0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #80 -: Януари 09, 2008, 08:36:59 am »
Добро утро и от мен!
Бързо да оздавявават Деската и снахата!

Цитат
С какво мазахте белега и имаше ли някакъв ефект?
С нищо не мажа. Доктора тъй ме е избродирал, че вече почти не личи.

Цитат
от два дена се опитвам да пасирам прясна ябълка с пасатор Браун, колкото и да го въртя, все остават някакви малки частички, като грашки, не е същата консистенция като при купешките пюрета. Банана се пюрира добре, става гладко пюре/ А искам да дам на детето и пясна ябълка, ама с тия грашки, се дави и й се повдига. Кажете моля технология и уред с кито да стане гладко пюре.

Аз понеже съм тъпо и упорито и купешки пюрета не купувам с малки изключения, та да си кажа, че пасирам ябълка без проблем. Пасатора ми е някаква китайска измислица  - подмарка на Елит. Съвет - ако ябълката е прекалено сипничава, в смисъл няма толкова сок, добави малко преварена вода или АМ. Другата технология е леко да я задушиш на водна баня. Бърди препоръчва и печена.
За седенето - споко, нормално е. Виктор също е като невеляшка.
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #81 -: Януари 09, 2008, 10:16:08 am »
За много години и от нас. Здрави и усмихнати, щастливи и обичани през цялата 2008 година.

Малко на патерици са ми честитките, но едвам сега смогнах.
Честити месечинки на бебоците, честито на именниците, честито на всички празнуващи , с пожелание за здраве и любов, дрегото само ще си дойде.

Съжалявам много за болните дечица, ужасно е наистина. Знам защото ние се отървахме само бронхит преди празниците и за Коледа бяхме пушка вече, но другите приятелчета на Тони вече потретват заболяване, което много ме притеснява. В тази връзка не събирам Тони с деца, не сме излизали на качествена разходка от сумати време, последно на 01.01.08. Навън е или мъгливо или духа силен вятър или е ледено мразовито или ... . Мда полудяваме си ние бавно с Тонино в къщи, щуротия след щуротия, немога на компютъра за миг да седна, то не е дърпане, писане, изключване ... Тази зима е просто кошмарна, но здраве да е, това е най важното.
Иначе по съвет на д-р Бърди съм се заредила и аз със сироп Вентолин, че малчо като че ли имаше леки бронхиални спазми, когато беше болен, та сега почти има всичко в домашната аптечка.
Бързо възстановяване на дечицата и се пазете, макар и да изглежда вманиачено. Да ми е болно детенцето ме плаши много, защото при децата болестта се развива много бързо и докато реагираш да заведеш детенце пи качествен специалист-педиатър, могат да се получат недай боже усложнения, поне в Бургас е така за съжаление :x :(

За пасирането на ябълката, аз добавям малко вода или АМ, ако се добави АМ ябълката/крушата не потъмнява така бързо.

Здрава седмичка за всички.

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #82 -: Януари 09, 2008, 10:17:53 am »
Албена, аз слагам ябълката на пара, барабар с моркова. И вече омекнали ги пасирам, като добавям едно пЮре не Гербер от синя слива, за да разхлабва. Но то това са вариации, де. Между другото, свеки ми пратила една книга английска с рецепти за бебешки пЮрета. Там пише, че пресен плод се дава най-напред банан, манго, папая и авокадо, щото били меки, гладки и зрели. Ябълките и крушите ги правят на пара или варени в Англия.

За себе си купувам и ям пЮрета на Ганчев. Уж да не ям шоколад. Онзи ден намерих една огромна твърда лЮспа вътре, реже като стъкло. Явно е изкристализирало лимонтузу. Таман да го бях дала това на детето! Сега и на мен ми се отщя да ги ям. И пак съм на шоколад.

За седенето-ми то е рано още. Ние сме на 6 и половина, слагам между възглавнички. Да взаимствам от изразния език на Лейди: като невеляшка е Али! :-)

Лейди, хич ли не ти личи белегът? Моят пък само на места е почти минал, иначе ми е червено и дебело. Нищо не мажа, нямам време за превземки.

Болните дечица да оздравяват, милите! И всички други да седят здрави, не позволявам болести по нашите форумски ширини!
Alexandra
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #83 -: Януари 09, 2008, 10:31:51 am »
Браво Лейди!!!
Само така! И аз пюрета не купувам никой не може да ме убеди, че има нещо по-добро от пресни плодове или от домашно приготвените.

Стефи Нинко - ужас!!!
Направо ме втресе като ви прочетох. Дано бързо да се оправяте!Сега има да го наблюдавам Колето под лупа.
В очакване ....
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #84 -: Януари 09, 2008, 11:04:13 am »
Albena, с прясната ябълка и аз понякога има този проблем - ако е по-хлебна, се пасира по-лесно - добавям малко топла вода само. По-твърдите, обаче, и аз не мога да ги пасирам, хем съм със супер мощен пасатор. Тогава леко я задушавам и се пасира без проблем и без добавяне на вода. Във форума се коментираше, че от всички термични обработки - най-добре да се пече. Признавам, че по-често задушавам, защото по-бързо става.

За сядането - съвсем на време се движите в развитието и скорто вече ще го прави без опора :wink:

Аз също предпочитам да готвя за бебето, отколкото да купувам готови пюрета и разбира се долу -горе имам необходимото свободно време. Обаче има едно НО - как да имам вяра за качеството на продуктите. Има плодове и зеленчуци купешки , от които никога няма да направя домашно пюре и предпочитам купено. Няма да направя пюре от купени моркови - морковите поемат всякакви гадости, а мутиралите по пазарите са ми ужасни на вкус и просто не мисля, че това нещо вече е морков :( затова като свършат запасите от мамината градина, ще минем на хипски, например. Същото - сини сливи - еми не се сетих да изсуша малко овреме - купих едни в пакетче, ама не посмях - знам ли с какво са третирани и омазани. Пак ще предпочета герберската синя слива. И то по тази логика за съжаление май са повечето плодове и зеленчуци по магазини и пазари. Засега караме изключително на домашни запаси, купувам кривите ябълки и круши от бабите на плиска и графа и така.
*

    mecheto

  • ****
  • 753
  • на мама джудженцата
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #85 -: Януари 09, 2008, 11:11:49 am »
А колко до време след като е направено пюрето може да се даде на детето?
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #86 -: Януари 09, 2008, 11:30:27 am »
Ако плода е задушен на пара - според мен до 24 часа спокойно. Ама при нас толкова дълго не изкарва :lol:. Ако е прясно настъргана ябълката - до половин час, после не че се разваля, ама витамините заминават
В очакване ....
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #87 -: Януари 09, 2008, 11:31:34 am »
А колко до време след като е направено пюрето може да се даде на детето?

Ако е от пресен плод максимум 6 ч., после си губи вкуса според Бърди. Ако пюрето е от печени/варени плодове може до 48 ч. в хладилник, това от личен опит.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #88 -: Януари 09, 2008, 12:06:07 pm »
Стефи, Нинче, дано бързо да се оправят дечицата! Много ви прегръщаме :bighug:
Мармотче, пробва ли с каучуков биберон? На мен в болницата една акушерка ми обясняваше как на бебетата им е трудно да пият от силиконов биберон в началото. Тя Мия беше готова да пие от всякакви биберони, само и само да не я мъча с гърдата, така че не е създавала проблеми в това отношение. Та, ако не си, пробвай ги, те са по-меки и би трябвало на Димана да й е по-лесно.
За сядането, нашите педиатри въобще не ми даваха да я слагам Мия да сяда преди шестия месец, така че има време за сядането стабило.
За пюре от прясна ябълка, според мен трябва да го давате до 20 минути след приготвянето, след това се губят част от витамините.
Белегът от секциото с нищо не съм мазала, защото въобще бях забравила за него. Доколкото знам трябва да се маже веднага след махането на лепенките, за да има смисъл. Моят е почти козметичен и не се личи особено.
Ема, ние с говоренето сме доста назад, така да се каже. Мия казва "мама, айде, не" и си казва името -Ама -така се е кръстила. По едно време викаше и "баба и наня", ама за седмица само и после спря. Иначе всичко разбира и посочва, ама не може да го изкаже все още.
<br />[link=http:
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #89 -: Януари 09, 2008, 12:13:03 pm »
Бладаря за подкрепата момичета, дано скоро всички болни дечица да се оправят, че наистина е кошмарно :(
Цвети, не е от пневмокога, него го изчистихме, на контролата нямаше нищо. Това сега е вирусно, изследванията показват че няма бактериална инфекция, ливкоцитите й са дори да ола граница. Незнам на -20 градуса как успяват дасе въдят тези вируси. Бийста и той болен в къщи с 38.5 Т, кашля като магаре, текат му сополи, абе ужас. Пазете се много.

Плодовете ги давам настъргани или пасирани, зависи какви са. Деси много обича манго с ябълка пасирани :D Бурканчета и аз като цвети давам само от сини сливи, защото такова не сколасах да замразя, но череши, вишни, дюли ... имам.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #90 -: Януари 09, 2008, 12:14:02 pm »
Имам да се хваля http://stirianowa.multiply.com/video/item/12
въпреки, че е болна, Стефито реши че трябва да почне да ходи и днес мисля една бърза прощапулка да направя, защото другата седмица трябва да отида за два дни на  работа, единия от които сряда и от 21 застъпвам редовно
после ще разказвам какво е избрала :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #91 -: Януари 09, 2008, 12:28:58 pm »
бързо оздравяване на вси4ки де4ица ,маики и татковци
Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #92 -: Януари 09, 2008, 12:36:45 pm »
Привет и от нас!

Първо бързо да оздравяват болните дечица и повече да не боледуват! Като знам аз как се чуствам когато съм болна и съм голям човек, и за малките слънца ми става много мъчно...

Браво на Стефито, добро начало, скоро ще тичка и няма да има стигане ;).

Белега и моя е още червен. Аз си бях взела контратубекс, но като почнах да се мажа и тръгна да изтича малко кръв и гной от едната страна и аз го спрях. Не мисля, че той е бил причината, но за всеки случай. Моята бродерия е на толкова ниско, по ниско е от лапароскопските белези че няма да се вижда изобщо.

Говоренето до колкото знам си зависи от детето и знам че принципно момченцата по-късно проговарят. Племенника ми проговори на 3 години, сега е на 7 и неможеш да му затвориш устата.


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    aii

  • ***
  • 386
  • На мама чудото :)
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #93 -: Януари 09, 2008, 15:54:51 pm »
Здрасти и от нас! :)
Тъкмо да ви питам за ябълката и вече чета какво пишете-ама не разбрах ябълката първо я стържете или като я варите я нарязвате на кубчета?Дайте на неуката  :oops: цялата технология,че мойто джудже като ме види да ям ябълка пощурява да и давам.
*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #94 -: Януари 09, 2008, 16:02:27 pm »
Много тъжно е, когато боледуват дечица. Желая Деси и Криси да оздравеят бързичко, и изобщо да няма болни деца :(.

А къде е manhatan?? Дано да са добре.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #95 -: Януари 09, 2008, 16:50:36 pm »
Ужас, горките ни малки дами Деси и Криси, какво имало да патят :(. Бързо оздравяване и на двете ви и повече дано няма такива теми.

Мини, честито прохождане на адашчето! На теб сили да я гониш.

Албена, сядането е много индивидуално, както май и всичко друго. Деси на СтефиЗ седна много рано, преди моя Дани, който е 4 месеца по-голям от нея. Дани седна стабилно едва около 9-10 месеца, направи първите самостоятелни крачки на 1г 3м, истински проходи чак на 1г 5м. И аз му се тревожех доста, а явно не е имало защо, просто всяко дете си има ритъм. Ако всичко на контролите при педиатъра е нормално, дай й време на принцесата.

Еми, за говоренето съм чела, че децата в двуезична среда проговарят по-късно от връстниците си, но после дръпват много бързо и разбират с лекота и двата езика. Това е невероятно богатство за тях. Моята кума е българка, женена за поляк, живеят в Германия, та тяхната дъщеря дълго казваше само откъслечни думички, а сега е на 3г и вече разбира 3 езика. Понеже Дани ви е горе-долу връстник, да дам статуса при нас - той вече говори много, знае си роднините, части на  тялото, казва здрасти, заповядай (бадай) и чао, някои любими храни и напитки, дъжд, сняг, топло, светло, тъмно, иска ключовете на тате или да прави щрак-щрак с лампата. Вика си бате пред Димана, знае, че тя е бебе и я забавлява с а-гу-гуу :) За другото сочи с ъ-ъ и трябва да уцелиш какво иска, той си казва съвсем осъзнато "да" и "не" и ни насочва, а после като му кажем името на предмета, се опитва да го повтори. Май има вроден талант да имитира - освен думите, често имитира други звуци. На животните ние сме го учили, но той сам реши да покаже как кашлял дядо му и как хъркала баба му; като иска да пие със сламка, имитира сърбане. Но пък с прохождането беше много бавен, така че явно все има с какво да ни учудят децата и за какво да се тревожим.
« Последна редакция: Януари 09, 2008, 16:53:43 pm от marmotche »
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #96 -: Януари 09, 2008, 17:45:49 pm »
Привет и от нас!!!
Честита Нова Година на всички!!! Нека ви донесе много здраве, любов и сладки здрави бебчета!!!
На 3-ти Януари Дара стана на 1 годинка!
 :balk_12: :balk_46: :balk_46: :balk_46:
Ние бяхме в Банско и заради бедственото положение в Русе, се прибрахме преди 2 дни... Така, че рожденният ден не се получи по план, но импровизирахме на място и стана голям купон - 12 възрастни и 5 деца, купена в последният момент торта от супермаркета, веселба и мноого наздравици!!! Явно на Дара и предстоят все такива рожденни дни - където ни свари... я в планината, а на остров Бали...  :wink:
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #97 -: Януари 09, 2008, 18:32:22 pm »
Момичета, да ви питам как се смятат месеците?
от 0 до 1 м е първи месец
от 1 до 2 м е втори
от 2 до 3 е трети месец,така ли?
Питам, защото като чета какво трябва да прави детето на еди колко си месеца,да съм сигурна.
Честит рожден ден на Дара!!!Да расте здраво и послушно дете!
« Последна редакция: Януари 09, 2008, 18:37:07 pm от joshi »
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #98 -: Януари 09, 2008, 19:00:30 pm »
Джоши, то това като седмиците през бременността  :lol:. Зависи кой как ги вижда нещата. Според мен Първи месец е от раждането до навършването на 1 месец, а когато става дума, че детето трябва да прави еди какво си на 1 месец, това е на навършен.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

    Nadyn

  • *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #99 -: Януари 09, 2008, 20:01:15 pm »
Миличките дечица! Настръхвам като си помисля.
Бързо да се оправят и оздравяват.

Честит 1-ви рожден ден на Дара!
Да расте много здраво и весело дете!
 :ballons: :balk_12: