужасни хигиенни условия може и да имате оплаквания. При големите обаче това не се допуска.

Не искам да обидя никого с поста си. Работя в една от двете най големи компании за производство на пилешко месо в Бг и зная какво говоря. Не казвам коя е защото целта ми не е реклама. Просто всяване на яснота.

Дано съм била полезна. Пак казвам не искам да създавам конфликт във форума.

Аз лично не купувам от частни производители каквото и да е месо. Няма никаква гаранция за здравния статус и произход на месото. Да, сигурно не му е било давано АБ на животното, но дали е било здраво или заклано след като се е разболяло тежко...
*
Re: Седмицата 11.02.-17.02. - здрава и весела!
« Отговор #59 -: Февруари 12, 2008, 15:55:45 pm »
Нивеар, напиши, моля те, двете големи производителки на качествено пилешко месо. Аз, например, не ги знам. Отивам на Кауфланд и Била и каквото видя по рафтовете и с по-пресен срок, това купувам.

Alexandra