0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Доколкото знам д-р Владимиров не прави ЦС, а хидротубация.

catcat, в Шейново, АГ болница Щерев, ЦРЗ Надежда също правят ЦС.

Много Ви благодаря за бързите отговори. Аз мислих какви ли не варианти, но като че за този цикъл съм закъсняла, въпреки че мъжа ми ме подсети ако искам да я направя и аз много се ентусиазирах, но смятам, че няма да ми стигне времето. Миналия месец правих цитонамазка и изследване за хламидия, микоплазма и уреаплазма. Последната беше положителна, но я излекувах. Но нямам микробиология. Така, че днес ми е 6-ти ден и докато я направя и докато запиша час май няма да се вредя до 10-ти ден  :ask: Освен това се замислих, че до часа за доктора каквото и да правя и каквото и да излезе няма с кой да го обсъдя и само ще се вкарвам в чуденки  osi_10 Уффф....вие какво бихте направили? Мецани а в Надежда, дълго ли се чака, както за часовете за преглед?
*
Не знам как е сега на новото място. Видях, че има няколко рентгенови кабинета.
Преди, за да направиш ЦС в клиниката, трябваше да си пациент там. Но моята информация е от преди 3 години.
Ако искаш попитай в темата за клиниката:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=49720.380

Ето и темата за ЦС и хидротубация:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=5066.460
Благодаря  :bighug:
*
Catcat,мисля,че в Първа АГ Болница ,,Света София''ще ти излезе малко по - евтина.
Аз съм правила там и после не е имало проблем при Владимиров. Прави ми я Таня Янакиева, 0899 920 003.
Благодаря ти, Лили. Извинете ме за тъпия въпрос, но изследването за хламидия, микоплазма и уреаплазма ли е всъщност микробиологията или тя е друго изследване?
*
Благодаря ти, Лили. Извинете ме за тъпия въпрос, но изследването за хламидия, микоплазма и уреаплазма ли е всъщност микробиологията или тя е друго изследване?
Друго е. От една страна смятам че може да се направи снимка още този месец, от друга ако си лекувала нещо от горните смятам че трябва да си съвсем сигурна че си се изчистила, защото това може да ти направи голяма беля при снимката. Успех!
Реших, че е по-добре да изчакам до следващия месец, вместо да летя сега и пак не е сигурно ще стигна ли във времето. Благодаря много за инфото, момичета  :wink:
Здравейте, момичета  :) Предстои ми да изследвам хормони. Моя доктор каза, че голяма част от тях минават по здравна каса, затова да поискам направление от личната. Тя обаче не иска да ми даде направление, защото не знае на гинеколог или на ендокринолог да ме изпрати. Каза ми да отида на ендокринолог и да го питам дали ще ми пусне хормоните и тогава да се върна за направление, а аз нямам време да вися по кабинетите, затова питам вас. Моля споделете направление за какъв лекар ми трябва направление. Благодаря предварително :)
*
Фея, за съжаление аз не съм успяла до сега да си взема направление за полови хормони, макар да съм опитвала.И мисля много малко момичета са успявали да си направят хормони по ЗК.Аз съм питала гинеколози предимно, дават но мнооого трудно.

*
Здравейте, момичета  :) Предстои ми да изследвам хормони. Моя доктор каза, че голяма част от тях минават по здравна каса, затова да поискам направление от личната. Тя обаче не иска да ми даде направление, защото не знае на гинеколог или на ендокринолог да ме изпрати. Каза ми да отида на ендокринолог и да го питам дали ще ми пусне хормоните и тогава да се върна за направление, а аз нямам време да вися по кабинетите, затова питам вас. Моля споделете направление за какъв лекар ми трябва направление. Благодаря предварително :)
Ендокринолога сравнително лесно ще ти даде за TSH, TAT, MAT... Половите хормони (естрадиол, прогестерон, ЛХ, пролактин и... другите) ако гинеколога се смили - понякога дават, понякога - не. По-често не, но зависи от оплакванията. Ако все пак ти дадат гледай този, който се изследва по-късно да ти е на отделна бланка.
Благодаря ви за отговорите момичета  :)
Здравейте, от 6-7 месеца правим опити за бебе. На 36г. съм и става въпрос за второ забременяване, имам син на 7г. До сега не се получило нищо. Не съм ходила на гинеколог и др. лекар. Левият лоб на житовидната ми жлеза е премахнат преди 2-3-г. но досега хормоните ми са в ред.

Мисля да направя хормоналните изследвания от първата страница, но въпросът е на кого да ги покажа след като станат- на личен лекар, гинеколог или направо в клиника за хора репродуктивни проблеми.
Благодаря
Bemka, според мен направо отивай в клиника за репродуктивни проблеми. Там има професионалисти, които стъпка по стъпка ще изследват всичко,  свързано с незабременяването и евентуално да излекувате проблема(разбира се, ако има такъв) .  Желая ти успех :lol:
От Стара Загора съм, тук мисля че няма такава клиника. Четох за клиниката на д-р Даскалов в Пловдив. Сигурно там ще отидем.
Здравейте, момичета!
На 28 години съм и със съпруга ми опитваме за бебе от 6 месеца. През това време имах доста нередовен цикъл и 2 пъти кървене около предполагаемата овулация. Ходила съм само на гинеколог, но ми направи обикновен преглед и каза, че още е рано да се притеснявам за забременяването... на мен обаче не ми се иска да губя време, ако има проблем, затова решихме да се обърнем към специализирана клиника.
Та въпросът ми сигурно е глупав, но как става записването в тези клиники - за двамата заедно ли взимам час или си има отделен лекар за него и за мен? И само за първия преглед ли се чака толкова много или и след това няма да има часове за месец напред... трудно ми е да предвидя времето с този нередовен цикъл, притеснява ме да не си изгубя часа, ако точно тогава ми дойде...
Желанието ми за Коледа е: Нито едно семейство да не остава без дете и нито едно дете да не е без семейство.
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Първо си избери клиника. После, като се обадиш, казваш, че записваш час за първичен преглед. Те си знаят. Първичният преглед е общ гинекологичен преглед + обстоен разговор - какми заболявания сте имали, предишни бременности и подобни. Дори да си с течение в момента мажете да обсъдите вашия случай. По принцип е добре и мъжът ти да направи спермограма в клиниката, но не е задължително да е още същия ден. Все пак ако решите и да я коментирате още при първия преглед, трябва да запишете час и за нея
Успех ти пожелавам!


п.п. спермограма се прави след 3-5 дни въздържание.
Здравейте,

Какво мислите за изследвания като хомоцистеин, минерален статус на косата и за алергии?
Попаднах на книга за оптимално хранене "Оптимално хранене преди, по време на и след бременността". В тази книга съветват да се правят такива изследвания преди зачеването. Това се отнася и за мъжете и за жените, като за мъжете е по-важно да се хранят оптимално поне 4 месеца преди зачеването, докато за жените е някъде около месец.
Аз лично се запалих да си правя и такива изследвания и преди всичко да се храня малко по-здравословно.  Не знам дали всичките ще успея да си направя, а и дали ще ходя при диетолог да ми даде някакъв съвет.
Благодавя за списъка в първата публикация и за коментарите с допълнения!

*
Кати, а вие направихте ли вече някои или всички от изследванията на първа страница? Ако не - аз бих започнала със спермограма в специализирана клиника. И с правене на бебе у дома, разбира се. Изследванията, които посочваш няма проблем да се пуснат, и наистина е важно да се храниш балансирано и здравословно преди, по време на бременност и след това... Но не е определящо за ставането на бебче, за разлика от спермограмата и други такива.
В началото почти всяко момиче се вглежда твърде много незначителни детайли - например ние избирахме зодия на детето и се опитвахме да постигнем 'целта' си. По някое време решихме поне да е момиченце, а сега просто искаме едно здраво дете. Храненето е по-важно от това, но мисли и за още по-важните неща (изброени на първа стр). Аз доколкото знам болезнен цикъл може да има и поради ендометриоза. Изобщо, има много други причини за търсене ако решиш и храненето въпреки че понякога може да помогне за отстраняването им, често може да пропуснеш други, по-важни неща покрай него. Все пак ако искаш намери рецептата във форума за бърканицата и я започнете двамата с половинката ти. Но действайте с бебчето и ако решиш започвай изследванията от първа страница - те проверяват работата на различни органи в тялото ти в търсене на проблем.
Колкото до малкия отвор на матката ти... Оттам ще мине едно голямо, здраво бебе някой ден живот и здраве... така че би следвало да е доста еластичен  :wink: . Пожелавам ти този момент да е по-скоро! Храни се здравословно и изследвайте причините, ако бебчето се бави. Успех!

П.П. Може също да започнеш прием на таблетки фолиева киселина, които ще помогнат бебчето ти да няма спина бифидв. Обикновено те е хубаво да се започнат отпреди забременяването. Може да ядеш много храни, съдържащи фолиева киселина, но не съм сигурна дали е достатъчно, практиката уви е да се пият таблетките.
Благодаря ти много за бързия и обнадеждаващ отговор!  :)
Не сме си правили изследванията. Притеснявам се да карам мъжа ми да си прави спермограмата . Трудно ми е да го карам да се изследва. Аз все още не съм се изследвала. Аз все пак забременях. Също може да реши, че много се панирам. Знам ли. Не знам до колко ще разбера дали проблемът с аборта е от неговата сперма. В книгата пишеше, че приема на алкохол и вредни добавки наистина влияят. Значението от качеството на спермата било до 60% от малформациите и от там и абортите . Той не приема много такива вещества. Все пак съм склонна да си направи такива изследвания. Може би бих се навила след като аз си направя изследванията. В момента само планирам. За моя случай лекарите смятат, че чак след втори и даже трети аборт  се взимат мерки. Но риска не си струва. Още по-вече, че много хора си правят такива изследвания само защото са решили да имат дете, а не да са пробвали или изпатили.