0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за овулацията
« Отговор #960 -: Юни 17, 2009, 17:31:10 pm »
Овулацията не може да се докаже от един контролен преглед ! Може би се предполага обаче, че щом си забременяла нямаш проблем с ову.
 Успех ти желая и скоро да се похвалиш!
Благодаря ти за пожеланието дано  :crossfingers:И аз така мисля но просто не мога да си хвана ову.с тези тестове сега започнах и да си меря базалната температура! :bighug:

*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #961 -: Август 14, 2009, 04:59:44 am »
Момичета възможно ли е да има Ову преди Чхг да падне до 0? Миналия петък имахме Чхг 22, и днес възоснова на тестове, Овулационни болки от преди 2 дена и БТ, си мисля, че ми беше Ову-то. Търсих из нета, мненията са, че е напълно възможно. На някой случвало ли му се е?

*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #962 -: Август 14, 2009, 15:03:53 pm »
Моята лекарка ми каза,че докато ЧХГ-то не падне до нула .неможе да има овулация. А следващия цикъл ,след аборта да очаквам около обичайната си дата в месеца.
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #963 -: Август 18, 2009, 15:02:29 pm »
Здравейте, момичета. Аз нещо май се обърках с календара си. Първо да кажа, че БТ меря едва този месец и то от скоро, защото не мога да определя овулацията си. За проследяване с УЗИ не може да става въпрос в този град. Опитах с тестове за овулация и на 10 август теста отчете категорично +. Тестовата беше по- наситена от контролната. С партньора ми обаче живеем доста далеко един от друг и той най- рано на 11 август успя да дойде и то в 18 часа. Моля, ако някой може да помогне да погледне графиката ми- тя е в подписа, но не мога да я направя с картинка като вашите :)Мисля, че се отваря въпреки това. Изчетох целия форум, разгледах на всички графиките и така и не можах да определя моята овулация на 10 или 11 или на 12 е била. На 11 вече беше с бледа втора черта, значи отрицателен. По вашите графики посочвате овулацията си или в деня с 2-те чертички или на следващия или дори на по- следващия. КАК да определя точно деня на моята овулация?! Защото от това зависят и срещите ни.
О, картинката ми се е появила, браво на мен ;)
джиджи, сега прочетох поста ти и се извинявам, че късно отговарям. То това моето не е смелост, а безумие и да видим до къде ще ме доведе. Извинявам се за офтопика.
« Последна редакция: Август 18, 2009, 15:20:24 pm от Alekstraza »
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #964 -: Август 18, 2009, 18:15:19 pm »
Ову може да е била на 9тия/10 или 11тия ден от МЦ...за жалост не си мерила БТ през тези дни и не можем да кажем кога най-вероятно е била,обаче сърцата ви са си на място така че дано да е станало.Успех
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #965 -: Август 18, 2009, 19:19:25 pm »
Alekstraza , има надежда да е станало точно, когато трябва! В упътването на тестовете пише следното:
Наличието на две цветни линии с еднакъв цвят и наситеност в тестовото прозорче, независимо коя от двете се е появила първа, означават повишено ниво на LH. Вие ще бъдете в овулация през следващите 24-48 часа. Тестовата линия може да бъде по-тъмна и по-наситена от контролната линия. Това също означава + резултат.

Това дословно ти го преписах от моите Clear Ovu test, от упътването вътре в комплекта, а не от упътването на кутийката. На мен ми остана една кутийка от тестовете и ти го преписах. Прочети на твоето упътване какво пише.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #966 -: Август 19, 2009, 09:24:39 am »
Да, изчетох внимателно упътването. Пише следващите 24, 36 часа. Ние се видяхме точно 24 часа след положителния тест, но все си мисля, че ову може да е била през ноща и всъщност тези 12 часа да са приключили преди срещата. Явно няма да стане без мерене на БТ и то всеки месец. Когато имам коректна графика ще ви помоля пак за помощ да го хванем този дзвер  :balk_69:
fibo, миличка, от твоите уста в Божиите уши! Без този форум момичета не бих могла да се оправя.
*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #967 -: Август 19, 2009, 10:49:21 am »
Здр момичета, от 3мес се опитвам да определя овулацията си -
в последната ми графика използвах тестове, които показват че овулация има, но БТ не отговаря на резултатите от теста. Бихте ли ми разяснили
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #968 -: Август 19, 2009, 11:15:39 am »
Здр момичета, от 3мес се опитвам да определя овулацията си -
в последната ми графика използвах тестове, които показват че овулация има, но БТ не отговаря на резултатите от теста. Бихте ли ми разяснили
Здравей,мила Теди!За сегашната ти графика е още рано да се коментира...може до ден-два да се вдигне още Т,но ако се съди по предната ти графика може и да не се вдигне...сега да не те плаша,не че не е възможно забременяване и с такива графики,но за твое успокоение защо не си пуснеш хормонални изследвания да видиш дали са в нормите си...Пожелавам ти успех! :)
*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #969 -: Август 19, 2009, 15:52:19 pm »
Здравейте момичета, бихте ли дали мнение дали е възможно да съм имала овулация при положение, че цикълът ми е дълъг и нередовен 30-40, рядко 60 дни. Ходих на фоликуметрия, до 24-ти ден от цикъла не се виждаше доминантен фоликул, имаше 2 х 10 и 10,5мм, но не нараствали, лигавицата беше 9,5. Лекарката каза, че вероятно цикълът е ановулаторен и да си почивам. За всеки случай отидох на преглед на 30-ти ден. Другата лекарка видя фоликули 10 и 12мм, лигавица 9,8мм, но имала структура като след овулация. Не можела да каже дали овулацията е минала, защото не винаги се виждало жълто тяло, но със сигурност не предстои и да чакам мензиса. На 35-ти ден усетих признаци на ову - чувствителни гърди и белтъкообразна слуз. Направих следобеда тест и ми показа отчетливо по-наситена тестова линия (до сега не ми се е случвало). На следващия ден тестът беше с две еднакви линии, но по-следващия тестовата леко избледня. Мислите ли, че е възможно да съм имала овулация, въпреки, че лигавицата вече е била променена? За съжаление не съм мерила много редовно температурата, защото разчитах на фоликуметриите, но съм нанесла данни от последните дни. Благодаря ви за мнението.
*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #970 -: Август 21, 2009, 15:06:37 pm »
Момичета,бихте ли ми казали колко време преди теста за ову не трябва да се пият течности и да се ходи до тоалетната?
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #971 -: Август 21, 2009, 15:08:22 pm »
Поне 2-3 часа преди това.
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #972 -: Август 22, 2009, 08:54:00 am »
Здравейте момичета,...........
Ако лекаря не е успял да прецени дали е имало О. ние още по-малко може да дадем отговор на този въпрос. Може да е имало О. може и да не е имало.
БТ в момента не е достоверна, защото има повече от 1 фоликул / т.е може да показва О. но да не е имало и обратно/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

    Чоки

  • ****
  • 713
  • Аз ще успея защото се боря!
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #973 -: Август 22, 2009, 10:32:23 am »
Първо да кажа, че БТ меря едва този месец и то от скоро, защото не мога да определя овулацията си. КАК да определя точно деня на моята овулация?! Защото от това зависят и срещите ни.
Мила Алекс, трудно е да се определи с точност кога е Овулацията.
Аз например месеци наред следя темперетури, правя тестове, чертая графики и вече мисля, че познавам тялото си, разбирам кога е Овуто, макар, че винаги имам съмнения.  :D

Ще споделя кое е най-важно според мен за да определиш деня на Овулацията си
1. Всяка сутрин по едно и също време измервай базалната си температура - за предпочитане е анално и винаги с един и същи термометър.
2. Записвай стойностите си всеки ден, като си водиш О. календар /има много хубави в нета, дори  и такива, които чертаят графики/ :chart:
3. Научи се да наблюдаваш тялото си как се променя през различните фази на цикъла. Наблюдавай цервикалната си слуз - тя също ще ти подскаже кога наближава Ову.
4. Записвай си всичко, което наблюдаваш и усещаш, какви лекарства взимаш. Така след няколко цикъла ще имаш по-пълна представа какво се случва в тялото ти, защо те боли кръста, защо гърдите ти са чувствителни, имаш подут корем или завишен апетит, или ти се е появило течение, или си малко по-чувствителна или раздразнителна от обикновено... и т.н. При всеки е индивидуално
5. Прави си тестове за О. Когато се появят 2 силно изразени черти, означава, че в следващите 12 до 48 ч. ще настъпи О.
6. Може да имаш болки в областта на яйчниците, придърпвания, спазми в дните около и по време на Овуто - отбележи си го в календара. Има момичета с болезнена О.

Това се сещам, поне аз така правя. Дано съм ти била полезна - на теб и на други момичета.

P.S. Мога ли да те попитам защо пиеш Утрогестан? За какво ти го изписаха?
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #974 -: Август 23, 2009, 09:01:52 am »
Здравейте момичета,

нещата при мен се объркаха доста съм на зор- Въпроса ми е дали има вероятност да съм забременяла?-положението е такова:

Правихме секс на 4-ия и 5-ия ден от цикъла тогава БТ ми беше 36.4 и 36.2....до овулацията БТ ми е 36.5, а след нея 36.8;36.9; 37....правих тест за овулация на ОВУ имаше бледа втора черта на 5-ия ден от цикъла ми-когато прваихме и опит за бебе, това беше вчера,...По принцип лекарката ми каза че овулацията ми е на 12-ия ден, по случайност точно тогава бях на преглед и тя я отчете...Цикъла ми е точен с продължителност обикновено 25-26 дни....Менструацията ми е 5 дни

Дали има вероятност да забременея на 5-ия ден от цикъла и защо само тогава хващам падане на БТ, наблюдавам го вече 3-ти месец..следващо такова падане не мога да отчета от 10 до 14 ден от цикъла, когато уж трябва да ми е овулацията, от 36.5 температурата скача на 36.8; 36.9 ; 37.00...Овулационния календар няма смисъл да ви показвам, на него не си отчитам БТ защото все забравям, водя си ги на лисче...

Колко дни най-рано мога да отчета бременност с кръвен тест...


*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #975 -: Август 23, 2009, 12:12:34 pm »
Палечке,мило,явно си доста объркана щото от поста ти повечето не го разбрах :lol:
Това в кръга на шегата.
1.Кръвен можеш най-рано да си пуснеш на 12 ден от МЦ.
2.Теста за О трябва да показва две еднакви по цвят чертички или тестовата да е по-тъмна,едва тогава се счита за положителен.
3.Спад преди О въобще не е задължителен!Понякога БТ просто си се повишава....

пп т.к. не можем да видим графиката ти,но от това което казваш става ясно че О е именно м/у 10ти и 14ти ден
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #976 -: Август 24, 2009, 08:01:01 am »
Здравейте момичета,

нещата при мен се объркаха доста съм на зор- Въпроса ми е дали има вероятност да съм забременяла?-положението е такова:

Правихме секс на 4-ия и 5-ия ден от цикъла тогава БТ ми беше 36.4 и 36.2....до овулацията БТ ми е 36.5, а след нея 36.8;36.9; 37....правих тест за овулация на ОВУ имаше бледа втора черта на 5-ия ден от цикъла ми-когато прваихме и опит за бебе, това беше вчера,...По принцип лекарката ми каза че овулацията ми е на 12-ия ден, по случайност точно тогава бях на преглед и тя я отчете...Цикъла ми е точен с продължителност обикновено 25-26 дни....Менструацията ми е 5 дни

Дали има вероятност да забременея на 5-ия ден от цикъла и защо само тогава хващам падане на БТ, наблюдавам го вече 3-ти месец..следващо такова падане не мога да отчета от 10 до 14 ден от цикъла, когато уж трябва да ми е овулацията, от 36.5 температурата скача на 36.8; 36.9 ; 37.00...Овулационния календар няма смисъл да ви показвам, на него не си отчитам БТ защото все забравям, водя си ги на лисче...

Колко дни най-рано мога да отчета бременност с кръвен тест...
Дай да видим графиката - нанеси си стойностите
5 ден от МЦ е доста рано да има О.
Ако МЦ ти е 25 дни О. е най-рано на 11 ден от МЦ. Сигурна ли си, че имаш О. всеки МЦ? Това, че БТ се повишава не означава, че със сигурност има О.

Тест уринен най-рано на 14 ден след О./за по-сигурно/, но може и на 12 ден след О.
Тест кръвен - след 11 ден след О.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #977 -: Август 26, 2009, 09:53:05 am »
Чоки, много благодаря за отговора. БТ я меря сутрин от 7,00 до 7,30 ректално с живачен термометър - изчетох доста мнения тук и реших, че така е най- правилно. Утрогестана ми го изписа един лекар понеже последните ми два цикъла бяха на 20-ти и 19-ти ден. Той реши, че циклите са ановулаторни и иска с прогестерона да регулира както дължината им така и да се стимулира овулацията. Второто за мен е абсолютна глупост. Поисках изследване на прогестерона, но той ме попита кога точно да го пуснем - в кой ден при този кратък цикъл и недоказана овулация. Затова аз реших за себе си първо да проверя с тестове ову има ли изобщо(или той е прав, че няма)Опитах да го убедя с УЗИ да го проследим, но нямам идея в тези допотопни кабинети с каква техника разполагат, а и той така или иначе отказа. Ако ме пратите при друг лекар ще кажа, че всички са такива, а в друг град да останем няколко дни за фолекулометрия и да правим кекс ....до нищо няма да доведе. Освен това и аз смятам, че имам проблем с прогестерона. Освен късия цикъл ми върви мах 3 дни, като последния път беше някаква кал в рамките на 1 ден. А най- голямото ми притеснение беше, ако евентуално бебето стане и прогестерона го няма, няма да може да се задържи. С този утрогестан обаче графиката е некоректна и не знам има ли смисъл да меря БТ. Януари месец забременях по чудо, за съжаление много хора тогава допуснахме фатални грешки и още не мога да дойда на себе си, нито знам някога ще се оправя ли, а това психическо състояние със сигурност в момента е основна пречка да не става. Както и напредналите ми години. Извинявам се много за дългия пост.
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #978 -: Август 27, 2009, 15:08:27 pm »
Чоки, много благодаря за отговора. .....
Това че прогестерона стимулира О. не е глупост - лекарят ти е прав.
Просто го е казал по най-простия начин за да е по-ясно.
Ако няма О. няма прогестерон, не прогестерона е проблем, а липсата на О.
Когато се нормализира МЦ и О. - ще се нормализира и прогестерона.
Ако заченеш - не се притеснявай от ниските нива на прогестерона - при бременност те се нормализират

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #979 -: Август 28, 2009, 09:08:34 am »
Благодаря, Денис :)
Този месец ще следя О с мерене на БТ и тестове. Ще помоля и вас тук по възможност да погледнете графиката ми и ако е имало О мисля да не го пия утрогестана. Ще ми се да си пусна едно изледване на 7-ми ден от О и да имам коректна графика само с моя си прогестерон. Тези два месеца в които беше толкова кратък цикъла лекувахме някакви анаеробни бактерии и много се надявам в тях да е била причината, въпреки, че аз не виждам никаква връзка м/у едното и другото. Благодаря на всички още веднъж :)