0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Прибрах се от Варна
« -: Ноември 02, 2005, 19:24:54 pm »
Здравейте момичета,
Извинявам се, че толкова дълго ме нямаше, но както някои от вас знаят, бях 18 дни в болница заради хиперстимулационен синдром по време на процедура по ИКСИ, трета подред за мен и първа в Университетския ин витро център към АГ болница - Варна. Впечатлена съм от екипа на центъра, от професионализма и човечността проявена към всеки един пациент поотделно, а също се очаровах и от силната лабораторна част на процедурата и високите резултати,  към които в началото се отнасях с известна доза скептицизъм, но сега смея да твърдя, че високите резултати са факт, на който бях пряк свидетел, специалистите  наистина са много много добри - и доц. Маркова и д-р Александров и проф. Козовски, с които имах пряк контакт по време на процедурата!!! Прекрасно е, че има лекари като д-р Александров, толкова всеотдайни към професията си и изключителни професионалисти и много се радвам, че имам честта да познавам една част от тях, колкото и малко на брой да са напоследък.
При мен нещата тръгнаха добре - блокаж с Диферелин Депо, 11 дни стимулация с Пурегон, 22 аспирирани яйцеклетки в деня на пункцията, 15 оплодени и 5 отлични ембриона на ден 5, от които два ми трансферираха, а 3 замразиха. На ден 8 от трансфера обаче получих подуване на корема, за което имах представа, че е една от проявите на хиперстимулационен синдром (OHSS). Веднага по съвет на Мели се обадих на д-р Александров и на другия ден ме извикаха в клиниката и последва хоспитализация. Корема ми беше много подут - не можех нито да стоя права, нито да лежа, нито да седна, и след 2 дни ми направиха дренаж, с който източваха насъбралата се в коремната кухина течност. Вливаха ми банки с глюкоза, соли и хумана албумин, поради загубата на белтък, както и инжекции с фракс хепарин, тъй като се получаваше сгъстяване на кръвта и покачване на фибриногена. На всичкото отгоре получих и бъбречна криза от ударната доза вливки и пиене на огромно количество вода. Не можах да спя 4 дни подред ... В края на престоя ми в болницата състоянието се нормализираше и оправяше с всеки изминал ден. Екипът беше много внимателен през цялото време. Казваха ми, че всичко това е от много ЧХГ, дори и двамата доктори веднага предположиха многоплодна бременност,  но някак си не можех да го проумея просто така, не вярвах, че точно на мен може да ми се случи
Вчера количеството на течността спадна и ми махнаха дренажа, а днес преди да ме изпишат ми направиха УЗД и се видяха 2 плодни сака с жълтъчни мехурчета и пулсации, които видяха и двамата доктори. Според д-р Александров и доц. Маркова става дума за 6 - 7 г. с. И при двата софийски неуспешни опити преди това приех неуспеха с усмивка, сякаш да скрия колко много ме боли, но сега, при хубавия резултат не издържах да не се разплача, дори ми беше трудно да спра. Честно казано още трудно го асимилирам, може би трябва време, толкова искам всичко да продължи да е все така хубаво...
Много ми липсвахте всички през тези 2-3 седмици, сега имам доста да наваксвам в четене на пропуснатото. Сега се надявам да имам много повече време.
Искам да пожелая на всички ни тук да имаме по една и повече прекрасни бременности и да гушнем своите бебчета възможно най-скоро :)
*

    Lali

  • *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Прибрах се от Варна
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2005, 19:31:16 pm »
МНОГО,МНОГО КЪСМЕТ ОТТУК НАТАМ!!!
БРАВО, ТИ УСПЯ, СИГНУС!!!
ТОЛКОВА МНОГО ЗАСЛУЖАВАШ ТОЗИ УСПЕХ!!!
Прибрах се от Варна
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2005, 19:32:03 pm »
Сигнусче, ЧЕСТИТО!!!
Лека бременност и всичко най-най-хубаво!!!
*
Прибрах се от Варна
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2005, 19:33:33 pm »
Ей сега ще се разплача вече :)
обичам те Дони, и те прегръщам сииилно :D
*

    лили

  • *****
  • 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Прибрах се от Варна
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2005, 19:37:01 pm »
естествено че всичко ще продължи към добро - как иначе. съжалявам за лошите моменти, но мисля че след като и добрите са факт бързичко ще ги забравиш :D . наслаждавай се на бремеността си - доста си поработила за нея. сега остава почивката и приятните емоции. желая ти от сърце лека бременност.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

    ema2

  • ****
  • 888
  • You kill the beauty of today
Mila Doni,
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2005, 19:40:41 pm »
Много се радвам за теб.Разплаках се като четох темата
Желая ти всичко най-хубаво и лека бременност .

 Ема_
We are all a part of everything
The future, present and the past
Fly on proud bird
You're free at last
*

    Мели

  • Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Прибрах се от Варна
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2005, 19:43:41 pm »
:bighug:  :bighug:  :bighug:


"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Прибрах се от Варна
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2005, 19:45:15 pm »
СУПЕР! СУПЕР! СУПЕР! СИГНУСЧЕ, ТИ УСПЯ, ЗАЩОТО ГО ЗАСЛУЖАВАШЕ! Дай боже, отсега нататък всичко да перфектно и да бъдеш прекрасна мама, в което съм сигурна!

Скоро не съм се вълнувала така силно. Благодаря ти, че току-що ми върна отдаавна загубената надежда! Боже, чудесата стават наистина!
*

    Eli_

  • ****
  • 516
  • Тъпа и упорита !!!
Прибрах се от Варна
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2005, 19:50:20 pm »
Страхотна новина !!!Честито,миличка!Аз се чудих къде се изгуби,а ти си била тук - във Варна ! :) Много се радвам за теб!Пази се много и ...ох,направо не намирам думи!!!ТИ УСПЯ!!!Браво на теб! :youwoman:
*
Прибрах се от Варна
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2005, 20:03:51 pm »
Това е най-прекрасната новина.
Сега знаеш, че трябва да се пазиш много и стига вече с притесненията. Аз ще ти честитя накрая не сега  :wink: ,  всичко ще бъде наред не го мисли. Прегръщам те силно и дано да си повлекла крачетата  :D Бравооооо момичееее. Когато ми съобщи, че са ги видяли днес сърцето ми заби лудо - все едно ми съобщиха, че аз съм бременна.
 :bighug:

П.П. Свалям шапка на д-р Александров и целият екип за професионалността им и доброто отношение. Да имат още повече успехи. Щастливи сме че работите за нас  :D
Говори ли с Конова?
И да ми пазиш снахата ейййййй  :lol:  :lol:
Прибрах се от Варна
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2005, 21:22:00 pm »
Сигнус, новината е чудесна! :wave: Бъди щастлива, лека бременност!  preggo
Обещах на Ganka:)
*
Прибрах се от Варна
« Отговор #11 -: Ноември 02, 2005, 21:29:03 pm »
Прекрасна новина! Желая ти много много успех и лека бременност. След всичко, което преживя и направи за всички това е най-хубавата награда! Много се радвам за теб и съм сигурна, че от тези точици ще станат 2 прекрасни бебета!  
:party:
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
Прибрах се от Варна
« Отговор #12 -: Ноември 02, 2005, 21:43:04 pm »
Най-прекрасната новина за най-прекрасния човек, който толкова много го заслужава. Целувам те и успех :bighug:  :heartbeat:
Прибрах се от Варна
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2005, 21:53:19 pm »
Браво на теб!  Ти си един прекрасен борбен човек! Желая ти лека бременност и много усмивки.
*
Прибрах се от Варна
« Отговор #14 -: Ноември 02, 2005, 21:55:03 pm »
Страхотна новина.  :balk_47:  Много се радвам за теб. Пожелавам ти много усмивки и само положителни емоции от тук нататък. Лека  и безпроблемна бременост.
*

    lady_11

  • *****
  • 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Прибрах се от Варна
« Отговор #15 -: Ноември 02, 2005, 21:55:44 pm »
Сигнус, честито! Дано да си на кю тия дни да ти го кажа лично! Много се радвам!
*
Прибрах се от Варна
« Отговор #16 -: Ноември 02, 2005, 21:57:58 pm »
Много се радвам за теб!
Желая ти много щастие и късмет! :)
*
Прибрах се от Варна
« Отговор #17 -: Ноември 02, 2005, 22:00:58 pm »
Това е страхотна новина, Cygnus! Притесних се много като изчезна, но не смеех да ти звънна. А то било за добро :D  Наистина много се радвам и стискам палци всичко да е наред от тук натататък! :)


*
Re: Прибрах се от Варна
« Отговор #18 -: Ноември 02, 2005, 22:01:51 pm »
Twoite bliznaci doidoha!
Chestito! :D

P.P. Cygnus, vyzhishtawam ti se!
Прибрах се от Варна
« Отговор #19 -: Ноември 02, 2005, 22:08:05 pm »
Браво мило момиче нямам думи да искажа колко много се радвам за теб сърцето ми прелива от щастие, а две на веднъж си е направо чудесно ти го заслужаваш, стига вече мък, само хубави неща да ти се случват.
Много Целувки!
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]