0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Понеже съм от малък град и там няма лаборатория, затова ми даде сама да го нося, за да го нося веднага, а не да стои там кой знае колко време. Аз се насочих към Хронолаб , но взимането на материала ме притеснява....
*
Аз именно това исках да кажа, да отидеш при лекар, който да ти вземе материала, а ако трябва  ти да го занесеш в лаборатория, но не сама да си взимаш материала, а другия вариант и най удачния според мен е да отидеш при лекар, той да ти вземе материала, и той да го изпрати в лаборатория  :P
Ще ходя пак той да го вземе, а аз ще си го занеса. Благодаря за инфото :)
Здравейте, момичета. Имам нужда от вашето мнение, съвет и всичко с което може да ми помогнете!
МОЛЯ, кажете си мнението за клиника Щерев? Лекуващият ни лекар е д-р Александров, като за него има много положителни коментари и добро мнение като цяло, но чета, че клиниката не била една от добрите...! За клиника Надежда има свободни часове чак след юни месец.
Ще съм Ви много благодарна за помощ и мнение!  osi_1
*
Здравей, Tedunkata, в клиника "Щерев" има много добри специалисти. Конкретно за д-р Александров не мога да споделя мнение, моите консултации преди време бяха при д-р Тимева.
Може да зададеш въпроса си в тази тема:
Инвитро/ ИКСИ в клиника Щерев,
надявам се момичетата, които правят процедури в клиниката, да се включат с мнение.

*
За мен клиниката на Щерев е най-добрата, и с най-коректно отношение. Посещавала съм клиниката, също Надежда и тази на Владимиров.
Здравейте, момичета. Имам нужда от вашето мнение, съвет и всичко с което може да ми помогнете!
МОЛЯ, кажете си мнението за клиника Щерев? Лекуващият ни лекар е д-р Александров, като за него има много положителни коментари и добро мнение като цяло, но чета, че клиниката не била една от добрите...! За клиника Надежда има свободни часове чак след юни месец.
Ще съм Ви много благодарна за помощ и мнение!  osi_1

За мен клиниката на Щерев е най-добрата, и с най-коректно отношение.

 :P пристрастна съм, имам мече от щерев. лично александров не го харесвам заради отношението му към пациента, което не го прави лош лекар  :wink:  тимева оперира с него в екип.

*
Доколкото съм чела, клиниката е от най-добрите. От там нататък всеки трябва да има усещането, че е намерил своя лекар. Ако не е там, ще е някъде другаде.
Доволни и разочаровани има от всяка клиника. И това е нормално. Хората са различни, лекарите - също.

Желая ти успех!

Здравейте на всички момичета, бъдещи майки, настоящи и на всички. Първо стискам палци на всички хора по света да им се сбъдне мечтата на гушкат живи и здраво бебенце колкото се може по-бързо.
Та питането ми е (паяснение че моят цикъл, който не искам да го виждам трябва да дойде на 20.11), но все пак вече сме решили с мъжа ми да си пуснем изследвания и каквото е необходимо за да сбъднем мечтата си (дано не се стигне до там, но вече почвам силно да се съмнявам че ще ми дойде), та бихте ли ми препоръчали клиника ( аз се колебая между Щерев и Надежда), каква е процедурата (записване на час, преглед и т.н.), както и лекар. Приемам още съвети, препоръки и прочие...
Много ви благодаря предварително и успех на всички
 :pleasantry: :pleasantry: :pleasantry: :bfp:
*
Слънцемое, звънете и записвайте час.В Надежда се чака с месеци за първичен преглед, може и години да са.Мисля че в Щерев ще стане по-бързо, но вижте при кой доктор да сте там.Това е важното.
Процедурата е обаждате се по телефона и си записвате час за преглед.Като се видите с лекаря той ще ви каже кога и какво да изследвате.Вижте списъка с клиниките, има много не лоши клиники в София ако сте от там.Има добри клиники и в страната!

Благодаря Магг_ст докато чакам да се разбере какво ще стане и този месец, ще почета малко за мнения за лекари и ще звънкам да ми запишат час. Иначе съм от София. Ще пробвам първо с Надежда да видя кога ще може , ако не ще остане Щерев.
Благодаря :) хубав ден!
*
Аз в събота имам час при д-р Даскалов и ще докладвам какви изследвания ще иска да ми пусне. Досега сме минали през спермограма при д-р Даскалова. Съответно спермограмата беше лоша и му бяха назначени още 5 изследвания. Та общо взето какви изследвания се пускат е и доста индивидуално според гинекологичната история на всеки човек
Бъди промяната, която искаш да видиш в света
Попринцип и ние мислим да започнем с спермограма и тук идва и друг въпрос. Как става самото изследване смисъл лекаря преценява и го назначава или може преди да се посети лекаря да се направи и съответно да се отиде при лекаря с готова спермогама?

Д-р Даскалов и Д-а Даскалова от коя клиника са извинявай?


Дано ме разбра какво питам  :oops: :oops: :oops:
*
Така спермограмата е стандартно изследване, което може да се назначи без лекарски преглед.Не се поема от ЗК, нищо не се поема от ЗК от тук нататък.Спермограмата се прави само в специализирана клиника по репродуктивна медицина, при въздържание от страна на мъжът между 3-5 дни.Обаждате се по телефона и запазвате час за спермограма.Така се прави.Паралелно можете да запазите час при лекар който да ви я разчете и да ви даде насоки.

Ние преди да отидем на първичен преглед в клиника имахме изготвена спермограма, хормони при мен.

Д-р Даскалова консултира във форума, има няколко теми в който тя помага.Тя е от Пловдив и там е кабинета и.

И последно питане за хормоните ( тъй като ако ми дойде другата седмица ще мога да ги пусна) те къде пускат и какви са точно (см може ли в обикновенна лаборатория или пак в специализирана клиника) и за хорманите беше между 3 и 5 ден от цикъла ( когато си в цикъл,ако не се лъжа)???
Благодаря много за инфото :)
*
Да на 3-5 ден от МЦ се пускат:
LH, FSH, Тестостерон, Естрадиол, Пролактин.
Прогестерона е 7 дни след доказана овулация.Виж личния дали може да ти даде направление за хормоните, но изкл
ючително рядко дават.АКо искаш направи изследване на щитовидната жлеза ТСХ, фТ3, фТ4, ТАТ и МАТ.
Може да ги пуснеш в обикновена лаборатория, сега пускат и пакети женско здраве или щитовидна жлеза и излизат по-евтино.

Маги_ст изключително много благодаря :)
Ще ви държа в течение какво се случва с мен.
 :bighug: :bighug: :bighug:
*
Слънцемое, аз направих така- Поисках направление от ЛЛ за гинеколог и ендокринолог. При гинеколога отидох на 2 ден от МЦ и ми пусна :LH, FSH и Естрадиол.
След три дни имах час за Ендокриноложката и тя ми пусна ТСХ,  кр. захар /пише се вместо ОГТТ - Орален глюкозо-толерантен тест/ и МАТ, а аз си платих ТАТ/не се поема от касата/.
На 21 ден /7 дни след ОВУ/ отново при гинеколога да ми даде направление за Пролактин и готово! Това ми каза да направя док. преди опита :)
Моят съвет е само в началото на цикъла да имаш направленията и от гин. и от ендо-то, че да не те бодат два пъти!
Мерси Петяст това е доста добра идея с направленията.
А Пролактина има ли някакво значение кога ще е (че има малко разминаване с коментара на Маги_ст)???
*
На моят лист от док. пише: Пролактин и Прогестерон - м/у 18-24 ден от МЦ , като за него момент ми искаше само Пролактин. За него изискването е кръвната проба да бъде взета извън период на генитално кървене, сутрин на гладно, в период, в който жената не е имала стрес и нервно напрежение, в предходната вечер да не е правен секс.Преди вземането на пробата е необходимо жената да е лежала 30 мин.
« Последна редакция: Ноември 16, 2017, 14:02:09 pm от petqst »