0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    kassi

  • *
  • 5258
  • Мама на трима
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #60 -: Януари 08, 2008, 14:29:49 pm »
gery_k77, за лохиите и аз питах в предишната седмична тема. На около 40-я ден спряха след около 10 дни като се почна пак, но много по-обилно. Вече не знам цикъл ли е какво е. Док ми препоръча да изкарам още един курс Метергин, Вит Ц и калций. Е, сега чакам най- после да спре, поне вече не е тоолкова обилно колкото беше преди дни

И при мен беше така. 40 дена зацапване/ДО 23.11./, спря и след сеДмица си беше обилен МЦ, а сега на 01.01. пак МЦ, според мен се регулира вече :D.


София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #61 -: Януари 08, 2008, 14:50:13 pm »
А бе, понякога ме напушва на смях като ви чета: "Леле, памперсът ми пропусна ВЕДНЪЖ"... А бе, нали бебета са това? Как може бебе без никога да не си напишка или наака дрешките? Аз си умирам от кеф нашата като я съблечем гола и точно тогава да опишка целия си бокс! И все се надявам памперсите да пропуснат малко аки, да натопя и аз едни дрехи в легена, да ми виси всеки ден пране на балкона, да знаят всички, че имам бебе, да знам аз, че живея!

Шакира, ти онази опърничава Шакира ли си от Белгия? Я гледай какво свястно момиче и добра майка си станала...  :wink:

И аз не търпя Али да плаче. Винаги е с причина: най-вече боли я коремчето, има заседнала оригничка, не може да пръцне, спи й се, гладна е и така...Винаги милвам, вдигам, нося, само и само да и мине. И й минава! Но тя е голямка и лесно се разбира какво иска. На по-малките бебета трудно се разбира. Който издържа на бебешкия рев, да внимава за пъпни хернии и посиняване от рев, да седи в стаята и да контролира положението.
Alexandra
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #62 -: Януари 08, 2008, 15:14:16 pm »
Васи, и Мия се омазваше така в периода между 5 и шестия месец, но тогава акаше веднъж на 2 дни и количеството си беше значително.
Преди да тръгнете на фитнес, консултирайте се с лекаря си и ако той ви разреши, тогава го правете. На мен ми разрешиха да правя гимнастика 2 месеца след секциото, но аз имах време само вкъщи понякога за гимнастика. Лохийте доколкото си спомням спряха някъде 38 дни след секциото и една седмица след това пък ми дойде цикъла. Първите 2-3 цикъла след раждането бяха доста по-обилни отколокото обикновено, после се нормализираха нещата.
<br />[link=http:
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #63 -: Януари 08, 2008, 15:23:26 pm »
Честита месечинка на   :balk_100: Ели !



Жива и здрава за радост на Мама Гери!
 :balk_53:Много вкусна торта!


Гери, на мен лохиите ми спряха месец след раждането.
А от неделя съм с цикъл както си му е реда с болки и всички екстри!
И аз планувам скоро да отида на лекар и се насочвам към д-р Благоева
за да не отнемам от времето на лекуващия ни досега лекар!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #64 -: Януари 08, 2008, 16:39:31 pm »
Честити месечинки на всички и малко позакъснели именни дни! Честити рожби на когото не съм успяла да честитя още!

Ние сме ок, само време много рядко ми остава, та затова до нета стигам на високосна година, ама сега нали е високосна, та ей ме на :) Димана е много будно дете, гука, разглежда, супер се справя с гимнастиките и е доста кротичка. Обаче още няма 5 кг, последния  месец едва 300г е качила. Аз се боря много за кърмата, то не са билки, чайчета, хомеопатии, кърмене по-често, но резултатите не са много добри - сутрин сме ок с дозите, но следобяд едва изсуква 90г от двете гърди, а вече трябва да са 130. Та май ще се дохранваме, а не знам как ще стане, като тя не може да суче от шише - вода пие по 1-2 глътки и плюе, АМ пробвах с 3 различни накрайника - Авент, Нук и Mothercare, и не засуква от никой. Някой да има идеи?

Гери, за лохиите след секцио (ние, гледам, сме раждали през 3 дни) - моите спряха едва на 7-мия ден, но на 17-тия направих обилен кръвоизлив, после още 1-2 на следващия ден. Оказа се силен спазъм на шийката, който не е позволил на матката да се изчисти. Кръвоизливите са били затояли лохии, изтласкани от спорадични силни контракции по време на кърмене. Такъв спазъм се вижда на ехограф. На мен ми приложиха "химически масаж" - бусколизин, който отпуска шийката, половин час след него Метергин, който прави силна контракция и така задържаните лохии се изтласкват. Помогна и лохиите спряха окончателно около 30-тия ден, цикъл нямам още. Обаче метергинът потиска секрецията на пролактин и кърмата намаля временно, голям зор видях с възстановяването. Обаче тези 90 дни лохии при теб ми се виждат адски много, особено след секцио - там тампонират матката и лохиите не са така обилни, като при нормално раждане. Най-добре иди да се посъветваш с гинеколога си.

Каси, за пентаксима- рядко има странични реакции, най-много леко повишена температура и лошо настроение за 1-2 дни. Даниел започна ваксините на 6 месеца и може би заради това не е имал никакви реакции. Димана вдигна 38.2 градуса вечерта след ваксината, свалих я за 2-3 часа само с разсъбличане и леко обтриване на ръчички и краченца с влажна кърпа и това беше. Срещу локалната реакция на крачето нашата педиатърка слага лепенка с охлаждащ гел Koolpatch (не е правописна грешка :), така се казва лепенката) веднага след боцването, върши чудесна работа.

Мече, за бибите - производителите би търябвало да укажат на опаковката колко дълго да се ползва. За силиконовите на Авент - 3 месеца, важи и за тези за хранене, и за залъгалките за смучене. После се сменят.

Плачът - 2-3 месечно бебе не може да се глези, все си има причина да плаче. Аз не съм оставяла никое от децата да плаче, сърцето ми не изтрайва. Сега, ако трябва да идеш до тоалетна, да направиш млякото или да спреш котлона, нямаш много избор, но е за кратко. А ако гледаш сама близнаци, не знам как може да се справиш. В по-късна възраст наистина може да се учат да ни манипулират с плач, ама не и преди половин годинка.

Хубава седмица на всички!
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #65 -: Януари 08, 2008, 16:54:30 pm »
В крайна сметка и при мен може да е било цикъл, защото бяха спрели, но интервала от спиране и почване не беше голям пък и бебето е изцяло на кърма, иначе нямам болки, нямам кръвоизливи а аз циклите с това ги свързвах. А на лекар се надявам да ида тоя месец, ако дойде някоя баба за гледачка, че с бебка няма как да стане...


Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*

    sami

  • *****
  • 1148
  • Обожавам малките ми куклички!!!!!!!
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #66 -: Януари 08, 2008, 17:00:45 pm »
При мен спряха някъде 2-3 седмици след раждането.
А после някъде след една седмица ми дойде нормалния си
М.
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА МАЛКА,СЛАДКА ЕЛИ !!!!!!!


http://www.zdravei.bg/videos/id_6940/title_v
torija-rojden-den/http://bg-mamma.com/ticker/69256
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #67 -: Януари 08, 2008, 17:29:06 pm »
Гери,честита месечинка на малката,вече голяма Ели!!!
При мен лохии си имаше до втория месец.На няколко пъти спираха и пак почваха,но аз не съм със секцио,така че е различно.
Мармотче,ми то детето ще седи гладно,милото,ако не иска да суче от биберон :(.Незнам какво може да се направи :?.Дано нещата да потръгнат.
Като чета за температура на децата и се сещам да ви питам ,как мерите температурата?Слагате ли нещо на края на термометъра?
Каси,как ще ги отучваш от нощното хранене?Аз чакам моя сам да се отучи :).
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #68 -: Януари 08, 2008, 17:48:17 pm »
Писах, писах, натиснах Публикувай, пък постинга ми го няма. :?

Коки, не отлагай лекаря, че аз докато се наканя да отида и се оказа, че имам възпаление на лигавицата на влагалището. Сега пия лекарства, при които е противопоказано кърменето и сега за 10 дни сме на АМ. :(
Мармотче, аз се борих 2 дни докато Алекс свикне с шишето. В началото мислех, че не харесва АМ или замразената кърма, а то се оказа, че просто не я кефи да пие от шишето. Таман бях решила по съвет на Роби да купя на НУК от бибероните, които имитират майчина гърда и точно тогава Алекс взе, че се примири със шишето и почна да яде без да плаче по един час преди това. Но пък аз нямах никаква алтернатива, та затова бях доста настоятелна.
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #69 -: Януари 08, 2008, 17:50:44 pm »
Привет и от мен,януари наистина е пълен с празници, но за сметка на това е много студен и е труден за разходки в тия преспи. Аз се сещам за един такъв въпрос към всички, които са раждали секцио: С какво мазахте белега и имаше ли някакъв ефект?
Аз още с нищо не го мажа, а дали вече не е и късно и едва вчера си купих колан за след раждане.

*

    Nina

  • *****
  • 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #70 -: Януари 08, 2008, 20:01:10 pm »
Здравейте момичета, успешна нова година от нас.
Едвам сега сядам за малко...
Пазете се много, че май Соломон е пристигнал :(
Ние у нас от 31.12. се натръшкахме - мъжа ми, детето и аз...После и бабата и дядото... Аз развих пневмония и се бях нагласила да умирам, е размина се за сега умирачката, но антибиотиците ги пия количествено и качествено. Детето май минава по-леко, не е с вискока темп. вече, но и тя е на антибиотик милата, кашля, нос. Баща и също го разтресе една 39.7 темп. и го киснах с оцет, изобщо - как тръгна годината........
Тамън и захраних Кристина и преостановихме...
Много ми е криво и нещастно. Сега разбрах какво е да ти е болно детето  :(
Бъдете здрави момичета и много щастливи.
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #71 -: Януари 08, 2008, 22:10:01 pm »
Мда, вируса е ужасен, и ние сме в болница :(
Малко по-различно се развиват нещата, но то предполагам е до организъм. няма температура, кашлица и хрема, но от вчера е с присипнал глас, лекарката каза ларингит, но тази сутрин към 5 вече дишаше толкова трудно и тежко, че я нарамихме за спешното. Е като ни видяха, направо си ни прибраха. та сега сме болница на инхалации през 3 часа с вентолин и физиологичен серум, и Урбазон :( Ларингит, Бронхиолит и лек бронхиален спазъм сутринта ...
Тук педиатърката каза, че сега върлува точно такъв грип и много трябва да се внимава, защото се развивало адски бързо, както явно и при нас стана, но ние нали сме от страхливите та сме дошли на време :) Лошото е че може да се задуши детето или да развие пневмония :(
Абе ужас.
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #72 -: Януари 08, 2008, 22:24:37 pm »
Леле,Нина,Стефи,да нагушкате милите дечица Криси  :bori_007:и Деси :bori_011:.Дано бързо да им мине.Много ми е мъчно така като децата боледуват. :balk_146:
« Последна редакция: Януари 08, 2008, 22:26:12 pm от joshi »
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #73 -: Януари 08, 2008, 22:35:04 pm »
Много, много съчувствие за болните дечица :(

Дано се оправят по-бързо.

При нас малките са добре, но баткото от много излизане през ваканцията, се сдоби с чуден бронхит, отслабна с 6-7 кг и сега 10 дена на антибиотик.Щото криел от мен, че има температура, за да не го оставя в къщи, и две седмици не се спря.Дано бързо да премине.

Момичета, да ви питам, специално наборите, казват ли и колко думички.Моите нищо казват , само мама, тата и бата, другото не мога да го отделя като смислена дума.Вече би трябвало да казват много повече работи... Иначе бебешките разговори са безкрайни...но друго не.

Как е при вас?

Много мами не са се разписвали скоро, дано всичко е наред

Поздрави
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #74 -: Януари 08, 2008, 22:37:31 pm »
Миличките! :( Бързо да оздравяват малките красавици.
*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #75 -: Януари 08, 2008, 22:38:29 pm »
Стефи, нагушави Деската от нас- така беше Стефи като ни вкараха в болницата, зная какво е  :(
Стефи е с подобни симптоми, но хванати в зародиш, днес й пуснах гърлен и носен секрет, да видим все пак дали и какво има там
аз от една седмица съм с вирус, дори и от антибиотик не ми мина, почти съм пред оправяне, ходихме одеве превантивно да й сложат доза Урбазон, да не направи нещо през нощта  :(
Нинче, дай Боже да не стигате до болница ама никога
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #76 -: Януари 08, 2008, 22:46:29 pm »
Леле, Стефи, в болница ли сте бе, аз се чудех къде изчезна :( Много съжалявам, стискам палци бързо да се оправите! И какво, това нещо друго от онези коки - вирус пък сега...
ох, аз още не съм дала секрет, както ме посъветва. а днес пък, докато сменях памперс, Симона се изпишка и се размрънка, все едно и е дискомфортни и аз мнооого добре си припомних престоя в болница :( в коя болница сте?

Нинче, да, най-кофти е да ти е болно детето. сурцето ти е свито, тръпнеш, тревожиш се, а като оздравее, се радваш с все сърце като се дере с ясен мощен плач и като прави магарии, точно като едно здраво дете...
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #77 -: Януари 08, 2008, 22:52:01 pm »
Стеф, бързо оздравяване на Десито. Дано няма повече болни дечица, че ми се къса сърцето направо!
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #78 -: Януари 08, 2008, 23:26:31 pm »
:(Милите слънца!Бързо се оправяйте!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Re: Седмицата започва с празник 07.01-13.01.
« Отговор #79 -: Януари 09, 2008, 00:31:12 am »
Честити месичинки на Митачето и Ели. Да растат здрави и непослушни :)

Стефи, Нинче, бързо оздравяване на всички, най-вече на дечицата. Най-неприятно е когато са болни, всички други магарии и глезотии се преживяват.

Да ви попитам момичета,
1. от два дена се опитвам да пасирам прясна ябълка с пасатор Браун, колкото и да го въртя, все остават някакви малки частички, като грашки, не е същата консистенция като при купешките пюрета. Банана се пюрира добре, става гладко пюре/ А искам да дам на детето и пясна ябълка, ама с тия грашки, се дави и й се повдига. Кажете моля технология и уред с кито да стане гладко пюре.
2. От кога започнаха вашите чада да стоят седнали стабилно, без опори? Нашата сега навърши 6 мес, ама все още не може да седи без опри стабилно.
Поздрави