0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #720 -: Октомври 10, 2008, 16:23:35 pm »
Благодаря ти luba_boiko, аз се чудех дали всичко е нормално. А колкото до изследванията, живая в САЩ по настоящем и нямам здравна застраховка, така че никакви изследвания не мога да правя засега, в процес съм на подновяване на застраховката. Но дори и да имаш тук пак е много трудно с изследванията. Правя само тестове засега и се надявам.Благодаря ви все пак.


*
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #721 -: Октомври 10, 2008, 16:38:42 pm »
Зина също вариянт е и да следиш цервикалната слуз, за да предвидиш фертилните си дни!
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #722 -: Октомври 11, 2008, 21:28:01 pm »
Здравейте момичета,
Много активно чета темите във форума, но откъм писане съм много пасивна :oops: :oops:. И аз като повечето момичета тук, мечтая скоро да гушна своето слънчице  stork-boy ylinfant :) (бебеправим от 3-4 месеца - знам, че не е много, но...). Направо по темата... Преди няколко месеца бях на док., и той ми каза, че скоро съм била в овулация. Проблемът е, че 3 - 4 дни след това ми дойде. По време на прегледа ми беше 21 ден. Цикълът ми е 25 - 26 дни. Притеснява ме колко скоро е била скорошната овулация, преди 2 дни ли, преди 1 седмица ли?? Защото така излиза, че лутеалната фаза ми е 7 - 8 дни  :ask:. Ако съм била в овулация, незнам дали е възможно да се види 1 седмица след това, защото тогава лутеалната фаза ми е нормална, ако ли не излиза, че е мн. къса (къс цикъл с късна овулация, не е на добре). Не съм си засичала досега овулацията с преглед. Не меря базална температура, не съм изследвала прогестерон. Правила съм тестове за овулация, но те са все или всички положителни, или всички отрицателни. Знам, че е шантаво, но... :oops: Искам първо да прочета няколко мнения от Вас, и тогава ще реша какво ще правя.
Предварително се извинявам за дългото и объркано обяснение... :oops: :)
*

    denis

  • *****
  • 11303
  • Chaos absolute...
Re: Всичко за овулацията
« Отговор #723 -: Октомври 12, 2008, 07:52:41 am »
Здравейте.........
Спокойно  :D
От едни случайно вметнати думи, било то и на лекар, не е редно да си правиш никакви заключения.
За да се разбере дали има всеки МЦ О. и дали всичко е наред трябва да се направят изследвания /ФМ и хормони/ и то поне 2-3 МЦ.
Всеки МЦ си е сам за себе си - може да е било инцидентно.
Моят съвет - мери БТ и прави тестове за О. поне 3 месеца и с тях отиди на лекар за проследяване на О.
Успех  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #724 -: Октомври 14, 2008, 18:51:09 pm »
Здравейте всички :bighug:
Правя тестове за овулация Clear Ovu вече 6-ти ден
Вчера и Оняден имаше 2 черти доста се виждаха но аз прецених че са малко по-слабо ярки от тестовата, днес вече е открояващо светла тестовата.
Може ли вчера да си е бил положителен?
Моля Ви за отговор, може би днес съм в Овулация или е минала  :00001754:

Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #725 -: Октомври 14, 2008, 19:04:08 pm »
Положителен е най-вероятно днешният ти тест.А овулацията ще настъпи до 24-48ч.след + теста.
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #726 -: Октомври 14, 2008, 19:08:27 pm »
Съжалявам притеснена съм и може би не съм се изразила правилно, днес тестовата почти вече не се вижда.
 :(

Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #727 -: Октомври 14, 2008, 19:09:45 pm »
Щом са били по-светли от контролната черта лично аз не бих смятала,че е имало овулация.и на мен ми се е случвало.Нали знаеш ,че на всеки тринадесет цикъла има един ановолаторен/без овулация/.
Но това не ти пречи все пак да бебеправите днес.успех :)
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #728 -: Октомври 14, 2008, 19:14:12 pm »
Ами аз май по-ярка тестова не съм виждала и преди а при доктора се вижда Ову, и сега незнам аз ли прекалено прецизно изследвам тестовата, а вчера си беше ярка не мога да кажа че беше бледа. Уфффф полудявам вече.

Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #729 -: Октомври 14, 2008, 19:21:25 pm »
Аз за това вече не ги ползвам тези Clear Ovu,а си взимам Oview,при тях доста по-добре се вижда,даже ми се е случвало тестовата черта да е доста по наситена от контролната.
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #730 -: Октомври 14, 2008, 19:25:00 pm »
Много Ви благодаря, а тестовете се казват Oview, така ли? Ще ги ползвам следващия месец. Все пак ще пробвам днес, надеждата умира последна нали знаете

Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #731 -: Октомври 14, 2008, 19:27:06 pm »
А ,ами щом нямаш две еднакво наситени чертички значи тестовете са били отрицателни.И аз когато ползвах Клиър Ову так и не видях 2 еднакви чертички.Но с Овю всичко беше наред.
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #732 -: Октомври 14, 2008, 19:52:17 pm »
Казват се Oview-кутийката е розова с бяло и са 5бр./нямат вътре тест за бременност/
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #733 -: Октомври 15, 2008, 07:42:20 am »
Аз ползвах този месец Клиър Ову тестове и видях по-арка тестова линия от контролната.Преди този ден тестовите линии бяха по-бледи а след положителния почти я нямаше вече.
Руми това че при теб все пак е имало почти еднакви линии а последния почти я е нямало тестовата може да означава че при теб хормона е в по-ниски нива но все пак го има.Незнам и аз не и разбирам много но съм склонна да мисля че не винаги тестовете са коректни.Затова ти не се отказвай като мислиш че нямаш ову а си действайте по въпроса-не се знае.Може пък да се похвалиш накрая че си с две чертички на теста за бременност въпреки отрицателните тестове за ову. :D Късмет


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #734 -: Октомври 15, 2008, 08:17:43 am »
здравей Руми! И аз вече 2-ри месец ползвам Clear Ovu.Започнах да ги ползвам от десетия ден след началото на цикъла. Вчера беше 14-я и аз още не видях 2 еднакви линии. Може би защото ги ползвам сутрин към 10:30, но никога с първата сутришна урина. Днес е 15-я ден и ще пробвам този път следобед. Миналият месец, когато започнах да ги ползвам имах Ову според тях на 14- я ден. Не знам колко са надеждни, защото ние си правим секс постоянно, но още не съм забременяла. Може би не показват точно. Вчера усетих, че имам болка долу ниско, дали това означава, че съм била в овулация? Чак вечерта към 10 правехме секс, след като се прибархме от работа и вечеряхме. Объркани са тези тестове, но се надявам поне мако да ми помогнат!
Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно!
http://www.babyplan.ru/profile/33243
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #735 -: Октомври 15, 2008, 08:53:48 am »
Аз преди използвах Oview и никога не видях две чертички (верно и че не ги ползвах кой знае колко), последния цикъл бях с Clear Ovu и тестовата беше една идея по-бледа, но аз си го отчетох като положителен.
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #736 -: Октомври 15, 2008, 09:44:35 am »
Да и аз имам това предвид една идея по светла и аз си чакам :) а относно секса този месец предприех друга тактика през ден, така прочетох за да има свеж материал на другия ден иначе иние правихме цял месец нонстоп, даже сега ни е малко трудно, но целта оправдава средствата.
Дано  :crossfingers:

Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #737 -: Октомври 15, 2008, 16:45:30 pm »
Здравейте,
Моят 8-9 месечен опит с тестовете за овулация (Клиър Ову и Овю) показа, че не може изцяло и напълно да се разчита на тях. Разбира се, те дават добър ориентир, но е добре да се съчетават и с други методи. При мен много показателна бе цервикалната слуз. Правех тестовете от 11ти ден нататък и наблюдавах дали настъпва промяна в цервикалния секрет. На третия месец вече бях установила, че денят с овулация е този, при който секретът е най-обилен. За да илюстрирам какво имам предвид, ще Ви кажа, че първите дни след овулация се усеща лека влажност. Когато започва повишаването на лутеиновия хормон, тя се увеличава и започва да цапа бельото. По това време се появява втора бледа ивица на теста за ову. На следващия ден секретът е също толкова обилен, а втората ивица е вече по-наситена. На третия ден секретът е най-обилен и двете ивици имат еднакъв цвят. Това е знак, че в следващите 24 часа ще има ову. На следващия ден отново има две ярки ивици, може да се усети и лека болка отляво или отдясно. След това тестът става абсолютно отрицателен, което показва понижаването на ЛХ и е знак, че овулацията е преминала. През дните от този момент до новото менструално кървене почти липсва цервикален секрет и естествено сексът не е толкова хубав, колкото в предходния период.
Ако успеете да се самонаблюдавате по-внимателно, в един момент дори тестовете стават излишни.
Не бива да се забравя, че овулацията обикновено настъпва в следобедните или вечерните часове (затова и тестването е препоръчително да става следобед). Освен това, както правилно е посочено по-горе в мненията, има цикли, които са ановулаторни. Тогава има известно повишаване на ЛХ, което може да доведе до появата на втора ивица на теста, но така и двете ивици не се насищат еднакво на цвят. Това е нормално, случва се веднъж на 12-13 цикъла. Може да е причина за притеснения, само когато се повтори или потрети, защото на практика няма отделяне на яйцеклетка в продължение на повече от един месец. Тогава е възможно да се търси хормонално нарушение и трябва да се направи преглед при гинеколог и ендокринолог.
Та, моят съвет е да не се разчита само на тестовете, макар че са наистина много улесняващи. Аз така и не успях например да се ориентирам по базалната температура, просто защото се будя по различно време нощем и сутрин.С тестовете беше значително по-лесно.

Успех в начинанието и най-вече по-малко мислене за бебе.
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #738 -: Октомври 15, 2008, 17:28:40 pm »
На 13.10 си направих тест за ову (клиър ову)-беше положителен, с две много ярки черти. На същия ден правихме секс,но вчера пропуснахме....дали има още шанс...чудя се дали сме пропуснали овуто,нали тя настъпва 24-48 след положителен тест. Ох, ве4е се обърках тотално!
Re: Clear Ovu моля ви спешно!!!
« Отговор #739 -: Октомври 15, 2008, 23:07:26 pm »
Моми4ета,искам да ви споделя моя опит с тестовете.Не е кои-знае колко голям,но....Два месеца ги правих,но така и не видях втора 4ерта.Само един единствен път и то мога да кажа,4е беше по4ти въображаема(маи много исках да е там и зза това).В месеца които забременях,не правих тестове,не броях дните...просто оставих вси4ко на природата и то стана.Така,4е не им вярваите много.Успех на вси4ки! :cheerleader: