0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #760 -: Февруари 06, 2010, 09:32:20 am »
Момичета , нека да си кажа и аз , защото за жалост разбирам ,че повечето минаваме през сходни изпитания и ..разочарования. И моята лапароскопия беше в Майчин дом при д-р Начев , и аз го гоних по коридорите ,за да ме " застреля" небрежно с новината ,че имам хидросалпингс и че трябва да се видим пак за втора операция , и аз си изревах очите от липсата на отношение и човещина ,нооо.....така или иначе все на някой трябва да се доверим. Реших втората операция да е при д-р Попов, ще споделя впечатленията си непременно. Все още не съм решила дали да е в Шейново или в болница Вита , но този въпрос май е за друга тема.
Стискам палци на всички ни ... 
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #761 -: Февруари 06, 2010, 09:42:18 am »
Какво голямо значение има на кого точно гласуваш доверие!
Много точно казано !
Какво е това чудо УЖАС !
Момичета направо като чета и ми се плаче с вас !
И на мен ми предстои лапаро ,но не в СФ ,а в Пловдив!
Смятам да е при док Даскалов моля ви някой ако е правил при него лапаро да сподели !
Дали е за тази тема въпроса ми не знам!
Може би има тема в която да се обсъждат по-специално самите лекари и на кого можем да се доверим!
Крисее милата какво си преживяла това е нечовешко как може да има такива хора направо ума ми не го побира!
Боже опази ни всички от такива доктори!
Когато реша за лапарото ще споделя задължително и аз !
Но за сега още мисля....кога да е
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 10:14:28 am от viviq »
[/url]
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #762 -: Февруари 06, 2010, 10:06:44 am »
момичета направо ме шашнахте моето лапаро беше на 16.12 в тутракан при д-р Б.Бойчев много съм доволна 3ч.след операцията бях на крак доктора идваше постоянно ако имате възможност вървете там много са добри в болницата е много чисто сестрите и санитарките много ти помагат направо за болница си беше супер взеж си направление и не са ми взели нито стотинка дадаха ми 45болничен и сега ми предстои хидротубация
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #763 -: Февруари 06, 2010, 12:10:28 pm »
Здравейте, по прочетох из форума и съвсем се обърках. пир мен проблемът е ,че ми казаха /д-р Юнакова, клинка Щерев/, че имам многго малък шанс за успех с лапароскопия, правих цветна нсимка и се вижда ,че едната тръба е запушена другата порпуска, но а придърпана към ячника и докторката ми обясни,че това означева че това означава че има сраствания и дори д се прави лапароскопия има много малко шанс да има положителен ефект. Т.е  дори и операция не може да помогне и да правя ин витро!!1     Моля дайте  мнение, някой имал ли е подобен проблем, някак не ми се вярва че нищо не може да се напраив, прапоръчайте м идобър доктор за лапороскопия!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #764 -: Февруари 06, 2010, 12:15:38 pm »
здравей,при моята цс показа че едната ми тръба е напълно запушена другата на полувина откъм матката и доктора реши да правим лапаро при самата операция остановява че имам много сраствания на тръбите и яйчниците но всичко е отстранил и ми е махнал напълно запушената тръба зада не ми пречи според мен консолтирай се и с друг лекар срастванията могат да се отстранят
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #765 -: Февруари 06, 2010, 12:51:18 pm »
viviq, можеш да си напълно спокойна.При д-р Даскалов няма да го "гониш" по коридорите за да ти подхвърли две приказки. Още преди операцията ще обсъдите възможните резултати и какво да се прави ако се открие нещо. Аз лично с оглед на възраста си поръчах ако и на другата тръба имам хидросалпинкс да реже и двете. Но така или иначе той пита по няколко пъти за да е 100% сигурен, че си наясно и наистина така си решила. Резултатите от операцията ти ги казва пак по няколко пъти обяснява подробно какво значи, докато се убеди, че си разбрала.
Изобщо няма от какво да се тревожиш.
Успех на теб и всички останали - да намерят правилния лекар и да могат спокойно да му се доверят.
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #766 -: Февруари 06, 2010, 13:01:38 pm »
Здравейте, нова съм във форума, а и въобще в темата. На 35 съм и от края на миналата година решихме със съпруга ми да тръгнем по лекари. За сега всичко е наред със спермограма, овулация, хормони, и проходимост на тръби установена чрез хидротубация. Откри се  прекарана хламидиална инфекция, която според доктора може да е допринесла за сраствания и т.н. Препоръката му е да направя лапароскопия. На мен обаче не ми се подлага все още на такава операция макар и минимално инвазивна. Мислите ли, че е абсолютно ноложителна или може да пристъпим към инсеминация? Ще говоря и с доктора разбира се. Благодаря.
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #767 -: Февруари 06, 2010, 13:13:09 pm »
Моят съвет е да направиш лапароскопия. Наличието на проблем в тръбите може да провали евентуална АРТ - процедура, а и рискът от извънматочна бременнос не е малък.
Като чета какви изследвания сте правили, си попаднала на добър лекар, моят съвет е да се довериш на преценката му.
Лапароскопията не е толкова страшна, колкото ти звучи  :)
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #768 -: Февруари 06, 2010, 13:23:30 pm »
Елфи, благодаря. Наистина самата операция не звучи страшно, но обстановката и отношението на докторите е шокираща. Не съм прекарвала и 10 минути през живота си в болница и може би това е причината да се чувствам така.

*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #769 -: Февруари 06, 2010, 13:38:28 pm »
но обстановката и отношението на докторите е шокираща.
Това малко ме озадачава, но предполагам, че е от страха ти от лекари и болници. И все пак, по пътя за така желаното дете, един от най-важните фактори е спокойствието, така че ще трябва да се довериш на лекаря си. Ако обаче отношението му те кара да не се чувстваш добре, трябва да избереш екип, с който ще се чувстваш спокойна.

Нашият сайт има доста богата библиотека, а във форума има доста информация, която може да ти е от полза, за да намериш отговори на въпросите, които те безпокоят.
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #770 -: Февруари 06, 2010, 13:40:39 pm »
Елфи, имах пред вид някои от историите на жените, които са писали във форума. Моят лекар и екипът му са чудесни.
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #771 -: Февруари 06, 2010, 13:42:48 pm »
сладкиш, ето и моята позиция по твоя въпрос. Аз също чрез хидротубация имах установена двустранна проходимост на тръбите.В последствие - препоръката на лекаря  за лапароскопия и установени сраствания и хидросалпингс. Аз също отлагах лапароскопията  и молих доктора да опитаме с инсеминация , но той отказа , защото това му звучало несериозно и освен това няма да предприеме каквато и да е интервенция ,без да има  катергорична представа за състоянието на тръбите. Първо се ядоствах , после му благодарих ,защото се оказа прав . Така че , какво да ти кажа....    проучи внимателно и избери своя оператор за евентуална операция. Каквото и да решиш- успех ти желая  :)
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #772 -: Февруари 06, 2010, 13:44:47 pm »
Елфи, имах пред вид някои от историите на жените, които са писали във форума. Моят лекар и екипът му са чудесни.
При всеки е различно. Няма нужда да си създаваш излишни притеснения.
Желая ти успех!  :D


Аз също отлагах лапароскопията  и молих доктора да опитаме с инсеминация , но той отказа , защото това му звучало несериозно и освен това няма да предприеме каквато и да е интервенция ,без да има  катергорична представа за състоянието на тръбите. Първо се ядоствах , после му благодарих ,защото се оказа прав .
И правилно! Щеше да е добре, ако всички лекари са толкова настоятелни. Някои момичета не са имали такъв късмет и са изгубили ценно време, нерви и пари, правейки процедури, предварително обречени на неуспех заради проблем в тръбите, който е можело да бъде установен.
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 13:50:54 pm от Елфи »
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #773 -: Февруари 06, 2010, 14:00:28 pm »
Елфи, raya07, благодаря ви за отговорите. Помогнаха ми  :)
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #774 -: Февруари 06, 2010, 14:25:13 pm »
Сладкиш, не виждам никакъв смисъл да правиш инсе при условие, че има вариант за запушени тръби. От личен опит ти го казвам. На мен не ми разчетоха правилно цветната снимка и правих 3 инсета със запушени тръби, естествено нищо не се получи.
*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #775 -: Февруари 06, 2010, 19:27:46 pm »
Момичета да ви попитам нормално ли е след лапарото да ми е подут корема около пъпа и да ме боли там? Днес ми е 4ти ден
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #776 -: Февруари 06, 2010, 20:09:04 pm »
Момичета да ви попитам нормално ли е след лапарото да ми е подут корема около пъпа и да ме боли там? Днес ми е 4ти ден

Нормално е,Криска,не се притеснявай.Даже и ще имаш повече газове.Не се залежавай,а се движи повече,така ще се предпазиш от сраствания.

Момичета,предварително коментирайте с оператора си дали сте съгласни при наличие на хидросалпинкс да ви бъде/бъдат отстранени тръба/тръбите.Това ще ви спести повторна оперативна интервенция.
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #777 -: Февруари 06, 2010, 20:09:38 pm »
Kriska, на мен също ми е подут корема, но не боли никъде. От време на време леко ме приболява около раничките, но само ако се движа повечко из къщи или стоя по-дългичко права. Гледам да не се претоварвам, но и да не се залежавам.

А аз имам такъв въпрос, не че го мисля за кой знае какъв проблем, но имам затруднения при уриниране. Може ли е да някакво пост-действие от катетъра или просто е плод на страха ми да не се напъвам  :balk_149:
« Последна редакция: Февруари 06, 2010, 20:11:38 pm от Mary Angel »


*

    !!!

  • *****
  • 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #778 -: Февруари 06, 2010, 20:15:30 pm »
А аз имам такъв въпрос, не че го мисля за кой знае какъв проблем, но имам затруднения при уриниране. Може ли е да някакво пост-действие от катетъра или просто е плод на страха ми да не се напъвам  :balk_149:

И аз съм така  :wink: Явно е нормално!

Мече аз бях обсъдила всички варианти с доктора, и какво от това? Дори нямам точен отговор какъв е точно проблема с тръбите! Веднъж ми казва ок са, но има колена. После ми казва има колена и сакче и трябва да внимаваш от извънматочна...

Просто всичко си зависи от лекаря! Аз лично бих опряла пистолет на главата му с една единствена цел - точен отговор на състоянието ми!
*
Re: Всичко за лапароскопията
« Отговор #779 -: Февруари 06, 2010, 20:42:15 pm »
А аз имам такъв въпрос, не че го мисля за кой знае какъв проблем, но имам затруднения при уриниране. Може ли е да някакво пост-действие от катетъра или просто е плод на страха ми да не се напъвам  :balk_149:

И тази реакция е нормална - страх те е да се понапънеш  :lol: Сега ми е смешно,но да ме бяхте видели след първото ми лапаро...

Криска,аз това го написах,за да го имат в предвид и другите момичета.
А ти настоявай за епикриза и разговор с оператора си,това е твое право.