0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Да, посочените изследвания са първоначални, с цел успешно забременяване и износване. След два аборта се правят други - генетични и имунологични, които са много по-скъпи и не се поемат от ЗК.
Смисъла да се изследва първо мъжът е, че спермограмата в специализирана клиника ще отнеме минути, безбооезнено е и струва стотина лева, докато твоите изследвания могат да струват над 2000 лв, да отнемат много време и ла включват оперативна намеса (изобщо не броя че може да са болезнени). Не е лесно понякога да се говори с мъжете за това, но ако държи на теб ще го направи - това е ваша обща битка.
Вариантите ви са два: да опитате отново и да имате нова бременност, или да започнете с по-елементарните изследвания, посочени тук. И в двата случая ви желая страхотен резултат! Водете си нормален, по възможност здравостовен живот, но не се фокусирайте особено върху това. Понякога нездравословния живот може да се окаже много полезен  8)
*
Не знам в коя тема да си задам въпроса и тази ми изглежда най-подходяща: според вас има ли разлика (освен финансова) дали ще си пусна изследванията в цибалаб или в клиника Щерев, която ползва цибалаб?


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
В 'Циба' правят всички изследвания показани на сайта им, а клонът в 'Щерев' прави предимно най-честите свързани с репродуктивни проблеми. Друга разлика - кръвните тестове за бременност и особено хормоните за процедура излизат много бързо когато са пуснати в 'Щерев'. Трета разлика за която се сещам - в лабораторията дават картонче за резултата, в клиниката резултатите отиват директно в досието (на рецепцията дават копие при поискване). Успех!
*
Мерси за отговора Лили. А случайно да знаеш дали има разлика в резултата? Значи по принцип знам, че Щерев работят с цибалаб, обаче изследването пуснато през Щерев ще ми струва поне 3 пъти по-скъпо и затова се чудя дали да не отида директно в лабораторията.Обаче предния път когато си занесох резултатите при док - бяха правени в цибалаб, той каза,че най-вероятно имало грешка,такива резултати не можело да са верни и ми каза следващия път като си пускам хормони да съм ги пуснела в Щерев защото те имали "човек" в лабораторията, който щял да направи изследванията по-точно. Не съм много наясно дали това може изобщо да бъде вярно или е някакъв начин да приберат едни пари.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
В 'Щерев' и в 'Циба' цената е една и съща. Единствено тестовете за бременност съм забелязала, че излизат малко по-евтино когато са пуснати в 'Щерев' (което обаче е обратното на това което казваш). 'Щерев' пускат част от изследванията в 'Геника', тогава е възможно да има разлика в цената с 'Циба', но това са две различни лаборатории.
За пръв път чувам за човек на някого, пък на друг... Малко градски легенди ми звучи, но не мога да коментирам. Предполагам че 'Щерев' имат договор за преференциални цени и условия, но тестовете и консумативите в 'Циба' едва ли са различни. Виж да не са ти в Геника.
*
На мен са ми написали изследване на 5 хормона + антимюлеров, в Щерев един хормон е 16 лв, антимюлеровия - 70 лв, така ми казаха по телефона. В Цибалаб по разписание хормоните, които са ми назначени, са пакет и са 43 лв., а антимюлеровия е 38 лв. Според мен разликата е доста съществена. А това за човека наистина ми го каза док и ми стана много странно, защото означава, че останалите лаборанти направо си вършат работата през пръсти и заблуждават хората. Не знам дали лаборатория с мащабите на циба ще си жертва така името. Та затова се чудя какво да правя, нямам толкова излишни пари обаче се надявах някой да знае дали наистина резултатите през Щерев биха могли да са по-верни.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
lilibell, в годините съм пускала какви ли не изследвания в Цибалаб, като цяло е доста по- евтино и категорично смятам, че може да се разчита на резултатите. Наистина АМХ в Щерев е 70лв., а в Цибалаб 37.90, съответно пакетната цена на другите хормони е по- изгодна, и т.н. 
Но  най- добре е да попиташ отново лекаря си дали би приел резултати, получени другаде, а не в клиниката-  иначе се обезсмисля изследването.
« Последна редакция: Февруари 19, 2014, 23:49:08 pm от marsi »

*
 :( Много се чудя какво да правя - лекаря не би трябвало да не ги приема защото те също работят с цибалаб, дали ще дам кръв в Щерев или в лабораторията - хормоните ще се правят на едно и също място. Мисълта ми е дали заради наличието на някакъв "човек" в цибалаб си заслужава да дам едни 70 лв. повече и дали това ще повлияе резултатите да са по-точни. Marsi щом казваш,че си пускала доста изследвания в цибалаб и може да се разчита на резултатите, по-склонна съм да си ги пусна направо там. А лекаря много е вероятно и да го сменя защото нещо не усещам да съм на правилното място.


Носи в душата си зелено дърво и пееща птичка навярно ще долети
*
На твое място бих им звъннала да ги питам защо цената е различна и тогава да реша. Ако това са официални цени, вероятно имат съвсем смислено обяснение. Може да е като разликата в спермограма в 'Цибалаб' и спермограма в 'Щерев' например. Но няма смисъл да гадаем, когато може да ти обяснят - нещо с което твоят лекар очевидно не се е справил много добре.
Здравейте!
Имам насрочен час за тест за проходимост на тръбите във Виена Ин витро Ц-р, като трябва да нося резултати от ПКК+утайка. По-напред в темата четох, че преди такъв тест трябва да се направи и морфология, защото при наличен проблем теста може да усложни нещата. Това беше за цветната снимка, а доколкото разбирам там правят хистеросонография. Т.е. и за нея ли важи същото?
Аз нямам такива изследвания и сега се чудя какво да правя!
*
Августина, микробиологията преди цветна снимка или хидротубация (другата процедура за която питаш) е хубаво да се направи, но вече на повечето места дезинфекцират преди процедурата достатъчно добре, за да не е задължителна. Все пак ако имаш възможност си направи. Но ако не - няма проблем, иначе щяха да те предупредят. Ако трябва да избираш - цветната снимка е за предпочитане.
А морфология е онова, което се прави при спермограма и няма пряко отношение към ЦС и хидро-то.
Успех!  :bighug:
Августина, микробиологията преди цветна снимка или хидротубация (другата процедура за която питаш) е хубаво да се направи, но вече на повечето места дезинфекцират преди процедурата достатъчно добре, за да не е задължителна. Все пак ако имаш възможност си направи. Но ако не - няма проблем, иначе щяха да те предупредят. Ако трябва да избираш - цветната снимка е за предпочитане.
А морфология е онова, което се прави при спермограма и няма пряко отношение към ЦС и хидро-то.
Успех!  :bighug:
lili2011, много ти благодаря за бързия отговор!!!
Аз така съм се ошашкала, че прочела-непрочела явно съвсем съм объркала понятията  :oops:
Ще питам и още нещо: ПКК-то по каса мисля, че покрива само 8 показателя, в Цибалаб например пише, че включва 20. Тези по направление дали ще са ми достатъчни или по-добре всичко да пусна :ask:
*
Със сигурност НЗОК покрива всичките 20 показателя, но не знам дали само с код 01.01 или трябва и допълнителен. Никога не са ми пускани само 8, затова не мога да кажа дали са достатъчни.
Питах по телефона и ми казаха, че дори личната да е пуснала 8, пак става.
Все пак ще питам и в лабораторията какво точно ми включва направлението.

lili2011, пак ти благодаря за отзивчивостта!  :bighug:
Здравейте,  ето го и моят проблем забременях през юни 2012 и август направих спонтанен аборт. Декември подновихме опитите и до днес няма резултат. От малък град близо до София съм в който няма добри специалисти бих искала да ми препоръчате някой добър гинеколог в София на кжйто мота да се доверя
*
Според мен най-лесно и бързо може да се запише час в клиника 'Щерев', а лекарите там са известни с професионализма си. Успех, Вени! 
Благодаря аз обмислях и майчин дом като вариант
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Благодаря аз обмислях и майчин дом като вариант

vencheto, в Майчин дом няма добри специалисти по стерилитет.

ако опитвате от декември 2012-та без резултат, може би е добре да посетите специализирана клиника по репродуктивна медицина.

клиниките в София са дадени тук:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&view=article&id=1065&Itemid=158

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Да от тогава опитваме, веднъж забременях но загубихме бебчо, но съм отчаяна защо не се получава а мъжът ми пие хапчета за кръвно о
мислехме дали хапчетата могат да повлияят на качеството на спермата му, но е време да се обърнем към специалисти. Благодаря за съветите ви

 :)
Здравейте, отново!
Имам 2 въпроса:
1)След колко време излизат резултатите от микробиологията?
2)Има ли давност вирусологията (например, ако резултатите от МБ са лоши и се налага продължително лечение ще трябва ли пак да се прави вирусология?)