0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Добрем. Разбрах :) и пак благодаря и на теб. Ако стигна до там ще се консултирам и с лекар кое, кога да се пусне.

Видях че си редактирала поста и да допиша и аз. Та ако ти взимат пробата в някоя обикновена лаборатория това с лежането как да стане...

Изключителни сте момичета :))))
« Последна редакция: Ноември 16, 2017, 14:04:34 pm от Слънцемое »
*
За пролактина, аз ходих в Торакс (Пловдив), изобщо не са ми казали да лежа и т.н. После ходих при ендокриноложка и тя ми каза, че е трябвало да полежа и да направя изследването сутринта на спокойствие. Това било хормона на стреса. Аз бях близо до горна граница от нормалните стойности (21.5 при горна 24). Та въпреки, че не бях лежала все пак хормона си отчета, че е наред.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Добрем. Разбрах :) и пак благодаря и на теб. Ако стигна до там ще се консултирам и с лекар кое, кога да се пусне.

Видях че си редактирала поста и да допиша и аз. Та ако ти взимат пробата в някоя обикновена лаборатория това с лежането как да стане...

Изключителни сте момичета :))))

Аз ходих в Бодимед - и там си имат часовник - лягаш на кушетката и почиваш :)
Преди време в Германо-българският център ме караха да стоя в покой на стола 15 мин.
Благодаря интересни работи можеш да научиш тук :)
Успех и на вас момичета и все пак дано не ми се наложи да си правя тези изследвания... на 20.11 ми е датата на Ц - стискайте палци да не ми дойде :) osi_1 :wave:
*
Както обещах, ще докладвам след първия си преглед при специалист по стерилитет. Бях при д-р Даскалов (Пловдив). Не мога да кажа впечатления, докторът е усмихнат, обяснява и гледа да не дава диагнози, след като няма пълна картите на изследвания.  Имам план от 5 точки: 1. Спермограма 2. Изследвания за базови хормони, гинекологични болести + някои информативно за общо здраве ( цитонамазка, хламидия, микоплазми, гонококи, кръвна захар, пълна кръвна картина и др.). 3. Цветна снимка за проходимост на тръбите.  За 3. Се срещам с него след нова година отново.. както каза докторът това са изследвания за 6 месеца. За късмет аз повечето съм направила и ще мина цветна снимка евентуално януари. За съжаление не става всичко за един ден и дори откриването на проблем изисква месеци. Силно подкрепям направата на много изследвания преди лечение, защото друг лекар ми изписа хормони при мои хормонални изследвания в перфектна норма (изследвах ги на моя глава, за да проверя имам ли нужда от хормонално лечение) и пак същия ми изписа Колстилбегит без никакви изследвания. Пак на своя глава накарах мъжа ми да направи спермограма преди приема им и тя се оказа лоша. Както каза днес докторът, получила съм повече вярна информация от интернет (респективно форумА), отколкото от лекарите си.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Тери_90 благодаря за инофото. И аз така мисля да направя - правя си повечето изследвания + спермограма за мъжа ми и другият месец сме на консултация.
А то всъщност първият път е само консултация или има някакъв преглед???
*
Винаги има гинекологичен преглед, няма значение кой ден от МЦ ви е.

*
Имаше си и гинекологичен преглед. Като лично на мен докторът ми взе и PCR тест за хламидия, гонококи и уреаплазма, защото аз имах само обикновен тест от натривка. А за направата на цветна снимка е редно да е по-точно изследването, за да не се вкарат инфекции нагоре по тръбите. Аз съм много доволна от това, че още с влизането в кабинета се започна със създаване на мое досие. Което предишните ми гинеколози не правеха и аз всеки път си обяснявам историята с проблемите ми от преди 2 години. Плюс това на излизане от кабинета получих много подробна информация за всички процедури, през които ще минем. При мен следва цветна снимка. И чак след нейния резултат се прави фоликуметрия, защото то и да има овулация, файда, ако не са проходими тръбите. Аз имам по принцип от няколко месеца проблеми с овулацията, други лекари се опитаха да ме тъпчат директно с хормони и стимулации. Този доктор по мои наблюдения предпочита да види, че имам смисъл от тази стимулация (тоест проходими тръби). Ето това е разликата между специалист и обикновен гинеколог. Лошото е, че повечето гинеколози карат по една линия: "При липса на овулация, предписваме това и това". Е да, ама никой не ми каза да изследвам хоромони, никой не ми каза да проверим тръбите. Нямало нужда. Пък Колстилбегита да го взимам като бонбонки.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Офф какво да ти кажа нз... Няма управия в нашата държава то не са лекари, то не е плащане на здравни осигуровки и за какво като ти трябва нещо плащай или за да ти обърнат внимание и всики ти викай тука за това толкова за онова толкова и си плащаш като поп...
Мисля че най-хубавото е че си намерила доктор на който вярваш и имаш доверение...
Кофтито е че май ще съм в Ц на тази дата, за която си записахме час...
Този месец ми подрани и ми дойде на 26 ден, не знам какво ще се случи другият месец но по план ще съм 5 ден от Ц на датата, за която си записах час.
« Последна редакция: Ноември 20, 2017, 10:47:01 am от Слънцемое »
*
Звънни да смениш датата, мен са ме гледали в цикъл, ама не приятно за лекаря, а и е бил лекар, който посещавах често. Обади се и кажи, че ще си в цикъл и поискай следваща дата. Не са евтини прегледите и е добре се извлече максималното от нея.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
*
Това, че ще си в цикъл няма абсолютно никакво значение.Всички прегледи за яйчников резерв се извършват на 2-5 ден от МЦ т.е. по време на кървенето, стартират се порцедури на 2-ри ден пак по време на кървенето.Лекарите са свикнали.Даже е по-добре да си в цикъл, тъкмо ще види антралните фоликули.

Благодаря ви момичета. Няма как да сменя датата, защото и двамата с мъжа ми можем тогава. Просто исках да знам как се процедира. За прегледа нз колко пари ще ни вземат но колкото толкова. Ако се наложи ще отида пак. (то така или иначе ще се ходи пак, но ако се наложи за преглед). Аз даже преди няма и месец си пуснах и микробиология (при нея всички е ок) тъй че и нея ще и я занеса.
Момичета моля за съвет. Ще си запазваме час за януари месец в Надежда. Кой специалист бихте ми препоръчали д-р Персенска или д-р Тихомирова (снимката ми е правена при нея) и дали да отидем когато съм в цикъл или след това (малко ще ми е неудобно ако съм в цикъл), защото все още не сме си запазили час? Във вторник или сряда ще ми се обадят от болницата за да им кажа ден. Благодаря ви :) :) :)
Дават ти право на избор ли?Когато беше моя ред те ме бяха разпределили при Цветков.Имала съм контакт с Персенска,мой приятелки са били при нея,на мен ми допада,но не е за всеки характер.От Тихомирова нямам впечатления.
Ами АГ ми каза тях двете и д-р Станемов и явно ще ме питат като звъннат, не знам. За Персенска ми каза, че е с по серт характер както каза ти, а Тихомирова е млада и не съм много сигурна за нея. Макар че по-младите гледат да ти обърнат повече внимание, докато по-старшите може да те претупат набързо, защото вече са натрупали нужния опит във всичко. Не знам и аз кого да избера ако имам това право. Кой ще ми даде по обективен отговор на въпросите, които имам, защото ние сме с неизяснен стерилитет. Всички изследвания са ни в норма, имам две проходими тръби, но вече две години не ни се получава.
« Последна редакция: Ноември 26, 2017, 16:35:41 pm от tanq88 »
Според мен ще те пренасочат право към някого и това ще е според графика на съответния доктор.
Аз също се притеснявах когато ми казаха за Цветков,защото беше от по-новите,а и не знаех нищо за него,съответно в момента не съжалявам и следващия път си искам пак него.
Относно характера на Персенска,на мен не ми пречи,свикнала съм на този тип комуникация,тя просто не е от хората който ще разтягат лукуми,точна,кратка и ясна.
Относно отговора на въпросите ти,който и да е ще ти отговори, стига да ги зададеш.Съветвам те да си ги запишеш на един лист и при прегледа да си ги следваш,защото много често от превъзбуда се забравя да се пита нещо и после ....ама той не ми каза.Също така се въоражи  с търпение на прегледите.Ще имаш запазен час,но много често,да не кажа винаги има изоставане в него.Това е защото докторите правят всичко-операции,прегледи,пункции...един спешен случай да има и графика изостава.Не е много коректно спрямо нас,но това е положението.
За претупването и обръщането на внимание има и друга страна-старшия може да види нещо,което младия не вижда.
Не го мислила толкова кой доктор щом си избрала тази клиника.Вярвам,че. д-р Стаменов се е обградил с професионалисти,винаги ще има доволни и недоволни.
Благодаря ти за отговора бебешок. Ще си записвам каквото се сетя, имам време до януари месец  :D Щом се налага ще чакаме, какво да се прави. Толкова време сме чакали, че няколко часа пред кабинета няма да ни съборят хахаха
Може ли мнение ,относно тези изследвания , обременяване с флюкоза 3 пъти на гладно .